"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 14:17   #2731
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze będzie z mamą dobrze więc na zapas się nie stresuj i głowa do góry

śliczne ciuszki.. a ten kombinezon to na allegro widziałam ale pewnie tobie się udało taniej kupić..
ja przez was się przełamałam i poszłam niedawno do lumpka bo tak tu zachwalacie i tylko mogę pozazdrościć bo u mnie w mieście dla dzieciaczków nic nie ma ładnego sama szmaciarnia fuuu
więc zostają mi sklepy i allegro..
ojojoj to fakt czasem są takie lumpki ... które faktycznie zasługują na miano "zlumpionych" gdzie śmierdzą ciuchy i ogólnie są brzydkie

ja do swojego wyjątkowo poszłam w poniedziałek - za komplecik i kombinezon dałam 52zł; tak to chodzę w środy - czwartki, więc i tak coś upoluję, bo w poniedziałki to jest taki ruch jak w Nowym Jorku o 7 rano a i ceny nie są mega malutkie.
Oczywiście te kobiety co wskoczą o 9 rano jak sklep otworzą to wychodza obłowione w nowe ciuchy z metkami...a ja nie mam cierpliwości do ich przepychanek .

Czasem na allegro też się coś trafi niedrogiego ja akurat ten mój kombinezon na allegro widziałam gdzieś po 40zł używany, a ja zapłaciłam za niego 28zł więc myślę że nie jest tak źle (ale mam już szlaban na kombinezony ).
Widziałam świetne jeansy z h&m ale guma była podarta i 30zł kosztowały więc uznałam że jeśli jutro będą to je wezmę bo będą tańsze...a gumę wymienię czy cuś

Ps. zamknęli jeden z moich ulubionych lumpków! Nikt nie wie czy go przenieśli czy co buu! a zawsze tam szłam jak wychodziłam na badania.
także mam teraz tylko 2 do wyboru ... no i 3 tylko jak jadę po lekarstwa dla mamy bo to daleko jest

Co do sterylizatora to ja chcę właśnie ten do mikrofalówki - przekonał mnie

A co do mamusi - to dzięki wielkie za podtrzymanie na duchu, cały czas jestem dobrej nadziei, tzn ... mam nadzieję że coś wykaże byle nie groźnego, bo 3lata temu nic nie wykazał tomograf więc lekarze odpuścili sobie, ale przecież musi być jakieś wytłumaczenie na jej powikłania. Ach, będę trzymała sama kciuki jutro aż mi odlecą.

Dzisiaj odpuściłam sobie zajęcia...bo miałam beznadziejnie - na 8 potem 2h przerwy, potem zajęcia godzinne i 3h przerwy... i potem znów godzinne zajęcia. Porażka!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-10-04 o 14:19
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:21   #2732
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Louboutinko, ja już coraz rzadziej chodzę do swojego ulubionego lumpka, bo mały już ma większa szafę ode mnie. Samych spodenek (dżinsów, sztruksów, na szelkach) ma ponad 50 sztuk a zawsze, jak tam pójdę, to coś kupię.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:21   #2733
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
wrrrr denerwujecie mnie z tymi łowami w lumpkach bo na prawde u mnie nic nie ma więc tylko łowie na allegro ale tam juz chyba tez artykuly znam na pamiec..i coraz mniej mi się podoba dla chlopców.. bo dla dziewczynek wybór jest większy i slodsze ciuszki a dla chlopców tak sobie..ale cóż..jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma..
pozostaje mi życzyć wam udanych łowów w lumpkach a ja będe zazdroscic
Nawet mi nie mów

ostatnio w lumpku był piękny...słodki różowy kombinezon - kosztowałby może z 7-8zł; ale uroczy był, z puszkiem i rękawiczkami... no ale co chłopca nie ubiorę na róż ; W ogóle tyle pięknych sukienek czasem widuję to aż mnie ściska bo ja wielbię sukienki
zawsze sobie wyobrażałam że ja jako wielbicielka sukienek będę w sukience i obcasiku paradować a obok mnie taka mała elegantka .
Stary 2010-10-04, 14:22   #2734
Jessy_
Raczkowanie

Ja kilka stron wcześniej też podesłałam moją listę zakupów

Dzisiaj z samego rana przejechałam się i do reala i do carrefou'la aby upolować kilka body z tych w promocji, ale niestety nigdzie już po nich nie było nawet śladu

Za to w carrefourze są w promocji wanienki, trochę proszków i innych drobiazgów dla maluchów - ja dzisiaj byłam nastawiona na te ubranka więc jakoś nic innego nie zakupiłam ale można by na pewno coś wybrać
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:26   #2735
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Louboutinko, ja już coraz rzadziej chodzę do swojego ulubionego lumpka, bo mały już ma większa szafę ode mnie. Samych spodenek (dżinsów, sztruksów, na szelkach) ma ponad 50 sztuk a zawsze, jak tam pójdę, to coś kupię.
ja mam manię jak nic nie kupię to choruję, raz wyszłam bez niczego i zastanawiałam się z 30minut "a może mogłam wziąć tą koszulkę" ale po chwili "głupia! przecież już masz tyle tych koszulek dla małego że ich nie zużyjesz" i sama sobie odpowiadam ale dalej coś mnie korci

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Ja kilka stron wcześniej też podesłałam moją listę zakupów

Dzisiaj z samego rana przejechałam się i do reala i do carrefou'la aby upolować kilka body z tych w promocji, ale niestety nigdzie już po nich nie było nawet śladu

Za to w carrefourze są w promocji wanienki, trochę proszków i innych drobiazgów dla maluchów - ja dzisiaj byłam nastawiona na te ubranka więc jakoś nic innego nie zakupiłam ale można by na pewno coś wybrać
nie mówcie mi o body bo znów jak głupek kupię niepotrzebnie

jakieś proszki też muszę ogarnąć bo jak TŻ ogarnie w końcu pokój to chcę żeby jak najszybciej kupił mi 2 komody i będę prać i prasować
Stary 2010-10-04, 14:32   #2736
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja mam manię jak nic nie kupię to choruję, raz wyszłam bez niczego i zastanawiałam się z 30minut "a może mogłam wziąć tą koszulkę" ale po chwili "głupia! przecież już masz tyle tych koszulek dla małego że ich nie zużyjesz" i sama sobie odpowiadam ale dalej coś mnie korci

no ja mam tak samo a najlepszejest to, że muszę stopować też mojego męża ostatnio chciał kupić taką kurtkę a'la pilot w C&A, bardzo fajna, ale nie było rozmiaru, ktory chcieliśmy, a mały rozmiar bez sensu by było kupować, bo mały już ma kombinezoniki ale korciło też

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Idę robić ciasto z gruszkami, na razie Dziewczyny.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:33   #2737
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

mi się te pilotki tak podobają i też już byłam skora brać...ale jednak rozum trochę pracuje i stwierdziłam że kupię jak już będzie większy bo teraz to wygodniejszy będzie kombinezon
Stary 2010-10-04, 14:40   #2738
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Witam sie bardzo serdecznie po weekendzie. Musze się Wam pochwalic.
W sobote nasze maleństwo po raz pierwszy kopnęło tatusia!!!To był 19 tydzień 3 dzien!!!Ale mężus sie ucieszył a ja ze szczescia sie popłakałamCudowne uczucie, jaka radość..mam nadzieje ze takie kopniaczki beda coraz czesciej i coraz to mocniejsze

I załączam wczorajsze zdjecia...
Gratuluję - fajnie uczucie, prawda?? Nasz codziennie toczy boje z Tatusiem. Słodki brzucholek! A co do sexu, to mi lekarka nie kazała się kochać przez cały czerwiec, potem dostałam pozwolenie, ale i tak się bałam. Musiałam dojrzeć do tej decyzji.

JeSuisUnPapillon - 3mam kciuki za Mamę! Wiesz, Twój TŻet chyba wesołek jest, co? Fajny tekst miał z tym, że Maluch nic nie będzie potrzebował. Faceci...mój też na początku myślał, że wystarczy kilka śpiochów i paczka pampersów, którą będę używała przez pół roku.

Co do podgrzewacza i sterylizatora - ja kupiłam taki wszystko w jednym i jestem zadowolona - pożyczyłam przyjaciółce i tak jej się spodobał, że sama zamówiła identyczny. Bo wcześniej miała tylko podgrzewacz i sterylizowała w garnku, ale według niej to moje urządzenie to oszczędność czasu jest. Także cieszę się, że taki wybrałam. Co do sterylizatorów do mikrofali...ja sama nie używam w ogóle mikrofali i słyszałam, że lekarze nie zalecają, aby używać jej np. do podgrzewania mleka dla niemowlaka...ale wiadomo - co człowiek, to opinia, ja wybrałam taki sposób.

Co do listy rzeczy do szpitala przyjaciółka doradziła mi, abym zaopatrzyła się wcześniej w saszetki TANTUM ROSA w aptece, rozpuściła je w wodzie i wlała do "spryskiwacza" (np. po mgiełce zapachowej pojemnik) - spryskiwanie tym krocza po porodzie ponoć przynosi duuużą ulgę. Aha - radziła też zaopatrzyć się w koło ratunkowe - bo ciężko jest siadać zaraz po porodzie - ale to już w domku oczywiście.

A co do zakupów - jak wchodzę do sklepu z myślą o sobie, to i tak wychodzę zawsze z ciuszkiem dla Małego...tak już chyba nam zostanie, co?

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-04 o 14:42
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 14:52   #2739
muron
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, pobiłaś całe forum hi hi;-)

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Gratuluję - fajnie uczucie, prawda?? Nasz codziennie toczy boje z Tatusiem. Słodki brzucholek! A co do sexu, to mi lekarka nie kazała się kochać przez cały czerwiec, potem dostałam pozwolenie, ale i tak się bałam. Musiałam dojrzeć do tej decyzji.

JeSuisUnPapillon - 3mam kciuki za Mamę! Wiesz, Twój TŻet chyba wesołek jest, co? Fajny tekst miał z tym, że Maluch nic nie będzie potrzebował. Faceci...mój też na początku myślał, że wystarczy kilka śpiochów i paczka pampersów, którą będę używała przez pół roku.

Co do podgrzewacza i sterylizatora - ja kupiłam taki wszystko w jednym i jestem zadowolona - pożyczyłam przyjaciółce i tak jej się spodobał, że sama zamówiła identyczny. Bo wcześniej miała tylko podgrzewacz i sterylizowała w garnku, ale według niej to moje urządzenie to oszczędność czasu jest. Także cieszę się, że taki wybrałam. Co do sterylizatorów do mikrofali...ja sama nie używam w ogóle mikrofali i słyszałam, że lekarze nie zalecają, aby używać jej np. do podgrzewania mleka dla niemowlaka...ale wiadomo - co człowiek, to opinia, ja wybrałam taki sposób.

Co do listy rzeczy do szpitala przyjaciółka doradziła mi, abym zaopatrzyła się wcześniej w saszetki TANTUM ROSA w aptece, rozpuściła je w wodzie i wlała do "spryskiwacza" (np. po mgiełce zapachowej pojemnik) - spryskiwanie tym krocza po porodzie ponoć przynosi duuużą ulgę. Aha - radziła też zaopatrzyć się w koło ratunkowe - bo ciężko jest siadać zaraz po porodzie - ale to już w domku oczywiście.

A co do zakupów - jak wchodzę do sklepu z myślą o sobie, to i tak wychodzę zawsze z ciuszkiem dla Małego...tak już chyba nam zostanie, co?
to nie tak, że podgrzewanie w mikrofali zrobi coś z mlekiem;-) Tylko mikrofala ma to do siebie, że podgrzewa nierównomiernie, np na górze szybciej jest ciepłe. Chodzi o to by np nie poparzyć, wystarczy, wstrząsnąć butlę i sprawdzić;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:00   #2740
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
dobra, pobiłaś całe forum hi hi;-)

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

to nie tak, że podgrzewanie w mikrofali zrobi coś z mlekiem;-) Tylko mikrofala ma to do siebie, że podgrzewa nierównomiernie, np na górze szybciej jest ciepłe. Chodzi o to by np nie poparzyć, wystarczy, wstrząsnąć butlę i sprawdzić;-)
Ja nie wiem, o co dokładnie chodzi, ale wydaje mi się, że chodzi raczej o szkodliwość fal, które są w mikrofali. Ale ja się nie znam, być może już udowodniono, że nie są groźne dla dziecka. Po prostu w programie "mamo to ja" wypowiadał się doktor i zapamiętałam, żeby nie używać, ale z głowy mi wyleciało, czemu.

Właśnie się dowiedziałam, że kolejni znajomi będą rodzicami - w maju 2011 - ale fajno. Ale będzie znajomych na placu zabaw.

Stary 2010-10-04, 15:03   #2741
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem, o co dokładnie chodzi, ale wydaje mi się, że chodzi raczej o szkodliwość fal, które są w mikrofali. Ale ja się nie znam, być może już udowodniono, że nie są groźne dla dziecka. Po prostu w programie "mamo to ja" wypowiadał się doktor i zapamiętałam, żeby nie używać, ale z głowy mi wyleciało, czemu.

Właśnie się dowiedziałam, że kolejni znajomi będą rodzicami - w maju 2011 - ale fajno. Ale będzie znajomych na placu zabaw.
od lat fale już nie są szkodliwe, były w pierwszych generacjach

nie wolno jednak nadal trzymać głowy blisko mirkro i np oglądać jedzenia;;-)

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-04 o 15:06
Stary 2010-10-04, 15:08   #2742
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

Znając życie dla każdego każda rzecz typu komórka, mikrofala...czy coś z falami różnego rodzaju jest w jakiś sposób szkodliwe JEŚLI JEST NADUŻYWANE . Tak jak inne rzeczy - wszystko z umiarem stosujemy.

Ja sobie nie wyobrażam życia bez mikrofalówki jestem osobą która musi mieć wszystko "na już" więc nawet 2min w mikro to dla mnie wieczność.

Ale Ci fajnie ze znajomymi tak...a u mnie nic cisza...
mam nadzieję że poznam jakieś fajne mamy w szkole rodzenia... no i jak znajdę w końcu kasę i czas na ten aerobik dla ciężarnych
Stary 2010-10-04, 15:10   #2743
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
od lat fale już nie są szkodliwe, były w pierwszych generacjach

nie wolno jednak nadal trzymać głowy blisko mirkro i np oglądać jedzenia;;-)
No to dlaczego, skoro nie są szkodliwe. Ja tak zawsze robiłam, jak sobie popcorn przyrządzałam. Ja jestem laikiem w tych sprawach, także nie wiem, ale wiadomo, jak to jest - jeden lekarz powie tak, drugi inaczej - nie ma co się sugerować!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Znając życie dla każdego każda rzecz typu komórka, mikrofala...czy coś z falami różnego rodzaju jest w jakiś sposób szkodliwe JEŚLI JEST NADUŻYWANE . Tak jak inne rzeczy - wszystko z umiarem stosujemy.

Ja sobie nie wyobrażam życia bez mikrofalówki jestem osobą która musi mieć wszystko "na już" więc nawet 2min w mikro to dla mnie wieczność.

Ale Ci fajnie ze znajomymi tak...a u mnie nic cisza...
mam nadzieję że poznam jakieś fajne mamy w szkole rodzenia... no i jak znajdę w końcu kasę i czas na ten aerobik dla ciężarnych
Kurczę, nie wiem, czy u nas jest taki aerobic...ja się pewnie zapiszę na taki zwykły, ale już "po" wszystkim.

Ale wiem, że jest u nas basen, na którym są zajęcia dla niemowlaków. Tam na pewno będziemy chodzili całą rodzinką.

Stary 2010-10-04, 15:18   #2744
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Gabishing, co tam u Ciebie? Dawno Cię nie widziałam.
cześć, dzięki za pamięć, u mnie remont więc w weekendy zapylam na szmacie, do środy lub czwartku panowie będą nam drzwi wymieniać tzn. dziś zamurują, jutro zagipsują, pojutrze zeszlifują i w zasadzie będzie można sprzątać bo narazie to gruntowniej nie ma sensu bo się i tak kurzy a ja tak nie cierpię kurzu i bajzlu brrr

potem pomalujemy, przedpokój po cąłości bo jest pokuty w zasadzie cały, łazienkę bo jest po całościowym remoncie, kuchnię częściowo bo dwie ściany kuli i nasz pokój bo jest po zalaniu i grzyba trzeba zamordować i odmalować przed przybyciem Ludzika na świat, na szczęście kupiliśmy już wszystkie farby, pozostaną jeszcze tylko meble.

moja mama jest w szpitalu do tego wszystkiego z niedowładem nóg - lekarze podejrzewają rwę kulszową ale dziś miała dopiero punkcje rdzenia i rezonans magnetyczny i wyniki pewno dopiero za kilka-kilkanaście dni jak jej się nie poprawi to nie wiem jak to będzie - mieszkamy an III piętrze bez windy w starym budownictwie ja jej nie dam rady przecież nosić, mój TŻ po przeszczepie też dźwigać nie może, narazie nie panikuję ale się zastanawiam jak to będzie jak się okaże to najgorsze czyli jak ja sparaliżuje już tak ostatecznie... no nic zamartwiać się nie będę na zapas

słuchajcie ja nie mam wogóle ubranek jak siadam do allegro żeby coś pozamawiać to wpadam w jakiś stupor że nie wiem co chcę - mam listę co gorsza hehehe musze się przemóc i wreszcie coś zamówić bo dziecko jak je stworzyliśmy z TŻ będzie ze szpitala wracać w samej mazi płodowej
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:25   #2745
muron
Zakorzenienie

Cytat:
No to dlaczego, skoro nie są szkodliwe. Ja tak zawsze robiłam, jak sobie popcorn przyrządzałam. Ja jestem laikiem w tych sprawach, także nie wiem, ale wiadomo, jak to jest - jeden lekarz powie tak, drugi inaczej - nie ma co się sugerować!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Kurczę, nie wiem, czy u nas jest taki aerobic...ja się pewnie zapiszę na taki zwykły, ale już "po" wszystkim.

Ale wiem, że jest u nas basen, na którym są zajęcia dla niemowlaków. Tam na pewno będziemy chodzili całą rodzinką.
nie szkodzą przygotowywanemu jedzeniu o to chodzi

Stary 2010-10-04, 15:29   #2746
gabishing
Rozeznanie

też bym kupiła sterylizator do mikrofali gdybym ją miała, a że nie mam i nawet nie mam gdzie postawić to kupiłam klasik na wodę
Stary 2010-10-04, 15:37   #2747
kaskup
Rozeznanie

melduje sie po wizycie..

dzidzius wazy 465g ma 18 cm wszystko na swoim miejscu.. nie ma zadnych wylewów.. wszystko tak jak byc powinno..
buzki nie chciał zbytnio pokazac bo raczkami sie zasłaniał udało mi sie jedynie zobaczyc jak słodko ziewał..
chcielismy zeby płec nam potwierdził ale jak na złość dzidzius całe 40 min miał pepowine miedzy nozkami i za nic nie chciał krocza pokazac.. wiec poki co zostajemy przy chłopaku tak jak wyszło poprzednio..
łożysko mam wysoko na przedniej scianie nie wiem co to znaczy
dzidzius ogólnie sobie leży głową w dół...
to chyba tyle.. jeszcze za tydzien mam wizyte wiec jeszcze raz bedzie oglądany..

ale najwazniejsze ze jest okey..

pozniej wszystko nadrobie.. ide robic drugie danie bo jestem strasznie głodna..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 15:39   #2748
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
melduje sie po wizycie..

dzidzius wazy 465g ma 18 cm wszystko na swoim miejscu.. nie ma zadnych wylewów.. wszystko tak jak byc powinno..
buzki nie chciał zbytnio pokazac bo raczkami sie zasłaniał udało mi sie jedynie zobaczyc jak słodko ziewał..
chcielismy zeby płec nam potwierdził ale jak na złość dzidzius całe 40 min miał pepowine miedzy nozkami i za nic nie chciał krocza pokazac.. wiec poki co zostajemy przy chłopaku tak jak wyszło poprzednio..
to chyba tyle.. jeszcze za tydzien mam wizyte wiec jeszcze raz bedzie oglądany..

tez mam na przedniej ścianie jak wysoko to ok
Stary 2010-10-04, 15:48   #2749
muron
Zakorzenienie

Cytat:
nie szkodzą przygotowywanemu jedzeniu o to chodzi
słyszałyście o orzechach piorących i efektach?
http://allegro.pl/orzechy-piorace-na...240237660.html

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
melduje sie po wizycie..

nieważne przednia czy tylna- to sa 2 opcje "przymocowania" ważne , że wysoko

jak jest na tylnej to bardziej kopy czuć;-)

Stary 2010-10-04, 16:04   #2750
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
cześć, dzięki za pamięć, u mnie remont więc w weekendy zapylam na szmacie, do środy lub czwartku panowie będą nam drzwi wymieniać tzn. dziś zamurują, jutro zagipsują, pojutrze zeszlifują i w zasadzie będzie można sprzątać bo narazie to gruntowniej nie ma sensu bo się i tak kurzy a ja tak nie cierpię kurzu i bajzlu brrr

potem pomalujemy, przedpokój po cąłości bo jest pokuty w zasadzie cały, łazienkę bo jest po całościowym remoncie, kuchnię częściowo bo dwie ściany kuli i nasz pokój bo jest po zalaniu i grzyba trzeba zamordować i odmalować przed przybyciem Ludzika na świat, na szczęście kupiliśmy już wszystkie farby, pozostaną jeszcze tylko meble.

moja mama jest w szpitalu do tego wszystkiego z niedowładem nóg - lekarze podejrzewają rwę kulszową ale dziś miała dopiero punkcje rdzenia i rezonans magnetyczny i wyniki pewno dopiero za kilka-kilkanaście dni jak jej się nie poprawi to nie wiem jak to będzie - mieszkamy an III piętrze bez windy w starym budownictwie ja jej nie dam rady przecież nosić, mój TŻ po przeszczepie też dźwigać nie może, narazie nie panikuję ale się zastanawiam jak to będzie jak się okaże to najgorsze czyli jak ja sparaliżuje już tak ostatecznie... no nic zamartwiać się nie będę na zapas

słuchajcie ja nie mam wogóle ubranek jak siadam do allegro żeby coś pozamawiać to wpadam w jakiś stupor że nie wiem co chcę - mam listę co gorsza hehehe musze się przemóc i wreszcie coś zamówić bo dziecko jak je stworzyliśmy z TŻ będzie ze szpitala wracać w samej mazi płodowej
no to widzę ze wiekszosc na naszym forum ma remonty jeszcze na glowie ja juz półtora roku i konca nie widac..a zakladalam 3 msc ale z fachowcami to wlasnie tak jest no nie powiem ze niektóre rzeczy co powymyslalam nie byly latwe do zrobienia ale i tak nie dotrzymywali terminów.. dzisiaj mam nadzieje ze jedno z ostatnich kurzących spraw bedzie zrobione bo wlasnie dostaje pylicy od cyklinowania a pozniej to jeszcze zostaje pokoj dla syneczka co męzus obiecal sam zrobic..i nie nakurzyć.. choc nie wiem jak bo trzeba jeszcze kuc i gladz dac ale bede trzymac go za slowo bo mam dosc tego pylu..jest wszedzie i juz nie chce mi się ciągle sprzatac bo efektow nie widac tylko się namęczę..

gabishing ..mam nadzieje ze z twoją mamą będzie ok, zresztą ma tak być i tyle.. nie mozna poddawać się chorobom tylko trzeba do tego podchodzic optymistycznie bo jak czlowiek sie zalamie to i leczenie gorzej przebiega..
będzie dobrze zobaczysz..musi być!

fajnie napisalaś o wracaniu w mazi.. hihi co do allegro to mam slabosc i wiele rzeczy bym nakupowała ale nie chce zakłócać zbytnio remontu moimi wydatkami wiec się hamuję..
ale i tak w porownaniu do niektórych rekordzistek naszego forum (hawea - podziwiam 50 par spodni to razem z mezusiem nie mamy nawet!) to mam minimalne na razie zakupy..

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2010-10-04 o 16:06
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:11   #2751
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
no to widzę ze wiekszosc na naszym forum ma remonty jeszcze na glowie ja juz półtora roku i konca nie widac..a zakladalam 3 msc ale z fachowcami to wlasnie tak jest no nie powiem ze niektóre rzeczy co powymyslalam nie byly latwe do zrobienia ale i tak nie dotrzymywali terminów.. dzisiaj mam nadzieje ze jedno z ostatnich kurzących spraw bedzie zrobione bo wlasnie dostaje pylicy od cyklinowania a pozniej to jeszcze zostaje pokoj dla syneczka co męzus obiecal sam zrobic..i nie nakurzyć.. choc nie wiem jak bo trzeba jeszcze kuc i gladz dac ale bede trzymac go za slowo bo mam dosc tego pylu..jest wszedzie i juz nie chce mi się ciągle sprzatac bo efektow nie widac tylko się namęczę..

gabishing ..mam nadzieje ze z twoją mamą będzie ok, zresztą ma tak być i tyle.. nie mozna poddawać się chorobom tylko trzeba do tego podchodzic optymistycznie bo jak czlowiek sie zalamie to i leczenie gorzej przebiega..
będzie dobrze zobaczysz..musi być!

fajnie napisalaś o wracaniu w mazi.. hihi co do allegro to mam slabosc i wiele rzeczy bym nakupowała ale nie chce zakłócać zbytnio remontu moimi wydatkami wiec się hamuję..
ale i tak w porownaniu do niektórych rekordzistek naszego forum (hawea - podziwiam 50 par spodni to razem z mezusiem nie mamy nawet!) to mam minimalne na razie zakupy..
ja na szczęscie tego nie widze jak się dzieje - mówię o remoncie - bo jestem w tym czasie w pracy potem tylko mnie szlag trafia jak trzeba to odgruzowac wszystko

co do mamy to dzięki za ciepłe słowa oczywiście tez myślę że będzie OK tak się poprostu zastanawiam czasem nad różnymi opcjami bo lubię miec wszelkie opcje obmyślone chociaż ale oczywiście bez paniki i dołów co to to nie gorzej z moją mamą która jest histeryczką co mnie doprowadza do pasji szewskiej

Dziewczyny czy któraś tu jest jeszcze z Wa-wy lub okolic??? Zastanawiałyście się nad szpitalem do porodu??
Stary 2010-10-04, 16:28   #2752
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Cześć,
dopiero wczoraj zajrzałam na tę stronę i postanowiłam się zalogować. Chciałabym też dołączyć do waszego wątku na forum, gdyż mój termin porodu wypada na 19 lutego 2011. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Witamy, witamy!

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Witam sie bardzo serdecznie po weekendzie. Musze się Wam pochwalic.
W sobote nasze maleństwo po raz pierwszy kopnęło tatusia!!!To był 19 tydzień 3 dzien!!!Ale mężus sie ucieszył a ja ze szczescia sie popłakałamCudowne uczucie, jaka radość..mam nadzieje ze takie kopniaczki beda coraz czesciej i coraz to mocniejsze

I załączam wczorajsze zdjecia...
Gratuluję! Na pewno mąż miał frajdę! A brzuszek słodki

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
to ja też już nie wiem bo myślałam o gryczano-kokosowym chyba zapytam położną w SR
Ja też chciałam taki materacyk, ale teraz nie wiem, głupia jestem...

Cytat:
Wow, pobiłaś nas wszystkie

Cytat:
melduje sie po wizycie..

To podobnie jak mój synek na tym etapie Ale mały wstydzioszek

Cytat:
Dziewczyny czy któraś tu jest jeszcze z Wa-wy lub okolic??? Zastanawiałyście się nad szpitalem do porodu??
Ja mieszkam pod Wa-wą i myślę nad szpitalem w Wołominie i Bródnowskim, ale obstawiam raczej ten drugi. A Ty?
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:32   #2753
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Ja mieszkam pod Wa-wą i myślę nad szpitalem w Wołominie i Bródnowskim, ale obstawiam raczej ten drugi. A Ty?
o Wołominie słyszałam same dobro o Bródnowskim nic a nic ja jestem zza rzeki mieszkam na Bielanach i o tym szpitalu myślę bo mam do niego 3 minuty z buta albo o Inflanckiej bo stamtąd jest moja prowadząca ale sama nie wiem
Stary 2010-10-04, 16:38   #2754
dizi
Zadomowienie

Cytat:
o Wołominie słyszałam same dobro o Bródnowskim nic a nic ja jestem zza rzeki mieszkam na Bielanach i o tym szpitalu myślę bo mam do niego 3 minuty z buta albo o Inflanckiej bo stamtąd jest moja prowadząca ale sama nie wiem
W lipcu na Bielanach rodziła moja koleżanka. Była mega zadowolona. Najbardziej podobały jej się łóżka do rodzenia A ja myślę o Bródnie, bo mam tam swoją prowadzącą, znam tam lekarzy i personel, a to zawsze raźniej
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:46   #2755
vilya
Zadomowienie

dziewczyny a jaki koc kupujecie, bo wszędzie są akrylowe a to mi się jakoś ze sztucznym kojarzy, znowu z wełny merynosa mam posciel i wydaje mi się że to troszkę by gryzło niemowlaczka.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 16:58   #2756
dewi
Rozeznanie

Cytat:
a ja czytam sobie właśnie na temat materacy dla dzieci i okazuje się, że wcale nie jest najlepszy materac kokosowo-gryczany, a na taki się nastawialiśmy już mam mętlik w głowie.
Tu jeden z artykułów, ale czytam też inne ...
http://www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/

z tego wynika, że najlepsze są lateksowe i z pianki poliuretanowej... czy któraś z Was ma już doświadczenia w tym temacie?
ja trzy lata temu kupiłam materac kokos gryka.... bo wtedy taki opiniowali za najlepszy. wg mnie był niezły... więc teraz też taki kupię...

Cytat:

Z tymi zakupami mam tak do tej pory... idę sobie coś kupić a kupuje małemu spodnie koszule a ja wychodze z pustymi rekami... Teraz mam jeszcze większą frajdę bo dla dziewczynek takie piękne różowe sukieneczki

Cytat:

Ja z kolei dowiedziałam się że siostra Tż też jest w ciąży .. termin ma na maj...
Wcześniej byłam na ślubie mojej siostry ciotecznej... z którą jesteśmy jak siostry i też będą mieli dzidziusia...
Więc ja rodzę na koniec stycznia, kuzynka na koniec marca, a ta ostatnia na koniec maja... będą mieć dzieciaki wesoło
Stary 2010-10-04, 18:27   #2757
s_a_j
Rozeznanie

Ja mam kupiony do łóżeczka materacyk gryka-pianka-kokos, ale nie potrafię go polecić czy też odradzić, na razie leży sobie zapakowany w łózeczku he he a kupiłam bo mi akurat taki wszyscy polecali. Myślę, że będzie dobry.
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:42   #2758
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

nieważne przednia czy tylna- to sa 2 opcje "przymocowania" ważne , że wysoko

jak jest na tylnej to bardziej kopy czuć;-)
to jak moja tak strasznie szaleje to az sie boje pomyśleć co by było gdyby łożysko było na tylniej..

co do materaca to my tez mamy gryka-pianka-kokos i ja sobie go bardzo chwiliłam.. fajny gruby, nie odkształcał sie.. Amelce sie bardzo dobrze na nim spało..

vilya ja mam akrylowy koc po Amelce który ponadf piec lat ma ale bardzo ale to bardzo dobrze sie trzyma.. cos jak to:http://allegro.pl/kocyki-kocyk-akryl...252411771.html
do tego pewnie kupie takie zwykłe polarkowe np. http://allegro.pl/kocyk-polarowy-mil...243911609.html przy Amelce miałam takie podobne dwa i okazały sie bardzo przydatne

Justine1988 fajnie, napewno maz był zadowolony, moj uwielbia jak go mały kopie..

co do steliryzatora i podgrzewacza to ja nie kupuje, poprzednio tez takiego sprzetu nie miałam i jakos z tego powodu nic sie nie działo.. butelki wyparzałam w garnku i wodzie, poza tym Amelka była na cycu wiec ani podgrzewac ani myc butelek przy tym nie musiałam.. a jedna na wode czy smoczek zawsze w rondlu gotowałam.. kupiłam sobie taki specjalny tylko na takie wyparzanie i było ok.. a jak juz Amelka zeszła z cyca lub trzeba było podgrzac jej jakis słoiczek to w gorącej wodzie to robilam..
Stary 2010-10-04, 18:46   #2759
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczynki! ostatnio pokazywałyście swoje dzieła, które wyszyłyście czy wyhaftowałyście.. nie wiem jak to się nawet nazywa;D mój maz kupił mi dzis mały obrazek z kubusiem puchatkiem do wyszycia.. a ja się kompletnie nie znam! może któraś udzieli mi kilku rad?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:52   #2760
kaskup
Rozeznanie

jeszcze chciałam Was zapytac czy Wasze te oznaczenia z USG tez nie sa idealne tygodniowo??

bo tak patrze i u mnie jest np. BWD 55mm: 22w5d AC168mm:21w4d FL 38mm:22w0d?? co moze oznaczac to ze sa takie rózne oznaczenia długości ciąży??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości