"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 22:12   #2791
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja już przytyłam 12 kg

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

masz taki gotowy wzór z kolorami namalowanymi? i w czym dokłądnie masz problem, z wyborem nici, czy w jaki sposób się stawia krzyżyki?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

ja od początku ciązy przytyłam 4 kg, a to 24 tydzień.

Mam wzór z kolorami i nici mulina, tak? czy to trzeba jakoś rozdzielić? jak się robi te krzyzyki? fajny prezent.. ale ja się kompletnie nie znam.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:17   #2792
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dobranoc miłych snów
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:22   #2793
make_up_istka
BAN stały

Dziewczyny, śliczne brzuszki macie

Marika, boski torcik! Zjadłabym taki...

Lilijka też mi się wydaje że tyjesz książkowo!

Ja dziś miałam bardzo zły dzień. Zaczął się fajnie, spotkanie z przyjacielem niewidzianym od dwóch lat, a potem się zaczęło. Dostałam okropnych bóli brzucha i koniec końców wylądowałam z TŻem i przyszłą teściową na izbie przyjęć. Biedny TŻ zbladł i prawie zemdlał, bo już myślał że rodzę...!
Lekarz twierdzi, że nic się nie pogarsza z moją szyjka (a był baaardzo niedelikatny ), a skurcze nie obejmują całego brzucha, więc nie jest źle. Kilka dni mam sobie poleżeć, absolutnie nie współżyć, a to okropne kłucie w boku to moje więzadła (być może tak mi dokucza codziennie z powodu ruchliwości i ułożenia małej) no i brać no-spę czyli po staremu... Ja zwariuję

aha, mysiopez ciężko wytłumaczyć pisemnie jak się robi krzyżyki, ale w internecie (np. na chomiku) na pewno znajdziesz instrukcje ze zdjęciami. Trzeba rozdzielić mulinę na pół Kiedyś wyszywałam, ale szybko mi się znudziło

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-10-04 o 22:24
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:39   #2794
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a w którym tygodniu jesteś?

25 i 2 dni

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja od początku ciązy przytyłam 4 kg, a to 24 tydzień.

Mam wzór z kolorami i nici mulina, tak? czy to trzeba jakoś rozdzielić? jak się robi te krzyzyki? fajny prezent.. ale ja się kompletnie nie znam.

w zależności od tego jaką masz kanwę, jeżeli są większe dziurki to możesz haftować 3 nitkami, mniejsze 2.

Na trj stronie masz pokazane co i jak: http://www.haftowanie.kadan.pl/info_haft.htm

możesz tez poszukać instrukcji na youtubie - generalnie to po prostu robisz krzyżyki łączyć 4 najbliższe siebie dziurki, jak jest dłuższa linia można zrobić fragment półkrzyżyków a następnie wrócić pół krzyżykami poprowadzonymi w przeciwną stronę. Ciężko jest to opisać poszukaj na necie obrazków, a jak nie będziesz wiedziała szczegółów to pytaj, może ci pomożemy.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:42   #2795
muron
Zakorzenienie

Cytat:
25 i 2 dni

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

w zależności od tego jaką masz kanwę, jeżeli są większe dziurki to możesz haftować 3 nitkami, mniejsze 2.

Na trj stronie masz pokazane co i jak: http://www.haftowanie.kadan.pl/info_haft.htm

możesz tez poszukać instrukcji na youtubie - generalnie to po prostu robisz krzyżyki łączyć 4 najbliższe siebie dziurki, jak jest dłuższa linia można zrobić fragment półkrzyżyków a następnie wrócić pół krzyżykami poprowadzonymi w przeciwną stronę. Ciężko jest to opisać poszukaj na necie obrazków, a jak nie będziesz wiedziała szczegółów to pytaj, może ci pomożemy.
ja ma ok 6-7 kg (zalezy od wagi) jestem w 6 mies, myślałam, że 5 nie przekroczę;-) Bo na początku to b mało, tak naprawdę to ostatnie 2 miesiące, ale teraz zwolniło, raczej 12 nie przekroczę

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-04 o 22:49
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:47   #2796
vilya
Zadomowienie

No niestety ja bardzo przytyłam w 2 i 3 miesiącu - waga codziennie szła do góry, być może z powodu tego że leżałam, być może przez niedoczynność tarczycy, być może przez ten duphaston - albo wszystko po kolei. Ostatnio waga się zmienia już powolutku. Niby przytyłam w biodrach i w brzuszku - po reszcie nie widać. A i brzuch mam typowo ciążowy i nie ma tłuszczyku. Nie wiem z czego to wynika. Ważę teraz 63 kg.

A dziewczyny chciałam sobie kupić jakieś leginsy ciążowe ale takie grubsze - bo ostatnio w gatcie kupiłam to się okazały cienkie, przeźroczyste i normalnie tyłek na wierzchu - polecacie jakąś firmę, ew. sprzedawcę na allegro, grubość i czy wiecie jaka jest rozmiarówka?

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-10-04 o 23:49
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 00:36   #2797
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
No niestety ja bardzo przytyłam w 2 i 3 miesiącu - waga codziennie szła do góry, być może z powodu tego że leżałam, być może przez niedoczynność tarczycy, być może przez ten duphaston - albo wszystko po kolei. Ostatnio waga się zmienia już powolutku. Niby przytyłam w biodrach i w brzuszku - po reszcie nie widać. A i brzuch mam typowo ciążowy i nie ma tłuszczyku. Nie wiem z czego to wynika. Ważę teraz 63 kg.

A dziewczyny chciałam sobie kupić jakieś leginsy ciążowe ale takie grubsze - bo ostatnio w gatcie kupiłam to się okazały cienkie, przeźroczyste i normalnie tyłek na wierzchu - polecacie jakąś firmę, ew. sprzedawcę na allegro, grubość i czy wiecie jaka jest rozmiarówka?
Ja dzis na allegro zamówiłam leginsy. jakoś około srody będą to powiem czy polecam sprzedajacego.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:36   #2798
Koperco
Zakorzenienie

hej Dziewczyny czy mogę do Was się dołączyć??pisałam b. rzadko jak jeszcze była pierwsza część,ale miałam strasznie dużo na głowie i jakoś przepadłam w problemach. W końcu się wyluzowało i mam trochę czasu na komputer(wreszcie!) przygarniecie mnie z powrotem?? termin mam na 24lutego
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:00   #2799
madelinem
Zadomowienie

Cytat:

witajcie

legginsy kupiłam takie, czarne:
http://allegro.pl/anatomiczne-leggin...196250973.html
są ok, grube i nie prześwitują, rozmiar też ok, chociaż łydki mam za chude i trochę luźne ale reszta dobra...

wg wagi położnej z przed 2 tyg ważę 6 kg więcej. dziś wizyta, to się dowiem ile więcej jest teraz...

miłego dnia

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny czy mogę do Was się dołączyć??pisałam b. rzadko jak jeszcze była pierwsza część,ale miałam strasznie dużo na głowie i jakoś przepadłam w problemach. W końcu się wyluzowało i mam trochę czasu na komputer(wreszcie!) przygarniecie mnie z powrotem?? termin mam na 24lutego
heej
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:00   #2800
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

Polecam sprzedającego - firmę Oasi_Style, ja kupiłam sobie już 2 parę u tego sprzedającego. Z tego, co wiem kilka dziewczyn z forum też ma od niego leggi i są zadowolone. Rozmiarówka jest duża, ja kupiłam sobie M i spokojnie do końca ciąży mi wystarczy. Są bardzo wygodne, ale w zimę będę na pewno zakładała 2 pary, żeby się nie zaziębić.

Tu link--->http://allegro.pl/anatomiczne-leggin...254816942.html

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-05 o 09:01
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:25   #2801
Louboutinka
Raczkowanie

hej laseczki..
widzę ze wczoraj nasze forum mialo trochę wątek jak forum murator..
u mnie drugi dzien robienia podlogi i chyba zostanę narkomanem smierdzi strasznie wszedzie wietrze i drzwi zamykam a i tak czuje..więc narazie mój domek to syf i smród totalny, zazdroszcze tym ktore pokonczyly i naprawde fajnie wyglada mieszkanko na tych zdjęciach - muron kiedy parapetówka???
ale równie imponująca jest łazienka mariki superowa.. widac ze to jakis znany architekt projektowal.. i to krzeselko na papier jest urocze hihi ... borze jak jak sobie przypomne moje gruzowisko i fotele rybackie w salonie hhaha zreszta teraz wcale lepiej nie jest bo tylko sypialniai lazienki jako tako prawie skoncozne.. a np kuchnia to mikrofala na malym stoliku, parapet na zapasy i do krojoenia i stolik turystyczny z czajnikiem bezprzewodowym...masakra. .. a myslalam ze kuchni nie bedzie mi tak brakowac...mimo ze gotowac nie umiem to chciala bym miec juz mebelki by porzadnie rano kawke z mlekiem zrobic..ehh jeszcze z 2 msc i moze bedzie skoncozna..a do tej pory to moge tylko posledzic co gotujecie/pieczecie i łykać slinkę i robić zamowienia u mamy a pozniej mam nadzieje ze mi pomozecie w nauce gotowania.. bo chciala bym zaskoczyc mezusia i zrobic mu extra obiad..zjadliwy oczywiscie..

poza tym śliczne brzuszki macie.. kiedys tez zakladalam ze porobie sobie zdjecia tydzien po tygodniu lub msc po msc i jakos mi nie wyszlo..
tylko jak widze tu u was glownie ładnie brzuszki rosną a mi poszlo troche w uda i tylek :-( no ale cóż..
lekarz stwierdzil ze do okolo 17 kg powinnam przytyc.. i dziwie sie ze niektórzy wasi uwazaja ze 5 czy 6 to duzo - moj lekarz to dr hab. ginekologi i endokrynologi wiec wydaje mi sie ze na tym sie zna i powiedzial ze powinno sie oceniac pacjentke przed ciaza i jej zapasy tluszczu i ocenic ile mniej wiecej powinna przybrac by bylo to zdrowe dla niej i dziecka w czasie ciąży i karmienia.. bo musimy być zdrowymi i bogatymi w wartosciowe mleczko "magazynkami" dla dzidzi (tz te ktore chcą karmić)
no i wg niego ja mialam bardzo malo tkanki tluszczowej przed ciązą i musze troche to nadrobić.. choc ja siebie nie wyobrazam z +17kg.. ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac.. nie wchodze za czesto na wage by się nie przerazac i jem wszystko na co mam ochote i zobaczymy ile kg do przodu wyjdzie..

ale się napisalam ..

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2010-10-05 o 09:26
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:28   #2802
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dzień dobry laseczki , bo oczywiście jesteśmy najpiękniejsze
widzę, że piszecie o leginsach
właśnie dostaliśmy z mężem zaproszenie na ślub no i jak zwykle zaczynają się problemy w stylu: w co ja się ubiorę? bo nasz stan zmienia się z minuty na minutę
już z siostrą wymyśliłyśmy, że jak nie znajdę sukienki (pomijam te super drogie, budżet ograniczony - wolę na dzieciaczka przeznaczyć kasę) to kupię jakąś długaśną tunikę i do tego leginsy
na pomysł wpadłam jak zobaczyłam tak ubraną dziewczynę czekającą na parę młodą przed kościołem.
Stary 2010-10-05, 09:33   #2803
cytrynka3002
Zadomowienie

lilijka3 - Dobry pomysł z tą tuniką i leggami - na pewno łatwiej będzie Tobie coś znaleźć w sklepie, teraz jest dużo tego typu zestawów.

Louboutinka - pewnie, że pomożemy . Ja też sama wszystkiego się uczyłam, bo u mamy w domu raczej ojczym mój gotuje, mama jest od pieczenia ciast . Ale pomalutku ogarniałam temat i teraz nie ma takiego dania, którego się nie podejmę (choć efekty nie są zawsze zadowalające) . Ty też dasz na pewno radę!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:41   #2804
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
hej laseczki..
widzę ze wczoraj nasze forum mialo trochę wątek jak forum murator..
u mnie drugi dzien robienia podlogi i chyba zostanę narkomanem smierdzi strasznie wszedzie wietrze i drzwi zamykam a i tak czuje..więc narazie mój domek to syf i smród totalny, zazdroszcze tym ktore pokonczyly i naprawde fajnie wyglada mieszkanko na tych zdjęciach - muron kiedy parapetówka???
ale równie imponująca jest łazienka mariki superowa.. widac ze to jakis znany architekt projektowal.. i to krzeselko na papier jest urocze hihi ... borze jak jak sobie przypomne moje gruzowisko i fotele rybackie w salonie hhaha zreszta teraz wcale lepiej nie jest bo tylko sypialniai lazienki jako tako prawie skoncozne.. a np kuchnia to mikrofala na malym stoliku, parapet na zapasy i do krojoenia i stolik turystyczny z czajnikiem bezprzewodowym...masakra. .. a myslalam ze kuchni nie bedzie mi tak brakowac...mimo ze gotowac nie umiem to chciala bym miec juz mebelki by porzadnie rano kawke z mlekiem zrobic..ehh jeszcze z 2 msc i moze bedzie skoncozna..a do tej pory to moge tylko posledzic co gotujecie/pieczecie i łykać slinkę i robić zamowienia u mamy a pozniej mam nadzieje ze mi pomozecie w nauce gotowania.. bo chciala bym zaskoczyc mezusia i zrobic mu extra obiad..zjadliwy oczywiscie..

poza tym śliczne brzuszki macie.. kiedys tez zakladalam ze porobie sobie zdjecia tydzien po tygodniu lub msc po msc i jakos mi nie wyszlo..
tylko jak widze tu u was glownie ładnie brzuszki rosną a mi poszlo troche w uda i tylek :-( no ale cóż..
lekarz stwierdzil ze do okolo 17 kg powinnam przytyc.. i dziwie sie ze niektórzy wasi uwazaja ze 5 czy 6 to duzo - moj lekarz to dr hab. ginekologi i endokrynologi wiec wydaje mi sie ze na tym sie zna i powiedzial ze powinno sie oceniac pacjentke przed ciaza i jej zapasy tluszczu i ocenic ile mniej wiecej powinna przybrac by bylo to zdrowe dla niej i dziecka w czasie ciąży i karmienia.. bo musimy być zdrowymi i bogatymi w wartosciowe mleczko "magazynkami" dla dzidzi (tz te ktore chcą karmić)
no i wg niego ja mialam bardzo malo tkanki tluszczowej przed ciązą i musze troche to nadrobić.. choc ja siebie nie wyobrazam z +17kg.. ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac.. nie wchodze za czesto na wage by się nie przerazac i jem wszystko na co mam ochote i zobaczymy ile kg do przodu wyjdzie..

ale się napisalam ..
zamieszanie z nadprogramowymi kg wyszło po mojej wizycie u endokrynologa
jak jeszcze chodziłam do pani doktor dietetyczki (ale jest przede wszystkim ginekologiem) to na koniec kuracji powiedziała mi, że w ciąży powinnam przytyć miedzy 11-13 kg (wtedy będzie dobrze), a jak przytyję ponad 15 kg to się na mnie obrazi. Tak więc dała mi szansę do 15 kg
a wspaniały endokrynolog stwierdził, ze 6 kg to już za dużo jak na ten tydzień - i nie zgadzam się w tej kwestii, bo jestem książkowa, przynajmniej narazie

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

pewnie, ze pomożemy
ja wczoraj zrobiłam sama, pierwszy raz własnoręcznie pierogi , tylko mój mąż nawalił i nie zjawił się na obiedzie, bo latał za kasą (ma takiego szefa, że zamiast tygodniówek daje mu np 100 zl) i nasze drogi się rozminęły trochę, bo ja musiałam iść do lekarza (a jak to u lekarza siedziałam 1,5 h, bo on jest bardzo rzetelny i każdą pacjentkę przetrzymuje ok 30 minut)

u mnie w domu jest tak, że siostra super piecze, a jak potrafię gotować (tak się podzieliło)
ona uczy się ode mnie, a ja od niej

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

witamy witamy
Stary 2010-10-05, 09:51   #2805
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

Koperco dzień dobry, witamy

Lilijka widziałam kiedyś babeczkę ubraną w takie fajne, eleganckie leginsy przeplatane srebrną nitką, bardzo to ładnie wyglądało

A tak ogólnie to witam się ze wszystkimi mamuśkami, dziś robię naleśniki na ostro, z kawałkami kurczaczka, pieczarkami i zapiekane z żółtym serem, ciekawe co z tego wyjdzie

Noc nieprzespana, choróbsko się jakieś przyplątało, katar okropny (próbowałam zasnąc z chusteczką wciśniętą w dziurkę od nosa ). Trzeba się ratować jakimś kompotem z malin czy coś. Macie jakieś naturalne dobre sposoby na przeziębienie? Z tego co wiem, to można chyba rutinoskorbin wziąć...
Stary 2010-10-05, 09:54   #2806
Koperco
Zakorzenienie

Louboutinka jeśli będziesz chciała coś wegetariańskiego to też chętnie pomogę) Może nie mam ogromnego stażu aczkolwiek nikt nie narzeka na rezultaty

co do wagi to ja na przykład przytyłam dopiero 3,7kg a jestem w 20tyg. no ale najwyraźniej tak jest dobrze;]
i chciałam się pochwalić że od wczoraj wiem, że będę miała chłopaczkatak jak chciałam. Który zaczął na dniach kopać - jakie to fajne uczucie!!
Mam leginsy ciążowe, takie o jakich piszecie i są super.polecam!!
s_a_j ja jestem całą ciąże co chwila chora (znaczy katar, 37,3, rozsadza mi głowę i nie mogę spać)a mi lekarka każe ciągle czosnek, herbata z cytryna/sokiem malionowym - średnio to pomaga;/

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:01
Stary 2010-10-05, 09:54   #2807
s_a_j
Rozeznanie

A jeszcze co do wagi to ja przytyłam z jakieś 8 kg, mój lekarz mnie ostatnio pochwalił, że bardzo ładnie i że dobrze, no więc chyba jest ok, niczym się nie martwię a apetyt mam i to spory
Stary 2010-10-05, 09:59   #2808
kaskup
Rozeznanie

witam i ja..

jest 10 a u nas na termometrze 2 stopnie maz dzwonił i mówil ze wieje strasznie i czuje sie jakby -5 było..
a ja mam isc do mamy.. buuu... chyba zamarzne..
nie wiem czy mam dawac Amelce rajstopy pod spodnie czy sie zgrzeje?? jejciu nie lubie zimna...
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:03   #2809
Louboutinka
Raczkowanie

no to super ze moge na was liczyc w kwestii gotowania bo dla mnie to beda naprawdę początki.. do tej pory to robiłam frytki z piekarnika i podgrzewałam i to koniec gotowania a z pieczeniem.. to tylko karpatka z paczki mi wychodziła..

mamy nie chce prosic bo ona za super gotuje i by sie ze mnie uśmiała tylko i pewnie skoczylo by sie tak ze od razu by się wyrywała by za mnie zrobic..
zreszta ją tez chciala bym zaskoczyc ze sama cos zrobilam
tylko boje się ze dla moich bliskich to moze byc za duzy szok że coś sama ugotuję bede musiala pewnie ich cucić

no ale na razie spokojnie czekam na koniec remontu i meble w kuchni wiec mam jeszcze troche czasu..

eh jakis beznadziejny dzien się szykuje..pochmurno i wietrznie.. a chcialam w koncu isc na spacer.. buuu
trudno.. znowu bede musiala posiedziec na allegro i wybrac coś dla malego
Stary 2010-10-05, 10:03   #2810
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ale mnie pocieszyłaś tą wagą
zależy co mi się uda kupić, w tym pomoże mi jednak siostrzyczka, na której zawsze w tej kwestii mogę polegać hehe (jest polonistką, ale pasjonuje się kosmetyką i wizażem , no poprostu skarb w takiej rodzince)
kurcze mam nadzieję, że pogoda będzie przynajmniej nie deszczowa, bo nie ma nnic gorszego od deszczu w dniu ślubu (i tu nawet jest jakiś przesąd)
Stary 2010-10-05, 10:06   #2811
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Louboutinka jeśli będziesz chciała coś wegetariańskiego to też chętnie pomogę) Może nie mam ogromnego stażu aczkolwiek nikt nie narzeka na rezultaty

/
oczywiście ze też.. szczegolnie dla siebie samej bede potrzebować bo mnie teraz w ciąży odrzucilo od mięsa totalnie.. blee
Stary 2010-10-05, 10:08   #2812
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
no to super ze moge na was liczyc w kwestii gotowania bo dla mnie to beda naprawdę początki.. do tej pory to robiłam frytki z piekarnika i podgrzewałam i to koniec gotowania a z pieczeniem.. to tylko karpatka z paczki mi wychodziła..

mamy nie chce prosic bo ona za super gotuje i by sie ze mnie uśmiała tylko i pewnie skoczylo by sie tak ze od razu by się wyrywała by za mnie zrobic..
zreszta ją tez chciala bym zaskoczyc ze sama cos zrobilam
tylko boje się ze dla moich bliskich to moze byc za duzy szok że coś sama ugotuję bede musiala pewnie ich cucić

no ale na razie spokojnie czekam na koniec remontu i meble w kuchni wiec mam jeszcze troche czasu..

eh jakis beznadziejny dzien się szykuje..pochmurno i wietrznie.. a chcialam w koncu isc na spacer.. buuu
trudno.. znowu bede musiala posiedziec na allegro i wybrac coś dla malego
kochana, moja teściowa też swego czasu próbowała coś za mnie zrobić, ale twardo się nie dałam i małymi kroczkami, w żółwim tempie robię sama
pamiętam jak dała mi rolady (surowe), a ja je tak przyrządziłam i doprawiłam po swojemu, że od tamtego czasu mój mąż powiedział, że tylko u mnie będzie je jadł i tym sposobem bez mojej konsultacji już nic nam nie daje, no chyba że mam konkretnie na coś ochotę i sama poproszę

mi udało się wczoraj wyjść na spacerek

co do przeziębień to jeszcze (odpukać w niemalowane) się twardo trzymam. I dziwię się, bo przy moim zawodzie zazwyczaj już jakieś problemy o tej porze roku były Muszę tez dodać, że mamy piece na węgiel (jeden kaflowy), w którym nie palimy jeszcze, bo nie ma węgla. I w mieszkaniu mam temperaturę ok 15 st. Na dodatek jeszcze remontują kamienicę i wczoraj pozalewali mnie przez okno w kuchni :/, więc jest trochę więcej wilgoci

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:11
Stary 2010-10-05, 10:08   #2813
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
kurcze mam nadzieję, że pogoda będzie przynajmniej nie deszczowa, bo nie ma nnic gorszego od deszczu w dniu ślubu (i tu nawet jest jakiś przesąd)
hmm ja słyszałam ze jak pada w dniu slubu to wróży szczęśliwe małżeństwo.. ale moze mowia ci którzy chcą sie pocieszyć ze mają kiepską pogodę na ślubie
Stary 2010-10-05, 10:13   #2814
Koperco
Zakorzenienie

Louboutinka to jeśli chcesz, mam kilka fajnych stron z blogami-przepisami, z których ZAWSZE wychodzą potrawy i są smaczne. jak zaczynałam gotować z nich korzystałam a wtedy poziom moich kulinarnych umiejętności nie był wysoki:P Nadal z nich korzystam.
Aha i co do diety wegetariańskiej jeśli byś się zastanawiała czy zdrowe, czy nie szkodzi maluchowi itp. to naprawdę jest zdrowe, dla kobiet w ciąży też) jeśli jakieś pytania to wal śmiało do mnie

lilijka3 w dzień mojego ślubu lało (sama ceremonia też) ale potem, po ceremonii, już jak dojechaliśmy do domu się rozpogodziło i póki co na brak małżeńskiego szczęścia nie narzekam)

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:17
Stary 2010-10-05, 10:17   #2815
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
to jeśli chcesz, mam kilka fajnych stron z blogami-przepisami, z których ZAWSZE wychodzą potrawy i są smaczne. jak zaczynałam gotować z nich korzystałam a wtedy poziom moich kulinarnych umiejętności nie był wysoki:P Nadal z nich korzystam.
Aha i co do diety wegetariańskiej jeśli byś się zastanawiała czy zdrowe, czy nie szkodzi maluchowi itp. to naprawdę jest zdrowe, dla kobiet w ciąży też) jeśli jakieś pytania to wal śmiało do mnie
to mi mozesz podesłac jakies linki.. bo lubie czasem sobie poeksperymentowac..
Stary 2010-10-05, 10:18   #2816
gabishing
Rozeznanie

cześć dziewczynki, ja piję kawkę i jem pączka pogoda ładna choć chłodno
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:20   #2817
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
smacznego!!

powiedzcie mi trzeci trymest zaczyna sie po skończonym 26, 27 czy 28 tc??
Stary 2010-10-05, 10:28   #2818
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
hmm ja słyszałam ze jak pada w dniu slubu to wróży szczęśliwe małżeństwo.. ale moze mowia ci którzy chcą sie pocieszyć ze mają kiepską pogodę na ślubie
dobre, bo ja słyszałam zupełnie odwrotnie, że jak pada, to małżeństwo do kitu

u mnie były anomalie pogodowe: tydzień przed cywilnym (miałam razem z koleżanką w ten sam dzień) było słoneczko, ciepło, a w dniu ślubu zasypało nas śniegiem (14.02)
za to na kościelnym (5.09) rano tak padało, że jak siedziałam u fryzjera z innymi pannami młodymi to modliłyśmy się o słońce no i faktycznie jak wychodziłam z kościoła, to wprawdzie było wietrznie ale za to cieplutko i słonecznie z pięknymi chmurkami

a co do małżeństwa to myślę, że u nas to jest jak wszędzie w kratkę, jak ta nasza pogoda

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
smacznego!!

powiedzcie mi trzeci trymest zaczyna sie po skończonym 26, 27 czy 28 tc??
według mej książki od 28 tygodnia c.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
mniam mniam, smacznego

pączek z marmoladą, różą, czy dżemem i koniecznie z cukrem pudrem a nie z lukrem narobiłaś smaczka
Stary 2010-10-05, 10:51   #2819
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny,
Właśnie wróciłam z połówkowego Mały jest zdrowy, waży już 403 gramy, ma 20 centymetrów ssał kciuka, a pępowinę miał przy stópkach hehe. Leży głową do dołu, ale udało się zrobić zdjęcie twarzyczki, to potem wstawię brewki ma po tatusiu, i w ogóle jest śliczny . a ja przytyłam tylko 4 kg, więc jest super

Louboutinka, ja ciągle coś pichcę, więc jak będziesz chciała jakiś przepis na sprawdzoną potrawę, ciasta, kolację przy świecach, to pisz małymi kroczkami dojdziesz do wprawy na początek polecam nadziewane bakłażany, niebo w gębie

gabishing, dobrze Cię widzieć.

koperco, witaj

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:00   #2820
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości