|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
hello
Misiulka my chyba jedziemy na tym samym wozku, weszlysmy w 12 tydzien i mamy skok. ja czekam na jakies sceny i histerie
|
#1682 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez FraniaPirania Czas edycji: 2010-10-05 o 10:44 |
||
|
|
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
poprostu slicznie
jeszcze nie ![]() baw sie dobrze Cytat:
, Zosia to leniuszek![]() Cytat:
tak, to przywodca naszego babinca hm, Zosia bardzo dlugo miala tak ze ledwo sie obudzila a zaraz przewijanie, jedzenie i znow spanie. teraz niby przerwy dluzsze ale ona i tak po godzine czy dwoch idzie na drzemke bo widac ze zmeczona. a niestety dziecko jak sie za bardzo zmeczy to potem ma problemy z wyciszeniem. teraz Zosia jesli wstanie wyspana, zje ladnie to jej aktywnosc wynosi ok 1.5h i wtedy jest w dobrym humorze slicznie, fajna wycieczka super, a chcialam ci powiedziec ze wciaz mam w glowie filmik jak Oskarek bawu sie kluczami, byl w wieku Zoski, ona jeszcze tak nie potrafi, super sie rozwija twoj maluch ![]() biedna
|
|
#1684 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Swietna kurtka! A jaka sexy mama ![]() Cytat:
![]() A moja Mala robi ostatnio ogromne kupy, zbiera jej sie przez pol dnia i potem jak wybuchnie to trzeba ubranko zmieniac - nie pomagaja nawet pampersy premium care, przy tej ilosci chyba nic by nie pomoglo Jak zrobi taka kupe to potem sie zawsze smieje. Dzis w nocy jak ja nakarmilam to lezala w lozeczku i sie cieszyla sama do siebie |
|||
|
|
|
#1685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane.
Korzystam z chwili bo Mała leży w łóżeczku i patrzy na zwierzątka. Próbuję Ją oduczyć traktowania piersi jak smoczka i po jedzeniu jak wygląda, że się najadła i mimo, że jęzor wystawia, odkładam ją żeby sobie poleżała w łóżeczku albo obok mnie na wersalce. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja pediatra powiedziała, że to zasinienie to naczyniak podskórny i praktycznie wszystkie dzieci to mają, ale do roku powinno zniknąć. U Anii też się nie opuszcza. No i miałam jeszcze duuużo napisać i Mała sobie o jedzeniu wspomniała, ale 50 minut leżała bez cycusia Zawsze coś.
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie nie wiem czy juz kiedys o tym piasalam, ale ma moze ktoras wersje elekrtoniczna Jezyka Niemowlat?
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
juz dajesz kaszkę???
Ja planowałam za jakies 2 tygodnie, jak już porządnie skończy 3 miesiące zagęszczać wieczorne mleko kleikiem ryżowym lub kukurydzianym ale o kaszkach nawet nie myślałam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie ma czego
, ja czekam na jakies sceny bo jestesmy w 12tyg wiec ma byc skok![]() miesiac temu robilam cytologie ale nie u swojego gina tylko tam gdzie chodzilam po zabiegu kiedy moj byl na urlopie. i juz powinny byc wyniki. powiedzial ze jak co bedzie nie tak to bedzie dzwonil. ale ja bym chciala i tak wiedziec jaka grupa chyba bede go napastowac telefonicznie
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ide na spacerek bo piekna pogoda |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w nocy wstawal co 2 godziny i gadal przez sen i do tego jeszcze sie smial w glos
|
|
|
#1691 |
|
Rozeznanie
|
U nas skok na całego, wścik regularny, zaczęło się 3 dni temu, po południu. Ma obsesję robienia czegoś z rękami aktualnie, ogólnie nie do wytrzymania, o ile był grzeczny to teraz mało co mogę zrobić.
Zgapiłam od majówek- czerwcówek "ananasowego piotrusia" - duży, fajny i chętnie go dotyka, przyszła też mata, w końcu wzięłam rain forest, ale czekam z rozpakowaniem może aż mu ten skok minie, żeby mi się nie wściekł z nadmiaru wrażeń. No i na razie tyle zabawek, niech podrośnie trochę ![]() Chciałam wydłużyć mu sen, ale udaje się tylko przesunąć, minie 8 czy 8,5 godz i sajonara spanko (plus, że chyba to przesypianie zaczyna byc nawykiem). |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia sliczna z was rodzinka
marta moj tez tak czesto je alguien no ślicznie vette super z ta nocka ja chyba takiej nie doczekam misiulka nie przejmuj sie inni tak maja prawie co noc ![]() dzidzia moze jak nie kolki to jest przebodzcowana ...ja mam tak praktycznie co wieczor +kolki choc te nie co dzien (poza tym pierdy go mecza go co dzien przez caly dzien )ale ostatnio punkt 21;00 odpływa.frania ślicznie anuszka , misiulka oj tak napisalam z ta leworecznoscia wiem ze to nie ma zwiazku ![]() dzidzia dobrze lazurowa napisala z tym naczyniakiem...moj tez takie cos ma miedzy oczkami powyzej nosa i to duze bo gdzies 2x1 a szczegolnie jak sie wysila .... zazdroszcze wypadu, ładnie wygladasz basia pieknie i ta kurtka pilotka ... ![]() ania mieliscie super noc i kciuki za szczepienie no i usg oczywiscie caprica ja mam ksiazke od wiolek i jaszczki daj maila to wysle |
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
a mojej Zosi kompletnie odwidzialo sie jedzenie z butelki
. jak byla malenka to zjadla, np. jak bylam w szpitalu. a teraz nie ma mowy. jedynie mleko podane lyzeczka. ale to idzie tak wolno ze ona traci cierpliwosc przy tym. efekt taki ze nawet jak odciagne mleko i zostawie to ona go nie zje. i czeka (nie)cierpliwie na powrot cyckow
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
entertete co to ten ananasowy Piotrus
daj znac jak sie sprawdza mata a ktora w koncu wizelas te tansza wersje czy te okragla ?caprica u mnie leje wiec nici ze spaceru |
|
|
|
#1695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dziwnie.
Jagoda pojadła 10 minut, zasnęła przy piersi, beknęła przez sen i odłożyłam ją do łóżeczka. Ciekawe za ile będzie ryk bo w trakcie jedzenia zrobiła kupkę. Farbowałyście już włosy? Bo ja właśnie wczoraj kupiłam farbę i zamierzam pofarbować bo moje odrosty są już straszne i ten jasny blond już mi jakoś nie pasuje. Kupiłam ciemniejszy blond, mi się kojarzy z takim karmelowym kolorem. Muszę się wybrać do ginekologa, ale szczerze mówiąc nie mam motywacji. I jak sobie pomyślę, że mam znów płacić 80zł za wizytę a mogłabym za to kupić coś Małej albo dwie paczki pieluch to mam wyrzuty sumienia. Pisałyście o tym co komu się kojarzy z porodem. Ja muszę powiedzieć, że lubię wspominać poród, często wracam do tego myślami i chciałabym jeszcze kiedyś to przeżyć. I powiem Wam, że mam ostatnio coraz większego doła. Czuję się samotna. Nie mam za bardzo z kim pogadać, nie mam do kogo się przytulić. Jasne, jest Jagoda i bardzo się z tego cieszę, lubię Ją tulić, lubię z Nią spać. Ale brakuje mi takiej innej bliskości... M. zerwał ze mną całkowicie kontakt. Wiem tylko od wspólnej znajomej, że czasem o mnie pyta. Kilka razy miał na gg opis "kiedyś kochałem ale odkryłem, że obojętność mniej boli"... Ojciec Jagody był u nas dwa razy. Każda wizyta trwała godzinę. Ostatnia wizyta to było jakieś nieporozumienie, bo większość czasu gapił się w tv a ja karmiłam Jagodę. Jak Ją wzięłam do odbicia to Ją głaskał po rączce. Poprzynosił mi jakieś bezsensownie drogie ubranka a jak powiedziałam, że idziemy na szczepienie, które kosztuje 460zł to się nawet nie zająknął. Jedyny kontakt z jego strony to smsy z pytaniami jak Jagoda się czuje i czy jest zdrowa. Nawet nie zadzwoni. Na ostatniego smsa już nie odpisałam bo to takie dziecinnie i nic, nawet się nie odezwał. Więc niech spada na bambus. No... trochę się wygadałam... W ogóle miało być tak pięknie, wszyscy znajomi mówili, że będą nas odwiedzać a tak naprawdę rzadko kiedy ktoś wpadnie, zadzwoni czy napisze smsa. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() No i też jestem ciekawa co to jest ten Piotruś. Jagoda leży w łóżeczku i co chwilę przysypia i się budzi i to przy karuzelce ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- No i zbyt szybko napisałam, że ojciec Jagody się nie odzywa. Właśnie napisał smsa czy może w przyszłym tygodniu do Niej przyjechać...
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
ananasowy Piotrus
, pewnie brat jablkowego Andiego
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
na powitanie zapraszam na sernik ![]() Załącznik 3453573 Lazurka - u mnie dokładnie tak jak u caprica. Czasem sam puszcza sutek i sie rozgląda albo otwiera buzie i bez problemu można wyjąć pierś. |
|
|
|
#1698 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o spanie to takie w ciągu dnia już nieaktualne (bynajmniej dziś). Wstałyśmy o 9 a tu już druga drzemka. Zobaczymy jaki będzie wieczór. Dzięki za info o naczyniaku. Położna też tak mówiła, a dwie lekarki zupełnie inne zdanie na ten temat. Cytat:
Cytat:
Alisce jak się wysila to też na pół czoła rośnie. Na początku siniała jej też skóra wokół ust, ale to minęło. My w deszcz też chodzimy, a co! Nie ma chuchania. A jak Wam poszło ze szczepieniem wtedy? Bo chyba nie doczytałam? Cytat:
.Ja też bardzo chciałabym jeszcze kiedyś rodzić. Najchętniej naturalnie (NADAL) choć cięcie nie było złe. Zresztą w sumie wiem już czym są porządne skurcze i ekspresowo postępująca akcja porodowa, ale mimo to chciałabym ją przeżyć od A do Z. Jagoda to dzielna dziewczynka . Na pewno nauczy się postępować zgodnie z potrzebami Mamy.
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc go wypluwa. Odstaw ją na jakis czas a zobaczysz. Jeśli będzie głodna to głośno to zakomunikuje ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- mi pediatra kazała odstawić wit. K |
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
hd
wyglada pysznie wiec poprosze o kawalek, taki raczej spory![]() lazurek moge sie tylko domyslac jak ci czasem ciezko kiedy ze wszystkim borykasz sie samotnie faceci powoli dojrzewaja do roli ojca a on ma jeszcze trudniejsza sytuacje bo nie jest ojcem na codzien, oczywiscie go nie bronie ale probuje znalezc jakis powod tego zachowania...
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha jaki fajny pomysł
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
itakasia mam nadzieje, że to skok i niebawem przejdzie chociaż dobrze, ze narazie się tak objawia a nie chisterią co do butelki to Lili też sie zbuntowała i nie chce pić z butelki.
Hd ale kusisz pysznym serniczkiem a ja od poniedziełku mam postanowienie nie jadam słodyczy papi byłaś u tego pediatry prywatnie???
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-10-05 o 12:33 |
|
|
|
#1703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
nie wierze moje dziecko spi od 9 .................hm 1 raz takie cus sie nam przytrafia............
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
plamki mają zejśc do 2 roku życia. Już są troszeczkę bledsze niż po porodzie. Nie pamietam jak to nazywali pediatrzy ale wszyscy mówili, że nie ma sie czym przejmować.
|
|
|
|
#1706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie ciezko musi byc ci samej z mala. mi damian daje tak duzo wsparcia ze nie wiem jak bym dala rade bez niego. a co do ojca dziecka to tak jak kasia napisala. moze nie do konca potrafi sie odnalezc w tej sytuacji |
||
|
|
|
#1707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci dam tu mi serniczki pokazywać ![]() spory.. może niech sobie odkroi kawałek a Ty weźmiesz całą resztę? :P Cytat:
![]() A że dzidziuś wystawia jęzorek i nim tak machluje dookoła jak pisklaczek (na Sebka mówiłam kurczaczek ) to smoczusia i już bo potrzeba ssania się pojawia. Naprawdę nie trzeba uwieszać sobie dziecka przy cycuchu.Na wątku z moją dietą jest jedna dziewczyna co ma synka już takiego sporawego.. (coś około roczku mnie się zdaje) i on dalej zasypia tylko przy jej cycu ![]() Kurrrrrdeee nakarmiłam małego... położyłam spać.. zasypia a tu co? Kupsko! I teraz tarabanić się z tymi galotami, pieluchami to jakżesz ma zasnąć... wybudzi się i będzie stękolenie i biadolenie a nie zasypianie i kij.. i do wieczora będzie dupa bo jak on nie zaśnie wtedy kiedy potrzeba to już reszta dnia jest marudna :[ ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Ja (co jestem matką) miałam opory w szpitalu co do małego. Nie chciałam go dotykać, karmić, ubierać czy przewijać.. ale musiałam bo nikt by za mnie tego nie zrobił. On na pewno czuje się "dobry" no bo przecież przyjechał ale chyba nie do końca wie jak taka wizyta powinna przebiegać i musisz mu w tym pomóc. A skoro zgadzasz się na wspólne kontakty i nie odbierasz Jagodzie ojca to niech się zakumplują jak najwcześniej ![]() Mój damian też się czuł wspaniałym ojcem..ale był wspaniały tylko do przewijania czy karmienia... zabaw zero..(mimo że jest w domu na okrągło po pracy) ale z moją pomocą nauczył się i teraz aż zazdrość czuję jak widzę jak dobrze sobie radzi z Sebciem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
ananasowy piotruś to brat andiego-jabłko tak jak pisze itakasia, http://allegro.pl/ananasowy-piotrus-...241528951.html, tam jest jeszcze foto po rozebraniu, ogólnie grzechocze, ma kulkę w stopie a w drugiej takie coś co piszczy jak kaczka do kapieli, ręce z fakturowego tworzywa jest kolorowy, po rozebraniu jeszcze jest głowa motyla (bo w niego się przeistacza, na takiej spręzynce, że jak się pociągnie to tak smiesznie wraca
)))))) jest duzy, rozmiar mnie zaskoczył papeteria wziełam tę większą, bo jeszcze podpytałam majówek co polecają, zobaczymy bo poczekam chwilę z rozpakowaniem, jak trochę wróci do normy
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Musze iśc na pocztę a mały dzisiaj jakiś marudny. Zasypia na chwilę, potem gaworzy,macha rączkami itd i znowu zasypia.
Nie lubie z nim wychodzić gdy jest taki rozbudzony
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

, Zosia to leniuszek

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.

...ja mam tak praktycznie co wieczor +kolki choc te nie co dzien (poza tym pierdy go mecza go co dzien przez caly dzien )ale ostatnio punkt 21;00 odpływa.
wiec poprosze o kawalek, taki raczej spory
ja ci dam tu mi serniczki pokazywać