I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-03, 12:20   #871
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:)

Przy śniadanku Teściowa zaczęła temat mieszkanka.Gadałyśmy co się nam podoba itp. Potem był temat kuchni,więc powiedziałam,że póki co o kuchni nie myslimy,bo to bardzo drogie itp.,a sprzęty AGD pewnie kupimy po ślubie.Na to oczywiście moja Teściowa (nie zapomniała tego,co mówiła rok temu jak były jazdy o salę) : " A widzicie-gdybyście wzięli tańszą salę,to byśmy wam kupili tę lodówkę"...
No to ja jej na to,że musimy sobie z M. usiąść i wszystko podliczyć-ile my będziemy musieli wyłożyć na wesele itp. A ona co?Że jakiś wujek M. robi zdjęcia na weselu tak amatorsko i bardzo to lubi i na pewno by nam zrobił,gdybyśmy chcieli...ech-ja widziałam go w akcji na tym weselu co byliśmy tydzień temu i wiadomo-on był gościem weselnym i nie robił zdjęć za często-czasem tylko wstał i porobił. Ja nie chciałąbym czegoś takiego. No ale moja Teściowa to wiecie jaka jest...

Ja widzę,jakie jeszcze potem będziemy mieć z nią jazdy nawet o rzeczy,za które nie płaci

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

[/COLOR]Bisiu czemu?

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2010-10-03 o 12:22
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:24   #872
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Moja mamuś się ze mnie nabija powiedziałam, że jadę do lasu bez makijażu, na co ona: "żartujesz, taka saute? Wszystkie jeże pozdychają" i się śmieje
dobra mama

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
I właśnie cała radość i podniecanie się ślubikiem poszło się....
co sie stalo kochana?
Stary 2010-10-03, 12:26   #873
Biska
Zakorzenienie

Dziś wróciła moja mama i zgodnie z umową zaraz na początku października mieliśmy pojechać z mamami na tą nową salę i jeszcze raz obejrzeć, ewentualnie odebrać zwrot zaliczki. Pytam się więc Tż kiedy jedziemy, a on mi na to "W poniedziałek idę na siłownię, we wtorek nie wiem, we środę też nie mogę" i powiedział to z taką złością w głosie po czym dodał - "W ogóle to ja tam nie chcę jechać, jedź sama"

Ostatnio jak zaczynam mówić o czymś, co związane jest ze ślubem, to albo olewa to, albo odpowiada coś z taką ironią/złością

Mam dość. Niech się dzieje co chce.

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:29   #874
skimos
Zakorzenienie

Motylku a jak wy się % dzielicie kosztami wesela?
Ja np. teraz jak pracuję to czuję większą swobodę, aczkolwiek wiem że nasi rodzice nie mają za dużo kasy do wyłożenia, więc trzeba się mieścić w jakichś limitach wydatków. Ale nie chcę byle jakiego fotografa ani kamerzysty co podczas ślubu w kościele zbliża kamerę na 50cm od twarzy PM. Mam nadzieję że uda mi się na sukni trochę zaoszczędzić jeśli już jakąś dorwę na wyprzedażach.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Biska ja bym zapytała wprost czy nie chce ślubu przełożyć. Zresztą i Mojego czasem pytam, niech się dzieje co chce, byleby się nie czuł w jakikolwiek sposób przymuszany do ślubu i przygotowań. Poprosiłam go na samym początku że jeśli chce ślubu, to musi mi pomóc w przygotowaniach.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:32   #875
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

bisiu a czem,u tz ma takie poejscie dziwne?
Stary 2010-10-03, 12:37   #876
butterfly20
Zakorzenienie

Bisiu,skimosku nie ma się tym co przejmować. Przecież oni też mogą mieć czasami dość naszego gadania o ślubie.Mój był zawsze chętny do przygotowań,ale niekiedy ma takie dni,że nie chce mu się o tym myśleć i gadać. Proszę mi się tutaj tym nie przejmować.
Bisia zwłaszcza Ty

Skimos nie wyliczę Ci tego procentowo Musimy najpierw siąść i wszystko podliczyć.
Rodzice i Teściowie płacą ogólnie za salę i talerzyki (ale w tej cenie już są też ciasta,torty,alkohol i napoje) oraz za zespół.Oprócz tego moi Rodzice chcą mi kupić suknię,bo sprawi im to wielką radość. Natomiast wszystkie dodatki chcę sobie oczywiście kupić sama. Teściowie natomiast chcą kupić strój mojemu M.

Za całą resztę płacimy my i jak teraz tak wstępnie sobie liczę,to na pewno nie zapłacimy mniej niż 10 tys.,szacunkowo myślę,że koło 15,jeśli wliczymy MAM NADZIEJĘ koszty sesji plenerowej.
Stary 2010-10-03, 12:43   #877
skimos
Zakorzenienie

No my też jeszcze nie liczyliśmy tak dokładnie, bo strach ale myśleliśmy tak 50% my, i rodzice po 25%, ale chcemy ich udział zmniejszyć.
Ja planuję pracować do ślubu (oby się udało ) i całą kasę z tego przeznaczyć na wesele, do tego jeszcze jakieś oszczędności TŻta, a co zabraknie to wtedy poprosić rodziców. Boję się sumy jaka wyjdzie za całość :/ ale jeszcze bardziej się boję co będzie jeśli nie pogodzę studiów z pracą, no nie wyobrażam sobie co wtedy

Stary 2010-10-03, 12:44   #878
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Jej, ale mnie impreza ominęła TŻ zabrał mi playa, bo robil projekt i się nudzilam jak jakaś masakra. Mam nadzieję, że robicie dzisiaj poprawiny, to może się załapię chociaż dzisiaj

Bisia, czemu on tak dziwnie? Przecież nie ucieknie przed oglądnięciem sali, bo trzeba załatwiać już takie rzeczy... Nie może zwalić wszystkiego na Ciebie i żyć sobie tak jak do tej pory beztrosko

Motyl, to się odezwała "stara" teściowa... Ja chyba wyszlabym z siebie przy takiej rozmowie Swoje wesele już miała robione pod siebie, więc dlaczego nie chce Wam dać tego, czego pragniecie i robi takie niemiłe aluzje...?

Idę sprzątać pobojowisko w kuchni, a potem będę oglądać Claris

A w ogóle to czekam na wiadomość z dziekanatu, czy przyznają mi stypendium niech mi dadzą nawet te 120zł, ale zawsze bym już coś sobie odłożyła

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-10-03 o 12:46
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:47   #879
Biska
Zakorzenienie

On ma podejście typu - "Gdybym nie chciał ślubu, to nie nosiłabyś pierścionka. Po prostu nie myślę o tym. Dla mnie mógłby być to tylko obiad zwykły. Wesele jest dla Ciebie".

Ostatnio nawet była o tym rozmowa, mówiłam mu, że dla mnie takie wesele, tylko dlatego, że ja go chcę to wcale nie jest żadna przyjemność, więc możemy zrezygnować Chciałam, żebyśmy razem decydowali w tych ważnych sprawach, żeby to jemu też przyjemność sprawiało, ale widocznie tak nie jest Nie chcę, żeby to było moje wesele, tylko NASZE. Wkurza mnie to, bo mógł od początku mówić, że nie chce wesela, a nie teraz, kiedy już tyle jest załatwione

Na salę nie wiem kto pojedzie, bo ja sama na pewno nie Mam to gdzieś, niech się dzieje, co chce.

Motylku moja przyszła teściowa też lubi narzucać swoje zdanie, dlatego ja jestem dość stanowcza w rozmowach z nią, bo wiem, że jak jej dam palca, to obie ręce nie moje

Stary 2010-10-03, 12:47   #880
Zwies
Zakorzenienie

Hej

Zwierzak się świetnie czuję

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:50   #881
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Hej

Zwierzak się świetnie czuję
to dobrze
Stary 2010-10-03, 12:55   #882
butterfly20
Zakorzenienie

Med ech nie wiem,czemu ona taka jest.Jak gadamy o urządzeniu domu to np. już wcale nie wychodzi z niej sknera. W sensie,że mówi,że domu trzeba kupować porządne i droższe rzeczy. A jeśli chodzi o wesele to tak już ma. I ciągle nie może przeżyć,że nie chcieliśmy w tamtej knajpie w Wiśle,w tym góralskim stylu.
Ech-do mnie ten styl nie przemawia

Skimos mnie też przeraża to liczenie. Mam wielkie obawy,że jednak to wszystko wyniesie nam ponad 50 tys...

jak tak liczę na szybko to za talerzyki jakoś 27 tys. + 4 tys. za wynajem= 31 tys. zapłacą Rodzice. Do tego zespół 4 tys to już 35.
My jakieś 15 tys to już 50, a jeszcze do tego suknia i gajer

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
On ma podejście typu - "Gdybym nie chciał ślubu, to nie nosiłabyś pierścionka. Po prostu nie myślę o tym. Dla mnie mógłby być to tylko obiad zwykły. Wesele jest dla Ciebie".

Ostatnio nawet była o tym rozmowa, mówiłam mu, że dla mnie takie wesele, tylko dlatego, że ja go chcę to wcale nie jest żadna przyjemność, więc możemy zrezygnować Chciałam, żebyśmy razem decydowali w tych ważnych sprawach, żeby to jemu też przyjemność sprawiało, ale widocznie tak nie jest Nie chcę, żeby to było moje wesele, tylko NASZE. Wkurza mnie to, bo mógł od początku mówić, że nie chce wesela, a nie teraz, kiedy już tyle jest załatwione

Na salę nie wiem kto pojedzie, bo ja sama na pewno nie Mam to gdzieś, niech się dzieje, co chce.

Motylku moja przyszła teściowa też lubi narzucać swoje zdanie, dlatego ja jestem dość stanowcza w rozmowach z nią, bo wiem, że jak jej dam palca, to obie ręce nie moje
No widzisz,to bardzo ciężka sytuacja jak dwoje bliskich sobie ludzi ma troszkę inne spojrzenie na takie ważne kwestie. Ale uważam,że tak jak w przypadku Rain- on Cię kocha i robi to dla Ciebie pomimo,że nie potrzebuje tego wesela. Czy to już nie jest wystarczający powód do radości?Wytłumacz mu,że bardzo chciałabyś,żeby wziął chociaż udział w wybieraniu sali,a takimi pierdółkami typu zaproszenia czy kwiatki nie będziesz mu głowy zawracać.

A ja słucham co Teściowa ma do powiedzenia,ale i tak robię po swojemu ( a w międzyczasie przejmuję się tym,jak dać jej do zrozumienia w grzeczny sposób,że zrobię jak JA chcę)
Stary 2010-10-03, 12:59   #883
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ale miałam sen po tym weselu Śniło mi się, że mama przyjechała do mnie do krakowa, zobaczyła na stoliku nocnym tampona i pyta: "czy to służy do antykoncepcji?", ja "tak mamo, to jest korek analny". I to było na serio...
Zabiłaś mnie teraz
Taki atak śmiechu mnie złapał, że szok
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
kefiru , mleka, soku pomidorowego ani w realu ani wirtualnie nie trawie - za to wirtualna zimna cola z lodem i cytryna jak najbardziej - nie ma nic lepszego na kaca dla mnie niz cola
Dla mnie też, ale musi być taka zimniuteńka. O i jeszcze sok wiśniowy- ogolnie bardzo lubię i na kaca tylko ten smak przyjmuję.
Cytat:
Ja NIE MOGĘ się oderwać od tego http://www.youtube.com/watch?v=FBGAO6JE0JA
Zgiń, przepadnij!
czikicziki ta

btw. Jak słyszę "patrzył ci prosto w twarz" to mam wrażenie, że laska miała szpinak między zębami a on tak uparcie i natarczywie się wpatrywał w te jej zęby
Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
O, tu mnie boli, gdzie zaznaczone... Wie któraś, jak się tego pozbyć?
Poduszka elektryczna/ plaster rozgrzewający/ Ketonal w żelu
Bo od tego idzie zwykle rwa kulszowa.
Jak mnie w zeszłym roku złapało- 2 dni bolało mnie właśnie tu, gdzie zaznaczyłas, nic z tym nie robiłam a trzeciego dnia jak mi poszło na całą nogę podczas spaceru. Taki przeszywający ból jakby mi nogę nagle nie wiem... urwało, rozerwało, paliło... straszne.

Cytat:
O, już wiem! "A ja wolę moją mamę", niby spoko, ale jest tam tekst "...złote oczy jak mój miś, i płakała rano dziś" i to mi zawsze pasowało do naszej sytuacji rodzinnej więc jak gdzieś słyszałam tę piosenkę, to się robiłam niespokojna.
A moja mama ma niebieskie oczy i rzadko płakała, raczej jak się stało coś bardzo złego, ale i tak zawsze ja płakałam przy tej piosence
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Jej, ale mnie impreza ominęła TŻ zabrał mi playa, bo robil projekt i się nudzilam jak jakaś masakra. Mam nadzieję, że robicie dzisiaj poprawiny, to może się załapię chociaż dzisiaj

A w ogóle to czekam na wiadomość z dziekanatu, czy przyznają mi stypendium niech mi dadzą nawet te 120zł, ale zawsze bym już coś sobie odłożyła
Eeee dzisiaj to my kaca leczymy. Przegapiłaś weselisko i tyle

Hmmm to trochę mało, ale masz racje, zawsze coś. Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby przecież

Ślicznie Claris wyglądała Jej TŻ też

19 miał lat... nazywał Ciebie cziki cziki ta....

Stary 2010-10-03, 12:59   #884
skimos
Zakorzenienie

ja tak na oko mam nadzieję że w 40 tys się zamkniemy naprawdę na max max.
Może uda się 35 tys. Nie wiem Chciałabym jak najwięcej rzeczy sama robić, ale będzie to trudne ze względu na odległość od miejsca ślubu, no i ograniczony urlop. Bo nie wiem czy wziąć 2 tyg przed ślubem, czy 1 tydzień tylko (ale to za mało! ) i 1 tydzień po ślubie na ew. podróż.

Stary 2010-10-03, 13:00   #885
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Dobry imprezowiczki Wesele pierwsza klasa, ile różnorodnej muzyki, radości

Obejrzałam zdjęcia Britni i Jak ślicznie wyglądała, aż chce się więcej...

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 13:03   #886
Biska
Zakorzenienie

Tzn on by chciał ślubu, ale gdybyśmy mieli więcej kasy. Jemu jest po prostu szkoda tylu pieniędzy, nie jest mu to aż tak potrzebne. Do tej pory angażował się nawet, sam dzwonił, umawiał nas na spotkania itd. Teraz mu się coś porobiło. Nie wiem, może zmęczony jest i nie ma ochoty o tym myśleć. Nie będę na razie na nic naciskać, zobaczymy. Co do sali to i tak dalej chyba nie jestem w stanie podjąć decyzji, może po prostu za jakiś czas (jak już będzie wiadomo, czy ta stara zdąży założyć klimę) odsprzedam komuś jedną

Nie mam ochoty się o nic szarpać, spytam za jakiś czas i tyle.

Dzięki

Widzę, że czikita uzależniła nie tylko mnie

Stary 2010-10-03, 13:04   #887
skimos
Zakorzenienie

dobrego fotografa mieli, więc na pewno będzie więcej świetnych zdjęć już od niej

Stary 2010-10-03, 13:05   #888
Biska
Zakorzenienie

Ja ostatnio liczyłam tak "na okrągło" i wyszło mi niecałe 25 tys (przeraża mnie to ) już z obrączkami (mam dużo własnego złota, starczy może jeszcze na coś, oprócz obrączek) i z moją suknią Ciekawe, czy się zmieścimy

Stary 2010-10-03, 13:06   #889
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

a ja przez te slubno-weselne tematy ogladam kiecki slubne i oczywiscie slucham cziki czi ta zablokujcie mi internet

te fajne :
http://www.madonna.pl/_files/_suknie...11/fiona_1.jpg
http://www.madonna.pl/_files/_suknie...011/fano_1.jpg
http://www.madonna.pl/_files/_suknie...10/glass_1.jpg - moze w ogole oleje tradycje dlugiej kiecki i ubiore krotka taka i kolorowe dodatki

...o ile w ogole kiedykolwiek kiecka slubna bedzie mi potrzebna
Stary 2010-10-03, 13:08   #890
justyna_dt
Zakorzenienie

Olka, dzięki za rady zaraz sobie wezmę termofor chyba, chociaż w sumie ciepło mam tu pod kołderką. A co do piosenki - moja mama też niebieskooka, ale płakała często, niestety...

Ciekawa jestem, jak tam nasza żoneczka po weselu, czy wstała już i jak się czuje

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 13:09   #891
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś wróciła moja mama i zgodnie z umową zaraz na początku października mieliśmy pojechać z mamami na tą nową salę i jeszcze raz obejrzeć, ewentualnie odebrać zwrot zaliczki. Pytam się więc Tż kiedy jedziemy, a on mi na to "W poniedziałek idę na siłownię, we wtorek nie wiem, we środę też nie mogę" i powiedział to z taką złością w głosie po czym dodał - "W ogóle to ja tam nie chcę jechać, jedź sama"

Ostatnio jak zaczynam mówić o czymś, co związane jest ze ślubem, to albo olewa to, albo odpowiada coś z taką ironią/złością

Mam dość. Niech się dzieje co chce.
niech spieprza, wielką łaskę Ci robi a to on nawalił i powinien Cię po nogach całować że w ogóle go chcesz za męża ja również uważam że powinnaś spytać go czy chce przesunąć ślub bo bez sensu że masz się w to angażować tylko Ty. Jak będzie tego chciał to zacznie cokolwiek w tym temacie robić.

Serio są zdjęcia ze ślubu ? Letem obejrzeć

co myślicie o takim karnecie że zapłacę wcześniej kosmetyczce za makijaż wieczorowy i dam to mamie na święta ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 13:10   #892
justyna_dt
Zakorzenienie

arrakis, ta krótka jest cudowna jeśli w przyszłości jakimś cudem będę miała wesele, które będzie na kształt obiadu lub skromnego przyjęcia, to wybieram krótką sukienkę i toczek

Stary 2010-10-03, 13:12   #893
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
a ja przez te slubno-weselne tematy ogladam kiecki slubne i oczywiscie slucham cziki czi ta zablokujcie mi internet

te fajne :
http://www.madonna.pl/_files/_suknie...11/fiona_1.jpg
http://www.madonna.pl/_files/_suknie...011/fano_1.jpg
http://www.madonna.pl/_files/_suknie...10/glass_1.jpg - moze w ogole oleje tradycje dlugiej kiecki i ubiore krotka taka i kolorowe dodatki

...o ile w ogole kiedykolwiek kiecka slubna bedzie mi potrzebna
Ty zła kobieto, Ty! znów spędzę godziny na oglądaniu sukien

Stary 2010-10-03, 13:12   #894
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
niech spieprza, wielką łaskę Ci robi a to on nawalił i powinien Cię po nogach całować że w ogóle go chcesz za męża ja również uważam że powinnaś spytać go czy chce przesunąć ślub bo bez sensu że masz się w to angażować tylko Ty. Jak będzie tego chciał to zacznie cokolwiek w tym temacie robić.

Serio są zdjęcia ze ślubu ? Letem obejrzeć

co myślicie o takim karnecie że zapłacę wcześniej kosmetyczce za makijaż wieczorowy i dam to mamie na święta ?
Jeśli Twojej mamie makijaż wieczorowy się przyda, to owszem ale jeśli nie, to bez sensu. Może jakieś zabiegi pielęgnacyjne? Ja bratowej w zeszłym roku zafundowałam zabiegi na twarz w dobrym salonie day spa w tym roku mamie chyba zafunduję coś na całe ciało, a bratowej coś jeszcze wymyślę zależy od stanu portfela.

Stary 2010-10-03, 13:14   #895
OlkaR
Zakorzenienie

Justyna możesz też wziąć bardzo ciepłą kąpiel jak lubisz. Po prostu cokolwiek, żeby konkretnie rozgrzać to miejsce, no i środki przeciwbólowe. Albo w maściach albo tabletki ale raczej silne Ibuprom [coś ostatnio reklamę im robię ], Ketonal.

Arrakis ta krótka sukienka jest śliczna!
Osobiście wolałabym długą bo mi się taka od zawsze marzy, ale ta krótka bardzo mi się podoba.
Stary 2010-10-03, 13:15   #896
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
arrakis, ta krótka jest cudowna jeśli w przyszłości jakimś cudem będę miała wesele, które będzie na kształt obiadu lub skromnego przyjęcia, to wybieram krótką sukienkę i toczek
nooo sliczna jest - zapisalam na dysku - pelno kiecek tam juz mam
a u mnie ewentualny slub to bedzie urzad i przyjecie tylko bez wesela

Cytat:
Ty zła kobieto, Ty! znów spędzę godziny na oglądaniu sukien
to zemsta za czikite
Stary 2010-10-03, 13:16   #897
OlkaR
Zakorzenienie

A ja ściągnęłam cziki cziki ta, zapuściłam w wieży na fulla i sąsiadów chyba zaczynam drażnić
Wszystko przez Was!!!
Stary 2010-10-03, 13:16   #898
justyna_dt
Zakorzenienie

Olka, wygrzane mam, dzisiaj nie wychodzę z łóżka (nawet mamusia mi śniadanko przyniosła do sypialni ), ale leki przeciwbólowe raczej odpadają. Tzn. Ibuprom owszem, bo przeciwzapalny też, ale ketonal nie, bo 1. - jest dość silny, a ja z ketonalem mam problem od operacji, czyli, jakby nie było, z 6 lat już, 2. - skończył mi się, a ostatnio poprosiłam ortopedę, żeby mi nie wypisywał. Soł teraz tylko tyłek mi drętwieje od siedzenia

Stary 2010-10-03, 13:17   #899
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

http://www.madonna.pl/_files/_suknie...06/glace_1.jpg
Stary 2010-10-03, 13:17   #900
OlkaR
Zakorzenienie

Ilsa pomysł fajny pod warunkiem, że mamie coś takiego się przyda. Może lepiej tak jak Justyna mówi- zabiegi pielęgnacyjne.
Coś takiego chyba prędzej wykorzysta niż makijaż wieczorowy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości