|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Czesc dziewczyny,
Mnie tez juz wlosy zaczynaja wypadac, mam nadzieje, ze jakies baby hair sie pokaza. Ja mialam pralke z suszarka i chyba mi wysuszala do konca, pewnie zalezy, jaki program sie ustawi, no i chyba mozna zawsze dosuszyc? Ale rzeczywiscie takie sprzety zuzywaja wiecej pradu bo chyba po odwirowaniu zostaje troche w nich wody i ja tez trzeba wysuszyc. Teraz mam suszarke osobno (trzymamy ja w garazu, nie jest idealnie, ale da sie funkcjonowac, bo z kuchni sie wychodzi i pare kroczkow i jestem w garazu). Ubrania z niej wychodza takie fajne mieciutkie, no i ma funkcje antycrease, jak sie skonczy suszyc, to jeszcze przewraca te ubrania co jakis czas, zeby sie nie pogniotly, ale fakt, prosciutkie to nie wyjda. Moj Alex chyba zabkuje, bo duzo placze, slini sie i trzyma raczke w buzi, ciekawe, czy to to, bo moja corcia to zabki miala bardzo pozno. A jutro wychodze po raz pierwszy, jade na go-karty i zostawiam tz-ta z dwojka dzieci na ok 6 godzin, juz sie stresuje. Alex jest karmiony piersia, ale cos nie udaje mi sie odciaganie wiec kupilismy kartoniki mleka modyfikowanego, mam nadzieje, ze nie bedzie problemu. A z butelki juz pil kiedys i nawet mu szlo, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok. HD pewnie mnie nie kojarzysz, ale chcialam Ci napisac, ze bardzo sie ciesze z Twoich wynikow badan i zycze duzo zdrowka! |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
ja wczoraj tak targałam kudły, że się poryczałam i już miałam sięgać po maszynkę do strzyżenia ale tż mi wlazł do łazienki
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1653 | |
|
Zadomowienie
|
łłoooo ale śliczne laleczki!!!
Cytat:
lecą, lecą. Jaki synek już duży - kawał z niego przystojnego kawalera
|
|
#1654 | |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
Moj maz mowi, ze widac po mnie, ze jestem szczesliwa, jak sie usmiecham ![]() AGAMARCIO, vette, Misiulka dziekujemy vette za udana nocke! Oby tak zostaloCytat:
scoobs milego relaxowania sie jutro!! Milena dzisiaj przewrocila sie z pleckow na brzuszek, wiec juz obraca sie w obydwie strony A my dopiero wczoraj mialysmy pierwsze jedzenie kaszki. Ja akurat jestem z tych, ktorym nie spieszno do szybkiego wprowadzania pokarmow. I poszlo calkiem niezle, bo zjadla polowe porcji
|
|
|
|
|
#1655 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slicznieno kolejne karmienie bez kaszki i zjadl 55 o 17 nastepne z kaszka i znow 130 boje sie tylko o to bialko w kaszceCytat:
od kilku dni nie moze wstac z lozkaCytat:
no i pewnie za jakis czas znow odwiedzimy studio jak juz misiek bedzie chcial wspolpracowac bo teraz praktycznie nie bylo szans zrobic fotek z nami bo caly czas sie darl przynajmniej jak sam lezal to byl spokojnyciesze sie ze wreszcie sie nocki unormowaly ![]() myslalam o tobie z okazji 3 miesiecy fajna foteczka i super pomysl z kartka Cytat:
![]() milej zabawy jutro a dla TZ powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
dla Milenkiaaa nie zacytowalo mi. ktoras z was pytala o tabletki. biore Yaz. jutro umawiam sie do gin i przynajmniej bede miala pewnosc ze nic zlego sie nie dzieje. mam nadzieje ze uda sie na czwartek |
|||||
|
|
|
#1656 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam hemoroida, ale krwawi tylko wtedy, kiedy dłużej się nie załatwiałam. Gin powiedział, że powinien się sam wchłonąć. Cytat:
Moja też sobie jedną upodobała, ale mimo to ściągam podobne ilości. Ale za to od kilku dni mała tak często ma ochotę powisieć, że ściągam nadprogramowo 2 butle. Masakra jakaś. Cytat:
Cytat:
Wooow. I czyżbym po raz pierwszy widziała na zdjęciach szanownego Tatę? ![]() Cytat:
.Poza nocnym i spacerowym spaniem ciężko mi ją nakłonić do drzemek, a przez to wieczorami jest tak potwornie zmęczona, że drze się i nic nie jest w stanie jej uspokoić. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dziś np. obudziła się na amen koło 10. Ziewać zaczęła już o 10.45 (wcześniej przez 20min jadła). Zasnęła godzinę później na 40 minut. Znowu jedzonko. Potem był spacer i spała 3 i pół godz. Wróciłyśmy do domu około 17, potem jedzonko, próba aktywności- ale już ziewała, chciałam przed kąpielą zaproponować jej drzemkę, ale się darła już ze zmęczenia i nic z tego nie wyszło. Po kąpieli znowu ryk ze zmęczenia. Na cycka się wypięła z histerią i już nie wiem jak ją uspokajać . Wczoraj tak 2h krzyczała, aż w końcu włączyłam suszarkę i zasnęła. Obudziła się po krótkiej drzemce i dała się spokojnie nakarmić i poszła spać na 5h. Nie wiem gdzie popełniam błąd. Mam wrażenie, że zamiast z wiekiem spać ciut mniej, ona śpi- tudzież potrzebuje spać coraz więcej. No chyba, że to skok.Cytat:
Mi też nie.
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak jest bez roznicy czy spal czy sie bawila moze mala ma kolki? |
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia - u nas jest tak ze gada gada i zasypia sama ze zmeczenia, lezy sobie patrzy patrzy i nagle zasypia...albo krzyczy krzyczy i przychodze z lazienki a juz spi
a w miedzy czasie tez ziewa to nakrywam jej oczka pieluszka i zaraz odlatuje a czasami nie da sie uspac my dzisiaj ja przetrzymalismy dluzje by spala okolo 21...tzn. juz lezy wykapana i najedzona![]() ania - widocznie brakowalo mu czegos w mleku, nie przejmuj sie bialkiem bedzie dobrze wazne ze mu smakuje, a jaka kaszke kupilas??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma. To ewidentnie jest zmęczenie. Brzuszek jest miękki, kupki idą, pierdki też. No i nie pręży się tak jak przy kolkach tylko nerwowo wywija wszystkimi kończynami we wszystkie strony.
|
#1660 |
|
Rozeznanie
|
moj skarbek robi tak samo.......po spacerze jak sie dotleni to mysle hmmm bedzie super spac.......a gdzie tam takie myslenie mialam na poczatku........raz...... ....wieczorem jest mexyk lekki taki 10minutowy zanim uda mi sie ja okielznac........:brzydal :
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.HD, na zdjęciu widzę, że Szymek ma zasinienie pomiędzy oczkami- taką plamę. Czy ktoś Ci mówił co to? Alisa ma podobne... U nas pediatra twierdzi, że w tym miejscu po prostu jest cieńsza skóra i to naczynka krwionośne, ale nie wiem czy jej wierzyć... A to my w Świnoujściu
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-10-04 o 21:19 |
|
|
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamiętam co miałam komu napisać
![]() Coś było z wit.K,więc napiszę,że zgodnie z zaleceniami lekarza póki karmienie piersią przeważa daje się normalnie. Aniu śliczne zdjęcia.Jak zwykle od pstryków ![]() Ja dzisiaj po tych zajęciach padam na pysk... W dodatku Lenka miała maruda i dała popalić babci,więc ona też. Może tęskniła za mamusią? Zrobiłam zdjęcia Lenki siedzącej,ale nie mam już siły zgrywać.Może jutro
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
slicznie Cytat:
w drodze juz jest plytka ze wszystkimi fotkami no i wreszcie moze powiesimy ramki ktore kupilismy jak misio mial tydzien ![]() czekamy na foteczki jak Lenka pieknie siedzi |
|||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
ania - Nastak wypila o 18.30 150ml mleka a o 20.30 wypila 70ml i poszla spac
tak ja wymeczylismy ze zasnela po 5 miutach od polozenia do lozeczka
|
|
|
#1666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ania swietne zdjecia, super wygladacie!
Haniu super widoczki, tez tak chce! Tez swietnie wygladacie Cytat:
no jaka ladna dziewczynka Cytat:
Super! Cytat:
Swietnie wygladacie z Milenka W dzien nie mam czasu nadrabiac, taka ladna pogoda i spacerujemy ile sie da, nie chce myslec co to bedzie jak sie zepsuje pogoda, bo ululac Maje w dzien to wyzwanie a widac, ze zmeczona tylko spac nie moze ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- ma ktoras moze ta karzelke? http://allegro.pl/fisher-price-n8849...250588089.html Mi zalezy na projektorze najbardziej a tu on jest i ciekawa jestem jak dziala. Maja dostala od chrzestnego lozeczko to karuzelke trzeba dokupic teraz Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-10-05 o 01:53 |
|||
|
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wszystkie zdjecia dzieciaczkow przesliczne.
aniu wkoncu sie zdecydowalas daj znac jak Misiu. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.i ja wam pokaze najnowsze zdjecie i przymiarke kurtki na pozna jesien
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak testowaliscie juz? podoba sie Mai lozeczko? Cytat:
jak narazie jest w porzadalu. nie widze zeby mu krostki wyskoczyly no i zadnych innych dziwnych rzeczy poza tym ze z kaszka jak jest to bardziej sie najada chyba bo za 3 godziny nie jest glodny. no a w nocy to dzis nas ladnie zaskoczyl. zasnal przed 20 i spal do 7.20! ![]() a fotke widzialam na nk super wygladacie. no i jaka kurteczka ![]() na 10 mamy szczepienie mam nadzieje ze bedzie sie dobrze po nim czul bo potem to usg jeszcze
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-10-05 o 08:21 |
||
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
ania - gratulacje, jakiej firmy kaszke dalas??
my nocka oki, nad ranem karmienie i spalysmy do 8 ![]() basia - duzy chlopak
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
jaka skora! Super sie prezentuje
![]() Cytat:
![]() lozeczko czeka az kolyske zabierze chrzestny, bo im sie w grudniu kolezanka rodzi dla Mai, na razie nie ma gdzie postawic. My 2 dzien bez debridatu, bo 4 tyg mozna tylko od zrobienia zawiesiny i noc koszmarna, musialam ja wziac na sobie polozyc na brzuszku, bo co chwila sie budzila W sumie to sie zastanawiam czy to przez brak debridatu czy przez winogrona moze
|
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
kaszka bobovita
w co daja szczepionke na pneumokoki? Cytat:
biedna Maja |
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Ania - bobovita bezsmakowa?? Zalezy ile masz ukuc w danym szczepieniu, u nas bylo w nozke
w czwartek mamy 2 dawke
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko tak ślicznie gaworzy i do tego az sie zaciaga tak jakby przy tym...sma rozkosz.Juz zapomnialam kiedy Szymek byl taki malutki
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() ania kciuki za usg...my mamy usg nerek 28.10 bo jakis zastoj maly mial przy wypisie ze szpitala i chcemy to jeszcze wykluczyc zanim udamy sie do pediatry chociaz nie wiem czy bede az tyle czekac z wizyta jezeli te rewolucje brzuszkowe nadal beda przez caly dzien i noc..... belunia moj tez ma wodniaczki i ponoc do 2 lat czy jakos tak jest szansa ze sie wchlona w przeciwnym razie zabieg...u nas dodatkowo przy uwieznietej przepuklinie sie zastanawiali czy to nie wodniaki, na szczescie lekarz zdecydowal o operacji bo faktycznie byly tam jeszcze uwiezniete jelitka.... powiedz ty wykluczylas sam nabial i brzuszek przestal bolec tak ? karmisz piersia ? co jadasz...bo ja juz tez podejrzewam rewolucje brzuszkowe z powodu nabialu...sama nie wiem.....z drugiej strony skórke ma ładna ![]() anuszka nic na to nie biore bo nie boli i nic nie widac.... co do piersi u mnie wiecej leci z lewej ale ja to leworeczna jestem moze to ma zwiazek ![]() agamarcio dbaj o siebie hd cudnie!zazdroszcze wypadu linka zgadzam sie z dziewczynami ...ty chudzino ![]() anoxa cos mi sie zdaje ze moj maly tez sie przyzwyczail do raczek i to w pionie ![]() lazurowa ja mam te karuzelke i wiem ze jeszcze ania...jestem zadowolona chociaz sa 3 melodyjki na krzyz i ten śmieszny pilot albo mi nie dziala albo sie nie znam...Adaskowi sie jednak podoba jestem na 53 str...za chwile wracam do czytania |
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
my z nastka jedziemy do rodzicow
tata za raz po nas przyjedzie
|
|
|
#1676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
papeteria u mnie też więcej z lewej leci a leworęczna nie jestem Basiu ale przystojniacha w tej kurtce - taki mały lotnik (kurtka kojarzy mi się z lotnikami )Hej mamusie u nas nocka
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-10-05 o 09:41 |
|
|
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chcemy bezsmakowa kupic. ryzowajedno uklucie bedzie mial te podstawowe no i pneumokoki. tylko ze my 1 dawke pneumo pominelismy i dopiero dzis bedzie mial pierwsza. to dostanie w dwie nozki? znieczulilam mu jedna bo nie wiem gdzie te pneumokoki beda Cytat:
Cytat:
![]() podziwiam cie ze nadrabiasz wszystko ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() wspolczuje nocki. a moze skok macie? |
||||
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
![]() :roll eyes: nastepna chudzina ja przy 160 dobrze sie czulam z 55kg wiec jeszcze 4kg i pasuje......lazurowa u mnie ta wazka sie nie opuszcza ania super ze misiek wsunal kaszke co do tabsow to ja bralam 8 lat z przerwami ale nigdy nie plamilam tak dlugo choc wiem ze plamienia moga wystapic i to norma ale czy tak dlugo ![]() justynacz mam nadzieje ze bedziesz zadowolona..moj wlasnie w niej spi...na lozku nie mogl zasnac bo sie prezyl przez brzuszek wiec o 8:00 wsadzilam go do niej ale juz sie bedzie powoli budzil ....co do kup to śmierdzace nie...ale cały dzien i noc cisnie a kupa o ile jest to raz maks dwa na dzien ślicznie wygladacie |
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() To ja dobrze się czułam z 65 przy 160cm dzidzia byłyśmy w Gdyni u mojej siostry, ja miałam zajęcia, a Iga zostawała z ciotką ![]() papeteria mi też leci więcej z lewej, a jestem praworęczna ![]() Dziś przyjeżdża do mnie koleżanka ze swoją 2-letnią córeczką, muszę ogarnąć dom. Buziaki
|
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Aniu a widzisz o tym nie pomyślałam.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

problem z glowy bo nie lubie myc glowy
"

za udana nocke! Oby tak zostalo
dobrze ze sie odwazylas
o 17 nastepne z kaszka i znow 130
...............
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)