|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
tak naprawdę to oszukałam Anecka bo nawet nici nie mam ![]() ojjjj... ja tam bym zjadła takiego kurczaczka... A Twój tż jeszcze narzeka ![]() ja w tym tyg muszę iść na wymaz z pochwy i okolic odbytu u was się zapisuję na to czy idzie się kiedy chce?
|
|
|
|
|
#4562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dla poprawy humoru wklejam zdjecia.
1. kombinezon Smyk i dresik H&M -te kupiłam 2. 2 kombinezony w roznych rozmiarach i bluzo-kurtka, dostałam od kolezanki do oddania jak mi nie beda potrzebne
|
#4563 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W moim przypadku to nawet jak dostałam skierowanie (np na krew)to i tak musiałam płacic.zależy od lekarza. Mi sie udało i akurat posiew zrobili mi w szpitalu za free Cytat:
. Cytat:
Tylko pozazdrościc "czystości" ![]() Przeważnie gin kieruje, ale znajoma poszła i z marszu jej poprali. |
|||
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 |
|
Rozeznanie
|
irsin dasz kawałek szarlotki?
![]() ale mi ślinka pociekła jejjuuuuuuuu nie ma mi kto zrobić, mi pewnie nie wyjdzie jak zwykle
|
#4566 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieska śliczne
Martinexx ja mam skierowanie od gina ![]() wcinam mandarynki ale mam lenia dziś
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka moja sałatka była modyfikowana. Więc spokojnie możesz wziąć więcej innych składników a groszek pomiń
![]() Vikicullen ja miałam teraz w szpitalu pobierany wymaz z kanałau bo miałam bakterie i byłam po przeleczeniu. Także musiałam zrobić. Niebieskaa Ciuszki super! _paulinka to moze ja nie będę próbowała wchodzić na smaczny wizaż, bo dostanę skrętu kiszek jak sie naczytam. A nawet możliwe,że przez to czytanie o tych dobrociach to jeszcze mi cukier skoczy Sanderinka mam nadzieję,że z szyjką będzie ok. Irsin gratuluję 37 tc ![]() AŻ SIĘ TRZĘSĘ JAK PRZECZYTAŁAM O TWOJEJ SZARLOTCE oczywiście z zazdrości Ja też chcę ![]() gotować A ja własnie kończę bigos i będę zajadała
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Pisałam na innym wątku, więc tylko to skopiuję, żeby sobie ułatwić życie
![]() Noc miałam ciężką. Mimo kroplówek przeciwbólowych strasznie bolał mnie brzuch w środku, jak i rana. O 3 w nocy nie mogłam już z bólu spać. Wezwałam więc położną z kroplówką. No a skoro sie obudziłam, to postanowiłam powalczyć z laktatorem, ale nic nie wyciągnął ze mnie. O 8.00 powyciągali ze mnie rurki, a więc cewnik oraz drenaż, który siedział w ranie i odprowadzał krew. Potem kazali mi wstać.... myślałam, że umieram. To było niewykonalne. Lekarka twierdzi, że i tak dobrze się trzymam, bo druga cesarka zawsze jest gorsza i boleśniejsza. Wyjaśniła mi czemu tak długo trwała operacja. To niby normalne przy drugiej cesarce. Rozcinali mnie w tym samym miejscu, czyli na starej bliźnie. Potem słyszałam dźwięk jakby odkurzacza - to czyścili i odsysali wszystko w środku. Lekarka mówi, że Pascala nie mogli wyciągnąć, bo leżał wysoko wbity główką w żebro, rączki nad głową, jakby chciał się tych żeber przytrzymać. Dlatego tak mną szarpali na wszystkie strony. A dzis przez to się czuję jakby mnie ktoś po całym brzuchu skopał, od żoładka aż do dołu jakbym miała zakwasy w mięśniach. Rana już się ładnie goi, więc nie trzeba będzie jej znowu rozcinać. I już tak nie piecze jak wczoraj. Teraz boli tylko wnętrze brzucha, jakby ta wewnętrzna rana. Wstałam sama, nic nie widziałam, bo tak mi łzy leciały. Ból nie do opisania. Za drugim wstaniem z mniejszym płaczem doszłam do toalety, którą mam w pokoju, ale to i tak był mega wysiłek. Ale zrobię wszystko, zacisnę zęby, byleby mnie przenieśli do Pascala. Wyniki mam dobre, a więc warunkiem jest, żebym sama wstawała i chodziła, to przewiozą mnie do niego. Aha ! Udało mi się o 9.00 odciągnąć 2,5 ml pokarmu. Położna wciągnęla to do strzykawki. O 12.00 odciągnęłam kolejne 2,5 ml i tym sposobem mamy 5 ml pokarmu. Właśnie mąż pojechał zawieźć tą strzykawkę do Pascala. O 15.00 znowu spróbuję coś odciągnąć, żeby mąż znowu mógł coś małemu zawieźć. No i jutro rano jak będę umiała sama wstawać i chodzić, to zobaczę i przytulę Pascala |
|
|
|
#4569 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/fotelik-fotel-cone...249722941.html
a co sadzicie o foteliku coneco
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia dzielna baba z Ciebie. A z mleczkiem rozchulasz się i bedzie dobrze.
Trzymaj się dzielnie!!!
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia to wspaniale!!!!
|
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() rptrbj - my dziś też oglądaliśmy większe foteliki maż się uparł na recaro od 9 do 36 kg czyli tak mniej więcej do 12 lat, czyli na baaaardzo długo ale i fotelik baaaardzo drogi Weronisia - dzielna z Ciebie kobieta dasz radę i lada moment będziesz tulić Pascalka w ramionach paulinka - zarzuć mandarynką niebieskaa - bardzo fajne kombinezoniki ja jeszcze kombinezonu nie mam, bo go dostanę od siostry, a ona pożyczyła swojej szwagierce mam tylko nadzieję, że będzie on w bardzo dobrym stanie ![]() irsin - o jaaaa... no to jeszcze tylko kwestia paru chwil ![]() kootekk - ale mieliście przygodę ![]() Anecka - daj tej rybki trochę bo opis brzmi wyśmienicie
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
dzasta dostalam całą torebkę od babci więc zapraszam
![]() Weronisia dzielna z Ciebie kobitka !! ![]() lisek to lepiej nie ryzykuj i nie wchodź tam ![]() ja ten najmniejszy fotelik dostaje w spadku a jest on firmy chicco a o większym nie myślałam ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- jutro zrobię penne z brokułami w sosie serowym, o mój tż lubi takie rzeczyy
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...
Łapię totalną depresję przez to cc. Nie umiem się z tym pogodzić. Boję się tej operacji aż mi niedobrze ze strachu Znakomicie przygotowywałam się do sn, czytałam. Postanowiłam poczytać też o cc, żeby wiedzieć, co mnie czeka. Forum ginekologiczne podaje takie możliwe powikłania: zakażenia, wstrząs krwotoczny, powikłania zakrzepowo-zatorowe, uszkodzenia układu moczowego (zwłaszcza, jeśli jest to kolejna cesarka, a ja chcę przecież więcej dzieci, więc będę mieć jeszcze minimum jedną), uszkodzenia jelit, większe ryzyko ciąży pozamacicznej w przypadku kolejnego dziecka, endometrioza... O takich "drobiazgach" jak silne bóle głowy po znieczuleniu czy atrakcje o jakich pisze Weronisia (straszny ból rany, gorączka) nie wspomnę. JA NIE CHCĘ MIEĆ CESARKI!!!!
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez wiem że mnie to czeka Ale oswajam się z tą myślą i juz powoli się przyzwyczaiłam.
|
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja nie martw sie na zapas.
Zobacz ja przeżyłam druga cesarkę i nie miałam powikłań o ktorych piszesz. Nie czytaj tyle, bo od tego zwariujesz. Nastaw sie pozytywnie, a bedzie dobrze. Właśnie napisała moja mama, że mogę jej bilet przebukować i przyjedzie albo we wtorek albo w sobotę. Będę więc miała pomoc i opiekę. |
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja
![]() Weronisia, ale rzeczywiście Pascalek się niefortunnie ulokował, ale teraz to już tylko lepiej będzie trzymam kciuki za produkcje mleka
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie miałam nigdy żadnej operacji i boję się PANICZNIE
Jestem w totalnej depresji, nic mnie nie cieszy. Wcześniej nie mogłam się doczekać porodu, a teraz chciałabym zostać w ciąży na zawsze, byle tylko nie musieć przez to przechodzić ![]() ![]()
|
#4580 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki w ten chłodny ale słoneczny dzionek
![]() Weronisia Twarda i dzielna babka z Ciebie!! Ciekawe jak ja sobie poradze z tym bólem...boje się tego bardzo co mnie czeka... A Pascalek boooski i wogole nie wygląda na taką kruszynke jak pisałaś Kootek wiem co to znaczy taka przygoda z dzikiem ;/mieszkam przy lesie i to czeste widoki takie kolizje...dobrze że autko macie porządne i nic Wam sie nie stało... A Wy pewnie w skowronkach bo lada chwila Michałek bedzie z Wami w domku ![]() A ja musze chyba poczekać jeszcze troche na Juniora...mąż musiał wczoraj w nocy jechac do lekarza bo tabletki na ciśnienie dla mnie bo mi skoczyło...na szczeście dzisiaj w wyniku moczu nie było białka tak że wiem że to nie zatrucie ciążowe napewno...a kiedy rozwiązanie to dowiem sie koło 8-go października o ile wcześniej nic nie wyskoczy...także troche czasu jeszcze mamy ale nie wiem czy te moje rozwarcie będzie tyle czekać heh ![]() Pozdrawiam Was wszystkie gorąco bede informować na bierząco.
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczynki
mniam bigosik tez dawno nie jadłam![]() Cytat:
takie rzeczy sie tak nie niszczą, te jasne co mam tez są przechodnie i w bdb stanie i beda dalej służyć innym---------------------------- Weronisia trzymamy kciuki, zaraz Cie zawiozą do Pascalka na pewno, a wtedy to mleczka będzie pod dostatkiem jak go przytulisz ehhh cudownie ![]() Kootekk wszystkiego Naj dla Michałka-to juz okrągły miesiąc chyba dzisiaj?? ------------------------------- Nie no nie mogę z ta szarlotką, po prostu mam taka chcicę nie do opisania, ze ja zrobię albo kupie gdzies kawałek chociaż dla spełnienia pragnienia ![]() Poki co jemy obiadek-kasza gryczana z gulaszem i kiszonymi Tż kupił samochód no i zadbane i powymieniane wszystko tylko wsiadać i jechać, a wczoraj to co tż oglądał to takie badziewia, brudne itp az wstyd ze to ludzie sprzedają...jeden problem z głowy...
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
ishka z rozwarciem jest różnie. w pierwszej ciazy mialam juy w 6 m-cu rozwarcie na 4cm, a urodzilam po terminie.
a teraz miesiac przed terminem, a rozwarcia nie mialam wcale. nie odszedl mi czop. nie mialam skurczy. po prostu pekł mi pecherz płodowy. a teraz siedze podpieta do laktatora i nic nie leci. |
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia - podziwiam za determinację w kwestii wstawania. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jaki to ból. Cieszę się, że pojawia się u Ciebie pokarm
Na pewno, jak Cię przeniosą do Pascalka, to laktacja ruszy na całego Ishka - Ty to się namęczysz i nastresujesz w tej ciąży. Na szczęście niewiele już zostało
|
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Nie nastawiaj sie tak negatywnie to tez ma znaczenie, psychika jest bardzo wazna. Jestem chyba wstanie zrozumiec Twoje rozczrowanie bo porod naturalny jest z pewnoscia przezyciem dla kobiety ale teraz sa inne czasy bedziesz mimo cc mogla uslyszec pierwszy krzyk swojego dzieciatka, przytulic je a nie wykluczone ze skurczy, odejscia wod tez doswiadczysz ominie Cie w sumie tylko parcie. Pomysl ze Twoje zdrowie i maluszka jest najwazniejsze i to Ty bedziesz mu potrzebna najbardziej w pierwszych miesiacach jego zycia. Z drugiej strony jaka gwarancje ma kazda z nas idaca na porod naturalny ze nie skonczy sie on cc?? I nie podchodz do tego ze bedziesz po cc czuc sie gorzej bo nie ma reguly po jakim porodzie dochodzi sie do siebie szybcjej. Moja przyjaciolka na drugi dzien chodzila i pomagala dziewczynie po naturalnym bo taka byla wyczerpana i pozszywana jak gwiazda. Nie mam watpliwosci ze kazda z nas ma obawy jaki porod by to nie byl ale damy rade bo na kocu drogi czeka na nas maly cud, maly czlowiek
|
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieska, super kombinezony
Anecka, kot zalatwial sie w trocinach?Przeciez to musialo cuchnac na odleglosc i ile brudu naokolo Teraz sa super zwirki, co wchlaniaja wszystko i niczego nie czuc. Do tego kryta kuweta i jest git I nie trzeba codziennie sprzatac![]() Porozmawiaj z tzetem, bo wiem jak trudno przyzwyczaic sie do mieszkania we dwoje. Moj maz mieszkal wiele lat sam, ze swoja ex mial zwiazek na odleglosc.Po wspolnym zamieszkaniu przeszkadzalo mu wiele rzeczy, np nie zamknieta toaleta. Pradu nie oszczedza do tej pory, chodze za nim i gasze, ale przyznal mi raz racje, jak dostalismy 1000euro doplaty za ogrzewanie Kretencja, po co sie nakrecasz??Niczego nie zmienisz,urodzic musisz, wiec lepiej idz z mezem na spacer i nie mysl o takich rzeczach. Komplikacje zdarzaja sie jednak rzadko. Ale ja mam fajna niedziele ![]() Przed chwila wpadl sasiad i pomoglam mu rozwiazac komputerowy problem Zaraz lece na godzinke do roboty. Pogoda jest pieknaWeronisia- z kazdym dniem bedzie lepiej.Odciagaj tylko mleczko dla Pascalka, dzieki temu szybciej nabierze sil. Odkad pokoik stoi i czeka na malego, nie moge doczekac sie porodu
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Agas, jak mogłabym mieć za złe?
|
#4587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gin mi nie daje skierowan, powiedzila jasno albo l4 albo skierowania. No to wiadomo ze wole l4. No ale dobra no odzaluje i zrobie posiew dla pewnosci a co do ogrzewania, to my nie mamy gazowego tylko na wegiel piec, ale gaz wlaczamy w bojlerze zeby grzal wode.. Cytat:
kretencja!! Nie nastawiaj sie negatywnie na CC! Nie czytaj w necie bo kazdy to inaczej przechodzi a wiadomo ze teraz to bedziesz wyszukiwac tylko te najgorsze rzeczy Uszy do góry!Po opisie Weronisi, tez bym nie chciala CC, no ale kurde, jesli to bedzie konieczne to dam sie pociac na kawalki byleby moja coreczka sie wydostala cala i zdrowa. Weronisia, dzielna jestes i mam nadzieje, ze zobaczysz Pascala. Zacisniesz zeby i wszystko przejdziesz dzasta, no zaraz bede smazyc rybeczke De, ale te zwirki u nas drogie byly i wcale sie nie brylowaly itd, dla mnie wielkie g.. a trociny byly za darmo a lepsze to niz zwykly piach Nie bylo brudu w ogole bo trociny mielismy takie grubaśne, fajne. Rowniez nie smierdzialo a nie wyobrazal sobie dzien w dzien nie wyczyscic kuwety, to tak jakby zrobic kupke, wysikac sie pare razy i nie spuscic.. ble ![]() No jakos sie zgramy pewnie (oby), on pochodzi z rodziny takie no nie bogatej tak starcza na zycie od do.. i sie dziwie ze nie oszczedza, ale u mnie bedzie musial Ja bardzo oszczedzam i mi miesieczny prad wynosi ok 60zl, gaz ok 50zl.. wody zuzywam sama na miesiac 3 metry, wiec 21zl a on wczoraj podczas kapania prawie pol metra zuzyl!!!!!!!!!!!!!! masakra.. a codziennie sie kapie wiec zuzycie bedzie chyba straszne.. Bylam u ciotki, dwa obiadki zjadlam.. a ciotka juz wiekowa bo ma 72 lata i robi taaakie yszne obiady ah i oh ale najedzona sie nie czuje i ie wiem o co chodzi. Kiedys bym tyle zjadla i pekala w szwach a teraz.. ?Ide zabierac sie za rybcię.
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka, ja nie mowie o zwirkach z supermarketow bo to jedno wielkie g...
Ciezkie jest zgranie sie jak sie mieszkalo samemu. My duzo rozmawialismy, o tym co nam przeszkadza, gdzie mozemy jakis kompromis wypracowac. Teraz sie z tego smiejemy, ale poczatki byly trudne. Z mezem zamieszkalam jak on skonczyl 30 stke. Mial juz swoje przyzwyczajenia itp. Na szczescie teraz funkcjonujemy nie wchodzac sobie w droge.
|
|
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
a mnie dopadł dziki strach przed porodem zaczynam sie ogromnie BAC....noca mi sie snia komplikacje...wrr.
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-03 o 15:41 |
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
Weronika podziwiam. Świetnie dajesz sobie radę mimo bólu i rozłąki z małym.
za szybki powrót do domu i mega laktacje .Kretencja nie zazdroszczę, ale musisz sie z tym pogodzc. najwazniejszy jest maluch.Przynajmniej wiesz na czym stoisz i masz czas na oswojenie sie z ta myślą. Będzie dobrze Ishka ile ty już chodzisz z tym rozwarciem??Z tego c o pamietam szyjka tez sie szybko skracała i w twoim przypadku całkiem sie zgładziła. Nie pomyliłam czegoś? Ktoś tu robi szarlotkę?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Ciekawe czy przez posiew mozna wykryc gronkowce i paciorkowece, bo wymazu nie chce zeby mi robila

u was się zapisuję na to czy idzie się kiedy chce?

za szybki powrót do domu i mega laktacje