|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
A ja od rana na nogach
tzn. od 8:00. Mój tata z siorką zostali wczoraj u nas na noc i dzisiaj od rana tata walczył z łazienką Nalatałam się ze szmatką dzisiaj za wszystkie czasy, tak wszystko okurzone od tego remontu Ale zbliża się już ku końcowi całe szczęście anka_bzzz o takich właśnie wkładkach myślałam, zobaczymy jak mi pójdzie z tymi pieluchami Odnoście współżycia......jeśli nie ma przeciwwskazań bo np. kurczy się macica, albo skraca szyjka, albo jest się na Duphastonie to ja nie widzę przeszkód żeby współżyć. Dla bezpieczeństwa zawsze można założyć prezerwatywę, żeby prostaglandyny zawarte w spermie nie działały aż tak na szyjkę. Jednak one swoją działalność najbardziej manifestują pod koniec ciąży kiedy szyjka jest już na nie podatna ![]() Ja ubolewam nad tym, że mam skróconą szyjkę i musiałam powiedzieć STOP ![]() Moja córcia jest dla mnie tak samo ważna jak mąż. A wiem, że biedak się męczy Dlatego staram się jakoś inaczej radzić sobie z tym problemem ![]() Dobrze, że jest taki wyrozumiały i nie nalega, tylko pocałuje w czółko i mówi, że bardzo kocha swoje dwie dziewuszki i nie chce żeby się coś im stało Zresztą mi samej już brakuje takiej bliskości Ehhh....Dzisiaj jesteśmy sami w domu, wiec chyba coś zaplanuję na wieczór ![]() Jakiś masażyk, pończoszki i te sprawy ![]() Lecę kończyć sałatkę z kurczakiem i torta. Jutro mój teść ma urodziny i robimy mu niespodziankę. Biszkopcik właśnie się upiekł, teraz tylko muszę przełożyć go powidłami i kremem....Mniam. Miłego popołudnia Dziewczyny! U nas ślicznie świeci słonko
|
#2642 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=muron;22442959]a mój nie ma z tym problemu, ja dopiero od niedawna bym mogła (szpitale etc) ale stwierdził, że się boi i to będzie stres, a dziecko jest ważniejsze, parę mies wytrzyma, są półśrodki małżeńskie
muron to świetnie ze mezuś taki wyrozumialy i dba by dzidzi nic sie niestalo , nie mówie ze każdy ma z tym problem ale sa tacy co maja...zreszta te półśrodki małżeńskie czasami fajniejsze niż...barabara
|
|
|
|
#2643 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny, poszaleliśmy dzisiaj na zakupach w C&A dla Małego
![]() wszystko prześliczne i słodkie ![]() Teraz czekamy na naszego kolegę, będzie dzisiaj u nas nocował, bo jutro wylatuje do Stanów. Lecę kończyć jabłecznik Miłego weekendu.
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
od poniedziałku w netto będą:
rajstopki niemowlęce po 9,99 kocyki po 19,99 Nivea żel do mycia/krem lub oliwka po 10,99 Dzidziuś proszek do prania po 11,89 a płyn do płukania po 3,79
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
cena do prania jet normalna;-)
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki...chyba wszystkie mamy leniwy weekend, bo prawie nic od wczoraj nadrabiać nie musiałam
. Justine1988 - my w zeszłą sobotę kochaliśmy się pierwszy raz...od końca maja! Jeszcze nigdy tak długo się nie wstrzymywaliśmy...poczuła m, że już nie mam blokady psychicznej, mąż był delikatny...szczerze mówiąc było mi super My wczoraj odwiedziliśmy w końcu moją przyjaciółkę i jej 2-miesięczną Zuzię Dostałam od przyjaciółki trochę ciuchów ciążowych, ale większość letnich, bo ona rodziła w sierpniu. Ale i tak się nadadzą, choćby do sr. Dostałam też prezent - śliczny kocyk niemowlęcy. Mam już dwa, także chyba mi styka. No i znowu worek ciuszków, w dodatku nie noszonych, bo są na chłopca i przyjaciółka nie zakładała ich Zuzi. Dodaję fotki najfajniejszych ciuszków - 2 pajace, bluza i kurteczka, kombinezon i śpiworek (najbardziej się cieszę z kombinezonu - mam dwa, więc chyba stykają i ze śpiworka - mam 4, w tym jeden z długim rękawem, jeden polarowy i dwa grubsze, także więcej nie kupuję) i prezentu. |
|
|
|
#2647 |
|
Rozeznanie
|
Witam niedzielnie
![]() Marika super, ze remont zbliza sie ku koncowi .Hawea takie zakupy dla maluszka to sama radosc .Poki co kupilismy ten zestaw butelek z aventu, poduszke do karmienia, elektryczna nianie, a wczoraj znalazlam kocyki po dziewczynach, koldre, posciel do wozka, i podwojny izolator, czy jak to sie zwie, na butelki z Aventu, to cos, co cieplo trzyma, wyglada jak nowe, wiec bedzie na herbatke, czy moje mleko (jak bede karmila), jak gdzies wychodzic bedziemy, a bedziemy duzo .My wybierzemy sie tak w polowie pazdziernika, do ekstra sklepu da dzieci, i moze tam cos malutkiej juz kupie Wczoraj za to starsza obkupilam, jutro mam w planie mlodsza i to tez frajda wielka ![]() Zmykamy zaraz do Kosciola, a pozniej do kina, potem maz jedzie do szpitala, do swojej chrzesnicy, bo auto ja w piatek potracilo , na szczescie podobno nie jest zle, ale powiedzialam, zeby jechal, i sam sie przekonal, to bedziemy pewni, bo martwie sie strasznie.Ja, tez bym jechala, ale ze wzgledu na dzieci nie pojedziemy, bo one maja nic nie wiedziec, jak sie dowiedza, powiedza babci, a ja chcemy uchronic, dopiero jak szwagierka sama jej powie.. Nic zmykamy do tego Kosciola Milego dnia
|
|
|
|
#2648 |
|
Konto usunięte
|
Czesc Dziewczynki w to słoneczne połódnie
|
|
|
|
#2649 |
|
Rozeznanie
|
witajcie..
widac ze leniuchujecie wszystkie bo pusto tutaj.. ![]() ja dzis rano wybrałam sie na zakupy do tesco.. pozniej zrobiłam do paluchów sosik z klopsikami.. rosołek.. i ze nie mam piekarnika sprawnego to pojechalismy do cukierni po ciacha.. i właśnie sie objadam kremówką i wztka ![]() co do kochania to my w tej ciazy troche szalejemy choc jak plytki mi spadaly to starałam sie ograniczac.. ja jakos w tej ciazy jestem bardzo spragniona.. nie wiem czy to hormony czy cosik z Amelka z kolei prawie cała ciąże nie kochaliśmy sie bo albo ja nie chcialam albo moj tz jakis na poczatku przestraszony byl ze krzywde małej zrobi.. bał sie ze gdzies go tam kopnie w srodku przy okazji jutro na 14 ide na USG i juz mam lekkiego stresa.. wy tez tak macie przed kazdym czy ja taka przewrazliwiona jestem?? miłego kańca weekendu
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-10-03 o 15:48 |
|
|
|
#2650 |
|
Zadomowienie
|
Kaskup ja się za każdą wizytą stresuję czy wszystko będzie ok
a niepotrzebnie zawsze mam nerwy bo z dzidzią wg lekarza jest wszystko cacy i ze mną tym bardziej Ja sobie zrobiłam krótki spacerek, objadłam się, dostałam ciuszki od rodziców moich ten mój syn to będzie mi na głowę wchodził taki będzie rozpieszczony, a jaki laluś będzie ojojoj! ![]() Zrobiłam na allegro zakupy z jakimiś tam artykułami dla dziecka i siebie w sumie też za 400zł ... żeby już być bliżej końca zakupów niż dalej! . Zrobiłam też listę żeby sprawdzić ile wydałam kasy na wyprawkę dotychczas nie licząc ciuszków bo tego nie spisywałam - a szkoda.
|
#2651 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzis malo piszecie, az sie bałam ze Was znowu bede tak dugo nadrabiac a tu moment i przeczytane wszystko...albo juz mam taka wprawe
![]() Ja ten weekend mialam taki bardzo organizacyjny...zrobilam liste dotyczaca maluszka....wyszlo mi ponad 4 tys. no i liste dotyczaca slubu, Marika bardzo mi pomogla Twoja lista pokazalam TŻ to normanie nigdy go takiego przerazonego nie widzialam....No i wyszedl kolejny konlikt...bo ja z TŻ wolimy chyba DJ'a a moi rodzice (ktorzy placa cala czesc za mnie) uparli sie na orkiestre...niby oni za to placa...ale wg mnie chyba lepiej miec DJ'a... Co Wy myslicie na ten temat?? A co do wspolzycia to ostatnio moj TŻ zrobil sie taki bardziej obojetny... az sie troche zaczelam martwic ze to moze przez to ze juz mam dosc spory brzuszek i moze to go troche odpycha...ze wiecie...jest ktos trzeci podczas seksu... Ale w ten weekend z nim pogadalam i powiedzialam ze chyba juz go nie pociagam w takim stanie itd. i on zaczal sie wypierac i mowic ze mu sie podobam, krece go, ale nie mamy za bardzo warunkow teraz na seks (no bo niestety mieszkamy wciaz osobno a w weekendy juz sa rodzice), ale obiecal ze jak juz zamieszkamy ze soba to bede go az prosic zeby bylo rzadziej A ostatnio zaczal nawet moj brzuszek calowac A jutro zaczynam zajecia na studiach no i znowu praktyki, ale te caloroczne
|
#2652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja lece robic jakias kolorowe kanapki moj tz poszedł biegac wiec mu zrobie niespodzianke ze zrobie sama bo az wstyd sie przyznac moj maz teraz od chyba 3-4 miesiecy caly czas sniadania i kolacje robi.. no z małymi wyjątkami
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo stres, sikawka co 5 min;-) A sama pracuję z lekarzami hi hi, ale pacjentem być nie cierpię;-)
Wybraliśmy imię Kalina Problem co do drugiego, bo mamy mają inaczej, babcie też nie mają zbieżnych. buuuMy dziś po chrzcinach, siedzenie długo na krześle-nie dla mnie ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Zalezy co kto lubi, ja wolę nowoczesniej, lub jak orkiestra to swingująca: saksofon/trabka, gitara,perkusja ŻADNEGO keyboardu;-)
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-03 o 19:37 |
|
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
No bo ja sobie mysle ze Dj moze zagrac doslownie wszystko...a orkiestra srednio... No i ogolnie zeby z orkiestra bylo fajnie to trzeba trafic na naprawde dobra...a takie przewaznie maja juz wiele terminow zajetych... No ale nie wiem juz sama...tym bardziej ze w cenie tez jest spora roznica...
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Właśnie zauważyłam, że w gazetce z reala za 3,99 są body niemowlęce... - czy widziałyście może je na żywo, warto jechać??? ![]() to jest odnośni do tej ulotki: http://www.real.pl/gazetki-i-katalogi/ |
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
witam
ja dziś w carrefourze kupiłam bodziaki z długim rękawkiem po 3,49zł sztuka - bardzo fajne, szczególnie takie w kropkico do muzy na weselu ja miałam orkiestre i byłam bardzo zadowolona bo grali i coś starszego i współczesne kawałki i wszyscy się super bawili ale orkiestra była sprawdzona i tak jest najlepiej bo czy orkiestra czy dj każdy może ciu...to grać... więc myśle że najlepiej kogoś z polecenia wziąć ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- dostaliśmy dziś od znajomych łózeczko i myśle o takich dwóch pojemnikach pod nie, co o tym sądzicie?? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30163260 |
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wiem, że przynudzam z tymi butelkami, ale co myślicie o tych: http://allegro.pl/tommee-tippee-zest...258643904.html
Naczytałam się, że smoczki TT są dobre, bo przypominają brodawkę. Sama nie wiem... ![]() A co do orkiestry, to ja polecam. Mieliśmy "starszyznę" na weselu, nie wyobrażam sobie ich tańczących do mojej ukochanej muzyki... |
|
|
|
#2659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a poza tym jeszcze raz obejrzalam filmik z usg i wiecie co, lekarz powiedzial ze napewno nie jest to plec męska... jednaj przeanalizowalismy z Tż moze sie nie znamy ale wyraznie widzimy jąderka i siurka... a juz nastawilam sie na córcie... generalnie dalej wiem ze nic nie wiem kogo nosze pod sercem My tez mielismy orkiestre i bylo super POLECAM
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-10-03 o 22:17 |
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór dziewczynki!
Ja wróciłam od teściów dopiero dziś. Po tej kolizji mój tesc po mnie przyjechał i traktowali mnie jak ksiezniczke;D a i tak całe dnie spędzałam u babci w szpitalu. Od jutra zaczynam zajecia ciekawe jak to będzie.. z brzuchem Pozdrawiam i miłych snów
|
|
|
|
#2661 |
|
BAN stały
|
witajcie dziewczyny
![]() widzę, że temat sypialniany powrócił U nas niestety zastój przez moją szyjkę, wiec dla TŻa coś innego wymyślam, a ja sama muszę przecierpieć. Tym bardziej, że myślałam, że po no-spie branej dwa razy dziennie skurcze mi przejdą, ale niestety zdarzają się nadal 1-2 razy dziennie i chyba poczekam jeszcze z tydzień i przedzwonię do lekarza (bo stawić się miałam wczesniej jak będą regularne, a nie są) co dalej. Znajoma położna twierdzi, ze pewnie skończy się na tym że założą mi szew albo dadzą leki :|Wczoraj się troszkę zdenerwowałam , bo byliśmy na rodzinnej imprezie i cała rodzina usilnie nas przekonywała, że spieszymy się z zakupami. Że w sumie wszystko można kupić tuż przed porodem, a wózek spokojnie po. Że nawet jak będę musiała leżeć (co coraz bardziej możliwe mi sie wydaje), to przecież TŻ może pójść do sklepu i najwyżej wyśle mi zdjęcia czy to czy tamto mi się podoba. Ale kurcze! zakupy dla maluszka nie mają byc tylko obowiązkiem który trzeba wykonać ale też przyjemnością i relaksem dla mnie, to że mogę sobie spokojnie pochodzić, powybierać, pokupować ma mnie przygotować psychicznie na moje maleństwo! ![]() Na nasz argument że chcemy wydawać stopniowo, mówią że przecież możemy od teraz co miesiąc coś tam sobie na konto odkładać i wyjdzie na jedno, ale kurcze ja nie chce potem w ciągu tygodnia robić całe zakupy! A łóżeczko, wózek i fotelik kupimy wtedy kiedy akurat trafi się fajna okazja na Allegro a nie wtedy kiedy już prawie urodzę! ![]() ![]() Nieziemsko wkurzają mnie takie przekonania o przesądach na temat niekupowania prawie niczego przed samym końcem. (najlepsze że słyszę to nie tylko od babć, ale własnie od rodziców czy cioć-młodych w sumie jeszcze matek!) Jak tak chcą to niech tak robia, a my robimy po swojemu. Stwierdzam że przestanę się po prostu chwalić jakimikolwiek zakupami... Ja rozumiem zdziwienie, jeśli w 5. miesiącu ma się już totalnie wszystko kupione, ale nie kiedy zaczynaqmy kompletować powoli w drugiej połowie 6. miesiąca! ![]() anka_bzzz ja własnie te butelki zamierzam kupić, bo słyszałam bardzo dobre opinie, a jednak są duuużo tańsze od Aventu. ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Aha, co do ćwiczeń ze szkoły rodzenia, bardzo dużo było tych z użyciem piłek do siedzenia - zamierzam sobie taką kupić, tak jak radziła fizjoterapeutka, nawet do siedzenia przed telewizorem czy komputerem no i do ćwiczenia, a są niedrogie - od 17 do ok. 30zł na Allegro. Dostaliśmy też skrypt z ćwiczeniami w ciąży, w trakcie porodu i po porodzie, to jutro może zeskanuję ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:29 ---------- Polecam artykuł: http://www.happymum.pl/wortal/index.php?art=776
|
|
|
|
#2662 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Panie po tym leniwym słonecznym weekendzie
Upłynął mi pod znakiem spacerków, lodów, obiadków i kompotów, tydzień zaczyna się pod znakiem wieeeeelkiego prania Właśnie wyprawiłam męża do pracy i sama zasiadłam...na wizaż hahahaKaskup ja uważam, że sprawdzić się może i dobra orkiestra i dobry dj, zależy, co kto lubi i co się komu podoba. Byłam na weselach, na których grały rewelacyjne zespoły, można wtedy zasugerować, czego sobie nie życzycie, jakich utworów, czy też gatunków. Ale ostatnio byłam też na weselu przyjaciółki, która wynajęła dj'a. Puszczał fajne kawałki, można było poszaleć, ale z kolei Para Młoda nie była zadowolona, bo dj nie proponował żadnych zabaw dla gości i ogólnie nie spełnił ich oczekiwań. Tak więc mi się wydaje, że czy orkiestra czy dj, ale na pewno musi to był osoba/osoby sprawdzone, najlepiej polecane przez kogoś, o których już coś wiecie. A niespodzianka dla męża się udała? Ja Ci powiem, że jako, że jestem w domku, to ja przygotowuję wszystkie posiłki, ale ja akurat bardzo lubię gotować, wyszukiwać nowe przepisy, sprawdzać nowe pomysły, więc mi to nie przeszkadza. Ale powiedzmy tak do 4-5 miesiąca, kiedy ja naprawdę przeżywałam prawdziwy horoor (mdłości, codzienne wymioty, bywały dni, kiedy nie wstawałam w ogóle z łózka)mąż zawsze robił mi śniadania, wstawał przed pracą, szedł do sklepu zawsze po coś świeżego, a gdy się budziłam to na stole zawsze coś pysznego czekało. Bardzo to doceniałam, bo czułam się naprawdę fatalnie. No i bardzo często jakiś mały obiad czy kolacja też spadała wtedy na niego. Mąż nie za bardzo radzi sobie w kuchni, ale przetrwaliśmy ten okres a teraz wszystko już wróciło do naszej prywatnej normy ![]() Muron - Kalina, pięknie, przepięknie, strasznie mi się podoba ![]() Oryginalnie, ale nie nazbyt wymyślnie.Agape - ja też kupiłam te bodziaczki w carrefourze, ale ja trafiłam tam ze dwa dni po tym jak tu na forum napisałam o tej promocji; są naprawdę bardzo ładne, ja dorwałam takiego zielonego, jeden jedyny już był, jak przyjechałam ![]() Make_up_istka ja jestem tego samego zdania co Ty. Jestem na początku 6 miesiąca i może nie mamy wszystkiego, ale mamy naprawdę sporo rzeczy. Mnie to całe planowanie, wydawanie krok po kroku, zastanawianie się nad każdym zakupem uspokaja. Chcę we wszystkim uczestniczyć, wszystko przedyskutowywać z mężem, lubię te całe przygotowania My od rodziny też słyszeliśmy, że się za bardzo spieszymy, ale ja tego nie słucham, kupuję sobie powolutku. No i uwielbiam te całe polowania na promocje, na okazje, taka już jestem Został nam tak naprawdę wózek, jakiś bujaczek i wanienka, więc takie nawet grubsze sprawy bym powiedziała. No i jeszcze parę rzeczy do szpitala dla mnie, więc tak czy siak będzie co kupować przez następne miesiące pozdrawiam
|
|
|
|
#2663 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny, my już z samego rana mieliśmy pobudkę, prują nam chodnik pod oknem, a dźwięku młota pneumatycznego nienawidzę!
Wstałam więc dzisiaj wcześniej... Anka_bzzz, my też będziemy mieć butelki Tommee Tippe, albo dr Brown's. Uważam, że to dobry wybór i opinie mają dobre. Make-up-istka, też nie wyobrażam sobie kupować wszystkiego na sam koniec, kiedy będę ledwo łazić z brzuchem, wolimy pomału, stopniowo, zakupy mają cieszyć, a nie być męczarnią. Nam nikt nie mówi, że za wcześnie kupujemy, ostatnio tylko przesłaliśmy połowę rzeczy małego do domu, to mama się śmiała, że całe sklep wykupiliśmy, i żebyśmy już nie kupowali Ale mały ma zapas ubrań na co najmniej kilka miesięcy. I na chwilę obecną nie będziemy nic kupować ( chociaż pewnie jak coś mi wpadnie do oka to kupię, ale to pojedyncze sztuki). Już się nie mogę doczekać przyjazdu do Wrocka, wtedy pójdziemy na takie grubsze zakupy, kupimy w końcu wózek, łóżeczko, pościel, sterylizator itdMake-up-istko znasz może jakiś duży sklep dziecięcy we Wrocławiu?Żeby było wszystko w jednym miejscu? ![]() ![]() Jutro mam połówkowe, cieszę się, bo zobaczę znowu Maluszka
|
|
#2664 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny! Jak zaczynacie nowy tydzień?
Co do butelek - ja mam 3 antykolkowe z Aventu...jedną kupiłam sama, a dwie dostałam w prezencie. Na razie mi wystarczy, tym bardziej, że one mają pojemność 150ml, także przydadzą się pewnie na pierwszy miesiąc. Smoczki, podgrzewacz, sterylizator, termoopakowanie na butle też już mam, także te zakupy mi już odpadają. Wczoraj wykreślaliśmy rzeczy, które już mamy z listy i poza łóżeczkiem i wózkiem zostały nam już same pierdółki do kupienia - szczotka do włosków, gruszka do noska, pieluchy etc. Co do tych przesądów - u mnie też babcia gadała od początku ciąży, że łóżeczko i wózek na ostatnią chwilę się kupuje...dla mnie to bez sens jest i napędzanie przyszłym rodzicom stracha niepotrzebnego...moja mama dając mi pieniądze na łóżeczko powiedziała, że możemy je kupić choćby i jutro - jeśli nam się jakieś spodoba, to nie ma co czekać do stycznia. Wózek też chcę kupić jakoś szybciej, bo nie mam gwarancji, że w grudniu dam radę jeździć po sklepach i wybierać. A jaka jest rada na złorzeczenie rodzinki - nie chwalić się, co kupujecie - Wy macie święty spokój, a oni niech sobie dorabiają teorie i tyle .Miłego dnia!! |
|
|
|
#2665 |
|
Konto usunięte
|
Witam na porannej kawce
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
dopiero wczoraj zajrzałam na tę stronę i postanowiłam się zalogować. Chciałabym też dołączyć do waszego wątku na forum, gdyż mój termin porodu wypada na 19 lutego 2011. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
|
|
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin na 16 lutego 2011, więc prawie w tym samym czasie Kurde, ten hałas młota pneumatycznego doprowadza mnie do szewskiej pasji
|
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zadomowienie
|
No nieeeeeee znowu mi sie wszystko usunelo
No to jeszcze raz.... Wrociam z praktyk i byo super bo dostalam klase z 8 osobami, takie maluszki i kazdy chce sie uczyc wiec fajnie chyba bedzie ![]() Oczywiscie musial pasc tekst: "Ale ladnie dzis pani wyglada!" Ja mam kolejne pytanie ![]() Bo ostatnio mialam troche $ wiec wybralam sie do sklepu po butelki, chcialam kupic te z Aventu, ale jak zobaczylam ze sa takie co maja 1 dziurke 2 i 3 to zglupialam bo nie mialam pojecia ze takie cos istnieje No i nie kupilam nic bo juz nie wiedzialam jakie sie najbardziej oplaca i wtedy jaka pojemnosc no i wtedy ile tych butelek, itd. Wiec mozecie mi doradzic ile i jakich butelek musze kupic uwzgledniajac to ze np.nie bede karmic piersia? Moi rodzice wiem ze robili tak ze po porstu dorabiali dziurki do smoczka... A moze najlepiej kupic takie butelki z wymiennymi smoczkami? Wiec bym kupila np. po 1 butelce kazdej wielkosci i do tego te wymienne smoczki??
|
#2670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj, widze że też z Katowic jesteś ja mam termin na 20-21 luty więc może się w szpitalu spotkamy tylko masz już może szpital wybrany? bo ja ciągle nie wiem...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

tzn. od 8:00. Mój tata z siorką zostali wczoraj u nas na noc i dzisiaj od rana tata walczył z łazienką

Dlatego staram się jakoś inaczej radzić sobie z tym problemem
Ehhh....

.
, na szczescie podobno nie jest zle, ale powiedzialam, zeby jechal, i sam sie przekonal, to bedziemy pewni, bo martwie sie strasznie.

(najlepsze że słyszę to nie tylko od babć, ale własnie od rodziców czy cioć-młodych w sumie jeszcze matek!) Jak tak chcą to niech tak robia, a my robimy po swojemu. Stwierdzam że przestanę się po prostu chwalić jakimikolwiek zakupami... Ja rozumiem zdziwienie, jeśli w 5. miesiącu ma się już totalnie wszystko kupione, ale nie kiedy zaczynaqmy kompletować powoli w drugiej połowie 6. miesiąca!