|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co obrażeń brak.Za to dziecko mi obłazi ze skóry ![]() Podobno to dlatego, że jest przenoszona. Koszmarnie to wygląda ale kąpiemy w podwójnej dawce emolium i czekamy aż zadziała. Nam na SR mówili, że karmi nie działa i że generalnie chodzi o to, żeby dużo pić, nie ważne czego. A piwo karmi ma sporo % i ja bym tego nie piła przy karmieniu Cytat:
wczoraj jeszcze była "normalna".
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
ycnan my tez na początku mielismy problem z utrzymaniem ale szybko doszliśmy do wprawy i teraz robimy samodzielnie
ale młody jest już powoli za ciązki i za bardzo ruchliwy więc chyba trzeba będzie w umywalce czy misce go myć..mszu fotki już są tylko nie patrz na mą ochydną łazienkę, nie nasz projekt, my na wiosnę będziemy ją zmieniać a ogólnie to widzisz jak jest ustawiony prysznic dzięki temu nie trzeba go trzymać woda leci sala a dziecko jest pod nią podstawione i 2 ręką się go myje, a tu jak masz prysznic to masz łatwiej, bo sobie to zawiesisz i puścisz wodospad mam tylko nadzieje że jakoś tak bardzo niechlapie ale myślę że to kwestia wprawy. Wrzucam ten nasz roboczy przewijak jak Pat nie może usnąć to traktujemy go szumem z suszarki dzieci uwielbiają takie monotonne dźwięki - ściągneliśmy z neta mp3 - szum suszarki trwający 1.5h więc jesteśmy uratowani ![]() ale dzięki temu i mogę mikserować i odkurzać itd ![]() oooo moje dziecie też się rzuca na cycka... jakby chciało go połknąć, mamy ubaw ![]() kasienka1701 współczuje brodawki.... ehssss... musi boleć. mi nie krwawiły a chciałam zrezygnować z karmienia - więc podziwiam ciebie serio.... Cytat:
![]() Cytat:
moje dziecie kończy dzis 2 mc!! i z tej okazji spało od 10 do 4:38! WOWWWWW
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-10-04 o 09:30 |
||
|
|
|
#873 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
dlatego ciesze sie ze pierwszy tydzien byla ze mna moja mama, ktora zajmowala sie mna i Nadia jak dwoma dziecmi... jestem jej nieopisanie za to wdzieczna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#874 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale to wcale nie jest mało ...
Cytat:
Ja nawilżałam oliwką kilka razy dziennie, zmieniłam płyn do kąpieli i cuda niewidy robiłam - zero efektu. To samo przechodzi Naprawdę.A już wcześniej pisałam, że moja Asia 2 tygodnie przed terminem wylazła i też się łuszczyła, więc to chyba nie przez przenoszenie ![]() Cytat:
Asia dziś ładnie spała po 4 godziny równiutko, też wniebowzięta byłam ![]() A teraz leży i płacze a ja śmigam co minutę wkładać jej smoczek ... Denerwujące to ![]() Aśka waży ponad 4 kilo a ja mam wrażenie, że pieluchy Dada 3-6kg są za duże Naciągam do góry z przodu i z tyłu tak, żeby mogła swobodnie prostować nóżki, zapinam nad pępkiem (sięga jej to do połowy tułowia) a jak patrzę za kilka minut to już to "zapięcie" jest pod pępkiem Może ja coś źle robię?
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam małej pierwsze wietrzenie. Mamy najpóźniej do piątku zgłosić się do przychodni i chcę żeby do tego czasu jakoś się z aurą zewnętrzną zapoznała co by mi ta wizyta w przychodni nie narobiła szkody. Opatuliłam ją i otworzyłam jej okno na 20 min.
A tak z innej beczki to się pochwalę, że dzisiaj obudziłam się bez brzucha. Jestem w szoku, po prostu brzuch wlazł do środka. Jasne, że jest miękki jak galareta, ale pępek się wciągnął a tłuszczyk znika, jedynie ta rozmemłana skóra - ale i z tym sobie poradzę. Załączam wam moje zawinięte dziecię ![]() ------------------- Jak sobie radzicie z kąpielą? U nas pierwsza kąpiel to był horror dla nas i dla dziecka. To znaczy sam pobyt w wodzie jej się podobał - ale pielęgnacja przed i po to masakra. Krzyk, wrzask, czerwona buzia i rodzice w stresie. Po kąpieli i karmieniu musieliśmy z mężem odreagować w ciszy bo normalnie ręce nam się trzęsły... mała mi się łuszczy, przy każdym przewijaniu jest zmiana ubranek (no prawie przy każdym) bo jak ją rozwijam z pampka to ona złośliwie zaczyna sikać i nie zawsze zdążę ją przykryć pieluszką... i do tego mam tak mało pokarmu... staram się nie dawać jej modyfikowanego więcej niż 90 ml w ciągu doby (po prostu po karmieniu piersią daję jej jeszcze troszkę w butelce - i to daję tylko na ostatnim wieczornym karmieniu i ewentualnie w nocy/nad ranem) mam nadzieję, że to nie zaburzy laktacji... Trudno jest być mamą
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm ja mam to samo z dada.. tyle że z trójkami od 4 do 9 - bo mały ma już ok 6, ale wydaje mi się że ona są po prostu za sztywne i się nie dopasowują, bo jak wsadzę taki sam "przedział" ale z pampersa to takiego problemu nie ma... Cytat:
u nas z kąpielą nie ma kłopotu bo młody uwielbia - tyle że ryczy jak się go wyciągnie, no ale przede wszystkim zachowujemy spokój, i tyle niech się drze, no co zrobić przecież go nago nie zostawimy a jaką ma wode może za zimną?jak będziecie ściągać pampka to od razu po odpięciu kładźcie na małą tetrową i jak posika to ją - (ona nie robi nic złośliwie poprostu dzieci tak reagują na luz miedzy nogami) -my mamy tetre zawsze na przewijaku i jak tylko odepniemy nawet nie wyciągniemy z pod pupy tylko odepniemy to juz go przykrywamy (poprostu tetre rzucamy mu na przyrodzenie i nie zasikuje bo wcześniej było jak u ciebie)oj tak bycie mamą to trudne zadanie - trudniejsze niż poród ale nie martw się jesteś najcudowniejszą mamusią dla swojej kruszynki a reszta to tylko hormony i stres z powodu nowej sytuacji, pamiętaj z dnia na dzień jest lepiej ![]() mogę ci obiecać że jak maleńka skończy 3 tygodnie będzie lepiej(bynajmniej od strony pielęgnacyjnej) niż jak miała tydzień jak skończy 6 - to będzie w ogóle super, a jak 2 mce to powiesz oooooo jak fajnie (bo i hormony się ustabilizują i ty dojdziesz do wprawy złapiecie jakiś rytm )uzupełniłam listę, ale nie wiem czy czegoś nie pokręciłam bo wydaje mi się albo mam już dziury w pamięci ale nie wszyscy się tu udzielali i nie pamiętam części imion, jak coś to prosze o pw jak kogoś przeoczyłam to też proszę o pw i z góry przepraszam
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-10-04 o 10:12 |
||
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa U mnie z kąpielą było dokładnie to samo ... I chyba samo przeszło z czasem, może się przyzwyczaiła? Może się denerwuje, bo jeszcze nie macie wprawy w ubieraniu? Z czasem będzie coraz lepiej
![]() A co do brzucha Wczoraj oglądałam zdjęcia ze szpitala I już teraz wiem dlaczego mój tata jak mnie odwiedził zapytał czy na pewno urodziłam
|
#878 | ||
|
Zadomowienie
|
NIKaP-n, Jasne, że pogmeranie w pupci termometrem jest lepsze niż czopki czy inne specyfiki. Ale tylko w przypadku, kiedy dzieciątko niezbyt często ma problem z wypróżnieniem. Jeśli jest tak codziennie to lepiej zapytać lekarza.
martucha84, super ten przewijak Cytat:
Super bordowa, ja pieluszki zapinam pod pepkiem. Jak zapniesz nad, to pampek sie zawsze zsunie (przy wierceniu), bo dzieciatka mają na tej wysokości grubsze brzuszki. A pieluszki mogą byc za duże Ja teraz widzę, że Happy1 są zdecydowanie większe niż Pampers Premium Care1 i dlatego jestem tymi drugimi zachwycona Zapnij pieluszkę pod pępkiem i zobacz przez "nogawkę" czy te wewnętrzne gumki przylegają do ud. jak tak, to pieluszki są dobre, jak ma luzy, to za duże Cytat:
![]() ![]() Borysek też nie przepada za pielęgnacją po kąpieli ![]() Ja staram się spokojnie mówić do synka. Troszkę go to uspokaja. Ale czasem muszę prawie krzyknąć tzn, tak w żartach. W każdym razie glośno i wtedy on się skupia na moim głosie. A jak mu zapinam bodziaczki to już jest kompletna cisza, bo wie, że kończymy ![]() A Ty na pewno jesteś super mamą A pepek się niebawem zagoi - i juz jeden problem z głowy ![]() Na ilość pokarmu, niestety zdyt dużego wpywu nie mamy. Można próbowac, ale nigdy nie ma gwarancji, że się uda. Zreszta, moja mama np straciła nagle pokarm po 3 miesiącach, nie wiadomo dlaczego. Dlatego nie ma się co tak bardzo nastawiać na karmienie piersią Dziś w nocy Borysek, na szczęście, spał spokojnie, nic go nie bolało i baaardzo mnie to cieszyło
|
||
|
|
|
#879 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja małą smaruję oliwką po kąpieli. Skórka ładnie się złuszczyła, natłuściła, teraz wygląda wszystko ślicznieCytat:
|
|||||
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie pomóżcie doradzcie wypiszcie jakies IMIONA DLA DZIEWCZYNKI bo wkoncu będzie moje dziecko bez imienia nie moge sie zdecydować może mi coś poradzicie , podpowiecie
bardzo![]()
|
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
martucha... dziekowac za fotki...
u mnie niestety łazienke mam tyci tyci, wiec napwet nie za bardzo mam gdzie polozyc ten przewijak ![]() jeszcze mam pytanie. Patową popupe myjecie tylko woda czy jakims mydelkiem czy plynem do mycia, bo ja umylam pare razy sama woda, ale widze, ze i tak sie nie domywa... ![]() a propos smoczka to moze wykorzystaj pomysl Pomidory i podeprzyj smoka tetra??? ![]() u nas problemow skórych ciag dalszy.... Młoda wypryszczyło na buzi, zdiagniozwoalismy z mezem tradzik niemowlecy, bo ma go tylko na buzi... czytalam ze to samo znika, co najwyzej mozna przemywac przegotowana woda albo krochamalem z woda. Ja myje tylko woda, bo mam wrazenie ze krochmal to zaognial...druga sprawa kikut dzis jest 15 doba a kikut siedzi jak zly w dodatku zaczał chyba ropiec do dzis pryskałam octeniseptem, jak mi kazali w szpitalu, ale dzis zaczełam przemywac jalowymi gazikami LEKO nasaczonym 70% spirytursem... troche sie boje ze znowu bedziemy musialy sie spotkac z pania doktor... a myslalam ze choc w 3 tydzien uda nam sie przezyc bez wizyty w szpitalu ![]() bordowa...u mnie przez pierwsze 4 dni brzuch wygladał jakbym w ogole nie urodziła, na szczescie widze, ze spada bycie mama dla mnie juz nie jest trudne... ale nadal nie czerpie z tego zadnej radosci. Mozecie mnie mnie opieprzyc, ale zajamowanie sie nowordokiem przypomina mi opieke na zwierzatkiem... takie to monologiczne.... i monotematyczne... maz pociesza mnie, ze nieldugo dziecko zacznie troche wiecej kumac, wyciagac rece usmiechac sie nam moj widok... ale dla mnie wydaje sie to byc tak odleglym planem, ze trdno mi uwierzyc, ze kiedys to nastapi....
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-04 o 12:19 |
|
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
właściwie to nie mam o czym pisać, bo u nas względnie wszystko okej
i mam nadzieję, że tak pozostanie... dopiero teraz czuję, że dojrzałam do macierzyństwa... uśmiechy mojego okruszka dają mi tyle energii, że nawet wstawanie po kilka razy w nocy już mnie nie męczy... a teraz czuje przepiękna woń słoneczników z wazonu obok...mmmmmmmmmmmmmmm... ............
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam dzis w poradni laktacyjnej. Zapomnialam zapytac o kapturki, ale dowiedzialam sie duzo wiecej
![]() Kobieta tak mnie wysciskala i pokarm jest a laktatorem sciagam po 10- 20 mililitrow, a przy niej Dawidka nakarmilam i jeszcze mi tryskalo z piersi. Mam od dzis odrzucic butelke i kapturki i karmic malego dwa dni tylko piersiami.Wiec trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Klarissa też miałam takie śmierdzące
to chyba normalne a szwy no najpierw coś tam się rozpuści i potem wypadają takie supełki pod prysznicem ![]() A Karmi wcale nie ma dużo procent, bo "do 0,5%" ![]() Ninaad pisałam że o tym mleku pisały lipcówki, jakieś HA czy coś takiego, nie mam pojęcia czym to się różni bo specjalistą nie jestem, moja nie była ani razu dokarmiana sztucznym ![]() To widzę, że tą "łuskę" wszystkie dzieci mają, a mi tu ktoś ciemnotę wciskał, że to przez przenoszenie Mszu u nas też niby trądzik, a pediatra mówiła że jakiś stan zapalno-alergiczny dziwny bo tylko na policzkach ma, to raczej nie alergia no i dostała jakąś maść no i trochę lepiej jest |
|
|
|
#885 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Racja wszystkie emolieny mają podobny skład więc nie ma sensu tracic kasy na preparat który różni się tylko nazwą. J akompałam w oliatum..ale skóra i tak była wysuszona..teraz mi się skończył, więc kąpię w płynie j&j 3w1, później smaruje oliwka i odrazu skóra stała się gladziutka ![]() Cytat:
chyba takowe mleczko nie istnieje..przynajmniej ja nie słyszałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedziałam co zrobić, położne uznały że samo zniknie. Nie mialam żadnej maści ani nic więc wziełam bepanthen posmarowałam cieniutką warstewką na noc i cud..rano ani śladu nie było ![]() zapewne nie wolno tym specyfikiem buzi smarować, no ale młodemu nie zaszkodziło ![]() A u mnie taaaaaka cisza w domu że aż w uszach piszczy... ach jak cudownie...... ![]() Dominik i Patryk sobie śpią, tz w pracy, rodzice gdzieś pojechali i tylko jakaś mucha mnie tu nerwuje ![]() Kurcze..moj mały cosik kiepsko śpi w nocy...tzn śpi od 21 do ok 12-1 w nocy, a później pobudki co 1-1,5 h...i tak ssie mnie mały ssaczek i ssie aż w cycolach posucha się robi.... Nie wiem czemu tak sie dzieje... podje sobie, przewine Go...i za godzine to samo...znów głodny.... ![]() Ech...mam nadzieje że mu to minie.....
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-10-04 o 13:18 |
||||
|
|
|
#886 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też lubię taką muzykę mojego syncia;D---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- martucha super przewijak jednak potrzeba jest najlepszą matką wynalazków
|
||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję i po cichu zazdroszczę u nas najdluższy sen to 3 godziny
|
|
|
|
#888 |
|
Wtajemniczenie
|
Nigdy nie myślałam, że to powiem, ale Zgadzam Się!
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
malwina1204 - mi sie podoba Julia, Weronika
|
|
|
|
#890 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i rzuca. Jakby leżała spokojnie było by szybciej. No ale trudno, jakoś dojdziemy do wprawy. Chyba... A co do tego sikania to właśnie teraz już sobie na każde przewijanie szykuję pieluchę i tak właśnie robię - nakładam na nią i jest lepiej. Tzn. nadal sika ale już nie po wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
W ogóle ja jakiś terminator jestem jak się tak zastanowię - ciąża mi nie zaszkodziła, poród mi nie zaszkodził... Mój teść stwierdził, że może powinnam w sobie odkryć nowe powołanie jakim jest posiadanie np. dziesięciorga dzieci Ale chyba nie jestem chętna Cytat:
Ale wczoraj w nocy stwierdziliśmy jak nam wyła (oczywiście przy rozbieraniu z kupy, bo tak to ona raczej nie płacze) że jak sąsiedzi studenci mogą imprezować całą noc, to nasze dziecko też ma prawo pohałasować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego się zdziwiłam. A co do KARMI to w takim razie chyba mi się z czymś pomyliło bo kojarzyłam coś z 4% i wydawało mi się, że to właśnie karmi. Ja wypiłam pół leszka free, ale w sumie to chyba źle zrobiłam bo to ma bąbelki a małą i tak czasem brzuszek pobolewa i pierdzi dosyć często.
|
|
#891 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Była u nas dzisiaj z 2 wizyta położna i kazała przed kąpielą i w ciągu dnia posmarowac ją oliwką i trochę pomasować i ogólnie sie nie przejmować. Po tym masowaniu pociągneła za pępuszek(myslałam ze padne jak to zobaczyłam) i pępuszek odpadł (11 doba) Cytat:
Cytat:
![]() U mnie znowu zastój w tej nieszczesnej prawej piersi, guzki sie porobiły. Przez to ze piers jest nabrzmiała i twarda to niunia płytko ją chwyta i pocharatała mi brodawki. W nocy wyłam z bólu. Ale najgorszy to jest laktator- ja mam z Nuk-a i myslałam że to tak musi boleć - na małym ciśnieniu nic nie leci a na dużym - no cóż dla mnie ból porównywalny z porodem. Pojechaliśmy znow do poradni laktacyjnej i jak mi kobita przystawiła laktator Medeli to ja palec w zęby a tu nic - 0 bólu i nawet tak przyjemnie masuje. Szok a ja sie tak męczyłam . Już zamówiłam ten laktator i dzis wieczorkiem będzie mój
|
|||
|
|
|
#892 |
|
Raczkowanie
|
Wkoncu moge do was dolonczyc
Dzisiaj mija nam 3 doba wiec dopiero uczymy sie jakos funkcjonowac.Tak jak myslalam mamy problemy z karmieniem,do dzisiaj mialam brak pokarmu wiec w szpitalu podawali jej butle,a kiedy dzisiaj sie w koncu pojawil mala nie chce juz ssac piersi,poniewaz nie ma za co zlapac,a z silikonowa brodawka tez d...a,sama nie wiem co robic sprobuje podawac jej odciagane bo chyba juz jej nie przekonamPorod tralmatyczny,trwal 20 godz. Od godz.9do ok 3rozwarcie nie postepowalo mimo podania kroplowki,caly czas mialam na 4-5 cm.bardzo dlugo zwlekali z decyzja co robic tuz przed podjeciem ostatecznej decyzji o cc w ciagu pol godz.rozwarcie postapilo na 10cm.Chyba sie nie zle przestraszylam tym cc,w koncu zakonczony za pomoca kleszczy,moze dlatego ze Livia POZDRAWIAM |
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Majka oj to przeszłaś, ale najważniejsze, że już po wszystkim
Klarissa 4% ma Karmi black ![]() A z tym gazowanym to te bąbelki chyba nie przechodzą do mleka bo wszędzie gdzie czytam to odradzają tego typu napojów ze względu na konserwanty, słodziki i i nne dziadostwa, a gaz to najwyżej nam zaszkodzi chyba, że się mylę
|
|
|
|
#894 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej, hej.
Chciałam napisać "witam rankiem" ale patrzę, że już 14-ta wow kiedy to minęło???? Dzięki dziewczyny za odpowiedzi na moje pytania, trochę mi rozjaśniło w głowie. Ale i tak nie do końca heheZa pamięci: mi pediatra na sile bóle brzucha i kolki poleciła czopki Viburcol N. Kupiliśmy ale jeszcze nie używałam więc nie wiem czy działają. Podobno są uspokajające itp No i chwalę się: z 13 kg ciążowych po 11 dniach zostało mi 2 kg. Tak więc waga leci oczywiście skóra na brzuchu w połączeniu z rozstępami wygląda masakrycznie. i w ogóle cała j skóra jest "wiotka" jak 60 letnia babcia. Cytat:
Ja też się ciągle zastanawiam, czy małej starcza mojego pokarmu. Niestety je coraz dłużej, na początku jak zaczęła ssać pierś, to opróżniała 1 pierś w ok. 12-16minut. Dzisiaj i wczoraj wisi na jednej piersi po 30 minut- ale cały czas ssie, nie przysypia. Ja nawet kilka razy sprawdzam czy coś leci jeszcze czy nie ssie "na sucho". Ale ja dziękuję za takie wiszenie na cycku 2x 30 minut- toż to godzina na jedno karmienie ![]() I na koniec jeszcze sprawia wrażenie nie najedzonej! Cytat:
co 3 godziny ściągamy systemem: lewa pierś x 7 minut prawa pierś x 7 minut lewa pierś x 5 minut prawa pierś x 5 minut lewa pierś x 3 minuty prawa pierś x 3 minuty Stosowałam jak mała nie chciała ssać, teraz ssie więc już nie odciągam. Podobno dziecko lepiej pobudza niż laktator- a ponieważ je co 3h z dwóch piersi więc mam nadzieję, że dla pobudzenia laktacji to wystarczy. Fajnie, kiedy moja będzie taka "duża" już mi się marzy żeby móc jej pozwolić spać ile chce i nie martwić się że za mało je i może nie przytyje;dmszu- artykuł z podpisu- rewelacja ![]() Jakoś idzie. Staram się żeby mała nie była głodna a wtedy się tak ubieraniem nie złości. sam pobyt w wodzie lubi i nie płacze. Cytat:
Cytat:
No i zrobiła się 17-ta.
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa mi lekarka też polecała Viburcol, poleciałam do apteki a babka, że on teraz jest na receptę..noszz k..a
|
|
|
|
#896 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie niestety leciala leciala i sie zatrzymala i jeszcze 9 kg do zrzucenia... ![]() Cytat:
Cytat:
Klarissa... fajny avatar, choc myslalam ze bedzie bardziej bobasowy, skoro Ty masz takie "pozywtyne" podjescie do tematu macierzystwa
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-04 o 18:23 |
|||
|
|
|
#897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My kupiliśmy bez recepty.
|
|
#898 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Ja też się chwalę: mam 3kg mniej niż przed ciążą. Zważywszy na prawie "nie karmienie" piersią, to nieźle
|
||
|
|
|
#899 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Martynce w ogóle nie łuszczy się skóra, ma gładziutkie ciałko i buźkę Cytat:
ale na spacerek wyszliśmy jak miała 2 tygodnie, teraz codziennie 1-1,5 godz bez względu na pogodę.Cytat:
waniliaania2009, będzie dobrze Cytat:
Ja przez tydzień nie jadłam nabiału, żeby ewentualnie sprawdzić, czy te bóle brzuszka to nie alergia, ale nie polepszyło się za bardzo, więc chyba nie.. wracam do jogurtów, a za kilka dni sprawdzę czy to nie jabłka, bo jem 3-4 jabłka dziennie. jak też nic, to znaczy że mogę jeść wszystko, a Mała tak ma i już... Ale co rano pręży się strasznie i tak męczy:/ A ja zauważyłam wczoraj i dzisiaj że Mała znowu się męczy przy jedzeniu, bo to mleko tak tryska z piersi fontanną że ona nie nadąża połykać, ciągle mi się krztusi i płacze, tylko nie wiem czemu to mleko tak szybko płynie
|
|
#900 |
|
BAN stały
|
Tylko ciekawe dlaczego Chylińska- po takiej traumie, jaką jest wg niej macierzyństwo- zdecydowała sie na drugie dziecko i jest teraz z tego taka dumna...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Poki co obrażeń brak.
wczoraj jeszcze była "normalna".

ale młody jest już powoli za ciązki i za bardzo ruchliwy więc chyba trzeba będzie w umywalce czy misce go myć..
Naciągam do góry z przodu i z tyłu tak, żeby mogła swobodnie prostować nóżki, zapinam nad pępkiem (sięga jej to do połowy tułowia) a jak patrzę za kilka minut to już to "zapięcie" jest pod pępkiem 

Super
tzn, tak w żartach. W każdym razie glośno i wtedy on się skupia na moim głosie. A jak mu zapinam bodziaczki to już jest kompletna cisza, bo wie, że kończymy