Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 19:22   #1741
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

ogladalam sobie przed chwila jak wygladaja dzieciaczki w roznych tygodniach ciazy i sprawdzilam co moge zobaczyc za 3 tygodnie, rozczuliłam sie, a lzy stanely mi w oczach.

Znow zaczal bolec mnie brzuch

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2010-10-04 o 19:36
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 19:37   #1742
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Serio ????????? Mogą być zastepowane nowymi? No jak dla mnie niewiarygodne Uspokoiłaś mnie strasznie !!!
18.10 powinnam brać drugą dawkę szczepionki przeciw zółtaczce, ale to chyba juz niewskazane...
Na marginesie gdyby to faktycznie była ciąża, niezły zrobiłabym prezent rodzicom na urodziny: 18.10 Tata kończy 64 lata a mami 22.10 - 55 latek Na razie nic nie mówiłam
Ja lece za miesiac do Meksyku i umowilam sie z lekarzem na rozmowe wlasnie w sprawie wyjazdu. Moze tez powinnas tak zrobic. Ja powinnam byla zaszczepic sie przeciw zoltaczce typu A, ale ze wzgledu na ciaze- nie moge. Nakazala mi pic tylko wode butelkowana, myc zeby rownierz woda butelkowana, nie zamawiac napojow z kostkami lodu oraz unikac salatek, ktore moga byc skropione woda z kranu. Poza tym dbac o higiene rak przed posilkiem. Zoltaczka typu A mozna sie zarazic poprzez jedzenie i wode. Nie jest jakos tam specjalnie grozna, ale w czasie ciazy naprawde trzeba uwazac. Na pocztaku tez chcialam zrezygnowac z wyjazdu, ale jednak doszlam do wniosku, ze bedzie to dla mnie fantastyczny relaks. Ciaza to nie choroba
Stary 2010-10-04, 20:44   #1743
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Witajcie Mamusie, buzie w brzuszki;*
Ja dziss jestem wykonczona, w pracy zimno, biuro bez ogrzewania) po 15.10 bedzie piecyk gazowy, wiec chyba ten moj pecherz bedzie taki nie doleczony ciagle dzis troche pracy mialam, musialam strone nasza przerobic, bo szef co innego chcial co chwile. Takze troche nerwow mi to zjadlo.
A terz mam wrazenie, jakby ktos mnie ciagal za sutki, moze rosna ,ze tak boli?
Musze po czytac bo nie nadazam za Wami

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie mi.... Na tą środę jestem umówiona do jakiejś tam Pani ginekolog. A dziś zadzwoniłam do takiego dobrego ginekologa który zarazem jest położnikiem i umówiłam się na następną środę tj. 13 październik. Powiedzcie mi czy to nie jest za późno? Ostatni okres miałąm 27 sierpnia i w piątek zacznie mi sie 7 tydz. Iść pojutrze do tej babki czy poczekać do 13?? Boje się że to za późno.... Wy w którym tyg byłyście?
Moja pierwsza wizyta byla w 6, bylo widac ale malo, tydzien pozniej bylam i widzialam bijace serduszko, a wiecc, ktory termin wybierzesz to bedzie dobrze, jak sie bardzo niecierpliwisz to idz w ta srode, ale na Twoim miejscu bym szla w tym drugim terminie, bo zawsze to wiecej widac.
Stary 2010-10-04, 21:07   #1744
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ja lece za miesiac do Meksyku i umowilam sie z lekarzem na rozmowe wlasnie w sprawie wyjazdu. Moze tez powinnas tak zrobic. Ja powinnam byla zaszczepic sie przeciw zoltaczce typu A, ale ze wzgledu na ciaze- nie moge. Nakazala mi pic tylko wode butelkowana, myc zeby rownierz woda butelkowana, nie zamawiac napojow z kostkami lodu oraz unikac salatek, ktore moga byc skropione woda z kranu. Poza tym dbac o higiene rak przed posilkiem. Zoltaczka typu A mozna sie zarazic poprzez jedzenie i wode. Nie jest jakos tam specjalnie grozna, ale w czasie ciazy naprawde trzeba uwazac. Na pocztaku tez chcialam zrezygnowac z wyjazdu, ale jednak doszlam do wniosku, ze bedzie to dla mnie fantastyczny relaks. Ciaza to nie choroba
Twoj post to miod na moje serce !!!!!!!!!!!!!! Lepszej wiadomości dziś nie mogłam uslyszec !! Kiedy lecicie ?? Ja 26.10 (ostatnia @ 03.09.2010) wiec nie wiem ktory to bedzie tydzien ciazy. W czwartek idę do pana prof - zobaczymy co mi powie. Na zółtaczki oraz tęzec i błonnice zdazyłam sie zaszczepić - bedac juz 1 tydz w ciazy Drugiej dawki juz nie wezme...
Wiesz, ja najbardziej się boje, jak nie daj Boj poronię na miejscu i jak tu trafić do kliniki na łyzeczkowanie w razie czego... To mnie przeraza.. nie chciałabym zejść na jakies zapalenie otrzewnej
Dzięki za odp na posta !

A w ogole dziś odebrałam wyniki krwi - ciaza pewna - beta 1 235 Imiona to Antoś bądź Zosia
Miłego wieczorku Dziewczynki - Mamusie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2010-10-04 o 21:08
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:19   #1745
jagodka71
Raczkowanie

GG do jagodka71

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
anulinka, a mi w czasie ciąży piersi nic a nic nie urosły
całe 9mc nosiłam te same staniczki,
strasznie ubolewałam z tego powodu- nie ma się czym pochwalić niestety
ciekawe jak teraz będzie

Masakra mi w biuście już przybyło 8 cm... a to dopiero 9 tydzień Mam tylko 2 pasujące(jeszcze) staniki i muszę się wybrać na "stanikowe" zakupy
jagodka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:55   #1746
andziot
Zakorzenienie

jagodka71 widzę u Ciebie Wrocław - ja też z Wrocławia, witaj

a co do imion to właśnie Antoś mi się bardzo spodobał, ale teściowa powiedziała że będziemy mieć dwie córy :P, choć nadal mam nadzieje

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:03   #1747
jagodka71
Raczkowanie

GG do jagodka71

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

a co do imion to właśnie Antoś mi się bardzo spodobał, ale teściowa powiedziała że będziemy mieć dwie córy :P, choć nadal mam nadzieje

O witam Wrocławiankę Może jest tu nas więcej z Wrocławia?
jagodka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:10   #1748
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

widze, ze tez masz Zosie ) JEsli bedziesz miała synka to imiona moje ulubione

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 22:43   #1749
minio1984
Zadomowienie

Witam!

Mam nadzieję że mi kochane pomożecie bo mam pewien problem. Ostatnio pochwaliłam się że zostanę mamą a dziś się okazuje że niestety mogę nie być w ciąży. Już mówię o co chodzi. Ostatnią miesiączkę dostałam 13 sierpnia. 26 września zrobiłam pierwszy test i wyszły dwie kreseczki ale ta druga bardzo bledziutka, i po 2 dniach zrobiłam następny test i wyszły wyraźne dwie kreseczki, bardzo się ucieszyłam. Na następny dzień ( 1 październik) żeby być pewna na 100% poszłam zrobić test beta hcg i wyszło 391 U/ml, czyli powinien być 4 - 5 tydz ciąży, miałam się umówić dziś na wizytę u ginekologa na potwierdzenie, a tu do południa w pracy bardzo zaczął boleć mnie brzuch tak jak na okres, (wcześniej też mnie pobolewał ale tak inaczej), poszłam do łazienki, patrzę a tu dostałam miesiączki i nie wiem teraz czy jestem w ciąży czy nie. Do gina na razie nie pójdę dopóki nie skończy się @, czyli dopiero w przyszłym tyg a chciałabym już wyjaśnić sytuację Miesiączki miałam dość regularne, co 30 - 32 dni i dziś nie był dzień terminu miesiączki Mam pytanie czy któraś z Was miała podobną sytuację i pomimo miesiączki była w ciąży? Proszę o rady

A i sorki za chaos i długi post

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 07:40   #1750
postanowienie
Raczkowanie

Leć do szpitala !!!! Ja miałam lekkie krwawienie (2 krople), które nikt nie może wyjaśnić - nadal jestem w ciąży (mam nadzieje - usg w poniedziałek).
w Twoim przypadku może to być poronienie, tfu tfu......... . Jeżeli masz do tego bóle brzucha to nie zastanawiaj się i leć do szpitala........
Trzymam kciuki
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:00   #1751
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Witam!

Mam nadzieję że mi kochane pomożecie bo mam pewien problem. Ostatnio pochwaliłam się że zostanę mamą a dziś się okazuje że niestety mogę nie być w ciąży. Już mówię o co chodzi. Ostatnią miesiączkę dostałam 13 sierpnia. 26 września zrobiłam pierwszy test i wyszły dwie kreseczki ale ta druga bardzo bledziutka, i po 2 dniach zrobiłam następny test i wyszły wyraźne dwie kreseczki, bardzo się ucieszyłam. Na następny dzień ( 1 październik) żeby być pewna na 100% poszłam zrobić test beta hcg i wyszło 391 U/ml, czyli powinien być 4 - 5 tydz ciąży, miałam się umówić dziś na wizytę u ginekologa na potwierdzenie, a tu do południa w pracy bardzo zaczął boleć mnie brzuch tak jak na okres, (wcześniej też mnie pobolewał ale tak inaczej), poszłam do łazienki, patrzę a tu dostałam miesiączki i nie wiem teraz czy jestem w ciąży czy nie. Do gina na razie nie pójdę dopóki nie skończy się @, czyli dopiero w przyszłym tyg a chciałabym już wyjaśnić sytuację Miesiączki miałam dość regularne, co 30 - 32 dni i dziś nie był dzień terminu miesiączki Mam pytanie czy któraś z Was miała podobną sytuację i pomimo miesiączki była w ciąży? Proszę o rady

Powinnaś od razu lecieć do lekarza/szpitala a nie zastanawiać się czy poroniłaś.
Czytałam Twoje wiadomości, bo zadałaś to samo pytanie w kilku wątkach.
Z takimi rzeczami nie ma co zwlekać bo może być za późno!!! Już do południa powinnaś lecieć do szpitala, a nie wieczorem dopiero się zastanawiać, sorry że to napiszę ale dla mnie to zupełny brak odpowiedzialności.

a tak po za tym, dzień dobry mamuśki
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:05   #1752
Aliczka88
Zadomowienie

Ja na Twoim miejscu bym mega spanikowała i zaraz poleciała do szpitala!! Dziewczyno.......!!! Pędem!

Witam piękne Panie
Mnie tak dusi, że mało mi żołądka nie wydrze Masakra jakaś! Nie wiem czy nie pojade do lekarza.
Aha, przysłali mi ten dziennik ciązy, powiem Wam ze jest spoko. Dość duzy i rzeczywiście nie zmieści się do każdej torebki. Zaraz na początku jest kalendarz podzielony na tygodnie ciąży mozna tam wpisywać terminy wizyt lekarskich. Potem wpisuje sie ginekologa prowadzącego, tel, adres. Jest miejsce na wpisanie imion jakie się podobają. Ktoś może Wam wpisać życzenia dla mamy i dzidziusia i sie podpisać - fajna pamiątka Jest lista co trzeba kupic dla Bąbelka i obok można wpisać ceny. No i na końcu są trzy zakładki z 1,2,3 trymestrem, podzielony na tygodnie na zasadzie pamietnika i na końcu każdego trymestru jest miejsce na wklejenie zdjęcia z USG A na koniec oczywiscie jest zakładka dla dzidziusia z jego informacjami i miejscem na zdjęcia. Fajna sprawa Wam powiem Polecam!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:14   #1753
postanowienie
Raczkowanie

Aliczka,
Masz może internetowe namiary na ten dzienniczek ciążówki?
Stary 2010-10-05, 08:21   #1754
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Aliczka,
Masz może internetowe namiary na ten dzienniczek ciążówki?
http://www.kdc.pl/dziennik-mojej-ciazy_p3407731.html na tej stronie zamawiałam....

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:40   #1755
kruczaa
Rozeznanie

minio1984 i jak się dziś czujesz?? Krwawisz cały czas?? Ja też uważam że powinnaś pójść do gina albo szpitala, absolutnie nie czekaj aż krwawienie ustanie, bo wtedy może być już za późno.
Aliczka interesujący ten dziennik. Ja też mam zamiar kupić coś w tym stylu Zastanawiam się nad tą http://www.swiatksiazki.pl/shop/cate...ks,10410,10410 też jest miejsce na notatki i zdjecia, ale muszę ją zobaczyć w księgarni, na żywo.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:07   #1756
DariaKom
Zakorzenienie

Hejka kobitki, jak się miewają Wasze bąbelki malutkie?
Ja w czwartek pedzę do gina, chciałabym coś zobaczyć.. Mam nadzieję, że już będzie coś widać. Tak jak niektóre z Was pisały, nie mam żadnych objawów poza tym specyficznym przedokresowym uczuciem w podbrzuszu i ogólną wilgotnością
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:14   #1757
katarzynka00
Zakorzenienie

witam się kobietki
odliczam dni do wizyty
jeszcze tydzien
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:20   #1758
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
witam się kobietki
odliczam dni do wizyty
jeszcze tydzien
12.10 masz wizytę?? My to w sumie w takiej samej sytuacji jesteśmy, w 6tc tylko pęcherzyk, ale Katarzynka wierzę w to że nasze bejbiki rosną i na następnej wizycie zobaczymy serduszko Ja mam wizyte 13.10. Tez już nie mogę się doczekać
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:33   #1759
postanowienie
Raczkowanie

Ma wizytę 11.10.11 jestem pod koniec 5 tyg lub na początku 6 tyg i też czekam na serduszko, też prócz pobolewania w podbrzuszu nie mam objawów.
Laski - musi być dobrze. Musimy wytrzymać ten tydzień.
Stary 2010-10-05, 09:34   #1760
agus87
Zakorzenienie

czesc dziewczynki- mamusie

ja dzisiaj nie mam zadnego bolu glowy!
na 4 dzien przestala bolec
odpukac
obudzilam sie zmeczon
nic mi sie nie chcce
dobrze, ze duzo pracy nie mam, bo chyba bym nie wyrobila
jakis taki len sie ze mnie zrobil
w piatek do gina
mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze

ddaaiissyy witaj kochana i na tym watku
Stary 2010-10-05, 10:06   #1761
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Witam!

Jezuuu dziewczyno lec do lekarza..

ja tu z glupim wynikiem na toksoplazmoze sie zamartwiam i siodmy raz dzwonie do swojego gina ale nei odbiera ze juz mnie szlag trafia, a ty masz krwawienie i bedziesz czekac? podziwiam..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:10   #1762
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Busiki

Dziewczyny przed I wizytą, trzymam kciuki abyście już niedługo zobaczyły swoje maleństwa, niezapomniane przeżycie a jeśli dostaniecie zdjęcie to koniecznie się pochwalcie.

Miłego Dnia, oby jak najszybciej do weekendu

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:14   #1763
eweska
Moderatoreska

A u mnie dziś zimno, szaro, padał deszcz a na cały tydzień zapowiadali słońce, ale ta pogoda im się sprawdza.
Ja czuję się lepiej, chociaż wczoraj wieczorem znowu mnie rozłożyło, dziś jak na razie tylko nochal zapchany, apetytu brak, ale to przez to przeziębienie.

Dziś popołudniu wizyta u lekarza, mam nadzieję, że wyniki moczu już będą ok i bakterie i stan zapalny sobie poszedł.

Brzuchol mi nie źle rośnie już jest widoczny, na wadze 1kg na plusie.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:18
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:18   #1764
bzyczka1
Zakorzenienie

ja dzisiaj lecę po wyniki a jutro na druga wizytę u gina według jego wpisu w karcie ciąży wychodzi że to już 8 tydzień

U mnie waga spada póki co, no ale nie martwię się bo gin mówił że tak może być.
Tylko mdłości raz są raz ich nie ma...albo są a nie ma wymiotów, nie ma mdłości a są wymioty... zwariować można

dziewczyny czy na zwykłym usg lekarz wykona pomiaru przezierności karku czy to tylko na genetycznym robi??
bo u mojego to genetyczne kosztuje 350 zł nie wiem skąd ja tyle wezmę

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:22
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:22   #1765
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Busiki

Dziewczyny przed I wizytą, trzymam kciuki abyście już niedługo zobaczyły swoje maleństwa, niezapomniane przeżycie a jeśli dostaniecie zdjęcie to koniecznie się pochwalcie.

Hejka, bardzo bym chciała w czwartek coś zobaczyć, ale jakoś wątpię, że będzie to coś więcej jak pęcherzyk. Oby do weekendu!
A jak u Ciebie?
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:25   #1766
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Busiki

ja moze dzis bede miala zdjecie
Stary 2010-10-05, 10:27   #1767
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
Jezuuu dziewczyno lec do lekarza..

ja tu z glupim wynikiem na toksoplazmoze sie zamartwiam i siodmy raz dzwonie do swojego gina ale nei odbiera ze juz mnie szlag trafia, a ty masz krwawienie i bedziesz czekac? podziwiam..
A co Ci takiego wyszło, że się zamartwiasz??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:28   #1768
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A co Ci takiego wyszło, że się zamartwiasz??
ehh.. toksoplazmoza :

igg dodatnie 650 ponad
igm ujemne 0.588

martwi mnie te wysokie dodatnie igg
Stary 2010-10-05, 10:34   #1769
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ehh.. toksoplazmoza :

igg dodatnie 650 ponad
igm ujemne 0.588

martwi mnie te wysokie dodatnie igg
To oznacza, że kiedyś przeszłaś chorobę, ale teraz jesteś zdrowa, bo IgM ujemne. I masz przeciwciała, więc już nie zachorujesz.
Ja mam dokładnie identyczną sytuację z cytomegalią, IgG dodatnie, IgM ujemne.
Wszystko ok, rozchmurz się
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:36   #1770
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
To oznacza, że kiedyś przeszłaś chorobę, ale teraz jesteś zdrowa, bo IgM ujemne. I masz przeciwciała, więc już nie zachorujesz.
Ja mam dokładnie identyczną sytuację z cytomegalią, IgG dodatnie, IgM ujemne.
Wszystko ok, rozchmurz się
dzieki pocieszylas mnie

a wogole powinna byc blokada rodzicielska dla kobiet w ciazy dot. chorob:/ w internecie:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości