|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
dziewczyny mam do was pytanie.slyszałyscie o jakiejs dobrej lokacie albo o koncie o szczednosciowym?chcialam pieniadze ze ślubu gdzieś ulokować ale nie mam pojecia gdzie.nie znam się na finansach kompletnie
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, dokładnie
i niech mi ktoś próbuje wmówić że rozmiar nie ma znaczenia a rozmiar + technika +kreatywność to już w ogóle połączenie idealne ![]() Cytat:
łeeeee ![]() Zet: dawno nie patrzyłam za lokatami, ale ogólnie od ponad roku sa kiepskie warunki, przez ten cały kryzys. No ale wiadomo, że lepiej mieć cokolwiek, niż żeby się kisiły pieniądze w domu. Z trzeciej strony ( ) trzeba przeliczyć, czy biorąc pod uwagę inflację opłaci się choćby lokatę zalożyć.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-10-05 o 19:20 |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie patrze po stronach internetowych i juz mam niezły zamęt w głowie.nie wiem jaka jest teraz inflacja,ale jak np. widze ze w mbanku oprocentowanie jest 3,25 % to od razu wiem ze raczej na tym strace niż zyskam.mbank na pewno odpada. alior ma 4,5 % wiec juz lepiej ,ale znając życie to jak sie doczyta wszystkie gwiazdki to jeszcze będą jakies opłaty za otworzenie,prowadzenie i zamkniecie lokaty i bóg wie co jeszcze.nie wiem co mam zrobic.mam je teraz na koncie zwykłym w mbanku ale to to samo jakbym trzymala je w skarpecie
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Przed tym kryzysem zdarzały sie dobre promocje lokat i oprocentowanie sięgało nawet 12-13% w skali roku, więc to było coś.
Ta za 4,5% jest na ile miesięcy? Bo jak np. na 3 to wychodzi 0,01% za ten okres z czego jeszcze minus podatek Belki 19% Nie spotkałam się z opłatami za otwarcie, prowadzenie czy zamknięcie, chyba, ze chciałabyś wcześniej zrezygnować.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-10-05 o 20:06 |
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś ostatnio czytałam, że ma dobre oprocentowanie i warunki lokaty jednodniowej, musiałabyś sobie poczytać Tam oprocentowanie leci na łeb, na szyję. Można sobie trzymać oszczędności z wakacyjnej pracy, ale nie jakąś grubszą kaskę
|
|
#1356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czego znów chciał? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I co powiedział lekarz?Cytat:
![]() Oddałam koleżance śródziemnomorską kurację parafinową do dłoni i stóp Avonu. Przyszedł mi dziś za to płyn do kąpieli. Dobija mnie to zimno Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-10-05 o 20:45 |
||||
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
hosenko chcialam dac kasę na lokatę roczną.w sumie to i tak będą pieniądze na jakieś mieszkanie/wkład na mieszkanie.pomyslalam tez czy by nie dać części kasy na roczną lokate a drugą część na jakąś krótszą albo na konto oszczędnościowe bo w styczniu tż dostaje z pracy 4 tysiace a jeszcze chrzestna moja cos ma podobno dac w prezencie ślubnym i tą dodatkową kasę chciałabym pewnie dopłacic.
aktogimka patrzyłam własnie na getin bank i nawet mają ciekawą ofertę.mysle że jutro się przejdę do banku i poproszę o więcej informacji... o ile zdążę.jutro mam latanie po urzędach,jadę do promotorki po prace mgr i musze zrobić zdjęcia do nowych dokumentów.po cholere zachcialo mi sie zmieniać nazwisko....wrrrr
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia: a coś tam popitolił, popitolił i w trakcie napisałam "dobranoc"
![]() No to super ![]() Zet: a Ty? masz czas w piątek? Ja bym proponowała dać jakieś pieniądze na konto oszczędnościowe - np. w ING - raz w miesiącu można wybrać bez prowizji, więc warto mieć gdzie sięgnąć w razie czego, a nie wszystko zamrozić na dłuzszy czas.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-10-05 o 20:50 |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
hosenko nie wiem jak z moim czasem bedzie bo to zależy od tego czy w czwartek załatwie wszystko co mam załatwić, no i czy przyjdą już robole kuć mi ściany.jutro wieczorem dam ci znać,to jak bede mogla przyjść to poprosze was o namiary gdzie będziecie
ale fajnie by było się w końcu spotkać
|
#1360 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będzie wszystko cacy Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Szpilcia nie będziemy ciociami ![]() Cytat:
Najbardziej opłacalne są rachunki oszczędnościowe (lokaty zazryczaj mają nie za wysoki procent, do tego po odjęciu podatku...nie ma co moim zdaniem) Otwierasz sobie taki rachunek oszczędnościowy z dzienną kapitalizacją---wtedy codziennie dostajesz pieniążki, one się codziennie dodają, potem z sumy wyliczają Ci znowu następnego dnia, dodają itd...(Teraz w polbanku jest najwyższy procent, ale to jest oprocentowanie zmienne, więc zawsze mogą go obniżyć, jednak zawsze możesz też zabrać stamtąd pieniążki bez straty odsetek)Ja mam konto w Eurobanku(w tamtym roku chyba)jak zakładałam było 6,6%, teraz obniżone do 4,05%) Najważniejsze w kapitalizacji dziennej jest to, że wpłacając pieniądze do jakiejś kwoty(zależy od oprocentowania, ale zwykle 14-17tys) unikasz płacenia podatku Belki(jeśli twoja dzienne odsetki są niższe niż 2,49zł, zaokrągla się podatek do zera za to możesz często otworzyć nawet 5 rachunków, więc łączna suma może być dość wysoka najlepiej porównać oferty różnych banków i wybrać co najbardziej się opłaca. Zaletą RO jest to, że zawsze możesz wypłacić pieniądze(czasem możesz tylko raz w m-cu, czasem musisz zapłacić jakąś kwotę za wypłatę pieniążków)Ja w Eurobanku(prowadzenie konta 4zł---rachunek internetowy, przelewy za darmo, wypłaty za darmo z głównego rachunku(który też jest orpocentowany na 3,5% z kapitalizacją miesięczną) i pod ten rachunek internetowy "podczepione są rachunki oszczędnościowe, jak wchodzisz na net to wszystko widać jak pieniążki rosną ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Ale się rozgadałam o finansach Uwaga Uwaga! zużyłam Lakier do frencha z Inglota, 514, 11ml , już kilka razy rozcieńczany, już się nie da z nim nic zrobić ale prawie do końca poszedł Do tego na wykończeniu(chyba z raz) NT II podkład, mniej niż 1/5 jest, ale już paskudzi się też Nosku co do elseve...nic w przyrodzie nie ginie Ty wykończyłaś, ja niedługo zacznę---normalnie wielki krąg życia jak w "Królu Lwie"
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-10-05 o 22:20 |
|||||
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
zużyłam żel pod prysznic z avonu tropics
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
malinarko dzieki za wyczerpującą odpowiedz.czyli jednym zdaniem : bardziej sie oplaca konto oszczędnościowe z codzienną kapitalizacją odsetek.a jak chce ulokować 20 tys to zeby nie placic podatku Belki najlepiej zrobić sobie ze dwa konta tak??
zrobilam porządek w kuferku z kosmetykami i w jednej szafie.przed ślubem zrobilam mega sajgon i nie mialam potem czasu sprzątnąć wszystkiego .
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
ile zapasów w tej kategorii? ja dostałam połowę jakiegoś peelingu z Lirene od Cioci i już go kończę wieć niedługo będzie super z żelami pod prysznic ![]() Cytat:
w banku powinni Ci powiedzieć jakie mają warunki ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- http://polbank.pl/konta-lokaty/konto...ace/index.html http://www.eurobank.pl/produkty,kont...iowy,23,9.html o widzę, że po tym zmniejszeniu do 4,05% można mieć ponad 20 tysi w Eurobanku na pewno coś fajnego znajdziesz sobie, ja namawiałam sylwestrowego, ale on woli trzymać pieniądze w skarpecie
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro rano ide dalej z Tz-tem roznosic cv..dodam mu otuchy i przy okazji sie przejde. A potem dalsza nauka.Dzisiaj mi w miare gladko poszlo Bylam jakas taka spokojna,pogadalam z mama,pouczylam sie..i dzien zlecial
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie właśnie leci do kosza czerwony Inglot Zostało ok. 1/5, ale pomalowałam nim ostatnio paznokcie i już się nie nadaje do używania - codziennie strasznie odpryskiwał Zrobiłam przegląd kosmetyków i mam przeambitny plan wykończyć w październiku: 1) ekspresową odżywkę do włosów Nutri-Odbudowa Garniera 150 ml 2) wzmacniającą maseczkę do włosów Świetlisty blond Avonu 150 ml 3) micela LRP 200 ml 4) tonik do cery naczynkowej Lirene 200 ml 5) nawilżającą maseczkę do twarzy Avonu 75 ml 6) krem wygładzający do włosów L'Oreala 150 ml 7) zmywacz do paznokci Isany 250 ml 8) orzeźwiający deo do stóp Ori 150 ml 9) złuszczający żel do mycia twarzy Biodermy Sebium 100 ml 10) lekki krem do twarzy Vichy Essentielles 50 ml 11) regenerujący krem na noc Nivei 50 ml
|
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No pewnie, nie można ciągle w książkach siedzieć, ale już ja Cię przypilnuję ![]() powodzenia dla TŻa w szukaniu pracy ![]() Cytat:
a ta lista nie taka straszna jeszcze napisz ile mniej więcej czego jest ![]() ja na listę zakupów wpisałam 7 pozycji, z czego mam już 4: -maska do włosów(od Sylwestrowego )-i odżywka(ja kupiłam WAXa) -płatki złuszczające(zamiast toniku) -pasta do zębów wydałam 35,70 jeszcze muszę kupić krem do twarzy, ale nie wiem na jaki się zdecydować , coś do zmywania oczu i płyn do płukania ust ![]() a do zużycia założyłam sobie 2 razy tyle co Ty ale wątpię żeby to wszystko poszło ![]() ========================= ========================= ===== a tak poza odwykiem...to ciężko jest, od razu cisną od pierwszych zajęć, mam już dużo pozadawane do domu, czytać, pisać, ćwiczenia, do tego przecież muszę się przygotować na praktyki, myśleć już o pracy lic. Jedne zajęcia po drugich czułam jak ktoś nakłada mi coraz cięższe kamienie na barki Ja chyba mam za słabe nerwy na to wszystko, powinnam iść kopać rowy a nie na studia
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-10-06 o 00:04 |
||
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
malinarko ja tez mam troche na głowie.jak tylko przyjechalam to sie okazalo ze chcą nam kuć ściany w mieszkaniu, potem sie okazalo ze w aucie padł akumulator i trzeba bylo wymienic,teraz sie okazalo ze w weekend przed obroną mgr bede miala na raz dwie sesje zdjeciowe do szkoły,jestem jeszcze na etapie szukania pracy i zmiany wszystkich dokumentów,a zaraz dojdą jeszcze poprawki w pracy mgr i musze isc do fotografa po nowe zdjecia pozniej zrobić do dyplomu,nawyskakiwalo mi pelno syfow i mnie juz coś trafia jak sobie pomyśle.dodam jeszcze że nie dam rady sie wyspac w inny dzien poza niedzielą bo robole od 7 rano wiercą w scianach.chyba luźniej zacznie być pod koniec roku.chciałabym isc do fajnej pracy i wysyłam cv ale ofert nie ma.na razie jednak mam siłe i sie nie dam pesymizmowi.
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Zetku, no widzę właśnie, że dużo tego wszystkiego także u Ciebie, mam nadzieję, że podziała to na nas obie mobilizująco, a nie zniechęcająco
trzeba dać radę...nawet jeśli już się chce płakać od tego wszystkiego ![]() chociaż odwyk na razie mi wychodzi ![]() ide nynki, bo jutro znów batalia od 8mej Śpij spokojnie Żonko
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-10-06 o 00:30 |
|
|
|
#1369 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chudasem to se może po sztalugach mazać Jakie łeee, jakie łee? Nie mam teraz czasu na małego potworka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę Wam spotkania Cytat:
to jeszcze nie ten czas, choć TŻ ciągle mówi że chciałby już widzieć wynik pozytywny, tylko to nie on będzie je nosił przez 9 miesięcy i rodził ![]() Maliniarko na dzień polecam Ziaja Med krem redukujący podrażnienia na dzień - nie zapycha, świetnie łagodzi buby i nawilża do tego jest bardzo tani, ja już się w nim zakochałam stosuje już miesiąc i rewelacja, chyba pierwszy krem na dzień, który kupię sobie ponownie Cytat:
![]() Rozmowa z mamą na pewno Cię uspokoiła Wczoraj wyszłam w plener na piwko, zimno było, ale było miło wróciłam już tak zmęczona po całym dniu że wskoczyłam od razu pod kołdrę a dziś czas na SPA!
|
|||||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widze,że schodzicie na ciekawe tematy :P
Ja wczoraj sobie kupiłam już drugi lakier z tej serii Wibo Extreme 63 kilka dni temu kupiłam 61
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Shpilciu, Hosenko niezłe macie tematy.
U mnie znowu lawina zużyć ale jak na razie nie mam czasu tego spisać. Zakupów 0 i wygląda na to że również zamówienie na BU znów przesunę bo miałam niespodziewane wydatki.
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam 1 czesc maseczki Essentials Ori w saszetce
Sa pakowane po 2 saszetki w komplecie, bardzo fajna, kremowa
|
|
#1373 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja planuję do końca października dojść do 80 sztuk, mam nadzieję, że się uda.. muszę się tylko zmobilizować do używania wcierek
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne zuzycie - puder prasowany matujacy Sensique
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszła mi paka z Avonu ![]() Wczoraj byłam w Naturze kupić babci TŻ krem na imieniny- wzięłam jaśmin w kremie. A mojej babci kupiłam fioletowy szaliczek. Dla siebie nie wzięłam NIC. Myślałam, że może będzie nowa limitowanka Essence ale nie. Kupiłam sobie za to jeansy takie rurki, z dużą ilością streczu, bardzo wygodne, szare, powycierane Cytat:
Cytat:
chyba zaraz zażyję magnez, co by mieć jasność umysłu, spokój i chęć do życia. poza tym cieszę się słońcem, mimo że jest zimno. Zima mogłaby tak wyglądać
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-10-06 o 20:32 |
||
|
|
|
#1376 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Powiem Wam, że naprawdę niekupowanie kosmetyków w moim przypadku daje szybkie efekty.
Zamówiłam trochę mebli do salonu, jutro przychodzi facet od rolet, szwagier będzie mi wieszał niedawno kupioną lampę, a dzisiaj skoczę po dywan. W takim tempie szybko wykończę to mieszkanie. luskap fajne zakupy ciuchowe
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszedł mi dziś jeszcze żel do golenia.Eee tam, trzymam kciuki ![]() Nie martw się A na którym roku jesteś i co studiujesz? Ja dziś się właśnie dowiedziałam, że nie muszę iść na praktyki Więc muszę tylko wziąć od nich zaświadczenie.Cytat:
Cytat:
![]() Co do kremu, to nie jestem z niego za bardzo zadowolona. Nie radzi sobie z bardziej suchymi miejscami (koło nosa) ) krem Mineral Flowers i mam nadzieję, że będzie lepszy.Przeglądałam BU i interesują mnie trzy rzeczy: tonik z kwasami AHA/BHA 10%, hydrolat oczarowy i może masło jojoba. Zet, nie chciałabyś może czegoś też zamówić? (w listopadzie)Dziś TŻ zrobi mi na obiad ukochane spaghetti |
|||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
nusia pomyśle czy mi czegoś nie potrzeba z BU. może bym jakiś hydrolat wzieła.
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
wyrzuciłam zgęstniały fioletowy lakier essence
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

a rozmiar + technika +kreatywność to już w ogóle połączenie idealne 
) trzeba przeliczyć, czy biorąc pod uwagę inflację opłaci się choćby lokatę zalożyć.
Tam oprocentowanie leci na łeb, na szyję. Można sobie trzymać oszczędności z wakacyjnej pracy, ale nie jakąś grubszą kaskę 

klask i: