![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dopalacze ?!
Cytat:
nie słyszałam,żeby po alkoholu zdrowy człowiek tracił tętno,czy stawała akcja serca. chyba,że mówimy o paliwie lotniczym sprzedawanym ,jako wódka .efekt jest ten sam,jak po dopalaczach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Chodziło mi raczej o to że po alkoholu ludzie wsiadają za kierownicę, powodują wypadki i w konsekwencji giną niewinni ludzie
![]() Dla mnie lepiej byłoby gdyby przede wszystkim na tych wszystkich dopalaczach był podany ich skład. Lekarze w razie wypadku wiedzieli by jak pomóc takim osobom ![]()
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
ciekawe ile jeszcze ludzie musi umrzec by to durne spoleczenstwo w koncu otworzylo oczy i zobaczylo ze te dopalacze sa naprawde niebezpieczne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ale to jest potwierdzone
![]() ![]() również informacja, że ten 20-letni chłopak zmarł po dopalaczach jest jedynie przypuszczeniem, a nie pewnikiem ![]() Żeby nie było, jestem przeciwnikiem dopalaczy, ale każdy ma swój rozum i wie na co się decyduje ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Co się z tym światem porobiłi, za moich licealnych czasów, nie tak dawno temu, to się kilka razy trawę zapaliło, i się człowiekowi znudziło, bo tak naprawdę więcej w tym szpanu niż rewelacji
![]() Dziwi mnie to, że dopalacze na każdym rogu sprzedają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
co nie..
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale trzeba brać poprawkę na to, że gówniarze opowiadając o swoich przezyciach po trawce zwykle mocno koloryzują, żeby wydać sie fajniejszymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja szczerze powiedziawszy nie bardzo rozumiem tę "nagonkę" bo tak to chyba można nazwac ![]() dobra jest tak: coraz więcej osób umiera,bądź laduje w szpitalu po zażyciu"dopalacza" ale skad wiadomo ze kupił go tam w sklepie Dopalacze? bo wydaje mi isę ze to sie głównie o to rozchodzi ![]() no cóż koleś sobie wymyslił biznes i dla niego to się opłaciło. mnie dziwi tylko pytanie- kto każe tym ludziom brac?, no dlaczego ludzie biorą? czy ktoś wciska na siłę do gardła czy innej dziury ![]() to jest tak ja z papierosami, alkoholem i innymi używkami -zabronione niby jest , ale osób chętnych cały czas przybywa? . Kto sięga ręką po takie używki <często w nadmiarze) powienien sie liczyc z konsekwencjami swojego postępowania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Jestem przeciwna.
Uważam jednak, że jest to wina tylko tych, którzy to świństwo biorą. No i na chłopski rozum - nie lepiej kupić dobrą wódkę, czy parę smakowych pysznych piwek i dobrze się bawić, niż palić, wciągać śmierdzący syf? ![]()
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już lepiej zalegalizować maryśkę, ale przecież to zło wcielone w porównaniu do dopalaczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Tak kiti nie umierają po alkoholu ale po acodinie czy tusspiecie już tak, jedź na toksykologię, krążą na hyperrealu historie o dwóch paczkach (czyt. 60 tabletek) gdzie koleś padł twarzą na chodnik i myślał że topi się w labiryncie, obudził się po ponad dobie na toksykologii zacewnikowany.
A to wszystko legalniusie jest ![]() a i co do tego faceta od dopalaczy: gdybym miała zarobić miliony na sprzedawaniu trutki na szczury... błagam kto by na to nie poszedł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Zalegalizowali by normalne narkotyki (albo chociaż cannabis) i nie byłoby problemu z tym syfem. Skład, działanie, skutki uboczne narkotyków są dobrze znane, zbadane itp, więc w razie zatrucia, przedawkowania lekarz wie co robić. Producent dopalaczy nie ma obowiązku wypisania składu na opakowaniu ("produkt kolekcjonerski, nie nadaje się do spożycia przez ludzi") przez co pogotowie działa po omacku, ratując kogoś, kto się nałykał tego świństwa. I nie zawsze się udaje.
Gdyby zakazali sprzedaży alkoholu, mielibyśmy podziemie bimbrowni, ludzie piliby pędzone w garażu gówno i też by umierali, ba, a nawet ślepli ![]() I tym się właśnie kończą zakazy. Zresztą, zamknęli dopalacze - gość otworzy sobie nowy sklep, zmieni nazwę, zmieni skład i dalej będzie sprzedawał produkty kolekcjonerskie. Bo co mu zrobią? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale okej, sprawy najwyżej wagi po prostu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jestem ciekawa co ci z sanepidu tam znajdą ![]() poza tym o Dopalaczach było słychać od roku ,albo i dłuzej, dlaczego w takim razie dopiero teraz sę tymz ainteresowano?bo media<głównie tvn>się tym zainteresowały. Bo nagłosniono sprawy zatruć, przedawkowania,prze nieumiejacych korzystać z tego swinstwa?. zresztą chyba się przyzwyczaiłam do tego, że u nas "tego dobrego" robi sie już po wielkiej tragedii"..smutne to. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Sama az taka durna nie jestem zeby dawac zarabiac innym na takim syfie i to swoim kosztem. A inni...cóz ich sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na alkoholu zarabia państwo skutki alkoholizmu ponosimy wszyscy,predzej cie potraci pijany kierowca niż wychowane dziecko weżmie dopalacz Cytat:
Problem nie leży w sprzedawaniu ale w tych którzy to kupuja i zażywają i od tego trzeba by zacząć ale u nas lepiej palnąc zakaz i mięc z głowy, czyste ręce a edukacja i świadomośc ludzi leży i kwiczy. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-10-03 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Gwiazdeczka1978 jestem pewna że to tylko GADANIE
![]() produkuję sobie oranżadkę, jest ona bardzo smaczna to że ktoś ją wciąga nosem w innych celach, mało mnie obchodzi ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
skoro nie znają składu dopalaczy niektórych jakim prawem je konfiskują? na granicy tego zrobić nie można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
E tam, mnie to już nie obchodzi. Chcą, niech zamykają, nie chcą, to nie.
Jak ktoś będzie chciał, to i tak sobie skombinuje skądś to świństwo. Albo naje się trutki na szczury, na to samo mu wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
wychodzi mniej wiecej na to samo cenowo
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
No i tu powstaje dylemat:
umrzeć ale jarać legalnie, czy nie umrzeć i mieć nad sobą więzienie ![]() patologiczna sytuacja nieprawdaż? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
hahahahah jeszcze właściciel dopalaczy ich pozwie i będą niezłe jaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
:d
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2010-10-03 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przecież ludzie wydają ogromne pieniądze na fajki i alkohol. chyba nie powiesz mi, że to nie jest syf? ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tej całej nagonki, przecież Ci ludzie sobie zdają z tego sprawę, że to jest syf, ble i fu. Będzie chciał to i tak sobie załatwi, z resztą w moim środowisku po dopalacze się sięga tylko wtedy, gdy nie ma czegoś innego 'na stanie'.
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej jak wypowiada sie ktos kto widocznie (przypuszczam) nie mial na codzien doczynienia z alkoholikiem. Jestem tego samego zdania co innocencee- powiem wrecz- alkohol jest sto razy gorszy- a jakos mozna go kupic po legalu i nikt pikiet nie robi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.