|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
witajcie mamuśki
dzisiaj mija 6 tydzień (licząc od ostatniej @), niesamowite jak ten czas leci
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O przezierności Moria już ładnie wyłożyła. Ja w 13-14mc powinnam zaszczepić córkę MMR II- odra, świnka, różyczka, ale jeszcze nie dotarałam z różnych powodów ![]() Cytat:
Dopadły mnie w I ciąży i teraz też
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
ja się muszę w tematykę tych badań zagłębić, bo one mnie najbardziej stresują na chwilę obecną
no i boli mnie głowa, zrobiłam sobie małą kawkę rozpuszczalną, w sumie to lurę a nie kawkę hihi |
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, miło poznać zawartość twojego brzuszka
![]() Pozdrawiam cię fasolko ![]() JanuszAgnieszka.... ![]() Wszystkiego dobrego ![]() Ja córeczkę chcę Blankę,a co do syna mam wątpliwości.Kiedyś bardzo chciałam Bruna,a teraz nie wiem....Może córka będzie i nie będę miec dylematu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Dwupaki
Jaka piękna niedziela się szykuje, u Was też takie słonko od rana?katarzynka00, mary poziomkowa Klaterina nic się nie martw badaniami, my Tobie tu wszystko powiemy. Ja mam teraz w tym moim dzienniczku ciąży listę z badaniami, które należy zrobić. Tu jest ciekawe kalendarium: http://parenting.pl/portal/teksty/ka...um-badan-ciazy chociaż z tych badań 9-10 tydz nie zrobiłam wszystkiego. Dziewczynki u mnie 0 zaparć. Myślę, że to też zasługa magnezu, który przyjmuję w dużo większej dawce niż przed ciążą. Asiak się nie odzywa, mam nadzieję, że wszystko u niej dobrze
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Ja dzisiaj tylko na chwilę. Jedziemy za chwilę na chrzciny mojej bratanicy Zuzi ( jestem chrzestną ).W mojej karcie ciąży jest miejsce na wpisanie wyników badań na różyczkę i toksoplazmozę ( między innymi ). Ja szczepiłam się na różyczkę ( sama ) 10 lat temu i to ponoć wystarczy. Dzisiaj wieczorem wrzucę zdjęcie ze swojego usg. Miłego dnia kobietki
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co myślicie o tym sprayu do nosa: http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...pray-60ml.html W skladzie tylko: izotoniczny roztwór naturalnej solanki mineralnej z mikroelementami. Takie coś chyba nie zaszkodzi w ciązy, prawda? |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
milej imprezki zycze Ci ![]() No i witam z rana Wszystkie Mamusie i Fasolki!!! Czy juz po sniadanku? Ciekawe czym karmilyscie dzisaj swoje Fasolki? ![]() Ja mam ogromna ochote na jajka... zamarzyla mi sie pizza jajeczna... problem w tym, ze jem jaja prawie codziennie i nie wiem czy to dobrze. Moglabym codziennie jesc jajecznice na masle ze szczypiorkiem mniam... plus swierza buleczka... mniaaaaaam... najgorsze, ze nie mam jajek w domu, bo mi TZ nie kupil wczoraj... wyszlabym do sklepu, ale leje jak cholera inne sniadania sa bleeee :P
|
|
#1659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wtedy jeszcze nie było obligatoryjnie.To ja się odmeldowuję, idę się zrobić na bóstwo i w drogę .
|
|
|
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny powiedzcie mi, czy ten moj 2-3 tydzien to jeszcze za wczesnie na jakiekolwiek objawy, bo ja nie czuje nic, absolutnie nic
a jedynym moim objawem to brak @ chcialabym sie tak czuc przez cala ciaze, ale mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku ![]() Analizuje sobie teraz te 3 tygodnie i w miedzy czasie byly 2 wesela - szampan (innego alkoholu brak), mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam niczym dziecku. Ale chyba takie obawy sa naturalne i kazda kobieta takie ma
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() U nas leje od rana, wiec chyba sie nigdzie z TZ tem ruszac dzisiaj nie planujemy a co ja sie lenilam caly tydzien, jemu tez troche lenistwa nie zaszkodzi![]() Ponadto, wczoraj bolal mnie tak zoladek, chyba trzustka tak naprawde bo tuz pod zebrem, strasznie sie wystraszylam, bo mam problemy z trzustka i pozniej nie moglam zasnac;( mam tylko nadzieje, z eto nie z dzidzia nie cos bolalo, ale to bylo duzo duzo wyzej. Chyba bede musiala doczekac do 21.10 na USG ale chyba sfiksuje do tej pory ![]() A co u was dziewczyny? Pozdrawiam niedzielnie
|
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
Witam też z rana
![]() Moria jeszcze ja Ci nie gratulowałam super zdjęcie i wieści również.Co do usg to ja w poprzedniej ciąży zrobiłam i teraz też zrobię chociaż to obowiązek nie jest. Wtedy jeździłam do Zabrza do kliniki perinatologii i ginekologii koszt to 200 zl, teraz będę miała na miejscu w gabinecie u swojego lekarza (koszt ten sam). Jakoś nie mogłabym ich nie zrobić, dzięki nim jak wiadomo można w razie czego szybciutko zadziałać. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Badania mam chyba dwa dni po Tobie Moria. Jak już piszecie o zaparciach, ja nie mam wcale, aż mnie zastanawia dlaczego czasem jest wręcz przeciwnie ![]() A co do imion to od kiedy Czarodziej wie, że będzie miał rodzeństwo to mówi do brzuszka jak do dziewczynki nazywając ją Lena, Lenka i tylko Lenka. Jakoś mały nie przyjmuje do wiadomości, że może mieć brata. Kiedy ktoś mu o tym wspomni od razu krzyk, nie!! Lenka!! Ja się czuję całkowicie inaczej niż w tamtej ciąży i po cichu liczę, że już nie będziemy musieli wybierać innego imienia że zostanie Lenka ![]() anulinka2009 to uśmiechaj się ładnie do zdjęć no i jak Twoja fryzura? Wytrzymała?Paulizia ja jakoś nie potrafie przełknąć na śniadanie nic innego jak kanapkę z dżemem truskawkowym ![]() Miłej niedzieli
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
aga no prosze
po cichu gratuluje II kreseczek![]() byłam na usg w pt wg ostatniej @ to 6-7 tydzień wg usg 5-6 serduszka niestety widać jeszcze nie było możliwe żeby pęcherzyk ciążowy , który widoczny był na usg miał 8 mm? nie mam wpisane tego na usg, ale z tego co pamiętam tak mówiła
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wiec nic sie nie martw i poczekaj na kolejna wizyte. wiem ze latwo mowic, bo ja tez sie zamartwialam, ale pamietaj ze bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby ta teoria, ze plec dziecka zalezy w duzej mierze od tego co kobieta je... podobno naukowo udowodnione dlatego Moj TZ chcialby zebym caly czas mieso jadla
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!!!
Dawno mnie nie było - choróbsko mnie na dobre powaliło na łopatki - wyobrąźcie sobie, zapalenie tchawicy i antybiotyk!!!! przeraziłam się, ale na szczęście bioparox mżna brać w ciazy. Teraz to mam jeszcze tylko uporczywy katar, ale już jest mi dużo lepiej. tylko zaczynam się bardzo stresować, bo od wczoraj mam bóle brzucha. Kończe dzisiaj 9 tydzień, a mam niby to skurcze, raczej bardziej ukłucia takie znienacka. jakby mnie ktos nożem w macice dźgał. Jak mi nie przejdzie to dzwonie do lekarza i lece na usg, bo mam dopiero 19 października i nie wiem jak wytrzymam. Szkoda że nie moge sobie sama w domu robić, sprawdzałabym co chwile a tu trzeba tyle czekać. Ide nadrobic co napisałyście, bo od str 48 nie włączalam kompa a tu tyle czytania.miłej niedzieli dziewczyny! |
|
|
|
#1668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fryzura wczoraj była super, taka jak sobie wymarzyłam ( z boku warkocze, z tyłu podpięte ), po nocy nie wygląda już tak bosko. Teraz mam na głowie taki spięty artystyczny nieład Ale taki bardzo w moim stylu ![]() Oczywiście 2 razy się przebierałam, zanim zdecydowałam się na ostateczny zestaw. Ale jest ok. Widziałam po błysku w oczach TŻ.Lecę, bo msza za godzinę, a dojechać jeszcze trzeba. Zamelduję się wieczorkiem. |
|
|
|
|
#1669 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Taaak u nas też pięknie świeci słońce W końcu... TŻ wypije kawke ja herbatkę i lecimy na niedzielny obiad do babci ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Spokojnie Niczym się nie denerwuj. 2-3 tygodnie to naprawde wczesna ciąża i może się niczym nie objawiać Puki co Także spokojnie
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jaką macie tempereturę? Bo ja 36,8. Albo 36,9... Mam sie martwić?
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
aliczka ja mam codziennie inna
raz 37.3 a raz 36.8, juz przestalam sie martwic i przestaje mierzyc, bo przeciez mozna dostac szalu
|
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie zamartwiajcie się na zapas
Ja póki co ani razu nie mierzyłam temp. Badania narazie są OK, więc raczej powodów do nerwów nie mam ![]() P.S. Wczoraj patrzyłam na imiona, i też bardzo ale to bardzo spodobało mi się imię Blanka i nie znam nikogo kto miałby tak na imię A dla chłopczyka podoba mi się imię Patryk Ale to są takie wolne przemyślenia
|
|
|
|
#1673 | ||||||
|
Rozeznanie
|
czesc mamusie
buuu pogoda sie u mnie popsula ... no nic bedzie zaprawa przed Pl Cytat:
![]() Cytat:
natomiast tutaj jak bylam u lakarza i zapytal sie kiedy bylam szczepiona ostatni raz i powiedzialam , ze kilkanascie lat temu to byl w szoku i pierwsze co zrobil zapisal mnie na serie szczepien twierdzac , ze one po 10 latach juz nie dzialaja ... ogolnie gadalam z kolezankami mieszkajacymi tutaj i kazda lekarz wysylal na szczepienia twierdzac , ze sa w wieku rozrodczym ... tak wiec chyba tutaj taka norma jest ale co kraj to obyczaj heheCytat:
ja trzymam za ciebie kciuki Cytat:
chyba raczej to pierwsze .... w kazdym razie lepiej nie wywolywac wilka z lasu ![]() Cytat:
chyba to normalne na poczatku ?? lekki szok ![]() Cytat:
szampanem sie nie przejmuj tak juz jest , ze przez pierwsze tyg. z regoly nie wiemy o ciazy i zyjemy normalnie gdzie zdaza sie alkohol , papierosy ... wazne , ze teraz dbasz o siebie a dzidzius bedzie zdrowy zobaczysz
|
||||||
|
|
|
#1674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale mam zaległości. Jak ostatnio zaglądałam na forum, to były 43 strony. Niestety bardzo dużo pracuje i nie miałam czasu tu zaglądać, a teraz mam mega zaległości. Serdecznie pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
|
|
|
|
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z biologicznego punktu widzenia wygląda to tak, ze kobieta daje zawsze chromosom x, mężyzna x lub y x(żeński) + x= dziewczynka x+y= chłopiec Ma też znaczenia dzień cyklu który sprzyja poczęciu płci Owu-chłopiec.Plemnik szybki, krócej żyje. Przed owu dziewczynka.Męskie umrą nim nastąpi owu i zostaną żeńskie. Oczywiście z założenia.Natura lubi płatać figle. Ale jak jedzenie miałoby wpłynąć to zupełnie dojść nie mogę Cytat:
JanuszAgnieszka-ja do dziś nie mam objawów.No może zaparcia,ale to bez ciąży każdemu może się zdarzać. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- czy to chodzi o jedzenie takich produktów które np. zakwaszają org. i są to sprzyjające warunki dla plemników?
||
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
katarzynka wiem właśnie, że pisałaś o tym imieniu
Bardzo ładne.Też się zastanawiam co ma jedzenie do płci dziecka... Ale chyba za głupia jestem żeby to jakoś powiązać Cóż... poczekamy jeszcze trochę i się dowiemy płci To będzie (jak dla mnie) cudna chwila!
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie przyszłe Mamusie Dołaczam do Was... podejrzewam się, ze mogę byc w ciązy... moja miesiączka to smieszne "3 krople" w poniedziałek 27.09. Piersi nadal bolą jakby miały wbuchnąć.. Byłam w piątek u dr, robił usg dopochwowe i nic nie zobaczył. Wczoraj robiłam test rano, są dwie kreski ale ta druga duuużo mniej widoczna niż pierwsza, równiez pobrano mi krew i jutro mam wyniki. Myślicie że może być cos na rzeczy? Poza tym czuję sie normalnie, jedyny dziwny objaw że niezwykle często jak na mnie jest głodna, ale czy tak szybko mogłabym od razu mieć napady głodu?? Ostatnie sex z TŻ był 12.09 wiec teraz by to mógł byc jakis 3-4 tydzień? Ostatnia miesiączka 03.09 Kurcze.... za 3 tygodnie lecimy do Tajlandii na 3 tygodniową wyprawę..... Piszę do Was, bo macie podobne doświadczenia, gdyż przechodzicie ten stan i pewnie jesteście na podobnym etapie To naprawde może byc ciąża... ? Dzięki za pomoc
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-10-03 o 13:25 |
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ddaaiissyy Tak to może być ciąża, objawy masz prawidłowe, brak @ (plamienie lekkie się nie liczy, może świadczyć o implantacji zarodka), na usg zdecydowanie za wcześnie. Odpowiedź da Ci na pewno test z krwi więc musisz wytrzymać do jutra
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bardzo boję sie jechac, bo wiem, ze w razie poronienia trzeba chyba szybko do dr by nie nabawić się jakiegoś zapalenia otrzewnej a z tym zartów nie ma Przecież najczęściej w I trymestrze może polecieć ciąza.... Lekarz pewnie nie przewidzi, czy moze mnie to spotkać...
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was dziewczyn. Nie sądziłam, że pojawię się w tej części wizażu ale los płata figle.
zrobiłam dzisiaj 2 testy i obydwa wyszły pozytywne. Mimo wielu problemów cieszę się z fasolki w brzuchu a jednocześnie bardzo o nią martwię. jutro będę się rejestrować do ginekologa i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. trzymajcie kciuki mocno
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

dzisiaj mija 6 tydzień (licząc od ostatniej @), niesamowite jak ten czas leci 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i w drogę .

twierdzac , ze one po 10 latach juz nie dzialaja ... ogolnie gadalam z kolezankami mieszkajacymi tutaj i kazda lekarz wysylal na szczepienia twierdzac , ze sa w wieku rozrodczym ... tak wiec chyba tutaj taka norma jest
... nie daję rady