Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 14:18   #3121
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Jak to fajnie brzmi: 'byłam z córą na spacerku...'

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:20   #3122
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej U mnie oki, na szczęscie nadal nie plamię W piątek byłam u endo i tak jak myslałam, zdiagnozowała mi niedoczynność tarczycy
Powiedziała że przy takich wynikach powinnam leczyć się już od kilku lat A ja piewszą ciążę przeszłam z takimi samymi wynikami jak teraz Na szczęscie dziecko jest bezpieczne bo mimo że ft4 jest na dole normy to jednak w tej normie się mieści. Całe szczęscie bo włąśnie skończyłam pierwszy, najważniejszy dla dziecka trymestr. Od soboty biorę ethyrox i mam nadzieję ze wyniki się poprawią Mówiła że ogólnie nie jest tak źle ale w ciąży tarczyca pracuje za dwoje więc nie powinnam bujać się na samym dole. Echh, mam nadzieję że teraz będzie lepiej a i może ja lepiej się będę czuć

Czarna, u nas jest np Farmaceris na istniejące już rozstępy, no i oczywiście mustela, ona i zapobiega i rozjaśnia te które już powstaną. Ponoć takie świeże da się przynajmniej rozjaśnić Oj, z tego co zawsze słyszę na Wyspach lekarze prowadzą ciążę często bezdotykowo a przecież bez ręcznego badania nie sprawdzisz np stanu szyjki. U nas to obowiązek, a usg dopochwowe miałam robione nawet i pod koniec ciąży w celu zbadania długości szyjki. Jak najbardziej można "grzebać"

Iizabelaa, Apteka Rodzinna, nie wiem czy jest we wszystkich miastach, czy tylko u nas. Byłam w piątek ale nie mieli jeszcze tych dwupaków musteli po 58, kobieta powiedziała żeby pytać

Aja, ooo nie, Tobie już dziewczynka nie przysługuje Ja ją chcę, ja...

Monika267, mój synek ma na imię Aleks, nie Aleksander i nie Aleksy. Nie było żadnych problemów z rejestracją

Castia, gratuluję córci Ale Ci dobrze

Montii, śliczny brzuszek

Kejsza, witaj i gratuluję synka

Wanilia, Twój brzusio to jeszcze nawet nie wzdęcie
Dzieki za odp.to w takim razie jak bedzie chlopiec to Aleks na 100% choc ja bardzo chce dziewczynke bo chlopca juz mam 7lat.....mam przeczucie ze to bedzie dziewczynka choc tż ciagle mi mowi ze na pewno chlopiec no okaze sie za pare tyg po usg.......co do tarczycy tez ja mam ilecze sie od 7lat wyniki na poczatku byly ok teraz mi dawke podwyzszyli i poziom wzrosl wiec u Ciebie tez tak bedzie.A znajac zycie i tarczyce to do konca zycia na eutyroxie bedziesz.Najwazniejsze zeby brac tabl. to wszystko bedzie ok.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:46   #3123
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Eirene1987 To super witaj w naszym gronie....
A wybierasz się na usg w najbliższym czasie. czekasz na płeć ?????
Kurcze ja już nie umie się doczekać chociaż mam przeczucie że to chłopczyk zresztą jest mi to obojętne....
idę na wizytę teraz 11 października ale nie wiem czy mi w ogóle usg zrobi może jak ładnie poproszę bo będę wtedy dokładnie w 14t6d więc na płeć to wydaje mi się szybko ale chciałabym znów podglądnąć mojego maluszka i też mam przeczucie że chłopczyk no nie wiem jakoś tak a ty kiedy masz to usg?

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny powiedzcie mi bo chce isc prywatnie na usg a caly czas mialam na NFZ ale niestety tam nie maja mozliwosci zrobienia mi zdjecia dzidziusia a chcialabym miec pamiatke dlatego planuje isc w 18 tc na usg (bo kolejne na NFZ mam po 20 tc tylko 3 mam -i niestety zdjec nie mozna ) i nie orientuje sie za bardzo w cenach usg normalnego nie chce miec 3D ani 4D tylko to zwykle wiecie moze w jakich cenach jest u was?
no u mnie to w ogóle mam tak że mój gin robi bardzo dobre usg i koszt jest 150zł ale z wizytą a bez konsultacji to 70zł coś około także nie jest źle ale to zależy od miasta niestety ceny są bardzo różne

Cytat:
Aja, ooo nie, Tobie już dziewczynka nie przysługuje Ja ją chcę, ja...
ja tam mogę chłopca z przydziału wziąć żebyś miała dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Pamiętam,że jak byłam na piewszym USG w Londynie,to babka badała mi szyjkę,bo chciała się dowiedzieć,skąd te ciągłe plamienia. Rzeczywiście masz rację-kontrola musi być przez całą ciążę. Jednak czytalam i słyszałam nie raz,że USG dopochwowe po 13 tygodniu nie powinno być wykonywane...sama już nie wiem dlaczego?
no właśnie ja też nie wiem bo w sumie seks można uprawiać do końca ciąży praktycznie więc czemu by lekarz miał tym czymś nie móc badać przecież to to samo prawie że może po prostu chodzi o to że skoro i tak widać przez brzuch to po co tam grzebać dodatkowo to problem a przez brzuch jest lekarzowi łatwiej chyba

[QUOTE=diatoma;22470871] I jeszcze mój mnie wkurzył. Rano wstawałam o 5:20, robiłam mu kanapki by miał gotowe jak wstanie, bo ja na pks szybciej. Wracam do domu a tu nic nie sprzątniete 3 kubki i talerz w zlewie jak leżały tak leżą, deska do prasowania stoi. Czemu faceci nie pomyś

ja już nie zwracam na to uwagi naprawdę stwierdziłam że szkoda moich nerwów, faceci to faceci ile ja się nagadam zawsze do mojego a do niego i tak nie dociera... bo jak to mówią - mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, potem już tylko rosną...

Cytat:
no fajnie fajnie mój też zawsze śmiać mi się chce bo nie pyta jak się czujesz tylko jak się czujecie, nie chcecie jeść, najedliście się? się wczuwa

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:49   #3124
woszczyk
Raczkowanie

Same dziewuchy się tu będą rodziły ;P Mi się trafił chłopaczek ;D Od początku wiedziałam, że to będzie facet ;D
Więc mój przydział na dziewczynkę mogę komuś oddać hehe ;P
woszczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:05   #3125
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
hahano smiesznie, a moj Tz sie łapie na tym, że wstaje rano i mówi dzisiaj- Fifi koniec spania
no ale to kwestia przyzwyczajenia, mowilismy w koncu do niej 4 miesiace filip biedne dziecko
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:16   #3126
87czarna
Zakorzenienie

A my mówimy Aleksander,hahhaha Wątpię jednak,że będzie niespodzianka :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:20   #3127
ego_ego
Wtajemniczenie

Ja jak np pokazuje usg w pracy i mówię: tu jest jego nóżka, tu jest jego główka, to szefowa na mnie krzyczy jaki on przecież ma być dziewczynka Bo wszyscy mówią, że będzie dziewczynka i tż też chyba by wolał, a ja mówię, że będzie chłopak
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:44   #3128
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
Same dziewuchy się tu będą rodziły ;P Mi się trafił chłopaczek ;D Od początku wiedziałam, że to będzie facet ;D
to ja skorzystam zdecydowanie wole córkę

ps. orientowalam sie w google cenowo usg w Poznaniu i znalazlam w dbrym miejscu za 61 zl wiec nie jest zle .
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:47   #3129
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hahano smiesznie, a moj Tz sie łapie na tym, że wstaje rano i mówi dzisiaj- Fifi koniec spania
no ale to kwestia przyzwyczajenia, mowilismy w koncu do niej 4 miesiace filip biedne dziecko
miał być Fifi a jest Fifinka

Stary 2010-10-04, 15:52   #3130
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Ja jak np pokazuje usg w pracy i mówię: tu jest jego nóżka, tu jest jego główka, to szefowa na mnie krzyczy jaki on przecież ma być dziewczynka Bo wszyscy mówią, że będzie dziewczynka i tż też chyba by wolał, a ja mówię, że będzie chłopak
haha ja tez mowilam wszystko na ON jakos tak łatwiej było
ja mysle ze moj TZ wolal chłopaka, nie wiem jakos tak czuje ze kazdy facet chcialby syna, ale on mowi ze sie cieszy z córci tak samo jakby sie cieszyl z syna. nam to obojetne. ja tez jakos nastawialam sie na synka, ale będzie córcia i równie mocno ją kocham i wyczekuje jakbym wyczekiwala syna. w koncu to nasze dziecko, owoc naszej miłosci
tylko biedna nie ma imienia jeszcze

Eirene hehe ja mówię do męża, że następne zaplanujemy na podstawie owulacji itp, ponoc mozna tylko musze o tym poczytac co i jak i kiedy strzelac na syna

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-10-04 o 15:54
Stary 2010-10-04, 16:39   #3131
deneb3
Zadomowienie

hej dziewczyny, ale miałam dziś fajny dzień
mój mąż cały dzień w domku, to kazałam się wozić do sklepów i lumpeksów
parę ciuszków kupiłam dla maleństwa
fajne dwa bodziaki krótkie ale takie kolorowe z aplikacjami (zielono, niebiesko-kolorowe) plus jedno welurowe ze stópkami zieloniutkie
i prześliczny sweterek taaaaki malusi z kapturem

a zaczekajcie, zaraz Wam wkleję zdjęcia, a co

a później byłam dwie godziny u kosmetyczki na pedicure i manicure wraz z kąpielą parafinową i jakimiś maseczkami mleko i miód
jestem baaaaaaaaardzo zadowolona

kupiłam kupon w GROUPON (nie wiem czy słyszałyście ale ja korzystam coraz częściej ) i zamiast 134zł zapłaciłam 65zł za wszystko polecam bardzo

a pytanko - szukam dobrego utwardzacza/utrwalacza na lakier do paznokci - taki co się stosuje na lakier aby długo się trzymał i nie odpryskiwał - może któraś z Was mi dobry jakiś poleci?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:01   #3132
megi2015
Zadomowienie

[QUOTE=Eirene1987;22479546]idę na wizytę teraz 11 października ale nie wiem czy mi w ogóle usg zrobi może jak ładnie poproszę bo będę wtedy dokładnie w 14t6d więc na płeć to wydaje mi się szybko ale chciałabym znów podglądnąć mojego maluszka i też mam przeczucie że chłopczyk no nie wiem jakoś tak a ty kiedy masz to usg?

Ja idę jutro na wizytę ale chodzę nie prywatnie tylko do przyszpitalnej przychodni i mój lekarz nie zawsze robi usg. myślę że jutro mi nie zrobi, ale zobaczymy.
czekam w zasadzie na usg połówkowe które mam 15 listopada i wtedy chciałabym się dowiedzieć płci.
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:17   #3133
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ale miałam dziś fajny dzień
mój mąż cały dzień w domku, to kazałam się wozić do sklepów i lumpeksów
parę ciuszków kupiłam dla maleństwa
fajne dwa bodziaki krótkie ale takie kolorowe z aplikacjami (zielono, niebiesko-kolorowe) plus jedno welurowe ze stópkami zieloniutkie
i prześliczny sweterek taaaaki malusi z kapturem

a później byłam dwie godziny u kosmetyczki na pedicure i manicure wraz z kąpielą parafinową i jakimiś maseczkami mleko i miód
jestem baaaaaaaaardzo zadowolona

kupiłam kupon w GROUPON (nie wiem czy słyszałyście ale ja korzystam coraz częściej ) i zamiast 134zł zapłaciłam 65zł za wszystko polecam bardzo

a pytanko - szukam dobrego utwardzacza/utrwalacza na lakier do paznokci - taki co się stosuje na lakier aby długo się trzymał i nie odpryskiwał - może któraś z Was mi dobry jakiś poleci?
moja przyjaciółka, która ma piękne paznokcie, które zawsze maluję,
i używa czegoś w sprayu z Inglota,
ponoć lepsze niż wysokopółkowe kosmetyki
Stary 2010-10-04, 17:19   #3134
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Eirene hehe ja mówię do męża, że następne zaplanujemy na podstawie owulacji itp, ponoc mozna tylko musze o tym poczytac co i jak i kiedy strzelac na syna
no więc właśnie my tak strzelaliśmy że tak powiem dlatego jestem bardzo ciekawa czy wyjdzie chłopak z czystej ciekawości po prostu robiłam testy owulacyjne mam uregulowane miesiączki więc wiedziałam mniej więcej kiedy owulację mam a test to potwierdził. no i próbowaliśmy dwa razy - w dzień kiedy na teście wyszło mi że mam dziś owulację i na następny dzień i koniec i dlatego ciekawa jestem czy wyszedł chłopak czy wbrew tej owulacji będzie dziewucha

deneb3 śliczne ubranka ja wczoraj chciałam coś kupić i na złość nic nie było ale była niedziela więc tylko w auchan patrzyłam ale do kitu wszystkie ubranka te twoje śliczne są

Megi2015 ja to bym usg mogła codziennie mieć i patrzeć na maluszka a co do płci to pewnie też dowiem się w połowie listopada na połówkowym jeśli dziecię będzie chciało współpracować

Stary 2010-10-04, 17:20   #3135
wikakika
Rozeznanie

Hej dziewczynki, malo sie udzielam bo pracy mam niestety po uszy, ale caly czas was podczytuje oczywiscie
Montii i Wanilla gratuluje zgrabniutkich brzusiow
U mnie juz ponad 14 tydzien i zaczal sie u mnie stan chronicznej spiaczki O godzinie 10 wieczorem jestem nieprzytomna i pare razy w ciagu dnia lapie mnie w pracy. Doslownie nie jestem w stanie wykonywac swojej pracy bo ciezko sie skupic a oczy sie same zamykaja. Najgorsze jest to, ze kawa teraz nie za bardzo mi smakuje, wiec nie mam czym sie pobudzic. A poza tym dziewczyny czy nie macie problemow z pamiecia? Ja zawsze bylam taka zorganizowana a teraz o wszystkim zapominam..normalnie skleroza mnie dopadla!!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:40   #3136
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no więc właśnie my tak strzelaliśmy że tak powiem dlatego jestem bardzo ciekawa czy wyjdzie chłopak z czystej ciekawości po prostu robiłam testy owulacyjne mam uregulowane miesiączki więc wiedziałam mniej więcej kiedy owulację mam a test to potwierdził. no i próbowaliśmy dwa razy - w dzień kiedy na teście wyszło mi że mam dziś owulację i na następny dzień i koniec i dlatego ciekawa jestem czy wyszedł chłopak czy wbrew tej owulacji będzie dziewucha
oooo to jestem baardzo ciekawa co wam z tego wyszłohaha
jak sie sprawdzi u was to i ja spróbuje tej sztuczki
ale to gdzies za 2 lata najwczesniej
Stary 2010-10-04, 18:27   #3137
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, malo sie udzielam bo pracy mam niestety po uszy, ale caly czas was podczytuje oczywiscie
U mnie juz ponad 14 tydzien i zaczal sie u mnie stan chronicznej spiaczki O godzinie 10 wieczorem jestem nieprzytomna i pare razy w ciagu dnia lapie mnie w pracy. Doslownie nie jestem w stanie wykonywac swojej pracy bo ciezko sie skupic a oczy sie same zamykaja. Najgorsze jest to, ze kawa teraz nie za bardzo mi smakuje, wiec nie mam czym sie pobudzic. A poza tym dziewczyny czy nie macie problemow z pamiecia? Ja zawsze bylam taka zorganizowana a teraz o wszystkim zapominam..normalnie skleroza mnie dopadla!!
Ja przyznaję się tylko do przesypiania całej nocy i połowy dnia, aż odleżyn można dostać

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:45   #3138
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

czego czego?
widziałam Sally Hansen ale masakrycznie drogie,
jest tu w galerii niedaleko mnie stoisko inglota, pójdę dopytam

nienawidzę jak po 1-2 dniach lakier mi odpryskuje
Stary 2010-10-04, 18:52   #3139
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woszczyk Pokaż wiadomość
ja swój też bo daje głowe,że to chłopak ;D

hej lejdis ja po uczelni ciężko się przestawić ledwo wysiedziałam aż mnie tyłek bolał... nieprzychylne osoby tak gapiły się na brzuch jak zahipnotyzowane, masakra.
pffff byłam u gin i wsio ok, jutro dzwonie na te prenatalne w końcu.

mam wzdęcia i jestem balonem
a gin do mnie ooo przytyło się ale poszło w cycki

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:11   #3140
patrycja_22
Rozeznanie

deneb3 śliczny ten sweterek
Montti lekarz powiedział Ci, że Ci w cycki poszło czy to Twoje stwierdzenie?? bo jak lekarza to niezły z niego luzak

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:19   #3141
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

fajnie że podałaś linki, mnie to też interesuje, poczytam sobie chętnie - najbardziej mnie zastanawia kwestia wyparzania czy wygotowywania potem tego, sporo roboty może przy tym być, nie?

ach, i gratuluję tylu córeczek

Z tego, co tam wyczytałam, to nie ma konieczności wyparzania, pierze się normalnie w pralce w 60 stopniach, niektórych otulaczy wręcz nie wolno prac w wyższych temperaturach, bo sie rozwarstwią. Jako wkłady stosuje sie mikrofibrę- wydaje mi sie, że tego nie wolno wygotowywac, żeby nie straciło swoich własciwości,lub wkłady bambusowe, konopne lub bawełniane i te pewnie mozna co jakis czas uprac w pralce w programie 75 lub 90 st. Mozna kupic specjalne proszki lub płyny sanityzujące i co jakis czas prac z ich dodatkiem.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
u mnie cosik było widać od 13tyg teraz trochę więcej.
śliczna dzidzia. Duża już, za to Twój brzusio zgrabniutki, ciesz się

I jeszcze mój mnie wkurzył. Rano wstawałam o 5:20, robiłam mu kanapki by miał gotowe jak wstanie, bo ja na pks szybciej. Wracam do domu a tu nic nie sprzątniete 3 kubki i talerz w zlewie jak leżały tak leżą, deska do prasowania stoi. Czemu faceci nie pomyślą trochę. A potem mi mówi że się przemęczać nie mogę
no i racja- jak on wróci to posprząta, co za problem? Mam nadzieje, że nie sprzątnełas tego za niego ?

Cytat:
nie wiem jakos tak czuje ze kazdy facet chcialby syna, ale on mowi ze sie cieszy z córci tak samo jakby sie cieszyl z syna.
nie, wcale nie każdy, jak bylismy w ciąży pierwszy raz to mąż bardzo chciał miec dziewczynkę i była dziewczynka a teraz jest mu wszystko jedno, bo mamy parkę
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:23   #3142
Montii
Zakorzenienie

pati jego że w cycki i w boczki, ale boczki są seksi haha no on jest bardzo wyluzowany aż za

[LEFT]
Stary 2010-10-04, 19:35   #3143
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
pati jego że w cycki i w boczki, ale boczki są seksi haha no on jest bardzo wyluzowany aż za
he he Montii masz super lekarza
Stary 2010-10-04, 19:44   #3144
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
ja swój też bo daje głowe,że to chłopak ;D

hej lejdis ja po uczelni ciężko się przestawić ledwo wysiedziałam aż mnie tyłek bolał... nieprzychylne osoby tak gapiły się na brzuch jak zahipnotyzowane, masakra.
pffff byłam u gin i wsio ok, jutro dzwonie na te prenatalne w końcu.

mam wzdęcia i jestem balonem
a gin do mnie ooo przytyło się ale poszło w cycki

gdyby mój tż usłyszał jak tak gin do mnie mówi to by mi kazał go zmienić albo na każą wizytę już by ze mną chodził zazdrośnik ale poważnie to masz fajnego lekarza

Stary 2010-10-04, 20:33   #3145
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
he he Montii masz super lekarza
też go lubię
Cytat:
gdyby mój tż usłyszał jak tak gin do mnie mówi to by mi kazał go zmienić albo na każą wizytę już by ze mną chodził zazdrośnik ale poważnie to masz fajnego lekarza
mój ze mną chodzi na te wizyty
i sam mówi mi ,że mam w porządku lekarza , tż sam go wypytuje o coś nie raz ogólnie fajna miła atmosfera oby mój poród przyjmował

[LEFT]
Stary 2010-10-04, 20:38   #3146
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
oby mój poród przyjmował
obiecaj, że wtedy koniecznie opiszesz przebieg porodu
Stary 2010-10-04, 21:28   #3147
megi2015
Zadomowienie

Montii faktycznie fajny lekarz haha. mój też jest w porządku, ale jeszcze takich haseł od niego nie słyszałam...

Jutro napiszę jak po mojej wizycie
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:05   #3148
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Super ciuszki, u nas w lumpeksach nic nie ma więc przestałam chodzić
Ja się zapisałam do citydeal i tam też są takie kupony ale jakoś nie mam odwagi pierwszy raz coś kupić

Cytat:
O godzinie 10 wieczorem jestem nieprzytomna i pare razy w ciagu dnia lapie mnie w pracy. Doslownie nie jestem w stanie wykonywac swojej pracy bo ciezko sie skupic a oczy sie same zamykaja. Najgorsze jest to, ze kawa teraz nie za bardzo mi smakuje, wiec nie mam czym sie pobudzic. A poza tym dziewczyny czy nie macie problemow z pamiecia? Ja zawsze bylam taka zorganizowana a teraz o wszystkim zapominam..normalnie skleroza mnie dopadla!!
Ja też tak mam, dzisiaj w pracy to byłam nieprzytomna i dwie kawy wypiłam, ale ja ogólnie mam niskie ciśnienie a teraz to już całkiem tylko bym spała. Dzisiaj po obiedzie miałam się wziąć za duszenie mięsa na jutro ale mój tż-cik przykrył mnie kocykiem i spałam do 21 a jutro na obiad będzie fasolka ze słoika

Cytat:
ja mysle ze moj TZ wolal chłopaka, nie wiem jakos tak czuje ze kazdy facet chcialby syna, ale on mowi ze sie cieszy z córci tak samo jakby sie cieszyl z syna. nam to obojetne. ja tez jakos nastawialam sie na synka, ale będzie córcia i równie mocno ją kocham i wyczekuje jakbym wyczekiwala syna. w koncu to nasze dziecko, owoc naszej miłosci
tylko biedna nie ma imienia jeszcze
Mój to by chciał córcie i teściu też, a ja ciągle mówię, że będzie chłopak, żeby się u mnie nie okazało tak jak u Ciebie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:34   #3149
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
tak tak, moja siostra też zawsze coś w Inglocie kupuje, ale co dokładnie, to nie pamiętam lepiej faktycznie będzie, jak się rozejrzysz na tym stoisku

Cytat:
taaaak, ja mam wrażenie, że nie mam połowy mózgu, jakoś mi się ociężale myśli, a to dopiero 12 tydzień mąż się śmieje i mówi, że to nie dziecka wina i że jest tak jak przed ciążą, żartowniś jeden

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Z tego, co tam wyczytałam, to nie ma konieczności wyparzania, pierze się normalnie w pralce w 60 stopniach, niektórych otulaczy wręcz nie wolno prac w wyższych temperaturach, bo sie rozwarstwią. Jako wkłady stosuje sie mikrofibrę- wydaje mi sie, że tego nie wolno wygotowywac, żeby nie straciło swoich własciwości,lub wkłady bambusowe, konopne lub bawełniane i te pewnie mozna co jakis czas uprac w pralce w programie 75 lub 90 st. Mozna kupic specjalne proszki lub płyny sanityzujące i co jakis czas prac z ich dodatkiem.
<ciach>
dzięki, fajnie, że jest ktoś bardziej doświadczony, bo jak zaczęłam czytać o tych różnych rodzajach, otulaczach, all-in-one i tak dalej to dostałam kręćka - jakby co, jeszcze będę Cię podpytywać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:41   #3150
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
to faktycznie wysyp ale fajnie bo dzieciaczki będą mniej więcej w tym samym wielu
właśnie to jest fajne jak potem maluchy mają w rodzinie tyle towarzystwa dla Siebie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny powiedzcie mi bo chce isc prywatnie na usg a caly czas mialam na NFZ ale niestety tam nie maja mozliwosci zrobienia mi zdjecia dzidziusia a chcialabym miec pamiatke dlatego planuje isc w 18 tc na usg (bo kolejne na NFZ mam po 20 tc tylko 3 mam -i niestety zdjec nie mozna ) i nie orientuje sie za bardzo w cenach usg normalnego nie chce miec 3D ani 4D tylko to zwykle wiecie moze w jakich cenach jest u was?
U mojej gin w Gdańsku za zwykłe badanie 180, za takie z przeziernością 210.

Cytat:
Hej U mnie oki, na szczęscie nadal nie plamię W piątek byłam u endo i tak jak myslałam, zdiagnozowała mi niedoczynność tarczycy
Powiedziała że przy takich wynikach powinnam leczyć się już od kilku lat A ja piewszą ciążę przeszłam z takimi samymi wynikami jak teraz Na szczęscie dziecko jest bezpieczne bo mimo że ft4 jest na dole normy to jednak w tej normie się mieści. Całe szczęscie bo włąśnie skończyłam pierwszy, najważniejszy dla dziecka trymestr. Od soboty biorę ethyrox i mam nadzieję ze wyniki się poprawią Mówiła że ogólnie nie jest tak źle ale w ciąży tarczyca pracuje za dwoje więc nie powinnam bujać się na samym dole. Echh, mam nadzieję że teraz będzie lepiej a i może ja lepiej się będę czuć
A ja myślałam że Ty będziesz miała nadczynność Bo miałaś niskie tsh, czy pomyliłam coś? Bo ja mam z natury wysokie tsh, które mi się obniża po euthyroxie właśnie i mam niedoczynność.

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

u nas w rodzinie to jestem w ciąży ja i żona od brata męża, więc teściowa będzie miała dwa maluszki bo ona rodzi w kwietniu.

I jeszcze mój mnie wkurzył. Rano wstawałam o 5:20, robiłam mu kanapki by miał gotowe jak wstanie, bo ja na pks szybciej. Wracam do domu a tu nic nie sprzątniete 3 kubki i talerz w zlewie jak leżały tak leżą, deska do prasowania stoi. Czemu faceci nie pomyślą trochę. potem mi mówi że się przemęczać nie mogę
U nas jestem ja na całe dwie rodziny, nie ma zupełnie żadnych maluchów, aż smutno na święta, bo najmłodsza jest moja siostra a ma już 13 lat.
A Z Facetami już tak jest, ja myślę, że im część odpowiedzialna za planowanie czasem nie dokońca się rozwinęła No ale ja jak gdzieś jadę kręcę mapą a mój trzyma prosto

Cytat:
idę na wizytę teraz 11 października ale nie wiem czy mi w ogóle usg zrobi może jak ładnie poproszę bo będę wtedy dokładnie w 14t6d więc na płeć to wydaje mi się szybko ale chciałabym znów podglądnąć mojego maluszka i też mam przeczucie że chłopczyk no nie wiem jakoś tak a ty kiedy masz to usg?
o ja też czekam do 11 tylko my to dopiero na genetyczne.

Cytat:
Ja mam podobnie, jestem już w łóżku ledwo żywa, a też jestem mniej zorganizowana niż przed ciążą.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości