Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 23:00   #3241
trzyrazyi
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Aaaa! Zapomniałam Wam powiedzieć,dziewuszki...w czoraj moja dzidzia dała ładny popis umiejętności kopania...kiedy zasypiałam,położyłam się na plecach i czułam delikatne dotykanie z samego dołu.Kopniaczki były nieregularne,ale z około 15-ście poczułam

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Miałam to szczęście i nie zaliczyłam żadnego żyganka Miałam koleżankę,która siedziała z głową nad ubikacją do 6 miesiąca. Nie martw się, lada moment powinno minąć
Hehe moze maly pilkarz bedzie????

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hehe moze maly pilkarz bedzie????
Ano wlasnie z tym wymiotowaniem to yakie dziwne...troche spokoju i potem znowu sie oddzywa..juz mialam tyle energii ateraz taka zmeczona jeszcze e bole glowy .....same uroki hhihihi
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:07   #3242
87czarna
Zakorzenienie

Pociesz się tym,Kochana,że masz w organizmie dużo hormonów,a to duży plus!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:15   #3243
agaaga89
Zakorzenienie

Znów tyle nabazgroliłyście i kiedy mam to niby nadrobić?

Aja gratuluję chłopaczka

Co do ruchów to ja też nadal nic nie czuję, chyba, że nie umiem jeszcze rozpoznawać ale jeżeli to ma świadczyć o spokojnej kruszynce, to mogę sobie jeszcze trochę darować
Wiecie co kobietki, tak mi się wydawało, że do mojego usg taaaaak daleko, ale jak u Was czytam, że Wy też mniej więcej takie terminy jak ja to jakoś daję radę Raźniej mi się czeka grupowo chyba Z urodzinami TŻ też trafiliśmy 24.10 ma swoje święto, a 25 idziemy do gina

Znów dziś mamy trochę załatwiania, obrączki, zawieszki, piosenki... Więc pewnie popołudniu będę nadrabiać esej całuję Was w tym cudownym dniu przybliżającym nas do dnia zero

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:23   #3244
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pożalić, byłam dziś na badaniach krwi na tarczycę. Najpierw czekałam ponad półgodziny w kolejce. I już jak się otwierały drzwi widziałam, że jest jakaś bardzo młoda nowa dziewczyna. Oczywisćie moja kolej przypadła na nią a nie na weterankę która zawsze mi pobiera. Usiadłam do tej młodej i mówię, że nie mam ze sobą żył Myślałam, że się zniechęci i odda mnie bardziej doświadczonej koleżance, no ale nie wzieła igłę i kuje, myślałam, że mi oczy wyjdą na wierzch, w życiu pobieranie krwi mnie nie bolało. Okazało się że nic nie leci. Więc zasugerowałam, że może koleżanka która zna moje żyły dokończy, usłyszałam tylko "dobrze bo mi dziś u nikogo niechce lecieć" Nie zrażając się przeszłam na fotel obok do Pani którą bardzo lubię wkuła mi się w kolejne 3 żyły i okazało się że nie ma krwi pielęgniarka bardzo obrazowo wszystko opisywała: "Jestem w żyle, wchodzę głębiej, ale nic nie ma, jak to w ogóle możliwe" kazały mi się położyć i potem stwierdziłyśmy że jeszcze jedno podejście - udało się jedna ampułka dosłownie skapała. Jestem podziurawiona jak sito
A w poniedziałek mam pobieranie na ten test Pappa i już się stresuję, bo nie mam już żadnej żyły..
Rozpisałam się, ale musiałam się komuś pożalić
Mi ostatnio też pobierała taka inna babka niż zwykle i jej się nie podobało, że mam takie cieniutkie żyły i znalazła jakąś większą, więc ja jej mówię, że one są cienkie ale nie pękają i może sobie spoko pobierać, to nie uparła się i skończyło się na 3 czy 4 wkłuciach. mam nadzieję, że następnym razem będzie ta druga

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja mam doła...moje 36 juz pozegnalam witam sie z 38 ;/ a czasem i 40 ;/
taka szeroka sie zrobilam w dooopsku ;P
Montii nie martw się ja miała 42 a teraz to już nawet nie wiem. Bluzki mam jeszcze wszystkie dobre, bo zawsze kupowałam takie, żeby mi trochę brzuch ukrywały

Cytat:
Aaaa! Zapomniałam Wam powiedzieć,dziewuszki...w czoraj moja dzidzia dała ładny popis umiejętności kopania...kiedy zasypiałam,położyłam się na plecach i czułam delikatne dotykanie z samego dołu.Kopniaczki były nieregularne,ale z około 15-ście poczułam
Ale super, ja jeszcze nic nie czuję, chociaż czasami takie smyranie jak kiedyś pisałyście, ale w sumie nie wiem czy to to

Cytat:
Miałam to szczęście i nie zaliczyłam żadnego żyganka Miałam koleżankę,która siedziała z głową nad ubikacją do 6 miesiąca. Nie martw się, lada moment powinno minąć
Ja też nie doświadczyłam tej przyjemności na szczęście. Ale nie mów hop.... tfu tfu
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:42   #3245
*kaalinaa*
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Montii, Castia już nam leci 19 tydz. czujecie może ruchy dziecka?? ja jeszcze nie
Ja poczułam bardzo wcześnie, potem miałam przerwę i nic nie czułam i nawet zaczęłam się niepokoić ale od kilku dni czuję przynajmniej raz dziennie nie jest za często ale wiem, że to Kluseczka

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ile dł miały wasze dzieciaczki w 14 tyg??
Miałam w 12 tyg. usg i cos chyba koło 5 cm ale dobrze nie pamiętam

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:06   #3246
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ja tez na szczescie wymiotowałam tylko 2 razy
mdlosci mam coraz mniejsze, ufff
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:25   #3247
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.

Montii dlaczego duże?? Ty mnie nie strasz, urodziłam jedno duże, to drugie mogłoby by być mniej więcej takie same, ale nie większe.

Ile dł miały wasze dzieciaczki w 14 tyg??

Pukanie też czuję od dwóch tygodni, ale mnie łatwiej, bo już wiem o co kaman
Mój szkrabus w 16 tyg. miał 12 cm rosnie jak na drozdzach, bo na wczesniejszej wizycie miał/a zaledwie 5 cm

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczynki powoli rozgladam sie za wozkiem i chyba zwariuje tyle jest rodzajow i firm. Co myslicie o tym, oczywiscie jesli okaze sie ze bedzie dziewczynka:

http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...72_10001_14051
Wikakika ja tez już zaczęła rozglądać się za wózeczkiem, ale fakt jest tego tyle...oszaleć można a Wydziewczynki macie jakieś typy odnosnie wózeczków?? czekam na info i rady
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:30   #3248
Stysia71
Raczkowanie

Hej Dziewczynki ja w sobotę zmieniłam stan cywilny i jestem już mężatką, dumną żonką heheheh jak będę miała zdjęcia od fotografa to wkleję jakieś. Jeśli chodzi o brzuchy to powiem Wam,że masakra. Jak zobaczyłam Wasze to normalnie jestem załamana, bo albo to Wy macie takie brzuszki albo ja mam taki wielki. Przytyłam 1,5kg, zaczęłam 18 tydzień ciąży, niedługo półmetek

Wklejam Wam zdjęcie mojego brzuchola, który przed ciąża był hmm.. idealnie płaski, a teraz...
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:36   #3249
iweczka
Zakorzenienie

a czy wszystkie robiłyście test Pappa?? mój lekarz po badaniu genetycznym usg stwierdził ze nie widzi konieczności wykonania basania, bo wszystko wyglada że jest OK.
Stary 2010-10-06, 09:38   #3250
87czarna
Zakorzenienie

Stysia71,jaki on piękny i okrąglutki!

Mój przed ciążą też był płaściutki,a teraz wygląda całkiem podobnie do Twojego,hihi Poza tym,gratuluję zmiany stanu cywilnego!

Stary 2010-10-06, 09:42   #3251
agaaga89
Zakorzenienie

Stysia, ale piłeczka !! Śliczne brzucho przy takim małym skoku wagi mniemam, że to tylko dzidziuś tak rośnie ! I oczywiście gratuluję zmiany stanu cywilnego

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:46   #3252
patrycja_22
Rozeznanie

Stysia super brzuszek i jak malutko przytyłaś

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:47   #3253
iweczka
Zakorzenienie

No to jestesmy w podobnym terminie, ja też rozpoczynam 18 tydzień, przytyłam 2,5 kg - lekarz mowi ze maaało!!a brzunio powolutku rosnie, jak założe spodnie to nawet nie widać, ale jak już tunike czy kiecke to mozna już coś dostrzec
Stary 2010-10-06, 09:49   #3254
*kaalinaa*
Zadomowienie

Stysia śliczny brzusio wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:53   #3255
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki ja w sobotę zmieniłam stan cywilny i jestem już mężatką, dumną żonką heheheh jak będę miała zdjęcia od fotografa to wkleję jakieś. Jeśli chodzi o brzuchy to powiem Wam,że masakra. Jak zobaczyłam Wasze to normalnie jestem załamana, bo albo to Wy macie takie brzuszki albo ja mam taki wielki. Przytyłam 1,5kg, zaczęłam 18 tydzień ciąży, niedługo półmetek

Wklejam Wam zdjęcie mojego brzuchola, który przed ciąża był hmm.. idealnie płaski, a teraz...
Gratulacje żonko
a brzuszek rewelacja, rośnie Ci sama piłeczka, a nie tak jak mi dookoła mnie
Stary 2010-10-06, 10:32   #3256
Milena87
Raczkowanie

Wikakika ja tez już zaczęła rozglądać się za wózeczkiem, ale fakt jest tego tyle...oszaleć można a Wydziewczynki macie jakieś typy odnosnie wózeczków?? czekam na info i rady[/QUOTE]

Ja napaliłam sie na boldera implastu i nawet pojechałam do sklepu go obejrzec i facet mi odradzał. Kółka przednie nachodzą na siebie, jak wyjmujesz gondole z dzidzią to leci ona do przodu tylko wygląd ma śliczny polecił mi za to Jedo fyn 4 ds i chyba sie na niego zdecyduje przynajmniej na dzień dzisiejszy, leciutki, bezpieczny, kolorystyka tez ładna. Polecał także x-landera ale dla mnie od pada przez brak funkcji odwracania spacerówki przodem do mnie. ALe trzeba przyznać wybór ogromny ale nie ma co kupować w ciemno
Stary 2010-10-06, 11:14   #3257
wikakika
Rozeznanie

Stysia..Wszystkiego naj..naj... na nowej drodze zyciamam nadzieje, ze wasze zycie bedzie uslane tylko i wasza miloscia!! Gratulacje.
A brzusio masz sliczny, widac , ze nie idzie Ci w boki tylko pileczka Ci rosnie. Wedlug wszelkich zabobonow to na masz brzuszek na chlopca

Ja koncze niedlugo 14 tydzien i jeszcze nie mam problemow w noszeniu swoich spodni, nawet jeszcze w spodnicach do biura smigam, ale w nich juz troszke ciasno Narazie jeszcze nie przytylam ani grama. Z zaparciami ciagle walcze, z wzdeciami tez ale tutaj tak jak pisala montii niezastapiony jest Espusmisan.

Edytowane przez wikakika
Czas edycji: 2010-10-06 o 11:18
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:30   #3258
diatoma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość

Ja koncze niedlugo 14 tydzien i jeszcze nie mam problemow w noszeniu swoich spodni, nawet jeszcze w spodnicach do biura smigam, ale w nich juz troszke ciasno Narazie jeszcze nie przytylam ani grama. Z zaparciami ciagle walcze, z wzdeciami tez ale tutaj tak jak pisala montii niezastapiony jest Espusmisan.
jak dobrze bo ja też własnie koncze 14 tydzień, 15 zaczyna mi się w piątek, i chodze we wszystkich spodniach, spódnicach, w niczym mi nie jest ciasno. myślałam już że jestem nienormalna. a na kiedy masz tp?
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:43   #3259
deneb3
Zadomowienie

Stysia ale masz brzuszek fajny ja mam połowę mniejszy choć 19 tydzień
i gratulacje co do soboty wszystkiego dobrego z góry na nowej drodze zycia!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a czy wszystkie robiłyście test Pappa?? mój lekarz po badaniu genetycznym usg stwierdził ze nie widzi konieczności wykonania basania, bo wszystko wyglada że jest OK.
przejrzyj proszę wątek bo już parę razy było o tym mówione i to sporo

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
kupiłam sobie suszone śliwki i morele, nie spodziewalam się,że to takie paskudne jest...
morele są pyszniutkie co Ty gadasz
a miękkie masz? bo trzeba dobrze trafić i są pyszne
ja często podjadam
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:45   #3260
87czarna
Zakorzenienie

Milena87,też go widziałam na żywo,ale nie zdecydowałabym się,bo nie znam żadnych opinii na jego temat. Natomiast TAKO jumper x jest bardzo podobny i jak dotąd spotykam się z dobrymi opiniami

Stary 2010-10-06, 12:02   #3261
iizabelaa
Zakorzenienie

a mi się bardzo podoba Quinny Buzz

ale cena mnie powala
Stary 2010-10-06, 12:13   #3262
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Natomiast TAKO jumper x jest bardzo podobny i jak dotąd spotykam się z dobrymi opiniami
Czarna ja chyba też kupię tako jumper tylko sie zastanawiamy czy x czy gt, ale muszę je jeszcze dokładnie obejrzeć czym się różnią
Stary 2010-10-06, 12:23   #3263
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

stysia - super brzusio. ja też w 19 tyg jak deneb i mam połowe mniejszy

Dzis byłam na badaniu krwi i moczu a potem 2 godziny siedziałam w poczekalni do dentysty. włożyła mi tak niedobry lek, że szybko musiałam go wyskrobać bo mi się na wymioty zbierało
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:28   #3264
trzyrazyi
Zadomowienie

STYSIA 71 ale masz sliczny brzuszek !!!!!!! Jaki duzy juz jest....u mnie minal 16 tydz.moze polowe twojego mam i tylko 1 kilo do przodu...gratulacje z okazji slubu...i witam w gronie mezatek hihihihih
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:34   #3265
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Czarna ja chyba też kupię tako jumper tylko sie zastanawiamy czy x czy gt, ale muszę je jeszcze dokładnie obejrzeć czym się różnią
Nie wiem,czy nie różni się tylko parasolką- jumper x nie ma

Stary 2010-10-06, 12:36   #3266
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ja ide w 19 tyg i 2 dni też nie było innego terminu do tego lekarza co chciałam.
W M jak Mama jest wypisana wyprawka do szpitala i jest krótsza niż ta co ostatnio ktoś podawał. Chcecie zobaczyć i porównać to wypisze?

Co mi się dzisiaj przytraiło pierwszy raz, nie wiedziałam co jest grane i co robić. Wstałam z łóżka by pozamykać okna no i ciemno mi się zrobiło więc oparłam się o ściane, przeszło więc ruszam do drugiego pokoju zamknąć to okno i czuje dziwne uczucie "tam na dole" normalnie zdrętwał mi dół i bolał. Odrazu usiadłam, macam się a to boli i uczucie zdrętwienia. Nie wiedziałam co robić. Przeszło ale może po jakieś 30sek które trwały wieczność. Dziwna sytuacja
pewnie że chcemy zobaczyć

podobno drętwienie rożnych części ciała jest normalne w ciąży ja słyszłam tylko o palcach u rąk i o nogach

Cytat:
Wróciłam od gina:

1. Dzidzia ma 8 cm
2. Bóle brzucha jak by ból jajników to rozciąganie się macicy.
3. Na przeziębienie spokojnie leki homeopatyczne.
4. Przytyłam 2 kg a jem mniej niż wcześniej
Lekarz powiedział, że stawia na chłopaka, ale to nie na 100 %
aja super że wszystko w porządku, mnie wiem wprawdzie ile dzidzia miała w 14 tyg ale w 15 i 4 dniu 8.71 cm

Cytat:
bosti poczułam wyraźne puknięcie 2 tyg temu, wczoraj pierwszy raz od tych 2 tyg też , puk i tyle, jak przyloze reke to czuc ze ktos tam jest ;-) ale o regularnych ruchach nie ma mowy, czy np jak siedze...
ja tez jeszcze nie czuje ruchów maleństwa chociaż bardzo bym już chciała, w sumie jestem w 16 tyg więc pewnie jeszcze sobie trochę poczekam zanim cokolwiek poczuje

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no właśnie ja tak mam nieraz nawet jak leżę to tak mi pulsuje ale mi po boku lewym jakby jajnik. czasem to dosyć silny ból. czasem też kłuje jak za raptownie wstanę albo w nocy też jak raptownie siusiu wstanę to jak wracam i się kładę to tak nieprzyjemnie boli
ja mam to samo, lekarz mnie uspokoił że to normalne bo w środku macica się rozciąga więc teraz jestem spokojna, mnie znowu dopadły bóle w krzyżu normalnie łamie mnie jak starą babę

Cytat:
bez espu bym pekła

ja mam doła...moje 36 juz pozegnalam witam sie z 38 ;/ a czasem i 40 ;/
taka szeroka sie zrobilam w dooopsku ;P
montii że tak powiem witaj w klubie mi wczoraj mama powiedziała że fajnie mi się tyłek zaokrąglił (jakbym tego sama nie wiedziała ) a potem jak siedzielismy na kanapie z tz chwycił za mój rozlazły poślad i do mnie : a co to tu ci wypływa no myślałam że wstanę i wyjdę z siebie tak mi humor popsuli

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
ja sie pozegnam z moim 40 i żyję hehe

chociaż, poki co, figura mi sie nie zmienila, chodze normalnie w swoich ciuchach, jedynie bardziej dopasowanych biodrowek nie dopinam od poczatku ciazy schudłam 2 kg.

zjadłam dzis 2 jogurty z piannką, ale pyyyycha
szczęściara

czarna super, strasznie jestem ciekawa kiedy mnie takie szczęście spotka

stysia serdecznie gratuluje no i jaki masz super brzuchol
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:39   #3267
iwa00
Raczkowanie

Witajcie.
Stysia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
śliczny brzusio

a to mój z wczorajszego wieczora czyli po kolacji
14t,5dz - strasznie widć rozstępy po poprzedniej ciąży, kurcze mam nadzieję, że mi ich nie przybędzie bo na wakacjach będę musiała w stroju jednoczęściowym paradować
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:41   #3268
87czarna
Zakorzenienie

Piękny,piękny! Dzidzia już rośnie

Stary 2010-10-06, 12:42   #3269
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem,czy nie różni się tylko parasolką- jumper x nie ma
no widzisz, czyli niewielka różnica
ale chyba kupimy tako, na tych targach dziecięcych był jeszcze jeden fajny i cenowo podobny do tako ale teraz nie pamiętam nazwy jak znajdę w domu to napiszę
Stary 2010-10-06, 12:44   #3270
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jak dobrze bo ja też własnie koncze 14 tydzień, 15 zaczyna mi się w piątek, i chodze we wszystkich spodniach, spódnicach, w niczym mi nie jest ciasno. myślałam już że jestem nienormalna. a na kiedy masz tp?

termin mam teraz przeniesiony z 4 kwietnia na 1 kwietnia...prima aprillisAle i tak podejrzewam, ze w koncu i tak bedziemy musialy kupic spodnie ciazowe...nie ma rady..w koncu nas wywali...hehhe

iwaa sliczny brzusio i wcale rozstepow nie widac, gdybys nie wspomniala to nawet nikt by nie zauwazyl

Edytowane przez wikakika
Czas edycji: 2010-10-06 o 12:55
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości