|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Mell
ja do swojego tez mowie Ale(c)handro i piosenke mu spiewam Seona a moze Ty przesadzasz z ta dieta ??? Bo az wierzyc mi sie nie chce, ze moze sie cos takiego stac, mnie jak jest slabo to z obzarstwa ![]() |
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Cześć Dziewczyny
![]() Dawno mnie nie było, nie odzywałam się bo na nic nie mam czasu ![]() Musze do was kiedyś wpaść na jakąś winiawkę, bo pewnie nie ma was kto rozpijać i demoralizować odkąd zniknęłam ![]() Ursull dzięki za wiadomość miło wiedzieć że o nas pamiętacie! Dopiero dzisiaj ją odebrałam. Pozdrawiam. Serdecznie gratuluję zamążpójscia Napiszcie która z Was oprócz Ursull zafasolkowała, bo z tematem jestem daleko do tyłu. Buziaczki ![]()
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2010-10-05 o 17:43 |
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
O MATKO,MYŚLAŁAM,ŻE MAM OMAMY WZROKOWE,ALE NIE TOŻ TO NASZA ANULKA POWRÓCIŁA
Anulka na pierwszej stronie jest lista zafasolkowanych,a Rozaliontka już urodziła. Widziałam filmik z tańczącymi M&M-genialne są . Ty nam takich numerów nie rób i się czasem odezwij ![]() Idę film obejrzeć,bo TŻ mnie napastuje
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka
tesknilam za Toba !!! ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Ursull powiedz Tzowi, ze poki co nie musi Cie molestowac bo juz jestes w ciazy a na kolejna musi poczekac ![]() |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
1. też utyłam poprzednio 20 kg minimum
licze od pierwszego ważenia w ciąży (jakoś 7-9 tydz.) bo swojej wagi dokładnie nie znałam teraz mam już do przodu 10-12 kg! a znając mnie teraz zacznę przybierać najwięcej!!! 2. GOSIA to nie było tylko wyczuwalne to było widać i jest widać nawet teraz w ciąży! nie widać tego normalnie kiedy nie byłam w ciąży to mogłam włożyć jakoś 2 palce w brzuch! wiesz jak wygląda kaloryfer na brzuchu pośrodku ma taką a'la pionową kreskę-dziurę-łuk ja w to mogłam włożyć palce i normalnie jakby złapać jedną stronę mięśni nie umiem tego wytłumaczyć dokładnie teraz kiedy sie polożę i wstaję (z pleców) na brzuchu pośrodku robi mi się taki stożek! mam dosłownie trójkątny brzuch! jak wstaje -jutro jak będzie mąż postaram się foto tego "cuda zrobić" i Ci pokazać |
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
hejka
dzis mialysmy nawet fajny dzionek, rano sobie pospalam bo rano maz przejal Wercie a jak wstalam to sniadanko i fru pojechalismy na dzialeczke zebralam papryke i nie wiem co mam z nia robic chyba tylko w sloiki. a potem pojechalismy do znajomych i tam bylismy caly dzionek. Marika dieta ok, juz drugi dzien. ja nie pracuje w sklepie tylko czasem ide im posprzatac.nawet chcialam im chodzic pomagac za pare groszy ale tesciowa nie chce zostawac tyle godz z Weroniczka Seona powiedz mi na jakiej ty fazie jestes diety? bo przeciez na drugiej mozna dawac juz warzywa wiec nie powinno byc az takich roznic.moze jakas grypa cie bierze i stad te zawirowania..ja na diecie jestem juz drugi dzien, bardzo dobrze sie czuje i zero grzechow.. Gosikk przykro mi z powodu tej dziewczyny.ale powiem wam ze ja tez mialam usg robione gdzies w 13 tc..na poczatku tylko mnie zbadala i pow ze wszystko ok i kazala sie zapisac na usg a bylam u niej w 8 tc jak wykrylam ze jestem w ciazy. tyle u mnie sie czekalo na usg i dodam ze chodzilam prywatnie i do gin i na wszystkie badania.. Ursulli jak porzadki? ja w piatek wyjezdzam do mojej mamy i nie bedzie mnie ponad tydzien.
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
1.Kajka na moim brzuchu
![]() 2. na zakupach dałam takie aby i brzuch "normalnie" się załapał Edytowane przez gabriellao0 Czas edycji: 2010-10-06 o 08:31 |
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelain, ja już na drugiej fazie jestem i jem warzywa. Ale mi to wygląda może na brak cukru i okres się do tego dołożył pewnie.
A paprykę kocham i uwielbiam!!! Na surowo, do mięsa duszonego, faszeruje często (samą paprykę i mięsko faszeruję papryką), a najbardziej to kocham pieczoną Tutaj mój przepis na faszerowaną paprykę Jedna wariacja z wielu http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=3239Moje dziecko wariuje i ani myśli spać, a ostatnie tygodnie już ładnie o 20 spała
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
U na stara bida. Byliśmy na szczepieniu, było super, zero płaczu , to po mamusi . W drodze poworotnej do moich rodziców zasnął z wafelkiem w ręce ale przeniosłam go na łóżko i psał 2h. Lekarka kazała dawac nam nadal D3 i powiedziala że mały może miec gorączkę bo ma bardzo napuchniete dziąsełka i kupa zębów mu sie ciśnie .malutka - no przymuszam go kladąc się znim w moim małżeńskim lózku, głaszcze, śpiewam kolysanki, smyram po plecach i zazwyczaj zasypia jak ma zadatki na spanko a jak nie to ucieka mi. A czasem położę go w łóżeczku i puszczę te jego melodyjki co ma przy łóżeczku z karuzelki i powierci się, pogada i zasypia albo się rozwrzeszczy żeby go zabarac. Ewcia - no mnie to chyba wypadac wycalowac na osobności cio? . Mariczka - księzniczka no jestem w siódmym niebie . A no jak tak sprawa stoi między Tobą a Agusią to sie zgadzam, ciężarnym się nie odmawia Ursull - to pewnie ja, Mellcia i Ewcia Ci się śniłyśmy skoro byl taki fajny kaalinkaa - ooo już 19 tydzien, leci ten czas juz prawie półmetek. Mellcia - dlugo Ci Aleksiu nynał. gosikk_s - ranyyyyyy straszna ta historia Twojej znajomej. Tyle tygodni nosic martwy płód, maskarka. Z moją zmarłoś kuzynka i przetransportowaniem jej do PL pojawiły sie cyrki, i nie wiadomo ile to jeszcze potrwa. Anulka x2 - no własnie zaniedbałas nas babolku jeden . Pokaz nam dziewczynki . Nie chorują wam juz księżniczki?Ewelain - no to trzymamy kciuki za Twoją dalsza dietkę, oby tak dalej. No to niefajnie że teściowa ma takie podejście, przecież ma świadomośc że wam by się przydalo parę groszy. A jak sprawa Tż? Gabi - fantastycznie wyglądasz, a Kajunia jak dorosle wygląda. Pyskuje Ci już? |
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Marika
Olus juz spi A sa wyniki sekcji ? Z transportem bywaja problemy, najlepiej gdyby ja spalili, bo prochy latwiej i taniej przetransportowac. |
|
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Ewcia - no sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak. Że UK potrzebuje jakiegoś pelnomocnictwa od rodziców żeby mojej kuzynki mąż mógł to zalatwic do końca. Sekcja na ciele wykonana ale jeszcze pozostała im głowa i ponoc powiedzieli że mogliby przetransportowac ciało ale bez części głowy, czego nie kumam
. A jeśli chcą w całości to może to potrwac nawet do 3 tygodni. Pomieszanie z poplątaniem. Z tego co się orientuje to ma ich to wynieśc ok. 8 tysięcy. A oni sa tacy biedni a w dodatku ich najmłodsza 16 letnia córka ma termin porodu na 15 października. Oni klepia taką biedę że chciałam zorganizowac jakieś najpotrzebniejsze rzeczy dla tego maluszka. Jak będe więcej wiedziała to napewno napiszę.
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
It's me again
Przyjszłam do was Robiliśmy z TŻ przemeblowanie w sypialni,właściwie on robił,ja narzekałam,a Milka dzielnie przeszkadzała czyli "pomagała" . Komódka dla Aaronka przygotowana,jeszcze zostało tylko koszyczek do spania uszykować,ale to za jakieś 3tyg. Jutro mężuś ma wolne to pewnie znowu jakaś wycieczka się wydarzy Widzę,że Anulka wpadła i zwiała,pewnie znowu się pojawi za kilka miesięcy Eve jak już wiesz,rovery lovam,szczególnie 75 ,a najlepiej granatowe i z moim sąsiadem na wyposażeniu O matki,jak dobrze,że nie lupiliśmy Golfa,bo bym musiała TZ jakiś dres z Ahidasa czy innej Najki z 10 paskami skołować kaalina ![]() Gossik oj przykra historia z koleżanką W UK standardem jest usg w 12-13 tyg,wcześniej się nie robi. Śmierć zarodka do 8tyg jest traktowana jak naturalne,wczesne poronienie i najczęściej organizm sam się go pozbywa. Dobrze,że koleżnka nie ma powikłań i zakażeń,bo mogło się to dla niej bardzo źle skończyć Seona kup sobie jakieś witaminki,centrum czy coś podbnego. To można brac na Dukanie,a tobie na pewno pomogą Eve i Mell a skąd inspiracja dla imienia Alejandro? Od Lady Gagi? gabriella śliczne z djęcie z Kają na brzuszku Ewelain papryka marynowana to to co tygryski lubią najbardziej i jeszcze lecho,a potem to wszystko w słoiki i będzie jak znalazł na zimę Mariczka ładnie Igorek waży,Milka jeszcze do 11 kg nie doszła Na ostatniej szczepionce tez dostała naklejki dla dzielnego zucha Moja skóra taka stara i pomarszczona,że poprostu tych rozstępów na niej nie widać ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Marika koszmarna sprawa z tą kuzynką ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Angel wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek i tak na wszelki,jakbym jutro zapomniała: Malutka dla ciebie też urodzinowe buziaki,bo to już jutro. Wszystkiego najlepszego kochana Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-10-05 o 23:50 |
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Marika
wiesz, ze zycie zawsze najbardziej dokucza tym najslabszym, najbiedniejszym... Transport i tak wydaje mi sie tani, bo ostatnio slyszalam o innej cenie. Dziwne, ze maz nie moze sam zalatwic formalnosci, a gdyby jej rodzice nie zyli to co ? Biedni ludzie.... Ursull o ile do beemek sie przekonalam, o tyle do golfa nie da rady ![]() Alejandro, Aleksjej, Aleksis, Lexi, Aleksio - dawno temu juz je "wymyslilam". Zazwyczaj mowie Olus, Olek, Olka ![]() Jak mozesz snic o Marice Domagam sie mojej obecnosci w Twoich snach Stanowczo !!! Czuje, ze sie rozloze... juz mam dreszcze... |
|
|
|
#1334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Eve dzisiaj Cię co by gardełko mniej bolałoGossik współczuję tej dziewczynie Przecież to mogło się skończyć dla niego tragicznie To ja mam prawie wszystkie Twoje objawy poza marznięciem, bo ja mam problem z kolei z potliwością Seona Anulka fajnie, że w końcu do dotarłaś!!! Pokaż fotki dziewczynek? ![]() Marika Dawid po ostatniej wizycie u pediatry dostał aż 3 takie naklejki, normalnie ulubiony pacjent chyba Acha to tak wygląda to Twoje przyduszanie do spania
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka
100 lat !!! 100 lat !!! niech zyje Malutka nam !!! |
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Eve a jaka to jest najwypaśniejsza komóra?
Dziś postaram sie śnić tez o tobie,tylko nie wiem czego się spodziewać-erotyka czy koszmaru? Kuruj się,miodzik,cytrynka,czos nek,mleczko i masełkoa,a bailejsik na półeczkę. Malutka już jest jutro,więc raz jeszcze Hapi birtdaj idę spać |
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull
najwypasniejsza to bedzie zawsze ta, ktorej premiera byla najdalej tydzien temu ![]() a tak jak juz o "najkach" i komorach mowa... obserwuje tu od jakiegos czasu dziwna rzecz - Polacy idacy pieszo do miasta obowiazkowo przez pol drogi trzymaja komore przy uchu... a jak juz zobaczylam pare i i ona i on szli obok siebie z komorkami, to malo nie padlam No i wiekszosc w najkach a wiekszosc wiekszosci w najkach jeszcze sie buja jakby ze statku dopiero zeszli ![]() ide spac przysnie Ci sie gola ![]() |
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Malutka 100 lat !!!
A wiesz takie brzuszkowo, kupkowo, jelitowo, odparzeniowo-jedzeniowe być może ząbkowe ciężko wyczuć, teraz jest trochę lepiej ale dalej jest na lekkiej diecie, boję się jej coś normalnego podać żeby jej nie przeczyściło. wybieram się do gastrologa bo dawno nas nie było ale ja mam tylko dwa dni opieki i tak celuje zeby dobrze było ale kolejki długie... A tak poza tym to oki, jest draniuch z niej Mały, kłóci się z nami, nie chce spać w dzień, powiedziałabym norma...
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
1. Kaja jeszcze nie pyskuje
ale swoje zdanie potrafi że tak powiem OKAZAĆ i ma już fochy i humory i smaki (kiedyś jadła wszystko co dostała teraz np. białego sera nie lubi) 2.czy rozumie, że pojawi się dzidzi? chyba tak przychodzi do brzucha i robi mu cacy i daje buziaki i jak pytam "gdzie jest braciszek (dzidzia)"? to pokazuje na brzuch no i ja jej już mówię, że po nowym roku będzie w domu dzidzia malusia która ją kocha bardzo i trzeba dzidzie kochać i tulić ładnie wiem że łatwo nie będzie bo już ma "kłopot" bo mama tyle nie nosi i "tak jak zawsze nie tuli" ciężko to wytłumaczyć starszemu dziecku a co dopiero półtorarocznemu
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Eve, Znałam ją osobiście, to pierwszy taki przypadek z mojego otoczenia...Seona, Może Ty faktycznie za mało jadasz? Albo dukan jednak nie dla Ciebie...Mell, Kaalinaa, Anulka, witaj znowu Gabriella, znowu Cię zablokowali fotek już nie ma więc nie zobaczę niestety. No tak, Ty miałaś kaloryfer więc faktycznie mogło być widać rozejście mięśni, ja nigdy nie miałam więc nawet gdyby to pewnie nic nie byłoby widać ![]() Ewelain, ![]() Marika, Rany, faktycznie mają teraz sytuację, jedna córka nie żyje, druga wpadła w takim wieku...tylko się załamać A wymierzyli Igorka? Ja myślę że waży przeciętnie, nie za dużo nie za mało Ursull, boję się właśnie tego że te plamy to już jakieś zaczątki zakażenia organizmu Oby tylko było wszystko ok...Malutka, |
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj jesiennie a fuj!Bedziecie kupowały spiworki do wozkow? Ja mysle nad kupnek jakiegos uniwersalnego, bo zeszłoroczny mi nie pasuje kolorem do tego wozka. Niby nasze dzieci to juz nie niemowlaki, ale chyba lepszy spiwor niz jakies owijanie kocami... Dlaczego zablokowali Gabriele?
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziopeczki
Seonka - musze zrobic na przyjazd Tz takie faszerowane papryki bo nie robiłam ale kiedyś jadłam i bardzo mi smakowały Ursull - a Ty pewnie wycieczkujesz co? a miała byc oszczędnośc paliwka ![]() Angel - ja nie wiedziałam że miałaś urodzinki ale życzę Ci wszystkiego naj naj malutka - sto latek również dla Ciebie nasza mała solenizantko .Ewcia - chyba niejasno napisałam. Tzn. ta kuzynka co umarla miała 2 siostry w tym jedna starsza (mężatka) która była razem z nią w UK czyli ogólnie byli w 4 osoby. I własnie od tej żyjącej starszej siostry mąż zajmuje się formalnościami tam na miejscu. No a to co się dowiaduje o tej sprawie to nie od samego źródła tylko od mojej cioci która tam mieszka blisko nich, więc nie wiem do końca jak to tam jest. Jak sie czujesz mój zdechlaczku? kaalinkaa - z tym niespaniem w dzień trzeba będzie zacząc sie przyzwyczajac bo tak własnie może się dziac. Dzieci maja tyle wrażeń, tyle rzeczy do zrobienia że nie mają czasu spac. Biedna Kala gabi - moje dziecko zaś tak bardzo sie nie kłóci jak pokazuje swoje nerwy. Ja nie wiem skąd on ma taki nawyk rozwalania wszystkiego, rzucanie gdzie popadnie . A u Ciebie na marcówkach tez jakieś babeczki zaszly w ciążę?gosikk_s - no własnie nie mierzyli mu wzrostu ale ja go kiedyś próbowalam zmierzyc to miał 84cm. Lekarka nie doczepiła się do wagi więc źle byc nie może . Ale jak na to co je, i jakie ilości to sporo waży Mellcia - ja w zeszłym roku nie miałam śpiworka a jak będzie w tym to nie wiem, muszę to przemyślec, bo jak juz będziemy saneczkowac to warto by było miec jakieś okrycie. Moje dziecko śpi więc idę coś upichcic na obiadek. |
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Mell My już kupiliśmy śpiworek używamy jakieś 10 dni bo w wózku małemu nóżki marzły
Marika a co robisz na obiadek współczuję z powodu kuzynki.ps.u mnie obiadek już się smaży |
|
|
|
#1344 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Ja tylko na chwilkę przywitać się i zmykam. Ursull Mariczko dzięki Malutka to masz zaraz po mnie bużki na urodzinki Ursull przypomiało mi się panieńskie |
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
tadaaaaam
![]() Mell ja mam spiworki do obu wozkow, byly w komplecie, wiec to mi wystarczy - o ile w ogole bede ich uzywac ![]() Gosikk nic dziwnego, ze to przezywasz, raz ze to dosc bliska Ci osoba, dwa - swiadomie lub nie stawiasz sie w jej sytuacji z racji bycia w ciazy Marika no teraz juz wszystko jasne. a ja czuje sie coraz gorzej, gardlo napierdziela, uszy tez, do tego zab Kupilam sobie z zalu i na pocieszenie smoothie Haagen - Dazs - pyyyyyyychotka Do tego bylo mi zimno, wiec zalozylam 2 swetry i zamszowy plaszcz, poszlam do miasta, a tam upaaaaaal ide herbatke sobie zrobic. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- a ja sie zakorzenilam |
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Eve ja tez bym się chętnie już zakorzeniła,ale narazie czasu nie mam,bo wycieczkujemy. Gratuluję więc staruszko
![]() Heja babolki,zanim wam odpiszę to trochę o dzisiejszym dniu. TŻ miał wolne,a że pogoda super to popędziliśmy zwiedzić kolejne zoo. Dla Milki frajda wielka i dla nas oczywiście także. Mała co chwilę pokazywała paluszkiem na zwięrzątka,to tak słodko wyglądało. Najbardziej podobały jej się małpki,ptaszki,foki i pingwiny. Milka uwielbia zwierzątka i strasznie żałuję,że nie możemy trzymać psa lub kota. Myślałam chociaż o akwarium,takim małym A wy jakie macie zwierzaki i jak maluchy na nie reagują?Po wyjściu z zoo okazało się,że w przedniej oponie nie mamy powietrza. Postanowiliśmy dojechac do najbliższej stacji i dopomopować,a tam się okazało,że opona pęknięta i to tak porządnie . Na stacji nie potarfili nam pomóc ,a pech chciał,że TŻ nie mógł odkręcić śrub,aby zdjąć koło . W końcu udało mi się uzyskać adres najblizeszgo mechanika,podrałowałam tam (bliziutko było),wyjasniłam panu o co chodzi i chyba fakt,że jestem w ciąży perzeważył i pan podjechał do nas ze swoim lewarkiem,kluczem i rach ciach wymienił nam koło,a co najwazniejsze nie wziął za to ani grosza. Miłe zakończenie niemiłej przygody. Jutro TŻ wymienia wszystkie koła na zimówki. Dzień pełen przygód. Zaraz wrzucę kilka fotek |
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka, dzięki za info o lekach! Zawsze pytam, żeby w razie w... (tfu, tfu) popytać czy te leki pomagały, jak się dziecko po nich czuło itp. tak dla porównania.
Ursull, moja Teściowa ma dwa psy lessie i Pati je uwielbia Dobrze, że przygoda tak się zakończyłaEve zdrowia! Mell, Blodynka, ja nawet nie myślałam o śpiworkach Angel, cześć! Kaalinaa, Marika ma rację, można nauczyć spania w dzień |
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
witam babki wieczorem
Dzieki za odpowiedzi w sprawie spiworkow. Blondi pokazem mi jaki kupilas? Ursull ale mieliscie przygodę! Domyslasz sie dlaczego przebili Wam tę oponę?
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam kilka fotek do albumu "Blackpool zoo",zapraszam
. Tylko błagam bez słodzenia,bo ja dobrze wiem jak wyglądam...jak wieloryb . Trochę mi się spuchło Idę małą wykąpać i położyć spać i wracam do was Mellcia nie wiem kto,po co i dlaczego,tym bardziej,że tam nikt nas nie zna Seonka dzieki za odpowiedź,a co do przygody,to o dziwo ja zachowałam więcej zimnej krwi,niż mój TŻ,a niby to we mnie hormony szaleją
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam śpiwory takich firma jak wózki http://mamaija.pl/index.php?Producen...ProductID=3192 i taki http://cgi.ebay.de/TFK-Fleece-Fussac...item2a0a6af55d najlepiej kup tej firmy co wózek żeby idealnie pasował.Bo otworów na pasy mogę inne nie pasować. Ursull ale mieliście przygodę ale dobrze że szybko udało się naprawić i wrócić do domku ![]() Seaona dla mnie śpiworek to dobra rzecz.Zapinam zamki i mam z głowy a koc ciągle spadam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

i piosenke mu spiewam 

. Ty nam takich numerów nie rób
i się czasem odezwij
a na kolejna musi poczekac 

.
. Nie chorują wam juz księżniczki?
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

co by gardełko mniej bolało
Przecież to mogło się skończyć dla niego tragicznie