|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Essence cz. VI
jeśli któraś z was posiada już błyszczyki z serii nude, to proszę o opinię.
Chciałabym kupić odcień jak najbardziej beżowy i jak najbardziej kryjący, a niestety w N nie było testerów, to nie miałam jak pomazać ![]()
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#873 |
|
Raczkowanie
|
Te błyszczyki beżowe z serii nude ,to dla mnie jakaś porażka..wszystkie praktycznie są przeźroczyste
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
byłam dzisiaj w kefirku na karmelickiej i gadałam z panią i mi powiedziała że w tym tygodniu będą uzupełniać braki z szafy, czyli min matt coat. Wogóle była miła i tak sobie pogadałyśmy i powiedziała ze będą teraz więcej zamawiać więc może będzie dobrze zaopatrzony ten kefirek :d
|
#876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w opakowaniu wyglada naprawde ladnie i obiecujaco.
|
|
#877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wrzucisz swatche? właśnie obawiałam się, że nie osiągnę nawet w 1/10 efektu, który daje szminka
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
|
|
|
|
#878 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Pomalowałam dziś paznokcie Most Wanted i mogę napisać,że uwielbiam ten kolor.Już zupełnie nie tęsknię za Desert Fox.
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Krakowa!
dajcie cynk jak gdzieś znajdziecie Matt Top Coat. W sobotę obskoczyłam Karmelicką i null niestety... ![]() (za to kupiłam grantowy lakier z DW, lime up C&G i Trendsetter MD)
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mogłabyś wrzucić jakiegoś swatcha?A jeśli chodzi o te błyszczyki nude to one mają chyba strasznie dużo brokatu z tego, co zdążyłam zauważyć... Edytowane przez zzzielona Czas edycji: 2010-10-03 o 17:51 |
|
|
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
Wrzucam zdjęcia moich dzisiejszych zakupów ^^ Lakier ma fajny płaski pędzelek, a spodziewałam się normalnego więc na plus
Na zdjęciu lakier C&G 38 Choose me!+ matt top
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nakładałam pędzelkiem do różu Essence (tym brązowym i tym różowym) i pędzelkiem do różu EDM.
Cytat:
![]() Strzepywania nie próbowałam bo takowego pędzla nie posiadam. Cytat:
|
||
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
pewnie mnie nie pamiętacie... Towarzyszyłam Wam przy pierwszych dwóch częściach. Potem jakoś tak wyszło, że zakończyła się moja przygoda z wiażem, a teraz powróciłam i jestem w szoku. 6 częsci!!! Gratuluję!!!Zapewne ominęło mnie milion różnych wspaniałych kolekcji z essence. Mam do Was pytanie, które pewnie Was rozbawi (pamiętam jak takie pytania się pojawiały, a ja - wtedy znawca będąca na bieżąco...). Na allegro zauważyłam kolekcję sygnowaną filmem "Zmierzch" (cudny kolor lakieru). Powiedzcie mi proszę czy ta kolekcja już była (jeśli tak to kiedy?) czy będzie??? Bardzo proszę o odpowiedz!!!! Z góry dziękuję
|
#885 | |
|
Wolę prosto!
|
Cytat:
![]() a i w Forum nic nie ma nowego, dalej into the wild ale mocno przebrane
|
|
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
zakochałam sie w metalicznym cieniu quattro
szminka czarna też wygląda niesamowicie ale obawiam się, że to będzie brokatowy koszmarek... Któraś dziewczyna z Wrocka widziała DW?
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Był jeszcze Moonlight- w listopadzie 2009
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam kabla od aparatu akurat. ![]() Na tym blogu jest świetnie pokazany ten kolor http://sunny-monday.blogspot.com/201...st-wanted.html i jeszcze tu http://sunny-monday.blogspot.com/201...esert-fox.html |
|
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam błyszczyk nude kiss - odcień różowy
Kilka stron wcześniej jest moja recenzja tego błyszczydła ![]() Co do zmywaczy - mam ten fioletowy. Jestem z niego bardzo zadowolona. Dobrze zmywa i nie wysusza płytki. Radzi sobie nawet z klejem do paznokci. Nie pachnie zbyt ładnie, tak po prostu zmywaczowo. Jest wydajny i tani.
|
|
#892 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A tak wracając do matt top coata: Nosiłam go przez kilka dni - i faktycznie skraca trwałość lakieru na pazurkach :/. Po kilku dniach noszenia (tak ok. 4) nie odprysnął nigdzie, ale w okolicach skórek lakier zaczął "odchodzić" od paznokcia, tak jakby pomiędzy lakierem a płytką było powietrze. Choć tak jak mówię, nie odprysnął ale to odłażenie lakieru wygląda okropnie, wiadomo. Dodam też, że malowałam dziś paznokcie komuś kto ma takie paznokcie, na których lakiery trzymają się krócej niż u mnie. Pomalowałam odżywką essence + czarnym undead'em z eclipse + matem. Dosłownie po kilku godzinach lakier odprysnął .Także narazie nadal testuję... A i robiłam próbę na różnych lakierach . Najgorzej wygląda chyba na bezdrobinkowych lakierach typu wściekły kolor, choć są wyjątki (np czerwony, na zdjęciu SexiChic wyglądał bosko
|
||
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie lakiery z matt topem wytrzymują 1-2 góra 3 dni Ale sprawia wrażenie mało wydajnego więc go skończę i pewnie następnego nie kupię.
|
|
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, orientujecie się gdzie teraz w Krakowie znajdę pędzle?
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam je w Firlicie na Długiej i w Naturze na Stwrowiślnej.
|
|
|
|
#896 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już dwa dni chodzę z matem na pazurkach i nic się z nim nie dzieje
. Mam na dole Wibo Extreme Nails i na górze "matowik". Zobaczymy co będzie potem.
|
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dzis w Naturze na Targówku i melduję, że nie było DW ani Mata. Wciąz stoi sobie resztka ITW.
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Na Wibo Extreme Nails też robiłam próby z matem (bo lubię te lakiery) .I robiłam też próby z odbijaniem stempelkiem wzorków matem na błyszczącym zwykłym lakierze i jakoś mnie nie zachwyca O ile na zdjęciach z internetu wyglądało to ślicznie, to może i z bliska też wygląda ok, ale jak patrzę "z normlanej" odległości na paznokcie z takim matowym wzorkiem to wyglądają średnio, wzorka nie widać, tylko jest efekt nierównego połysku. Także chyba nie zostanę wierną fanką tej metody ![]() A dziś mam pomalowane pazurki shrekowym lakierem, jest niezły oczywiście dla kogoś kto lubi takie kolory. Ten kolor jest świetny, mimo, że mam sporo lakierów to nie mam zadnego w takim mocnym, rzucającym sie w oczy i orginalnym kolorze
|
||
|
|
|
#900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.

a w opakowaniu wyglada naprawde ladnie i obiecujaco.

kupiłaś w Naturze czy innej drogerii?
. Ładne kolory. Można na powieki też stosować? 

Gratuluję!!!
Kilka stron wcześniej jest moja recenzja tego błyszczydła
.
Ale sprawia wrażenie mało wydajnego więc go skończę i pewnie następnego nie kupię.