|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Ale inna sprawa, że sama jestem zwolenniczką wygody i najwygodniejszą dla mnie torebką jest taka przez ramię, kiedy nic nie muszę podtrzymywać i mam obie ręce wolne |
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje sie pod tym, tez tak wolę chociaz podoba mi sie noszenie torebki na zgieciu łokcia (szczerze mowiac nie zwracam na to takiej uwagi "na ulicy", toteż widziałam cos takiego tylko na zdjeciach), domyslam sie jednak jakie to musi byc niewygodne
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
-lateksowe legginsy
-noszenie leginsów jako spodni -borsuk -szminka w kolorze trupim (blado rózowa) - ekstremalne mini do kozaczków -biale kozaczki -białe spodnie zimą
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Czarne na wierzchu, białe pod spodem, czy tam odwrotnie :P
|
|
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa wiem
Było to kiedyś modne...
|
|
|
|
#878 |
|
O Ireno! ;-)
|
w Polsce kiedys było modne, ale wobrażcie sobie, ze Niemczech nadal jest
większośc tam wygląda jak borsuki hihihih |
|
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
tak własnie o takie włosy mi chodziło
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
wszelkie odmiany tzw. ''eko'' skórek Jak można chodzić w czymś co przypomina ceratę tzn. co JEST ceratą. |
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze tak nie nosiłam, ale co w tym złego?
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi mi o względy ideologiczne a komfort noszenia ekoskórek na grzbiecie. W chłodne dni zimno a w ciepłe zapocić się można. Dramat.
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do noszenia torebki na zgięciu łokcia- ja tak noszę bo tak mi wygodnie, jak mam torebkę na ramieniu to mi się z niego zsuwa i muszę przytrzymywać dłonią (może ja jakaś krzywa jestem ale wszystkie torebki zsuwają mi się z ramienia- najczęściej noszę stam bag) a tak torebka na przedramieniu i najczęściej ręce w kieszeniach inaczej nie miałabym co zrobić ze zgiętą ręką i wyglądałoby to dziwnie;-) najwygodniejsza jest torebka na długim pasku/łańcuszku przewieszona przez ramię ale ja jednak lubię także inne fasony torebek. a co do tak zwanego "tyłka" na dekolcie... mnie tam się rowek podoba, oczywiście kiedy nie jest robiony na siłę i nie w za małym staniku, nie podobają mi się właśnie szeroko rozstawione piersi lubię lekki rowek ale w dobrze dobranym staniku.
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
Na tle mojej szkoły wyróznia się dziewoja a'la lata osiemdziesiąte, wczesne 90-te.. jest great xD Wiecie- te długie, jeansowe, szerokie spodnice, kamizelki z zamszu, pod to koszule..
A ostatnio moja nauczycielka od fizy - kosa największa, najsławniejsza, grubo po piecdziesiątce, wygląd..typowo kosowy no Co mnie jeszcze "rozwala"- dzisiaj zwróciłam na to uwagę nie mówie, żeby dojrzałe kobiety o siebie nie dbały- wręcz przeciwnie, ale niektóre chyba za bardzo biora to sobie do serca.. tapir, czerwona szminka ew. wpadajaca w rażące odcienie różu, fioletu, obowiazkowo mocno zaznaczone brwi
|
#888 |
|
Organizatorka
|
Właśnie, co w tym złego ? Ja tej zimy na pewno założę białe rurki i basta !
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o sposób noszenia torebki to ja nie mam jednego sposobu. Wszystko zależy od możliwości torebki, okrycia wierzchniego itp. Noszę na skos, na przedramieniu, na ramieniu, normalnie w ręce i jak tylko się da. W ogóle nie zwracam na to uwagi jak ktoś nosi torebkę - skąd taki pomysł ![]() ![]()
Edytowane przez foxxxy Czas edycji: 2010-10-04 o 22:37 |
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym sorry, ale widzialam nieraz nauralna skore wygladajaca gorzej niz ekoskora.
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- a miejcie asymetrie lopatek i noscie na obnizonym ramieniu torebke. have fun :P |
|
|
|
#891 |
|
Organizatorka
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moga się nademną gromadzić chmury z piorunami, wisi mi to. |
|
|
|
|
#893 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie skór naturalnych zauważyłam, że wiele osób noszących je kategorycznie potępia noszenie naturalnych futer. Rozwala mnie taka hipokryzja.
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22493375]Odnośnie skór naturalnych zauważyłam, że wiele osób noszących je kategorycznie potępia noszenie naturalnych futer. Rozwala mnie taka hipokryzja.[/QUOTE]
Zgadza się. W ogóle ta cała idea przeciwników futer jest żałosna. Futro nie, ale skórzane buty tak. Mało tego, nie wiem ile osób zdaje sobie sprawe z faktu, ze skóa ekologiczna to jest w rzeczywistości skóra naturalna (odpady) zmielona i naprasowana na tkanine. Zostaje jedynie trzcinowa spódniczka, bo przecież jedwab jets tez produktem odzwierzęcym. |
|
|
|
#895 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;22493375]Odnośnie skór naturalnych zauważyłam, że wiele osób noszących je kategorycznie potępia noszenie naturalnych futer. Rozwala mnie taka hipokryzja.[/QUOTE]
Nie zodzę się z Wami. Jem mięso wieprzowe i wołowe to dlaczego mam nie nosić butów zrobionych ze skóry tych zwierząt. Takie zwierzę i tak i tak zostało już uśmiercone aby przerobić je na mięso. Natomiast futer nie noszę bo nie widzę sensu w zabijaniu zwierząt tylko po to aby założyć jego futerko na moje plecy. |
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Oslo jest giełda futer, która zaopatruje cała Europę, albo i więcej. Zwierzeta futerkowe sa hodowane na farmach. Są hodowane w konkretnym celu - na futro. Reszta zapewne na pasze dla bydła i psów. Niczym się to nie różni od kurczaków hodowanych na mięso na rosół czy pasztet. Zwierze hoduje isę po to, zeby je zabic, efekt koncowy taki sam. Wiec w moim odczuciu, jak ktoś juz sie uwaza za takiego super obrońce praw zwuerzat, to nie je miesa ani nie nosi skór/ futer. Niestey zostaje małe pole do popisu jelsi chodzi o ubiór. Głównie tkaniny syntetyczne, które nie mają wiele wspólnego ze stylem eko i odpowiedzialnością za środowisko. Od rauz zaznaczam, ze ja jem mieso i nosze skóry naturalne. Nie wykluczam,ze kupie kiedys futro. |
|
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektóre dziewczyny wydają się pewniejsze siebie i z siebe dumne, jak tak noszą Ale ja to tylko tak odbieram czasem.. no nie wiem.. dla mnie jest to przede wszystkim niewygodne, ale jak ktoś lubi - niechże nosi Oooo.. a co mnie jeszcze rozwala ? Przetłuszczone włosy !!! Dziewczyna umalowana, dobrze ubrana.. ale włosy nie umyte.. weird. Edytowane przez Paulima Czas edycji: 2010-10-05 o 11:47 |
|
|
|
|
#898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak dla mnie jest pewna różnica: zabić zwierze aby je zjeść ( nie będę tu pisać o pozytywnych stronach jedzenia mięsa w naszym klimacie bo to wątek na osobną dyskusję) bądź zabić zwierzę aby lansować się w jego futerku na mieście. Dla mnie bezsensem jest hodowanie i zabijanie zwierząt na futra. W dzisiejszych czasach mamy dostęp do ciepłej i ładnej odzieży wierzchniej idealnie zastępującej futra. |
|
|
|
|
#899 | |
|
... choć nie Westwood
|
A co mnie rozwala? Dorabianie jakiejś głupiej ideologii do byle miny czy grymasu i od razu osąd innej osoby, ba i ta pewność, że to na pewno z powodu ciucha.
Cytat:
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnei to naprawde to samo bo w każdym momencie zwierzaka czeka śmierć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

. Uważa, że i tak nikt nie pozna że to podróbki
Cóż...
podpisuje sie pod tym, tez tak wolę
chociaz podoba mi sie noszenie torebki na zgieciu łokcia (szczerze mowiac nie zwracam na to takiej uwagi "na ulicy", toteż widziałam cos takiego tylko na zdjeciach), domyslam sie jednak jakie to musi byc niewygodne

Zapraszam