Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 17:41   #1651
scoobs
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Czesc dziewczyny,

Mnie tez juz wlosy zaczynaja wypadac, mam nadzieje, ze jakies baby hair sie pokaza.

Ja mialam pralke z suszarka i chyba mi wysuszala do konca, pewnie zalezy, jaki program sie ustawi, no i chyba mozna zawsze dosuszyc? Ale rzeczywiscie takie sprzety zuzywaja wiecej pradu bo chyba po odwirowaniu zostaje troche w nich wody i ja tez trzeba wysuszyc. Teraz mam suszarke osobno (trzymamy ja w garazu, nie jest idealnie, ale da sie funkcjonowac, bo z kuchni sie wychodzi i pare kroczkow i jestem w garazu). Ubrania z niej wychodza takie fajne mieciutkie, no i ma funkcje antycrease, jak sie skonczy suszyc, to jeszcze przewraca te ubrania co jakis czas, zeby sie nie pogniotly, ale fakt, prosciutkie to nie wyjda.

Moj Alex chyba zabkuje, bo duzo placze, slini sie i trzyma raczke w buzi, ciekawe, czy to to, bo moja corcia to zabki miala bardzo pozno.

A jutro wychodze po raz pierwszy, jade na go-karty i zostawiam tz-ta z dwojka dzieci na ok 6 godzin, juz sie stresuje. Alex jest karmiony piersia, ale cos nie udaje mi sie odciaganie wiec kupilismy kartoniki mleka modyfikowanego, mam nadzieje, ze nie bedzie problemu. A z butelki juz pil kiedys i nawet mu szlo, wiec mam nadzieje, ze bedzie ok.

HD pewnie mnie nie kojarzysz, ale chcialam Ci napisac, ze bardzo sie ciesze z Twoich wynikow badan i zycze duzo zdrowka!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:49   #1652
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Najwyzej zostane lysa problem z glowy bo nie lubie myc glowy
ja wczoraj tak targałam kudły, że się poryczałam i już miałam sięgać po maszynkę do strzyżenia ale tż mi wlazł do łazienki

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 17:52   #1653
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A to my wczoraj
łłoooo ale śliczne laleczki!!!

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z Was ma elektroniczną nianie (chyba tak to się nazywa)?jak wam się sprawuje?
my mamy i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
wam tez tak leca wlosy?? doslownie wszedzie sa a najwiecej na malym
lecą, lecą. Jaki synek już duży - kawał z niego przystojnego kawalera

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:34   #1654
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Alguien - ślicznie, ale ty masz promienny usmiech
dziekuje Moj maz mowi, ze widac po mnie, ze jestem szczesliwa, jak sie usmiecham

AGAMARCIO, vette, Misiulka dziekujemy

vette za udana nocke! Oby tak zostalo

Cytat:
wam tez tak leca wlosy?? doslownie wszedzie sa a najwiecej na malym
leca, leca i tak ponoc bedzie do 6 miesiecy po ciazy

scoobs milego relaxowania sie jutro!!

Milena dzisiaj przewrocila sie z pleckow na brzuszek, wiec juz obraca sie w obydwie strony
A my dopiero wczoraj mialysmy pierwsze jedzenie kaszki. Ja akurat jestem z tych, ktorym nie spieszno do szybkiego wprowadzania pokarmow. I poszlo calkiem niezle, bo zjadla polowe porcji
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 18:41   #1655
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
slicznie

Cytat:
ania - widocznie tak trzeba bylo zrobic dobrze ze sie odwazylas
no kolejne karmienie bez kaszki i zjadl 55 o 17 nastepne z kaszka i znow 130 boje sie tylko o to bialko w kaszce

Cytat:

aniaa ja bym zmienila tabletki, przeciez to nie jest normalne, zeby tyle plamic.
A co do tesciowej to szczerze powiem, ze zdziwilabym sie, gdyby dostala wize. Oni wszystko maja w komputerze
teraz to i tak chyba bez roznicy. bedzie miala wstawiana endoproteze biodra i chyba jeszcze cos z kregoslupem ma od kilku dni nie moze wstac z lozka

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

ania22 zazdroszcze sesji,piekna pamiatka

A u nas po weekendzie zmiany.Wreszcie corka daje mi spac w nocy.
O 21/22 ostatni raz karmie i budzimy sie w nocy juz tylko raz kolo 2 lub 3 w nocy. Jestem cala szczesliwa
niom ja tez sie ciesze bo juz od dawna sie umawialismy na ta sesje. w ciazy sie nie udalo bo musialam lezec wiec teraz skorzystalismy no i pewnie za jakis czas znow odwiedzimy studio jak juz misiek bedzie chcial wspolpracowac bo teraz praktycznie nie bylo szans zrobic fotek z nami bo caly czas sie darl przynajmniej jak sam lezal to byl spokojny

ciesze sie ze wreszcie sie nocki unormowaly

Cytat:
jakby kto sie martwil ze mnie nie ma to jezdem

to moj E.
myslalam o tobie z okazji 3 miesiecy fajna foteczka i super pomysl z kartka

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość

Moj Alex chyba zabkuje, bo duzo placze, slini sie i trzyma raczke w buzi, ciekawe, czy to to, bo moja corcia to zabki miala bardzo pozno.
u nas jest to samo miesiek sie strasznie slini. ale tak ze az kapie po kocyku jak lezy a jak raczke ciamka to slychac w drugim pokoju

milej zabawy jutro a dla TZ powodzenia

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:

Milena dzisiaj przewrocila sie z pleckow na brzuszek, wiec juz obraca sie w obydwie strony
A my dopiero wczoraj mialysmy pierwsze jedzenie kaszki. Ja akurat jestem z tych, ktorym nie spieszno do szybkiego wprowadzania pokarmow. I poszlo calkiem niezle, bo zjadla polowe porcji
dla Milenki

aaa nie zacytowalo mi. ktoras z was pytala o tabletki. biore Yaz. jutro umawiam sie do gin i przynajmniej bede miala pewnosc ze nic zlego sie nie dzieje. mam nadzieje ze uda sie na czwartek
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:37   #1656
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wczoraj wróciłyśmy z Igą do domu i powiem Wam jedno- nigdy więcej ...............
A ja mam chyba hemoroida. I to takiego z prawdziwego zdarzenia. Nie jest wprawdzie na wierzchu, ale podczas załatwiania się leci mi krew
A gdzie byłyście? Nie doczytałam ?!
Ja też mam hemoroida, ale krwawi tylko wtedy, kiedy dłużej się nie załatwiałam. Gin powiedział, że powinien się sam wchłonąć.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
tez zawsze staram sie zeby mial glowke wyzej a teraz nakarmic go to jest akrobacja bo prezy sie odgina glowe do tylu albo znow sie zwija w klebek i tak w kolko
Wiem, że to pewnie nie to samo, ale Alisa się tak pręży i drze i złości, kiedy jest zmęczona. Wtedy mogę ją przystawiać, przekręcać, klepać, cokolwiek- a ona i tak nic nie zje.

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
ale to chyba dlatego że Karola bardziej tą pierś sobie upodobała
Moja też sobie jedną upodobała, ale mimo to ściągam podobne ilości.
Ale za to od kilku dni mała tak często ma ochotę powisieć, że ściągam nadprogramowo 2 butle. Masakra jakaś.

Cytat:
teoretycznie dziecko w wieku 3mies powinno samo trzymac glowke kiedy podciagamy je za rączki do siadu. ale to tylko teoria.....
No tak, a nam w piątek pediatra zwróciła uwagę, że mała pociągnięta za rączki nie utrzymuje główki, a powinna . Głupia baba.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jagoda ma podobno uczulenie na białko. Pediatra to zdiagnozowała po czerwonych krostkach na buzi. A że karmię tylko piersią to kazała mi ograniczyć (nie zrezygnować) produkty mleczne. Krostki zniknęły ale została taka jakby kaszka na buzi i na ostatniej wizycie kazała to smarować cortinefem.
My też mamy tą kaszkę, ale postanowiłam, że krzywdy jej to nie robi (skazy nie mamy, ani nie miałyśmy), więc nie będę specjalnie dla estetyki smarowidłami traktować.

Cytat:
po sobotnim wystepie Marysi
Wooow. I czyżbym po raz pierwszy widziała na zdjęciach szanownego Tatę?
Cytat:
Xaw, Marta
dziekuje, jestem bardzo dumna z corci
a Zosia je o 19.30, .................
Jak długo Zosia jest w stanie się czymś zabawiać? I jak długo jest w fazach aktywności? Bo mi Aliska ledwo się obudzi, 15 minut pogadamy, pouśmiechamy się i zaczyna ziewać. I potem jak ją odłożę do łóżeczka, to i tak się męczy i walczymy aż zaśnie .
Poza nocnym i spacerowym spaniem ciężko mi ją nakłonić do drzemek, a przez to wieczorami jest tak potwornie zmęczona, że drze się i nic nie jest w stanie jej uspokoić. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Dziś np. obudziła się na amen koło 10. Ziewać zaczęła już o 10.45 (wcześniej przez 20min jadła). Zasnęła godzinę później na 40 minut. Znowu jedzonko. Potem był spacer i spała 3 i pół godz. Wróciłyśmy do domu około 17, potem jedzonko, próba aktywności- ale już ziewała, chciałam przed kąpielą zaproponować jej drzemkę, ale się darła już ze zmęczenia i nic z tego nie wyszło. Po kąpieli znowu ryk ze zmęczenia. Na cycka się wypięła z histerią i już nie wiem jak ją uspokajać . Wczoraj tak 2h krzyczała, aż w końcu włączyłam suszarkę i zasnęła. Obudziła się po krótkiej drzemce i dała się spokojnie nakarmić i poszła spać na 5h. Nie wiem gdzie popełniam błąd. Mam wrażenie, że zamiast z wiekiem spać ciut mniej, ona śpi- tudzież potrzebuje spać coraz więcej. No chyba, że to skok.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
kazde dziecko tak robi ale to nie znaczy ze chce jesc. mój na okraglo mielil jezorkiem. skoro nie placze to nie jest glodna, smoczka widocznie nie potrzebuje. daj jej troche powietrzyc jezyk a nie za kazdym razem zapychaj cycem

sorki ale karmie i pisze jedna reka
Nie zgodzę się

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Mnie na razie nie wypadają...
Mi też nie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:44   #1657
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wiem, że to pewnie nie to samo, ale Alisa się tak pręży i drze i złości, kiedy jest zmęczona. Wtedy mogę ją przystawiać, przekręcać, klepać, cokolwiek- a ona i tak nic nie zje.
raczej nie o to chodzi bo tak jest bez roznicy czy spal czy sie bawil

a moze mala ma kolki?
Stary 2010-10-04, 20:51   #1658
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

dzidzia - u nas jest tak ze gada gada i zasypia sama ze zmeczenia, lezy sobie patrzy patrzy i nagle zasypia...albo krzyczy krzyczy i przychodze z lazienki a juz spi a w miedzy czasie tez ziewa to nakrywam jej oczka pieluszka i zaraz odlatuje a czasami nie da sie uspac my dzisiaj ja przetrzymalismy dluzje by spala okolo 21...tzn. juz lezy wykapana i najedzona

ania -
widocznie brakowalo mu czegos w mleku, nie przejmuj sie bialkiem bedzie dobrze wazne ze mu smakuje, a jaka kaszke kupilas??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 20:54   #1659
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
raczej nie o to chodzi bo tak jest bez roznicy czy spal czy sie bawil

a moze mala ma kolki?
Nie ma. To ewidentnie jest zmęczenie. Brzuszek jest miękki, kupki idą, pierdki też. No i nie pręży się tak jak przy kolkach tylko nerwowo wywija wszystkimi kończynami we wszystkie strony.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-04, 21:06   #1660
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma. To ewidentnie jest zmęczenie. Brzuszek jest miękki, kupki idą, pierdki też. No i nie pręży się tak jak przy kolkach tylko nerwowo wywija wszystkimi kończynami we wszystkie strony.
moj skarbek robi tak samo.......po spacerze jak sie dotleni to mysle hmmm bedzie super spac.......a gdzie tam takie myslenie mialam na poczatku........raz...... ....wieczorem jest mexyk lekki taki 10minutowy zanim uda mi sie ja okielznac........:brzydal :
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:18   #1661
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
moj skarbek robi tak samo.......po spacerze jak sie dotleni to mysle hmmm bedzie super spac.......a gdzie tam takie myslenie mialam na poczatku........raz...... ....wieczorem jest mexyk lekki taki 10minutowy zanim uda mi sie ja okielznac........:brzydal :
No właśnie. Aliska w sobotę, jak przed kąpielą zdrzemnęła się 40 minut po drodze znad morza, to potem pięknie się zachowywała i słodko zasnęła. Ale w domu nie mogę jej namówić do spanka .

HD, na zdjęciu widzę, że Szymek ma zasinienie pomiędzy oczkami- taką plamę. Czy ktoś Ci mówił co to? Alisa ma podobne...
U nas pediatra twierdzi, że w tym miejscu po prostu jest cieńsza skóra i to naczynka krwionośne, ale nie wiem czy jej wierzyć...

A to my w Świnoujściu

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-10-04 o 21:19
Stary 2010-10-04, 22:04   #1662
farminka
Wtajemniczenie

Nie pamiętam co miałam komu napisać
Coś było z wit.K,więc napiszę,że zgodnie z zaleceniami lekarza póki karmienie piersią przeważa daje się normalnie.
Aniu śliczne zdjęcia.Jak zwykle od pstryków
Ja dzisiaj po tych zajęciach padam na pysk... W dodatku Lenka miała maruda i dała popalić babci,więc ona też. Może tęskniła za mamusią?
Zrobiłam zdjęcia Lenki siedzącej,ale nie mam już siły zgrywać.Może jutro
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:13   #1663
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nie pamiętam co miałam komu napisać
Coś było z wit.K,więc napiszę,że zgodnie z zaleceniami lekarza póki karmienie piersią przeważa daje się normalnie.
Ja dzisiaj po tych zajęciach padam na pysk... W dodatku Lenka miała maruda i dała popalić babci,więc ona też. Może tęskniła za mamusią?
Biedulka, wierze ze zmeczona to idz sie poloz

Stary 2010-10-04, 22:15   #1664
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

ania -
widocznie brakowalo mu czegos w mleku, nie przejmuj sie bialkiem bedzie dobrze wazne ze mu smakuje, a jaka kaszke kupilas??
no mam nadzieje ze bedzie lepiej. wieczorem byl juz bardzo zmeczony i zasypial przed kapaniem. po kapieli troche sie wkurzyl i jak dalam mu butle to wypil tylko 60 i zasnal jak kamien

Cytat:
mi to wyglada na nadmiar bodzcow i dlatego moze potem nie moze zasnac

Cytat:

A to my w Świnoujściu
slicznie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
ano od pstrykow za free to az glupio by bylo nie skorzystac w drodze juz jest plytka ze wszystkimi fotkami no i wreszcie moze powiesimy ramki ktore kupilismy jak misio mial tydzien
czekamy na foteczki jak Lenka pieknie siedzi
Stary 2010-10-04, 22:23   #1665
karolcia228
Zakorzenienie

ania - Nastak wypila o 18.30 150ml mleka a o 20.30 wypila 70ml i poszla spac tak ja wymeczylismy ze zasnela po 5 miutach od polozenia do lozeczka

Stary 2010-10-05, 00:18   #1666
niezawsze
Zakorzenienie

Ania swietne zdjecia, super wygladacie!

Haniu super widoczki, tez tak chce! Tez swietnie wygladacie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość

Dołączam do dziewczyn z problemem kupowym
Kupa nawet pojawia się raz dziennie, ale Agatę męczą bolesne i ŚMIERDZĄCE bąki. Miała tak któraś? Czasem aż zapłacze przy puszczaniu bąka.
moja tez niezla smierdziuszka, ale wtedy jak kupki dluzej nie zrobi

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
To ja też pochwalę się nowymi zdjęciami Agatki
no jaka ladna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Po chrzcinach fajnie. Franiu przespał prawie cała msze a na przyjęciu był jak aniołek. Dzisiaj trochę marudzi, ale to pewnie przez nadmiar emocji wczoraj. Dzisiaj mamy małe poprawiny dla znajomych. Jak bede miała zdjecia to na pewno coś wrzuce. Ja byłam wczoraj padnieta jak po jakims weselu
no to super, ze chrzciny sie udaly, moja tez przespala wiekszosc a ksiadz do niej mowil: "halo, prosze pani, pani sie obudzi" ;P
Cytat:
po sobotnim wystepie Marysi
Super!
Cytat:

sliczne zdjecie I rzeczywiscie pradziadkowie to skarb! Moja Milenka ma 2 prababcie i 1 pradziadka
Maja tez ma 2 prababcie i 1 pradziadka

Swietnie wygladacie z Milenka

W dzien nie mam czasu nadrabiac, taka ladna pogoda i spacerujemy ile sie da, nie chce myslec co to bedzie jak sie zepsuje pogoda, bo ululac Maje w dzien to wyzwanie a widac, ze zmeczona tylko spac nie moze

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

ma ktoras moze ta karzelke? http://allegro.pl/fisher-price-n8849...250588089.html
Mi zalezy na projektorze najbardziej a tu on jest i ciekawa jestem jak dziala. Maja dostala od chrzestnego lozeczko to karuzelke trzeba dokupic teraz

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-10-05 o 01:53
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 02:53   #1667
Basia84
Rozeznanie

dziewczyny wszystkie zdjecia dzieciaczkow przesliczne.

aniu
wkoncu sie zdecydowalas daj znac jak Misiu. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

i ja wam pokaze najnowsze zdjecie i przymiarke kurtki na pozna jesien
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:19   #1668
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ania swietne zdjecia, super wygladacie!

no to super, ze chrzciny sie udaly, moja tez przespala wiekszosc a ksiadz do niej mowil: "halo, prosze pani, pani sie obudzi" ;P

i co posluchala ksiedza?
i jak testowaliscie juz? podoba sie Mai lozeczko?

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość

aniu
wkoncu sie zdecydowalas daj znac jak Misiu. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

jak narazie jest w porzadalu. nie widze zeby mu krostki wyskoczyly no i zadnych innych dziwnych rzeczy poza tym ze z kaszka jak jest to bardziej sie najada chyba bo za 3 godziny nie jest glodny. no a w nocy to dzis nas ladnie zaskoczyl. zasnal przed 20 i spal do 7.20!

a fotke widzialam na nk super wygladacie. no i jaka kurteczka

na 10 mamy szczepienie mam nadzieje ze bedzie sie dobrze po nim czul bo potem to usg jeszcze

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-10-05 o 08:21
Stary 2010-10-05, 08:34   #1669
karolcia228
Zakorzenienie

ania - gratulacje, jakiej firmy kaszke dalas??

my nocka oki, nad ranem karmienie i spalysmy do 8

basia - duzy chlopak

Stary 2010-10-05, 08:47   #1670
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość

jaka skora! Super sie prezentuje

Cytat:

i co posluchala ksiedza?
i jak testowaliscie juz? podoba sie Mai lozeczko?
nie
lozeczko czeka az kolyske zabierze chrzestny, bo im sie w grudniu kolezanka rodzi dla Mai, na razie nie ma gdzie postawic.

My 2 dzien bez debridatu, bo 4 tyg mozna tylko od zrobienia zawiesiny i noc koszmarna, musialam ja wziac na sobie polozyc na brzuszku, bo co chwila sie budzila W sumie to sie zastanawiam czy to przez brak debridatu czy przez winogrona moze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:58   #1671
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ania - gratulacje, jakiej firmy kaszke dalas??
kaszka bobovita

w co daja szczepionke na pneumokoki?

Cytat:
jaka skora! Super sie prezentuje

nie
lozeczko czeka az kolyske zabierze chrzestny, bo im sie w grudniu kolezanka rodzi dla Mai, na razie nie ma gdzie postawic.

My 2 dzien bez debridatu, bo 4 tyg mozna tylko od zrobienia zawiesiny i noc koszmarna, musialam ja wziac na sobie polozyc na brzuszku, bo co chwila sie budzila W sumie to sie zastanawiam czy to przez brak debridatu czy przez winogrona moze
my tez odstawilismy debridat po 4 tygodniach ale u nas nie bylo wielkiej roznicy bo pomimo ze go dostawal to i tak mial problemy z kupka i pierdkami
biedna Maja
Stary 2010-10-05, 09:05   #1672
karolcia228
Zakorzenienie

Ania - bobovita bezsmakowa?? Zalezy ile masz ukuc w danym szczepieniu, u nas bylo w nozke w czwartek mamy 2 dawke

Stary 2010-10-05, 09:21   #1673
muminek88
Zadomowienie

moje dziecko tak ślicznie gaworzy i do tego az sie zaciaga tak jakby przy tym...sma rozkosz.Juz zapomnialam kiedy Szymek byl taki malutki
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:24   #1674
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
ania
kciuki za usg...my mamy usg nerek 28.10 bo jakis zastoj maly mial przy wypisie ze szpitala i chcemy to jeszcze wykluczyc zanim udamy sie do pediatry chociaz nie wiem czy bede az tyle czekac z wizyta jezeli te rewolucje brzuszkowe nadal beda przez caly dzien i noc.....
belunia moj tez ma wodniaczki i ponoc do 2 lat czy jakos tak jest szansa ze sie wchlona w przeciwnym razie zabieg...u nas dodatkowo przy uwieznietej przepuklinie sie zastanawiali czy to nie wodniaki, na szczescie lekarz zdecydowal o operacji bo faktycznie byly tam jeszcze uwiezniete jelitka....
powiedz ty wykluczylas sam nabial i brzuszek przestal bolec tak ? karmisz piersia ? co jadasz...bo ja juz tez podejrzewam rewolucje brzuszkowe z powodu nabialu...sama nie wiem.....z drugiej strony skórke ma ładna
anuszka nic na to nie biore bo nie boli i nic nie widac....
co do piersi u mnie wiecej leci z lewej ale ja to leworeczna jestem moze to ma zwiazek
agamarcio dbaj o siebie
hd cudnie!zazdroszcze wypadu
linka zgadzam sie z dziewczynami ...ty chudzino
anoxa cos mi sie zdaje ze moj maly tez sie przyzwyczail do raczek i to w pionie
lazurowa ja mam te karuzelke i wiem ze jeszcze ania...jestem zadowolona chociaz sa 3 melodyjki na krzyz i ten śmieszny pilot albo mi nie dziala albo sie nie znam...Adaskowi sie jednak podoba

jestem na 53 str...za chwile wracam do czytania

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:34   #1675
karolcia228
Zakorzenienie

my z nastka jedziemy do rodzicow tata za raz po nas przyjedzie

Stary 2010-10-05, 09:39   #1676
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
W sumie to sie zastanawiam czy to przez brak debridatu czy przez winogrona moze
A czemu nie wskazane winogrona ja też jem i nic się nie dzieje
papeteria u mnie też więcej z lewej leci a leworęczna nie jestem
Basiu ale przystojniacha w tej kurtce - taki mały lotnik (kurtka kojarzy mi się z lotnikami)

Hej mamusie u nas nocka ja nie wiem co się malutkiej poprzestawiało już tak ładnie spałą i co i du...pa. poszła spać 0 20.00 pobudka o 23.45. spanko od 0.15 do 0.43, i jedzonko potem spanko 0d 1.10 do 2.15 jedzenie i spanie od 2.25 do 3.05 jedzenie do 3.25 i spanie do 4.00 wkońcu wziełam ją do nas do łózka i co i nic spanie do 5.30. jedzenie do 6.00 i o 7 już pobudka.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-10-05 o 09:41
Stary 2010-10-05, 09:47   #1677
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Ania - bobovita bezsmakowa?? Zalezy ile masz ukuc w danym szczepieniu, u nas bylo w nozke w czwartek mamy 2 dawke
mialabyc bezsmakowa a z jablkiem sie okazala ale chcemy bezsmakowa kupic. ryzowa
jedno uklucie bedzie mial te podstawowe no i pneumokoki. tylko ze my 1 dawke pneumo pominelismy i dopiero dzis bedzie mial pierwsza. to dostanie w dwie nozki? znieczulilam mu jedna bo nie wiem gdzie te pneumokoki beda

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moje dziecko tak ślicznie gaworzy i do tego az sie zaciaga tak jakby przy tym...sma rozkosz.Juz zapomnialam kiedy Szymek byl taki malutki
ooo a co tam u was? wszystko juz w porzadku?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
ania
kciuki za usg...my mamy usg nerek 28.10 bo jakis zastoj maly mial przy wypisie ze szpitala i chcemy to jeszcze wykluczyc zanim udamy sie do pediatry chociaz nie wiem czy bede az tyle czekac z wizyta jezeli te rewolucje brzuszkowe nadal beda przez caly dzien i noc.....
mam nadzieje ze nic tam powaznego nie wyjdzie

podziwiam cie ze nadrabiasz wszystko

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Basiu ale przystojniacha w tej kurtce - taki mały lotnik (kurtka kojarzy mi się z lotnikami)

Hej mamusie u nas nocka ja nie wiem co się malutkiej poprzestawiało już tak ładnie spałą i co i du...pa. poszła spać 0 20.00 pobudka o 23.45. spanko od 0.15 do 0.43, i jedzonko potem spanko 0d 1.10 do 2.15 jedzenie i spanie od 2.25 do 3.05 jedzenie do 3.25 i spanie do 4.00 wkońcu wziełam ją do nas do łózka i co i nic spanie do 5.30. jedzenie do 6.00 i o 7 już pobudka.
wlasnie nie wiedzialam z czym mi sie kojarzy

wspolczuje nocki. a moze skok macie?
Stary 2010-10-05, 09:49   #1678
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Linka
ja mam 164 i 57kg i tez jest mi zle
:roll eyes: nastepna chudzina ja przy 160 dobrze sie czulam z 55kg wiec jeszcze 4kg i pasuje......
lazurowa u mnie ta wazka sie nie opuszcza
ania super ze misiek wsunal kaszke co do tabsow to ja bralam 8 lat z przerwami ale nigdy nie plamilam tak dlugo choc wiem ze plamienia moga wystapic i to norma ale czy tak dlugo
justynacz mam nadzieje ze bedziesz zadowolona..moj wlasnie w niej spi...na lozku nie mogl zasnac bo sie prezyl przez brzuszek wiec o 8:00 wsadzilam go do niej ale juz sie bedzie powoli budzil
....co do kup to śmierdzace nie...ale cały dzien i noc cisnie a kupa o ile jest to raz maks dwa na dzien
ślicznie wygladacie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:57   #1679
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej
To ja dobrze się czułam z 65 przy 160cm
dzidzia byłyśmy w Gdyni u mojej siostry, ja miałam zajęcia, a Iga zostawała z ciotką
papeteria mi też leci więcej z lewej, a jestem praworęczna

Dziś przyjeżdża do mnie koleżanka ze swoją 2-letnią córeczką, muszę ogarnąć dom. Buziaki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:11   #1680
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
wspolczuje nocki. a moze skok macie?
Aniu a widzisz o tym nie pomyślałam.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości