Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 20:42   #1861
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
jak to przypadkiem?
katarzynko, tam po prostu jeden z "obserwatorów" odezwał się na PW do jednej z mam no i zapanowała panika na wątku, że nie wiadomo kto to czyta, może jacyś złoczyńcy no i mamuśki pouciekały na zamknięty wątek.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
moria ja jednak zdecydowalam, z epojde prywatnie na USG w tym albo przyszlym tygodniu bo nie wyrobie psychicznie (...)
Heh, anula a idź uspokoisz głowę no i będziesz miała foteczkę maluszka. Daj znać kiedy idziesz

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, może cos sie dzidzi stac jak np czyms sie zakrztusimy i tak strasznie strasznie kaszlemy że aż bebechy wyrywa?:p wiecie o co mi chodzi? Bo ma sie wrazenie,ze tam wszystko sie oberwie na dole. Niby trwa to góra z 5 min,ale mnie to niepokoi.
spice wiesz jeśli ciąża jest zagrożona to wszelkie takie wstrząsy są niewskazane i niosą ryzyko. Koleżanki moje dwie, które właśnie miały zagrożone ciąże nie mogły rąk za wysoko podnosić i uważać jak kichały Ale jeśli dzidziuś dobrze się trzyma, kosmówka nie odkleja to nie wydaje mi się aby jeden atak kaszlu mógł mu zaszkodzić.

Ja to w ogóle w szoku jestem jak na TLC leci program "ciąża z zaskoczenia" i tam dziewczyny przez 8-9 miesięcy jakimś cudem nie wiedzą, że są w ciąży. Często biorą jakieś antyki, imprezują, piją, odchudzają się, nie mają żadnej opieki prenatalnej i na koniec co, piękny, zdrowy, donoszony dzidziuś wyskakuje szok, szok i jeszcze raz szok. Czasem to aż się zastanawiam, czy to wszystko nie jest ustawione i stworzone na potrzeby programu

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:45   #1862
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Tak, będziemy kupować ubezpieczenie - poproszę o jakieś dodatkowe związane z ciążą. Ja najbardziej się boje, ze gdy dojdzie do najgorszego to nie bedzie mi miał kto pomoc i sama się przekrece W razie najgorszego ciekawe ile jest czasu dotarcia do lekarza? No bo gdy zacznie się krwotok to wiem, ze moze byc zle i szybko do dr, kwestia w jakim czasie.
Dziekuje za wskazowki, ja ide w czwartek do pana prof. wiec pewnie tez czegos sie dowiem

Minio mocno trzymamy kciuki !!
Który to tydzień... ?

eweska.. urocze fasolki Miło Je poznac :-*
ddaaiissyy dokładnie nie wiem, bo nawet nie miałam usg zrobionego, ale wg beta hcg to 5 - 6 tydz

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:48   #1863
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ogólnie chyba na rozwoj dzidzi (system nerwowy, narządy)to nie wpływa tylko nie daj Boże na oderwanie czegos tak?
spice nie, no chyba nic naszym maluszkom "nie odpadnie" od kaszlu czy nadmiernego skakania.

Siasiek zapomniałam napisać Super zdjęcie Czara, buzia rozmarzona i cały w bańkach. Widać, że mama rozpieszcza

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:53   #1864
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
miniu już nie zagladniesz, ale może odczytasz później

takie 2 przypadki, może cię podniosą na duchu troche

owa koleżanka o której dziś pisałam miała w 3mc strasznie obfity krwotok, lało się i lało.Odkleiła się jej kosmówka, czyli coś bardzo istotnego.Szybka interwencja lekarza i wszystko ok się skończyło

Mojego znajomego żona na pierwszej wizycie usłyszała "ze serce nie bije i trzeba usunąć"

kilka dni bili się z tą myślą nie mówiac nikomu
Umówili się na zabieg.Przed wyrokiem standardowo USG...i.........
serce bije!!!!!!!!!
Zosia jest wśród nas i miewa się doskonale

jak to przypadkiem?

dopiero na pasek looknęły ile osób ich czyta, czy masz na myśli tego wielbiciela?

ewesko
wiesz ze ci kibicuje?
aż za gardło mnie ścisnęła fotka
zazdroszę po stokroć

chcesz zrobić sobie badania ze względu na wiek?
przepraszam ale nie rzuciłam okiem ile masz lat.

Myślę że niedługo będziecie znały wszystkie historie ciążowe moich koleżanek,ale to w temacie i chce wam napisać, że moja koleżanka lat 25 napomknęła u ginka właśnie o tych badaniach.Ten wiedząc że ma mamę położną skierował ją do szpitala na badanie za free
Ale to mniej istotne.Zmierzam do tego że okazało się że dziecko może być /będzie upośledzone -zespół Downa.
Jakże się mylili, a ile łez i stresu miała tylko ona wie

Mi z Laura śmierdziała lodówka.Taki specyficzny zapach fujjjj który czułam tylko w ciąży.
Dziś rozpętałam wojnę właśnie o smród.Normalnie jak polowczyk wyczuwam ją w drugim pokoju, nawet jak otwarta była 5sek.

Cere miałam okrutną,aż wymagała konsultacji z dermatologiem.Teraz się popsuła.Nie ma tragedii ale daleko odbiega od ideału.

Słodkie luuubie bez względu na stan

Zawsze miałam żółty ser w lodówce i widzę że mając do wyboru mięsko lub ser to jem ser.
Muszę się jeszcze poobserwować.Zbyt mało czasu upłynęło.

Spice nie zauważyłam czy nie doczytałaś? czy chcesz być anonimowa?

Siasiek, może jakby Czaro podglądnął tate to też by chciał "na stojaka"

Katarzynka00 dzięki bardzo za podtrzymanie na duchu. Wszystko się jutro, czy w najbliższych dni wyjaśni. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam. Pa!!!

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:56   #1865
andziot
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Ale się rozpisałyście, czytałam i czytałam ... :P ale dobrnęłam do końca, ale nie dam rady odpisać imiennie niestety...

Jutro mam sajgon w pracy, nie wiem jak dam radę, do tego w nowym miejscu i zupełnie sama ... och, ale postaram się być twarda

Któraś z Was pisała o makaronie z serem aż bym się udławiła od śliny własnej i mój kochany mężulek właśnie gotuje makaron kocham go

Co do zachcianek i płci, to jak sobie pomyślę teraz to może się trochę sprawdziło, bo jadłam dużo słodyczy ( później już muiałam odstawić bo miałam cukrzycę ciążową), dużo kwaśnych rzeczy, głównie KIWI - z 1kg dziennie :P i cerę miałam gorszą a pododbno dziewczynka zabiera urodę, teraz też nie mogę patrzeć na mięso, słodkie mniej ale mam fazy, w ogóle mam aktualnie kłopoty z określeniem na co mam ochotę i tak się męczę - coś zjeść ale co ??? (dzięki za ten makaron jeszcze raz ). Cerę też teraz mam nie za piękną, ale może będzie chłopak ..... choć dziewczynki są takie słodkie

Dziś odebrałam wyniki, wszystko ok, Hiv'a nie mam, kiły też nie :P, toxo ujemne, CMV IgM ujemne, IgG dodatnie
Jutro dzwonie do gina i się umawiam na wizytę, w końcu trzeba założyc kartę ciąży i określić termin porodu

Eweska pięknie wyglądają Twoje maleństwa, aż się rozczuliłam

Brzusia też macie śliczne
Ja też czuję już coś, bo jak jadę samochodem to mi niewygodnie w dżinach i muszę guzik rozpiąć, no i oczywiście później zapominam zapiąć i wysiadam z rozpiętymi spodniami
Brzusio wystaje mi już sporo ale raczej wieczorem, więc myślę że to skóra robi się już wiotka i jelitka wystają.

minio1984 bardzo mi przykro, ale może jeszcze nie wszystko stracone, w medycynie nie da się wszytskiego przewidzieć i wytłumaczyć, trzeba mięć nadzieję , trzymaj się cieplutko

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2010-10-05 o 20:58
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:06   #1866
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ten co poczta Napisze na PW
No nie zakrztuszam sie cos mi wpadło dzisiaj A ja przy moim kaszlu nie czułam napinania, bo miałam mokry kaszel,wiec raczej mnie aż tak nie targało:P Ale ogólnie chyba na rozwoj dzidzi (system nerwowy, narządy)to nie wpływa tylko nie daj Boże na oderwanie czegos tak?
nie na rozwój to nie, jak już to w ogóle na cały zarodek, tak jak Moria napisała...byle kichnięcie i u mnie tak było a dziś dziewczyna silna jak dąb

gdzie to pw
heh
najwyżej jutro odczytam, bo już na spoczynek chciałam się udać

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
katarzynko, tam po prostu jeden z "obserwatorów" odezwał się na PW do jednej z mam no i zapanowała panika na wątku, że nie wiadomo kto to czyta, może jacyś złoczyńcy no i mamuśki pouciekały na zamknięty wątek.

Ja to w ogóle w szoku jestem jak na TLC leci program "ciąża z zaskoczenia" i tam dziewczyny przez 8-9 miesięcy jakimś cudem nie wiedzą, że są w ciąży. Często biorą jakieś antyki, imprezują, piją, odchudzają się, nie mają żadnej opieki prenatalnej i na koniec co, piękny, zdrowy, donoszony dzidziuś wyskakuje szok, szok i jeszcze raz szok. Czasem to aż się zastanawiam, czy to wszystko nie jest ustawione i stworzone na potrzeby programu
kojarze sytuacje
było to w czasie gdy zalegałam w łóżku i wizaz był cały mój

Swoją drogą na wizazu jest opcja klubu gdzie dostęp maja tylko zaproszone osoby i nikt nie moze sie zakraść nieproszony

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Katarzynka00 dzięki bardzo za podtrzymanie na duchu. Wszystko się jutro, czy w najbliższych dni wyjaśni. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Pozdrawiam. Pa!!!
obiecujesz ze dasz nam znac niezleznie co sie stanie?
wyślę tobie mój nr
jak będziesz miała ochote a nie będziesz mieć w zasięgu neta to skrobniesz sms hm?
bo my tu pazury zjemy

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

minio1984 bardzo mi przykro, ale może jeszcze nie wszystko stracone, w medycynie nie da się wszytskiego przewidzieć i wytłumaczyć, trzeba mięć nadzieję , trzymaj się cieplutko
no własnie jak to mawia nasz pediatra
w medycynie 2+2 nigdy nie jest 4
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:20   #1867
andziot
Zakorzenienie

katarzynka00 kiedy rodziłaś swoją córę ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:20   #1868
jagodka71
Raczkowanie

GG do jagodka71

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
No w końcu Was dogoniłam, trochę na raty dzisiaj czytałam po parę postów. Ja mam już 12sty tydzień, w czwartek do gina. Dziś trochę mnie brzuszek pobolewa. Może wieczorem więcej napiszę. Póki co lista:

Paulizia podaj mi termin porodu bo podałaś tylko ostatniej @

*** Maj 2011 r. ***

ChuQuitA89 (Ala, 21 lat) ............ tp.
24kasia86 (24 lata) ...................... tp. 24.04.2011
asiak1981 (Asia, 29 lat) ............... tp. 26.04.2011
jo_anna2010 (Asia, 25 lat) ......... tp. 30.04.2011
mazianka81 (Marzena, 29 lat) .... tp. 01.05.2011 (Gabriel/Matylda ?)
bassienka (Basia, 28 lat)............... tp. 01.05.2011
kaorlak (Karolina, lat 24) .............tp. 01.05.2011
kwiatecek (Ewelina, 20 lat) ......... tp. 01.05.2011 (Alan/Julia)
moria44 (Kasia, 27 lat) ................ tp. 03.05.2011
Siasiek (Kasia, 24 lata) ................. tp. 03.05.2011 (Lena/?)
jagodka71 ......................... .............. tp. 03.05.2011
Camomile (Magda, 29 lat) ........... tp. 04.05.2011
listopadowa80 (Gosia, 30 lat)...... tp. 04.05.2011
ana11 ......................... ..................... tp. 04.05.2011
eweska (Ewelina, 29 lat) .............. tp. 04.052011
meargo27 (Anna, 32 lata) ............ tp. 05.05.2011
moniqac (Monika, 30 lat) ............ tp. 07.05.2011 (Remigiusz/Michalina)
anula_81 (Ania, 29 lat) ................ tp. 07.05.2011 (Zosia/?)
mary poziomkowa (Marlena, 28 l.) tp.08.05.2011
TheXanthippe (Ania, 22 lata) ..... tp. 09.05.2011
Paaoollcciiaa (Paula, 23 lata) ....... tp. 09.05.2011
Renessme1985 (25 lat) ................ tp. 11.05.2011
violisia (Viola, 22 lata) .................. tp. 12.05.2011
caffelate05 (Ania, 30 lat) ............. tp. 13.05.2011
migotka03 (Asia, 23 lata)..............tp. 13.05.2011 (Krzyś/Karolina?)
spice1985 (Kasia, 25 lat) .............. tp. 14.05.2011
magdzia82 (Madzia, 27 lat).......... tp. 15.05.2011
agniese79 (31 lat) ......................... . tp. 15.05.2011
MamaMateusza ......................... .... tp. 15.05.2011
anulinka2009 (Ania) ..................... tp.16.05.2011
Vinca09 (Magda, 30 lat) .............. tp. 16.05.2011
principessina (Ania, 28 lat) .......... tp. 17.05.2011
bzyczka1 ......................... ................ tp. 17.05.2011
kasiabw ......................... .................. tp. 17.05.2011
Ważka (Marta, 25 lat) .................. tp. 17.05.2011
mimbi (Marta, 27 lat).................... tp. 18.05.2011
kruczaa (Agnieszka, 24 lata)........ tp. 20.05.2011
the_sania ......................... ............... tp. 22.05.2011
andziot (Aneta, 28 lat) ................. tp.
katarzynka00 .(Kasia, 26 lat)...... tp. 25.05.2011 (Blanka/?)
Paulizia (Paulina, 23 lata) ............ tp. (Nadia/Antoni)

*** Czerwiec 2011 r. ***

postanowienie ......................... ............. tp. 01.06.2011
Agnieszka.M (Agnieszka, 28 lat)........ tp. 02.06.2011
DariaKom ................................. ............. tp. 03.06.2011
mac62 ......................... ......................... .. tp. 04.06.2011
Aliczka88 (Ala, 22 lata) ....................... tp. 05.06.2011
kretoszczurek (29 lat) ......................... tp. 06.06.2011
asionek31 (Asia, 28 lat) ....................... tp. 09.06.2011

ddaaiissyy ......................... ..................... tp. (Antoś/Zosia)

Do mnie możesz dopisać Jagoda lat 20 ;P Bo widzę tylko nick i datę porodu hi hi
jagodka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:40   #1869
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dziewczyny ja tam jestem z grona bardzo zadowolona
na wizażu jestem cały czas, ale już się tak nie wywnętrzniam a dlaczego?
otóż podczas 1 ciąży wykryłam, że wątek w którym się udzielam podczytuje moja bratowa...dopóki mówi się o różnych sprawach osobom "obcym" to jakoś to inaczej, ale jak wiesz, że czasami coś co Cię gryzie i masz ochotę się wygadać przeczyta osoba, która dobrze Cię zna a której nie masz ochoty się wyżalać to już trochę inne klimaty - oczywiście jeszcze zależy jak jest w rodzinie.
ja od tamtej pory pilnuję się poprostu co piszę na forum publicznym a z kolei my na gronie jesteśmy już tak zżyte, że jesteśmy praktycznie wszystkie jak przyjaciółki i co jakiś czas organizujemy sobie spotkania z dzieciakami w różnych częściach Polski
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:14   #1870
gosienka220
Przyczajenie

Witam serdecznie!!
13-go mam wizytę,obecnie to 7 tydz.mam nadzieje ze wszystko ok.pozdro

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

aaaaaaaaaaaa!!! mam już Juleńkę , która ma 4 latka i 5 mies.
gosienka220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:46   #1871
listopadowa80
Zakorzenienie

Minio1984...bardzo, bardzo mi przykro... Nawet nie wiem, co napisać...

Dziewczyny - ale macie super brzuszki i wcale nie takie duże! Mój wydaje się 2 razy większy. Jak będę miała chwilkę to zrobię fotkę i wstawię

Siasiek, mój synek z pieluchy przeszedł na sedes bez etapu nocnika (absolutnie nie chciał na nocniku siadać). Początkowo siusiał na siedząco (siedział na tej podkładce), ale gdy stwierdziłam, że już czas na siusianie na stojąco kupiłam mu mały taborecik - tak żeby swobodnie mógł trafić do muszli. Żeby go zachęcić do siusiania na stojąco mówiłam, że to taka zabawa w fontannę i - u nas poskutkowało

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Mamusie te co oczekuje juz drugiej fasolki (albo trzeciej hehe), czy mialyscie jakies typowe objawy ciazowe dla danej plci i sie splnily? np. ochota na slodkie-dziewczynka, na mieso-chlopczyk, czy to tylko brednie i stereotypy? Wczoraj jak poszlam na zastrzyk spotkalam dosc stara ciotke meza i on juz mi powiedziala, ze bedzie chlopiec! poglaskala mnie po pupie, biodrach, brzuchu hehe mam nadzieje, ze to nie jakas czarownica hehe
Ja w pierwszej ciąży pochłaniałam każdy napotkany słodycz - kilka razy dziennie pałaszowałam batoniki i lody czekoladowe. Urodziłam chłopczyka

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Też czasami oglądam a mój tż się wtedy wkurza.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:04   #1872
Aliczka88
Zadomowienie

Heja Mamuśki Śpicie jeszcze?

Ja wstałam, zjadłam płatki z mlekiem i teraz siedze pod kocem i buszuje po necie Do pracy dopiero na 12 to muszę trochę posprzątać i jakis obiadek ugotować, chyba zrobię pomidorową ze świeżych pomidorków Rano chciałam dać kotu jeść i otworzyłam lodówkę i złapałam pierwszą lepszą kiełbase, popatrzyłam na nią i mało pawia nie puściłam Łeeeeeeeeeeee miała takie wielkie białe tłuste oczy że mało brakło!!!!
Jeszcze tydzień do wizyty!!! Osiwieje! O właśnie dziewczyny, od kiedy sie dowiedziałam, że jestem w ciąży to jak sie rano budze koło 5.00 na siku to czuje takie zasysyanie w żołądku jak bym tydzień nie jadła i tak mam codziennie!!!

Chciała bym być już w 9 mscu

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:23   #1873
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Ja wstałam, zjadłam płatki z mlekiem i teraz siedze pod kocem i buszuje po necie Do pracy dopiero na 12 to muszę trochę posprzątać i jakis obiadek ugotować, chyba zrobię pomidorową ze świeżych pomidorków Rano chciałam dać kotu jeść i otworzyłam lodówkę i złapałam pierwszą lepszą kiełbase, popatrzyłam na nią i mało pawia nie puściłam Łeeeeeeeeeeee miała takie wielkie białe tłuste oczy że mało brakło!!!!
Jeszcze tydzień do wizyty!!! Osiwieje! O właśnie dziewczyny, od kiedy sie dowiedziałam, że jestem w ciąży to jak sie rano budze koło 5.00 na siku to czuje takie zasysyanie w żołądku jak bym tydzień nie jadła i tak mam codziennie!!!

Niestety już nie śpię, bo w pracy siedzę

A ja bym chciała pominąć 9 m-c a np. niech 7 trwa 3 miesiące ,
Pamiętam że Kasia budziła mnie kopniakami o 3 rano i nie mogłam zasnąć do 7-8. Potem odsypiałam i dzień w dupę. Poza tym zgaga i ogrooooooomny brzuch który nie pozwolił usiąść. Problemy z oddychaniem (mieszkam na 3 piętrze, ciężko mi było wchodzić po schodach)
I najgorsze jest spanie z poduszką między kolanami, a ja kocham spać na brzuchu...

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:34   #1874
kruczaa
Rozeznanie

Cześć kobietki
Eweska zdjęcia śliczne, i takie wyraźne, nie wiedziałam że bliźniaki tak się układają w brzuchu, zawsze myślałam że one są razem i się przytulają A one mają osobne pęcherzyki, super widok. Już nie mogę się doczekać jak zobaczę moje maleństwo, a może też będą dwa
Postanowienie współczuje problemów z ząbkami, mogę Cię tylko pocieszyć że nie jesteś jedyna, tak niestety w ciązy jest, robią się nadwrażliwe i mogą też krwawić. Moja koleżnka stosowała meridol pastę, płyn do płukania no i koniecznie szczoteczkę też z meridol.
Cytat:
No ja się obawiałam kaszlu przy infekcji w pierwszej ciąży, bo jakby nie było tam się wszystko napina, skurcza i rozkurcza, ale może to były moje schizy, bo tak się potoczyło że wszystkiego się bałam.
Nie zakrztuszaj się więcej
A ja jestem troszkę przeziębiona no i mi się kicha, tak porządnie i też czuje brzuch, wtedy mnie tak dziwnie zakuje, chyba dzidzi nie podoba się to kichanie
Cytat:

Ja też rano czuje straszny głód, ale musze wziaść tabletkę od tarczycy na czczo i przynajmniej na pół godziny przed śniadaniem może będę wstawac godzinę wcześniej żeby ją wziąść, to jak wstane będę mogła od razu zjeść
Chyba czas na II śniadanie

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Niestety już nie śpię, bo w pracy siedzę

A ja bym chciała pominąć 9 m-c a np. niech 7 trwa 3 miesiące ,
Pamiętam że Kasia budziła mnie kopniakami o 3 rano i nie mogłam zasnąć do 7-8. Potem odsypiałam i dzień w dupę. Poza tym zgaga i ogrooooooomny brzuch który nie pozwolił usiąść. Problemy z oddychaniem (mieszkam na 3 piętrze, ciężko mi było wchodzić po schodach)
I najgorsze jest spanie z poduszką między kolanami, a ja kocham spać na brzuchu...
A dlaczego z poduszką między nogami??
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:40   #1875
DariaKom
Zakorzenienie

Ja też już w robocie.. cały czas męczy mnie przeziębienie, to już z 2 tygodnie i zaczynam mieć tego serdecznie dość. Cały czas się smarczę i kicham...nie mam już siły
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:56   #1876
Klaterina
Zadomowienie

witam wszystkie mamuśki
proszę mnie też do listy oczekujących dopisać - termin, ale na chwilę obecną z kalkulatorów kilku wychodzi 02 czerwca, a co będzie to będzie byle zdrowe maleństwo
nadal mdłości i żołądkowych rewelacji brak, szefo powiadomiony, reszta zespołu przy okazji pewnie coś palnę, ciekawe jaka reakcja będzie Badania robię w przyszłym tygodniu

miłego dnia kobietki
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:08   #1877
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Bo tak wygodniej z dużym brzusiem

anulinka masz jeszcze serniczek? Podrzuć mi trochę bo mi się chce coś słodkiego do kawy

co do smaków - w poprzedniej ciąży odrzucało mnie od mięcha a życie bym oddała za ogórki małosolne - mam córkę

Eweska - super zdjęcia!

siasiek - twój synek ma 4 lata i waży 15 kg? To ja mam klopsa w domu w takim razie bo moja w listopadzie skończy 2 lata i waży 15,5 kg

moria dzięki za troskę o mnie w pracy czas sprawozdań a w domu jakoś nie miałam czasu żeby włączyć laptopa, poza tym mamy ostatnio problemy ze zdrowiem taty więc się nim stresowałam i nie miałam weny to czytania i pisania...

Wczoraj koleżanka powiedział mi że w drugiej ciąży wcześniej czuje się ruchy płodu! Już się doczekać nie mogę, bo to najprzyjemniejsza rzecz w ciąży! Poza kopniakami w żebra oczywiście...

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2010-10-06 o 09:10
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:09   #1878
Aliczka88
Zadomowienie

Właśnie stanęłam na wadze JA PIE**OLE!!!!!!! Muszę podwyższyć stawkę! 140 do porodu!!! Kto mnie przebije?

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2010-10-06, 09:16   #1879
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
katarzynka00 kiedy rodziłaś swoją córę ???
21.07.09

Cytat:

zdaję mi się że to odciąża kręgosłup

byłam pod wrażeniem jak spróbowałam tak spać
Cytat:
Właśnie stanęłam na wadze JA PIE**OLE!!!!!!! Muszę podwyższyć stawkę! 140 do porodu!!! Kto mnie przebije?
chyba za wcześnie wstałam i jeszcze się nie obudziłam
pję kawkę, ale nie mogę zrozumieć o co chodzi
obstawiasz ze 140kg dobijesz do porodu?

Stary 2010-10-06, 09:16   #1880
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Eweska pięknie wyglądają Twoje maleństwa, aż się rozczuliłam

Cytat:
Cześć kobietki
Eweska zdjęcia śliczne, i takie wyraźne, nie wiedziałam że bliźniaki tak się układają w brzuchu, zawsze myślałam że one są razem i się przytulają A one mają osobne pęcherzyki, super widok. Już nie mogę się doczekać jak zobaczę moje maleństwo, a może też będą dwa
Moje bliźniaki sa dwujajowe dlatego są oddzielnie i się nie przytulają, pewnie jednojajowe się przytulają do siebie
Życzę ci abys ujrzała to co chcesz zobaczyć, jedno lub dwa

Cytat:

Eweska - super zdjęcia!

.

Dzien dobry
Wyspałam się nawet choc nie spię od 7, ale leżę za to do tej pory w łóżeczku, już po śniadanku, zaraz trzeba się zabrać za coś konkretnego do roboty.
O 13 będzie u mnie znajoma będziemy robić foty
Choć mam lenia i nie mam jakoś weny.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:23   #1881
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Bo tak wygodniej z dużym brzusiem

anulinka masz jeszcze serniczek? Podrzuć mi trochę bo mi się chce coś słodkiego do kawy
Został "zeżarty" na drugi dzień z rana.

A ja dalej pilnuje się z jedzeniem. Naprawdę chciałabym fajnie wyglądać w dniu swojego ślubu. Jeszcze tyle rzeczy zostało nam do załatwienia, a u nas luzik TŻ nie ma jeszcze garnituru, na szczęście facet łatwiej ubrać. Mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim

Milego dnia dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:23   #1882
katarzynka00
Zakorzenienie

ciekawe co u Mini, jak losy się potoczyły
Pewnie już jest w szpitalu.

Dziś ja psikam i ogólnie jestem pociągająca

Co do potczytywania też mam czasem obawy że ktoś mnie śledzi, ktoś podczytuje, ale nigdy nie chwyciłam za rękę..
Laurowy wątek czyta moja koleżanka która ma synka młodszego i nie zawsze też mi odpowiada, że mnie podczytuje, bo pisze do dziewczyn z wątku, i z nimi rozmawiam.Nie są to żadne tajmemnice, ale mimo wszystko nie lubie

Stary 2010-10-06, 09:28   #1883
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
21.07.09

chyba za wcześnie wstałam i jeszcze się nie obudziłam
pję kawkę, ale nie mogę zrozumieć o co chodzi
obstawiasz ze 140kg dobijesz do porodu?
Tak z jedną koleżanką z naszego wątku bedziemy na Demotywatorach i w głównym wydaniu wiadomości z naszą wielorybią wagą Nie no, może nie bedzie takiej masakry jak przewiduje

To na obiad pomidorowa i spagetti z ryżowym makaronem i kurczakiem mniam, ide pichcić

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Stary 2010-10-06, 09:42   #1884
postanowienie
Raczkowanie

Cześć
Dzisiaj sobie pospałam do 9.00. Zjadłam kanapki z konserwą -parcie na mięcho.
Dzisiaj nic prócz lasagne nie będę robić. Koniec kropka .
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:44   #1885
Catia88
Rozeznanie

Witam Was Mumuśki

Haha Aliczka na pewno nie będzie aż tak źle! Z resztą jak będziesz miała Dzidziusia to schudniesz od ciągłego biegania do niego spacerków itd. i nie będziesz miała czasu na jedzenie, no a teraz? hmm jak mamy na coś ochotę to jak sobie odmówić?

Kurcze jakoś nigdy nie pomyślałam o takim podczytywaniu postów przez osoby trzecie... Troszkę chamskie to jest :/ Widać ciekawość ludzka nie zna granic.

Ajjj, ale zjadłabym spaghetti. Mniam. Może sobie dzisiaj zrobie, bo tak za mną chodzi

Miłego dnia życzę Wszystkim

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:00   #1886
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Tak z jedną koleżanką z naszego wątku bedziemy na Demotywatorach i w głównym wydaniu wiadomości z naszą wielorybią wagą Nie no, może nie bedzie takiej masakry jak przewiduje

To na obiad pomidorowa i spagetti z ryżowym makaronem i kurczakiem mniam, ide pichcić
Czuję się wywołana do odpowiedzi , mama mi srednio raz na dzień przez telefon mówi coś w stylu "Nie żryj tyle bo Ci dupa urośnie"... A się wczoraj z nią prawie o to pokłóciłam. Po co mnie denerwuje swoim chorym reżimem jedzeniowym. A wszystko to dlatego, że ona w ciążach nie przytyła nigdy więcej niż 10 kg i wszystko ponad uważa, za obżeranie się. Już mnie to wytrąca z równowagi powoli.
Wczoraj gadałam o tym z małżem i on powiedział, że jem tyle co orzed ciążą. Faktycznie nie jest to mało, bo od niedawna nie palę...
Was też tak otoczenie terroryzuje?!

Dziś na obiad mam pieczarkową i filety z kuraka ze szpinakiem

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Witam Was Mumuśki

Haha Aliczka na pewno nie będzie aż tak źle! Z resztą jak będziesz miała Dzidziusia to schudniesz od ciągłego biegania do niego spacerków itd. i nie będziesz miała czasu na jedzenie, no a teraz? hmm jak mamy na coś ochotę to jak sobie odmówić?

Kurcze jakoś nigdy nie pomyślałam o takim podczytywaniu postów przez osoby trzecie... Troszkę chamskie to jest :/ Widać ciekawość ludzka nie zna granic.

Ajjj, ale zjadłabym spaghetti. Mniam. Może sobie dzisiaj zrobie, bo tak za mną chodzi

Miłego dnia życzę Wszystkim
Ja się podczytywaniem nie martwię za bardzo, ja jak nie mieliśmy jeszcze fasolkowych planów też czasami wchodziłam na takie watki. Lubiłam poczytać o odczuciach i radości przyszłych mam...poza tym ten temat zawsze mnie interesował, bo w swoim otoczeniu nigdy nie miałam kobiet w ciąży i nie miałam kiedy oswoić się z tematem i czegos dowiedzieć.
Myślę, że większość podczytywaczy jest nieszkodliwa.

Edytowane przez DariaKom
Czas edycji: 2010-10-06 o 10:01
Stary 2010-10-06, 10:00   #1887
katarzynka00
Zakorzenienie

Aliczku teraz zakumałam heh

ja przekroczyłam magiczne 100 dzień przed porodem
okrutnie mi wstyd za siebie, jak wyglądała choć nie było to z łakomstwa czy obżarstwa.Poprostu źle się czuła we własnej skórze

Potem obiecalam sobie, że nim 2gi raz zajdę, to muszę wrócić do stanu nim zaszłam 1szy raz w ciążę i dopięłam swego gubiąc 27kg

Stary 2010-10-06, 10:16   #1888
DariaKom
Zakorzenienie

Uwaga off

katarzynkaoo, właśnie zauważyłam, że tego samego dnia zarejestrowałyśmy się na wizażu
Stary 2010-10-06, 10:29   #1889
Catia88
Rozeznanie

DariaKom Jasne, ja też nie mam nic przeciwko,że np. czytają sobie nasze wypowiedzi dziewczyny, które planują zajść w ciążę czy jakieś inne osoby, pewnie niech sobie czytają, ale zdenerwowałabym się jakby to czytał ktoś z mojej rodziny. Bo tak jak już jedna Dziewczyna pisała,że niektóre rzeczy osobom obcym mówi się łatwiej i np. nie chce się żeby ktoś z rodziny wiedział o tym czy o tamtym a on sobie podczytuje na forum.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:33   #1890
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Czuję się wywołana do odpowiedzi , mama mi srednio raz na dzień przez telefon mówi coś w stylu "Nie żryj tyle bo Ci dupa urośnie"... A się wczoraj z nią prawie o to pokłóciłam. Po co mnie denerwuje swoim chorym reżimem jedzeniowym. A wszystko to dlatego, że ona w ciążach nie przytyła nigdy więcej niż 10 kg i wszystko ponad uważa, za obżeranie się. Już mnie to wytrąca z równowagi powoli.
Wczoraj gadałam o tym z małżem i on powiedział, że jem tyle co orzed ciążą. Faktycznie nie jest to mało, bo od niedawna nie palę...
Was też tak otoczenie terroryzuje?!

Dziś na obiad mam pieczarkową i filety z kuraka ze szpinakiem
"Czuje sie wywołana do odpowiedzi" Hahahaha Ach Ty mój Bąbelku Damy rade!
Moja kochana Babcia mówiła: "Jedz jak masz smak a nie jak bedziesz chora albo na łożu smierci i smaku za grosz to wtedy Ci popszynosza barszczyki, kremóweczki i inne srureczki". Amen!
Mówie Ci jeszcze bedziemy po transmisji wiadomości sławne i może ktoś nam zasponsoruje operacje albo jakies zbiorowe odchudzanie

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości