"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 13:53   #2851
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
śliczności to co zrobiłaś!!

a ja mam takie techniczne pytanie:ile się leży w szpitalu po porodzie?? i czy jest możliwość odwiedzin?? Ja sie strasznie boje tego szpitala..
Nigdy nie byłam w szpitalu na noc, a tym bardziej nie chciałabym w takim momencie zostawać sama...jestem przerażona wizją np. 5 nocy samej w szpitalu..wiem że inne matki będą ale mi zupełnie nie o to chodzi
Jeśli nie ma komplikacji, to u nas w Toruniu puszczają do domu po 2-3 dobach. Zależy też, czy oddział nie jest przepełniony (co u nas jest raczej normą). Oczywiście, że istnieje możliwość odwiedzin, ale to pewnie każdy szpital indywidualnie ustala godziny.

Nie martw się - sądzę, że jak już urodzisz maluszka, to minie cały strach. Mi też trudno sobie wyobrazić noc bez mężulka przy boku, ale to szybko minie - trzeba być dobrej myśli.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:54   #2852
Jessy_
Raczkowanie

Widzę, że dzisiaj u wszystkich odezwały się talenty kulinarne... ja dzisiaj na obiadek zrobiłam cukinię faszerowaną ale oprócz warzywek jest też mielone mięsko.... mniam....
Chciałam wam jeszcze polecić mój najnowszy zakup. Ponieważ od jakiegoś tygodnia nie mogę spać w nocy bo tak bolą mnie biodra to polecono mi abym kupiła sobie taką poduszkę dla ciężarnych do spania (która przyda się też później do karmienia) i kupiłam poduszkę Matex'u. Wypełniona jest takimi małymi kuleczkami i super dopasowuje się do ciała, a do tego można jeszcze dokupić pokrowce, które zamienią ją gniazdko dla niemowlaka lub w pufę dla starszego dzieciaczka. Nie wiem czy siła sugestii, ale dzisiaj spało się super!
To ona: http://matex.pl/index.php?page=shop....mid=23&lang=pl
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:04   #2853
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Jeśli nie ma komplikacji, to u nas w Toruniu puszczają do domu po 2-3 dobach. Zależy też, czy oddział nie jest przepełniony (co u nas jest raczej normą). Oczywiście, że istnieje możliwość odwiedzin, ale to pewnie każdy szpital indywidualnie ustala godziny.

Nie martw się - sądzę, że jak już urodzisz maluszka, to minie cały strach. Mi też trudno sobie wyobrazić noc bez mężulka przy boku, ale to szybko minie - trzeba być dobrej myśli.
ja tam jestem przerażona. Ja np. nie potrafie spać bez mężulka nie wyobrażam sobie tego w ogóle, wcale:/ Bardziej się tego boje niż porodu:P No ale to jeszcze troche czasu..i mam nadzieję, ze bede baaardzo krotko w szpitalu
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:20   #2854
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
co do wyprawki szpitalnej, ostatnio oglądałam koszule nocne do szpitala na allegro i stwierdziłam, że na pewno żadnej z nich nie włożę na siebie - po prostu masakra. Ja nie wiem, że jak kobieta w ciąży t o ma już ubierać byle co i koszule jak na babcie 80 letnie na dodatek z infantylnymi obrazkami. A cena tych koszul już mnie totalnie powaliła. W najgorszym razie pójdę do lumpka i kupie sobie podkoszulki męskie w rozmiarze XXXL i lepiej będę wyglądać niż w czymś takim. Szkoda mi kasy na takie koszule bo ich więcej w życiu bym nie założyła. A koszulę juz wolę, bo jakbym musiała paradować nago po gabinecie ginekologicznym ściągając dół od piżamy to już wolę w koszuli się pomęczyć.
Koszule są faktycznie okropne, ale ja już jedną kupiłam. Mam też taki olbrzymi podkoszulek, lata jest ze mną i nie wiem, czy nie będzie ze mną też w trakcie porodu. Ale chyba ze dwie jeszcze będę musiała kupić...

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam koszule takie, jak mi się podobały na rynku u mnie w mieście, każda za około 15-20zł...mam 5, bo przyjaciółka doradzała zabrać jak najwięcej, podobno po porodzie strasznie się człowiek poci, chociaż ona rodziła latem, to pewnie stąd też to pocenie. Nie wiem, czy nie dokupić jeszcze z 2 - czasu trochę jest jeszcze. Porannik też już mam, klapki pod prysznic, tylko papcie jakieś ciepłe muszę kupić. To, że będziemy miały duże brzuchy nie znaczy, że mamy się w worek po kartoflach ubierać - rozumiem Ciebie doskonale.

Fajny ten obrazek wyszywany!

Ja mam zamiar mieć jeszcze góra 2, w sumie 3 plus podkoszulek. Nie strasz mnie, że może być aż tak źle...

Cytat:
ja tam jestem przerażona. Ja np. nie potrafie spać bez mężulka nie wyobrażam sobie tego w ogóle, wcale:/ Bardziej się tego boje niż porodu:P No ale to jeszcze troche czasu..i mam nadzieję, ze bede baaardzo krotko w szpitalu
A mój małż pracuje też na nocki, więc noce bez męża nie są mi obce, niestety.

Chciałam zapytać, wiem, że przynudzam, ale chcę się już zabezpieczać powoli, ile mniej więcej potrzebnych będzie wkładek laktacyjnych? Jak często się to to zmienia?
Ja póki co nie potrzebuję i nie mam pojęcia jakie wybrać.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:22   #2855
gabishing
Rozeznanie

Cytat:

no ale właśnie małżonek pewno będzie mógł zostać z tobą dowiedz się w szpitalu gdzie będziesz rodziła bo są sale indywidualne gdzie moze ktoś zostać na na noc
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:29   #2856
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
no ale właśnie małżonek pewno będzie mógł zostać z tobą dowiedz się w szpitalu gdzie będziesz rodziła bo są sale indywidualne gdzie moze ktoś zostać na na noc
Ja też nie za bardzo widzę wizji "samotnej" nocy - szczególnie po takim wydarzeniu, ale obawiam się, że w większości przypadków nasi panowie będą chcieli zrobić pępkowe zamiast słuchać naszego "stękania"...
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:33   #2857
Koperco
Zakorzenienie

muszę się zapytać co i jak z taką salą dobra rada dziewczyny, ja wiedziałam, że na Was można liczyć. Jeśli się zdecyduje na coś takiego (jesli u mnie w szpitalu istnieje) to chce czy nie chce będzie musiał zostać, pępkowe poczeka:P:P
Stary 2010-10-05, 14:42   #2858
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Widzę, że boicie się szpitala, a może tej samotności.
Ja z mężem już to przerabialiśmy. Pod koniec kwietnia byłam w szpitalu na 3 dobry. Boroczek nie dość, że miał na noc, to całymi dniami przesiadywał u mnie lub załatwiał jakieś sprawy.

Poza tym mój to piekarz i w większości ma na noc, więc w nocy zazwyczaj jestem sama.

Co do wkładek laktacyjnych, to słyszałam, że niektóre panie potrzebują ich już w trakcie ciąży, i że należy je wymieniać w zależności od ilości wydzieliny. To tak samo jak z wkładkami higienicznymi, czy tamponami, czy podpaskami. Opakowania mają zazwyczaj ok 30 wkładek.

Na moim ulubionym targu jest super budka z piżamami, bielizną bardzo dobrej jakości. Ponieważ lubię śmieszne piżamki, to te dla matek karmiących akurat mi pasują. Są średniej długości dla młodych dziewczyn i nie wygląda się w nich jak stare babcie. Przynajmniej mają taki fason. Kosztują wprawdzie 32 zł, ale wiem, że to ta prawdziwa bawełna i posłużą mi na długi czas. Kupiłam sobie jedną.

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-05 o 14:46
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:51   #2859
marleen32
Rozeznanie

Probowalam Was podczytac, ale ciagle ktos albo cos mnie odrywa, a ze zaraz znow musze wyjsc to tak na szybko tylko
Ja w 21 tygodniu plus 3 dni, mialam 4 kg. 100 gram, na plusie, ale widze ze teraz brzuszek rosnie bardziej.
Mam nadzieje, ze wiecej jak 12 kg. mi nie przybedzie.
Dzis znow bylam wozki ogladac, moze kiedys sie zdecyduje, poki co kupilam malej jedne spioszki, i to na wyrazna prosbe TZ. w sumie on sie na nie uparl, teraz pojechal na po poludniu do pracy, a my rzadzimy w domu.
Ale roboty mam duzo, wiec pora za cos sie wziasc w koncu.
Sprobuje pozniej doczytac i popisac
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:54   #2860
Louboutinka
Raczkowanie

pozwólcie ze poprzeklinam
@!`&#!!$%#&~?!
no

masakra co za dzień!
niedosc ze mdli mnie od smrodu tego lakieru do podlogi (mimo ze jest jakis niby i tak malo śmierdzący..) w domu wszegdzie kropek z niego bylo wiec po wyjsciu goscia co robi nam podloge zaczelam to swinstwo sprzatac na kolanach bo przezroczystego na bialym nie bylo widać.. i az mi się slabo robilo..naszczescie mam przyszla z odsieczą i gołąbkami..
zjadlam na tarasie a mama posprzątala i wywietrzyla mi..ze w koncu moge tu przebywać..
do tego jeszcze odebralam wyczekiwaną zmywarkę która okazala się wgnieciona mimo tego że pudla byly nietknięte.. wiec czekam na goscia z dhl by wrocil ze mna spisac protokół..
a na koniec jeszcze zauważyłam ze na środku śnieżnobialego gresu w pokoju jest czarna gruba rysa..
ja zwariuję...kiedy kurna skończą się te remonty!!!!!!!!
mam ochote komuś wpierniczyć

mam nadzieje ze macie lepszy dzień..
bo mój zapowiadal się leniwie a na razie to nie mam nawet czasu nadrobić co od rana pisałyście :-(
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:56   #2861
gabishing
Rozeznanie

ja powiem szczerze, że mi tam ryba czy mój TŻ będzie w nocy czy nie, będę albo tak zmęczona że będzie mi ganc egal albo tak szczęśliwa że się będę na małego gapiła całą noc na pewno nie chcę żeby był przy samym rodzeniu się małego, zresztą on tez nie chce. Jakoś mnie to krępuje nie wiem czemu
Stary 2010-10-05, 15:02   #2862
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
pozwólcie ze poprzeklinam
@!`&#!!$%#&~?!
no

masakra co za dzień!
niedosc ze mdli mnie od smrodu tego lakieru do podlogi (mimo ze jest jakis niby i tak malo śmierdzący..) w domu wszegdzie kropek z niego bylo wiec po wyjsciu goscia co robi nam podloge zaczelam to swinstwo sprzatac na kolanach bo przezroczystego na bialym nie bylo widać.. i az mi się slabo robilo..naszczescie mam przyszla z odsieczą i gołąbkami..
zjadlam na tarasie a mama posprzątala i wywietrzyla mi..ze w koncu moge tu przebywać..
do tego jeszcze odebralam wyczekiwaną zmywarkę która okazala się wgnieciona mimo tego że pudla byly nietknięte.. wiec czekam na goscia z dhl by wrocil ze mna spisac protokół..
a na koniec jeszcze zauważyłam ze na środku śnieżnobialego gresu w pokoju jest czarna gruba rysa..
ja zwariuję...kiedy kurna skończą się te remonty!!!!!!!!
mam ochote komuś wpierniczyć

mam nadzieje ze macie lepszy dzień..
bo mój zapowiadal się leniwie a na razie to nie mam nawet czasu nadrobić co od rana pisałyście :-(
nie martw się, mi dzisiaj zalało totalnie kuchnię przez panów, którzy robią elewację, a ja nawet nie miałam siły wyciskać szmat z nadmiaru wody....
remonty to nic dobrego hehehehe

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
ja powiem szczerze, że mi tam ryba czy mój TŻ będzie w nocy czy nie, będę albo tak zmęczona że będzie mi ganc egal albo tak szczęśliwa że się będę na małego gapiła całą noc na pewno nie chcę żeby był przy samym rodzeniu się małego, zresztą on tez nie chce. Jakoś mnie to krępuje nie wiem czemu
mój to jest niezdecydowany, na początku stwierdził, że nie będzie przy porodzie, potem że jednak chciałby być.
A moje zdanie jest takie, że znając jego wredne docinki nie chciałabym aby był (a przynajmniej w końcowej fazie), więc liczę na to, że jeszcze zmieni zdanie, bo jak sam twierdzi jest marudny jak baba w ciąży
Stary 2010-10-05, 15:09   #2863
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Jej dopiero dziś udało mi sie odtworzyc te zdjecia...Muron mieszkanko poprostu booooskie, zupełnie w moim stylu...cudo
dzięki, bardzo mi miło, na scianę dojdą jeszcze podłuzne ramki w kolorze meblix3 z czarno-białymi architektury zdjeciami z czasów kiedy mieszkaliśmy w Szkocji

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
ja często sama, bo TŻ nadzoruje dział IT min na Indie, więc pracują także w nocy, ze względu na inne strefy czasowe:-(
W szpitalu leżałam i tamto było straszne, bo leżałam z zagrozeniem i nikt nie wiedział jak to bedzie.
A po porodzie będziecie strasznie zmęczone, szybko zleci.
Po CC zostaje się 4 doby, 1 dłużej.

Odwiedziny, jak dziewczyny pisały zależą od szpitala. Powiem Wam jedno, jestem za ograniczaniem wizyt, stworzeniem miejsc odwiedzin, ale cieplych i wygodnych z sofami;-) Ja mam bardzo wyczulone poczucie intymności, będę leżała po cc, w 1. dobie z cenikiem, krępować mnie będą mężowie, ojcowie u sąsiadki...
Moja rodzina wie- tylko mąż i moja mama.

Tak samo jak kobiety karmią uważam, że odwiedzajacy inne pacjentki powinny na te 10 minut wyjść

tu macie ładną, choć nienajtanszą, ale spokojnie mozna zniej i potem korzystac
ja tez tego wora w bociany nie założe, i łąże i szukam, i tak po operacji to będę kupka nieszczęścia, chcę chociaż czuć się w koszuli zadbana;-)\

http://allegro.pl/koszula-nocna-dla-...246951852.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-05 o 15:11
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:09   #2864
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczynki, ja piję kawkę i jem pączka pogoda ładna choć chłodno
mniam! oczywiście pączek bo kawy nie pijam

ja wczoraj zjadłam wafelka i po chwili wciągnęłam deserek... na wieczór, a po godzinie tak mnie ssało na 2 wafelka i TŻ otworzył sobie i wcina a ja "o nie...smaka mi robisz" to oczywiście zrypkę dostałam że teraz mam sobie nie odmawiac nawet wafelków i nie cudować bo dostanę w tyłek
łatwo mu mówić jak wiem jakie sa moje tendencje

Havea super że malucha popodglądałaś

Anka_bzzz to zdrówka dla mamy, moja na szczęście w czwartek już bedzie miała wyniki z tomografu więc się cieszę.

Nie przejmuj się rozstępami
ja się ostatnio śmiałam ze znajomą że gdybym ich nie miała to bym się czuła zbyt naga (mam po okresie wzrastania/chudnięcia).

My w czwartek rozpoczynamy szkołę rodzenia (o ile nas przyjmą bo babeczka mówiła że musimy sę dowiedzieć czy nas przyjmą).

W ogóle ludzie z uczelni (druga połowa co dojechała) zobaczyli moją piłeczkę i w grupkach spoglądali i coś tam gadali - w kawiarni, mnie to nie interesowało...olałam a moja znajoma się wkurzyła trochę że robią sensację
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:31   #2865
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dziewczynki mam pytanie,
męczy mnie już 2 dzień zgaga, czy znacie jakieś bezpieczne sposoby na zgagę??
Stary 2010-10-05, 15:42   #2866
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
(...)
tu macie ładną, choć nienajtanszą, ale spokojnie mozna zniej i potem korzystac
ja tez tego wora w bociany nie założe, i łąże i szukam, i tak po operacji to będę kupka nieszczęścia, chcę chociaż czuć się w koszuli zadbana;-)\

http://allegro.pl/koszula-nocna-dla-...246951852.html
Szkoda, że się nawet w XXL w cyckach nie zmieszczę... Bo koszulki niektóre ładne. Z drugiej strony - ja tam się wizyt nie spodziewam, więc myślę, że jakoś przeżyję z bocianem I jak znam życie potem już tych koszul nie założę...

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
(...)

Anka_bzzz to zdrówka dla mamy, moja na szczęście w czwartek już bedzie miała wyniki z tomografu więc się cieszę.

Nie przejmuj się rozstępami
ja się ostatnio śmiałam ze znajomą że gdybym ich nie miała to bym się czuła zbyt naga (mam po okresie wzrastania/chudnięcia).

My w czwartek rozpoczynamy szkołę rodzenia (o ile nas przyjmą bo babeczka mówiła że musimy sę dowiedzieć czy nas przyjmą).

(...)
Dzięki. Oj martwię się o nią.

A co do rozstępów - jakoś nigdy nie eksponowałam swojego cielska, ale chciałabym zacząć chodzić na basen i trochę mi to przeszkadza. Też trochę rozstępów mam z okresu dorastania i jakoś mi nie przeszkadzają, tylko te nowe są w bardziej widocznym miejscu

U nas szkoła rodzenia może pod koniec października. Ale tylko 4 spotkania to są, więc nie panikuję, że nie zdążymy.
Stary 2010-10-05, 15:44   #2867
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie,
-migdały
- siemię lniane gotujemy, ten kisiel pijemy z ciepłym mlekiem, tworzy osłonkę na ścianach żółądka chroniąca przed enzymami powodującymi zgagę
-spać w pozycji półleżącej, żeby włąśnie nie ulewało się do przełyku
-manti albo rennie bo to w ciązy mozna, jednak lepiej sporadycznie, lek to lek

Stary 2010-10-05, 15:45   #2868
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie,
w pierwszej ciazy mialam straszna zgage, pomoglo mi mleko i migdaly

widze ze tu przygotowanie ogromne, ja jeszcze zbytnio o tym nie mysle
Pokoik juz zostal pomalowany, lepiej teraz by dobrze wywieczyc, chodz farba uzywana byla bez szkodliwych oparow to i tak zapach byl
Treaz M musi poskaldac lzoeczko i poukladac mebelki. Mam to szczescie ze wszsytko mam po coreczce. Jesli chodzi o ciuchy to kompletnie nic jeszcze nie myslalam. Bede musiala sie zmobilizowac i zobaczyc co mam po coreczce a co trzeba dokupic. Ale to moze w listopadzie teraz za duzo sie dzieje. Tez nie dawno skonczylismy remont lazienki. Zreszta skoro nie wiem co bedzie to i tak za duzo nie bede na poczatek kupowac. Juz doszlo do mnie ze kolezanki i rodzina i nawet w pracy szykuja mi tak zwany baby shower takze i tak pewno wiekszosc dostane.

z szpitalam u nas spokoj bo praktycznie nic nie musisz brac, wszystko dostaniesz na miejscu. Wezme tylko kosmetyki. A koszula, podpaski, majtki jednorazowe itp wszystko dostajesz na miejscu. Dla dziecka tez nic nie trezba tylko ciuszki na wyjscie.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2010-10-05 o 15:47
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:45   #2869
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczynki mam pytanie,

Ja polecam mleczko Maalox, ewentualnie Rennie. Ponoć można. (Co do Maaloxu jestem pewna, że można, bo moja ginekolog mi go kazał kupić.)
A z migdałami próbowałaś?
Stary 2010-10-05, 15:47   #2870
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Szkoda, że się nawet w XXL w cyckach nie zmieszczę... Bo koszulki niektóre ładne. Z drugiej strony - ja tam się wizyt nie spodziewam, więc myślę, że jakoś przeżyję z bocianem I jak znam życie potem już tych koszul nie założę...

Dzięki. Oj martwię się o nią.

A co do rozstępów - jakoś nigdy nie eksponowałam swojego cielska, ale chciałabym zacząć chodzić na basen i trochę mi to przeszkadza. Też trochę rozstępów mam z okresu dorastania i jakoś mi nie przeszkadzają, tylko te nowe są w bardziej widocznym miejscu

U nas szkoła rodzenia może pod koniec października. Ale tylko 4 spotkania to są, więc nie panikuję, że nie zdążymy.
powinny potem zblednąć

Ja ma "włoską rodzinę" więc trzeba ich trzymać w ryzach bo zawsze wszędzie hordą;-)

bociana nie założę;-)

Mnie najbardziej przeszkadza, że to takie wory, mogą być przeciezlekko wyprofilowane, albo odięte pod biustem Szkoda, że mało producentów myśli

Tak jak produkowanie 70 proc spodni ciązowych -bojówek. na co dzien to nie modne, a poza tym niektórzy pracują, nie muszą od razu w bojówkach i trekkingach

Zostały już tylko 3 miesiące brzuchowe;-) a potem witaj stara garderobo/ No może nie od razu... trzeba będzie co nie co zrzucić;-(

Stary 2010-10-05, 15:50   #2871
MARIKA.S
Zadomowienie

lilijka3 Maalox w płynie na przykład. Świetnie działa i jest bezpieczny
To co Ci robotnicy robią, że zalali Ci kuchnie?? Bo nie rozumiem....okna masz nieszczelne?

Louboutinka uważaj na ten smród. Lakier jest szkodliwy....
My kilka miesięcy temu robiliśmy podłogę i na noc chodziliśmy spać na dół domu, tak śmierdziało i dusiło, mimo, że lakier był wodny....

Ależ tutaj dzisiaj smaki krążą......mniam. Ja czekam właśnie na męża z obiadkiem....i już mnie ssie w żołądku

A odnośnie samotnych nocy. To ja pracuje na nocki więc mój mąż często bywa sam....Tzn. teraz już jestem na L4
Myślę, ze w szpitalu nie zdążycie pomyśleć o tym, że nie ma przy Was męża, bo albo padniecie ze zmęczenia albo zajmiecie się dzieckiem. Ono też będzie potrzebowało Waszej uwagi
Pobyt w szpitalu nie jest straszny, a jeszcze jak się trafi na fajne współlokatorki można sobie potem powspominać

Przed ciążą jak zdarzały się gdzieś takie tematy, to mój mąż mówił, ze nie chce być przy porodzie. Bo po co?
Nie poruszałam tego tematu od początku ciąży, a ostatnio powiedział, jak rozmawialiśmy o przebiegu porodu, że nie mam się martwić bo on będzie przy mnie i potrzyma mnie za rękę albo rozmasuje plecy jak będę miała bóle krzyżowe
Zdziwiłam się, ale też bardzo ucieszyłam

Ostatnio dokucza mi taka dziwna dolegliwość....bolą mnie wargi sromowe. Nie wiem od czego....nie pamiętam, żeby nam ktoś kiedyś na zajęciach mówił o takiej przypadłości ciążowej ciężarne też się nie skarżyły
Tak sobie myślę, że to pewnie ciężar jaki naciska na krocze no i fakt, że wargi sromowe są bardziej ukrwione i unerwione teraz.....Niezbyt to przyjemne
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:50   #2872
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
Zostały już tylko 3 miesiące brzuchowe;-) a potem witaj stara garderobo/ No może nie od razu... trzeba będzie co nie co zrzucić;-(
ja na szczescie jeszcze chodze w swojej nie ciazowej garderobie, ale to juz raczej ostatnie tygodnie

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:52   #2873
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Jessy, mnie mąż namawia na tą poduchę, często jak już leżymy, to zakładam sobie nogi na niego, jakoś tak wygodniej albo wkładam normalna poduszkę między nogi, czuję ulgę, bo nie ma takiego nacisku na kręgosłup i brzuch.

Ja z kolei bym chciała, aby mąż był przy porodzie, będzie mi raźniej, będzie mnie trzymał za rękę, dla mnie to będzie olbrzymie wsparcie. Chcę, żeby w tym uczestniczył razem ze mną. Ale powiedziałam mu, żeby nie patrzył w dół, żeby się nie przeraził

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:55   #2874
gabishing
Rozeznanie

MURON - mnie tez sie szalenie podoba wasze mieszkanie bardzo w moim guście
Stary 2010-10-05, 15:56   #2875
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

ale mam ochotę na frytki z majonezem muszę dzisiaj zrobić

Stary 2010-10-05, 16:01   #2876
Koperco
Zakorzenienie

co do zgagi to ja jestem wielką fanką zwykłego mleka (właśnie popijam bo mnie męczy zgaga). Mi zawsze pomaga kilka łyków i po krzyku
Stary 2010-10-05, 16:04   #2877
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
ja na szczescie jeszcze chodze w swojej nie ciazowej garderobie, ale to juz raczej ostatnie tygodnie
ja noszę ciązowe tylko spodnie i spódniczki, góry żadnej typowo "na ciążę" nie kupiłam, poza płaszczem zimowym, bo w jesiennych przesunęłam tylko guziki- mam grzybki.\Ja chcę moje ołókowe spódnice i sukienki;-)

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

gabishingdzięki

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-05 o 16:07
Stary 2010-10-05, 16:08   #2878
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

Ja polecam mleczko Maalox, ewentualnie Rennie. Ponoć można. (Co do Maaloxu jestem pewna, że można, bo moja ginekolog mi go kazał kupić.)
A z migdałami próbowałaś?
tak wypróbowałam wszystkie możliwe niemedyczne sposoby, łącznie z wyrzuceniem z diety produktów, które mogą zaszkodzić
poczekam aż mąż wróci i wyślę go do apteki

dziękuję wszystkim za wsparcie
Stary 2010-10-05, 16:12   #2879
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Ja na szczęście zgagi nie mam, i mam nadzieję, że tak zostanie.
Lecę na jakieś zakupki, może coś się uda kupić małemu

Stary 2010-10-05, 16:12   #2880
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
lilijka3 Maalox w płynie na przykład. Świetnie działa i jest bezpieczny
To co Ci robotnicy robią, że zalali Ci kuchnie?? Bo nie rozumiem....okna masz nieszczelne?

Louboutinka uważaj na ten smród. Lakier jest szkodliwy....
My kilka miesięcy temu robiliśmy podłogę i na noc chodziliśmy spać na dół domu, tak śmierdziało i dusiło, mimo, że lakier był wodny....

Ależ tutaj dzisiaj smaki krążą......mniam. Ja czekam właśnie na męża z obiadkiem....i już mnie ssie w żołądku

A odnośnie samotnych nocy. To ja pracuje na nocki więc mój mąż często bywa sam....Tzn. teraz już jestem na L4
Myślę, ze w szpitalu nie zdążycie pomyśleć o tym, że nie ma przy Was męża, bo albo padniecie ze zmęczenia albo zajmiecie się dzieckiem. Ono też będzie potrzebowało Waszej uwagi
Pobyt w szpitalu nie jest straszny, a jeszcze jak się trafi na fajne współlokatorki można sobie potem powspominać

Przed ciążą jak zdarzały się gdzieś takie tematy, to mój mąż mówił, ze nie chce być przy porodzie. Bo po co?
Nie poruszałam tego tematu od początku ciąży, a ostatnio powiedział, jak rozmawialiśmy o przebiegu porodu, że nie mam się martwić bo on będzie przy mnie i potrzyma mnie za rękę albo rozmasuje plecy jak będę miała bóle krzyżowe
Zdziwiłam się, ale też bardzo ucieszyłam

Ostatnio dokucza mi taka dziwna dolegliwość....bolą mnie wargi sromowe. Nie wiem od czego....nie pamiętam, żeby nam ktoś kiedyś na zajęciach mówił o takiej przypadłości ciążowej ciężarne też się nie skarżyły
Tak sobie myślę, że to pewnie ciężar jaki naciska na krocze no i fakt, że wargi sromowe są bardziej ukrwione i unerwione teraz.....Niezbyt to przyjemne
kochana nowe, czy stare, wszystkich zalało , a panowie pod bardzo dużym ciśnieniem czyszczą elewację wokół okien, nad i pod.
co do męża to opisałaś tak, jakbym mówiła o swoim, tylko z jedną poprawką: mój to pleców by mi nie wymasował....tylko jeszcze bardziej denerwował (to ostatnio jego specjalność)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości