Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 2009 cz.6 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 14:29   #1321
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

Mell
ja do swojego tez mowie Ale(c)handro i piosenke mu spiewam

Seona
a moze Ty przesadzasz z ta dieta ??? Bo az wierzyc mi sie nie chce, ze moze sie cos takiego stac, mnie jak jest slabo to z obzarstwa

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:41   #1322
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200

Cześć Dziewczyny
Dawno mnie nie było, nie odzywałam się bo na nic nie mam czasu wybaczcie ze nie dawałam znaku zycia. U nas wszystko w porządku, Dziewczynki rosną jak na drozdżach, dalej chodzą do złobka a my do pracy i tak dalej, dzień za dniem. postaram się czasem do was zaglądać, ale na pewno nie dam rady nadążać za waszymi postami. Kiedys się jakoś wyrabiałam, a teraz czas ucieka mi przez palce. Dzieci tak szybko rosną ze nie zdąże sie nimi nacieszyc
Musze do was kiedyś wpaść na jakąś winiawkę, bo pewnie nie ma was kto rozpijać i demoralizować odkąd zniknęłam

Ursull dzięki za wiadomość miło wiedzieć że o nas pamiętacie! Dopiero dzisiaj ją odebrałam. Pozdrawiam. Serdecznie gratuluję zamążpójscia a jak tam Twój brzusio.

Napiszcie która z Was oprócz Ursull zafasolkowała, bo z tematem jestem daleko do tyłu.

Buziaczki

Edytowane przez anulka anulka
Czas edycji: 2010-10-05 o 17:43
anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:46   #1323
ursull
Zakorzenienie

O MATKO,MYŚLAŁAM,ŻE MAM OMAMY WZROKOWE,ALE NIE TOŻ TO NASZA ANULKA POWRÓCIŁA

Anulka na pierwszej stronie jest lista zafasolkowanych,a Rozaliontka już urodziła. Widziałam filmik z tańczącymi M&M-genialne są . A ja rosnę i rosnę i niedługo urodzę. Już sie martwiłam,że coś się z wami złego dzieje . Ty nam takich numerów nie rób i się czasem odezwij

Idę film obejrzeć,bo TŻ mnie napastuje

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:54   #1324
Eve1603
Zakorzenienie

Anulka

tesknilam za Toba !!!

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Ursull

powiedz Tzowi, ze poki co nie musi Cie molestowac bo juz jestes w ciazy a na kolejna musi poczekac

Stary 2010-10-05, 20:24   #1325
gabriellao0
Zakorzenienie

1. też utyłam poprzednio 20 kg minimum
licze od pierwszego ważenia w ciąży (jakoś 7-9 tydz.) bo swojej wagi dokładnie nie znałam
teraz mam już do przodu 10-12 kg! a znając mnie teraz zacznę przybierać najwięcej!!!

2. GOSIA
to nie było tylko wyczuwalne to było widać i jest widać nawet teraz w ciąży! nie widać tego normalnie
kiedy nie byłam w ciąży to mogłam włożyć jakoś 2 palce w brzuch!
wiesz jak wygląda kaloryfer na brzuchu
pośrodku ma taką a'la pionową kreskę-dziurę-łuk
ja w to mogłam włożyć palce i normalnie jakby złapać jedną stronę mięśni
nie umiem tego wytłumaczyć dokładnie

teraz kiedy sie polożę i wstaję (z pleców) na brzuchu pośrodku robi mi się taki stożek! mam dosłownie trójkątny brzuch! jak wstaje

-jutro jak będzie mąż postaram się foto tego "cuda zrobić" i Ci pokazać
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:29   #1326
Ewelain1987
Zadomowienie

hejka
dzis mialysmy nawet fajny dzionek, rano sobie pospalam bo rano maz przejal Wercie a jak wstalam to sniadanko i fru pojechalismy na dzialeczke zebralam papryke i nie wiem co mam z nia robic chyba tylko w sloiki. a potem pojechalismy do znajomych i tam bylismy caly dzionek.

Marika dieta ok, juz drugi dzien. ja nie pracuje w sklepie tylko czasem ide im posprzatac.nawet chcialam im chodzic pomagac za pare groszy ale tesciowa nie chce zostawac tyle godz z Weroniczka

Seona powiedz mi na jakiej ty fazie jestes diety? bo przeciez na drugiej mozna dawac juz warzywa wiec nie powinno byc az takich roznic.moze jakas grypa cie bierze i stad te zawirowania..ja na diecie jestem juz drugi dzien, bardzo dobrze sie czuje i zero grzechow..

Gosikk przykro mi z powodu tej dziewczyny.ale powiem wam ze ja tez mialam usg robione gdzies w 13 tc..na poczatku tylko mnie zbadala i pow ze wszystko ok i kazala sie zapisac na usg a bylam u niej w 8 tc jak wykrylam ze jestem w ciazy. tyle u mnie sie czekalo na usg i dodam ze chodzilam prywatnie i do gin i na wszystkie badania..

Ursulli jak porzadki?

ja w piatek wyjezdzam do mojej mamy i nie bedzie mnie ponad tydzien.

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:35   #1327
gabriellao0
Zakorzenienie

1.Kajka na moim brzuchu
2. na zakupach
dałam takie aby i brzuch "normalnie" się załapał

Edytowane przez gabriellao0
Czas edycji: 2010-10-06 o 08:31
Stary 2010-10-05, 20:50   #1328
Seona
Zakorzenienie

Ewelain, ja już na drugiej fazie jestem i jem warzywa. Ale mi to wygląda może na brak cukru i okres się do tego dołożył pewnie.

A paprykę kocham i uwielbiam!!! Na surowo, do mięsa duszonego, faszeruje często (samą paprykę i mięsko faszeruję papryką), a najbardziej to kocham pieczoną Wkładam ją na 15 minut do kombiwara i piekę, wyjmuję jak skórka się zarumieni. Czekam chwilę aż wystygnie, ściągam skórkę i jem Dosłownie mogę zjeść ogromne ilości takiej

Tutaj mój przepis na faszerowaną paprykę Jedna wariacja z wielu http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=3239

Moje dziecko wariuje i ani myśli spać, a ostatnie tygodnie już ładnie o 20 spała

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:52   #1329
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej dziewczynki

U na stara bida. Byliśmy na szczepieniu, było super, zero płaczu . Igorek dostał naklejkę dzielnego pacjenta. Zważono mojego smoka i waży 11,3kg. więc sporo chyba , to po mamusi . W drodze poworotnej do moich rodziców zasnął z wafelkiem w ręce ale przeniosłam go na łóżko i psał 2h. Lekarka kazała dawac nam nadal D3 i powiedziala że mały może miec gorączkę bo ma bardzo napuchniete dziąsełka i kupa zębów mu sie ciśnie .

malutka - no przymuszam go kladąc się znim w moim małżeńskim lózku, głaszcze, śpiewam kolysanki, smyram po plecach i zazwyczaj zasypia jak ma zadatki na spanko a jak nie to ucieka mi. A czasem położę go w łóżeczku i puszczę te jego melodyjki co ma przy łóżeczku z karuzelki i powierci się, pogada i zasypia albo się rozwrzeszczy żeby go zabarac.

Ewcia - no mnie to chyba wypadac wycalowac na osobności cio? . Mariczka - księzniczka no jestem w siódmym niebie . A no jak tak sprawa stoi między Tobą a Agusią to sie zgadzam, ciężarnym się nie odmawia . Jak nie tyjesz to najważniejsze, więc możesz się pokuszac czasami. U nas mało roverów na drogach. My mamy passata i jest bardzoo wygodny i daje kopa bo mamy akurat chipowanego.

Ursull - to pewnie ja, Mellcia i Ewcia Ci się śniłyśmy skoro byl taki fajny . Chyba masz fajną skórę która potrafi się ładnie regenerowac. No to skoro potrzebujesz takiej miłości, pocałunków to proszę: . Dawno się tyle nie nacałowałam.

kaalinkaa - ooo już 19 tydzien, leci ten czas juz prawie półmetek.

Mellcia - dlugo Ci Aleksiu nynał.

gosikk_s - ranyyyyyy straszna ta historia Twojej znajomej. Tyle tygodni nosic martwy płód, maskarka. Z moją zmarłoś kuzynka i przetransportowaniem jej do PL pojawiły sie cyrki, i nie wiadomo ile to jeszcze potrwa.

Anulka x2 - no własnie zaniedbałas nas babolku jeden . Pokaz nam dziewczynki . Nie chorują wam juz księżniczki?

Ewelain - no to trzymamy kciuki za Twoją dalsza dietkę, oby tak dalej. No to niefajnie że teściowa ma takie podejście, przecież ma świadomośc że wam by się przydalo parę groszy. A jak sprawa Tż?

Gabi - fantastycznie wyglądasz, a Kajunia jak dorosle wygląda. Pyskuje Ci już?
Stary 2010-10-05, 21:00   #1330
Eve1603
Zakorzenienie

Marika

Olus juz spi ale wazy podobnie, cos ok. 11,5 - w ubraniu. Nie jest drobniutki, ale nie mozna powiedziec, ze jest grubasem

A sa wyniki sekcji ? Z transportem bywaja problemy, najlepiej gdyby ja spalili, bo prochy latwiej i taniej przetransportowac.

Stary 2010-10-05, 23:24   #1331
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Ewcia - no sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak. Że UK potrzebuje jakiegoś pelnomocnictwa od rodziców żeby mojej kuzynki mąż mógł to zalatwic do końca. Sekcja na ciele wykonana ale jeszcze pozostała im głowa i ponoc powiedzieli że mogliby przetransportowac ciało ale bez części głowy, czego nie kumam . A jeśli chcą w całości to może to potrwac nawet do 3 tygodni. Pomieszanie z poplątaniem. Z tego co się orientuje to ma ich to wynieśc ok. 8 tysięcy. A oni sa tacy biedni a w dodatku ich najmłodsza 16 letnia córka ma termin porodu na 15 października. Oni klepia taką biedę że chciałam zorganizowac jakieś najpotrzebniejsze rzeczy dla tego maluszka. Jak będe więcej wiedziała to napewno napiszę.
Stary 2010-10-05, 23:45   #1332
ursull
Zakorzenienie

It's me again Przyjszłam do was Robiliśmy z TŻ przemeblowanie w sypialni,właściwie on robił,ja narzekałam,a Milka dzielnie przeszkadzała czyli "pomagała" . Komódka dla Aaronka przygotowana,jeszcze zostało tylko koszyczek do spania uszykować,ale to za jakieś 3tyg. Jutro mężuś ma wolne to pewnie znowu jakaś wycieczka się wydarzy

Widzę,że Anulka wpadła i zwiała,pewnie znowu się pojawi za kilka miesięcy

Eve jak już wiesz,rovery lovam,szczególnie 75 ,a najlepiej granatowe i z moim sąsiadem na wyposażeniu O matki,jak dobrze,że nie lupiliśmy Golfa,bo bym musiała TZ jakiś dres z Ahidasa czy innej Najki z 10 paskami skołować

kaalina co znaczy,że mała ma trochę problemów?

Gossik oj przykra historia z koleżanką ,ale aż dziw bierze,że nie miała krwawień i innych objawów W UK standardem jest usg w 12-13 tyg,wcześniej się nie robi. Śmierć zarodka do 8tyg jest traktowana jak naturalne,wczesne poronienie i najczęściej organizm sam się go pozbywa. Dobrze,że koleżnka nie ma powikłań i zakażeń,bo mogło się to dla niej bardzo źle skończyć

Seona kup sobie jakieś witaminki,centrum czy coś podbnego. To można brac na Dukanie,a tobie na pewno pomogą

Eve i Mell a skąd inspiracja dla imienia Alejandro? Od Lady Gagi?

gabriella śliczne z djęcie z Kają na brzuszku , a ty wyglądasz super i brzusio masz taki zgrabniutki A Kaja rozumie,że będzie starszą siostrą? Bo moja Milka wie,że coś się kroi,ale kompletnie nie łapie o co chcodzi

Ewelain papryka marynowana to to co tygryski lubią najbardziej i jeszcze lecho,a potem to wszystko w słoiki i będzie jak znalazł na zimę Z porządkami ciężko,coś się zebrać nie mogę,nie chce mi się i nie mam siły już

Mariczka ładnie Igorek waży,Milka jeszcze do 11 kg nie doszła Na ostatniej szczepionce tez dostała naklejki dla dzielnego zucha mariczko,nie chcialam tego głośno pisać,aby się Eve nie dowiedziła,ale raz kozie śmierć...ty mi się co noc śnisz i to jak Moja skóra taka stara i pomarszczona,że poprostu tych rozstępów na niej nie widać

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Marika koszmarna sprawa z tą kuzynką Tak mi przykro. A wiadomo już co było powodem śmierci?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Angel wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek (spóźnione,ale szczere )

i tak na wszelki,jakbym jutro zapomniała:

Malutka dla ciebie też urodzinowe buziaki,bo to już jutro. Wszystkiego najlepszego kochana

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-10-05 o 23:50
Stary 2010-10-06, 00:01   #1333
Eve1603
Zakorzenienie

Marika
wiesz, ze zycie zawsze najbardziej dokucza tym najslabszym, najbiedniejszym...
Transport i tak wydaje mi sie tani, bo ostatnio slyszalam o innej cenie. Dziwne, ze maz nie moze sam zalatwic formalnosci, a gdyby jej rodzice nie zyli to co ?
Biedni ludzie....

Ursull
o ile do beemek sie przekonalam, o tyle do golfa nie da rady Musialabys koniecznie dresior Najka kupic i koniecznie najwypasiensza komore

Alejandro, Aleksjej, Aleksis, Lexi, Aleksio - dawno temu juz je "wymyslilam". Zazwyczaj mowie Olus, Olek, Olka

Jak mozesz snic o Marice Domagam sie mojej obecnosci w Twoich snach Stanowczo !!!

Czuje, ze sie rozloze... juz mam dreszcze...

Stary 2010-10-06, 00:02   #1334
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
i tak na wszelki,jakbym jutro zapomniała:

Malutka dla ciebie też urodzinowe buziaki,bo to już jutro. Wszystkiego najlepszego kochana
DZIĘKUJĘ ŚLICZNIE KOCHANA

Eve dzisiaj Cię co by gardełko mniej bolało

Gossik współczuję tej dziewczynie Przecież to mogło się skończyć dla niego tragicznie To ja mam prawie wszystkie Twoje objawy poza marznięciem, bo ja mam problem z kolei z potliwością

Seona Dawid już coraz lepiej. Dostaje syrop Pulneo, krople Nasivin i robię mu inhalacje z soli fizjologicznej

Anulka fajnie, że w końcu do dotarłaś!!! Pokaż fotki dziewczynek?

Marika Dawid po ostatniej wizycie u pediatry dostał aż 3 takie naklejki, normalnie ulubiony pacjent chyba Acha to tak wygląda to Twoje przyduszanie do spania
Stary 2010-10-06, 00:14   #1335
Eve1603
Zakorzenienie

Malutka

dziekuje i poniewaz u Ciebie jest juz "jutro", to

100 lat !!! 100 lat !!! niech zyje Malutka nam !!!

Stary 2010-10-06, 00:15   #1336
ursull
Zakorzenienie

Eve a jaka to jest najwypaśniejsza komóra? Dziś postaram sie śnić tez o tobie,tylko nie wiem czego się spodziewać-erotyka czy koszmaru? Kuruj się,miodzik,cytrynka,czos nek,mleczko i masełkoa,a bailejsik na półeczkę.

Malutka już jest jutro,więc raz jeszcze Hapi birtdaj

idę spać

Stary 2010-10-06, 00:27   #1337
Eve1603
Zakorzenienie

Ursull

najwypasniejsza to bedzie zawsze ta, ktorej premiera byla najdalej tydzien temu

a tak jak juz o "najkach" i komorach mowa... obserwuje tu od jakiegos czasu dziwna rzecz - Polacy idacy pieszo do miasta obowiazkowo przez pol drogi trzymaja komore przy uchu... a jak juz zobaczylam pare i i ona i on szli obok siebie z komorkami, to malo nie padlam No i wiekszosc w najkach a wiekszosc wiekszosci w najkach jeszcze sie buja jakby ze statku dopiero zeszli i miny maja groooooozne, ze az strach sie bac

ide spac

przysnie Ci sie gola

Stary 2010-10-06, 08:22   #1338
*kaalinaa*
Zadomowienie

Malutka 100 lat !!!

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
kaalina co znaczy,że mała ma trochę problemów?
A wiesz takie brzuszkowo, kupkowo, jelitowo, odparzeniowo-jedzeniowe być może ząbkowe ciężko wyczuć, teraz jest trochę lepiej ale dalej jest na lekkiej diecie, boję się jej coś normalnego podać żeby jej nie przeczyściło. wybieram się do gastrologa bo dawno nas nie było ale ja mam tylko dwa dni opieki i tak celuje zeby dobrze było ale kolejki długie... A tak poza tym to oki, jest draniuch z niej Mały, kłóci się z nami, nie chce spać w dzień, powiedziałabym norma...

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:37   #1339
gabriellao0
Zakorzenienie

1. Kaja jeszcze nie pyskuje
ale swoje zdanie potrafi że tak powiem OKAZAĆ
i ma już fochy i humory i smaki (kiedyś jadła wszystko co dostała teraz np. białego sera nie lubi)

2.czy rozumie, że pojawi się dzidzi? chyba tak
przychodzi do brzucha i robi mu cacy i daje buziaki i jak pytam "gdzie jest braciszek (dzidzia)"? to pokazuje na brzuch
no i ja jej już mówię, że po nowym roku będzie w domu dzidzia malusia która ją kocha bardzo i trzeba dzidzie kochać i tulić ładnie
wiem że łatwo nie będzie bo już ma "kłopot" bo mama tyle nie nosi i "tak jak zawsze nie tuli"
ciężko to wytłumaczyć starszemu dziecku a co dopiero półtorarocznemu
Stary 2010-10-06, 13:56   #1340
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Eve, właśnie nic się nie działo, żadnych krwawień i jedynie te plamy i wysypka. Poszła do dermatologa, stwierdził że to spowodowane ciążą i trzeba przeczekać. Więc czekała...U mnie ok, choć po tej historii od dwóch dni boli mnie głowa Znałam ją osobiście, to pierwszy taki przypadek z mojego otoczenia...

Seona, właśnie nigdzie nie poszła bo była pewna że wszystko jest ok i spokojnie czekała Może Ty faktycznie za mało jadasz? Albo dukan jednak nie dla Ciebie...

Mell,

Kaalinaa,

Anulka, witaj znowu Cieszę się że u Was wszystko ok

Gabriella, znowu Cię zablokowali fotek już nie ma więc nie zobaczę niestety. No tak, Ty miałaś kaloryfer więc faktycznie mogło być widać rozejście mięśni, ja nigdy nie miałam więc nawet gdyby to pewnie nic nie byłoby widać

Ewelain, wiem że u ans zdarzają się tacy lekarze którzy nie chcą robić usg i każą czekać. Tyle że dziewczyny najczęściej idą wtedy do kogo innego. Ale i znam kilka takich które faktycznie czekały, na szczęscie z dziećmi było wszystko ok. Gorzej w takim przypadku jak ten

Marika, kiepsko z tym transportem Rany, faktycznie mają teraz sytuację, jedna córka nie żyje, druga wpadła w takim wieku...tylko się załamać A wymierzyli Igorka? Ja myślę że waży przeciętnie, nie za dużo nie za mało

Ursull, żadnych krwawień nie miała, inaczej dawno znalazłaby się w szpitalu. Wiem że u Was są właśnie takie zwyczaje, ale tutaj jednak rzadko, no nawet po poronieniu przeważnie jednak czyszczą. A po tylu tygodniach to aż strach co mogło się stać boję się właśnie tego że te plamy to już jakieś zaczątki zakażenia organizmu Oby tylko było wszystko ok...

Malutka, to może zrób badania? Kontrolowałaś kiedyś tarczycę? Ja się nie pocę, potliwość przeważnie jest związana z nadczynnością ale wtedy powinny dojść inne objawy. Może w Twoim wypadku jedno z drugim nie ma nic wspólnego?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:59   #1341
Mell_xx
Wtajemniczenie

Hej!

Dzisiaj jesiennie a fuj!

Bedziecie kupowały spiworki do wozkow?
Ja mysle nad kupnek jakiegos uniwersalnego, bo zeszłoroczny mi nie pasuje kolorem do tego wozka.
Niby nasze dzieci to juz nie niemowlaki, ale chyba lepszy spiwor niz jakies owijanie kocami...

Dlaczego zablokowali Gabriele?
Stary 2010-10-06, 14:22   #1342
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hej dziopeczki

Seonka - musze zrobic na przyjazd Tz takie faszerowane papryki bo nie robiłam ale kiedyś jadłam i bardzo mi smakowały . Tylko chyba jadłam z mięsem mielonym.

Ursull - a Ty pewnie wycieczkujesz co? a miała byc oszczędnośc paliwka . Powodu śmierci nadal nikt z rodziny nie zna. A w ta Twoja stara skórę nie wierze . Uuuuulalaaaa to powiadasz że nocami Ci się śnie? pewnie robie Ci jakieś masaże, sprzatam i gotuje cio? . Wiem że Igorek to kawałek klocka, bo ja czuję te jego kg.

Angel - ja nie wiedziałam że miałaś urodzinki ale życzę Ci wszystkiego naj naj .

malutka - sto latek również dla Ciebie nasza mała solenizantko .

Ewcia - chyba niejasno napisałam. Tzn. ta kuzynka co umarla miała 2 siostry w tym jedna starsza (mężatka) która była razem z nią w UK czyli ogólnie byli w 4 osoby. I własnie od tej żyjącej starszej siostry mąż zajmuje się formalnościami tam na miejscu. No a to co się dowiaduje o tej sprawie to nie od samego źródła tylko od mojej cioci która tam mieszka blisko nich, więc nie wiem do końca jak to tam jest. Jak sie czujesz mój zdechlaczku?

kaalinkaa - z tym niespaniem w dzień trzeba będzie zacząc sie przyzwyczajac bo tak własnie może się dziac. Dzieci maja tyle wrażeń, tyle rzeczy do zrobienia że nie mają czasu spac. Biedna Kala .

gabi - moje dziecko zaś tak bardzo sie nie kłóci jak pokazuje swoje nerwy. Ja nie wiem skąd on ma taki nawyk rozwalania wszystkiego, rzucanie gdzie popadnie . A u Ciebie na marcówkach tez jakieś babeczki zaszly w ciążę?

gosikk_s - no własnie nie mierzyli mu wzrostu ale ja go kiedyś próbowalam zmierzyc to miał 84cm. Lekarka nie doczepiła się do wagi więc źle byc nie może . Ale jak na to co je, i jakie ilości to sporo waży .

Mellcia - ja w zeszłym roku nie miałam śpiworka a jak będzie w tym to nie wiem, muszę to przemyślec, bo jak juz będziemy saneczkowac to warto by było miec jakieś okrycie.

Moje dziecko śpi więc idę coś upichcic na obiadek.
Stary 2010-10-06, 15:23   #1343
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Mell My już kupiliśmy śpiworek używamy jakieś 10 dni bo w wózku małemu nóżki marzły
Marika a co robisz na obiadek współczuję z powodu kuzynki.
ps.u mnie obiadek już się smaży
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:13   #1344
Angel_1232
Raczkowanie

Dzień Dobry

Ja tylko na chwilkę przywitać się i zmykam.

Ursull Mariczko
dzięki

Malutka to masz zaraz po mnie bużki na urodzinki

Ursull
przypomiało mi się panieńskiesorki za to, ale to może ostatni raz ktoś tak napisze, spodziewaj się za 3-5 dni
Angel_1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:56   #1345
Eve1603
Zakorzenienie

tadaaaaam

Mell
ja mam spiworki do obu wozkow, byly w komplecie, wiec to mi wystarczy - o ile w ogole bede ich uzywac

Gosikk
nic dziwnego, ze to przezywasz, raz ze to dosc bliska Ci osoba, dwa - swiadomie lub nie stawiasz sie w jej sytuacji z racji bycia w ciazy

Marika
no teraz juz wszystko jasne.
a ja czuje sie coraz gorzej, gardlo napierdziela, uszy tez, do tego zab Kupilam sobie z zalu i na pocieszenie smoothie Haagen - Dazs - pyyyyyyychotka
Do tego bylo mi zimno, wiec zalozylam 2 swetry i zamszowy plaszcz, poszlam do miasta, a tam upaaaaaal
ide herbatke sobie zrobic.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

a ja sie zakorzenilam gdybym sie lepiej czula, to bym Wam po drinie postawila...

Stary 2010-10-06, 20:21   #1346
ursull
Zakorzenienie

Eve ja tez bym się chętnie już zakorzeniła,ale narazie czasu nie mam,bo wycieczkujemy. Gratuluję więc staruszko

Heja babolki,zanim wam odpiszę to trochę o dzisiejszym dniu. TŻ miał wolne,a że pogoda super to popędziliśmy zwiedzić kolejne zoo. Dla Milki frajda wielka i dla nas oczywiście także. Mała co chwilę pokazywała paluszkiem na zwięrzątka,to tak słodko wyglądało. Najbardziej podobały jej się małpki,ptaszki,foki i pingwiny. Milka uwielbia zwierzątka i strasznie żałuję,że nie możemy trzymać psa lub kota. Myślałam chociaż o akwarium,takim małym A wy jakie macie zwierzaki i jak maluchy na nie reagują?
Po wyjściu z zoo okazało się,że w przedniej oponie nie mamy powietrza. Postanowiliśmy dojechac do najbliższej stacji i dopomopować,a tam się okazało,że opona pęknięta i to tak porządnie . Dwie opcje: albo na cos najechaliśmy,ale w to raczej wątpię,bo byśmy poczuli,albo ktoś nam przeciął i w tą opcję jestem skłonna uwierzyć. Do parkingu w zoo dojechaliśmy normalnie,czyli tam ktoś musiał przy oponie majstrować . Na stacji nie potarfili nam pomóc ,a pech chciał,że TŻ nie mógł odkręcić śrub,aby zdjąć koło . W końcu udało mi się uzyskać adres najblizeszgo mechanika,podrałowałam tam (bliziutko było),wyjasniłam panu o co chodzi i chyba fakt,że jestem w ciąży perzeważył i pan podjechał do nas ze swoim lewarkiem,kluczem i rach ciach wymienił nam koło,a co najwazniejsze nie wziął za to ani grosza. Miłe zakończenie niemiłej przygody. Jutro TŻ wymienia wszystkie koła na zimówki.
Dzień pełen przygód.
Zaraz wrzucę kilka fotek

Stary 2010-10-06, 20:45   #1347
Seona
Zakorzenienie

Malutka, dzięki za info o lekach! Zawsze pytam, żeby w razie w... (tfu, tfu) popytać czy te leki pomagały, jak się dziecko po nich czuło itp. tak dla porównania.

Ursull
, moja Teściowa ma dwa psy lessie i Pati je uwielbia Dobrze, że przygoda tak się zakończyła

Eve zdrowia!

Mell, Blodynka, ja nawet nie myślałam o śpiworkach Mam takie nakrycie na wózek a nogi faktycznie myślałam przykryć kocem.

Angel, cześć!

Kaalinaa, Marika ma rację, można nauczyć spania w dzień Moje znajome uczyły, bo ich dzieci bez spania były nie do wytrzymania Marudziły, krzyczały, nie chciały się bawić, itp. ze zmęczenia to wszystko.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:57   #1348
Mell_xx
Wtajemniczenie

witam babki wieczorem

Dzieki za odpowiedzi w sprawie spiworkow.
Blondi pokazem mi jaki kupilas?

Ursull ale mieliscie przygodę! Domyslasz sie dlaczego przebili Wam tę oponę?
Stary 2010-10-06, 21:02   #1349
ursull
Zakorzenienie

Wrzuciłam kilka fotek do albumu "Blackpool zoo",zapraszam . Tylko błagam bez słodzenia,bo ja dobrze wiem jak wyglądam...jak wieloryb . Trochę mi się spuchło

Idę małą wykąpać i położyć spać i wracam do was

Mellcia nie wiem kto,po co i dlaczego,tym bardziej,że tam nikt nas nie zna

Seonka dzieki za odpowiedź,a co do przygody,to o dziwo ja zachowałam więcej zimnej krwi,niż mój TŻ,a niby to we mnie hormony szaleją

Stary 2010-10-06, 21:36   #1350
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
witam babki wieczorem

Dzieki za odpowiedzi w sprawie spiworkow.
Blondi pokazem mi jaki kupilas?

Ursull ale mieliscie przygodę! Domyslasz sie dlaczego przebili Wam tę oponę?

ja mam śpiwory takich firma jak wózki

http://mamaija.pl/index.php?Producen...ProductID=3192

i taki
http://cgi.ebay.de/TFK-Fleece-Fussac...item2a0a6af55d

najlepiej kup tej firmy co wózek żeby idealnie pasował.Bo otworów na pasy mogę inne nie pasować.

Ursull ale mieliście przygodę ale dobrze że szybko udało się naprawić i wrócić do domku

Seaona dla mnie śpiworek to dobra rzecz.Zapinam zamki i mam z głowy a koc ciągle spadam.

blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości