|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2281 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Dziewczyny, a ja wczoraj rozczesuj±c w³osy, zauwa¿y³am do¶æ ciekawie wygl±daj±cy ubytek z ty³u g³owy. Tak, mówiê o ³ysej 'dziurze'.
W³osy wypadaj± mi od dawna, ale nie zauwa¿y³am, ¿eby kiedykolwiek wypad³y mi tak drastycznie w jednym miejscu... Wiem, ¿e postów na temat wypadania w³osów jest bardzo du¿o, ale chyba nie zdo³am wychwyciæ dok³adnych informacji o problemie takim jak mój...tego jest naprawdê mnóstwo, a mi zale¿y na do¶æ szybkim dzia³aniu, bo boje siê, ze nied³ugo bêdê ³ysa. Naprawdê mnie to przera¿a. Wybaczcie wiêc, ¿e prawdopodobnie zwracam siê o to samo co inne osoby po raz setny... Mam tylko 17 lat, wiêc chyba to do¶æ dziwne, prawda? Z góry dziêkujê za odpowiedzi, czekam niecierpliwie. |
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 159
|
phenomena u mnie to samo
wyjecha³am na studia i jakby siê nasili³o ![]() ;/ a morfologia kosztuje kilka z³otych.. jesli chcesz jeszcze cos to ceny sa rozne zalezy co chcesz badac, ale pierwiastki nie przekraczaja 10 z³
Edytowane przez hashii Czas edycji: 2010-10-03 o 17:42 |
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 852
|
To zale¿y od laboratorium i jakie badanie chcesz wykonaæ. Tu jaki¶ przyk³adowy cennik: klik1, klik2 Ceny s± raczej podobne do siebie ale musisz doliczyæ ok 5-10z³ za pobranie krwi i wydruk czy co¶ (przynajmniej mnie doliczali).
Do dermatologa mo¿na i¶æ bez skierowania na NFZ. Ja siê zapisywa³am tak 2 razy i nie by³o problemów. |
|
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 639
|
widzialam ostatnio w TV reklame head&shoulders na wypadanie wlosow. Co o tym sadzicie? Uzywa/la ktoras?
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2288 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 639
|
Cytat:
![]() ale poszukalam w necie i na tej stronie http://www.repka.pl/Uroda/Kosmetyki/...iu-w-osow.aspx napisane jest ze pomaga jednoczesnie na lamanie i wypadanie wlosow wiec moze jednak?
|
|
#2289 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze to ja nie ufam H&S. Opis te¿ wskazuje ¿e dzia³a g³ównie przeciw³upie¿owo. Nazwali sobie jaka¶ substancje czynn± super nazw±-System SCCS i marketing dzia³a.
Sprawdzi³am w³a¶nie sk³ad na KWC i powiem ¿e nie tknê³abym tego szamponu. Ma bardzo du¿o substancji myj±cych w tym bardzo agresywny SLS wiec mo¿e wysuszaæ skalp. Poza tym zobacz opis: Teraz wypróbuj wariant head&shoulders przeciw wypadaniu w³osów z witamin± E, który wzmacnia w³osy ograniczaj±c ich ³amliwo¶æ, dziêki czemu zmniejsza wypadanie w³osów a¿ do 95%** w porównaniu do szamponów bez sk³adników od¿ywczych. **wypadanie spowodowane ³amliwo¶ci± w³osów w porównaniu do szamponów bez w³a¶ciwo¶ci od¿ywczych. Czyli przeciw wypadaniu, a raczej ³amaniu jak jest w odno¶niku ** jest tylko witamina E, któr± mo¿esz kupiæ w aptece w kroplach za ok 6z³ i dodawaæ do jakiegokolwiek szamponu. Wystarczy ci na rok u¿ywania Na prawdê nie warto wydawaæ na to pieniêdzy.W ogóle ja bym nie pok³ada³a nadziei w szamponach przeciw wypadaniu. Przecie¿ maj± krótki kontakt ze skór± i niewiele substancji wniknie. Pozostawiaj±c na d³u¿ej ryzykujemy wysuszeniem skóry a przede wszystkim w³osów. |
|
|
|
#2291 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 136
|
Ja mam ten H&S przeciw wypadaniu (³amaniu) i NIC nie daje. Jestem ju¿ pod koniec du¿ej butelki. Nie warto.
W ogóle wkurza mnie to, jak producenci pisz± na opakowaniu, ¿e jest przeciw wypadaniu, a potem gwiazdka, ¿e chodzi o ³amanie. Wypadanie to nie ³amanie siê. Jawne oszustwo i wprowadzanie w b³±d konsumenta. Nivea to samo.
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego ja ju¿ w ogóle nie u¿ywam wszelkich nivei, l'oreal, dove, gliss kurr i ró¿nych takich drogeryjnych ale dro¿szych. W ogóle to im bardziej reklamowane to tym bardziej ubogie w substancje pozytywne a wiêcej zbêdnej chemii
![]() Odk±d nauczy³am siê mniej wiêcej czytaæ sk³ady to ju¿ nie kupujê tyle beznadziejnych kosmetyków. Do w³osów wypadaj±cych najlepsze s± z rzep±, pokrzyw±, skrzypem i ogólnie zió³kami i witaminkami. Tu ceniê sobie Farmonê Jak pisa³am, w przypadku szamponów nie ma co oczekiwaæ cudów bo ich nie bêdzie. Ewentualnie s³awny Alpecin mo¿e podzia³aæ bo jego zostawia siê na ok 60 sek a tyle wystarczy kofeinie ¿eby wnikn±æ w skórê. Jeszcze podczytywa³am ¿e ta dermena niektórym pomog³a ale sama nie u¿ywa³am wiêc nie wiem |
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Nie generalizujmy
S± i dobrzy lekarze na NFZ i ca³kiem olewaj±cy. Tak samo s± prywatni którzy mog± leczyæ ciê na wszystko byleby przychodziæ na wizyty i p³aciæ ale i tacy którzy rozs±dnie porozmawiaj± i staraj± sie problem rozwi±zaæ. Ja siê nie spotka³am z kompletnym olaniem typu ¿e moje wypadanie w³osów to nic takiego. Jedna lekarka jako¶ bardziej profesjonalnie to zrobi³a bo przebada³a g³owê, sprawdzi³a dok³adnie i przeprowadzi³a wywiad. Dosta³am wcierkê robion± w aptece i cynk do ³ykania. Stwierdzi³a ¿e to mo¿e byæ stres. Druga (starsza kobieta) spojrza³a do karty gdzie mia³am w³a¶nie z poprzedniej wizyty wpis i od razu przepisa³a mi Alpicort E. Zd±¿y³am jedynie dodaæ ¿e z tarczyc± wszystko ok bo mia³am badania.Moja s±siadka by³a prywatnie u jakie¶ i dosta³a tylko witaminê B w zastrzykach. W³osy lec± jak lecia³y wiêc chyba regu³y nie ma. Je¶li powiesz lekarzowi (na NFZ) ¿e chcesz na w³asn± rêkê badania zrobiæ to oczywi¶cie ¿e ci powie jakie i bêdzie jak najbardziej za ale sam ju¿ nie zleci badañ bo jak mówi³am t³umacz± siê limitami na NFZ. My¶lê ¿e lepiej i¶æ bezp³atnie do lekarza, powiedzieæ ¿e samemu siê zap³aci za badania to i tak bêdzie dobrze bo wizyty lekarskie to trochê du¿o kasy jednak a skoro ju¿ my/rodzice p³ac± sk³adki to te¿ mo¿na spróbowaæ i korzystaæ. Akurat mo¿e siê trafiæ fajny lekarz ![]() My¶lê ¿e kiedy¶ ludzie nie chodzili z takimi problemami do lekarza. Taka tendencja jest dopiero od kilku (nie wiem, ok 4-5?) lat i oni zwyczajnie nie maj± do¶wiadczenia jakiego¶ wiêkszego. Za to zastanawia mnie ta fala wypadaj±cych w³osów. S³yszê to na ka¿dym kroku i wiele kobiet siê z tym teraz zmaga. Mo¿e co¶ siê zmieni³o w naszym jedzeniu, pielêgnacji i pewnie to ma taki ogólny wp³yw. Zauwa¿y³y¶cie te¿ to? Edit: teraz doczyta³am ze zleci³a ci badania na skierowanie. Je¶li idziesz prywatnie to za badania te¿ p³acisz. Nie ma czego¶ takiego ¿e prywatnie lekarz daje ci skierowanie na badania bezp³atne NFZ. Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2010-10-03 o 21:09 |
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 310
|
Ja muszê stwierdziæ,¿e po ampu³kach radical i belissie jest duzo lepiej,zdecydowanie mniej w³osów mi wypada.Zastanawiam siê teraz nad tymi minera³ami koloidalnymi,ale jest ma³o opinii...
|
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Zu¿y³a¶ jedno opakowanie ampu³ek? Ja dzisiaj u¿y³am dopiero 6 ampu³kê i mam nadziejê ¿e pomog± chocia¿ ju¿ wypadaj± du¿o mniej.
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Zu¿y³am 7 dopiero,ale widaæ ju¿ poprawê
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
To szybko
U¿ywasz pewnie 1 ampu³kê na 2 dni? Ja dolewam do ampu³ki troszeczkê Joanny rzepy gdzie mam wymieszan± piperynê (u³atwia przenikanie substancji i poprawia kr±¿enie) i to na jeden raz mi wychodzi Ale ja lubiê czuæ ¿e mam dobrze zaaplikowane i w ka¿dym miejscu.
|
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
To zale¿y,czasami u¿ywam 1 na 2 dni,a czasami normalnie ca³± na dzieñ.Dla mnie ta ampu³ak jest strasznie du¿a
Mo¿e belissa mi pomog³a,bo ju¿ zjadlam dzisiaj 27 tabletkê?
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Nie, ona jest ordynatorem oddzia³u dermatologi, a poniewa¿ ja by³am przez jaki¶ czas nieubezpieczona(super prace mia³am), wiêc posz³am do niej prywatnie. Ale skierowanie dosta³am jakbym by³a u niej pañstwowo(chocia¿ nie wiem czy pañstwowo przyjmuje). Ja siê bardzo zrazi³am do NFZtowców. By³am u tylu, ¿e g³owa ma³a, i naprawdê, dla mnie jest przepa¶æ w podej¶ciu do pacjenta...chocia¿ nie wykluczam, ¿e jest tak jak mówisz, czyli na pewno gdzie¶ tam s± lekarze z powo³ania, których obchodz± pacjenci.
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, trzeba mieæ nadziejê ¿e jednak siê zmieni... No mo¿e trochê za ostro oskar¿am ale piecz±tkê musisz mieæ z praktyki pañstwowej a nie mo¿na fikcyjnym pacjentom dawaæ skierowañ wiêc musia³a ciê do rejestru wpisaæ. Tylko jak to zrobi³a je¶li nie mia³a¶ ubezpieczenia to nie wiem?
Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2010-10-03 o 21:52 |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie,¿e wola³abym nie p³aciæ za wizytê. Ale mi w przeci±gu 4 miesiêcy wypad³o masakrycznie du¿o w³osów... i dopiero wtedy podjê³am decyzjê, ze chyba muszê i¶c do lekarza. To by³o 2 lata temu...wyobra¼ sobie wiêc jak wygl±dam teraz. Jest dramat! Nie jest to wypadanie okresowe, tylko przewlek³e. |
|
|
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
dziewczyny w³a¶nie wróci³am od dermatologa i powiedzia³, ¿e nie ma sensu ³ykaæ merz special da³ mi receptê na cynk i witaminê b6 czy b5, nie wiem
![]() mam ³ykaæ pocz±tkowo po 3 dziennie przed posi³kiem, pó¼niej ju¿ tylko dwa razy dziennie |
|
|
|
#2305 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 185
|
Info do dziewczyn z warszawy
...jejcia mam nadzieje, ¿e mnie za to nie zlinczujecie, bo ja w dobrej wierze to robiê i to nie jest reklama w sensie reklamowania czago¶ tylko raczej chodzi mi o to, ¿e jest taka okazja wiec o niej powiem Tu macie odno¶nik do tej strony na której trzeba sie zalogowaæ: http://www.groupon.pl/in/.EpXShy wtedy mozna zobaczyæ tê promocjê w warszawie http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...arszawa/100333 Pewnie nie kazdemu bedzie chcia³o sie logowaæ tak w ciemno niewiadomo po co wiêc napisze w skrócie co znalaz³am : 64 z³ zamiast 160 z³ za strzy¿enie z modelowaniem oraz regeneracj± w Gabinecie Trychologii i Salonie Fryzjerskim Hair Derm II w CH Panorama - badanie w³osów mikrokamer± gratis ( Okres wa¿no¶ci bonu – 4 miesi±ce od 6.10.2010 Bon obejmuje: strzy¿enie z modelowaniem regeneracjê, oraz gratis - badanie w³osów mikrokamer± Dodatkowy rabat 10% na pozosta³e us³ugi Konieczna rezerwacja wizyty: 22/ 858 33 44) Wizytê rozpoczniecie od badania skóry g³owy i w³osów pod mikrokamer± oraz dok³adnego wywiadu ze specjalist±. Mikrokamera umo¿liwia powiêkszenie badanego obrazu 200-krotnie. Podczas badania oceniona zostanie kondycja Waszych w³osów, mieszków w³osowych oraz stan skóry g³owy. Takie precyzyjne badanie daje najlepsz± podstawê indywidualnego tworzenia planu pielêgnacji. Trychologia umo¿liwia dostarczenie bia³ka i minera³ów w celu pobudzenia u¶pionych mieszków w³osowych i przy¶pieszeniu odrostu w³osa. Badanie przeprowadza wykwalifikowany specjalista-trycholog - Jolanta Trzeciakowska. Nastêpnie czeka Was strzy¿enie pod okiem stylisty. Pó¼niej - regeneracja, dostosowana do typu w³osów. Zarówno, suche, ³amliwe, zmêczone, oraz cienkie w³osy czeka gruntowna odnowa, dziêki kosmetykom firmy Kemon. Po na³o¿eniu maski, spêdzicie 20 minut pod profesjonaln± saun± firmy Kadus. Zanim opu¶cicie Hair Derm Wasze w³osy zostan± odpowiednio wymodelowane. To nie koniec. Otrzymacie kartê rabatow± upowazniaj±c± do 10 procent upustu na kolejne us³ugi. Nie wiem czy która¶ z was uzna to za przydatne ale tak postanowilam podzieliæ siê tym co znalazlam (oferta jest wa¿na chyba jeszcze ok 13 godz wiec ca³kiem sporo) Ten bon jest do zakupienia na stronie na której codziennie pojawiaj± siê jakies bony przecenione o 50% (w ramach autoreklamy danej firmy) Nie wiem czy takie badanie mikrokamer± da jakies informacje i komu¶ pomo¿e przy wypadaniu w³osów ..tylko prosze nie linczujcie mnie , ¿e reklamujê czy cos..ja tylko pokazuje co znalazlam w tej kwestii
|
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
Skusi³am siê! Ju¿ od jakiego¶ czasu ¶ledzê groupon i nie znalazlam nic interesuj±cego, ale ta oferta wydaje mi siê byæ ciekawa
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
jestem za³amana ;( ostatnio w³osy wypadaj± mi coraz bardziej.. mam ich ju¿ tak ma³o
przedzia³ek jest coraz szerszy...mam koñcówkê seboradinu niger w sprayu (nie pomóg³ mi w ogóle). zastanawiam siê nad kupnem jakiej¶ innej wcierki. waham siê miêdzy: ampu³kami radicala kuracj± wzmacniaj±c± joanny tonikiem neril zaciekawi³y mnie te¿ nowe produkty z drogierii natura z serii naturvital. a je¶li chodzi o badania hormonalne- jakie powinnam zrobiæ ? |
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponios³o mnie...Rozumiem cie, ja te¿ szuka³am pomocy gdzie siê da. Mnie wypadaj± od 3 lat ale mo¿e nie tak bezustannie tylko powiedzmy raz w roku tak przez 3-4 miesi±ce i odrastaj±. Dlatego wi±¿ê to ze stresem ale pewnie genetyczne sk³onno¶ci te¿ mam. Ostatnio znalaz³am filmik na YT: http://www.youtube.com/watch?v=DOAMsEGxW4o I dodajê kolejny powód mojego wypadania w³osów- mam s³abe kr±¿enie, ci±gle lodowate d³onie i stopy, nawet latem. |
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 268
|
mam ten sam problem
jeste¶my wampirami :P
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakrêcony Chochlik
Wiadomo¶ci: 2 889
|
Przylaczam sie dziewczeta. W³osy farbuje co miesiac i ostatnio zauwazylam ze strasznie duzo wypada mi podczas mycia
Kupilam Belisse i ³ykam 1-2 dziennie (od ok.tygodnia). Zaczê³am te¿ je delikatniej myæ, obowi±zkowo nakladam maseczkê na wlosy oraz nie susze suszarka. Ciekawe czy to cos pomo¿e
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

wyjecha³am na studia i jakby siê nasili³o 

Na prawdê nie warto wydawaæ na to pieniêdzy.

bo wizyty lekarskie to trochê du¿o kasy jednak a skoro ju¿ my/rodzice p³ac± sk³adki to te¿ mo¿na spróbowaæ i korzystaæ. Akurat mo¿e siê trafiæ fajny lekarz 
Ale ja lubiê czuæ ¿e mam dobrze zaaplikowane i w ka¿dym miejscu.

„Je¶li mo¿esz sobie co¶ wymarzyæ, mo¿esz to zrobiæ”