Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 10:35   #181
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Mnie też cena nie zachwyca, a jakie Ty kupisz?
Zamierzam zimowe buty kupic w ccc albo w Daichmanie.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

Po ile są te Geoxy?
Mnie sie te Geoxy podobaly najbardziej ale cena tez jest zaporowa.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
o jaaaa, nie do wiary...
ja tak zaraz na wątku się nie pochwaliłam, więc masz mega dobrego nosa

Jak z L byłam w ciąży zadzwoniła do mnie serdeczna koleżanka z liceum pytając czy spodziewam się bliźniaków, bo miała sen...
Kontakt mamy dość sporadyczny.Zwykle telefoniczny i najczęściej w święta.Otóż dzwoni niedawno, a ja pytam czy znów czy jej się śniłam, bo się staramy.Ona że niestety nie, ale jak oddzwoniłam że jestem w ciąży to powiedziała że wykasuje mnie z tel, bo jak co roku będzie dzwonić i co rok to prorok to wpędzi mnie do grobu

wiesz...nie można z góry założyć że lekarze są nieomylni, zdarza się że niejedna farmaceutka wie więcej nt.leczenia niż jakiś doktor od 7miu boleści.
Ja swojego mam naprawdę zaufanego i idę za nim i jego diagnozą jak w ogień, dlatego przedstawiam takie stanowisko.
Pamiętam jak Laura wymiotowała jak była maleńka i zapisał mi diphergan w syropie.Lek od którego już się odchodzi.Po wielu latach leczenia nim stwierdzili że ma dużo skutków ubocznych itp
Pani w zaznajomionej aptece też mojej mamie go odradzałą-mama była wykupić recepte, ale że dr. wytłumaczył mi jak to i po co i jaka dawka i przez ile czasu, że L taka mała i za wiele możliwości nie ma, a skutki niezaradzenia mogłby być stokroć gorsze itp
Podsumowując-musisz ocenić na ile ufasz doktorowi.

no żesz....
Madrze gadasz!
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:35   #182
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Może coś wyczuwa?

Coraz częściej o tym myślę...
A oglądałyście kiedyś program na TVN Style Zaklinacz dzieci? Świetny program i myślę że facet dużo by powiedział o Nas

Cytat:
, nie będziesz nic z tymi mailami robiła?

Na razie nie mam nawet możliwości...ale powoli zaczynam jakoś bardziej obojętnie do nich podchodzić, przyzwyczajam się chyba, chociaż wczorajszy mnie dobił

Ja się ostatnio zastanawiałam co u Tru? Macie numer do niej?

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:37
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:38   #183
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Nie wiem na ile doczytałaś więc się jeszcze raz napiszę - mamy 80 z reimy, ma takie same wymiary jak 80 z coccodrillo i Martynka całkowicie się w nim utopiła...
Maz kupil w Tchibo kombinzon. Natalka tez sie w nim topi. I nie podobaja mi sie w nim rekawy - waskie takie, ze nie jestem wstanie ubrac malej.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nowa czesc i widze ze macie wene a mnie teraz 2 dni nie bedzie to bede miala co czytac

siedze z platkami pod oczami i zaraz ide sie kapac
wszystko juz poprasowalam, jutro po fryz , makijaz i weseleeee

dobranoc
Juz 3x nakladalam sobie te platki. Nie widze poki co zadnej poprawy.
Stary 2010-10-05, 10:40   #184
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wkleić Wam coś...

A tylko odwróciłam się wstawić wode na kawkę...
I tak jest cały dzień...

Maciuś na razie aż tak wysoko nie wchodzi.

Cytat:
...To duży Maciejka jest , Kuba to może ledwo do 80 cm dociąga, a z wagą to nawet jeszcze 10 kg nie osiągnął

Czyli ja zastosuję ten przepis bez gotowania, bo mi zależy, żeby był pełnowartościowy, bo Kuba tylko w kaszce ma jeszcze mleko modyfikowane.

No prawie 2 tygodnie , w zasadzie katar nie jest już duży, chociaż nosek czyszczę często, ale to charczenie wciąż jest

...
Oj duży i ciężki Czuję to szczególnie wchodząc na 3. piętro

Maciuś dostaje 2x, na śniadanie w kaszce i butle na noc.
Ile Wasze dzieci zjadają kaszki?

To rzeczywiście się ciągnie... A co podajesz?

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:40   #185
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

Dziewczyny, w jakiej postaci podajecie dzieciom jajka (oprócz jajecznicy, na twardo i pasty jajecznej )?
Moja je jajka tylko roztarte w kaszce. W innej formie nie chcce.
Stary 2010-10-05, 10:41   #186
Wojtusia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny dam rade
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:45   #187
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Jejku jakiś katar Maćkowi się przyplątał, więc nici ze szczepienia. Niedługo Sanepid zacznie nas ścigać Co do kataru, Maciuś bardzo lubi wszelkie psiukacze do nosa, sam nadstawia kinolka, żeby Mu psiuknąć i dopomina się o jeszcze
Ale numer. 1 raz slysze o takim dziecku.
Stary 2010-10-05, 10:45   #188
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Dwa razy dziennie z mlekiem + w nocy, dosypuję tak dwie miarki do butelki.

Zosia ma jakies zmiany skórne, niewiadomo od czego. Dostała dwie maści, jak sie nie poprawi przez 3 tygodnie to do dermatologa

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:47   #189
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:

A mój małż ma... uwaga uwaga...wczoraj zdiagnozowane... zapalenie pochewki ścięgna zginacza nadgarstkaPodaję nazwę w ramach ciekawostki, ale generalnie to nic wesołego
Bedzie zyl.
Stary 2010-10-05, 10:47   #190
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Zu miała czas że w ogóle nie chciała pić mleka, aż trafiłam na Nestle, teraz pije ok 175 ml wieczorem i ok 24h tyle samo...kaszki nie dosypuję, bo niedawno słyszałam jak się Pani Doktor w tv wypowiadała (nie pamiętam już jaki program) że lepiej jak dziecko pije samo mleko, bo kaszka to tylko zapychacz...więc zrezygnowałam z kaszki i cieszę się że mleczko chętnie pije
Stary 2010-10-05, 10:50   #191
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Dwa razy dziennie z mlekiem + w nocy, dosypuję tak dwie miarki do butelki.

Zosia ma jakies zmiany skórne, niewiadomo od czego. Dostała dwie maści, jak sie nie poprawi przez 3 tygodnie to do dermatologa
A jednorazowo ile?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Zu miała czas że w ogóle nie chciała pić mleka, aż trafiłam na Nestle, teraz pije ok 175 ml wieczorem i ok 24h tyle samo...kaszki nie dosypuję, bo niedawno słyszałam jak się Pani Doktor w tv wypowiadała (nie pamiętam już jaki program) że lepiej jak dziecko pije samo mleko, bo kaszka to tylko zapychacz...więc zrezygnowałam z kaszki i cieszę się że mleczko chętnie pije

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-05, 10:58   #192
megi b
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
a ja mam pytanie jak podajecie surowe warzywa??
chcialabym zeby mala jadla warzywa ale jakos nie chce
U mnie też z tym ciężko bo Amela jak tylko wyczuje to wypluwa gotowane zjada chętniej

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Może masz numeryczną włączoną po prostu? Wyłącz NumLockiem.
A jeśli nie to, to nie wiem
Tak numeryczna się włączyła z blokadą, ale już wyłączyłam shift i num lk, nie wiem jak Amela to włączyła

Cytat:
A Kuba już chyba pojął, że trzeba

Ja robię podobnie takie placuszki dla nas , ale z majonezem jeszcze
Widać bardziej kumaty niż Amela
Ja też robię z majonezem i serem żółtym

Cytat:
Co do kataru, Maciuś bardzo lubi wszelkie psiukacze do nosa, sam nadstawia kinolka, żeby Mu psiuknąć i dopomina się o jeszcze
Hehe dobry jest żeby moja tak chciała

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
no właśnie nad ranem pojawiła się gorączka, ale Tomek bryka, więc chyba czuje się dobrze...
Dobrze, że gorączka ustąpiła

Cytat:
ja jutro znowu idę z Kubą do pediatry, ciągle coś Mu charczy w gardle, po tygodniu podawania leków
Cieszę się, że mam już to szczepienie za sobą
No tak niech lepiej lekarz sprawdzi dla świętego spokoju Amelii zawsze się poprawia jak już leki wybierze do końca, może i Kubuś potrzebuje jeszcze czasu.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
jeszcze mam chwile dla was, ale niedługo spadam. dzisiaj mam jazdy pierwsze. zsikam sie chyba z nerwów.
Dobrze będzie, nie martw się, dopiero się uczysz i masz prawo popełniać błędy

Cytat:
A mój małż ma... uwaga uwaga...wczoraj zdiagnozowane... zapalenie pochewki ścięgna zginacza nadgarstkaPodaję nazwę w ramach ciekawostki, ale generalnie to nic wesołego
O mamciu, a cóż to

Cytat:
Wkleić Wam coś...

I tak jest cały dzień...
Amela mi jeszcze takich cudów nie wyprawia, ale ostatnio na samochodzik swój zaczęła się wspinać Teraz to już nie można na krok maluchów spuścić z oka
Cytat:
U Nas też ciężka noc...ale chyba Zu miała złe sny, a w ogóle to coraz bardziej wydaje mi się ze czuje moje nerwy i wtedy się budzi...już się to nie raz zdarzyło, a wczoraj np dostałam takiego jak zwykle maila...przeczytałam i się zdenerwowałam i dosłownie 2 min później zaczęły się pobudki z ogromnym płaczem do rana było chyba z 20 pobudek

Ale miałam dzisiaj sen (krótki ale fajny)...śnił mi się kolega z podstawówki...fajny widziałam go jakiś czas temu, ale nie wiem dlaczego miałam taki realny sen...do teraz o tym myślę
Chyba tak jak podejrzewasz Zuzi udziela się Twoje zdenerwowania Trzymajcie się dziewczynki

Lubię takie sny

Amelia sprzedana babci, a ja czekam na fachowców, mają być ok 12. Ale słońce mocne dzisiaj, choć wiatr ziiiiiiiiiiiiimny. Amelka spała całą noc bez żadnej pobudki za to po przebudzeniu znów nie w humorze taka rozdrażniona, wrażliwa, krzyczy o byle co główkę ma troszkę ciepłą, tydzień temu było szczepienie może to od tego
Idę rozmontowywać rolety bo małż zapomniał

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:58   #193
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Na razie nie mam nawet możliwości...ale powoli zaczynam jakoś bardziej obojętnie do nich podchodzić, przyzwyczajam się chyba, chociaż wczorajszy mnie dobił

Przecież wiesz, że On bzdury wypisuje. I że jest... pip pip pip

Ja mam, ale nie piszę, Ona pojawia się od czasu do czasu, a potem szybko znika.

Cytat:

To rzeczywiście się ciągnie... A co podajesz?
Kuba rano je kleik zamiennie z normalnym śniadaniem i wieczorem kaszkę, na 150 ml wody (+ mlkeo + kaszka/kleik + owoce), więcej nie zje

Już dzisiaj nic, dawałam Fenspogal, Sinupret i Cebion.

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Moja je jajka tylko roztarte w kaszce. W innej formie nie chcce.
Wybredna ta Twoja córa

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:06   #194
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
...Amelia sprzedana babci, a ja czekam na fachowców, mają być ok 12. Ale słońce mocne dzisiaj, choć wiatr ziiiiiiiiiiiiimny. Amelka spała całą noc bez żadnej pobudki za to po przebudzeniu znów nie w humorze taka rozdrażniona, wrażliwa, krzyczy o byle co główkę ma troszkę ciepłą, tydzień temu było szczepienie może to od tego
noc przespana.

No to czekamy z Tobą na fachowców

Cytat:
...
Kuba rano je kleik zamiennie z normalnym śniadaniem i wieczorem kaszkę, na 150 ml wody (+ mlkeo + kaszka/kleik + owoce), więcej nie zje

Już dzisiaj nic, dawałam Fenspogal, Sinupret i Cebion.

.-..
Robię rozeznanie czy tylko moje dziecie zjada taaakie ilości.

Tych dwóch pierwszych nie znam, syropy, tak?
Tak sie zastanawiam czy może zacząć podawać Maciulkowi Cebion

---

Chyba pójdziemy aciu.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-10-05, 11:08   #195
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
A oglądałyście kiedyś program na TVN Style Zaklinacz dzieci? Świetny program i myślę że facet dużo by powiedział o Nas

Ja oglądałam kilka odcinków i czasem mnie ten facet przeraża jak reaguje na to co mu dzieci przekazują. Mam mieszane uczucia czy to prawda czy nie
Co za ........ jego i kulku innych wysłała bym w kosmos
Ja nie mam, ale ostatnio z sentymentu czytałam naszą poczekalnię

Cytat:
Rano na pierwsze śniadanie 150 ml kaszki smakowej i na kolację 240 mleko z kleikiem

Cytat:
ciekawe co to oby zeszło po maściach

Cytat:
Pierwsze słyszę

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-05, 11:16   #196
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak jak podejrzewasz Zuzi udziela się Twoje zdenerwowania Trzymajcie się dziewczynki

Lubię takie sny

Amelia sprzedana babci, a ja czekam na fachowców, mają być ok 12. Ale słońce mocne dzisiaj, choć wiatr ziiiiiiiiiiiiimny. Amelka spała całą noc bez żadnej pobudki za to po przebudzeniu znów nie w humorze taka rozdrażniona, wrażliwa, krzyczy o byle co główkę ma troszkę ciepłą, tydzień temu było szczepienie może to od tego

U Nas też słoneczko i w sumie dość ciepło...
za nockę
A Mężowi należy się za krótką pamięć

Cytat:
Przecież wiesz, że On bzdury wypisuje. I że jest... pip pip pip

Ja mam, ale nie piszę, Ona pojawia się od czasu do czasu, a potem szybko znika.
Wiem

Ciekawa jestem co i nich, dawno się nie odzywała

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Ja oglądałam kilka odcinków i czasem mnie ten facet przeraża jak reaguje na to co mu dzieci przekazują. Mam mieszane uczucia czy to prawda czy nie
Co za ........ jego i kulku innych wysłała bym w kosmos
Ja nie mam, ale ostatnio z sentymentu czytałam naszą poczekalnię

Pierwsze słyszę
Przerażające jest to co on mówi i sposób w jaki mówi...ale kurka ja jakoś mu wierzę, fajne są te rzeczy które z punktu zmienia np. dziecko nie chce jeździć w samochodzie bo okazuje sie że foteli za wysoki, Mama zmieniła foteli i dziecko zadowolone...fajnie jest to pokazane, takie małe pierdołki, dzieci nam nie powiedzą a tyle mogą zmienić

Wyślij plissssssssss

No tak mówiła...że lepiej jak dziecko pije samo mleko, bo więcej wartości dostaje, a kaszka dziecko tylko zapycha...
Stary 2010-10-05, 11:16   #197
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja mam pytanie jak podajecie surowe warzywa??
chcialabym zeby mala jadla warzywa ale jakos nie chce
Ja zazwyczaj robię surówkę do obiadu i mieszam jej z ziemniaczkami albo na kanapeczce daję

Cytat:

Ładny Wygląda na buraczkowy.
Za ile kupiłaś? Nie wczoraj darowałam sobie licytację, kombinezon poszedł za 162zł + przesyłka. Jak dla mnie na używany, to za dużo.

Jejku jakiś katar Maćkowi się przyplątał, więc nici ze szczepienia. Niedługo Sanepid zacznie nas ścigać Co do kataru, Maciuś bardzo lubi wszelkie psiukacze do nosa, sam nadstawia kinolka, żeby Mu psiuknąć i dopomina się o jeszcze
u mnie na monitorze jest różowy ale dajecie mi nadzieję
No właśnie na ten się skusiłam mimo koloru bo za 60 zł był a one rzeczywiście nawet używane drogo się sprzedają...

Cytat:

, ja jutro znowu idę z Kubą do pediatry, ciągle coś Mu charczy w gardle, po tygodniu podawania leków
Cieszę się, że mam już to szczepienie za sobą

.
biedny Krasnoludek

my idziemy w przyszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

jeszcze mam chwile dla was, ale niedługo spadam. dzisiaj mam jazdy pierwsze. zsikam sie chyba z nerwów.
dasz radę trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie powinno się gotować modyfikowanego bo traci wartości, Sylka mnie uświadamiała A swoją drogą, baaardzo dawno Jej tu nie było. Ktoś wie co się dzieje z Sylką?
kurcze no też się zastanawiam gdzie ona

Cytat:
Wkleić Wam coś...

I tak jest cały dzień...
to ci mały alpinista...
A ja wczoraj cieszyłam się jak głupia bo mała sama weszła na jeden schodek (na czworakach oczywiście )

Cytat:
Maz kupil w Tchibo kombinzon. Natalka tez sie w nim topi. I nie podobaja mi sie w nim rekawy - waskie takie, ze nie jestem wstanie ubrac malej.

no widzisz a ja się zastanawiałam właśnie nad dwuczęściowym od nich...chociaż i tek pewnie coś innego kupię bo oni też drogie, nawet używane mają...

Cytat:

Może alergia jakaś??

No i poucinało mi cytaty a jeszcze chciałam napisać:

miramej z jajka można jeszcze zrobić kotleciki, takie jak mielone z mięsa, podaje się z ziemniaczkami i surówką
A kombinezon ten co mamy to taki sztywniejszy jest i jak Martysię postawiłam w nim to właśnie nogawki miała ok, krok na miejscu ale ramiona od kombinezonu na wysokości swoich uszu Ale była wkurzona

aga biedaku, nawet sobie nie wyobrażam co musicie przeżywać...biedny Alanek, niech jak najszybciej wraca do zdrowia i do domciu

A tak w ogóle to cześć

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:29   #198
angy
Zakorzenienie

Cytat:
No ja średnio sie z tym zgadzam
Poza tym gdyby nie ten "zapychacz" to Zośka pewnie budziłaby sie 3x w nocy, a nie raz

Cytat:
Bedzie zyl.
No pewnie będzie

Cytat:
A jednorazowo ile?

Około 200 ml (robię z 210 wody, ale przeważnie coś zostawi). Ten trzeci raz w nocy to nie zawsze, zawsze przed spaniem koło 19.30 i z reguły koło 4 rano. Wtedy jak wstanie to juz "normalne" śniadanie.

Cytat:

O mamciu, a cóż to
No na razie nie może wyprostowac ręki, potem może dojśc drętwienie palców, problemy z pisaniem i permanentne zażywanie ketonalu Nawet operacja.

Cytat:

ciekawe co to oby zeszło po maściach

No tez się zastanawiam...
Ma to już z trzy tygodnie.

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

No tak mówiła...że lepiej jak dziecko pije samo mleko, bo więcej wartości dostaje, a kaszka dziecko tylko zapycha...
To znaczy, że kaszka umniejsza wartości odżywcze mleka
Nie kumam tego

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-05, 11:31   #199
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No ja średnio sie z tym zgadzam
Poza tym gdyby nie ten "zapychacz" to Zośka pewnie budziłaby sie 3x w nocy, a nie raz

To znaczy, że kaszka umniejsza wartości odżywcze mleka
Nie kumam tego
Dla Zuzy nie ma znaczenia czy dodam czy nie...i tak się raz budzi...a kaszka nie umniejsza tylko lepiej jak wypije więcej samego mleka niż mniej mleka z kaszką (wiadomo że jak doda się kaszki to dziecko wypije jej mniej niż samego mleka)
Stary 2010-10-05, 11:31   #200
skierka1981
BAN stały

hej laseczki ja sie tylko witam nawet nie cytuje - jakos ochoty nie mam na nic. robie placek po wegiersku, gotuje sie wlasnie miesko, papryka i cebulka. robila ktoras z was kiedyc? co potem dodac i jak zagescic?
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:33   #201
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Przerażające jest to co on mówi i sposób w jaki mówi...ale kurka ja jakoś mu wierzę, fajne są te rzeczy które z punktu zmienia np. dziecko nie chce jeździć w samochodzie bo okazuje sie że foteli za wysoki, Mama zmieniła foteli i dziecko zadowolone...fajnie jest to pokazane, takie małe pierdołki, dzieci nam nie powiedzą a tyle mogą zmienić

Wyślij plissssssssss

Ja byłam w szoku jak pierwszy raz to oglądałam, że takie drobne rzeczy mogą być dla dziecka tragedią. Ale wkurzył mnie odcinek jak było pokazane rozpadające się małżeństwo, matka na psychotropach bo z dzieckiem nie daje sobie rady, obdarte ściany i syf w domu nie oglądałam do końca bo nerwowo wysiadałam

Karola, ale ja napisałam, ze nie mam

Hmm muszę zgłębić temat choć u nas na razie to nie przejdzie bo Amela na kolację nic innego nie chce bo ją nie zasyca mojej znajomej synek ma 3 latka i do tej pory kaszkę na noc je bo jak mu zrobiła raz kanapki i parówkę to w nocy głodny się obudził

Cytat:
my idziemy w przyszłym tygodniu
A ja wczoraj cieszyłam się jak głupia bo mała sama weszła na jeden schodek (na czworakach oczywiście )

A tak w ogóle to cześć
Nie martw się będziemy mocno trzymać
Ha ha jak się rozbryka to będziesz narzekać, że za szybka jest

Wkurzyłam się bo prawdopodobnie nie przyjadą dziś z oknami nawet ich z produkcji nie przywieźli do firmy A w domu roz.... mam bo wszystko poodsuwane na wprawianie i czekam jak ta idiotka. Kuzyn co tam pracuje dał mi znać i że mu gościu za 2 miesiące nie wypłacił kasy Ewidentnie gościu mnie robi w bambuko poczekam do 12 i tam zadzwonię

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-05, 11:45   #202
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Zuzy nie ma znaczenia czy dodam czy nie...i tak się raz budzi...a kaszka nie umniejsza tylko lepiej jak wypije więcej samego mleka niż mniej mleka z kaszką (wiadomo że jak doda się kaszki to dziecko wypije jej mniej niż samego mleka)
No właśnie Zośka pije tyle samo czy dodam kaszki czy nie

Cytat:

Wkurzyłam się bo prawdopodobnie nie przyjadą dziś z oknami nawet ich z produkcji nie przywieźli do firmy A w domu roz.... mam bo wszystko poodsuwane na wprawianie i czekam jak ta idiotka. Kuzyn co tam pracuje dał mi znać i że mu gościu za 2 miesiące nie wypłacił kasy Ewidentnie gościu mnie robi w bambuko poczekam do 12 i tam zadzwonię
Nienawidzę takich sytuacji

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
hej laseczki ja sie tylko witam nawet nie cytuje - jakos ochoty nie mam na nic. robie placek po wegiersku, gotuje sie wlasnie miesko, papryka i cebulka. robila ktoras z was kiedyc? co potem dodac i jak zagescic?
Ja do placka robię po prostu mocno paprykowy gulasz, więc nie gotuję, a duszę mięso, przed podlaniem wodą posypuję mąką i potem nie musze już niczym zagęszczać

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-05, 11:45   #203
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam w szoku jak pierwszy raz to oglądałam, że takie drobne rzeczy mogą być dla dziecka tragedią. Ale wkurzył mnie odcinek jak było pokazane rozpadające się małżeństwo, matka na psychotropach bo z dzieckiem nie daje sobie rady, obdarte ściany i syf w domu nie oglądałam do końca bo nerwowo wysiadałam

Karola, ale ja napisałam, ze nie mam

Hmm muszę zgłębić temat choć u nas na razie to nie przejdzie bo Amela na kolację nic innego nie chce bo ją nie zasyca mojej znajomej synek ma 3 latka i do tej pory kaszkę na noc je bo jak mu zrobiła raz kanapki i parówkę to w nocy głodny się obudził

Ja właśnie nie widziałam tego ostatniego z małżeństwem bo źle się czułam i już spałam...muszę powtórkę obejrzeć...mi się bardzo podobał pierwszy odcinek z dziewczyną molestowaną...dużo fajnych rezcy facet powiedział

Megi a ja napisałam żebyś wysłała...ale w kosmos

Jakoś już się przyzwyczaiłam że nie dodaje kaszki i jest ok...Zu też nie przeszkadza, po prostu więcej samego mleka wypija a starcza jej tak samo jak mleko z kaszką W zasadzie do 3 r.ż. dziecko powinno mleko pić

Co za burak jeden jak tak można
Stary 2010-10-05, 11:48   #204
aannuullaa
Wtajemniczenie

Właśnie dotarł kombinezon i jest buraczkowy Jak mała wstanie to jej przymierzę.

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:52   #205
katarzynka00
Zakorzenienie

Nie wiem jak często powinna jeść jajo.Gzieś się tam przewija w lanych kluskach, jajeczniczce, albo ugotowanych na sniadanko, ale napewno jest długi okres gdzie nie je.

Mleko idzie u nas 3x dziennie po 240.
Najczęściej mleko.Kaszkę sporadycznie jej robie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:54   #206
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Megi a ja napisałam żebyś wysłała...ale w kosmos

Jakoś już się przyzwyczaiłam że nie dodaje kaszki i jest ok...Zu też nie przeszkadza, po prostu więcej samego mleka wypija a starcza jej tak samo jak mleko z kaszką W zasadzie do 3 r.ż. dziecko powinno mleko pić

Co za burak jeden jak tak można
albo ja jakaś nie teges jestem, albo nie wiem co bo z Kasią też się tak dogadujemy

W sumie jak sie zastanowię to Amelka też więcej samego mleka wypija niż z kaszką

Burak to mało powiedziane

aannuullaa to czekamy na fotki

Skierko
ja nie robię z sosem placków odkąd byłam na weselu w stonach aannuulli były tam placki ziemniaczane z plasterkiem sera żółtego i ketchupem od tamtej pory idę na łatwiznę, nawet w sobotę robiłam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-10-05, 11:59   #207
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dotarł kombinezon i jest buraczkowy Jak mała wstanie to jej przymierzę.
Foty foty!!!!

Cytat:
albo ja jakaś nie teges jestem, albo nie wiem co bo z Kasią też się tak dogadujemy

Skierko ja nie robię z sosem placków odkąd byłam na weselu w stonach aannuulli były tam placki ziemniaczane z plasterkiem sera żółtego i ketchupem od tamtej pory idę na łatwiznę, nawet w sobotę robiłam
hahahahaha będziemy Ci każdą sprawę opisywać numerkami żebys trafiała dobrze w odpowiedź

Normalnie placki ziemniaczane, a później położony ser? Ja tak sobie myślę że pod ser można dać podsmażone pieczarki...ja tak robię ze schabowym na przykład i jest i do tego najlepiej sos czosnkowy:s lina:
Stary 2010-10-05, 12:04   #208
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

, no ale koniec końców się dogadamy

Ja lubię placki ziemniaczane, ale najczęściej u mamy je jem.U mnie mąż nie przepada, to nie robię.
U mamy jedzą z cukrem i kwaśną śmietaną.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:04   #209
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
p4w oby Tomuś przeszedł ospę jak najłagodniej
A słuchajcie czy w ogóle jest możliwa ospa bez gorączki?? Zosia ma kilka takich dziwnych krostek na pleckach już dłuższy czas. Takich jakby małych placuszków złozonych z kilku malutkich krostek, w dotyku szorstkich. p4w mogłabyś opisać dokładnie jak to wygląda u Was? A swoją drogą już wysłałam nianię do lekarza, bo akurat dzisiaj jest nasz.
ospa jest charakterystyczna - najpierw jest pęcherzyk wypełniony płynem, potem zmienia się w krostkę i potem strupek - najtrudniej jest nie zainfekować etapu krostki, bo wtedy blizny powstają

można przechodzić ospę bez gorączki, ale takie zlewające się plamy to na pewno nie ospa
zlewające się plamy są przy 3-dniówce chyba

Cytat:
Wkleić Wam coś...

I tak jest cały dzień...
nieźle

Cytat:

U Nas też ciężka noc...ale chyba Zu miała złe sny, a w ogóle to coraz bardziej wydaje mi się ze czuje moje nerwy i wtedy się budzi...już się to nie raz zdarzyło, a wczoraj np dostałam takiego jak zwykle maila...przeczytałam i się zdenerwowałam i dosłownie 2 min później zaczęły się pobudki z ogromnym płaczem do rana było chyba z 20 pobudek

Ale miałam dzisiaj sen (krótki ale fajny)...śnił mi się kolega z podstawówki...fajny widziałam go jakiś czas temu, ale nie wiem dlaczego miałam taki realny sen...do teraz o tym myślę

na pewno Zuzka odczuwa Twoje nastroje, ale czy aż tak to trudno powiedzieć

kochane dziękuję za życzenia zdrówka dla Tomka

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:05   #210
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahahaha będziemy Ci każdą sprawę opisywać numerkami żebys trafiała dobrze w odpowiedź

Normalnie placki ziemniaczane, a później położony ser? Ja tak sobie myślę że pod ser można dać podsmażone pieczarki...ja tak robię ze schabowym na przykład i jest i do tego najlepiej sos czosnkowy:s lina:
Dziękuję
Noooo z pieczarkami też będzie pycha i ile mniej roboty

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości