Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 10:27   #1681
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

hello
Misiulka

my chyba jedziemy na tym samym wozku, weszlysmy w 12 tydzien i mamy skok. ja czekam na jakies sceny i histerie
Stary 2010-10-05, 10:43   #1682
FraniaPirania
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
lecą, lecą. Jaki synek już duży - kawał z niego przystojnego kawalera
dzieki

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

myslalam o tobie z okazji 3 miesiecy fajna foteczka i super pomysl z kartka
jak milo ten pomysl z tartka gdzies widzalam, ale juz nie pamietam gdzie...

Edytowane przez FraniaPirania
Czas edycji: 2010-10-05 o 10:44
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:47   #1683
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A to my wczoraj
poprostu slicznie
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
wam tez tak leca wlosy??
jeszcze nie
Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
A jutro wychodze po raz pierwszy ok 6 godzin, juz sie stresuje.
baw sie dobrze
Cytat:
d
Milena dzisiaj przewrocila sie z pleckow na brzuszek, wiec juz obraca sie w obydwie strony
wow, gratulacje, Zosia to leniuszek
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No tak, a nam w piątek pediatra zwróciła uwagę, że mała pociągnięta za rączki nie utrzymuje główki, a powinna . Głupia baba.
Wooow. I czyżbym po raz pierwszy widziała na zdjęciach szanownego Tatę?
Jak długo Zosia jest w stanie się czymś zabawiać? I jak długo jest w fazach aktywności?
czasem lekarze nie maja zadnego polotu i traktuja kazde dziecko ksiazkowo
tak, to przywodca naszego babinca
hm, Zosia bardzo dlugo miala tak ze ledwo sie obudzila a zaraz przewijanie, jedzenie i znow spanie. teraz niby przerwy dluzsze ale ona i tak po godzine czy dwoch idzie na drzemke bo widac ze zmeczona. a niestety dziecko jak sie za bardzo zmeczy to potem ma problemy z wyciszeniem. teraz Zosia jesli wstanie wyspana, zje ladnie to jej aktywnosc wynosi ok 1.5h i wtedy jest w dobrym humorze

Cytat:
A to my w Świnoujściu
slicznie, fajna wycieczka
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
i ja wam pokaze najnowsze zdjecie i przymiarke kurtki na pozna jesien
super, a chcialam ci powiedziec ze wciaz mam w glowie filmik jak Oskarek bawu sie kluczami, byl w wieku Zoski, ona jeszcze tak nie potrafi, super sie rozwija twoj maluch
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
My 2 dzien bez debridatu
biedna
Stary 2010-10-05, 11:04   #1684
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
hello
Misiulka

my chyba jedziemy na tym samym wozku, weszlysmy w 12 tydzien i mamy skok. ja czekam na jakies sceny i histerie
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Hej mamusie u nas nocka ja nie wiem co się malutkiej poprzestawiało już tak ładnie spałą i co i du...pa. poszła spać 0 20.00 pobudka o 23.45. spanko od 0.15 do 0.43, i jedzonko potem spanko 0d 1.10 do 2.15 jedzenie i spanie od 2.25 do 3.05 jedzenie do 3.25 i spanie do 4.00 wkońcu wziełam ją do nas do łózka i co i nic spanie do 5.30. jedzenie do 6.00 i o 7 już pobudka.
Wspolczuje Kochane
Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość

i ja wam pokaze najnowsze zdjecie i przymiarke kurtki na pozna jesien
Swietna kurtka! A jaka sexy mama
Cytat:

Milena dzisiaj przewrocila sie z pleckow na brzuszek, wiec juz obraca sie w obydwie strony
A my dopiero wczoraj mialysmy pierwsze jedzenie kaszki. Ja akurat jestem z tych, ktorym nie spieszno do szybkiego wprowadzania pokarmow. I poszlo calkiem niezle, bo zjadla polowe porcji
Super

A moja Mala robi ostatnio ogromne kupy, zbiera jej sie przez pol dnia i potem jak wybuchnie to trzeba ubranko zmieniac - nie pomagaja nawet pampersy premium care, przy tej ilosci chyba nic by nie pomoglo Jak zrobi taka kupe to potem sie zawsze smieje. Dzis w nocy jak ja nakarmilam to lezala w lozeczku i sie cieszyla sama do siebie

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:06   #1685
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć Kochane.
Korzystam z chwili bo Mała leży w łóżeczku i patrzy na zwierzątka.
Próbuję Ją oduczyć traktowania piersi jak smoczka i po jedzeniu jak wygląda, że się najadła i mimo, że jęzor wystawia, odkładam ją żeby sobie poleżała w łóżeczku albo obok mnie na wersalce.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
lazurowa nie probowalas latwego planu z 'jezyka niemowlat'? Mysle,ze to mogloby pomoc troche ogarnac Wasz dzien. Dajesz jej smoka?
Szczerze mówiąc to zapomniałam o tym kompletnie... Muszę wrócić do tej książki i sobie przypomnieć.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
kazde dziecko tak robi ale to nie znaczy ze chce jesc. mój na okraglo mielil jezorkiem. skoro nie placze to nie jest glodna, smoczka widocznie nie potrzebuje. daj jej troche powietrzyc jezyk a nie za kazdym razem zapychaj cycem

sorki ale karmie i pisze jedna reka
W takim razie będziemy uskuteczniać wietrzenie języka

Cytat:
No właśnie. Aliska w sobotę, jak przed kąpielą zdrzemnęła się 40 minut po drodze znad morza, to potem pięknie się zachowywała i słodko zasnęła. Ale w domu nie mogę jej namówić do spanka .

HD, na zdjęciu widzę, że Szymek ma zasinienie pomiędzy oczkami- taką plamę. Czy ktoś Ci mówił co to? Alisa ma podobne...
U nas pediatra twierdzi, że w tym miejscu po prostu jest cieńsza skóra i to naczynka krwionośne, ale nie wiem czy jej wierzyć...

A to my w Świnoujściu
Mamy to samo ze spaniem. W dzień to tylko w samochodzie albo na spacerze, chociaż też nie zawsze...

Moja pediatra powiedziała, że to zasinienie to naczyniak podskórny i praktycznie wszystkie dzieci to mają, ale do roku powinno zniknąć.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
lazurowa u mnie ta wazka sie nie opuszcza
U Anii też się nie opuszcza.

No i miałam jeszcze duuużo napisać i Mała sobie o jedzeniu wspomniała, ale 50 minut leżała bez cycusia Zawsze coś.
Stary 2010-10-05, 11:11   #1686
caprica6
Wtajemniczenie

Wlasnie nie wiem czy juz kiedys o tym piasalam, ale ma moze ktoras wersje elekrtoniczna Jezyka Niemowlat?

Stary 2010-10-05, 11:13   #1687
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
kaszka bobovita
juz dajesz kaszkę???
Ja planowałam za jakies 2 tygodnie, jak już porządnie skończy 3 miesiące zagęszczać wieczorne mleko kleikiem ryżowym lub kukurydzianym ale o kaszkach nawet nie myślałam.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:17   #1688
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Wspolczuje Kochane
jeszcze nie ma czego, ja czekam na jakies sceny bo jestesmy w 12tyg wiec ma byc skok

miesiac temu robilam cytologie ale nie u swojego gina tylko tam gdzie chodzilam po zabiegu kiedy moj byl na urlopie. i juz powinny byc wyniki. powiedzial ze jak co bedzie nie tak to bedzie dzwonil. ale ja bym chciala i tak wiedziec jaka grupa chyba bede go napastowac telefonicznie
Stary 2010-10-05, 11:20   #1689
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze nie ma czego, ja czekam na jakies sceny bo jestesmy w 12tyg wiec ma byc skok

miesiac temu robilam cytologie ale nie u swojego gina tylko tam gdzie chodzilam po zabiegu kiedy moj byl na urlopie. i juz powinny byc wyniki. powiedzial ze jak co bedzie nie tak to bedzie dzwonil. ale ja bym chciala i tak wiedziec jaka grupa chyba bede go napastowac telefonicznie
Aaa no ale nigdy nic nie wiadomo, moze nie bedzie scen
Ide na spacerek bo piekna pogoda

Stary 2010-10-05, 11:24   #1690
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
juz dajesz kaszkę???
Ja planowałam za jakies 2 tygodnie, jak już porządnie skończy 3 miesiące zagęszczać wieczorne mleko kleikiem ryżowym lub kukurydzianym ale o kaszkach nawet nie myślałam.
no wlasnie, ja tez sie zastanawiam nad tym, ale jak on mleka nie zjada tyle co trzeba, albo usypia, to z kaszka bedzie chociaz ostatnio nie usypia, tylko macha ta glowa, ze nie moze nadarzyc z butelka, albo patrzy sie na sciane i zaciesza i tez nie je

a w nocy wstawal co 2 godziny i gadal przez sen i do tego jeszcze sie smial w glos
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:32   #1691
entertete
Rozeznanie

U nas skok na całego, wścik regularny, zaczęło się 3 dni temu, po południu. Ma obsesję robienia czegoś z rękami aktualnie, ogólnie nie do wytrzymania, o ile był grzeczny to teraz mało co mogę zrobić.

Zgapiłam od majówek- czerwcówek "ananasowego piotrusia" - duży, fajny i chętnie go dotyka, przyszła też mata, w końcu wzięłam rain forest, ale czekam z rozpakowaniem może aż mu ten skok minie, żeby mi się nie wściekł z nadmiaru wrażeń. No i na razie tyle zabawek, niech podrośnie trochę

Chciałam wydłużyć mu sen, ale udaje się tylko przesunąć, minie 8 czy 8,5 godz i sajonara spanko (plus, że chyba to przesypianie zaczyna byc nawykiem).
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:34   #1692
papeteria
Zakorzenienie

itakasia sliczna z was rodzinka
marta moj tez tak czesto je
alguien no ślicznie
vette super z ta nocka ja chyba takiej nie doczekam
misiulka nie przejmuj sie inni tak maja prawie co noc
dzidzia moze jak nie kolki to jest przebodzcowana ...ja mam tak praktycznie co wieczor +kolki choc te nie co dzien (poza tym pierdy go mecza go co dzien przez caly dzien )ale ostatnio punkt 21;00 odpływa.
frania ślicznie
anuszka , misiulka oj tak napisalam z ta leworecznoscia wiem ze to nie ma zwiazku
dzidzia dobrze lazurowa napisala z tym naczyniakiem...moj tez takie cos ma miedzy oczkami powyzej nosa i to duze bo gdzies 2x1 a szczegolnie jak sie wysila ....
zazdroszcze wypadu, ładnie wygladasz
basia pieknie i ta kurtka pilotka ...
ania mieliscie super noc i kciuki za szczepienie no i usg
oczywiscie
caprica ja mam ksiazke od wiolek i jaszczki daj maila to wysle

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:36   #1693
itakasia
Zakorzenienie

a mojej Zosi kompletnie odwidzialo sie jedzenie z butelki. jak byla malenka to zjadla, np. jak bylam w szpitalu. a teraz nie ma mowy. jedynie mleko podane lyzeczka. ale to idzie tak wolno ze ona traci cierpliwosc przy tym. efekt taki ze nawet jak odciagne mleko i zostawie to ona go nie zje. i czeka (nie)cierpliwie na powrot cyckow
Stary 2010-10-05, 11:44   #1694
papeteria
Zakorzenienie

entertete co to ten ananasowy Piotrus daj znac jak sie sprawdza mata a ktora w koncu wizelas te tansza wersje czy te okragla ?
caprica u mnie leje wiec nici ze spaceru

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:11   #1695
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Ale dziwnie.
Jagoda pojadła 10 minut, zasnęła przy piersi, beknęła przez sen i odłożyłam ją do łóżeczka. Ciekawe za ile będzie ryk bo w trakcie jedzenia zrobiła kupkę.

Farbowałyście już włosy? Bo ja właśnie wczoraj kupiłam farbę i zamierzam pofarbować bo moje odrosty są już straszne i ten jasny blond już mi jakoś nie pasuje. Kupiłam ciemniejszy blond, mi się kojarzy z takim karmelowym kolorem.

Muszę się wybrać do ginekologa, ale szczerze mówiąc nie mam motywacji. I jak sobie pomyślę, że mam znów płacić 80zł za wizytę a mogłabym za to kupić coś Małej albo dwie paczki pieluch to mam wyrzuty sumienia.

Pisałyście o tym co komu się kojarzy z porodem. Ja muszę powiedzieć, że lubię wspominać poród, często wracam do tego myślami i chciałabym jeszcze kiedyś to przeżyć.

I powiem Wam, że mam ostatnio coraz większego doła. Czuję się samotna. Nie mam za bardzo z kim pogadać, nie mam do kogo się przytulić. Jasne, jest Jagoda i bardzo się z tego cieszę, lubię Ją tulić, lubię z Nią spać. Ale brakuje mi takiej innej bliskości... M. zerwał ze mną całkowicie kontakt. Wiem tylko od wspólnej znajomej, że czasem o mnie pyta. Kilka razy miał na gg opis "kiedyś kochałem ale odkryłem, że obojętność mniej boli"...

Ojciec Jagody był u nas dwa razy. Każda wizyta trwała godzinę. Ostatnia wizyta to było jakieś nieporozumienie, bo większość czasu gapił się w tv a ja karmiłam Jagodę. Jak Ją wzięłam do odbicia to Ją głaskał po rączce. Poprzynosił mi jakieś bezsensownie drogie ubranka a jak powiedziałam, że idziemy na szczepienie, które kosztuje 460zł to się nawet nie zająknął. Jedyny kontakt z jego strony to smsy z pytaniami jak Jagoda się czuje i czy jest zdrowa. Nawet nie zadzwoni. Na ostatniego smsa już nie odpisałam bo to takie dziecinnie i nic, nawet się nie odezwał. Więc niech spada na bambus.

No... trochę się wygadałam... W ogóle miało być tak pięknie, wszyscy znajomi mówili, że będą nas odwiedzać a tak naprawdę rzadko kiedy ktoś wpadnie, zadzwoni czy napisze smsa.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
entertete co to ten ananasowy Piotrus daj znac jak sie sprawdza mata a ktora w koncu wizelas te tansza wersje czy te okragla ?
U mnie też lało, ale już przestało i się przejaśnia więc jest szansa, że u Ciebie też się wypogodzi

No i też jestem ciekawa co to jest ten Piotruś.

Jagoda leży w łóżeczku i co chwilę przysypia i się budzi i to przy karuzelce

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

No i zbyt szybko napisałam, że ojciec Jagody się nie odzywa. Właśnie napisał smsa czy może w przyszłym tygodniu do Niej przyjechać...
Stary 2010-10-05, 12:13   #1696
itakasia
Zakorzenienie

ananasowy Piotrus, pewnie brat jablkowego Andiego mielismy takiego dla Agatki, bardzo go lubila
Stary 2010-10-05, 12:15   #1697
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry

na powitanie zapraszam na sernik
Załącznik 3453573

Cytat:
Lazurka moja wypluwa sutek a czasami zasypia i dalej go trzyma, ciagnie ale nie slychac przelykania, wtedy go wyjmuje Wydaje mi sie ze skoro Twoja ladnie przybiera to sie najada.
Lazurka - u mnie dokładnie tak jak u caprica. Czasem sam puszcza sutek i sie rozgląda albo otwiera buzie i bez problemu można wyjąć pierś.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:17   #1698
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
dzidzia byłyśmy w Gdyni u mojej siostry, ja miałam zajęcia, a Iga zostawała z ciotką
No tak, to czytałam, ale mi umknęło

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć Kochane.
Korzystam z chwili bo Mała leży w łóżeczku i patrzy na zwierzątka.
Próbuję Ją oduczyć traktowania piersi jak smoczka i po jedzeniu jak wygląda, że się najadła i mimo, że jęzor wystawia, odkładam ją żeby sobie poleżała w łóżeczku albo obok mnie na wersalce.
................
Mamy to samo ze spaniem. W dzień to tylko w samochodzie albo na spacerze, chociaż też nie zawsze...

Moja pediatra powiedziała, że to zasinienie to naczyniak podskórny i praktycznie wszystkie dzieci to mają, ale do roku powinno zniknąć.
..................
Kurcze Alisa leży max 10 minut oglądając cokolwiek, no ewentualnie w leżaczku się porozgląda (zabawki wiszące nad jej głową rzadko ją interesują). A no i przy okazji jak ma leżeć sama w pokoju to wariacji dostaje. Ostatnio zabieram ją w leżaczku nawet do łazienki pranie wstawić
Jeśli chodzi o spanie to takie w ciągu dnia już nieaktualne (bynajmniej dziś). Wstałyśmy o 9 a tu już druga drzemka. Zobaczymy jaki będzie wieczór.
Dzięki za info o naczyniaku. Położna też tak mówiła, a dwie lekarki zupełnie inne zdanie na ten temat.

Cytat:
Wlasnie nie wiem czy juz kiedys o tym piasalam, ale ma moze ktoras wersje elekrtoniczna Jezyka Niemowlat?
W sensie pdf czy cuś? Wszystkie chyba :P. Ja mam od Vette.
Cytat:
dzidzia moze jak nie kolki to jest przebodzcowana ...ja mam tak praktycznie co wieczor +kolki choc te nie co dzien (poza tym pierdy go mecza go co dzien przez caly dzien )ale ostatnio punkt 21;00 odpływa.
..................
dzidzia dobrze lazurowa napisala z tym naczyniakiem...moj tez takie cos ma miedzy oczkami powyzej nosa i to duze bo gdzies 2x1 a szczegolnie jak sie wysila ....
zazdroszcze wypadu, ładnie wygladasz
No kurna tylko czym przebodźcowana?! Na spacerku śpi (hałas przez sen???), w domu trochę ze mną bajdurzy, nic poza tym nie robimy. Nowych ludzi poznaje tylko w Bydgoszczy, czyli minęły już ponad 2 tygodnie :/.
Alisce jak się wysila to też na pół czoła rośnie. Na początku siniała jej też skóra wokół ust, ale to minęło.

Cytat:
My w deszcz też chodzimy, a co! Nie ma chuchania. A jak Wam poszło ze szczepieniem wtedy? Bo chyba nie doczytałam?
Cytat:
Muszę się wybrać do ginekologa, ale szczerze mówiąc nie mam motywacji. I jak sobie pomyślę, że mam znów płacić 80zł za wizytę a mogłabym za to kupić coś Małej albo dwie paczki pieluch to mam wyrzuty sumienia.
.............
Pisałyście o tym co komu się kojarzy z porodem. Ja muszę powiedzieć, że lubię wspominać poród, często wracam do tego myślami i chciałabym jeszcze kiedyś to przeżyć.

Mam to samo z tymi zakupami. Miałam sobie kupić płaszcz jesienny, to szukałam takiego co mi się będzie podobał i będzie jak najtańszy :P. I tak zaoszczędziłam ponad 60zł. Będą z tego jakieś szpargały dla Malusiej .
Ja też bardzo chciałabym jeszcze kiedyś rodzić. Najchętniej naturalnie (NADAL) choć cięcie nie było złe. Zresztą w sumie wiem już czym są porządne skurcze i ekspresowo postępująca akcja porodowa, ale mimo to chciałabym ją przeżyć od A do Z.

Jagoda to dzielna dziewczynka . Na pewno nauczy się postępować zgodnie z potrzebami Mamy.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:19   #1699
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Za każdym razem na początku intensywnie ssie a potem robi sobie smoczek. Zwykły smoczek jak jej dam to co chwilę wypluwa. Nie ma płaczu ani nic ale cały czas wystawia języczek i otwiera buzię ruszając główką jak taki pisklaczek domagający się jedzenia.
lazurku, jesli nie płacze to znaczy, że nie jest głodna tylko ma potrzebę ssania a Twoja pierś oczywiście jest lepsza niz smoczek więc go wypluwa. Odstaw ją na jakis czas a zobaczysz. Jeśli będzie głodna to głośno to zakomunikuje

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

I takie pytanie do mam,ktore mieszaja. Co z witamina K w przypadku gdy raz w ciagu dnia dokarmia sie modyfikowanym?
mi pediatra kazała odstawić wit. K

Stary 2010-10-05, 12:19   #1700
itakasia
Zakorzenienie

hd
wyglada pysznie wiec poprosze o kawalek, taki raczej spory
lazurek
moge sie tylko domyslac jak ci czasem ciezko kiedy ze wszystkim borykasz sie samotniea co do ojca dziecko to moze on poprostu dziala tak nieporadnie? faceci powoli dojrzewaja do roli ojca a on ma jeszcze trudniejsza sytuacje bo nie jest ojcem na codzien, oczywiscie go nie bronie ale probuje znalezc jakis powod tego zachowania...
Stary 2010-10-05, 12:23   #1701
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość

to moj E.
ha ha ha jaki fajny pomysł

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
HD pewnie mnie nie kojarzysz, ale chcialam Ci napisac, ze bardzo sie ciesze z Twoich wynikow badan i zycze duzo zdrowka!
DZIĘKUJĘ

Stary 2010-10-05, 12:30   #1702
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

itakasia mam nadzieje, że to skok i niebawem przejdzie chociaż dobrze, ze narazie się tak objawia a nie chisterią co do butelki to Lili też sie zbuntowała i nie chce pić z butelki.
Hd ale kusisz pysznym serniczkiem a ja od poniedziełku mam postanowienie nie jadam słodyczy
papi byłaś u tego pediatry prywatnie???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-10-05 o 12:33
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:32   #1703
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
lazurku, jesli nie płacze to znaczy, że nie jest głodna tylko ma potrzebę ssania a Twoja pierś oczywiście jest lepsza niz smoczek więc go wypluwa. Odstaw ją na jakis czas a zobaczysz. Jeśli będzie głodna to głośno to zakomunikuje
Właśnie dzisiaj eksperymentuję z tym odstawianiem i przy okazji przyzwyczajam Małą do łóżeczka.

Cytat:
lazurek
moge sie tylko domyslac jak ci czasem ciezko kiedy ze wszystkim borykasz sie samotniea co do ojca dziecko to moze on poprostu dziala tak nieporadnie? faceci powoli dojrzewaja do roli ojca a on ma jeszcze trudniejsza sytuacje bo nie jest ojcem na codzien, oczywiscie go nie bronie ale probuje znalezc jakis powod tego zachowania...
Nie wiem Kasiu czemu on się tak zachowuje. Nie rozumiem go. Nie umiem z nim rozmawiać. Czuję się źle jak on tu jest.
Stary 2010-10-05, 12:34   #1704
Xawmeli
Rozeznanie

nie wierze moje dziecko spi od 9 .................hm 1 raz takie cus sie nam przytrafia............
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:36   #1705
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

HD, na zdjęciu widzę, że Szymek ma zasinienie pomiędzy oczkami- taką plamę. Czy ktoś Ci mówił co to? Alisa ma podobne...
U nas pediatra twierdzi, że w tym miejscu po prostu jest cieńsza skóra i to naczynka krwionośne, ale nie wiem czy jej wierzyć...
plamki mają zejśc do 2 roku życia. Już są troszeczkę bledsze niż po porodzie. Nie pamietam jak to nazywali pediatrzy ale wszyscy mówili, że nie ma sie czym przejmować.

Stary 2010-10-05, 12:40   #1706
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
juz dajesz kaszkę???
e tam daje. pare razy dostal do mleka i to tak w sumie bez zastanowienia. na szczepieniu pediatra oczywiscie powiedziala ze za wczesnie wiec kupilismy nutriton i zjadl z nim120 wiec ladnie

Cytat:

I powiem Wam, że mam ostatnio coraz większego doła. Czuję się samotna. Nie mam za bardzo z kim pogadać, nie mam do kogo się przytulić. Jasne, jest Jagoda i bardzo się z tego cieszę, lubię Ją tulić, lubię z Nią spać. Ale brakuje mi takiej innej bliskości... M. zerwał ze mną całkowicie kontakt. Wiem tylko od wspólnej znajomej, że czasem o mnie pyta. Kilka razy miał na gg opis "kiedyś kochałem ale odkryłem, że obojętność mniej boli"...

Ojciec Jagody był u nas dwa razy. Każda wizyta trwała godzinę. Ostatnia wizyta to było jakieś nieporozumienie, bo większość czasu gapił się w tv a ja karmiłam Jagodę. Jak Ją wzięłam do odbicia to Ją głaskał po rączce. Poprzynosił mi jakieś bezsensownie drogie ubranka a jak powiedziałam, że idziemy na szczepienie, które kosztuje 460zł to się nawet nie zająknął. Jedyny kontakt z jego strony to smsy z pytaniami jak Jagoda się czuje i czy jest zdrowa. Nawet nie zadzwoni. Na ostatniego smsa już nie odpisałam bo to takie dziecinnie i nic, nawet się nie odezwał. Więc niech spada na bambus.

No... trochę się wygadałam... W ogóle miało być tak pięknie, wszyscy

misiek nie sasnie jak karuzelka chodzi. wkurza sie ze mu lataja nad glowa te zwierzaki.
strasznie ciezko musi byc ci samej z mala. mi damian daje tak duzo wsparcia ze nie wiem jak bym dala rade bez niego. a co do ojca dziecka to tak jak kasia napisala. moze nie do konca potrafi sie odnalezc w tej sytuacji
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:50   #1707
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

na powitanie zapraszam na sernik
Załącznik 3453573
ja ci dam tu mi serniczki pokazywać
Cytat:
hd
wyglada pysznie wiec poprosze o kawalek, taki raczej spory
spory.. może niech sobie odkroi kawałek a Ty weźmiesz całą resztę? :P
Cytat:
Też tak mówiłam, dokładnie to samiućko

A że dzidziuś wystawia jęzorek i nim tak machluje dookoła jak pisklaczek (na Sebka mówiłam kurczaczek ) to smoczusia i już bo potrzeba ssania się pojawia. Naprawdę nie trzeba uwieszać sobie dziecka przy cycuchu.
Na wątku z moją dietą jest jedna dziewczyna co ma synka już takiego sporawego.. (coś około roczku mnie się zdaje) i on dalej zasypia tylko przy jej cycu

Kurrrrrdeee nakarmiłam małego... położyłam spać.. zasypia a tu co? Kupsko! I teraz tarabanić się z tymi galotami, pieluchami to jakżesz ma zasnąć... wybudzi się i będzie stękolenie i biadolenie a nie zasypianie i kij.. i do wieczora będzie dupa bo jak on nie zaśnie wtedy kiedy potrzeba to już reszta dnia jest marudna :[

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Właśnie dzisiaj eksperymentuję z tym odstawianiem i przy okazji przyzwyczajam Małą do łóżeczka.

Nie wiem Kasiu czemu on się tak zachowuje. Nie rozumiem go. Nie umiem z nim rozmawiać. Czuję się źle jak on tu jest.
A może on się boi trochę małej ? Może jak będzie to go nieco "zmuś" do zwrócenia na nią uwagi? Albo powiedz mu żeby jej pieluchę zmienił albo, że idziesz do kuchni/piwnicy/łazienki po cośtam.. a on niech się nią chwilę zajmie/pobawi.
Ja (co jestem matką) miałam opory w szpitalu co do małego. Nie chciałam go dotykać, karmić, ubierać czy przewijać.. ale musiałam bo nikt by za mnie tego nie zrobił.
On na pewno czuje się "dobry" no bo przecież przyjechał ale chyba nie do końca wie jak taka wizyta powinna przebiegać i musisz mu w tym pomóc. A skoro zgadzasz się na wspólne kontakty i nie odbierasz Jagodzie ojca to niech się zakumplują jak najwcześniej
Mój damian też się czuł wspaniałym ojcem..ale był wspaniały tylko do przewijania czy karmienia... zabaw zero..(mimo że jest w domu na okrągło po pracy) ale z moją pomocą nauczył się i teraz aż zazdrość czuję jak widzę jak dobrze sobie radzi z Sebciem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:02   #1708
entertete
Rozeznanie

ananasowy piotruś to brat andiego-jabłko tak jak pisze itakasia, http://allegro.pl/ananasowy-piotrus-...241528951.html, tam jest jeszcze foto po rozebraniu, ogólnie grzechocze, ma kulkę w stopie a w drugiej takie coś co piszczy jak kaczka do kapieli, ręce z fakturowego tworzywa jest kolorowy, po rozebraniu jeszcze jest głowa motyla (bo w niego się przeistacza, na takiej spręzynce, że jak się pociągnie to tak smiesznie wraca)))))) jest duzy, rozmiar mnie zaskoczył

papeteria wziełam tę większą, bo jeszcze podpytałam majówek co polecają, zobaczymy bo poczekam chwilę z rozpakowaniem, jak trochę wróci do normy
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:19   #1709
hd2005
Zakorzenienie

Musze iśc na pocztę a mały dzisiaj jakiś marudny. Zasypia na chwilę, potem gaworzy,macha rączkami itd i znowu zasypia.

Nie lubie z nim wychodzić gdy jest taki rozbudzony

Stary 2010-10-05, 13:47   #1710
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
spory.. może niech sobie odkroi kawałek a Ty weźmiesz całą resztę? :P
nie żałuj mi Sialka a powiem ci ze moja prawie-szwagierka jest na twojej diecie i spadla juz 11kg

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości