|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Co do mroczkow przed oczami i ciemnosci chwilowych to u mnie normalka w ciazy ;D nie raz to az mi sie nie dobrze zrobi ale takich dretwien czy czegos na podobe to nie mam....zapisz sobie w kalendarzu o takich sytuacjach tak w razie czego.
|
|
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
z tym zapisaniem tego to dobra myśl, bo przy mojej sklerozie...
![]() ale na serio zaniepokoiło mnie to. Bo ciemno to robi mi się czasem jak gwałtownie wstane ale to zdrętwienie to już przesada i to jeszcze w takim miejscu, mam nadzieje że maluszek tego jakoś nie odczuł
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
a moje połówkowe usg 20.10, ciekawe co wyjdzie....przeczucie mam do dziewczynki, ale kazdy mówi ze będzie chłopak. Na szczęście tz wszystko jedno, najwazniejsze, żeby niunio był zdrowy
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose4u ja jak szybko wstanę to siadam z powrotem tak mnie kuje na dole. Dziś idę do gina zobaczymy.
Kobietki takie info z doświadczenia: Polecam Wam dla maluszka do mycia dziąsełek, bądź ich po prostu "drapania" jak rosną pierwsze ząbki taką silikonową nakładkę na palec. To jest też dobre, bo dziecko przyzwyczai się do tego, że zawsze przy kąpieli są "myte ząbki" i łatwiej pójdzie potem. http://dzieciecakraina.net.pl/produk...abkow,776.html I jeszcze coś takiego. To jest żelowe coś tam, trzyma się to w lodówce, jak dziecko w coś uderzy nie biega się do niego z zimnym nożem czy puszką, tylko tym wkładem. Używam dla młodej do tej pory. Teraz jak się rąbnie sama leci do lodówki po rybkę Naprawdę warto, nie wiem tylko gdzie to w Polsce kupić,bo mnie szwagierka ze stanów przysłała.http://cgi.ebay.pl/Disney-finding-ne...Educational_RL |
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czarna, ja do końca ciąży co wizytę prosiłam o zbadanie długości szyjki i gin robił to dopochwowo. Czyli miałam zawsze oba rodzaje usg ![]() Castia, Ogólnie, jeśli chodzi o połówkowe i 3D to wiem że najwięcej chodzi do Guzika Monika267, oj ja też chcę dziewczynkę, Aleksa już mam Jaką dawkę bierzesz? Mnie przepisała 50 i co miesiąc mam badać ft4 i ustalać dawkę. Gdybym wreszcie mogła się dobrze czuć mogę brać tabletki nawet do końca życia, ja już dobre 10-15 lat jestem ledwo żywa i podejrzewam że tyle czasu choruję...Eirene, och dzięki... to w razie czego się wymienimy ![]() Marsylia, ja mam obniżone TSH (zawsze było na dole normy) ale jednocześnie też bardzo niskie ft3 i ft4. A to oznacza jednak niedoczynność, przy nadczynności ft3 i ft4 miałabym powyżej normy. A samo TSH jest chyba najmniej ważne, przynajmniej tak zrozumiałam. A jakie Ty masz ft4 ? I ft3, choć to już przy niedoczynności ponoć mniej ważne. Iweczka, witaj |
|
|
|
#3186 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
![]() jestem po wizycie. tak jak myślałam usg nie miałam robionego, bo mój lekarz uważa że usg w czasie ciąży powinno się robić 3-4 razy góra no i chyba że jest taka konieczność. Ale po zbadaniu wszystko jest ok. Odczytał wyniki badań prenatalnych - bo robiłam je w Katowicach -i powiedział że są bardzo dobre. Prawdopodobieństwo zespołu Downa praktycznie równe 0. Dostałam skierowanie na badanie moczu i krwi. Kolejna wizyta za 3 tyg.... ![]() ![]()
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no własnie mi o taką pomoc chodzi, żeby dziecko na spacer wziąć, albo do siebie na 2 godzinki czy zostać w domu żeby coś załatwić, ona jest restrykcyjna. ja bym sobie nie zyczyla zeby caly dzien mi z dzieckkiem siedziala bo potem by wszytsko leepiej ode mnie wiedziala. ale dla niej to jest tez problem. takze mi nie chodzi o siedzenie 8godzin. ona sie zarzeka juz teraz ze na zadne spacery chodzic nie bedzie. no i od 2 lat jest na emeryturze, troche dorabia sobie. |
|
|
|
|
#3188 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=iizabelaa;22496446]
dzisiaj w pracy moja koleżanka z biura stwierdziała, że wszystkie ostanio urodzone dzieci przez nasze dziewczyny, które pracują na naszym korytarzu to .. chłopcy mam nadzieję, że przerwę ten łańcuch ![]() U mnie tak samo Izabelaa, w pracy same chlopaki sie porodzily ostatnio i robia zaklady co teraz ze mna Apropo tetna to mialam na poczatku 140 a na ostatnim badaniu tetno skoczylo do 162 uderzen...wiec mam nadzieje, ze to na dziewczynke
|
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
ja jak robiłam usg w 17 tyg to robił mi dopochwowo i przez brzuch, bo od środka chyba lepiej widział wszystkie narządy dziecka a przez brzuch reszte..?
Ja jeszcze wczoraj w 18 tyg wymiotowałam. Mała jest wybredna ![]() A dziś robię sałatkę warzywną - będziemy zajadać
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
U moich znajomych tak samo, wysyp chłopców
jakiś urodzaj ewidentnie na płeć męską panuje, ale za to pomyślcie jak wasze córeczki za 15 lat będą miały w czym przebierać
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapisze się i Guzika zapytam już w gabinecie jak to zrobić do Lepiarczyka chyba nie dzwonię, własnie mówią że to straszny mruk, i taki niesympatyczny i sporo kasuje.ale mnie dziś kłuje po lewej stronie coś, normalnie nie moge chodzić, nie wiem co się dzieje tak na wysokości jajników. czyżby jeszcze macica mi sie rozszerzała. bo to takie kłucia jak na poczatku ciazy miałam tylko duzo silniejsze nie wiem.... wziełam nospe ale nie pomaga.a byłam dziś na zakupach. i wiecie co weszłam do lumpka i zdobyłam 2 pary spodni ciązowych, wiecie jakie super ![]() jedne za 10zł, a drugie za 8zł ![]() ![]() no i dla mojej córuni kupiłam bluzeczkę i welurowy sweterek ![]() ale dostałam 2 wory ciuszków od szwagierki i musze je poprzebierac i dopiero cos bede kupowac. spioszkow i bodziaków to tam widze mnostwo wiec pokupie sobie tylko takie jakies grubsze rzeczy na wyjscia gdzies. ale mnie głowa boli buuuu
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w ciazy powienien byc nawet 19.....a tabletki na pewno poprwia Twoje samopoczucie ja bez nich czuje sie okropnie a tak jest wszystko w porzadku
|
|
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Castia to miałaś mega szczęście że i Twój rozmiar się trafił
![]() ja wcinam ryż na mleku Beleriso - nigdy nie przyszło mi do głowy mi to kupic a teraz mi bardzo smakuje
|
|
|
|
#3194 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakbym obstawiała dziewczynkę to on chłopca... zakład to ogromny obiaddddd więc obydwoje skorzystamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
już bym chciała po imieniu mówić i stroić mego malca ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() :roll eyes: ja wróciłam z uczelni puścił nas 40 min wcześniej a tż pojechał po brykiet żeby dziewczyny mogły palić w kawalerce ( wynajmuje ) no i jestem sama sobie odpoczne troszkę, a jutro od 8 do 18.45 toż to przesada
|
|
#3195 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki powoli rozgladam sie za wozkiem i chyba zwariuje tyle jest rodzajow i firm. Co myslicie o tym, oczywiscie jesli okaze sie ze bedzie dziewczynka
:http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...72_10001_14051 |
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
hm wygląd wyglądem ;-)) to dla mnie rzecz drugorzędna
najważniejsze czy ma rozkładane siedzisko na płasko czy można zmieniać kierunek jazdy, tj przekładane siedzisko, pompowane skrętne koła, jaka waga, kosz na zakupy, czy można fotelik wpiąć, no i czy budkę ma większą w spacerówce jeden oglądałam i budkę można było naciągnąć do pałąka i to wg mnie bdb bo dzidzia w zimę będzie w spacerówce i jak zawieje śniegiem to szybko dociągnę... ale ten wizualnie b. mi się podoba ![]()
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina:
1. Dzidzia ma 8 cm 2. Bóle brzucha jak by ból jajników to rozciąganie się macicy. 3. Na przeziębienie spokojnie leki homeopatyczne. 4. Przytyłam 2 kg Lekarz powiedział, że stawia na chłopaka, ale to nie na 100 % |
|
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Montii, Castia już nam leci 19 tydz. czujecie może ruchy dziecka?? ja jeszcze nie
![]() ostatnio mam bóle spojenia łonowego - taki dziwny plusujący ból na samym środku spojenia łonowego, nie wiem czy to normalne?? miała może któraś coś podobnego?? ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
bosti poczułam wyraźne puknięcie 2 tyg temu, wczoraj pierwszy raz od tych 2 tyg też , puk i tyle, jak przyloze reke to czuc ze ktos tam jest ;-) ale o regularnych ruchach nie ma mowy, czy np jak siedze...
aja1 duze malenstwo;d
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3201 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
ja dzis sie nudze po poludniu niemilosiernie;(...tz w pracy synus u kolegi bo w koncu 7 lat to gdzie on bedzie z mama siedzial tak tak Moje Drogie i Was to czeka jak dzieciaczki podrosna dlatego my z tz bardzo cieszymy sie z drugiego dziecka choc roznica troszke duza ale jak jedno bedzie na studiach to drugie jeszcze w domku ....ugotowalam dzis pomidorowa i strasznie sie objadlam :P heh w koncu zaczynam normalne jadac choc teraz to mnie bardziej do slodkiego ciagnie wiec zapewne przytyje szybciej ale co tam wlasnie wciagnelam paczke herbatnikow w czekoladzie ,7daysa i loda na patyku i zastanawiam sie gdzie ja to mieszcze ;D.........a jeszcze jedno gdzies tam wyczytalam ze na usg 4d mozna juz w 14 tyg plec poznac choc nie gwarantuja w 100% wiec i tak trzeba bedzie dluzej poczekac a ja w sobote na 4d jestem umowiona i place 150zl wiec to nie wiele z porownaniem do tych cen co tu pisalyscie a lek.naprawde swietny i polecany przez pacjentki no i przez moja przyjaciolke bo tez ciezarna
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
bosti możliwe ;-)) jeszcze dadzą nam popalić ;-))
monika ja jestem taka sceptyczna,że nie wierzyłabym w płeć na tak wczesnym etapie ale to ja pochwal sie koniecznie zdjeciami jak kruszynka wygląda
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Montii dlaczego duże?? Ty mnie nie strasz, urodziłam jedno duże, to drugie mogłoby by być mniej więcej takie same, ale nie większe. Ile dł miały wasze dzieciaczki w 14 tyg?? Pukanie też czuję od dwóch tygodni, ale mnie łatwiej, bo już wiem o co kaman
Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-10-05 o 19:01 |
|
|
|
#3204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...no tym razem zdjecie na pewno dostane bo u nas na panstwowym to daja jak maja kaprys no i ja nie dostalam bo lek.poswiecil nam ok 3min.-pisal sobie esy BRAK SLOW!!!!Dlatego w sobote mam kolejne usg Powiedzilam sobie ze juz nigdy nie pojde na panstwowe .!!!!
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
aja a czy Ty czasem nie składałaś zamówienia na dziewczynkę
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
aja to raczej było tak z przekąsem
8 cm - niezły kolos a moje dziecie w 12tyg i 4 dni 6 cm , nie wiem pewnie w 14 tez z 8
|
#3208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napisze w sobote jak bede po co i jak ............oooooooo oo i przeczytalam wlasnie ze dzidzia w tym tyg powinna miec od 80do 90mm wiec wszystko jest ok i nie musisz sie zastanawiac czy duza bo wielkosc jest idealna
Edytowane przez monika267 Czas edycji: 2010-10-05 o 19:20 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Bosti mnie tez coś tam czasami puknie w brzuszku ale nie wiem czy to to
nie umiem jeszcze rozpoznac, ale mnie to bardziej boli niz smera to nie wiem czy to córa tak wierzga nózkami czy co tam w brzuszku sie dzieje![]() dzis bardzo mnie kłuje w lewym boku, na wysokosci jajnikow. cały dzien i nie wiem co mam o tym myslec. moze jeszcze macica sie rozciągac
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie się rozciągać jeszcze baaaaardzo długo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

i to jeszcze w takim miejscu, mam nadzieje że maluszek tego jakoś nie odczuł
Naprawdę warto, nie wiem tylko gdzie to w Polsce kupić,bo mnie szwagierka ze stanów przysłała.

tak na wysokości jajników. czyżby jeszcze macica mi sie rozszerzała. bo to takie kłucia jak na poczatku ciazy miałam tylko duzo silniejsze
nie wiem.... wziełam nospe ale nie pomaga.

zakład to ogromny obiaddddd