|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Cytat:
Cytat:
Witam Nową
Ja się nie szykuję ani na misję ani na wesele ale szczerze współczuję misji... Napisz nam coś więcej o sobie ![]() U mnie dziś kiepski dzień. Nie sądziłam, że aż tak bardzo mogą popsuć człowiekowi nerwy te wszystkie papierowe sprawy. wrrrrr nie będę już się denerwowała i wam marudziła... |
||
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
libelle, u mnie na szczęście tak tragicznie w tych instytucjach nie jest, za to na akademikach niektórzy pracownicy też szczególnie mili nie są... Ale mówi się trudno, na takich się już nic nie poradzi...
A jak tam z Twoimi kośćmi, coś lepiej? Kiedy będą wyniki badań? pidzi, dzięki za słowa otuchy na pewno damy radę, ale nie ucieszyła mnie ta wiadomość...julia_218218, witamy ![]() Ja byłam dzisiaj w moim zakładzie pracy, żeby sprawdzić sobie grafik na przyszły tydzień, a tu się okazuje, że w żaden dzień nie idę do pracy A specjalnie przyjechałam tydzień wcześniej, bo nie mam jeszcze studiów, więc będę miała czas na pracę, ale mówi się trudno...
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na prześwietleniu jeszcze nie byłam a gin powiedziała mi że może się to dziadostwo zrastać nawet kilka miesięcy bo niestety ani tego zagipsować ani nijak usztywnić. Mam ją oszczędzać ale jak ? nie siadać ?
![]() A jak by ktoś nie wiedział po co jest kość ogonowa to mu wyjaśnię, że po to żeby mogła się złamać i żeby nie można było sobie na tyłku usiąść ![]() |
|
|
|
|
#994 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
mama Tż-ta mówiła zawsze (kiedy długo się z nim nie widziałam) że to taka próba dla nas czy powinnyśmy być razem i że to tak specjalnie Ktoś tam na górze ułożył żeby nas sprawdzić ![]() Cytat:
ja postanowiłam ruszyć się z domu i poszliśmy z Tż- on się zapisał na siłkę, ja na ABS koniec siedzenia w domu i zbierania tłuszczyku tu i tam no i koniec wakacji niestety...i sdzczerze Wam powiem, idę na te studia, IV rok, ale jakoś mi dziwnie, nikogo nie znam, wszyscy się znają, jakoś tak mi obco i czuję się niepewnie...
Edytowane przez pidzi Czas edycji: 2010-10-02 o 10:25 |
|||
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
pidzi, nie przejmuj się, zdążysz jeszcze sporo ludzi poznać
Potrzeba trochę czasu ![]() Ja też od początku roku akademickiego planuję zgubić trochę tłuszczyku i codziennie robić jakieś ćwiczenia Już się nawet zapisałam na jazdę konną, raz w tygodniu będzie też basen, a w pozostałe dni siłownia, ew. ćwiczenia samemu w domu Mam nadzieję, że nie wymięknę szybko Póki co dałam sobie jeszcze spokój, bo moją wymówką jest końcówka choroby, ale od poniedziałku, a najpóźniej środy (bo wtedy idę na te konie) biorę się za siebie Za miesiąc szykują się dwa bale, więc trzeba jakoś wyglądać, co nie? ![]() A jak tam spędzacie weekend? Ja siedzę cały czas w łóżku, mimo że tego aż tak już nie potrzebuję, ale rozleniwiłam się strasznie :P Mam już wszystko rozpakowane, a że w akademiku nie ma koleżanek, to nie ruszam się za bardzo, tylko albo siedzę na komputerze, albo coś czytam, albo śpię Planuję jeszcze sobie film obejrzeć, który mi przyszła bratowa bardzo polecała i nawet zaczęliśmy go z TŻ-em oglądać, ale ja dość szybko zasnęłam A TŻ powiedział potem, że film naprawdę ładny, więc muszę go obejrzeć
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2010-10-02 o 18:18 |
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
lovebird, dzięki za słowa otuchy
też kiedyś jeździłam konno i uwielbiam to i szczerze mówiąc chyba się rozejrzę za jakąś stadniną koło Łodzi ![]() mój łikend spokojnie... upiekłam właśnie szarlotkę, ale zdążyłam też się podłamać artykułem, który właśnie przeczytałam. polecam mimo że jest przygnębiający, ale właśnie o tym jak misja zmienia żołnierza i jego rodzinę... http://facet.onet.pl/impulsy/bohater...5,artykul.html
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
pidzi, ja też kiedyś jeździłam i stwierdziłam, że muszę gdzieś tutaj też jakąś stajnię znaleźć, bo jak bym miała się ciągle uczyć i uczyć, to bym chyba zwariowała. Coś mi się jeszcze od życia należy
więc i Ty sobie jakiejś poszukaj ![]() A artykułu nie przeczytam, nie czytam już nic o misjach, bo szkoda moich nerwów. Jeszcze nie mam się czym przejmować. Oglądałam ten film ("Wzgórze nadziei") i wcale mi się aż tak nie podobał. Nie lubię patrzeć, jak ludzie się co kawałek zabijają. To film o żołnierzu, który pojechał na wojnę i wrócił po kilku latach. Trochę mi się ciągnął, bo ponad dwie godziny trwał, ale i tak nie mam co robić
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
lovebird no podobno trzeba codziennie minimum pół godziny poświęcić na odprężenie się bo inaczej można nabawić się bólu głowy, a stres to nie tak hop siup, dlatego zapisałam się na fitness i zobaczymy jak to będzie
![]() o misjach i ja postanowiłam już nie czytać i widze, że w łikend tylko my tu zaglądamy lovebird
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
i mnie by pewnie nie było, gdyby mój TŻ dostał przepustkę i do mnie przyjechał
A ja do niego nie jechałam, bo świeżo po chorobie jestem (właściwie, to jeszcze nie do końca wyleczona, ale już biegam wszędzie ), więc nie chciałam ani go zarazić, ani nawrotu choroby. Siedzę tu sama i mi się nudzi. Dzisiaj przyjechała nowa współlokatorka do akademika, jutro moja przyjaciółka też przyjeżdża, więc robi się tłoczno No a od tego tygodnia będzie trzeba zaczynać załatwianie wszystkich papierków i latanie między uczelniami... A za tydzień studia... Trochę jestem zła, bo planowaliśmy z TŻ-em iść na bal uniwersytecki, a tu właśnie przeczytałam, że była rezerwacja biletów online i obawiam się, że już nic nie można dostać w kasie Bo online są już wszystkie wyprzedane... Jutro się przejdę i zapytam. Ale może i lepiej, bo TŻ ma dzień wcześniej w domu święto rodzinne i musielibyśmy jechać na jeden dzień do domu, a potem do mnie tutaj...I dobrze robisz, że o misjach już nic nie czytasz, nie ma co się niepotrzebnie stresować Twój na pewno wróci cały i zdrowy, a martwienie się na zapas i tak nic mu nie pomoże Będzie dobrze
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie... studia
a mi się tak nie chce druga sprawa... prawdopodobnie na moim uniwerku na wymianę na Erasmusa na pół roku można wyjeżdżać w pierwszym semestrze,a że ja chciałam jechać na V-tym roku to jest to bez sensu, bo jechałabym wtedy kiedy Tż wraca z misji i jak się tu nie załamać ![]() ![]() co do misji to ja też wiem że mój wróci cały i zdrowy, ale nie jestem pewna ile się zmienimy- on i ja bo pół roku to nie mało. bal uniwersytecki to fajna sprawa nigdy nie byłam na takim
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
Do Was to tylko raz nie zajrzeć a nadrukujecie się jak szalone
![]() U nas pieluszkowa codzienność. Tż dziś pojechał do mechanika z samochodem więc nie mogłam sobie pospać dłużej, zazwyczaj wstaje pierwszy i zabiera małą do kuchni a ja odsypiam noc. Muszę się jednak powoli przyzwyczajać do takiego początku dnia jak dziś bo TŻ w przyszły wtorek wraca do pracy i zostaniemy same ;( |
|
|
|
#1002 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do powrotu tż do pracy to pewnie strasznie Ci żal bo zaś weekendy Wam zostaną no ale lepsze to niż nic. Mojemu tż kończy się w ogóle teraz 29 października kontrakt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do akademika to zazdroszczę Ci bo ja nigdy nie mieszkałam, dojeżdżałam na uczelnię z domu Do tego kto wie, czy się na kolejne studia nie wybiorę ![]() Cytat:
|
|
|
#1003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karola mojemu też się teraz kończy kontrakt.... też chcę sie wybrać z tż do kina ale czasu brak... chcemy się wybrać na sluby panieńskie
|
|
#1004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kość pewnie mi poszła dla tego, że już wcześniej była albo złamana albo podgięta po tym jak jako dziecko dostałam kopa w tyłek od brata, ale nigdy nie miałam jej prześwietlanej więc nie wiadomo jak to na prawdę wyglądało. Co prawda zgłaszałam lekarce, że coś tam się z nią działo ale mówiła, że nic nie powinno się dziać, a poza tym jak już byłam w ciąży to i tak nie można było prześwietlenia robić. Po drugie dziecko miało być MAŁE Do samego końca wychodziła na USG malutka dopiero na końcu zaczęła się obżerać i wyszła taka duża. Do tego ta rączka z główką i kość poszła... Staram się brać jak najmniej tych przeciwbólowych bo bym się chyba uzależniła jak bym brała 2x dziennie. Pewnie jak by wiedzieli że Ninka będzie taka duża to bym miła cesarkę a tak wyszło tak jak wyszło. Teraz tylko czekać kiedy się pozrastam.Cytat:
My chyba do kina to się wybierzemy dopiero w przyszłym roku, jak dobrze pójdzie i będzie z kim małą zostawić.
![]() |
||
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
A tu znowu cisza
![]() nawet nasze Nowe się nie odzywają... |
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,kobiety, żony, narzeczone mężczyzn mundurowych zwłaszcza wojskowych
![]() Tak czytałam sobie forum i Wasze wypowiedzi i podziwiam niektóre z Was Wypowiedzi pełne miłości, pokory, uznania dla Waszych mężczyzn![]() Przesyłam pozdrowienia na ten słoneczny (u mnie za oknem) dzień
Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:27 |
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nio i wywołałam nową
![]() Witam Cię Bambi19 Większość jeśli nie wszystkie z nas to kobiety wojskowych więc jesteś jak najbardziej w śród swoich Nie da się na to nic poradzić i trzeba się przyzwyczaić a dni fakt czasem są gorsze, ale warto myśleć pozytywnie i przypominać sobie te piękne chwile |
|
|
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Wiadomo....trzeba sobie wspominać piękne chwile, bo one pomagają w trudnych sytuacjach.
Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:28 |
|
|
|
#1009 |
|
Rozeznanie
|
z mojej strony cisza, bo po pierwsze rozpoczęłam już staż i do 16:00 jestem w pracy, a po drugie do ślubu zostały nam tylko 4 dni, więc wolnych chwil mi brak :/ ale podczytuję Was raz dziennie i wiem co się dzieje
![]() Bambi19 ja również cię witam na naszym wątku
|
|
#1010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój całe szczęście na poligony nie jeździ, ale z tego co wiem szukuje się na jakieś szkolenie z tym, że nie wiadomo kiedy, bo muszą najpierw zebrać większą grupę. Najgorzej będzie się przestawić do tego, że znowu cały tydzień będę sama po praktycznie 2 miesiącach bycia ze sobą codziennie Człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego... Cytat:
Aicila ty jesteś jak najbardziej usprawiedliwiona
![]() Ja tam nie moge się doczekać na kolejne zdjęcia ślubne |
||
|
|
|
#1011 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:28 |
|
|
|
#1012 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadomo...niczego nie można przewidzieć, najważniejsze że Ninka zdrowa bo faktycznie przeboje miałaś Cytat:
niestety oprócz bałaganu w jednostkach i ciągłych wyjazdach nigdy nic nie wiadomo, teraz są z nami a za dwa lata co będzie? może mojego też przeniosą bo nie będzie dla niego etatu tam gdzie służy teraz? i jak tu myśleć o stabilizacji? Oj wiele pytań stawia nam los na drodze a my możemy tylko czekać co przyniesie jutro...Cytat:
I teraz jesteś usprawiedliwiona, ale po ślubie to poprosimy o relację jak tam na stażu i oczywiście tą ślubną co najmniej tak długą jaką napisała Ania_87 A u mnie kochane zmiany, zmiany! tak jak zwykle no więc nic nowego Mięliśmy z tż wyjechać do sanatorium od 10 października i co? i Aicila, chyba wywołałam wilka z lasu
|
|
|
#1013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na relacje ![]() Cytat:
Oj tak.... miałam podobnie jak TŻ po sanatorium do pracy wrócił.... znowu mi zimno jak śpię Cytat:
Cytat:
No kurka.... uroki naszego MONu cudownego.... ;/ nie martw się ![]() Cytat:
Można spytać skąd jesteście? Mam nadzieję że będziesz nas częściej odwiedzać! ![]() Znam uroki mieszkania na odległość - z nas teraz małżeństwo weekendowe. TŻ jedzie w poniedziałki o świcie, wraca w piątki wieczorem... Myśli intensywnie na szczęście o przeniesieniu bliżej, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Kobiety, trzymać mi tu kciuki
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
Witam w środowe przepołudnie!
Edytowane przez Bambi19 Czas edycji: 2013-07-29 o 22:29 |
|
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu nawet mi tym nie mów, znowu będę musiała wyjąć jakąś przytulankę żeby nie było mi tak pusto. Nie dość, że zimno to jeszcze nie ma się do kogo przytulić I przyjdzie mi odliczać dni do weekendu albo jakiś świąt, żeby wypadł długi weekend...Cytat:
My też chcieliśmy przenieść TŻta do Kielc, żeby był na miejscu. Cóż nie udało się... Najpierw okazało się, że trzeba by zmienić wojska powietrzna na lądowe a potem dowiedzieliśmy się, że w Kielcach mają likwidować ostatnią tutejszą jednostkę...
Tak więc nie pozostaje nam nic innego jak odliczać czas do emerytury |
||
|
|
|
#1016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mojego tż nie pożyczę Cytat:
A ja się pochwalę, mój tż dostał kontrakt na służbę stałą
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!!! Przekaż mu
To opijamy wieczorem
|
|
#1018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola my też GRATULUJEMY
i opijamy z Wami ![]() Ja wreszcie mogę się przytulić do mojego TŻta, jak byłam w ciąży nie szło się przytulić, bo brzuch mi przeszkadzał ![]() A my dziś po pierwszym szczepieniu. Mała tak zaczęła płakać jak dostała zastrzyk, że aż mi się serce ścisnęło Do momentu zastrzyku była bardzo dzielna i uśmiechnięta. Całe szczęście szybko dała się utulić. A jeśli chodzi o szczepionki to ta przyjemność kosztowała nas 515zł a trzeba je powtórzyć jeszcze 2x za 6 tygodni i potem za następne 6 tygodni. Może mi ktoś powie na co ma być to całe ich becikowe ? Strasznie mamy prorodzinne państwo...Edytowane przez libelle Czas edycji: 2010-10-06 o 17:14 |
|
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam
![]() Libcia to te szczepienie to jakieś skumulowane tak? Drogo...
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to szczepienie skojarzone. Zamiast 21 wkuć będzie miała tylko 12 do 3 roku życia a szkoda mi dzieciaka. Zresztą z tego co wiem w tych skojarzonych są jakieś szczepionki których nie ma w tych bezpłatnych. Tyle dobrze , że u nas prezydent miasta sponsoruje Pneumokoki i Meningokoki dzieciom które są zameldowane w Kielcach. A te szczepienia też są bardzo drogie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

ale szczerze współczuję misji... 

A specjalnie przyjechałam tydzień wcześniej, bo nie mam jeszcze studiów, więc będę miała czas na pracę, ale mówi się trudno...

koniec siedzenia w domu i zbierania tłuszczyku tu i tam
Póki co dałam sobie jeszcze spokój, bo moją wymówką jest końcówka choroby, ale od poniedziałku, a najpóźniej środy (bo wtedy idę na te konie) biorę się za siebie 

A za tydzień studia... Trochę jestem zła, bo planowaliśmy z TŻ-em iść na bal uniwersytecki, a tu właśnie przeczytałam, że była rezerwacja biletów online i obawiam się, że już nic nie można dostać w kasie
druga sprawa... prawdopodobnie na moim uniwerku na wymianę na Erasmusa na pół roku można wyjeżdżać w pierwszym semestrze,a że ja chciałam jechać na V-tym roku to jest to bez sensu, bo jechałabym wtedy kiedy Tż wraca z misji 

Do samego końca wychodziła na USG malutka dopiero na końcu zaczęła się obżerać
ale czasami tak mi się wydaje.