|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
ania, no to ciort wie, ona zawsze jakies tam "krostunie" ma, ciezko mi wyczuc; kiedys miala nawet egzeme i nie wiem od czego, mozliwe ze od klakow kotow ktore lataly dookola, ja tez mam na koty alergie;
Najlepiej to moze dawac po trochu i robic przerwy z pokarmami, i jak nie ma jakiejs bardzo ostrej reakcji, to ok? Ja tez ide spac Libra . Dzisiaj juz musowo. )
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Hmmm, chyba też na coś takiego się skuszę ![]() Cigi, Darusia, a ja uważam że każda próba walki z narkotykami czy dopalaczami coś da - nawet jak tylko jedna osoba dzieki temu nie zakupi tego świństwa to zawsze to jakiś sukces. Nie ma idealnej i skutecznej metody walki!!! Legalizacja nic nie da, jedynie będzie informacja że jest przyzwolenie na stosowanie takiego gówna, nieprzebadanego. Delegalizacja ograniczy dostęp do tego typu shitów i mniej osób to zaszyje. Jasne jest, że zawsze będzie nielegalna sprzedaż, ale MNIEJ osób to zakupi i narazi swoje życie gdy zdelegalizują tego typu środki. Zbyt wiele osób widziałam które się stoczyło przez dragi... jeżeli jest cień szansy że kogoś się da uratować to warto wszystkiego próbować, nawet tego typu rzeczy co robi teraz rząd nasyłając sanepid czy skarbówkę na te sklepy. Ehh.. Kubuś już się o 23 przebudził na jedzenie... Ja nie wiem co z tym dzieckiem jest... w dzień je spokojnie co 4h, a w nocy 2h nie potrafi wytrzymać.. Znowu będzie ciężka noc...
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zielonego, to naprawde wcale nie jestem taka przekonana. Na przykladzie Francji bys tego nie powiedzila. Wystarczy przekroczyc prog domu i wyjsc na ulice i juz masz. A policja nic na to nie moze..., przynajmniej nie za wiele. Jak juz mowilam, sama nie wiem co jest rozwiazaniem; Zycze przespanej nocki; |
|
|
|
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Wczoraj bylam pierwszy raz na rehabilitacji, i mój tata z małym spacerował. Przyprowadził mi go po 1,5 godziny. I jadnak na tym wietrze nie bardzo go upilnował bo dzisiaj w nocy znów katar, i kaszelek ![]() Darusia podaj 3 tydzień diety ja jej nie stosuję, ale zapisuję, i może od poniedziełku spróbuję, bo moja to na dłuższą metę nudna, i wczesniej czy później zaczne podjadać
|
|
|
#2435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak jak wam pisałam, babka jest kompletnie nie zaradna życiowo, nie umie czytać, no wiecie taka strasznie zaniedbana społecznie i socjalnie rodzina....mimo wszystko chciałabym im pomóc, a co do sterylizacji, to kurcze nie wiem, ale ktoś powinien jakiś przepisa narzucić co by regulował właśnie takie sytuacje, bo ona z własnej woli chyba tyle dzieciaków nie urodziła...nie wiem. W każdym razie byłam wczoraj na dywaniku u dyr, z***kę dostałam, kasy mi żadnej nie da i powiedział, że jak się nie odczepię to on mi zabierze te lekcje indywidualne b mu narobię syfu dokoła kij z nim, zaczęłam działać i nie spocznę jutro jadę na zakupy z tż to sama im kupię trochę jedzenia i zawiozę w czwartek, powiem,że miałąm przekazać - na bank nie zapyta mnie matka kto... no i mam trochę ubrań już w bagażniku spakowane to też dla nich.Ja dziś idę na 9.45 i tylko na 2 godzinki znacie jakąś dobrą farbę do włosów, tzn firmę, która pokryłaby moje siwe włosy???normalnie mam srebro na czubku
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile placilyscie za te siateczki??
oplaca sie na allegro zamawiac?? dzien dobry tak w ogole . ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- baobabek pociesze cie, moja przyjaciolka jest w moim wieku i pol glowy ma juz siwe, a naturalne swoje ma czarne. uciekam do tza i malej.
|
|
#2437 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żółtka i mięska mała nie jadła, ale wczoraj zakupiłam kilka słoiczków z indyczkiem i króliczkiem. Generalnie kupuję małej słoiczki dla dzieci o mc młodszych, czyli jak skończyła 6 mcy, to ja zaczynam kupować słoiczki dla dzieci po 5 mcu. Cytat:
A ktoś tu kiedyś pisał, że siateczka się nie sprawdziła ![]() Cytat:
![]() Ja płaciłamza ten "smoczek" ok. 15 pln, ale za 24pln też widziałam. Nasz jest firmy Canpol, taki jak ten: http://allegro.pl/canpol-gryzak-do-p...242874294.html p.s. tu jest chyba na allegro najtaniej z wysyłką
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-10-05 o 09:05 |
|||
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja gotuję na kurczaku ale z chęcią bym ugotowała tez z królikiem tylko nie mam gdzie kupić Czyli Twój dyrektor zamiata sprawe pod dywan jak to się mówi. U nas z kolei jest tak że jak widza że coś z dzieckiem nie tak to do opieki zgłaszają , najpierw wzywają rodziców. Ja farbuje palett a tez mam siwe i pokrywa. Darusia gdzie dietka? |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Dawno mnie tu nie było wiec najpierw coś napisze a później wezmę się za nadrabianie zaległości póki mała śpi. Bo nie wiem jak długo mi pozwoli ![]() Na początek się pochwalę-po pierwsze- mamy już 6 miesięcy! Po drugie- od wczoraj ani razu Wercia nie spała w wózku!! Tylko w łóżeczku ![]() Weekend spędziliśmy na spacerach- korzystamy z pogody póki świeci słońce... Wczoraj natomiast miałam lenia i w sumie w ogóle nie siedziałam na necie. Jakoś pierwszy raz mi sie nie chciało... po prostu.... Ze złych wiadomości- kręgosłup mi siadł... nie ma chyba odcinka który by mnie nie bolał Od jutra zaczynam śmigać na basen bo chyba umrę z bólu...A teraz kilka fotek: 1.Wercia po przebudzeniu 2.my na spacerku 3.zadowolona w samochodziku 4.po kąpieli 5.wygibasy u taty na brzuchu 6.w nowym krzesełku- trochę w nim znika ![]() 7.demoluje swój plac zabaw
|
#2440 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Na przeziębenie nam zdezydowanie pomogły kropelki nasivin soft, które polecałyście oraz nartarcie stópek Lenki maścią Pulmax Baby. Rewelacja. Lenka na drugi dzień już nie miała kataru . Idę na śniadanie ![]() Wercia prześliczna i gratulacje za pół roczku!!!!! Ja też zamówiłam takie samo krzesełko do karmienia. Kolor identyczny ;-)
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-10-05 o 10:43 |
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
A to nasze wizażowe dzieciaczki (ze spacerku):
Michaś Lindsley, Dominik JaGaaa-i no i Wercia moja ![]() Dziewczynki, mam nadzieje, że się nie obrazicie za fotki... a raczej Wasze dzieciaczki ![]() Przepraszam- dwa razy ta sama fotka
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-10-05 o 10:48 |
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten słoneczny poranek.
Dziękuję tym wszystkim które potwierdziły jaka to ja biedna jestem. I dziejkuję tym które mnie wirtualnie pogłaskały (i po głowie i po tyłku). Na Was to zawsze można liczyć. ![]() Idę dzisiaj poszukać w sklepie tej siateczki na owoce. Może to jej się spodoba i zacznie coś tam jeść ![]() Baobabek - wpadasz tu i rzucasz takim tematem że człowiek zaczyna się zastanawiać nad własnym człowieczeństwem. Jak to Ty już siwa?? Toż to ja jeszcze nie mam siwych włosów a Duuużo starsza jestem.
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ja też już siwa... wiek tu nie ma nic do rzeczy... niestety...
|
#2444 |
|
Rozeznanie
|
Darusiaaa, Asiulek_23 - buziaczki dla Waszych dziewczynek z okazji skończonych 6 mcy
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieciaczki super Dzisiaj były wyniki tego konkursu wampirzego - nie wygrałam bo ktoś ładnie na koniec zaniżył oceny. natomiast wygrała praca...hmm.. powiedzmy.... niedopracowana - sądzę że 12 latka lepiej by się pomalowała - no ale cóż - standard w takich konkursach - ktoś kto ma zaplecze w formie znajomych sobie zawyża a innym zaniża
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-10-05 o 10:59 |
|||
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Też niestety zaczęłam szybko siwieć (chyba genetycznie). Uzywałam różnych farb i u mnie sprawdza się Loreal. Do blondów seria Preference a z bardziej zdecydowanych kolorów Feria lub te co w 10 min fabrują (nie pamiętam a używałam w ciąży). U mnie problem z farbami był taki ze niby pokrywały siwe włosy ale szybko (po 2-3 myciach) kolor "spływał" dosłownie. Dla pocieszenia mam prawie zupełnie siwe
|
#2447 |
|
Rozeznanie
|
Darusia oczywiście Wszystkiego Naj dla Olinka za pół roczku
Asiulek zdjęcie dzieciaczków super jest!!! Każde w inną stronę patrzy ![]() Ja siwych włosów nie mam jeszcze ![]() Ferrou bardzo przykro. Pamiętam jak nie pozwoliłaś nam zaniżać ocen innych na wizażu a sama tego niestety doświadczasz
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek i Darusia - wszystkiego naj dla mamuś i dzieciaczków
Cytat:
Nie poznali się na prawdziwym talencie. Niestety jak widać liczą się znajomości. Wszystko zawsze musi być ustawione
|
|
#2449 |
|
Rozeznanie
|
Asiulek, ale fajne zdjęcia !
Wercia i inne dzieciaczki super, słodziaki same!!!A my wczoraj byłyśmy u lekarza na kontroli i jest ok. Kazała zakrapiać nasivinem soft jeszcze. Ile Wy tego stosujecie? Ale osłuchała i czysto. Natomiast w poczekalni był gościu, który aż dusił się od kaszlu , masakra Mam nadzieję, że nie zdążyła.... Ehhh,,, tak źle i tak niedobrze, bo nie pójdziesz, to umierasz w strachu, czy wszystko ok... Katarek się sprawdza jak najbardziej, 4 sek i gluty schodzą z głębin samych Hania tylko trochę przy tym marudzi, bo to chyba takie dziwne uczucie dla niej, ale płaczu nie ma Lecę do dziecia , bo wzywa |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka,Darusia - 100 Lat dla Mądrych Dziewczynek
![]() kla ski:Asiulka - zdjęcia super a najfajniejsze jest to ostatnie całej 3-ki
|
#2451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Drcron przyszły właśnie do mnie czapeczki(listonosz do pracy mi przyniósł) są PRZEPIĘKNE!!! piękniejsze w rzeczywistości niż na zdjęciu w aukcji. Masz kobietko talent!!! Tylko ja zamawiałam jedną a dostałam dwie![]() ![]()
|
|
#2452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka i Wercia 100latek
![]() Ferrou nie przejmuj się i tak jesteś the best!!!!!! ![]() Cytat:
a juz kończę z tym niech je sobie kiedy ma ochotę przynajmniej szczęśliwy jest ![]() źle napisałam,chodziło mi o to,że miałam poleżec bo mnie strasznie plecy bolą i kręgosłup-wymiękam już,a z Wami to jasne że przyjemnośc Cytat:
no widzicie nie dane nam się spotkac razem ![]() zdrówka dla Amelki ![]() Baobabek mam do Ciebie telefon zapisany więc jak tylko będę w którymś markecie to zadzwonię jak będą. |
||
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
Coś mi tu mignęło o żywieniu dzieci cycowych. I tak u nas to wygląda:
Hania za parę dni kończy 6 miesięcy, a my na samym cycu ( na żądanie). Owszem, dam jej polizać jabłko, wprowadziłam gluten (od miesiąca) w postaci kaszki manny z deserkiem jabłkowym, albo skrobanym jabłuszkiem, albo sama, na wodzie (też je), ale to trochę, żeby tylko ten gluten wprowadzić. Próbowałam manny mlecznej z nestle, ale Hania żle znosi tamto mleko (ulewała masakrycznie), choć kaszka jej smakowała (i mnie też ).Teraz dopiero będziemy wprowadzać nowe smaki. Hania bardzo ładnie przybiera na wadze i pediatra wręcz mnie zachęcała, żeby oprócz cyca nic więcej jej nie dawać do skończenia 6 miesiąca (oprócz tego glutenu oczywiście). Do picia czasem woda, albo rozrzedzony sok jabłkowy, ale ona się tym raczej bawi, niż pije
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-10-05 o 11:31 |
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
ja płaciłam w sklepie dzieciowym 16.80
|
|
#2455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki U nas jest niby podobnie, bo zdrowe dzieci są na inną godzinę, ale w przychodni przyjmyją inni lekarze i ten gościu był u innej lekarki, ale łaził po całym korytarzu bo coś tam chcieli od niego w rejestracji i kaszlał masakrycznie I co poradzisz? A moja Hania była przyjęta jako dziecko chore Bo i zdrowa do końca nie jest przecież...
|
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla półroczniakówA Werci to krzesełko widać się bardzo podoba Ferou
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy Bardzo
!!!
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
Wercia baaaardzo dziękuje
I dziś jak na razie <tfu,tfu> jest urodzinowo grzeczna bawi się, śmieje, ładnie śpi w łóżeczku "dorasta" mi dziecię
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
asiulek wera jaka panna
![]() no i zdjecie calej trojki jest boskie. Tz poszedl na rehabilitacje, a raczej ja przelozyc.... bo szkoda mu godzin w pracy opuszczac i moze sie uda na przyszly tydzien.... dietka zaraz bedzie ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A moja marudzi dzisiaj, kurde niech te kielki jej wyjdą, dziąsła popuchniete ma jakby od pudziana dostala w szczenke a ani widu ani slychu, zjada WSZYSTKO! co wpadnie jej w reke...a jak jej masuje dziaselka to jest najszczesliwsza na swiecie.
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
No to jeszcze raz cała trójeczka
Moja zaczepialska ![]() JaGaaa... jak się wkurzysz to usunę Ale ładnie wyszłaś więc mam nadzieję, że będziesz dla mnie łaskawa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

. Dzisiaj juz musowo.
)

ja jej nie stosuję, ale zapisuję, i może od poniedziełku spróbuję, bo moja to na dłuższą metę nudna, i wczesniej czy później zaczne podjadać

Od jutra zaczynam śmigać na basen bo chyba umrę z bólu...

kla ski: