|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Nie martw się - sądzę, że jak już urodzisz maluszka, to minie cały strach . Mi też trudno sobie wyobrazić noc bez mężulka przy boku, ale to szybko minie - trzeba być dobrej myśli .
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że dzisiaj u wszystkich odezwały się talenty kulinarne... ja dzisiaj na obiadek zrobiłam cukinię faszerowaną ale oprócz warzywek jest też mielone mięsko.... mniam....
![]() Chciałam wam jeszcze polecić mój najnowszy zakup. Ponieważ od jakiegoś tygodnia nie mogę spać w nocy bo tak bolą mnie biodra to polecono mi abym kupiła sobie taką poduszkę dla ciężarnych do spania (która przyda się też później do karmienia) i kupiłam poduszkę Matex'u. Wypełniona jest takimi małymi kuleczkami i super dopasowuje się do ciała, a do tego można jeszcze dokupić pokrowce, które zamienią ją gniazdko dla niemowlaka lub w pufę dla starszego dzieciaczka. Nie wiem czy siła sugestii, ale dzisiaj spało się super! To ona: http://matex.pl/index.php?page=shop....mid=23&lang=pl |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie tego w ogóle, wcale:/ Bardziej się tego boje niż porodu:P No ale to jeszcze troche czasu..i mam nadzieję, ze bede baaardzo krotko w szpitalu
|
|
|
|
|
#2854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam zamiar mieć jeszcze góra 2, w sumie 3 plus podkoszulek. Nie strasz mnie, że może być aż tak źle... ![]() Cytat:
Chciałam zapytać, wiem, że przynudzam, ale chcę się już zabezpieczać powoli, ile mniej więcej potrzebnych będzie wkładek laktacyjnych? Jak często się to to zmienia? Ja póki co nie potrzebuję i nie mam pojęcia jakie wybrać.
|
|||
|
|
|
#2855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale właśnie małżonek pewno będzie mógł zostać z tobą dowiedz się w szpitalu gdzie będziesz rodziła bo są sale indywidualne gdzie moze ktoś zostać na na noc
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się zapytać co i jak z taką salą
dobra rada dziewczyny, ja wiedziałam, że na Was można liczyć. Jeśli się zdecyduje na coś takiego (jesli u mnie w szpitalu istnieje) to chce czy nie chce będzie musiał zostać, pępkowe poczeka:P:P
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że boicie się szpitala, a może tej samotności.
Ja z mężem już to przerabialiśmy. Pod koniec kwietnia byłam w szpitalu na 3 dobry. Boroczek nie dość, że miał na noc, to całymi dniami przesiadywał u mnie lub załatwiał jakieś sprawy. Poza tym mój to piekarz i w większości ma na noc, więc w nocy zazwyczaj jestem sama. Co do wkładek laktacyjnych, to słyszałam, że niektóre panie potrzebują ich już w trakcie ciąży, i że należy je wymieniać w zależności od ilości wydzieliny. To tak samo jak z wkładkami higienicznymi, czy tamponami, czy podpaskami. Opakowania mają zazwyczaj ok 30 wkładek. Na moim ulubionym targu jest super budka z piżamami, bielizną bardzo dobrej jakości. Ponieważ lubię śmieszne piżamki, to te dla matek karmiących akurat mi pasują. Są średniej długości dla młodych dziewczyn i nie wygląda się w nich jak stare babcie. Przynajmniej mają taki fason. Kosztują wprawdzie 32 zł, ale wiem, że to ta prawdziwa bawełna i posłużą mi na długi czas. Kupiłam sobie jedną. Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-05 o 14:46 |
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Probowalam Was podczytac, ale ciagle ktos albo cos mnie odrywa, a ze zaraz znow musze wyjsc to tak na szybko tylko
![]() Ja w 21 tygodniu plus 3 dni, mialam 4 kg. 100 gram, na plusie, ale widze ze teraz brzuszek rosnie bardziej. Mam nadzieje, ze wiecej jak 12 kg. mi nie przybedzie .Dzis znow bylam wozki ogladac, moze kiedys sie zdecyduje , poki co kupilam malej jedne spioszki, i to na wyrazna prosbe TZ. w sumie on sie na nie uparl , teraz pojechal na po poludniu do pracy, a my rzadzimy w domu .Ale roboty mam duzo, wiec pora za cos sie wziasc w koncu. Sprobuje pozniej doczytac i popisac
|
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
pozwólcie ze poprzeklinam
@!`&#!!$%#&~?! no ![]() masakra co za dzień! niedosc ze mdli mnie od smrodu tego lakieru do podlogi (mimo ze jest jakis niby i tak malo śmierdzący..) w domu wszegdzie kropek z niego bylo wiec po wyjsciu goscia co robi nam podloge zaczelam to swinstwo sprzatac na kolanach bo przezroczystego na bialym nie bylo widać.. i az mi się slabo robilo..naszczescie mam przyszla z odsieczą i gołąbkami.. zjadlam na tarasie a mama posprzątala i wywietrzyla mi..ze w koncu moge tu przebywać.. do tego jeszcze odebralam wyczekiwaną zmywarkę która okazala się wgnieciona mimo tego że pudla byly nietknięte.. wiec czekam na goscia z dhl by wrocil ze mna spisac protokół.. a na koniec jeszcze zauważyłam ze na środku śnieżnobialego gresu w pokoju jest czarna gruba rysa.. ja zwariuję...kiedy kurna skończą się te remonty!!!!!!!! mam ochote komuś wpierniczyć ![]() mam nadzieje ze macie lepszy dzień.. bo mój zapowiadal się leniwie a na razie to nie mam nawet czasu nadrobić co od rana pisałyście :-( |
|
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
ja powiem szczerze, że mi tam ryba czy mój TŻ będzie w nocy czy nie, będę albo tak zmęczona że będzie mi ganc egal albo tak szczęśliwa że się będę na małego gapiła całą noc
na pewno nie chcę żeby był przy samym rodzeniu się małego, zresztą on tez nie chce. Jakoś mnie to krępuje nie wiem czemu
|
|
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
remonty to nic dobrego hehehehe ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
mój to jest niezdecydowany, na początku stwierdził, że nie będzie przy porodzie, potem że jednak chciałby być.A moje zdanie jest takie, że znając jego wredne docinki nie chciałabym aby był (a przynajmniej w końcowej fazie), więc liczę na to, że jeszcze zmieni zdanie, bo jak sam twierdzi jest marudny jak baba w ciąży
|
||
|
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
W szpitalu leżałam i tamto było straszne, bo leżałam z zagrozeniem i nikt nie wiedział jak to bedzie. A po porodzie będziecie strasznie zmęczone, szybko zleci. Po CC zostaje się 4 doby, 1 dłużej. Odwiedziny, jak dziewczyny pisały zależą od szpitala. Powiem Wam jedno, jestem za ograniczaniem wizyt, stworzeniem miejsc odwiedzin, ale cieplych i wygodnych z sofami;-) Ja mam bardzo wyczulone poczucie intymności, będę leżała po cc, w 1. dobie z cenikiem, krępować mnie będą mężowie, ojcowie u sąsiadki... Moja rodzina wie- tylko mąż i moja mama. Tak samo jak kobiety karmią uważam, że odwiedzajacy inne pacjentki powinny na te 10 minut wyjść tu macie ładną, choć nienajtanszą, ale spokojnie mozna zniej i potem korzystac ja tez tego wora w bociany nie założe, i łąże i szukam, i tak po operacji to będę kupka nieszczęścia, chcę chociaż czuć się w koszuli zadbana;-)\ http://allegro.pl/koszula-nocna-dla-...246951852.html
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-05 o 15:11 |
||
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście pączek bo kawy nie pijamja wczoraj zjadłam wafelka i po chwili wciągnęłam deserek... na wieczór, a po godzinie tak mnie ssało na 2 wafelka i TŻ otworzył sobie i wcina a ja "o nie...smaka mi robisz" to oczywiście zrypkę dostałam że teraz mam sobie nie odmawiac nawet wafelków i nie cudować bo dostanę w tyłek ![]() łatwo mu mówić jak wiem jakie sa moje tendencje Havea super że malucha popodglądałaś ![]() Anka_bzzz to zdrówka dla mamy, moja na szczęście w czwartek już bedzie miała wyniki z tomografu więc się cieszę. Nie przejmuj się rozstępami ![]() ja się ostatnio śmiałam ze znajomą że gdybym ich nie miała to bym się czuła zbyt naga (mam po okresie wzrastania/chudnięcia).My w czwartek rozpoczynamy szkołę rodzenia (o ile nas przyjmą bo babeczka mówiła że musimy sę dowiedzieć czy nas przyjmą). W ogóle ludzie z uczelni (druga połowa co dojechała) zobaczyli moją piłeczkę i w grupkach spoglądali i coś tam gadali - w kawiarni, mnie to nie interesowało...olałam a moja znajoma się wkurzyła trochę że robią sensację
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam pytanie,
męczy mnie już 2 dzień zgaga, czy znacie jakieś bezpieczne sposoby na zgagę??
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do rozstępów - jakoś nigdy nie eksponowałam swojego cielska, ale chciałabym zacząć chodzić na basen i trochę mi to przeszkadza. Też trochę rozstępów mam z okresu dorastania i jakoś mi nie przeszkadzają, tylko te nowe są w bardziej widocznym miejscu ![]() U nas szkoła rodzenia może pod koniec października. Ale tylko 4 spotkania to są, więc nie panikuję, że nie zdążymy. |
||
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- siemię lniane gotujemy, ten kisiel pijemy z ciepłym mlekiem, tworzy osłonkę na ścianach żółądka chroniąca przed enzymami powodującymi zgagę -spać w pozycji półleżącej, żeby włąśnie nie ulewało się do przełyku -manti albo rennie bo to w ciązy mozna, jednak lepiej sporadycznie, lek to lek
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze tu przygotowanie ogromne, ja jeszcze zbytnio o tym nie mysle Pokoik juz zostal pomalowany, lepiej teraz by dobrze wywieczyc, chodz farba uzywana byla bez szkodliwych oparow to i tak zapach byl Treaz M musi poskaldac lzoeczko i poukladac mebelki. Mam to szczescie ze wszsytko mam po coreczce. Jesli chodzi o ciuchy to kompletnie nic jeszcze nie myslalam. Bede musiala sie zmobilizowac i zobaczyc co mam po coreczce a co trzeba dokupic. Ale to moze w listopadzie teraz za duzo sie dzieje. Tez nie dawno skonczylismy remont lazienki. Zreszta skoro nie wiem co bedzie to i tak za duzo nie bede na poczatek kupowac. Juz doszlo do mnie ze kolezanki i rodzina i nawet w pracy szykuja mi tak zwany baby shower takze i tak pewno wiekszosc dostane. z szpitalam u nas spokoj bo praktycznie nic nie musisz brac, wszystko dostaniesz na miejscu. Wezme tylko kosmetyki. A koszula, podpaski, majtki jednorazowe itp wszystko dostajesz na miejscu. Dla dziecka tez nic nie trezba tylko ciuszki na wyjscie. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-10-05 o 15:47 |
|
|
|
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja polecam mleczko Maalox, ewentualnie Rennie. Ponoć można. (Co do Maaloxu jestem pewna, że można, bo moja ginekolog mi go kazał kupić.) A z migdałami próbowałaś? |
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ma "włoską rodzinę" więc trzeba ich trzymać w ryzach bo zawsze wszędzie hordą;-) bociana nie założę;-) Mnie najbardziej przeszkadza, że to takie wory, mogą być przeciezlekko wyprofilowane, albo odięte pod biustem Szkoda, że mało producentów myśliTak jak produkowanie 70 proc spodni ciązowych -bojówek. na co dzien to nie modne, a poza tym niektórzy pracują, nie muszą od razu w bojówkach i trekkingach ![]() Zostały już tylko 3 miesiące brzuchowe;-) a potem witaj stara garderobo / No może nie od razu... trzeba będzie co nie co zrzucić;-(
|
|
|
#2871 |
|
Zadomowienie
|
lilijka3 Maalox w płynie na przykład. Świetnie działa i jest bezpieczny
To co Ci robotnicy robią, że zalali Ci kuchnie?? Bo nie rozumiem....okna masz nieszczelne? Louboutinka uważaj na ten smród. Lakier jest szkodliwy.... My kilka miesięcy temu robiliśmy podłogę i na noc chodziliśmy spać na dół domu, tak śmierdziało i dusiło, mimo, że lakier był wodny.... Ależ tutaj dzisiaj smaki krążą......mniam. Ja czekam właśnie na męża z obiadkiem....i już mnie ssie w żołądku ![]() A odnośnie samotnych nocy. To ja pracuje na nocki więc mój mąż często bywa sam....Tzn. teraz już jestem na L4 ![]() Myślę, ze w szpitalu nie zdążycie pomyśleć o tym, że nie ma przy Was męża, bo albo padniecie ze zmęczenia albo zajmiecie się dzieckiem. Ono też będzie potrzebowało Waszej uwagi Pobyt w szpitalu nie jest straszny, a jeszcze jak się trafi na fajne współlokatorki można sobie potem powspominać Przed ciążą jak zdarzały się gdzieś takie tematy, to mój mąż mówił, ze nie chce być przy porodzie. Bo po co? Nie poruszałam tego tematu od początku ciąży, a ostatnio powiedział, jak rozmawialiśmy o przebiegu porodu, że nie mam się martwić bo on będzie przy mnie i potrzyma mnie za rękę albo rozmasuje plecy jak będę miała bóle krzyżowe Zdziwiłam się, ale też bardzo ucieszyłam ![]() Ostatnio dokucza mi taka dziwna dolegliwość....bolą mnie wargi sromowe. Nie wiem od czego....nie pamiętam, żeby nam ktoś kiedyś na zajęciach mówił o takiej przypadłości ciążowej ![]() Tak sobie myślę, że to pewnie ciężar jaki naciska na krocze no i fakt, że wargi sromowe są bardziej ukrwione i unerwione teraz.....Niezbyt to przyjemne
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczescie jeszcze chodze w swojej nie ciazowej garderobie, ale to juz raczej ostatnie tygodnie
|
|
|
|
#2873 |
|
Rozeznanie
|
Jessy, mnie mąż namawia na tą poduchę, często jak już leżymy, to zakładam sobie nogi na niego, jakoś tak wygodniej
albo wkładam normalna poduszkę między nogi, czuję ulgę, bo nie ma takiego nacisku na kręgosłup i brzuch .Ja z kolei bym chciała, aby mąż był przy porodzie, będzie mi raźniej, będzie mnie trzymał za rękę, dla mnie to będzie olbrzymie wsparcie. Chcę, żeby w tym uczestniczył razem ze mną
|
|
#2874 |
|
Rozeznanie
|
MURON - mnie tez sie szalenie podoba wasze mieszkanie
bardzo w moim guście
|
|
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
ale mam ochotę na frytki z majonezem
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
co do zgagi to ja jestem wielką fanką zwykłego mleka (właśnie popijam bo mnie męczy zgaga). Mi zawsze pomaga kilka łyków i po krzyku
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- gabishing
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-05 o 16:07 |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam aż mąż wróci i wyślę go do apteki dziękuję wszystkim za wsparcie |
|
|
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
Ja na szczęście zgagi nie mam, i mam nadzieję, że tak zostanie.
Lecę na jakieś zakupki, może coś się uda kupić małemu
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a panowie pod bardzo dużym ciśnieniem czyszczą elewację wokół okien, nad i pod.co do męża to opisałaś tak, jakbym mówiła o swoim, tylko z jedną poprawką: mój to pleców by mi nie wymasował....tylko jeszcze bardziej denerwował (to ostatnio jego specjalność)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Ja póki co nie potrzebuję i nie mam pojęcia jakie wybrać.

, poki co kupilam malej jedne spioszki, i to na wyrazna prosbe TZ. w sumie on sie na nie uparl
, teraz pojechal na po poludniu do pracy, a my rzadzimy w domu

Haters Gonna Hate