3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 15:52   #4801
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
mnie mąż w jakimś zielarskim kupił, jakies 2, 50 zł za opakowanie, dziś zadebiutowały w moim menu

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

ponoć zmiękczają mięśnie macicy, moga przyspieszyć poród i go ułatwić. Ale żeby skutek był trzeba pic minimum 2 tygodnie ponoć
Jak to takie tanie, to może się skuszę Jutro będę w centrum Katowic, to wejdę do zielarskiego i się spytam A nóż widelec jeszcze te 2 tygodnie poczekam na rozpakowanie
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:52   #4802
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
mnie mąż w jakimś zielarskim kupił, jakies 2, 50 zł za opakowanie, dziś zadebiutowały w moim menu

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

ponoć zmiękczają mięśnie macicy, moga przyspieszyć poród i go ułatwić. Ale żeby skutek był trzeba pic minimum 2 tygodnie ponoć

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

znamy z Lutien fajną porodówkę w Katowicach, możemy się umowic wtedy na poród

smaczne ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:56   #4803
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
znamy z Lutien fajną porodówkę w Katowicach, możemy się umowic wszystkie wtedy na poród
Ojej - lepiej nie, bo do połowy listopada to moje dziecię osiągnęłoby z 5kg, a ja planuję poród sn

EDIT: A miałam w planach się zdrzemnąć...
(Katharine Hadley )

Stary 2010-10-04, 15:59   #4804
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ojej - lepiej nie, bo do połowy listopada to moje dziecię osiągnęłoby z 5kg, a ja planuję poród sn

EDIT: A miałam w planach się zdrzemnąć...
Ty, faktycznie ja chce w połowie października, bo też mam tam giganta, sorry, Anankee nie czekamy !

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
smaczne ?
piłam gorsze rzeczy
Stary 2010-10-04, 16:04   #4805
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Ty, faktycznie ja chce w połowie października, bo też mam tam giganta, sorry, Anankee nie czekamy !
Mamy ten sam termin porodu ciekawe która pierwsza pójdzie

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:07   #4806
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

heheheehe niźle!
ja nie mam ! chce tylko jesc cos slodkiego kazdego dnia i nic poza tym
ale z T. oj oj oj podobnie bylo i co dziwne do wc mnie po takich mieszankach w goloe nie gonilo
ja z Milką zachcianek specyficznych nie miałam,tu też nie bardzo,a dziś takie coś i to nie wiem skąd mi się to wzięło,własnie dobiłam sie zupą grzybową I co ciekawe tez mnie nie goni do wc. Co do słodyczy,to ostatnio objadam się czekoladą,a na początku miałam zajawkę na lody

Cytat:
Padam na pysk Ulepiłam pierogów i mam dosyć.
Na szczęście przywieźli meble Tak więc szykuje się dziś wielkie składanie Choć ja to pewnie będę raczej wspierać TŻ duchowo, bo fizycznie już nie dam rady.
Mam jeszcze godzinkę do przyjścia TŻ z pracy i chyba się zdrzemnę

Ja miałam postanowienie, że sobei też na spokojnie pojadę do szpitala. A wcześniej się wykąpię, ogolę itp. Jednak po rozmowie z moją mamą zdecydowałam, że od razu pojadę na porodówkę. Bo moja mama miała bardzo szybkie porody (pierwszy 6 godzin od pierwszych skurczy) i wolę na spokojnie dojechać
Mi czop jeszcze nie odszedł, za to mam od kilku dni duże upławy (ale takie normalnie wyglądające). Ale pocieszam się tym, że czop może nawet na porodówce już odejść
Podziwiam cię,że chciało ci się te pierogi lepić . Pokażesz efekt końcowy po złożeniu mebli? Jak twoja mama tak szybko rodziła,to tobie tez sie to może przydazyć i tego ci życzę . Ja poprzednio pierwszą faze miałam od 22:00 do 14:00 następnego dnia,więc nie musiałam się spieszyć. Czop mi odpadł już na porodówce przy rozwarciu 7cm . Wody zresztą tez odeszły mi własnie wtedy. Ja też mam spore upławy,chociaż między nami s3 tyg różnicy.

Cytat:
dziewczyny, pije któras z Was te napary z liści malin?
ja nie pije jeszcze,ale za jakieś dwa tygodnie zamierzam to zrobić. ponoć faktycznie pomoagją w szybszym porodzie

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:07   #4807
kotek81
Zakorzenienie

Hej ja już po wizycie
Niby wszystko ok ale malutkie to moje dziecie
wiek z OM to 33 tygodnie
a wiek z pomiarów to 31 t 3 d
czyli malutko urosła - ostatni średnia pomiarów prawie równała się z wiekiem według OM...
Między pomiarami nadal jest 2 tygodnie różnicy, łożysko ponoć ok, serduszko zasuwa 148 razy/minutę
A waga wyszła z tych pomiarów 1610 g czyli tylko 210 g więcej niż 2,5 tygodnia temu...

Powiedział, że mogę przyjść na kontrolę za ok 3 tygodnie ale nie muszę - chyba już nie pójdę co by się więcej nie stresować
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:08   #4808
rypka85
Zakorzenienie

A ja muszę się Wam znowu wyżalić
Dzisiaj teść mnie wnerwił.Przyjechal do nas w odwiedziny chrzestny męża, ale jutro jedzie w dalszą trase.
Teść zadzwonił do tego chama a raczej do siostruni mojego męża i zaprosił ich na wieczór( jakby było do czego wujek meża nie pije bo jutro jedzie prawie 600km, mój mąż nie pije bo jutro o 6 rano jedziemy na wizytę do ginekologa).
Teściowa jest wsciekła bo też nie lubi męża córuni.
Ale obie obstawiamy że nie przyjedzie ze ona przyjedzie sama bo tamtem z kimś już dzisiaj sobie pochlał.

Jak przyjedzie to ja noramlnie w nerwice wpadne i znowu z mężem się pokłóce.
Ja chyba nie zaznam spokoju póki on nie wyjedzie, a wyjeżdza w przyszłym tygodniu.

Proszę Was trzymajcie kciuki żebym go dzisiaj nie oglądała, bo z tych nerwów to aż mnie cały brzuszek boli i dzidzia się strasznie wierci.

Buziaczki i proszę o jakieś czary które sprawią że nie bedę go oglądać.
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:12   #4809
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
piłam gorsze rzeczy
Ciekawe co

rypka! Oby nikt Ci spokoju nie burzyl i nie wnerwiał, bo bedzie mial z Nami czarownicami wizazowymi do czynienia!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:12   #4810
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ide troszke poleżec bo SYNEK tak mi daje kopy w bok że już ledwo siedze... Pewnie nie podoba mu sie ze cały dzien przed komputerem siedze hehe...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:14   #4811
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
a ja mam dziąsła znowu spuchniete i myc mi je ciezko bo naprawde podczas mycia dziąsła bolą dość mocno i krew leci
proponuję wypłukać buzię w wodzie utlenionej, rozpuszcza się jedną łyżeczkę w szklance wody i płucze kilka razy dziennie. Ja też mam tak czasami, że bolą mnie dziąsła nie wiadomo z jakiego powodu i to naprawdę pomaga. Usłyszałam o tym w tv od jakiejś pani doktor i nie mogłam uwierzyć, z reguły woda utleniona to na jakieś rany do odkażenia a tu proszę nawet na butelce jest napisane do płukania dziąseł

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
staram się jak najwięcej.. Na śniadanie dużo jem, albo płatki z mlekiem, albo kanapki z serem białym i dżemikiem plus kakao. No wyciąga ze mnie te wapno pewnie i o. ale przecierpię. Musiałam ponarzekać (albo pisze tak bo ból trochę ustał )
ser żółty ma najwięcej wapnia, więcej niż produkty mleczne, ja wcinam jak szalona bo uwielbiam żółty ser

mnie czasami zęby bolą z nerwów, jak jestem jakoś tak wewnętrznie poddenerwowana, niespokojna a wydaje mi się, że wszystko jest ok. Czasami popijam meliskę bo pomaga a w ciąży jest dozwolona

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Czy wy nadal macie dziwne zachcianki? Ja przed cheilą zjadłam dwie parówki,zagryzłam kawałkiem czekolady i popiłam maślanką . Dopiero po chwili zakumałam jaka to mieszanka .
szczerze mówiąc to ja przez całą ciążę nie miałam żadnych zachcianek jedynie nigdy nie odmówię ciasta i ciasteczek, ale żeby tak jeść wszystko na raz to nie, aż się mój mąż dziwi bo zwykle przed okresem na śniadania jadłam śledzie i nutellę i wtedy mówił "rany co to będzie jak będziesz w ciąży "
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:19   #4812
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Podziwiam cię,że chciało ci się te pierogi lepić . Pokażesz efekt końcowy po złożeniu mebli? Jak twoja mama tak szybko rodziła,to tobie tez sie to może przydazyć i tego ci życzę . Ja poprzednio pierwszą faze miałam od 22:00 do 14:00 następnego dnia,więc nie musiałam się spieszyć. Czop mi odpadł już na porodówce przy rozwarciu 7cm . Wody zresztą tez odeszły mi własnie wtedy. Ja też mam spore upławy,chociaż między nami s3 tyg różnicy.
Pokażę

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie
wiek z OM to 33 tygodnie
czyli malutko urosła - ostatni średnia pomiarów prawie równała się z wiekiem według OM...
Między pomiarami nadal jest 2 tygodnie różnicy, łożysko ponoć ok, serduszko zasuwa 148 razy/minutę
A waga wyszła z tych pomiarów 1610 g czyli tylko 210 g więcej niż 2,5 tygodnia temu...

Powiedział, że mogę przyjść na kontrolę za ok 3 tygodnie ale nie muszę - chyba już nie pójdę co by się więcej nie stresować
Może to jakiś błąd pomiarów
(Katharine Hadley )

Stary 2010-10-04, 16:23   #4813
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja już po wizycie
wiek z OM to 33 tygodnie

najważniejsze, że wszystko w porządku
a nic nie powiedział odnośnie wagi i tego, że dzidziuś jest malutki bo ja tez się tym trochę martwię
a czemu nie chcesz iść na wizytę, czyli co już więcej nie pójdziesz przed porodem

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

rypka85
Stary 2010-10-04, 16:23   #4814
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
proponuję wypłukać buzię w wodzie utlenionej, rozpuszcza się jedną łyżeczkę w szklance wody i płucze kilka razy dziennie. Ja też mam tak czasami, że bolą mnie dziąsła nie wiadomo z jakiego powodu i to naprawdę pomaga. Usłyszałam o tym w tv od jakiejś pani doktor i nie mogłam uwierzyć, z reguły woda utleniona to na jakieś rany do odkażenia a tu proszę nawet na butelce jest napisane do płukania dziąseł

aa dzięki spróbuje to zrobić

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:27   #4815
rypka85
Zakorzenienie

Dzięki moję Kochane

Mam nadzieje że się spełni

Odezwę się do Was wieczorkiem.

Ja już nie wytrzymam w tym ciągłym stresie
Niech w końcu bedzie coś po mojej myśli
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:32   #4816
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Może to jakiś błąd pomiarów
Mierzył kilka razy i za każdym razem wychodziło to samo.
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
najważniejsze, że wszystko w porządku
a nic nie powiedział odnośnie wagi i tego, że dzidziuś jest malutki bo ja tez się tym trochę martwię
a czemu nie chcesz iść na wizytę, czyli co już więcej nie pójdziesz przed porodem
Powiedział, ze nie widzi innych nieprawidłowości - łozysko ok - 1 stopnia, przepływy prawidłowe więc bardzo możliwe, ze po prostu malutka będzie po prostu drobna - tym bardziej, ze pierwsza córcia też była malutka bo miała 2700 g.

Co do wizyt to ja do niego chodziłam tylko na usg, to nie jest mój lekarz prowadzący - do tego drugiego będę chodzić w dalszym ciągu ale on nie ma usg w gabinecie i dlatego chodziłam do dwóch.
Stary 2010-10-04, 16:36   #4817
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Mierzył kilka razy i za każdym razem wychodziło to samo.

Powiedział, ze nie widzi innych nieprawidłowości - łozysko ok - 1 stopnia, przepływy prawidłowe więc bardzo możliwe, ze po prostu malutka będzie po prostu drobna - tym bardziej, ze pierwsza córcia też była malutka bo miała 2700 g.

Co do wizyt to ja do niego chodziłam tylko na usg, to nie jest mój lekarz prowadzący - do tego drugiego będę chodzić w dalszym ciągu ale on nie ma usg w gabinecie i dlatego chodziłam do dwóch.
to znaczy, że nie ma się co martwić, widocznie będziemy miały drobniutkie córeczki, moja jest długa a chudziutka jutro się dowiem ile waży.

aha, a ja myślałam, że to twój lekarz prowadzący
Stary 2010-10-04, 16:52   #4818
Aliszcze
Zakorzenienie

rypka, trzymam kciuki, by żaden niepożądany gość nie odwiedził Ciebie

kotek, grunt, że dziecko jest zdrowe, każde rośnie swoim tempem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:15   #4819
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
dziewczyny, pije któras z Was te napary z liści malin?
nie pije, bede uzywac wiesiolka za 1,5 tyg jak zdaze jeszcze

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Zmierzyłam się.

112 cm w brzuszku i + 15 kilogramow!

Ciekawe skad one tak rosna ? Nie zre az tyle zeby tak tyc, a tu nagle sie 15 zrobilo
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:15   #4820
kliwia
Zakorzenienie

co do wiesiolka, to u mnei w skzole rodzenia polecala babka do lykania tabletek wiesiolka przez cale zycie. Ponoc dobry na komorki mozgowe, i w ogole na caly organizm.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:20   #4821
Sysunia_d
Zakorzenienie

Weronisia przeczytałam o twoim przypadku i nie powiem jestem w szoku.
Jednak Serdecznie ci Gratuluje - synka masz ślicznego i faktycznie nie wyglada na taka malizne. Wracaj kochana szybko do zdrowia , zebys mogla jak najszybciej zobaczyc synka.

Zaczynam sie bac , choc mam jeszcze w sumie sporo czasu .

Ursull ja sie nigdy na grype nie szczepiłam i szczerze mówiac nie mam zamiaru sie szczepic tym bardziej w ciazy.

Ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porządeczku A z tym opadłym brzuchem nawet nie mów ze ur wczesniej. Ja sie obawiam ze przy moim brzuchu to nawet nie bedzie widac ze opadł .

Moj tato sie szczepil i zawsze byl chory. Ja tego unikałam i choroba nigdy mnie nie dopadła.

Co do zachcianek hmmm tez nie mam Ale mam spory apetyt tylko ta cholerna zgaga wrrr Orientujesz sie czy ten Gavison jest na recepte ?? czy mozna go kupic normalnie. Bo mi Polozna polecila RENI ale na chwile obecna dziala on na kilka godzin a nie chce zjadac kilka tabletek dziennie .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-10-04 o 17:23
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:23   #4822
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
co do wiesiolka, to u mnei w skzole rodzenia polecala babka do lykania tabletek wiesiolka przez cale zycie. Ponoc dobry na komorki mozgowe, i w ogole na caly organizm.
dopochwowo po 38 tygodniu, ma pomoc rozluzniac miesnie macicy - mowila polozna, ze po nim dziewczyny przyjezdzaja z 8 cm rozwarciem do szpitala
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:28   #4823
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dopochwowo po 38 tygodniu, ma pomoc rozluzniac miesnie macicy - mowila polozna, ze po nim dziewczyny przyjezdzaja z 8 cm rozwarciem do szpitala

a to się bierze samemu czy z polecenia lekarza?
irsin nie przejmuj się szybko zgubisz jak urodzisz

dbam o włosy

Stary 2010-10-04, 17:33   #4824
mallinka
Zadomowienie

Dziewczynki chciałam Wam serdecznie podziękować za kciuki w czasie poprawek-jednak obie zdałam!!!!
Jestem w szoku że się udało

A Weronisi dziś nie widać-to chyba udało jej się przenieść do Pascalka

Jestem przeszczęsliwa... z tej okazji będzie pizza na kolację

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:35   #4825
kotek81
Zakorzenienie

Ech wiecie co - kiedyś to jednak ciąża była mniej stresująca
W pierwszej ciąży (8lat temu) miałam tylko 1 usg podczas którego nie dowiedziałam się nic poza krótkim - jest ok, nie miałam internetu więc nie czytałam tyle bo jedynie od czasu do czasu jakąś gazete kupiłam i tak sobie żyłam w nieświadomości aż do dnia porodu
A teraz - wymiary dziecka się różnią, waga za mała, człowiek się naczyta o chorobach i powikłaniach - no i głowa aż pęka czasami od tego wszystkiego
Stary 2010-10-04, 17:35   #4826
mallinka
Zadomowienie

Aha, zapomniałam dodać, mam link do e-booka na temat ciąży-napisała go mojej siostry sąsiadka-jeszcze nie czytałam ale ponoć fajny jakby któraś była zainteresowana to proszę :

http://taniaciaza.dragonsheart.eu/

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:35   #4827
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja już po wizycie
wiek z OM to 33 tygodnie

grunt że wszystko dobrze, może po prostu będzie drobną kobitką. ale na wizytę przecież zawsze możesz się przejść.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:36   #4828
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziewczynki chciałam Wam serdecznie podziękować za kciuki w czasie poprawek-jednak obie zdałam!!!!
GRATULUJĘ
Stary 2010-10-04, 17:38   #4829
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
A ja muszę się Wam znowu wyżalić
Dzisiaj teść mnie wnerwił.Przyjechal do nas w odwiedziny chrzestny męża, ale jutro jedzie w dalszą trase.
Teść zadzwonił do tego chama a raczej do siostruni mojego męża i zaprosił ich na wieczór( jakby było do czego wujek meża nie pije bo jutro jedzie prawie 600km, mój mąż nie pije bo jutro o 6 rano jedziemy na wizytę do ginekologa).
Teściowa jest wsciekła bo też nie lubi męża córuni.
Ale obie obstawiamy że nie przyjedzie ze ona przyjedzie sama bo tamtem z kimś już dzisiaj sobie pochlał.

Jak przyjedzie to ja noramlnie w nerwice wpadne i znowu z mężem się pokłóce.
Ja chyba nie zaznam spokoju póki on nie wyjedzie, a wyjeżdza w przyszłym tygodniu.

Proszę Was trzymajcie kciuki żebym go dzisiaj nie oglądała, bo z tych nerwów to aż mnie cały brzuszek boli i dzidzia się strasznie wierci.

Buziaczki i proszę o jakieś czary które sprawią że nie bedę go oglądać.
trzymam kciuki, ale nie denerwuj sie bo nie warto.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
jak to dopochwowo, to jest jakiś specjalny do takiego stosowania?Ja mam kapsułki oeparol i mam zamiar łykać po 36tc.Ale tak jak napisałam myślałam, że trzeba je łykać a anie oddolnieto jakis specjalny ma być?

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:

no to super gratulacje

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:40   #4830
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

gratki
pizza

Cytat:
Ech wiecie co - kiedyś to jednak ciąża była mniej stresująca
W pierwszej ciąży (8lat temu) miałam tylko 1 usg podczas którego nie dowiedziałam się nic poza krótkim - jest ok, nie miałam internetu więc nie czytałam tyle bo jedynie od czasu do czasu jakąś gazete kupiłam i tak sobie żyłam w nieświadomości aż do dnia porodu
A teraz - wymiary dziecka się różnią, waga za mała, człowiek się naczyta o chorobach i powikłaniach - no i głowa aż pęka czasami od tego wszystkiego
pewnie taka jej uroda, że będzie mniejsza najważniejsze że jest oprócz tego wszystko dobrze.

dbam o włosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości