|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Mam wzór z kolorami i nici mulina, tak? czy to trzeba jakoś rozdzielić? jak się robi te krzyzyki? fajny prezent.. ale ja się kompletnie nie znam.
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
miłych snów
|
|
|
|
#2793 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny, śliczne brzuszki macie
![]() Marika, boski torcik! Zjadłabym taki... Lilijka też mi się wydaje że tyjesz książkowo! Ja dziś miałam bardzo zły dzień. Zaczął się fajnie, spotkanie z przyjacielem niewidzianym od dwóch lat, a potem się zaczęło. Dostałam okropnych bóli brzucha i koniec końców wylądowałam z TŻem i przyszłą teściową na izbie przyjęć. Biedny TŻ zbladł i prawie zemdlał, bo już myślał że rodzę...! Lekarz twierdzi, że nic się nie pogarsza z moją szyjka (a był baaardzo niedelikatny ), a skurcze nie obejmują całego brzucha, więc nie jest źle. Kilka dni mam sobie poleżeć, absolutnie nie współżyć, a to okropne kłucie w boku to moje więzadła (być może tak mi dokucza codziennie z powodu ruchliwości i ułożenia małej) no i brać no-spę czyli po staremu... Ja zwariuję aha, mysiopez ciężko wytłumaczyć pisemnie jak się robi krzyżyki, ale w internecie (np. na chomiku) na pewno znajdziesz instrukcje ze zdjęciami. Trzeba rozdzielić mulinę na pół Kiedyś wyszywałam, ale szybko mi się znudziło Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-04 o 22:24 |
|
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
25 i 2 dni ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
w zależności od tego jaką masz kanwę, jeżeli są większe dziurki to możesz haftować 3 nitkami, mniejsze 2. Na trj stronie masz pokazane co i jak: http://www.haftowanie.kadan.pl/info_haft.htm możesz tez poszukać instrukcji na youtubie - generalnie to po prostu robisz krzyżyki łączyć 4 najbliższe siebie dziurki, jak jest dłuższa linia można zrobić fragment półkrzyżyków a następnie wrócić pół krzyżykami poprowadzonymi w przeciwną stronę. Ciężko jest to opisać poszukaj na necie obrazków, a jak nie będziesz wiedziała szczegółów to pytaj, może ci pomożemy. |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-04 o 22:49 |
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
No niestety ja bardzo przytyłam w 2 i 3 miesiącu - waga codziennie szła do góry, być może z powodu tego że leżałam, być może przez niedoczynność tarczycy, być może przez ten duphaston - albo wszystko po kolei. Ostatnio waga się zmienia już powolutku. Niby przytyłam w biodrach i w brzuszku - po reszcie nie widać. A i brzuch mam typowo ciążowy i nie ma tłuszczyku. Nie wiem z czego to wynika. Ważę teraz 63 kg.
A dziewczyny chciałam sobie kupić jakieś leginsy ciążowe ale takie grubsze - bo ostatnio w gatcie kupiłam to się okazały cienkie, przeźroczyste i normalnie tyłek na wierzchu - polecacie jakąś firmę, ew. sprzedawcę na allegro, grubość i czy wiecie jaka jest rozmiarówka?
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-10-04 o 23:49 |
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny czy mogę do Was się dołączyć??pisałam b. rzadko jak jeszcze była pierwsza część,ale miałam strasznie dużo na głowie i jakoś przepadłam w problemach. W końcu się wyluzowało i mam trochę czasu na komputer(wreszcie!) przygarniecie mnie z powrotem?? termin mam na 24lutego
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
legginsy kupiłam takie, czarne: http://allegro.pl/anatomiczne-leggin...196250973.html są ok, grube i nie prześwitują, rozmiar też ok, chociaż łydki mam za chude i trochę luźne ale reszta dobra...wg wagi położnej z przed 2 tyg ważę 6 kg więcej. dziś wizyta, to się dowiem ile więcej jest teraz... miłego dnia ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam sprzedającego - firmę Oasi_Style, ja kupiłam sobie już 2 parę u tego sprzedającego. Z tego, co wiem kilka dziewczyn z forum też ma od niego leggi i są zadowolone. Rozmiarówka jest duża, ja kupiłam sobie M i spokojnie do końca ciąży mi wystarczy. Są bardzo wygodne, ale w zimę będę na pewno zakładała 2 pary, żeby się nie zaziębić. Tu link--->http://allegro.pl/anatomiczne-leggin...254816942.html Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-05 o 09:01 |
|
|
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
hej laseczki..
widzę ze wczoraj nasze forum mialo trochę wątek jak forum murator.. ![]() u mnie drugi dzien robienia podlogi i chyba zostanę narkomanem smierdzi strasznie wszedzie wietrze i drzwi zamykam a i tak czuje..więc narazie mój domek to syf i smród totalny, zazdroszcze tym ktore pokonczyly i naprawde fajnie wyglada mieszkanko na tych zdjęciach - muron kiedy parapetówka??? ![]() ale równie imponująca jest łazienka mariki superowa.. widac ze to jakis znany architekt projektowal.. i to krzeselko na papier jest urocze hihi ... borze jak jak sobie przypomne moje gruzowisko i fotele rybackie w salonie hhaha zreszta teraz wcale lepiej nie jest bo tylko sypialniai lazienki jako tako prawie skoncozne.. a np kuchnia to mikrofala na malym stoliku, parapet na zapasy i do krojoenia i stolik turystyczny z czajnikiem bezprzewodowym...masakra. .. a myslalam ze kuchni nie bedzie mi tak brakowac...mimo ze gotowac nie umiem to chciala bym miec juz mebelki by porzadnie rano kawke z mlekiem zrobic..ehh jeszcze z 2 msc i moze bedzie skoncozna..a do tej pory to moge tylko posledzic co gotujecie/pieczecie i łykać slinkę i robić zamowienia u mamy a pozniej mam nadzieje ze mi pomozecie w nauce gotowania.. bo chciala bym zaskoczyc mezusia i zrobic mu extra obiad..zjadliwy oczywiscie.. ![]() poza tym śliczne brzuszki macie.. kiedys tez zakladalam ze porobie sobie zdjecia tydzien po tygodniu lub msc po msc i jakos mi nie wyszlo.. tylko jak widze tu u was glownie ładnie brzuszki rosną a mi poszlo troche w uda i tylek :-( no ale cóż.. lekarz stwierdzil ze do okolo 17 kg powinnam przytyc.. i dziwie sie ze niektórzy wasi uwazaja ze 5 czy 6 to duzo - moj lekarz to dr hab. ginekologi i endokrynologi wiec wydaje mi sie ze na tym sie zna i powiedzial ze powinno sie oceniac pacjentke przed ciaza i jej zapasy tluszczu i ocenic ile mniej wiecej powinna przybrac by bylo to zdrowe dla niej i dziecka w czasie ciąży i karmienia.. bo musimy być zdrowymi i bogatymi w wartosciowe mleczko "magazynkami" dla dzidzi (tz te ktore chcą karmić) no i wg niego ja mialam bardzo malo tkanki tluszczowej przed ciązą i musze troche to nadrobić.. choc ja siebie nie wyobrazam z +17kg.. ale nie mam zamiaru sie tym przejmowac.. nie wchodze za czesto na wage by się nie przerazac i jem wszystko na co mam ochote i zobaczymy ile kg do przodu wyjdzie.. ale się napisalam ..
Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-10-05 o 09:26 |
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry laseczki
, bo oczywiście jesteśmy najpiękniejsze ![]() widzę, że piszecie o leginsach właśnie dostaliśmy z mężem zaproszenie na ślub no i jak zwykle zaczynają się problemy w stylu: w co ja się ubiorę? bo nasz stan zmienia się z minuty na minutę ![]() już z siostrą wymyśliłyśmy, że jak nie znajdę sukienki (pomijam te super drogie, budżet ograniczony - wolę na dzieciaczka przeznaczyć kasę) to kupię jakąś długaśną tunikę i do tego leginsy na pomysł wpadłam jak zobaczyłam tak ubraną dziewczynę czekającą na parę młodą przed kościołem. |
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
lilijka3 - Dobry pomysł z tą tuniką i leggami - na pewno łatwiej będzie Tobie coś znaleźć w sklepie, teraz jest dużo tego typu zestawów.
Louboutinka - pewnie, że pomożemy . Ja też sama wszystkiego się uczyłam, bo u mamy w domu raczej ojczym mój gotuje, mama jest od pieczenia ciast . Ale pomalutku ogarniałam temat i teraz nie ma takiego dania, którego się nie podejmę (choć efekty nie są zawsze zadowalające) . Ty też dasz na pewno radę!
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak jeszcze chodziłam do pani doktor dietetyczki (ale jest przede wszystkim ginekologiem) to na koniec kuracji powiedziała mi, że w ciąży powinnam przytyć miedzy 11-13 kg (wtedy będzie dobrze), a jak przytyję ponad 15 kg to się na mnie obrazi. Tak więc dała mi szansę do 15 kg a wspaniały endokrynolog stwierdził, ze 6 kg to już za dużo jak na ten tydzień - i nie zgadzam się w tej kwestii, bo jestem książkowa , przynajmniej narazie![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- pewnie, ze pomożemy ![]() ja wczoraj zrobiłam sama, pierwszy raz własnoręcznie pierogi , tylko mój mąż nawalił i nie zjawił się na obiedzie, bo latał za kasą (ma takiego szefa, że zamiast tygodniówek daje mu np 100 zl) i nasze drogi się rozminęły trochę, bo ja musiałam iść do lekarza (a jak to u lekarza siedziałam 1,5 h, bo on jest bardzo rzetelny i każdą pacjentkę przetrzymuje ok 30 minut)u mnie w domu jest tak, że siostra super piecze, a jak potrafię gotować (tak się podzieliło) ona uczy się ode mnie, a ja od niej ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- witamy witamy
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Koperco dzień dobry, witamy Lilijka widziałam kiedyś babeczkę ubraną w takie fajne, eleganckie leginsy przeplatane srebrną nitką, bardzo to ładnie wyglądało ![]() A tak ogólnie to witam się ze wszystkimi mamuśkami, dziś robię naleśniki na ostro, z kawałkami kurczaczka, pieczarkami i zapiekane z żółtym serem, ciekawe co z tego wyjdzie ![]() Noc nieprzespana, choróbsko się jakieś przyplątało, katar okropny (próbowałam zasnąc z chusteczką wciśniętą w dziurkę od nosa ). Trzeba się ratować jakimś kompotem z malin czy coś. Macie jakieś naturalne dobre sposoby na przeziębienie? Z tego co wiem, to można chyba rutinoskorbin wziąć...
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Louboutinka jeśli będziesz chciała coś wegetariańskiego to też chętnie pomogę
) Może nie mam ogromnego stażu aczkolwiek nikt nie narzeka na rezultaty![]() co do wagi to ja na przykład przytyłam dopiero 3,7kg a jestem w 20tyg. no ale najwyraźniej tak jest dobrze;] i chciałam się pochwalić że od wczoraj wiem, że będę miała chłopaczka ![]() tak jak chciałam. Który zaczął na dniach kopać - jakie to fajne uczucie!!![]() Mam leginsy ciążowe, takie o jakich piszecie i są super.polecam!! s_a_j ja jestem całą ciąże co chwila chora (znaczy katar, 37,3, rozsadza mi głowę i nie mogę spać)a mi lekarka każe ciągle czosnek, herbata z cytryna/sokiem malionowym - średnio to pomaga;/ Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-10-05 o 10:01 |
|
|
|
#2807 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze co do wagi to ja przytyłam z jakieś 8 kg, mój lekarz mnie ostatnio pochwalił, że bardzo ładnie i że dobrze, no więc chyba jest ok, niczym się nie martwię a apetyt mam i to spory
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
witam i ja..
jest 10 a u nas na termometrze 2 stopnie maz dzwonił i mówil ze wieje strasznie i czuje sie jakby -5 było.. a ja mam isc do mamy.. buuu... chyba zamarzne.. nie wiem czy mam dawac Amelce rajstopy pod spodnie czy sie zgrzeje?? jejciu nie lubie zimna...
|
#2809 |
|
Raczkowanie
|
no to super ze moge na was liczyc w kwestii gotowania bo dla mnie to beda naprawdę początki.. do tej pory to robiłam frytki z piekarnika i podgrzewałam i to koniec gotowania a z pieczeniem.. to tylko karpatka z paczki mi wychodziła..
![]() mamy nie chce prosic bo ona za super gotuje i by sie ze mnie uśmiała tylko i pewnie skoczylo by sie tak ze od razu by się wyrywała by za mnie zrobic.. ![]() zreszta ją tez chciala bym zaskoczyc ze sama cos zrobilam ![]() tylko boje się ze dla moich bliskich to moze byc za duzy szok że coś sama ugotuję bede musiala pewnie ich cucić ![]() no ale na razie spokojnie czekam na koniec remontu i meble w kuchni wiec mam jeszcze troche czasu.. eh jakis beznadziejny dzien się szykuje..pochmurno i wietrznie.. a chcialam w koncu isc na spacer.. buuu trudno.. znowu bede musiala posiedziec na allegro i wybrac coś dla malego
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie pocieszyłaś tą wagą
![]() zależy co mi się uda kupić, w tym pomoże mi jednak siostrzyczka, na której zawsze w tej kwestii mogę polegać hehe (jest polonistką, ale pasjonuje się kosmetyką i wizażem , no poprostu skarb w takiej rodzince)kurcze mam nadzieję, że pogoda będzie przynajmniej nie deszczowa, bo nie ma nnic gorszego od deszczu w dniu ślubu (i tu nawet jest jakiś przesąd) |
|
|
|
#2811 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście ze też.. szczegolnie dla siebie samej bede potrzebować bo mnie teraz w ciąży odrzucilo od mięsa totalnie.. blee
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam jak dała mi rolady (surowe), a ja je tak przyrządziłam i doprawiłam po swojemu, że od tamtego czasu mój mąż powiedział, że tylko u mnie będzie je jadł i tym sposobem bez mojej konsultacji już nic nam nie daje, no chyba że mam konkretnie na coś ochotę i sama poproszę ![]() mi udało się wczoraj wyjść na spacerek co do przeziębień to jeszcze (odpukać w niemalowane) się twardo trzymam. I dziwię się, bo przy moim zawodzie zazwyczaj już jakieś problemy o tej porze roku były Muszę tez dodać, że mamy piece na węgiel (jeden kaflowy), w którym nie palimy jeszcze, bo nie ma węgla. I w mieszkaniu mam temperaturę ok 15 st. Na dodatek jeszcze remontują kamienicę i wczoraj pozalewali mnie przez okno w kuchni :/, więc jest trochę więcej wilgoci
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-05 o 10:11 |
|
|
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Louboutinka to jeśli chcesz, mam kilka fajnych stron z blogami-przepisami, z których ZAWSZE wychodzą potrawy i są smaczne. jak zaczynałam gotować z nich korzystałam a wtedy poziom moich kulinarnych umiejętności nie był wysoki:P Nadal z nich korzystam.
Aha i co do diety wegetariańskiej jeśli byś się zastanawiała czy zdrowe, czy nie szkodzi maluchowi itp. to naprawdę jest zdrowe, dla kobiet w ciąży też ) jeśli jakieś pytania to wal śmiało do mnie![]() lilijka3 w dzień mojego ślubu lało (sama ceremonia też) ale potem, po ceremonii, już jak dojechaliśmy do domu się rozpogodziło i póki co na brak małżeńskiego szczęścia nie narzekam )
Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2010-10-05 o 10:17 |
|
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki, ja piję kawkę i jem pączka
pogoda ładna choć chłodno
|
|
|
|
#2817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedzcie mi trzeci trymest zaczyna sie po skończonym 26, 27 czy 28 tc??
|
|
#2818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie były anomalie pogodowe: tydzień przed cywilnym (miałam razem z koleżanką w ten sam dzień) było słoneczko, ciepło, a w dniu ślubu zasypało nas śniegiem (14.02) za to na kościelnym (5.09) rano tak padało, że jak siedziałam u fryzjera z innymi pannami młodymi to modliłyśmy się o słońce no i faktycznie jak wychodziłam z kościoła, to wprawdzie było wietrznie ale za to cieplutko i słonecznie z pięknymi chmurkami ![]() a co do małżeństwa to myślę, że u nas to jest jak wszędzie w kratkę, jak ta nasza pogoda ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
pączek z marmoladą, różą, czy dżemem i koniecznie z cukrem pudrem a nie z lukrem narobiłaś smaczka |
|||
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny,
Właśnie wróciłam z połówkowego ssał kciuka, a pępowinę miał przy stópkach hehe. Leży głową do dołu, ale udało się zrobić zdjęcie twarzyczki, to potem wstawię brewki ma po tatusiu, i w ogóle jest śliczny![]() Louboutinka, ja ciągle coś pichcę, więc jak będziesz chciała jakiś przepis na sprawdzoną potrawę, ciasta, kolację przy świecach, to pisz ![]() małymi kroczkami dojdziesz do wprawy na początek polecam nadziewane bakłażany, niebo w gębie gabishing, dobrze Cię widzieć koperco, witaj
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

mulina, tak? czy to trzeba jakoś rozdzielić? jak się robi te krzyzyki? fajny prezent.. ale ja się kompletnie nie znam.

), a skurcze nie obejmują całego brzucha, więc nie jest źle. Kilka dni mam sobie poleżeć, absolutnie nie współżyć, a to okropne kłucie w boku to moje więzadła (być może tak mi dokucza codziennie z powodu ruchliwości i ułożenia małej) no i brać no-spę czyli po staremu... Ja zwariuję 

ale reszta dobra...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)