|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Aleście poszalały z postami i do tego z tym BLOKIEM
. Ja taka stara jestem,że jeszcze pamiętam jak blok w sklepach sprzedawali i go uwielbiałam. Nie pamiętam tylko smaku,ale czekoladowy to nie był,raczej chałwę przypominał. Ale mi ślinka poleciała.A dziś na kolacje zjadłam chleb z paprykarzem i jogurt wiśniowy . Ja nie wiem co się ze mną dzieje,ale od kilku dni takie cuda jem,że szok,a juz najchętniej to co najmniej zdrowe. Moje przysmaki to własnie paprykarz i parówki ![]() Kootek śliczny Michaś,mała kruszynka. Ciesz się tym spokojem póki możesz,im maluch starszy tym więcej czasu trzeba przy nim spędzić . Melabn przykro mi,oby wyniki ci się poprawiły ![]() to tyle,bo padam. Nawiedzę was jutro |
|
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
?---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Melabn masz racje w 24 tygodniu jest krzywa, to po co Ci ją robili teraz? |
|
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta glukoze dlatego teraz robilam znowu
|
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
karolina- no wlasnie sapie jak astmatyk
Juz nie mowie, gdy sie przemieszczam, bo wtedy to wogole nie moge zlapac oddechu, ale nawet jak poprostu siedze, to jak mi ktos polozyl kamien na pluca. Budze sie przez to, lapiac raz ryba powietrze. Za dwa tygodnie wybiore sie do sauny, krociutkie seanse, skorzystam z cieplych kapieli solnych. Znajomej to pomagalo na bole plecow, a ja z ta swoja rwa kulszowa juz sie ruszac nie moge.Moze pomoze.
|
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
ale dlaczego znowu to badanie robili? to nie wystarczy teraz dietę trzymać, czy trzeba jeszcze jakoś reagować? ja bym nie zniosła kolejnej glukozy...Dzień dobry i znowu mam dzień prania a akurat wczoraj któraś z Was pisała że proszek jelp jest beznadziejny a ja go wczoraj kupiłam ![]() a wiele z Was pisze że do zwykłego prania persil jest dobry a ja zawsze używałam vizir, może się przerzucę? a po jakim czasie można przejść na zwykły proszek tylko sensitive z dzieciowym praniem?
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja Twoj awariacja nt bloku bez mleka w porszku to juz nie jest blok
Tam musi byc mleko w porszku i kakako i herbatniki to podstawa iihihih Ja zaraz zaczynam dzionek latajacy po sklepikach. Ciekawe o ktorej wroce do domu ![]() Moj maz tez narzeka na moje sapanie. Bo sapie intensywniej jak spie. Dzis przed spaniem nawilze nochala sola morska. Zobcazcymy jak to dziala na sobie. Mam nadzieje ze to sapanie po porodzie zniknie. mallinka mozna zrobic tak ze miec kilka rzeczy dziecka wypranych z rzeczami doroslych. I raz kiedys zalozyc, i zobaczyc jaka bedzie reakcja. Chyba zeby uprac specjalnie dzieciowych kilka na pol godziny z mniejsza iloscia proszku doroslego - tzn tego ktorego zawsze uzywasz. My kupujemy roznie. zalezy ktory jest akurat w promocji. Zazwyczaj persil albo vizir. chyba.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-06 o 07:45 |
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
kliwia, ale ty sapiesz bo sluzowke masz za sucha? Mi poprostu brakuje powietrza.Mialam tak kilka tygodni temu, a teraz powtorka. Przez to budze sie kompletnie nie wyspana. Nie moge wziac glebszego oddechu i strasznie mnie to denerwuje.
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
De28 mi nie brakuje powietrza tylko oddycham ciezko i glosno. Co wkurza mojego małża
a ja tego nie czuje w ogóle.
|
|
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
kliwia, to pol biedy. Ja siebie slysze i sapie jak stara babcia.
U mnie juz pranie, ziemniaki gotuja sie na kopytka leniwe. A wieczorkiem szkola rodzenia. |
|
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Wczoraj wróciłam bardzo zmęczona z zakupów, ale też bardzo zadowolona. Dla mnie - dwie koszule do karmienia - ładne Tak w ogóle zauważyłam, że jak coś kupuję dla siebie za - powiedzmy - 50 zł to tyle samo muszę wydać na naszą malutką. Mam nadzieję, że nie zbankrutuję. ![]() Kootekk, cudne zdjęcie Michałka.
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
rypka musisz zapytac w tych szpitalach co Ciebie interesuja.
Sa spzitale gdzie zzo jest za free, sa gdzie jest platne, a sa gdzie w ogole nie ma [nawet platnego].
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc w sumie ja tez bym wstala wczesniej gdyby tylko slonko swiecilo, bo tak to wole w wyrku polezec ![]() Nie mniej dzis tak mnie plecy na dole bola ze masakra.. spac juz nie wiem jak ![]() Ciekawe czy dam rade cos ugotowac Jakas zwykla zupe zrobie choc chyba warzyw nie mam, ale kasy tez nie i masz babo placek wyplata w piatek, eh..---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Tak w ogole to tez bym chciala wiedziec ile moja wazy ale wizyte mam 26 pazdziernika dopiero a on i tak mi usg nie zrobi wiec dupa zbita ![]() Nie no musze isc na jedna wizyte prywatnie, tylko zonkiem bedzie jak pojde a tam usg nie bedzie
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, ja tam nie wiem
Juz mi znowu ślina cieknie ![]() Co do wagi, to mój mały był ważony na połówkowym, w ukończonym 23tc i od tamtej pory nie miałam usg, więc nie mam pojęcia zielonego ile waży. Przynajmniej się nie zamartwiam tym ![]() A nad ranem jednak mnie złapał skurcz, tym razem w lewej łydce, ale lżejszy niż wczoraj i krócej trwał. postawiłam nogi na ziemi, jak któraś z Was (Niebieskaa?) radziła i faktycznie szybko przeszło. Ale masakra to jest, prawa łydka jeszcze ma mega-zakwas po wczorajszym skurczu, teraz lewa mnie pobolewa. Chodzę jak połamana
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-06 o 08:48 |
|
|
|
#164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja byłam dziś na badaniach i normalnie w szoku byłam - zawsze poczekalnia pełna ludzi i trzeba było odstać godzinę lub nawet dwie a dzisiaj były tylko 4 osoby ![]() Tak w ogóle to to już była raczej moja ostatnia morfo i wreszcie przestaną mnie kłuć Ja się dziś nawet w miarę wyspałam - na siku wstałam tylko raz, ale budziłam się chyba z 10 razy bo non-stop było mi niewygodnie - na szczęście szybko później zasypiałam. Trzeba by pomyśleć o jakimś śniadanku ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- A jeszcze się pochwalę - wygrałam wczoraj wieczorem aukcję - kupiłam malutkiej dresik welurowy za 5 zł |
||||
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki, ale naprodukowałyście. Podczytałam ciut wieczorem, ale głowa mi pękała- gość na wykladzie przebił licznik- zajęcia miały byc do 18 ,a skończył o 19-tej!. Głupio mi było wyjść, bo z nim ciut dyskutowałam, więc nie wypadało.
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
melabn ![]() Kotek Michałek cudny
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-06 o 09:15 |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
kotek81, ojciec tam nie zostanie, za daleko od domu, wiec naprawde nie wiem po h... on tam jedzie.. ale poki co sukces taki ze rano nie wszedl nam tak o do pokoju,ale za to jaki syf w kuchni zrobilk i lazience
W kuchni jakzwykle szklanki po kawie zostawione obok czajnika, porozlewane i cukier rozsypany.. oczywiscie ja mam to posprztac i pewnie to zrobie skoro on juz chhyba pojechal no i musze byc sluzącą! a w lazience ciuchy brudne rzucil pod pralke zamiast do i z tekstem zebym posegregowala, wiec powiedzialam niech erzuci wszystko bo ***ie mnie segregowanie i schylac sie nie bede tymbardziej ze tak plecy mnie bola!no a co do usg to nie wszedzie maja niestety,kolezanka byla u jednej babeczki prywatnie to ona usg nie miala musze sie dowiedziec ile wizyta kosztuje z usg..Kuzwa jesc mi sie chce a nie chce mi sie isc do kuchni Juz mnie nerwica bierze.o kote81k pokaz dresik ![]() btw: czy wy tez macie takie wiatry, ze az mury mozna burzyc?
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-06 o 09:23 |
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wiatrów to coraz częściej się niestety zdarzają takie silne, że aż huczy za oknem... O taki: ![]() http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1252334905 Mam chyba ze trzy takie schowane po Kindze (ale większe rozmiary) i wiem, ze materiał jest fajny (niektóry welur jest koszmarny po prostu) i jest starannie uszyty |
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja już po filiżance Inki i po kawałku serniczka więc śniadanie chyba pozniej zjem bo nawet głodna nie jestem. Padłam wczoraj po tych zakupach od razu. A i tak tż mnie poganiał w sklepie z ciuchami bo pewnie bym nic nie wybrała. Ale sweterek i tuniczke udało mi sie znaleść nawet fajne. Legginsy też znalazłam Nie są ciążowe a leżą idealnie No a poza tym to juz sie wkurzam bo znowu zaczyna mnie swędzieć... Człowiek czysty a jakies dziadostwo sie przyczepia cały czas no juz nie mam siły do tego... Mam globulki co mi lekarz w PL przepisał i po nich wszystko ustapiło ale nie wiem czy moge je użyc też teraz?????? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-06 o 09:55 |
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() Nic mi się dzisiaj nie chce. Chyba przeleżę cały dzień. U mnie też "wieje",że lepiej pościelą nie ruszać. A to pewnie przez kapustę Tak sobie tłumaczę Ale tż przyzwyczajony do smrodków, więc nie narzeka ![]() A jak chodzi o chrapanie to też nie przeszkadza tż Jakis dziwny, wyrozumiały jest
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie chodziło o wiatry za oknem Odpukać innych wiatrów nie doświadczam Ale jestem zakręcona ostatnio
|
|
|
|
#171 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też mam problem z oddychaniem, ale nie aż tak bardzo. Jak ziewam to mam wrażenie że mi brzuch pęknie ![]() Cytat:
nie umawiaj się na ślepo. Bo np mój (a chodzę prywanie) robi tylko 3 usg w całej ciąży jak się nic nie dzieje...
|
|||
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to człowiek mysli o swoim
|
|
|
#173 |
|
Dragonfly
|
dobre z tymi wiatrami
ja nie mam,ale jak zaczna sie zaparcia przez tabletki z zelazem to pewnie sytuacja sie zmieni
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() już nowa część ![]() ja byłam wczoraj u lekarza, skończony 33 tydzień, córcia w 2 tygodnie przybrała 0,5 kg (ja przytyłam 1 kg) lekarka mówiła, że widocznie miała gorszy moment, bo teraz jest wszystko ok, wazy 2 kg wszystkie wymiary wskazują na 33 tydzień, szyjka jest długa, wszystko w porządku, te kłucia, które miałam sa normalne więc nie ma się czym martwić Jeśli chodzi o ustalenie terminu cc to powiedziała, że chciałaby żebym na pewno do 38 tc donosiła a najlepiej do momentu kiedy zacznie się poród, ale powiedziała "kto by tam o 12 w nocy rodził ", może uda się donosić do 39, powiedziała, że zobaczymy na następnej wizycie za 3 tygodnie - będzie skończony 36 tc.Priety nam na sr mówili, że naturalny poród to taki wysiłek dla organizmu jak kilkugodzinna wspinaczka górska ![]() kootek cudny synek
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
andziat - super, ze malutka ładnie przybrała na wadze
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
andziat to bardzo dobre wiadomości
|
|
|
|
#177 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz nie powiem na 100% że to wina tego picia ale napewno nie było bez wpływu dziecko ma już prawie półtora roku fizycznie jest bardzo rozwinięty jak miał 9 miesięcy już chodził ale psychicznie..... szkoda mówić jest gdzieś na poziomie 8-9 miesięcznego dziecka nie zawsze reaguje na imię, nie potrafi podać zabawki trudno złapać z nim kontakt itp. ze względu na mój zawód widziałam to wszystko już wcześniej ale nic nie mówiłam bo co by to dało teraz się okazało że lekarz wysłał go psychologa więc też już coś zauważył ![]() żal mi naprawdę tego bobasa bo to bardzo sympatyczne dziecko ale ją to bym normalnie ![]() trudno mi pisać takie rzeczy bo moją mała też może to spotkać ale nie wybaczyła bym sobie gdybym wiedziała że ot z mojej głupoty Cytat:
Paulinka nie martw się przelecisz przez ten rok nawet nie zauważysz ![]() to czekamy na opinie Kootka za miesiąc nam powie |
||
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
apolonia mam nadzieję że ja jeszcze za miesiąc będę w dwupaku
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
mnie tak dusi, ze nie moge oddychac....
szok wypiłam inke z czekolada pycha...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

. Ja taka stara jestem,że jeszcze pamiętam jak blok w sklepach sprzedawali i go uwielbiałam. Nie pamiętam tylko smaku,ale czekoladowy to nie był,raczej chałwę przypominał. Ale mi ślinka poleciała.
. 

ta glukoze dlatego teraz robilam znowu
Juz nie mowie, gdy sie przemieszczam, bo wtedy to wogole nie moge zlapac oddechu, ale nawet jak poprostu siedze, to jak mi ktos polozyl kamien na pluca.
ale dlaczego znowu to badanie robili? to nie wystarczy teraz dietę trzymać, czy trzeba jeszcze jakoś reagować? ja bym nie zniosła kolejnej glukozy...
a akurat wczoraj któraś z Was pisała że proszek jelp jest beznadziejny a ja go wczoraj kupiłam
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm
to podstawa ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Choc w sumie ja tez bym wstala wczesniej gdyby tylko slonko swiecilo, bo tak to wole w wyrku polezec 
Juz mi znowu ślina cieknie