Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 18:46   #1351
zetafon
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI

dziewczyny mam do was pytanie.slyszałyscie o jakiejs dobrej lokacie albo o koncie o szczednosciowym?chcialam pieniadze ze ślubu gdzieś ulokować ale nie mam pojecia gdzie.nie znam się na finansach kompletnie

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:17   #1352
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
nie wiem czy wypada zarzucić =>
Oj tak, dokładnie i niech mi ktoś próbuje wmówić że rozmiar nie ma znaczenia a rozmiar + technika +kreatywność to już w ogóle połączenie idealne

Cytat:
aaa i zakupiłam jeszcze test ciążowy bo mnie ten brak okresu już powoli denerwuje i wynik wyszedł negatywny

łeeeee

Zet: dawno nie patrzyłam za lokatami, ale ogólnie od ponad roku sa kiepskie warunki, przez ten cały kryzys. No ale wiadomo, że lepiej mieć cokolwiek, niż żeby się kisiły pieniądze w domu. Z trzeciej strony () trzeba przeliczyć, czy biorąc pod uwagę inflację opłaci się choćby lokatę zalożyć.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-10-05 o 19:20
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:31   #1353
zetafon
Zakorzenienie

no własnie patrze po stronach internetowych i juz mam niezły zamęt w głowie.nie wiem jaka jest teraz inflacja,ale jak np. widze ze w mbanku oprocentowanie jest 3,25 % to od razu wiem ze raczej na tym strace niż zyskam.mbank na pewno odpada. alior ma 4,5 % wiec juz lepiej ,ale znając życie to jak sie doczyta wszystkie gwiazdki to jeszcze będą jakies opłaty za otworzenie,prowadzenie i zamkniecie lokaty i bóg wie co jeszcze.nie wiem co mam zrobic.mam je teraz na koncie zwykłym w mbanku ale to to samo jakbym trzymala je w skarpecie

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-10-05, 20:05   #1354
Hosenka*
Zakorzenienie

Przed tym kryzysem zdarzały sie dobre promocje lokat i oprocentowanie sięgało nawet 12-13% w skali roku, więc to było coś.

Ta za 4,5% jest na ile miesięcy? Bo jak np. na 3 to wychodzi 0,01% za ten okres z czego jeszcze minus podatek Belki 19%

Nie spotkałam się z opłatami za otwarcie, prowadzenie czy zamknięcie, chyba, ze chciałabyś wcześniej zrezygnować.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-10-05 o 20:06
Stary 2010-10-05, 20:17   #1355
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
no własnie patrze po stronach internetowych i juz mam niezły zamęt w głowie.nie wiem jaka jest teraz inflacja,ale jak np. widze ze w mbanku oprocentowanie jest 3,25 % to od razu wiem ze raczej na tym strace niż zyskam.mbank na pewno odpada. alior ma 4,5 % wiec juz lepiej ,ale znając życie to jak sie doczyta wszystkie gwiazdki to jeszcze będą jakies opłaty za otworzenie,prowadzenie i zamkniecie lokaty i bóg wie co jeszcze.nie wiem co mam zrobic.mam je teraz na koncie zwykłym w mbanku ale to to samo jakbym trzymala je w skarpecie
Może getinbank? Gdzieś ostatnio czytałam, że ma dobre oprocentowanie i warunki lokaty jednodniowej, musiałabyś sobie poczytać mBank zdecydowanie odpada Tam oprocentowanie leci na łeb, na szyję. Można sobie trzymać oszczędności z wakacyjnej pracy, ale nie jakąś grubszą kaskę

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:43   #1356
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Krakowianki: macie jakieś zajęcia w piątek około południa?

Ł. się odezwał
Ja mam tylko jeden wykład do 10.15, później muszę podrzucić coś koleżance i jestem wolna.
A czego znów chciał?

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak mi zle..okropnie tesknie za domem
ja sie nie nadaje to zycia za granica
Tęsknota jest nieunikniona, ale jesteś już tam chyba dosyć długo i do tej pory radziłaś sobie świetnie. Za kilka dni minie i znów będzie ok

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
poczytuje Was troche Dziewczynki
Moj TZ jest chory, kamien utkwil w moczowodzie i nie chce isc dalej, trzeba bedzie chyba robic zabieg, zaraz jedziemy do lekarza zeby postanowil cos
Ojej to niedobrze I co powiedział lekarz?

Cytat:
aaa i zakupiłam jeszcze test ciążowy bo mnie ten brak okresu już powoli denerwuje i wynik wyszedł negatywny
To dobrze

Oddałam koleżance śródziemnomorską kurację parafinową do dłoni i stóp Avonu. Przyszedł mi dziś za to płyn do kąpieli.

Dobija mnie to zimno Zaraz będzie jesień, deszcze, szarówa. Nie cierpię okresu jesienno-zimowego, bo przez panującą wtedy pogodę nic mi się nie chce i popadam w lekką depresję.

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-10-05 o 20:45
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:45   #1357
zetafon
Zakorzenienie

hosenko chcialam dac kasę na lokatę roczną.w sumie to i tak będą pieniądze na jakieś mieszkanie/wkład na mieszkanie.pomyslalam tez czy by nie dać części kasy na roczną lokate a drugą część na jakąś krótszą albo na konto oszczędnościowe bo w styczniu tż dostaje z pracy 4 tysiace a jeszcze chrzestna moja cos ma podobno dac w prezencie ślubnym i tą dodatkową kasę chciałabym pewnie dopłacic.

aktogimka patrzyłam własnie na getin bank i nawet mają ciekawą ofertę.mysle że jutro się przejdę do banku i poproszę o więcej informacji... o ile zdążę.jutro mam latanie po urzędach,jadę do promotorki po prace mgr i musze zrobić zdjęcia do nowych dokumentów.po cholere zachcialo mi sie zmieniać nazwisko....wrrrr

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-10-05, 20:48   #1358
Hosenka*
Zakorzenienie

Nusia: a coś tam popitolił, popitolił i w trakcie napisałam "dobranoc"
No to super Bo ja planuję być ok 11-12 w Krakowie

Zet: a Ty? masz czas w piątek?

Ja bym proponowała dać jakieś pieniądze na konto oszczędnościowe - np. w ING - raz w miesiącu można wybrać bez prowizji, więc warto mieć gdzie sięgnąć w razie czego, a nie wszystko zamrozić na dłuzszy czas.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-10-05 o 20:50
Stary 2010-10-05, 20:56   #1359
zetafon
Zakorzenienie

hosenko nie wiem jak z moim czasem bedzie bo to zależy od tego czy w czwartek załatwie wszystko co mam załatwić, no i czy przyjdą już robole kuć mi ściany.jutro wieczorem dam ci znać,to jak bede mogla przyjść to poprosze was o namiary gdzie będziecie ale fajnie by było się w końcu spotkać

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-10-05, 22:27   #1360
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Skonczylam wczoraj pisac te moje streszczenia teraz mam 10 dni na ogarniecie tego..postaram sie
postaraj się, trzymam kciuki
będzie wszystko cacy
Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Wykończyłam maskę, mojego ukochanego Elseve, ale zawsze to jedna mniej.
Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja po prostu bardzo się pilnuję pod koniec zeszłego roku też tak było ale za to w tym od samego początku kupowałam po nawet 20 sztuk w miesiącu muszę się pilnować żeby nie powiększać zapasów tylko kupować to co mi się skończy a nie mam nic na zastępstwo tak w ogóle to wczoraj wykończyłam jeszcze serum na końcówki ori
Cytat:
Wykończyłam kolejny żel pod prysznic
Cytat:

wczoraj zużyłam mydło siarkowe Barwa 100 g i maseczkę na trądzik Best 100 g
Brawo dziewczyny klask i:

Szpilcia nie będziemy ciociami
Cytat:
dziewczyny mam do was pytanie.slyszałyscie o jakiejs dobrej lokacie albo o koncie o szczednosciowym?chcialam pieniadze ze ślubu gdzieś ulokować ale nie mam pojecia gdzie.nie znam się na finansach kompletnie
Zetku z mojego doświadczenia:
Najbardziej opłacalne są rachunki oszczędnościowe (lokaty zazryczaj mają nie za wysoki procent, do tego po odjęciu podatku...nie ma co moim zdaniem)
Otwierasz sobie taki rachunek oszczędnościowy z dzienną kapitalizacją---wtedy codziennie dostajesz pieniążki, one się codziennie dodają, potem z sumy wyliczają Ci znowu następnego dnia, dodają itd...(Teraz w polbanku jest najwyższy procent, ale to jest oprocentowanie zmienne, więc zawsze mogą go obniżyć, jednak zawsze możesz też zabrać stamtąd pieniążki bez straty odsetek)Ja mam konto w Eurobanku(w tamtym roku chyba)jak zakładałam było 6,6%, teraz obniżone do 4,05%)

Najważniejsze w kapitalizacji dziennej jest to, że wpłacając pieniądze do jakiejś kwoty(zależy od oprocentowania, ale zwykle 14-17tys) unikasz płacenia podatku Belki(jeśli twoja dzienne odsetki są niższe niż 2,49zł, zaokrągla się podatek do zera )
za to możesz często otworzyć nawet 5 rachunków, więc łączna suma może być dość wysoka najlepiej porównać oferty różnych banków i wybrać co najbardziej się opłaca. Zaletą RO jest to, że zawsze możesz wypłacić pieniądze(czasem możesz tylko raz w m-cu, czasem musisz zapłacić jakąś kwotę za wypłatę pieniążków)

Ja w Eurobanku(prowadzenie konta 4zł---rachunek internetowy, przelewy za darmo, wypłaty za darmo z głównego rachunku(który też jest orpocentowany na 3,5% z kapitalizacją miesięczną) i pod ten rachunek internetowy "podczepione są rachunki oszczędnościowe, jak wchodzisz na net to wszystko widać jak pieniążki rosną )

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Ale się rozgadałam o finansach

Uwaga Uwaga! zużyłam Lakier do frencha z Inglota, 514, 11ml , już kilka razy rozcieńczany, już się nie da z nim nic zrobić ale prawie do końca poszedł

Do tego na wykończeniu(chyba z raz) NT II podkład, mniej niż 1/5 jest, ale już paskudzi się też

Nosku co do elseve...nic w przyrodzie nie ginie Ty wykończyłaś, ja niedługo zacznę---normalnie wielki krąg życia jak w "Królu Lwie"
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2010-10-05 o 22:20
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:33   #1361
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

zużyłam żel pod prysznic z avonu tropics
Stary 2010-10-05, 22:41   #1362
zetafon
Zakorzenienie

malinarko dzieki za wyczerpującą odpowiedz.czyli jednym zdaniem : bardziej sie oplaca konto oszczędnościowe z codzienną kapitalizacją odsetek.a jak chce ulokować 20 tys to zeby nie placic podatku Belki najlepiej zrobić sobie ze dwa konta tak??

zrobilam porządek w kuferku z kosmetykami i w jednej szafie.przed ślubem zrobilam mega sajgon i nie mialam potem czasu sprzątnąć wszystkiego .

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-10-05, 22:46   #1363
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
zużyłam żel pod prysznic z avonu tropics
fajnie ile zapasów w tej kategorii? ja dostałam połowę jakiegoś peelingu z Lirene od Cioci i już go kończę wieć niedługo będzie super z żelami pod prysznic
Cytat:
malinarko dzieki za wyczerpującą odpowiedz.czyli jednym zdaniem : bardziej sie oplaca konto oszczędnościowe z codzienną kapitalizacją odsetek.a jak chce ulokować 20 tys to zeby nie placic podatku Belki najlepiej zrobić sobie ze dwa konta tak??

zrobilam porządek w kuferku z kosmetykami i w jednej szafie.przed ślubem zrobilam mega sajgon i nie mialam potem czasu sprzątnąć wszystkiego .
musisz policzyć to tak, żeby nie wyszło Ci więcej niż możesz (jak ci wyjdzie dziennie więcej niż 2,49 to to się mija z powołaniem

w banku powinni Ci powiedzieć jakie mają warunki raczej sami doradzają tak, żebyś nie płaciła podatku, bo oni z tego, że zapłacisz podatek to i tak nic nie mają

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

http://polbank.pl/konta-lokaty/konto...ace/index.html

http://www.eurobank.pl/produkty,kont...iowy,23,9.html

o widzę, że po tym zmniejszeniu do 4,05% można mieć ponad 20 tysi w Eurobanku

na pewno coś fajnego znajdziesz sobie, ja namawiałam sylwestrowego, ale on woli trzymać pieniądze w skarpecie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2010-10-05, 23:09   #1364
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Uwaga Uwaga! zużyłam Lakier do frencha z Inglota, 514, 11ml , już kilka razy rozcieńczany, już się nie da z nim nic zrobić ale prawie do końca poszedł
GRATULUJE!!!!!

Jutro rano ide dalej z Tz-tem roznosic cv..dodam mu otuchy i przy okazji sie przejde. A potem dalsza nauka.
Dzisiaj mi w miare gladko poszlo Bylam jakas taka spokojna,pogadalam z mama,pouczylam sie..i dzien zlecial

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:09   #1365
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

U mnie właśnie leci do kosza czerwony Inglot Zostało ok. 1/5, ale pomalowałam nim ostatnio paznokcie i już się nie nadaje do używania - codziennie strasznie odpryskiwał

Zrobiłam przegląd kosmetyków i mam przeambitny plan wykończyć w październiku:
1) ekspresową odżywkę do włosów Nutri-Odbudowa Garniera 150 ml
2) wzmacniającą maseczkę do włosów Świetlisty blond Avonu 150 ml
3) micela LRP 200 ml
4) tonik do cery naczynkowej Lirene 200 ml
5) nawilżającą maseczkę do twarzy Avonu 75 ml
6) krem wygładzający do włosów L'Oreala 150 ml
7) zmywacz do paznokci Isany 250 ml
8) orzeźwiający deo do stóp Ori 150 ml
9) złuszczający żel do mycia twarzy Biodermy Sebium 100 ml
10) lekki krem do twarzy Vichy Essentielles 50 ml
11) regenerujący krem na noc Nivei 50 ml

Stary 2010-10-05, 23:58   #1366
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJE!!!!!

Jutro rano ide dalej z Tz-tem roznosic cv..dodam mu otuchy i przy okazji sie przejde. A potem dalsza nauka.
Dzisiaj mi w miare gladko poszlo Bylam jakas taka spokojna,pogadalam z mama,pouczylam sie..i dzien zlecial

No pewnie, nie można ciągle w książkach siedzieć, ale już ja Cię przypilnuję

powodzenia dla TŻa w szukaniu pracy
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

U mnie właśnie leci do kosza czerwony Inglot Zostało ok. 1/5, ale pomalowałam nim ostatnio paznokcie i już się nie nadaje do używania - codziennie strasznie odpryskiwał

3) micela LRP 200 ml

1/5 to już duże zużycie lakieru

a ta lista nie taka straszna jeszcze napisz ile mniej więcej czego jest

ja na listę zakupów wpisałam 7 pozycji, z czego mam już 4:
-maska do włosów(od Sylwestrowego )
-i odżywka(ja kupiłam WAXa)
-płatki złuszczające(zamiast toniku)
-pasta do zębów

wydałam 35,70

jeszcze muszę kupić krem do twarzy, ale nie wiem na jaki się zdecydować , coś do zmywania oczu i płyn do płukania ust

a do zużycia założyłam sobie 2 razy tyle co Ty ale wątpię żeby to wszystko poszło

========================= ========================= =====

a tak poza odwykiem...to ciężko jest, od razu cisną od pierwszych zajęć, mam już dużo pozadawane do domu, czytać, pisać, ćwiczenia, do tego przecież muszę się przygotować na praktyki, myśleć już o pracy lic. Jedne zajęcia po drugich czułam jak ktoś nakłada mi coraz cięższe kamienie na barki Ja chyba mam za słabe nerwy na to wszystko, powinnam iść kopać rowy a nie na studia
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2010-10-06 o 00:04
Stary 2010-10-06, 00:16   #1367
zetafon
Zakorzenienie

malinarko ja tez mam troche na głowie.jak tylko przyjechalam to sie okazalo ze chcą nam kuć ściany w mieszkaniu, potem sie okazalo ze w aucie padł akumulator i trzeba bylo wymienic,teraz sie okazalo ze w weekend przed obroną mgr bede miala na raz dwie sesje zdjeciowe do szkoły,jestem jeszcze na etapie szukania pracy i zmiany wszystkich dokumentów,a zaraz dojdą jeszcze poprawki w pracy mgr i musze isc do fotografa po nowe zdjecia pozniej zrobić do dyplomu,nawyskakiwalo mi pelno syfow i mnie juz coś trafia jak sobie pomyśle.dodam jeszcze że nie dam rady sie wyspac w inny dzien poza niedzielą bo robole od 7 rano wiercą w scianach.chyba luźniej zacznie być pod koniec roku.chciałabym isc do fajnej pracy i wysyłam cv ale ofert nie ma.na razie jednak mam siłe i sie nie dam pesymizmowi.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-10-06, 00:28   #1368
Maliniarka
Zakorzenienie

Zetku, no widzę właśnie, że dużo tego wszystkiego także u Ciebie, mam nadzieję, że podziała to na nas obie mobilizująco, a nie zniechęcająco trzeba dać radę...nawet jeśli już się chce płakać od tego wszystkiego

chociaż odwyk na razie mi wychodzi

ide nynki, bo jutro znów batalia od 8mej

Śpij spokojnie Żonko
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2010-10-06 o 00:30
Stary 2010-10-06, 07:51   #1369
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, dokładnie i niech mi ktoś próbuje wmówić że rozmiar nie ma znaczenia a rozmiar + technika +kreatywność to już w ogóle połączenie idealne

łeeeee
Grubość też ma znaczenie bo chudasem to se może po sztalugach mazać nie dziwię się że tak ciężko Ci było wyrzucić go z głowy

Jakie łeee, jakie łee? Nie mam teraz czasu na małego potworka
Cytat:
Dobija mnie to zimno Zaraz będzie jesień, deszcze, szarówa. Nie cierpię okresu jesienno-zimowego, bo przez panującą wtedy pogodę nic mi się nie chce i popadam w lekką depresję.
A ja kocham taka pogodę! Latam ciągle z rogalem na buzi zacznij pić jakieś ziółka, herbatki lub łykaj witaminki i też Ci się zachce
Cytat:
Nusia: a coś tam popitolił, popitolił i w trakcie napisałam "dobranoc"
No to super Bo ja planuję być ok 11-12 w Krakowie
dobra jesteś

Zazdroszczę Wam spotkania
Cytat:
Szpilcia nie będziemy ciociami

Nosku co do elseve...nic w przyrodzie nie ginie Ty wykończyłaś, ja niedługo zacznę---normalnie wielki krąg życia jak w "Królu Lwie"
No nie to jeszcze nie ten czas, choć TŻ ciągle mówi że chciałby już widzieć wynik pozytywny, tylko to nie on będzie je nosił przez 9 miesięcy i rodził

Maliniarko na dzień polecam Ziaja Med krem redukujący podrażnienia na dzień - nie zapycha, świetnie łagodzi buby i nawilża do tego jest bardzo tani, ja już się w nim zakochałam stosuje już miesiąc i rewelacja, chyba pierwszy krem na dzień, który kupię sobie ponownie
Cytat:
Jesteś kochana
Rozmowa z mamą na pewno Cię uspokoiła

Wczoraj wyszłam w plener na piwko, zimno było, ale było miło wróciłam już tak zmęczona po całym dniu że wskoczyłam od razu pod kołdrę a dziś czas na SPA!
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:20   #1370
aaaania1989
Zakorzenienie

Dziewczyny widze,że schodzicie na ciekawe tematy :P
Ja wczoraj sobie kupiłam już drugi lakier z tej serii Wibo Extreme 63 kilka dni temu kupiłam 61
Stary 2010-10-06, 09:13   #1371
Koshatka
Zakorzenienie

Shpilciu, Hosenko niezłe macie tematy.

U mnie znowu lawina zużyć ale jak na razie nie mam czasu tego spisać. Zakupów 0 i wygląda na to że również zamówienie na BU znów przesunę bo miałam niespodziewane wydatki.
Stary 2010-10-06, 11:27   #1372
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Zuzylam 1 czesc maseczki Essentials Ori w saszetce Sa pakowane po 2 saszetki w komplecie, bardzo fajna, kremowa

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:19   #1373
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

ja planuję do końca października dojść do 80 sztuk, mam nadzieję, że się uda.. muszę się tylko zmobilizować do używania wcierek

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:27   #1374
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Kolejne zuzycie - puder prasowany matujacy Sensique

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:48   #1375
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Właśnie przyszła mi paka z Avonu Strasznie lubię ten moment, to tak jakby co miesiąc przychodził do mnie Mikołaj

Wczoraj byłam w Naturze kupić babci TŻ krem na imieniny- wzięłam jaśmin w kremie. A mojej babci kupiłam fioletowy szaliczek. Dla siebie nie wzięłam NIC. Myślałam, że może będzie nowa limitowanka Essence ale nie. Kupiłam sobie za to jeansy takie rurki, z dużą ilością streczu, bardzo wygodne, szare, powycierane będą super do kozaków, ciepłe leginsy i płaszczyk RYŁKO brązowy z takim futerkiem u góry, a materiał ma taki kurtkowy, nie flausz Tak więc teraz poleciałam bardziej w stronę ciuchów, bo ostatnio miałam same stare, a pełno zapasów kosmetykowych. Oprócz tego kupiłam 2 książki na All, dziś mi już jedna przyszła, czekam jeszcze na 100lat samotności Marqueza

Cytat:

3) micela LRP 200 ml
I jak ci sie sprawuje ten krem? Bo mam go w zapasach.
Cytat:
a tak poza odwykiem...to ciężko jest, od razu cisną od pierwszych zajęć, mam już dużo pozadawane do domu, czytać, pisać, ćwiczenia, do tego przecież muszę się przygotować na praktyki, myśleć już o pracy lic. Jedne zajęcia po drugich czułam jak ktoś nakłada mi coraz cięższe kamienie na barki Ja chyba mam za słabe nerwy na to wszystko, powinnam iść kopać rowy a nie na studia
Nie martw się, u mnie też tak jest i to już od 4 lat. Teraz jestem na 5 roku i nic się nie zmieniło. Po 1 zjeździe już mam dużo do przygotowania, wczoraj wypożyczyłam górę książek do przeczytania i jeszcze mam na następny zjazd część pracy napisać... i też muszę się zabrać za załatwianie następnych (i ostatnich uff) praktyk, a taak mi się nie chce. No, na studiach bywa ciężko, ale jakoś da się przetrwać.
chyba zaraz zażyję magnez, co by mieć jasność umysłu, spokój i chęć do życia. poza tym cieszę się słońcem, mimo że jest zimno. Zima mogłaby tak wyglądać

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-10-06 o 20:32
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 14:05   #1376
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Powiem Wam, że naprawdę niekupowanie kosmetyków w moim przypadku daje szybkie efekty. Zamówiłam trochę mebli do salonu, jutro przychodzi facet od rolet, szwagier będzie mi wieszał niedawno kupioną lampę, a dzisiaj skoczę po dywan. W takim tempie szybko wykończę to mieszkanie.

luskap fajne zakupy ciuchowe

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 14:13   #1377
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Grubość też ma znaczenie bo chudasem to se może po sztalugach mazać nie dziwię się że tak ciężko Ci było wyrzucić go z głowy
zboczuchy wypsikałam dziś wodę divine 30 ml z ori
Stary 2010-10-06, 14:16   #1378
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
a ta lista nie taka straszna jeszcze napisz ile mniej więcej czego jest

a do zużycia założyłam sobie 2 razy tyle co Ty ale wątpię żeby to wszystko poszło

========================= ========================= =====

Większość to końcówki, tak 1/5 opakowania lub mniej. Więc raczej wszystko uda mi się zużyć Poszedł mi dziś jeszcze żel do golenia.
Eee tam, trzymam kciuki
Nie martw się Dasz sobie radę A na którym roku jesteś i co studiujesz? Ja dziś się właśnie dowiedziałam, że nie muszę iść na praktyki Bo miałam umowę u znajomych mamy w firmie, żeby robić coś w kierunku studiów (rachunkowość) i mogę mieć to podpięte do praktyk Więc muszę tylko wziąć od nich zaświadczenie.

Cytat:
A ja kocham taka pogodę! Latam ciągle z rogalem na buzi zacznij pić jakieś ziółka, herbatki lub łykaj witaminki i też Ci się zachce
Nie sądzę. Na mnie taka pogoda od zawsze działa depresyjnie, mimo że staram się to od siebie odpychać...

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie za to jeansy takie rurki, z dużą ilością streszu, bardzo wygodne, szare, powycierane będą super do kozaków, ciepłe leginsy i płaszczyk RYŁKO brązowy z takim futerkiem u góry, a materiał ma taki kurtkowy, nie flausz Tak więc teraz poleciałam bardziej w stronę ciuchów, bo ostatnio miałam same stare, a pełno zapasów kosmetykowych.

I jak ci sie sprawuje ten krem? Bo mam go w zapasach.
Pokazuj zakupy
Co do kremu, to nie jestem z niego za bardzo zadowolona. Nie radzi sobie z bardziej suchymi miejscami (koło nosa) A Nivea była świetna pod tym względem. Wchłania się szybko, nie zostawia tłustej warstewki, ładnie pachnie. Ale jak dla mnie jest taki zwyczajny, ja go już nie kupię, wolę chociażby Niveę. Jak mi się skończy Vichy, to wyciągam z zapasów (jedyny ) krem Mineral Flowers i mam nadzieję, że będzie lepszy.

Przeglądałam BU i interesują mnie trzy rzeczy: tonik z kwasami AHA/BHA 10%, hydrolat oczarowy i może masło jojoba. Zet, nie chciałabyś może czegoś też zamówić? (w listopadzie)

Dziś TŻ zrobi mi na obiad ukochane spaghetti
Stary 2010-10-06, 14:36   #1379
zetafon
Zakorzenienie

nusia pomyśle czy mi czegoś nie potrzeba z BU. może bym jakiś hydrolat wzieła.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-10-06, 15:16   #1380
nynka87
Zakorzenienie

wyrzuciłam zgęstniały fioletowy lakier essence

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości