3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 11:39   #4681
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Vcelka, piękny brzuś i jakie nieduże, zgrabne piersi Zazdroszczę, mnie się wory zrobiły

Ishka, łączę się w bólu zaplanowanej cesarki... Bardzo się boję, że będzie mnie tak bolało po, że nie będę mogła przez kilka dni małym się zajmować... No ale trzeba być dobrej myśli. No i wytrzymaj kochana do planowanego terminu jednak, żeby Cię nie cięli na chybcika

Viki, wszystkie to nie Ja obstawiam, że Lutien nam się rozsypie naturalnie i to już niedługo I pewnie Irsin też Ja w sumie od zawsze liczyłam się z możliwością cesarki, bo wzrok mam słaby od dziecka i niestety przez wiele lat sukcesywnie mi się pogarszał... Miałam po prostu nadzieję, że mimo sporej wady siatkówka będzie OK... No ale niestety...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-04 o 11:41
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:45   #4682
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
...Dziś po południu idę podejrzeć tego mojego chudzielca ciekawe ile przytyła od ostatniej wizyty...
to czekamy na relację
też mam dziś wizytę ale bez usg, usg pewnie już ostatnie w czwartek
a w ogole to jestem już zmęczona tym bieganiem co chwila na wizyty, albo do lab
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:46   #4683
De28
Wtajemniczenie

vcellka, mamy identyczne brzuchy i figure w ciazy Mam dokladnie taki sam brzuch
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
skurcze łydek ostatnio też dosyć często miewam szczególnie (nie wiem dlaczego) przy przeciąganiu się nad ranem
Tez tak mam. Albo w czasie zmiany pozycji w nocy, albo w czasie przeciagania.

Masakra jakas. Wczoraj sie wyspalam.Dzis od 3 nad ranem jestem na nogach a teraz mi sie oczy zamykaja. Tyle dobrego, ze w ncoy wzielam sie za porzadkowanie akwarium,znow moge wystawic na ebayu mase roslin Ryby maja znow miejsce do plywania
Ale teraz po dwoch kawach z mlekiem, nadal zasypiam przed kompem. Zrobilam juz dwa prania,zaraz ide odkurzac. Musze wywlec sie na miasto po zakupy ale mi sie nie chce A musze zakupic mleczko kokosowe do mojej dyniowej zupy
Spaaaacccccccc

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:51   #4684
mallinka
Zadomowienie

Vcelka ależ zgrabna jesteś i brzuś śliczny

De podziel się przepisem na zupę dyniową-wczoraj dostałam dynię od siostry a mleko kokosowe też mam w domu to może i ja taką zrobię...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:53   #4685
De28
Wtajemniczenie

Znasz niemiecki? Jak nie to przetlumacze

http://www.chefkoch.de/rezepte/65765...rry-Suppe.html

Daniel

Christian
Stary 2010-10-04, 11:55   #4686
mallinka
Zadomowienie

Ishka nie masz szans żeby się w tej części rozpakować...

ale nie rozumiem czemu możesz sobie chodzić z rozwarciem, czy może mi to ktoś wytłumaczyć? ja sądziłam, że jak już się coś dzieje to trzeba to monitorować... hmm...

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

De tylko umiem się przedstawić proszę o tłumaczenie

Stary 2010-10-04, 11:57   #4687
agas
Raczkowanie

GG do agas

A mi dzis rece opadly az sie poryczalam. Znowu nasilila mi sie infekcja i musze leciec go ginka. Ile razy mozna brac globulki w ciazy brak slow i do tego niepotrzebny stres

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:58   #4688
sanderinka
Zakorzenienie

hej

popijając herbatkę zaglądam do was

brzyszki piękne m oj jest mniejszy (tak mi sie wydaje) ale jakoś taki mi sie pępek wypukły troche robi

po raz kolejny sobie ponarzekam ze wstawalam chyba 100 razy w nocy a tz "to normalne?"

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 11:59   #4689
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
...Kupilam tez proszek - ale na etykiecie pisalo ze maja te fosfoniany. We wszytskich proszkach jakie patrzylam oostatnio byly fosfoniany. I co teraz? Bo to one uczulaja. No ale nie widzialam zeby po dzidziusiu ktoras mama narzekala.A 4kilo proszku starczy chyba na 50 pran. Wiec akurat w poczatkowym etapie zycia malucha.
podobno vizir sensitiv nie ma

Cytat:
apolonia jasne ze wklej na promocje, a gdzie taki watek jest?
Apoolonia daj linka
Vcelka ładna piłka
Weronisia za przeniesienie do Pascalka
Kretencja przykro mi z powodu cc, bo wiem jak bardzo zależało Ci na naturalnym porodzie
W ogóle jakoś strasznie dużo tych cesarek u nas
Stary 2010-10-04, 12:03   #4690
Aliszcze
Zakorzenienie

Vcelka, zazdroszczę figury i jaki zgrabny brzusio

no ja jestem ciekawa, czy będę mieć cc czy sn się uda mieć bo u mnie na dwoje babka wróżyła

mój mąż zaczął (w końcu) interesować się przygotowaniami do przyjścia na świat dziecka wczoraj sam z własnej nieprzymuszonej woli oznajmił, że jedzie do Praktikera kupić rolety, karnisze i będzie montować je by okna już były gotowe na firanki w Kubusia Puchatka w tygodniu teść ma przywieźć kosz wiklinowy, w którym będzie przez pierwsze miesiące spała Asia nareszcie coś się ruszyło

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:05   #4691
Ishka
Zadomowienie

Mallinka no mnie i moją mamę też dziwi że wypuścili mnie z takim rozwarciem i jeszcze przed badaniem przed wypisem mówiłam na obchodzie że czop mi wyleciał tym razem z krwia a i tak mnie wypisali...no w sumie sie zapytał lekarz czy chce poczekać w szpitalu na rozwiązanie czy w domu no i rzecz jasna wybrałam że chce w domu poczekać

A czy sie rozpakuje jeszcze w tej części to tylko ten u góry wie... no i ja bede może coś bliżej wiedzieć w piątek...może sie lekarz nademną zlituje bo naraz dopadło mnie tyle dolegliwości że normalnie szok...nie dość że od 5 dni mam nogi tak popuchnięte jak u shreka do tego dłonie aż mnie tak szczypią dziwnie...do tego ciśnienie i po badaniu moczu okazało sie że jakaś infekcja...no i dodatkowo ten ból spojenia kuź.... przez który ledwo co sie ruszam normalnie stara baba ze mnie juz i sie rozsypuje
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:06   #4692
De28
Wtajemniczenie

800 g dyni
1 cebula
ca. 4 cm imbiru
1 lyzka oleju sezamowego
1 lyzka Currypasty, czerwonej (nie wiem czy w Polsce dostepna,zastapic mozna curry,papryka ostra)
700 ml bulionu 400 ml soku pomaranczowego
400 ml mleczka kokosowego sol,pieprz szczypta cukru

Dynie, inbir i cebule pokroic w kostke (dynie hakaido razem ze skorka)
Rozgrzac olej sezamowy, zeszklic cebule, dodac dynie i imbir.Dodac czerwona paste chilli, podgrzewac 1 min. Dolac bulionu, zmniejszyc plomien i 20 min gotowac. Wszystko zmiksowac blenderem, dodac sok pomaranczowy i mleczko kokosowe. Przyprawic sola, pieprzem i odrobina cukru. W razie koniecznosci odac jeszcze curry pasty, ale ostroznie, poniewaz moze byc za ostre. Smakuje egzotycznie, owocowo.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-04, 12:07   #4693
zenia2211
Rozeznanie

Witam moje dziewczynki kochane
Nie bylo mnie przez weekend a tu tyle wiadomosci.
Weronisia synus przeslodki.A z ciebie dzielna kobietka jest...jestem pelna podziwu.Zycze szybkiego powrotu do zdrowka i ucaluj Pascalka od "cioci"
Kootek super ze Michalek juz w domku.Teraz to dopiero bedzie rosl jak na drozdzach.Nie ma to jak w domu Prosimy o fotki.
Vcelka sliczny brzusio,taka pileczka.I jaka ty zgrabniutka.
Ishka nie mow hop moze sie juz lada dzien wszystko rozkoluje i ani sie nie obejrzysz bedziesz przytulala swoja dzidzie.
Agas nie martw sie.Ja praktycznie cala ciaze mam infekcje.W koncu zapisal mi lekarz globulki ktore biore raz na tydzien i jest wszystko ok.Bo takie leczenie chwilowe nic nie dawalo.
Wczoraj bylam na festynie z rodzinka i mala tak mnie kopala ze masakra.Az brzuch mnie bolal...nie widzialam ze jest to mozliwe.Chyba halas jej przeszkadzal.W nocy tez sie bardzo ruszala i od rana tez.Cos ruchliwa sie ta moja niunia zrobila.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:08   #4694
Gustawek
Rozeznanie

Aliszcze to brawo dla męża. A mnie jakoś ostatnio odpuścił instynkt wicia gniazda, ciekawe co to znaczy no ale w sumie to już mamy gniazdko uwite
Stary 2010-10-04, 12:09   #4695
sereniti
Zakorzenienie

Agas ja od początku ciąży mam ciągłą grzybicę - brałam tonę leków globulek itp i NIC
dzięki dziewczyny za wsparcie ja oczywiście całą noc nie spałam bo się nakręcam negatywnie - dziś idę do ogólnego zobaczymy wyniki moich badań odnośnie wątroby - ehh jeszcze to jakbym mało miała problemów, i wypytam go odnośnie tej tarczycy. facet jest kontaktowy i wydaje się rozgarnięty - jako jedyny z ostatnio mi poznanych, mój gin to porażka - więc zobaczę czego się dowiem.
ja ze swoją cc się pogodziłam już dawno choć wątpliwości wiadomo są jest to operacja a nie spacerek po parku jednak jak mus to mus. Szpital wybrałam bardzo dobry i polecany w tej kwestii więc wierzę że wsio będzie ok. kurczę tak czuję się podle w tym III trymestrze że też bym chciała się rozpakować wcześniej - jeśli dobrze pójdzie to w 38 tc bo tak podobno tną w Pyskowicach, no a wg Usg 37 kończę jutro choć oni będą patrzeć pewnie na OM czyli jeszcze 3 tygodnie niepewności
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:10   #4696
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość

mój mąż zaczął (w końcu) interesować się przygotowaniami do przyjścia na świat dziecka wczoraj sam z własnej nieprzymuszonej woli oznajmił, że jedzie do Praktikera kupić rolety, karnisze i będzie montować je by okna już były gotowe na firanki w Kubusia Puchatka w tygodniu teść ma przywieźć kosz wiklinowy, w którym będzie przez pierwsze miesiące spała Asia nareszcie coś się ruszyło
No prosze. U nas musze wychodzic z inicjatywa, bo moj mezulek wszystko zostawil mnie i sie boi wtracacZazdroszc ze inicjatywy tzeta

Dziewczyny, chce by maly pierwsze tygodnie w nocy spal w wozku obok lozka. Czy rozek plus nieprzemakalny podklad wystarczy,czy musze jakis materacyk kupic? Mielismy miec kolyske obok lozka, ale po zlozeniu jej, oddalismy ja, bo masywna i ogromna jak lozeczko 120x60 W dzien maly bedzie w swoim lozeczku ale w nocy wolalabym miec go obok siebie.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-04, 12:18   #4697
zenia2211
Rozeznanie

Dziewczyny jak wy to robicie ze suwaczek macie podpisany np. imieniem swojego dzidziusia?!
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:25   #4698
mallinka
Zadomowienie

De dziękuję

Ishka i tak bardzo dzielnie to wszystko znosisz

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Zenia poczytaj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115231

Stary 2010-10-04, 12:25   #4699
agas
Raczkowanie

GG do agas

Zenia2211, Sereniti to pocieszajace ze nie jestem sama. Juz sie tak bardzo tym faktem nie stresuje jak na poczatku ciazy. Moj gin uwaza ze to normalne i bez znaczenia w ciazy takie ma lajtowe podejscie. Mnie ta ciagla infekcja po prostu meczy a po odejsciu wod plodowych Weronisi im jestem wyzej w ciazy tym bardziej o niej mysle bo nie chcialabym sie rozpakowac przed terminem bo moj maz przyjedzie do mnie dopiero na dzien przewidzianego przez lekarza rozwiazania takie zycie wiem ze i tak to loteria ale brak infekcji=wieksze prawdopodobienstwo

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:25   #4700
ursull
Zakorzenienie

Ja już po wizycie,mały jest ułożony prawidłowo ,wazy około 2,04 kg. Wyniki mam dobre,ciśnienie 128/68 czyli idealne wręcz . Za dwa tygodnie mam umówione spotkanie w sprawie porodu i zrobią mi dodatkowe badania. Narazie jak najbardziej kwalifikuję się do SN i to w centrum narodzin (czyli prawie jak w domu ) . Położna potwierdziła,że brzuch mam bardzo nisko i mogę urodzic wcześniej,ale nie muszę. Przewiduje,że do 38 tyg. spokojnie donoszę . Serduszko małego waliło jak szalone,uwielbiam ten dźwięk . Zmęczyłam sie dość mocno tym spacerkiem,więc zamiast łazić dlaej wróciłam z córką do domu. Chwile odpocznę i biorę sie za sprzątanko. Miłego dzionka

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:29   #4701
Ishka
Zadomowienie

Mallinka dziękuję za słowa otuchy nic mi innego nie pozostało jak czekać na swoją kolej poprostu Jakby to wszystko poszło niespodziewanie szybko i z zaskoczenia to oczywiście że Ty sie dowiesz pierwsza heh
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:30   #4702
kliwia
Zakorzenienie

De28 mysle ze wsyatrczy, musisz reka pomacac na wozku czy jest super twardo. Jak nie to moze kocyk podlozysz? bo cala noc w rozku to chyba nie za dobrze dla malucha
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:31   #4703
vikicullen
Zadomowienie

a czy ktoś moze dzis mi udzieli jakis info na temat tej bakteri e.coli?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:39   #4704
sanderinka
Zakorzenienie

vikicullen był watek... może jakieś info sie przyda...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140686

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:40   #4705
margaryt
Rozeznanie

[QUOTE=ursull;22476830]Ja już po wizycie,mały jest ułożony prawidłowo ,wazy około 2,04 kg. Wyniki mam dobre,ciśnienie 128/68 czyli idealne wręcz . Za dwa tygodnie mam umówione spotkanie w sprawie porodu i zrobią mi dodatkowe badania. Narazie jak najbardziej kwalifikuję się do SN i to w centrum narodzin (czyli prawie jak w domu ) . Położna potwierdziła,że brzuch mam bardzo nisko i mogę urodzic wcześniej,ale nie muszę. Przewiduje,że do 38 tyg. spokojnie donoszę . Serduszko małego waliło jak szalone,uwielbiam ten dźwięk /QUOTE]
Ursull cieszą takie dobre wieści
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:43   #4706
kretencja
Zakorzenienie

Ursull, wspaniale Cieszę się z Tobą

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:43   #4707
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
vikicullen był watek... może jakieś info sie przyda...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140686

dzieki

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:44   #4708
andziat
Zakorzenienie

Vcelka ślicznie wyglądacie a figura jak marzenie, ja to przy was jak słonica się czuję

kotek81 skoro ty masz termin na 22 listopada i zaczęłaś 34 tydzień to chyba ja też powinnam zacząć 34 bo mam termin na dzień później niż ty czyli 23 listopada

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Tez tak mam. Albo w czasie zmiany pozycji w nocy, albo w czasie przeciagania.
no właśnie, czasami potem przez pół dnia boli mnie łydka od tego skurczu.

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
po raz kolejny sobie ponarzekam ze wstawalam chyba 100 razy w nocy a tz "to normalne?"
kurczę a ja ani razu nie wstaję, za to mam spuchnięte dłonie i nogi mimo tego, że w ciągu dnia często chodzę do toalety

ursull super, że wszystko w porządku po wizycie
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:46   #4709
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
ja na to leżałam w szpitalu i całkiem to olewali.gdyby nie ta szyjka to wyszłabym na własne żądanie.piguly wciskały mi ze za czesto głaskam brzuch i dlatego twardnieje. kretynki.
a szyjkę masz ok??
nie mam pojęcia, gin mnie nie badał na fotelu i nic nie mówił o szyjce więc chyba wszystko ok za wizytę

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Padnieta jestem

ooo audi a6, moj tz chce kupic ale my raczej w sedanie, bo kombiaki sie nam na szczescie nie podobaja. Ile daliscie za autko?

Ok juz wiecej zdjec nie zamieszcze , bo ja nie lubie gotowac i straaaaasznie rzadko mi sie zdarza tak cos zrobic

OMG ale dostalam kopa! takiego jeszcze nie doswiadczylam normalnie prawie na pare cm mi sie brzuuch podniosl w jednym punkcie, auć.
ojjj ja takie dostaję codziennie najfajniej jest popatrzyć sobie jak tą nóżką wywija, czasami mam chęć normalnie ucałować te stópki co mnie tak kopią

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
U nas 33 tydzień w toku,jutro mam wizytę u położnej. Brzuch już bardzo mi się obniżył,mam silne skurcze Braxtona-Hicksa,dlatego na wszelki wypadek jestem już spakowana do szpitala . Teraz dużo wycieczkujemy,szczególnie nad morze,sporo spaceruję,ale muszę przyznać,że szybko sie męczę . Mam wrażenie,że mały zaraz ze mnie wypadnie. Do tego potwornie dokucza mi zespół niespokojnych nóg i czasem zgaga się pojawia . Nie lubię trzeciego trymestru i jestem już zmęczona ciążą . Wy też tak to odczuwacie? Strasznie chciałabym już urodzić

Witam nowe mamuśki
ja też nie lubię 3 trym dzisiaj spałam tylko 3 godziny. Bolą mnie zęby, chociaż nigdy nie miałam z nimi problemu, głowa i w ogóle do dup... :/

Cytat:
Dziewczynki donosze o promocjach:
w NETTO od DZIS:
kocyk welurowy 0 80-110 - 19.99zl
rajstopy niemowlece - 9.99zl
spiochy welurowe - 14.99zl
body z dlugim rekawem - 5,99zl

zel do mycia, krem na odparzenia i oliwka NIVEA - kazdy za 10,99zl
chusteczki nivea 2pak - 10.99zl
proszek do prania Didziuś - 1,9kg /kolor i bialy/ po 11.89zl
o masz, a ja nie wiem co to za sklep chyba go u mnie nie ma

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Kliwia jeśli mogę skopiuję twój post do wątku promocyjnego

Weronisia trzymam kciuki za miejsce

a ja siedzę i czekam na okna mają dziś przyjechać ciekawe ile będą je montować
podaj link do tego wątka

Weronisia

nadrabiam was dalej kochane

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 12:46   #4710
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dziek iza przepis, jutro bede robic

Kup malemu pieluchy, odciazysz rodzicow, no chyba ze nie trzeba ich odciazac to sie po prostu zapytaj czego potrzebuja albo kup mu woz strazacki

No wasnie.. moja tez sie wypina co naprawde pol godziny Ciekawe co to jest to wypinanie sie, ja mam raz z prawej raz z lewej.. moze ustawienia swoje zmienia? hehehehe za todzis jescze nie cuzlam typowych dzgan z boku jakby nożki..

Kurcze jak zazdroszcze SR ja skonczylam w sierpniu i malo pamietam Nam na SR mowili, ze do pepka to tylko i wylacznie patyczki takie jak do uszu zeby przemywac.

Jej 14 stopnbi w pokoju, tz przywiezie jakis podgrzewacz powietrza, ale nie farelke wiec nie wiem co on tam ma w domu. W dodatku sluchajcie jegio siostra chce nam ODSPRZEDAC fotel 0-13 za 70zl a ona w komisie juz uzywany kupila za 140.. i nie wiem. TE 13 KILO to kiedy dziecko osiaga?????????????? Bo do lekarza mam rzut beretem wiec gdzie ja bede jezdzic z dzieckiem jak auta nie ma? Tzn no ojciec ma ale jezdzi nim do pracy.

Beata, fajny wozek, kurcze ja jednak troche Wam zazdroszcze, bo moj strasznie trzeszczy i nie wiem czy wd40 cos da.. ale zobaczymy
ANECKA
reklamowka - kapuje
M. poprostu spytaj czy twe miesniaki sa wskazaniem powie zapewne ze nie
wypinanie normalka u nas...
13 KG JUZ ODPISYWALAM moj ma 19 mies i wazy 12,5
od 8 mies siedzial juz w foteliku siedzacym nie tym od 0-16czasem
tojest norma UE dla tych dzieci ktore sa giogantami wagowymi a jeszcze niemowletami!
jak nie macie auta to odradzam zwlaszcza jesli bedziecie miec np lezaczek bujaczek... i mieszkacie na parterze z tego co pamietam
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości