|
|
#1861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
katarzynko, tam po prostu jeden z "obserwatorów" odezwał się na PW do jednej z mam no i zapanowała panika na wątku, że nie wiadomo kto to czyta, może jacyś złoczyńcy
no i mamuśki pouciekały na zamknięty wątek.Cytat:
uspokoisz głowę no i będziesz miała foteczkę maluszka. Daj znać kiedy idziesz Cytat:
Ale jeśli dzidziuś dobrze się trzyma, kosmówka nie odkleja to nie wydaje mi się aby jeden atak kaszlu mógł mu zaszkodzić.Ja to w ogóle w szoku jestem jak na TLC leci program "ciąża z zaskoczenia" i tam dziewczyny przez 8-9 miesięcy jakimś cudem nie wiedzą, że są w ciąży. Często biorą jakieś antyki, imprezują, piją, odchudzają się, nie mają żadnej opieki prenatalnej i na koniec co, piękny, zdrowy, donoszony dzidziuś wyskakuje szok, szok i jeszcze raz szok. Czasem to aż się zastanawiam, czy to wszystko nie jest ustawione i stworzone na potrzeby programu
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, no chyba nic naszym maluszkom "nie odpadnie" od kaszlu czy nadmiernego skakania. Siasiek zapomniałam napisać Super zdjęcie Czara, buzia rozmarzona i cały w bańkach. Widać, że mama rozpieszcza
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Katarzynka00 dzięki bardzo za podtrzymanie na duchu Pozdrawiam. Pa!!!
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ale się rozpisałyście, czytałam i czytałam ... :P ale dobrnęłam do końca, ale nie dam rady odpisać imiennie niestety... Jutro mam sajgon w pracy, nie wiem jak dam radę, do tego w nowym miejscu i zupełnie sama ... och, ale postaram się być twarda Któraś z Was pisała o makaronie z serem aż bym się udławiła od śliny własnej i mój kochany mężulek właśnie gotuje makaron kocham go Co do zachcianek i płci, to jak sobie pomyślę teraz to może się trochę sprawdziło, bo jadłam dużo słodyczy ( później już muiałam odstawić bo miałam cukrzycę ciążową), dużo kwaśnych rzeczy, głównie KIWI - z 1kg dziennie :P i cerę miałam gorszą a pododbno dziewczynka zabiera urodę, teraz też nie mogę patrzeć na mięso, słodkie mniej ale mam fazy, w ogóle mam aktualnie kłopoty z określeniem na co mam ochotę i tak się męczę - coś zjeść ale co ??? (dzięki za ten makaron jeszcze raz ). Cerę też teraz mam nie za piękną, ale może będzie chłopak ..... choć dziewczynki są takie słodkie ![]() Dziś odebrałam wyniki, wszystko ok, Hiv'a nie mam, kiły też nie :P, toxo ujemne, CMV IgM ujemne, IgG dodatnie Jutro dzwonie do gina i się umawiam na wizytę, w końcu trzeba założyc kartę ciąży i określić termin porodu Eweska pięknie wyglądają Twoje maleństwa, aż się rozczuliłam ![]() Brzusia też macie śliczne Ja też czuję już coś, bo jak jadę samochodem to mi niewygodnie w dżinach i muszę guzik rozpiąć, no i oczywiście później zapominam zapiąć i wysiadam z rozpiętymi spodniami Brzusio wystaje mi już sporo ale raczej wieczorem, więc myślę że to skóra robi się już wiotka i jelitka wystają. minio1984 bardzo mi przykro, ale może jeszcze nie wszystko stracone, w medycynie nie da się wszytskiego przewidzieć i wytłumaczyć, trzeba mięć nadzieję , trzymaj się cieplutko
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-05 o 20:58 |
|
|
|
#1866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie to pw ![]() heh najwyżej jutro odczytam, bo już na spoczynek chciałam się udać Cytat:
było to w czasie gdy zalegałam w łóżku i wizaz był cały mój ![]() Swoją drogą na wizazu jest opcja klubu gdzie dostęp maja tylko zaproszone osoby i nikt nie moze sie zakraść nieproszony Cytat:
wyślę tobie mój nr jak będziesz miała ochote a nie będziesz mieć w zasięgu neta to skrobniesz sms hm? bo my tu pazury zjemy ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
w medycynie 2+2 nigdy nie jest 4
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do mnie możesz dopisać Jagoda lat 20 ;P Bo widzę tylko nick i datę porodu hi hi
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tam jestem z grona bardzo zadowolona
na wizażu jestem cały czas, ale już się tak nie wywnętrzniam a dlaczego? otóż podczas 1 ciąży wykryłam, że wątek w którym się udzielam podczytuje moja bratowa...dopóki mówi się o różnych sprawach osobom "obcym" to jakoś to inaczej, ale jak wiesz, że czasami coś co Cię gryzie i masz ochotę się wygadać przeczyta osoba, która dobrze Cię zna a której nie masz ochoty się wyżalać to już trochę inne klimaty - oczywiście jeszcze zależy jak jest w rodzinie. ja od tamtej pory pilnuję się poprostu co piszę na forum publicznym a z kolei my na gronie jesteśmy już tak zżyte, że jesteśmy praktycznie wszystkie jak przyjaciółki i co jakiś czas organizujemy sobie spotkania z dzieciakami w różnych częściach Polski
|
|
|
|
#1870 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!!
13-go mam wizytę,obecnie to 7 tydz.mam nadzieje ze wszystko ok.pozdro ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- aaaaaaaaaaaa!!! mam już Juleńkę , która ma 4 latka i 5 mies. |
|
|
|
#1871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Minio1984...bardzo, bardzo mi przykro... Nawet nie wiem, co napisać...
Dziewczyny - ale macie super brzuszki i wcale nie takie duże! Mój wydaje się 2 razy większy . Jak będę miała chwilkę to zrobię fotkę i wstawię![]() Siasiek, mój synek z pieluchy przeszedł na sedes bez etapu nocnika (absolutnie nie chciał na nocniku siadać ). Początkowo siusiał na siedząco (siedział na tej podkładce), ale gdy stwierdziłam, że już czas na siusianie na stojąco kupiłam mu mały taborecik - tak żeby swobodnie mógł trafić do muszli . Żeby go zachęcić do siusiania na stojąco mówiłam, że to taka zabawa w fontannę i - u nas poskutkowało---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Heja Mamuśki
Ja wstałam, zjadłam płatki z mlekiem i teraz siedze pod kocem i buszuje po necie Rano chciałam dać kotu jeść i otworzyłam lodówkę i złapałam pierwszą lepszą kiełbase, popatrzyłam na nią i mało pawia nie puściłam Łeeeeeeeeeeee miała takie wielkie białe tłuste oczy że mało brakło!!!! Jeszcze tydzień do wizyty!!! Osiwieje! O właśnie dziewczyny, od kiedy sie dowiedziałam, że jestem w ciąży to jak sie rano budze koło 5.00 na siku to czuje takie zasysyanie w żołądku jak bym tydzień nie jadła i tak mam codziennie!!! ![]() Chciała bym być już w 9 mscu
|
|
#1873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja bym chciała pominąć 9 m-c a np. niech 7 trwa 3 miesiące ,Pamiętam że Kasia budziła mnie kopniakami o 3 rano i nie mogłam zasnąć do 7-8. Potem odsypiałam i dzień w dupę. Poza tym zgaga i ogrooooooomny brzuch który nie pozwolił usiąść. Problemy z oddychaniem (mieszkam na 3 piętrze, ciężko mi było wchodzić po schodach) I najgorsze jest spanie z poduszką między kolanami, a ja kocham spać na brzuchu...
|
|
#1874 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
Eweska zdjęcia śliczne, i takie wyraźne, nie wiedziałam że bliźniaki tak się układają w brzuchu, zawsze myślałam że one są razem i się przytulają A one mają osobne pęcherzyki, super widok. Już nie mogę się doczekać jak zobaczę moje maleństwo, a może też będą dwa Postanowienie współczuje problemów z ząbkami, mogę Cię tylko pocieszyć że nie jesteś jedyna, tak niestety w ciązy jest, robią się nadwrażliwe i mogą też krwawić. Moja koleżnka stosowała meridol pastę, płyn do płukania no i koniecznie szczoteczkę też z meridol. Cytat:
i też czuje brzuch, wtedy mnie tak dziwnie zakuje, chyba dzidzi nie podoba się to kichanie![]() Cytat:
może będę wstawac godzinę wcześniej żeby ją wziąść, to jak wstane będę mogła od razu zjeść Chyba czas na II śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już w robocie.. cały czas męczy mnie przeziębienie, to już z 2 tygodnie i zaczynam mieć tego serdecznie dość. Cały czas się smarczę i kicham...nie mam już siły
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamuśki
proszę mnie też do listy oczekujących dopisać - termin, ale na chwilę obecną z kalkulatorów kilku wychodzi 02 czerwca, a co będzie to będzie byle zdrowe maleństwo ![]() nadal mdłości i żołądkowych rewelacji brak, szefo powiadomiony, reszta zespołu przy okazji pewnie coś palnę, ciekawe jaka reakcja będzie Badania robię w przyszłym tygodniumiłego dnia kobietki |
|
|
|
#1877 |
|
Rozeznanie
|
Bo tak wygodniej z dużym brzusiem
![]() anulinka masz jeszcze serniczek? Podrzuć mi trochę bo mi się chce coś słodkiego do kawy ![]() co do smaków - w poprzedniej ciąży odrzucało mnie od mięcha a życie bym oddała za ogórki małosolne - mam córkę Eweska - super zdjęcia! siasiek - twój synek ma 4 lata i waży 15 kg? To ja mam klopsa w domu w takim razie bo moja w listopadzie skończy 2 lata i waży 15,5 kg ![]() moria dzięki za troskę o mnie Wczoraj koleżanka powiedział mi że w drugiej ciąży wcześniej czuje się ruchy płodu! Już się doczekać nie mogę, bo to najprzyjemniejsza rzecz w ciąży! Poza kopniakami w żebra oczywiście...
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2010-10-06 o 09:10 |
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie stanęłam na wadze
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
21.07.09
zdaję mi się że to odciąża kręgosłup byłam pod wrażeniem jak spróbowałam tak spać Cytat:
pję kawkę, ale nie mogę zrozumieć o co chodzi obstawiasz ze 140kg dobijesz do porodu?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Życzę ci abys ujrzała to co chcesz zobaczyć, jedno lub dwa ![]() Dzien dobry Wyspałam się nawet choc nie spię od 7, ale leżę za to do tej pory w łóżeczku, już po śniadanku, zaraz trzeba się zabrać za coś konkretnego do roboty. O 13 będzie u mnie znajoma będziemy robić foty ![]() Choć mam lenia i nie mam jakoś weny. |
|
|
|
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na drugi dzień z rana.A ja dalej pilnuje się z jedzeniem. Naprawdę chciałabym fajnie wyglądać w dniu swojego ślubu . Jeszcze tyle rzeczy zostało nam do załatwienia, a u nas luzik TŻ nie ma jeszcze garnituru, na szczęście facet łatwiej ubrać. Mam nadzieję, że zdążymy ze wszystkim![]() Milego dnia dziewczyny. |
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co u Mini, jak losy się potoczyły
Pewnie już jest w szpitalu. ![]() Dziś ja psikam i ogólnie jestem pociągająca ![]() Co do potczytywania też mam czasem obawy że ktoś mnie śledzi, ktoś podczytuje, ale nigdy nie chwyciłam za rękę.. Laurowy wątek czyta moja koleżanka która ma synka młodszego i nie zawsze też mi odpowiada, że mnie podczytuje, bo pisze do dziewczyn z wątku, i z nimi rozmawiam.Nie są to żadne tajmemnice, ale mimo wszystko nie lubie
|
|
|
#1883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no, może nie bedzie takiej masakry jak przewiduje To na obiad pomidorowa i spagetti z ryżowym makaronem i kurczakiem mniam, ide pichcić
|
|
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Dzisiaj sobie pospałam do 9.00. Zjadłam kanapki z konserwą -parcie na mięcho. Dzisiaj nic prócz lasagne nie będę robić. Koniec kropka .
|
|
|
|
#1885 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Mumuśki
Haha Aliczka na pewno nie będzie aż tak źle! Z resztą jak będziesz miała Dzidziusia to schudniesz od ciągłego biegania do niego spacerków itd. i nie będziesz miała czasu na jedzenie, no a teraz? hmm jak mamy na coś ochotę to jak sobie odmówić? Kurcze jakoś nigdy nie pomyślałam o takim podczytywaniu postów przez osoby trzecie... Troszkę chamskie to jest :/ Widać ciekawość ludzka nie zna granic. Ajjj, ale zjadłabym spaghetti. Mniam. Może sobie dzisiaj zrobie, bo tak za mną chodzi ![]() Miłego dnia życzę Wszystkim |
|
|
|
#1886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mama mi srednio raz na dzień przez telefon mówi coś w stylu "Nie żryj tyle bo Ci dupa urośnie"... A się wczoraj z nią prawie o to pokłóciłam. Po co mnie denerwuje swoim chorym reżimem jedzeniowym. A wszystko to dlatego, że ona w ciążach nie przytyła nigdy więcej niż 10 kg i wszystko ponad uważa, za obżeranie się. Już mnie to wytrąca z równowagi powoli. Wczoraj gadałam o tym z małżem i on powiedział, że jem tyle co orzed ciążą. Faktycznie nie jest to mało, bo od niedawna nie palę... Was też tak otoczenie terroryzuje?! ![]() Dziś na obiad mam pieczarkową i filety z kuraka ze szpinakiem Cytat:
Myślę, że większość podczytywaczy jest nieszkodliwa. Edytowane przez DariaKom Czas edycji: 2010-10-06 o 10:01 |
||
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczku teraz zakumałam heh
ja przekroczyłam magiczne 100 dzień przed porodem ![]() okrutnie mi wstyd za siebie, jak wyglądała choć nie było to z łakomstwa czy obżarstwa.Poprostu źle się czuła we własnej skórze Potem obiecalam sobie, że nim 2gi raz zajdę, to muszę wrócić do stanu nim zaszłam 1szy raz w ciążę i dopięłam swego gubiąc 27kg
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga off
![]() katarzynkaoo, właśnie zauważyłam, że tego samego dnia zarejestrowałyśmy się na wizażu
|
|
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
DariaKom Jasne, ja też nie mam nic przeciwko,że np. czytają sobie nasze wypowiedzi dziewczyny, które planują zajść w ciążę czy jakieś inne osoby, pewnie niech sobie czytają, ale zdenerwowałabym się jakby to czytał ktoś z mojej rodziny. Bo tak jak już jedna Dziewczyna pisała,że niektóre rzeczy osobom obcym mówi się łatwiej i np. nie chce się żeby ktoś z rodziny wiedział o tym czy o tamtym
a on sobie podczytuje na forum.
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kochana Babcia mówiła: "Jedz jak masz smak a nie jak bedziesz chora albo na łożu smierci i smaku za grosz to wtedy Ci popszynosza barszczyki, kremóweczki i inne srureczki". Amen! Mówie Ci jeszcze bedziemy po transmisji wiadomości sławne i może ktoś nam zasponsoruje operacje albo jakies zbiorowe odchudzanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

no i mamuśki pouciekały na zamknięty wątek.
uspokoisz głowę no i będziesz miała foteczkę maluszka. Daj znać kiedy idziesz
Ale jeśli dzidziuś dobrze się trzyma, kosmówka nie odkleja to nie wydaje mi się aby jeden atak kaszlu mógł mu zaszkodzić.
szok, szok i jeszcze raz szok. Czasem to aż się zastanawiam, czy to wszystko nie jest ustawione i stworzone na potrzeby programu

nie, no chyba nic naszym maluszkom "nie odpadnie" od kaszlu czy nadmiernego skakania. 

nie zauważyłam czy nie doczytałaś? czy chcesz być anonimowa?
aż bym się udławiła od śliny własnej i mój kochany mężulek właśnie gotuje makaron
kocham go
choć dziewczynki są takie słodkie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)