|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Jak małej wyskakuje wysypka jakaś, traktuję to emolium do buzi. Zaszkodzić nie zaszkodzi
![]() Wiecie, chyba za rok się szarpnę na kolejne studia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22457862]
Wiecie, chyba za rok się szarpnę na kolejne studia ![]() ![]() To nic tylko korzystać. ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Emolium nie zaszkodzi. Podobnie Linoderm. Natłuszczają jeno. |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zadomowienie
|
Witam w słoneczną niedziele
![]() jakoś przetrwałam wczorajszego maruda - wieczorem jej przeszło ![]() dałam na noc o 19stej flache z kleikiem i spała do 3ciej ![]() - flacha i jeszcze do 7mej spałyśmy , i koniec ![]() 2 godziny z nią walczyłam i w koncu dałam za wygraną - nie była marudna ale senna - japa sie drze , oczy trze ale walczy ze sobą żeby nie usnąc - takie to moje dziecko ![]() zjadła przed 10tą i spała całe pół godz. ![]() zdążyłam troche obiadu sobie zrobic - zresztą pózniej sie bawiła to dokonczyłam ![]() teraz kima - na rekach ![]() po południu idziemy na spacer- i tak juz byłyśmy rybki nakarmic i winogrona poderzrec ![]() bydgoś - ładny kombinezonik ![]() ![]() patrzyłam kiedyś po sklepach to spokojnie 100zł trzeba dac za ładny - na szczeście kombinezon i kurtke mam jeszcze z czasów jak w niemczech byłam - no i za kombinezon dałam na wyprzedaży całe 7 euro ![]() a właśnie kiedy zakładacie dzieciaczkom kombinezony ![]() ![]() i co chwile małej czapke naciągała zeby uszu nie zawiało - bo masakra ![]() no i tak bez rajstopek pod spodniami ![]() ![]() dodam było 11 stopni - młoda miała spodenki na podszewce a jak położyłam do wózka i usneła to przykryłam kocykiem. sama wraz z córką były w zimowych kurtkach i rajstopach pod spodniami.... gratuluje rocznicy ![]() - kropka nie wszyscy świetują pierwsze rocznice - u nas była 7ma ![]() dzieciaczki coraz ładniejsze wszystkie ![]() coś jeszcze miałam napisac ale zapomniałam... ![]() przyjde pózniej
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
U mnie zaczyna się prawdziwa angielska pogoda,leje i wieje. Cytat:
Olcia w nocy wstawała aż 2 razy. Za to z ciemieniuchą się pożegnałam wczoraj.Wszystko wyskubałam jak spała. Od 3 dni mam masakre w domu.Ola wogóle nie chce spac w dzien.Zmeczona, maruda a jak ją kłade do spania to ta w ryk.Jedynie na rączkach uśnie. Nie wiem czy to po szczepionce, czy jaki skok ![]() Chyba skok.Jutro zaczyna 16 tydzień i według schematu jesteśmy w okresie wydarzenia.Tylko czemu ten skok trwa aż 4 tygodnie.Za tydzień będe uciekać z domu.A akurat goście do mnie przyjeżdzają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spacerku, 2,5h zaliczone. Misio spał skromnie, całe pół godziny.
![]() ![]() Aaaa... Z ciekawostek... Moje dziecko najchętniej by jadło (poza mlekiem) dynię z ziemniakiem oraz banany z jabłkiem. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
a ja wyrodna matka jeszcze nie zakupiłam takowego żelu.
![]() ale planuję, żeby mieć na zaś. a do tego szczoteczkę do zębów nakładaną na palec. i któryś z tych kremów/maści na poliki. u nas lepiej z karmieniami po odstawieniu nabiału. je dłużej i spokojniej, bekanie już nie jest takie męczące. ufff... |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny zastanawiam sie co mam zrobić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
myslicie, że Bepanthen maść się nada na te policzki? tylko to mam w domu w tej chwili...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
margo, ja bepanthen przede wszystkim stosowałam na podrażnione miejsca... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | ||
Zadomowienie
|
Razem z Natalia dziekujemy za wszystkie komplementy
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22454973] Inna rzecz, że sporo dzieci nie chce odmrażanego mleka. Witam ![]() ![]() ![]() Ścięłam włosy wczoraj:[/QUOTE] nawet nie strasz ![]() brawo dla Agatki ![]() fajna fryzurka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No widzisz, chyba tu każdemu dziecku podchodzi dynia ![]() Agu więcej dzisiaj zjadła - rano cała butla kaszki, potem pół sloika dyni, przed 15 cała butla kleiku (normalnie kleik czy kaszkę dawałam na noc tylko, ale teraz gdy nie je daję częściej, by treściwe to było), i przed kąpielą 60ml mleka. Ale rano do lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
tu linka do testów fotelików samochodowych:
http://fotelik.info/pl/news/testy_fo...w_2010,92.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja na wiatr mam krem nivea - krem na kazda pogode, fajny jest ![]() na spacerze bylismy tylko 1,5 h, moje dzecko nie jest w stanie zbyt dlugo wysiedziec w wozku kiedy nie spi ![]() Kropka - wspólczuje choróbska ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Konto usunięte
|
Wrzucę wam coś pięknego
![]() http://www.youtube.com/watch?v=UWI1kvPXXAk Nigel Kennedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Zadomowienie
|
Darianna - witaj w klubie
![]() moje dziecie spało dziś w ciągu dnia 3 razy po pół godziny ![]() nie była marudna , bawiła sie cały czas i nakrecała , ot czasem mały marud ale absolutnie na rekach też nie chciała . im bardziej jej sie chciało spac tym bardziej sie nakrecała - ziewała , tarła oczy i krzyczała z zachwytu ![]() aż sie boje ile ona bedzie spac jak bedzie miała roczek - wcale ![]()
#2807 | |
Zadomowienie
|
Kumkura gratuluję rocznicy
![]() Szaja fryzurka superancka ![]() Cytat:
![]() - - - - - No i na szczęście mleko bebilon HA młodemu nie zaszkodziło. Dziś od rana wciął już razem 320ml, a to mleko oszkliwe jest w smaku. Ale skoro jemu smakuje to dobrze. Alergia na zwykły bebilon jak szybko wyszła tak szybko zeszła i po południu już prawie po niej nie było śladu. Super. Mam teraz nadzieję, że na następnym ważeniu będziemy na 25 centylu albo nawet wyżej ![]() Poza tym zaliczyliśmy długi spacer po parku. Pogoda przepiękna. Jak jutro tak będzie to też z nim do parku wybywam. Zmykam na karmienie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem. Byliśmy na spacerze przedwczoraj, a potem w Lidlu popołudniu. W nocy mnie ścięło. Nagle i ostro. Pewnie ktoś chory gdzieś się obok w tym sklepie pałętał i złapałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Rozeznanie
|
kumkura wszystkiego najlepszego
![]() szaja ładnie Ci w nowej fryzurce ![]() u nas nocka była super ![]() ![]() mały znowu odmówił jedzenia w dzień (nie jadł od 10 do 16) był sam z tż w tym czasie a ja na szkoleniu z wizażu i już nie wiem czemu ![]() dziewczyny jeśli nie mogę gazą zwilżoną przegotowaną wodą usunąć z języczka osadu z mleczka to znaczy, że to pleśniawki? ![]()
#2810 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!
Nie mam za bardzo weny na pisanie, ale wpadłam się pochwalić, ze dzisiaj byliśmy pierwszy raz z małą z na basenie. Było rewelacyjnie. Polecam te zajęcia. Oczywiście dzisiaj tylko oswajaliśmy się z wodą. Instruktor pokazywał mężowi co ma z małą robić. Majeczka była zachwycona, mąż i ja również. Bałam się, że mała będzie ryczeć, ale nawet nie pisnęła, za to włączył się jej gadulec ![]() ![]() ![]() Zapomniałam dodać, ze była tam dziewczyna z 4 miesięczną córeczka i wyobraźcie sobie, ze ta dziewczyna juz zaczynała pełżać. O przeprawcaniu na boki i brzuszek nie wspomnę. Ta dziewczyna nie umiała zapanować nad tym dzieckiem. Zapytałam jej od kiedy mała tak fika, bo moja jutro kończy 5 miechów a raptem kilka tygodnie temu się kilka razy na plecy z brzuszka przewróciła, a teraz nic. Okazało się, że dziewczyna chodziła z małą na rehabilitację, bo miała napięcie mieśniowe i ta rehabilitacja dała takie efekty ![]() Dobra lecę Was podczytać, a potem spać. Dobranoc kobitki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wydaje mi sie, ze to pleśniawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22454973]Ścięłam włosy wczoraj:[/QUOTE]
ładnie. ![]() Ja też ścięłam grzywkę. ![]() Wczoraj i dziś byłam na weselu brata, jutro zam relację. pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22466548]Wrzucę wam coś pięknego
![]() http://www.youtube.com/watch?v=UWI1kvPXXAk Nigel Kennedy.[/QUOTE] Nigel the best...ja jezdziłam treningi pod jego muzykę...mp3 na uszka i wszystko mi wychodziło... |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Super że wam się zajęcia udały. ![]() ![]() Zmykam spać. Dobrej nocki życzę Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-10-03 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj znać jak tam smoki bo Agatka też tylko Nuka chce i jej strasznie się odbija. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój synek już 3ci dzień pokasłuje i ma zatkany nosek, że aż mu furczy.. ten kaszelek to uważałam za niegroźny bo może od nadmiaru śliny i niebardzo radzi sobie z połykaniem.. ale ten nos :/ Psikam mu "disne mar" i odciągam gruchą ale jakieś spektakularne gluty nie wyłażą.. na kaloryferze zostawiam mokry ręcznik.. temperatury mały nie ma.. nie wiem co robić.. w czwartek mamy szczepienie.. czekać do czwartku? iść do lekarza wcześniej? kupić coś "na własną rękę"? No i w tym nosku to mu furczy nie cały dzień, nie utrudnia mu jedzenia czy ssania smoczka... najbardziej słychać to rano i chwilowo wieczorem ![]() Szaja - nie wiem czy bym Cie poznała ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nie śpimy od 5.45
![]() ![]() Wczoraj zaliczyliśmy całą rodzina spacer prawie 3 godzinny, po lesie. Potem, wieczorem zaliczyliśmy maruda. Luiza spała tylko na spacerze, w domu nic, zero, nul ![]() ![]() Dzisiaj idę do ginesa, tak kontrolnie. Ciekawe, co mi tym razem wynajdzie ![]() U nas za 2 tygodnie 13 rocznica ślubu ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22454973] Witam ![]() ![]() ![]() Moja mama imieninuje dzisiaj, więc idę z córą na imprezkę, a małżon do pracy. Mama portfel dostanie. Ścięłam włosy wczoraj:[/QUOTE] ![]() Bardzo ładnie Ci w takiej fryzurce ![]() Cytat:
Pokaż się później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() siala idź szybciej do lekarza. kombinezon z "normalnego" sklepu ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-10-04 o 07:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas nocka straszna,mały zasnąć nie chciał ale wkońcu mu się udało,od 12 budził się co gdzinę do 3!! od 4 już nie miałam siły go przenosić i został w łóżku,jestem kompletnie nie wyspana i jeszcze ząb zaczoł się odzywać!! Na tvn ma byc superniania i opowiadać jak zrobic żeby dziecko przesypiało całą noc....aż z ciekawosci muszę obejrzeć... Piękny dzień się zapowiada,słoneczko świeci..a ja do urzędu muszę lecieć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
u nas dziś takie pobudki: 23.30, 2.30. 4.50 - wszystkie na jedzonko. potem pobudka o 6.15 bez ryku, gadała sobie w łóżeczku, aż jej się znudziło, więc szturchnęłam małża, co by ją wziął na klatę (o dziwo od razu się zbudził
![]() ![]() poliki posmarowałam Bepanthenem na noc, zobaczymy jak będzie po całym dniu zabawy, na razie jest ciut lepiej. na wiatr też mam kremik Nivea i jest zdecydowanie lepszy od tego na słońce. ![]() Lea - dawno nie pisałaś o Maksiu - lepiej już z tym jedzeniem?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-10-04 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.