Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 23:43   #2431
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

ania, no to ciort wie, ona zawsze jakies tam "krostunie" ma, ciezko mi wyczuc; kiedys miala nawet egzeme i nie wiem od czego, mozliwe ze od klakow kotow ktore lataly dookola, ja tez mam na koty alergie;
Najlepiej to moze dawac po trochu i robic przerwy z pokarmami, i jak nie ma jakiejs bardzo ostrej reakcji, to ok?

Ja tez ide spac Libra . Dzisiaj juz musowo. Postanowilam sie wyspac (ktory to juz raz...)
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 23:44   #2432
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

I dziś jej kupiłam tą siateczke na owoce dostała kawałek banana i nektarynki nie dała sobie odebrac tak się do tego dossała

Hmmm, chyba też na coś takiego się skuszę

Cigi, Darusia, a ja uważam że każda próba walki z narkotykami czy dopalaczami coś da - nawet jak tylko jedna osoba dzieki temu nie zakupi tego świństwa to zawsze to jakiś sukces. Nie ma idealnej i skutecznej metody walki!!! Legalizacja nic nie da, jedynie będzie informacja że jest przyzwolenie na stosowanie takiego gówna, nieprzebadanego. Delegalizacja ograniczy dostęp do tego typu shitów i mniej osób to zaszyje. Jasne jest, że zawsze będzie nielegalna sprzedaż, ale MNIEJ osób to zakupi i narazi swoje życie gdy zdelegalizują tego typu środki. Zbyt wiele osób widziałam które się stoczyło przez dragi... jeżeli jest cień szansy że kogoś się da uratować to warto wszystkiego próbować, nawet tego typu rzeczy co robi teraz rząd nasyłając sanepid czy skarbówkę na te sklepy.

Ehh.. Kubuś już się o 23 przebudził na jedzenie... Ja nie wiem co z tym dzieckiem jest... w dzień je spokojnie co 4h, a w nocy 2h nie potrafi wytrzymać.. Znowu będzie ciężka noc...
Stary 2010-10-04, 23:55   #2433
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Hmmm, chyba też na coś takiego się skuszę

Cigi, Darusia, a ja uważam że każda próba walki z narkotykami czy dopalaczami coś da - nawet jak tylko jedna osoba dzieki temu nie zakupi tego świństwa to zawsze to jakiś sukces. Nie ma idealnej i skutecznej metody walki!!! Legalizacja nic nie da, jedynie będzie informacja że jest przyzwolenie na stosowanie takiego gówna, nieprzebadanego. Delegalizacja ograniczy dostęp do tego typu shitów i mniej osób to zaszyje. Jasne jest, że zawsze będzie nielegalna sprzedaż, ale MNIEJ osób to zakupi i narazi swoje życie gdy zdelegalizują tego typu środki. Zbyt wiele osób widziałam które się stoczyło przez dragi... jeżeli jest cień szansy że kogoś się da uratować to warto wszystkiego próbować, nawet tego typu rzeczy co robi teraz rząd nasyłając sanepid czy skarbówkę na te sklepy.

Ehh.. Kubuś już się o 23 przebudził na jedzenie... Ja nie wiem co z tym dzieckiem jest... w dzień je spokojnie co 4h, a w nocy 2h nie potrafi wytrzymać.. Znowu będzie ciężka noc...
Co do tego na czerwono to sie zgadzam. Dla mnie sa jakies zasady. Cos naganne powinno pozostac naganne; teoretycznie, nie powinno sie przyzwalac na cos co jest zle. (kurde nie wiem jak to wytlumaczyc co mam na mysli, jestem chyba spiaca i przemeczona; jednakze, nie wiem czy by to nie polepszylo sytuacji (chodzi mi glownie o kontrole nad dealeramii dostawcami)
Co do zielonego, to naprawde wcale nie jestem taka przekonana. Na przykladzie Francji bys tego nie powiedzila. Wystarczy przekroczyc prog domu i wyjsc na ulice i juz masz. A policja nic na to nie moze..., przynajmniej nie za wiele.
Jak juz mowilam, sama nie wiem co jest rozwiazaniem;
Zycze przespanej nocki;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 06:46   #2434
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
I dziś jej kupiłam tą siateczke na owoce dostała kawałek banana i nektarynki nie dała sobie odebrac tak się do tego dossała
mój normalnie jak widzi siateczkę to aż rączkami trzęsi żeby mu szybciej dać

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Cytat:
Może sie boi ciemności, i poprzez jedzenie się uspokaja

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Wczoraj bylam pierwszy raz na rehabilitacji, i mój tata z małym spacerował. Przyprowadził mi go po 1,5 godziny. I jadnak na tym wietrze nie bardzo go upilnował bo dzisiaj w nocy znów katar, i kaszelekJak eryka zaprowadze do szkoly to apteke odwiedze, bo ciebion mi sie skonczyl, a co jeszcze na przeziębienie, pisałyście coś o pyrasanie tak? a dzisiaj lece tez sie z urzędu pracy wyrejestrować, i czeka mnie 3 godziny szkolenia bhp

Darusia podaj 3 tydzień diety ja jej nie stosuję, ale zapisuję, i może od poniedziełku spróbuję, bo moja to na dłuższą metę nudna, i wczesniej czy później zaczne podjadać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 07:27   #2435
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Baobabek jak będę to zobaczę bo szczerze przyznam,że nawet nie widziałam o czymś takim ale zwrócę uwagę jak możesz to zapodaj linka z tym.Myślę,że u nas to powinno byc.
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...k_z_dynia.aspx

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
No Cigi litości Baobabek pisała że to dzieciątko załatwia się w ubranie bo mamy nie stać na pampery ani pieluchy jakiekolwiek to powiedz mi że ona marzy o tym żeby kolejny maluszek robił pod sibie że jauż tak brzydko powiem
Kazdy przypadek jest inny nie twierdzę że zawsze tak trzeba
A co do mnie to niby dlaczego maja mnie sterylizowac ja juz sie nie będę przyczyniać do zaludniania świata
Trutka na bociany działa

W sumie dobrze prawisz tez bym się z tym zgodziła że mozna by wysłać psychologa oczywiście tam gdzie można (ale na pewno nie w takim przypadku jak opisałam wcześniej)
Można by spróbowac w ten sposób i krzyzyk na spiralce na zachętę
sorry jesli kogos uraziłam ale odniosłam się tu do stanowiska koscioła w sprawie antykoncepcji
I pewnie że nie chodzi o to żeby dziecko miało wszystko firmowe i tak dalej ale o zwykłe niezbędne rzeczy które są potrzebne do zycia

tak normalnie gotuję jak barszczyk: ziemniaki, marchewka, pietruszka , seler , buraczki i mięsko
na naszym zadupiu tez tego misiowego ogródka często nie ma raz na ruski rok się pokaże wtedy tez kupuję więcej

to tez jest jakaś tam patologia tyle że inna
ma wszystko oprócz miłości niestety

oj przestań bo aż mi się płakać zachciało
też mam czasem ochotę wziąc Mika do siebie w nocy i poprzytulać siuę do niego ale wszystko zepsuję
Rano go biorę jak się obudzi i się nie mogę natulić

Właśnie każdy przypadek jest inny
chociaz znam taką rodzinę dzieci jest 12 i w domu czyściuteńko jak w pudełeczku buty w ganku jak od linijki poustawiane pewnie dzieci matce pomagają sprzatać i u nich widać że jest ten ciepły dom więc wielodzietna nie zawsze znaczy patologia
dzięki za przepis, na pewno ugotuję. Tż mi przywiózł ostatnio 2 nogi królicze więc skorzystam z mięska dla małego i dodam to co napisałaś

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Wszystko jedno czy marzy czy nie marzy. A z wypowiedzi Baobabka wynikalo, ze kobiecie to bardzo nie przeszkadzalo, mowila z zadowoleniem, ze co tam, wszystko ok jest, ze "inne sie wychowaly to i to sie wychowa" (prawda?); A jak nie marzy to by sie zgodzila moze jakby jej zaproponowac sterylizacje, i nie trzeba by jej zmuszac, a o to mi chodzilo;
Tymbardziej, ze przyklad Baobabka jest jednak inny niz ten o ktorym pozniej pisalas, nie zgodzisz sie??? Tam po prostu jest bida i tyle. Ale kobieta nie byla takim zwyrodnialcem jak w Twoim przykladzie.

No i nie bierz tego tak osobiscie
widzę, że wywołałam dyskusję tak jak wam pisałam, babka jest kompletnie nie zaradna życiowo, nie umie czytać, no wiecie taka strasznie zaniedbana społecznie i socjalnie rodzina....mimo wszystko chciałabym im pomóc, a co do sterylizacji, to kurcze nie wiem, ale ktoś powinien jakiś przepisa narzucić co by regulował właśnie takie sytuacje, bo ona z własnej woli chyba tyle dzieciaków nie urodziła...nie wiem. W każdym razie byłam wczoraj na dywaniku u dyr, z***kę dostałam, kasy mi żadnej nie da i powiedział, że jak się nie odczepię to on mi zabierze te lekcje indywidualne b mu narobię syfu dokołakij z nim, zaczęłam działać i nie spocznę jutro jadę na zakupy z tż to sama im kupię trochę jedzenia i zawiozę w czwartek, powiem,że miałąm przekazać - na bank nie zapyta mnie matka kto... no i mam trochę ubrań już w bagażniku spakowane to też dla nich.
Ja dziś idę na 9.45 i tylko na 2 godzinki później sobie już uplanowałam iść do sklepu po kombinezon dla małego, ale tak wieje, że nie wiem czy go zabiorę żeby iść na miasto no i póki co na term tylko 4 stopnie
znacie jakąś dobrą farbę do włosów, tzn firmę, która pokryłaby moje siwe włosy???normalnie mam srebro na czubkutak strasznie posiwiałam, że aż wstyd, wcześniej miałam kilka pojedynczych siwych włosów, a teraz - masakra...w wieku 26 lat

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 08:43   #2436
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dziewczyny ile placilyscie za te siateczki??
oplaca sie na allegro zamawiac??
dzien dobry tak w ogole .

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

baobabek pociesze cie, moja przyjaciolka jest w moim wieku i pol glowy ma juz siwe, a naturalne swoje ma czarne.

uciekam do tza i malej.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 09:03   #2437
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Ja z tym glutenem czekalam do niedawna, bo kurka, nie chcialam wprowadzac glutenu razem z nowymi warzywami. Zeby w razie reakcji alergicznej wiedziec na co. Ale tego sie nie da wykonac, nigdy nie ma takiego momentu, zeby nie bylo nowosci, wiec dalam jej. Troche pozno, ale to chyba nie jest bardzo istotne? Myslisz, ze to wazne bardzo? Piszesz, ze synka do 7 miesiaca na cycu, to moze to nie takie istotne.
To ja, procz glutenu w sumie podobnie jak Ty;
A czy teraz bedziesz jej dawala juz miesko i zoltko?
Acha i ja tylko manne dawalam, zadnych innych zboz na razie, moze powinnam, najadalaby sie bardziej.
Syna karmiłam cycem 12 lat temu.Wtedy był inny schemat żywienia niemowląt, gluten dla dzieci cycowych był dopierto w wieku 6-7 mcy. Teraz lekarze zalecają wprowadzać go wcześniej.
Żółtka i mięska mała nie jadła, ale wczoraj zakupiłam kilka słoiczków z indyczkiem i króliczkiem. Generalnie kupuję małej słoiczki dla dzieci o mc młodszych, czyli jak skończyła 6 mcy, to ja zaczynam kupować słoiczki dla dzieci po 5 mcu.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
mój normalnie jak widzi siateczkę to aż rączkami trzęsi żeby mu szybciej dać
Fajny patent,prawda? No i odrobina spokoju dla mam

A ktoś tu kiedyś pisał, że siateczka się nie sprawdziła

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Darusiaaa- dzień dobry
Ja płaciłamza ten "smoczek" ok. 15 pln, ale za 24pln też widziałam. Nasz jest firmy Canpol, taki jak ten:
http://allegro.pl/canpol-gryzak-do-p...242874294.html

p.s. tu jest chyba na allegro najtaniej z wysyłką

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-10-05 o 09:05
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:08   #2438
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...k_z_dynia.aspx

dzięki za przepis, na pewno ugotuję. Tż mi przywiózł ostatnio 2 nogi królicze więc skorzystam z mięska dla małego i dodam to co napisałaś

widzę, że wywołałam dyskusję tak jak wam pisałam, babka jest kompletnie nie zaradna życiowo, nie umie czytać, no wiecie taka strasznie zaniedbana społecznie i socjalnie rodzina....mimo wszystko chciałabym im pomóc, a co do sterylizacji, to kurcze nie wiem, ale ktoś powinien jakiś przepisa narzucić co by regulował właśnie takie sytuacje, bo ona z własnej woli chyba tyle dzieciaków nie urodziła...nie wiem. W każdym razie byłam wczoraj na dywaniku u dyr, z***kę dostałam, kasy mi żadnej nie da i powiedział, że jak się nie odczepię to on mi zabierze te lekcje indywidualne b mu narobię syfu dokołakij z nim, zaczęłam działać i nie spocznę jutro jadę na zakupy z tż to sama im kupię trochę jedzenia i zawiozę w czwartek, powiem,że miałąm przekazać - na bank nie zapyta mnie matka kto... no i mam trochę ubrań już w bagażniku spakowane to też dla nich.
Ja dziś idę na 9.45 i tylko na 2 godzinki później sobie już uplanowałam iść do sklepu po kombinezon dla małego, ale tak wieje, że nie wiem czy go zabiorę żeby iść na miasto no i póki co na term tylko 4 stopnie
znacie jakąś dobrą farbę do włosów, tzn firmę, która pokryłaby moje siwe włosy???normalnie mam srebro na czubkutak strasznie posiwiałam, że aż wstyd, wcześniej miałam kilka pojedynczych siwych włosów, a teraz - masakra...w wieku 26 lat
oj to ja kupowałam coś innego misiowy sad bo to było owocowe a takich to nie widziałam
Ja gotuję na kurczaku ale z chęcią bym ugotowała tez z królikiem tylko nie mam gdzie kupić
Czyli Twój dyrektor zamiata sprawe pod dywan jak to się mówi.
U nas z kolei jest tak że jak widza że coś z dzieckiem nie tak to do opieki zgłaszają , najpierw wzywają rodziców.
Ja farbuje palett a tez mam siwe i pokrywa.

Darusia gdzie dietka?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:33   #2439
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Dawno mnie tu nie było wiec najpierw coś napisze a później wezmę się za nadrabianie zaległości póki mała śpi. Bo nie wiem jak długo mi pozwoli

Na początek się pochwalę-po pierwsze- mamy już 6 miesięcy!
Po drugie- od wczoraj ani razu Wercia nie spała w wózku!! Tylko w łóżeczku I to nawet bez krzyków. Czyżby te skończone 6 miesięcy do czegoś ją zobowiązywało??

Weekend spędziliśmy na spacerach- korzystamy z pogody póki świeci słońce... Wczoraj natomiast miałam lenia i w sumie w ogóle nie siedziałam na necie. Jakoś pierwszy raz mi sie nie chciało... po prostu....

Ze złych wiadomości- kręgosłup mi siadł... nie ma chyba odcinka który by mnie nie bolał Od jutra zaczynam śmigać na basen bo chyba umrę z bólu...

A teraz kilka fotek:
1.Wercia po przebudzeniu
2.my na spacerku
3.zadowolona w samochodziku
4.po kąpieli
5.wygibasy u taty na brzuchu
6.w nowym krzesełku- trochę w nim znika
7.demoluje swój plac zabaw

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:41   #2440
aixa
Rozeznanie

Dzień dobry Ja w pracy więc tylko na chwilkę
Na przeziębenie nam zdezydowanie pomogły kropelki nasivin soft, które polecałyście oraz nartarcie stópek Lenki maścią Pulmax Baby. Rewelacja. Lenka na drugi dzień już nie miała kataru tylko teraz trochę pokasłuje.
Idę na śniadanie
Wercia prześliczna i gratulacje za pół roczku!!!!! Ja też zamówiłam takie samo krzesełko do karmienia. Kolor identyczny ;-)

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:43
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:44   #2441
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A to nasze wizażowe dzieciaczki (ze spacerku):
Michaś Lindsley, Dominik JaGaaa-i no i Wercia moja

Dziewczynki, mam nadzieje, że się nie obrazicie za fotki... a raczej Wasze dzieciaczki

Przepraszam- dwa razy ta sama fotka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:48
Stary 2010-10-05, 10:48   #2442
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie w ten słoneczny poranek.

Dziękuję tym wszystkim które potwierdziły jaka to ja biedna jestem. I dziejkuję tym które mnie wirtualnie pogłaskały (i po głowie i po tyłku). Na Was to zawsze można liczyć.

Idę dzisiaj poszukać w sklepie tej siateczki na owoce. Może to jej się spodoba i zacznie coś tam jeść

Baobabek - wpadasz tu i rzucasz takim tematem że człowiek zaczyna się zastanawiać nad własnym człowieczeństwem.

Jak to Ty już siwa?? Toż to ja jeszcze nie mam siwych włosów a Duuużo starsza jestem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:50   #2443
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Oj, ja też już siwa... wiek tu nie ma nic do rzeczy... niestety...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-05, 10:53   #2444
dusiaka
Rozeznanie

Darusiaaa, Asiulek_23 - buziaczki dla Waszych dziewczynek z okazji skończonych 6 mcy

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:57   #2445
Ferrou
Zakorzenienie

a szukałaś może tego produktu gdzieś w jakimś sklepie internetowym?

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dawno mnie tu nie było wiec najpierw coś napisze a później wezmę się za nadrabianie zaległości póki mała śpi. Bo nie wiem jak długo mi pozwoli

Na początek się pochwalę-po pierwsze- mamy już 6 miesięcy!
Po drugie- od wczoraj ani razu Wercia nie spała w wózku!! Tylko w łóżeczku I to nawet bez krzyków. Czyżby te skończone 6 miesięcy do czegoś ją zobowiązywało??

Weekend spędziliśmy na spacerach- korzystamy z pogody póki świeci słońce... Wczoraj natomiast miałam lenia i w sumie w ogóle nie siedziałam na necie. Jakoś pierwszy raz mi sie nie chciało... po prostu....

Ze złych wiadomości- kręgosłup mi siadł... nie ma chyba odcinka który by mnie nie bolał Od jutra zaczynam śmigać na basen bo chyba umrę z bólu...

A teraz kilka fotek:
1.Wercia po przebudzeniu
2.my na spacerku
3.zadowolona w samochodziku
4.po kąpieli
5.wygibasy u taty na brzuchu
6.w nowym krzesełku- trochę w nim znika
7.demoluje swój plac zabaw
Cytat:
A to nasze wizażowe dzieciaczki (ze spacerku):
Michaś Lindsley, Dominik JaGaaa-i no i Wercia moja

Dziewczynki, mam nadzieje, że się nie obrazicie za fotki... a raczej Wasze dzieciaczki
Asiulek, Darusia Gratuluję poł roczku
Dzieciaczki super

Dzisiaj były wyniki tego konkursu wampirzego - nie wygrałam bo ktoś ładnie na koniec zaniżył oceny. natomiast wygrała praca...hmm.. powiedzmy.... niedopracowana - sądzę że 12 latka lepiej by się pomalowała - no ale cóż - standard w takich konkursach - ktoś kto ma zaplecze w formie znajomych sobie zawyża a innym zaniża

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:59
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:02   #2446
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Też niestety zaczęłam szybko siwieć (chyba genetycznie). Uzywałam różnych farb i u mnie sprawdza się Loreal. Do blondów seria Preference a z bardziej zdecydowanych kolorów Feria lub te co w 10 min fabrują (nie pamiętam a używałam w ciąży). U mnie problem z farbami był taki ze niby pokrywały siwe włosy ale szybko (po 2-3 myciach) kolor "spływał" dosłownie. Dla pocieszenia mam prawie zupełnie siwe
Stary 2010-10-05, 11:04   #2447
aixa
Rozeznanie

Darusia oczywiście Wszystkiego Naj dla Olinka za pół roczku
Asiulek zdjęcie dzieciaczków super jest!!! Każde w inną stronę patrzy
Ja siwych włosów nie mam jeszcze
Ferrou bardzo przykro. Pamiętam jak nie pozwoliłaś nam zaniżać ocen innych na wizażu a sama tego niestety doświadczasz ale dla nas I TAK JESTEŚ NAJLEPSZA!!!!!!

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-10-05, 11:09   #2448
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asiulek i Darusia - wszystkiego naj dla mamuś i dzieciaczków

Cytat:
Dzisiaj były wyniki tego konkursu wampirzego - nie wygrałam bo ktoś ładnie na koniec zaniżył oceny. natomiast wygrała praca...hmm.. powiedzmy.... niedopracowana - sądzę że 12 latka lepiej by się pomalowała - no ale cóż - standard w takich konkursach - ktoś kto ma zaplecze w formie znajomych sobie zawyża a innym zaniża

Nie poznali się na prawdziwym talencie. Niestety jak widać liczą się znajomości. Wszystko zawsze musi być ustawione
Stary 2010-10-05, 11:14   #2449
fasolka73
Rozeznanie

Asiulek, ale fajne zdjęcia ! Wercia i inne dzieciaczki super, słodziaki same!!!

A my wczoraj byłyśmy u lekarza na kontroli i jest ok. Kazała zakrapiać nasivinem soft jeszcze. Ile Wy tego stosujecie?
Ale osłuchała i czysto. Natomiast w poczekalni był gościu, który aż dusił się od kaszlu , masakra I moje najgorsze obawy się potwierdzają, idziesz z dzieckiem do przychodni i tam dopiero ono łapie porządnego bakcyla
Mam nadzieję, że nie zdążyła.... Ehhh,,, tak źle i tak niedobrze, bo nie pójdziesz, to umierasz w strachu, czy wszystko ok...

Katarek się sprawdza jak najbardziej, 4 sek i gluty schodzą z głębin samych Hania tylko trochę przy tym marudzi, bo to chyba takie dziwne uczucie dla niej, ale płaczu nie ma I ja chyba nabrałam wprawy i pewniej się tym urządzeniem posługuję. Niemniej dzięki za porady
Lecę do dziecia , bo wzywa
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:21   #2450
P0P70
Zakorzenienie

Asiulka,Darusia - 100 Lat dla Mądrych Dziewczynekkla ski:

Asiulka - zdjęcia super a najfajniejsze jest to ostatnie całej 3-ki

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:25   #2451
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

A my wczoraj byłyśmy u lekarza na kontroli i jest ok. Kazała zakrapiać nasivinem soft jeszcze. Ile Wy tego stosujecie?
Ale osłuchała i czysto. Natomiast w poczekalni był gościu, który aż dusił się od kaszlu , masakra I moje najgorsze obawy się potwierdzają, idziesz z dzieckiem do przychodni i tam dopiero ono łapie porządnego bakcyla
Mam nadzieję, że nie zdążyła.... Ehhh,,, tak źle i tak niedobrze, bo nie pójdziesz, to umierasz w strachu, czy wszystko ok...

Katarek się sprawdza jak najbardziej, 4 sek i gluty schodzą z głębin samych Hania tylko trochę przy tym marudzi, bo to chyba takie dziwne uczucie dla niej, ale płaczu nie ma I ja chyba nabrałam wprawy i pewniej się tym urządzeniem posługuję. Niemniej dzięki za porady
Lecę do dziecia , bo wzywa
Fasolka ja używam nasivin soft tylko na noc po jednym psiknięciu do dziurki. One są silne i nie chcę aby małej podrażniły śluzówkę. Dziwnie, że w przychodni nie ma osobnego wejścia dla dzieci. U mnie jest tak, że dzieci chore przychodzą na inną godzinę a zdrowe na inną. W ten sposób nie mają ze sobą kontaktu i jedno drugiego nie zaraża.
Drcron przyszły właśnie do mnie czapeczki(listonosz do pracy mi przyniósł) są PRZEPIĘKNE!!! piękniejsze w rzeczywistości niż na zdjęciu w aukcji. Masz kobietko talent!!! Tylko ja zamawiałam jedną a dostałam dwiehmm mm

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-10-05, 11:28   #2452
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Oliwka i Wercia 100latek

Ferrou nie przejmuj się i tak jesteś the best!!!!!!
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
widzisz jednak sie przekonałaś
Podejrzewam że żadnej z nas to już nie rusza , mój Miko zawsze wali bombe jak ja jem śniadanie a on koło mnie w krzesełku a ja spokojnie jem do końca

Oliwka mój jest mniej więcej w tym samym wieku i je tak:
8 rano kaszka 150ml i 6 miarek
12 zupka
16 deserek
18 chrupki(2 szt zazwyczaj lub chleb z masełkiem albo serkiem)
20 kaszka 170ml wody i 7 miarek kaszki
jeśli rano nie zje wszystkiej kaszki bo nie raz nie chce to ok.10-10.30 daję jakiś serek albo jogurcik
Libra no widzisz z tego co piszesz to on je co 4h,czyli wogóle mleczka nie je??
a juz kończę z tym niech je sobie kiedy ma ochotę przynajmniej szczęśliwy jest

Cytat:
A siedząc z nami to nie odpoczywasz? ;>
źle napisałam,chodziło mi o to,że miałam poleżec bo mnie strasznie plecy bolą i kręgosłup-wymiękam już,a z Wami to jasne że przyjemnośc

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
tylkooliwka mała przeziębiona , dzwoniłam dziś na basen, że jutro nas nie będzie.
myślę, że Daniele nie je za dużo, na bebilonie 2 jest napisane, ze 3x210ml, a on nawet tyle nie zjada. Rozumiem, że się martwisz, bo ja też czasem się boję, że zbyt często karmię Amelkę, ale jak jest głodna to chyba tyle potrzebuje, tym bardziej, że jak nie chce jeśc to nie je, jak ja nie od razu zrozumiem, że nie jest głodna, to urządzi mi taką histerię, że od razu dociera do mnie głowa do góry, Danielek zrobi się bardziej aktywny to się wyciągnie

biedna Pop nie dziwię się, że jesteś zazdrosna. Ale widać, że Oliwka to ciebie najbardziej kocha, bo z ząbkami na mamusie zaczekała i z siadaniem

co do dopalaczy, to dziś rozmawiałam z moim kuzynem, który z racji swojego wieku miał z tym do czynienia (czyt. próbował), powiedział, że coś co jest na rynku substytutem marihuany taki burdel mu w głowie zrobiło, że szok i łeb chciało rozsadzić 3 godziny później. Troche o tych rzeczach wiem i do dziś wydawało mi się, że jak już są te sklepy to niech będą. Dziś zmieniłam zdanie, zamknąć to w piź.dziec. Tylko nie od du.y strony, jak to się dzieje teraz trzeba jakoś całkiem tego zabronić a nie nasyłac kontrole skarbówki czy sanepidu, bo to bez sensu. Musi się jakoś dać, w Irlandii było to przez kilkanaście lat legalne, w tym roku zakazali. Nie wiem ile grozi teraz za handel, ale dostawcom grozi dożywocie.

A co do kontroli nad tym, to uważam, że jeśli wprowadzi się na to nadzór, to większość tych rzeczy zostanie zakazana. Dopuszczą do obrotu tylko takie produkty, które wg osób zainteresowanych "nie będą działały", więc po co łykać cukier puder?? I tak to padnie, bo ktoś kto to zażywa robi to dla jakiegoś efektu, a nie po to żeby nic nie czuć.

widziałam dzis tylko tą jedną laskę z rozmów w toku, ale się dziewczyna dowartościowuje
Daniel tez potrafi się tak rozedrzec hehe
no widzicie nie dane nam się spotkac razem
zdrówka dla Amelki no i powodzenia w biznesie

Baobabek mam do Ciebie telefon zapisany więc jak tylko będę w którymś markecie to zadzwonię jak będą.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:29   #2453
fasolka73
Rozeznanie

Coś mi tu mignęło o żywieniu dzieci cycowych. I tak u nas to wygląda:
Hania za parę dni kończy 6 miesięcy, a my na samym cycu ( na żądanie). Owszem, dam jej polizać jabłko, wprowadziłam gluten (od miesiąca) w postaci kaszki manny z deserkiem jabłkowym, albo skrobanym jabłuszkiem, albo sama, na wodzie (też je), ale to trochę, żeby tylko ten gluten wprowadzić. Próbowałam manny mlecznej z nestle, ale Hania żle znosi tamto mleko (ulewała masakrycznie), choć kaszka jej smakowała (i mnie też ).
Teraz dopiero będziemy wprowadzać nowe smaki. Hania bardzo ładnie przybiera na wadze i pediatra wręcz mnie zachęcała, żeby oprócz cyca nic więcej jej nie dawać do skończenia 6 miesiąca (oprócz tego glutenu oczywiście). Do picia czasem woda, albo rozrzedzony sok jabłkowy, ale ona się tym raczej bawi, niż pije

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-10-05 o 11:31
Stary 2010-10-05, 11:31   #2454
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja płaciłam w sklepie dzieciowym 16.80

Stary 2010-10-05, 11:38   #2455
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Fasolka ja używam nasivin soft tylko na noc po jednym psiknięciu do dziurki. One są silne i nie chcę aby małej podrażniły śluzówkę. Dziwnie, że w przychodni nie ma osobnego wejścia dla dzieci. U mnie jest tak, że dzieci chore przychodzą na inną godzinę a zdrowe na inną. W ten sposób nie mają ze sobą kontaktu i jedno drugiego nie zaraża.

Dzięki Ja jej dałam po 2 krople na noc i po jednej rano. Ale teraz jest lepiej, bo już nie ma tych glutów w gardle, co ją dusiły przy ssaniu.

U nas jest niby podobnie, bo zdrowe dzieci są na inną godzinę, ale w przychodni przyjmyją inni lekarze i ten gościu był u innej lekarki, ale łaził po całym korytarzu bo coś tam chcieli od niego w rejestracji i kaszlał masakrycznie
I co poradzisz? A moja Hania była przyjęta jako dziecko chore Bo i zdrowa do końca nie jest przecież...
Stary 2010-10-05, 11:41   #2456
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja w pracy więc tylko na chwilkę
Na przeziębenie nam zdezydowanie pomogły kropelki nasivin soft, które polecałyście oraz nartarcie stópek Lenki maścią Pulmax Baby. Rewelacja. Lenka na drugi dzień już nie miała kataru tylko teraz trochę pokasłuje.
wiedziałam że coś jeszcze miałam kupić, eh zaraz znowu do apteki.

dla półroczniaków
A Werci to krzesełko widać się bardzo podoba

Ferounie smutaj się, dla nas jestes najlepsza

Stary 2010-10-05, 11:46   #2457
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dziękujemy Bardzo !!!
A.Camus
Stary 2010-10-05, 11:51   #2458
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wercia baaaardzo dziękuje

I dziś jak na razie <tfu,tfu> jest urodzinowo grzeczna bawi się, śmieje, ładnie śpi w łóżeczku "dorasta" mi dziecię

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-05, 11:53   #2459
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiulek wera jaka panna

no i zdjecie calej trojki jest boskie.
Tz poszedl na rehabilitacje, a raczej ja przelozyc.... bo szkoda mu godzin w pracy opuszczac i moze sie uda na przyszly tydzien....

dietka zaraz bedzie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Wercia baaaardzo dziękuje

I dziś jak na razie <tfu,tfu> jest urodzinowo grzeczna bawi się, śmieje, ładnie śpi w łóżeczku "dorasta" mi dziecię
A moja marudzi dzisiaj, kurde niech te kielki jej wyjdą, dziąsła popuchniete ma jakby od pudziana dostala w szczenke a ani widu ani slychu, zjada WSZYSTKO! co wpadnie jej w reke...a jak jej masuje dziaselka to jest najszczesliwsza na swiecie.
A.Camus
Stary 2010-10-05, 11:55   #2460
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No to jeszcze raz cała trójeczka Moja zaczepialska

JaGaaa... jak się wkurzysz to usunę Ale ładnie wyszłaś więc mam nadzieję, że będziesz dla mnie łaskawa

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości