Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 22:49   #151
ursull
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Aleście poszalały z postami i do tego z tym BLOKIEM . Ja taka stara jestem,że jeszcze pamiętam jak blok w sklepach sprzedawali i go uwielbiałam. Nie pamiętam tylko smaku,ale czekoladowy to nie był,raczej chałwę przypominał. Ale mi ślinka poleciała.
A dziś na kolacje zjadłam chleb z paprykarzem i jogurt wiśniowy . Ja nie wiem co się ze mną dzieje,ale od kilku dni takie cuda jem,że szok,a juz najchętniej to co najmniej zdrowe. Moje przysmaki to własnie paprykarz i parówki

Kootek śliczny Michaś,mała kruszynka. Ciesz się tym spokojem póki możesz,im maluch starszy tym więcej czasu trzeba przy nim spędzić .

Melabn przykro mi,oby wyniki ci się poprawiły

to tyle,bo padam. Nawiedzę was jutro

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:21   #152
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
zwykle mam normalny cukier ,a nic nie zjadlam bo bylam na diecie cukrzycowej juz przed badaniem
Melabn ale to troche późno na to badanie, krzywą cukrową robi się chyba około 27 tygodnia, może z tego wynika ten wynik ?

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Melabn masz racje w 24 tygodniu jest krzywa, to po co Ci ją robili teraz?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 07:36   #153
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Melabn ale to troche późno na to badanie, krzywą cukrową robi się chyba około 27 tygodnia, może z tego wynika ten wynik ?

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Melabn masz racje w 24 tygodniu jest krzywa, to po co Ci ją robili teraz?
moj lekarz kaze powtarzac w 28 raz ,ze tak juz ma a dwa ze ten w 24 wynik byl troche podwyzszony, powtarzalam w 28 tyg, ale ta glukoze dlatego teraz robilam znowu
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 07:37   #154
De28
Wtajemniczenie

karolina- no wlasnie sapie jak astmatyk Juz nie mowie, gdy sie przemieszczam, bo wtedy to wogole nie moge zlapac oddechu, ale nawet jak poprostu siedze, to jak mi ktos polozyl kamien na pluca. Budze sie przez to, lapiac raz ryba powietrze. Za dwa tygodnie wybiore sie do sauny, krociutkie seanse, skorzystam z cieplych kapieli solnych. Znajomej to pomagalo na bole plecow, a ja z ta swoja rwa kulszowa juz sie ruszac nie moge.Moze pomoze.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 07:37   #155
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
mam depresje, cukier po obciazeniu 50 glukozy mam ponad 160
ale dlaczego znowu to badanie robili? to nie wystarczy teraz dietę trzymać, czy trzeba jeszcze jakoś reagować? ja bym nie zniosła kolejnej glukozy...

Dzień dobry my dziś pobudkę o 6.30 mieliśmy i znowu mam dzień prania a akurat wczoraj któraś z Was pisała że proszek jelp jest beznadziejny a ja go wczoraj kupiłam do białego i do koloru mam nadzieję że nie będzie tak źle...
a wiele z Was pisze że do zwykłego prania persil jest dobry a ja zawsze używałam vizir, może się przerzucę? a po jakim czasie można przejść na zwykły proszek tylko sensitive z dzieciowym praniem?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 07:43   #156
kliwia
Zakorzenienie

kretencja Twoj awariacja nt bloku bez mleka w porszku to juz nie jest blok Tam musi byc mleko w porszku i kakako i herbatniki to podstawa iihihih

Ja zaraz zaczynam dzionek latajacy po sklepikach. Ciekawe o ktorej wroce do domu

Moj maz tez narzeka na moje sapanie. Bo sapie intensywniej jak spie.
Dzis przed spaniem nawilze nochala sola morska. Zobcazcymy jak to dziala na sobie. Mam nadzieje ze to sapanie po porodzie zniknie.

mallinka mozna zrobic tak ze miec kilka rzeczy dziecka wypranych z rzeczami doroslych. I raz kiedys zalozyc, i zobaczyc jaka bedzie reakcja.
Chyba zeby uprac specjalnie dzieciowych kilka na pol godziny z mniejsza iloscia proszku doroslego - tzn tego ktorego zawsze uzywasz. My kupujemy roznie. zalezy ktory jest akurat w promocji. Zazwyczaj persil albo vizir. chyba.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-10-06 o 07:45
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 07:46   #157
De28
Wtajemniczenie

kliwia, ale ty sapiesz bo sluzowke masz za sucha? Mi poprostu brakuje powietrza.Mialam tak kilka tygodni temu, a teraz powtorka. Przez to budze sie kompletnie nie wyspana. Nie moge wziac glebszego oddechu i strasznie mnie to denerwuje.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-06, 07:48   #158
kliwia
Zakorzenienie

De28 mi nie brakuje powietrza tylko oddycham ciezko i glosno. Co wkurza mojego małża a ja tego nie czuje w ogóle.
Stary 2010-10-06, 07:54   #159
De28
Wtajemniczenie

kliwia, to pol biedy. Ja siebie slysze i sapie jak stara babcia.
U mnie juz pranie, ziemniaki gotuja sie na kopytka leniwe. A wieczorkiem szkola rodzenia.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-06, 07:58   #160
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Kochane dziewuszki a powiedzcie mi znieczulenie przy SN jest w 100 % płatne???Wszędzie???
W łódzkich szpitalach bezpłatne.

Wczoraj wróciłam bardzo zmęczona z zakupów, ale też bardzo zadowolona. Jak zwykle nie obyło się bez kilku rzeczy dla małej. Dla mnie - dwie koszule do karmienia - ładne . Wkleję później zdjęcia.
Tak w ogóle zauważyłam, że jak coś kupuję dla siebie za - powiedzmy - 50 zł to tyle samo muszę wydać na naszą malutką. Mam nadzieję, że nie zbankrutuję.

Kootekk, cudne zdjęcie Michałka. Jaki kruszynek...
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:00   #161
kliwia
Zakorzenienie

rypka musisz zapytac w tych szpitalach co Ciebie interesuja.
Sa spzitale gdzie zzo jest za free, sa gdzie jest platne, a sa gdzie w ogole nie ma [nawet platnego].
Stary 2010-10-06, 08:38   #162
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kliwia, to pol biedy. Ja siebie slysze i sapie jak stara babcia.
U mnie juz pranie, ziemniaki gotuja sie na kopytka leniwe. A wieczorkiem szkola rodzenia.
OMG Choc w sumie ja tez bym wstala wczesniej gdyby tylko slonko swiecilo, bo tak to wole w wyrku polezec

Nie mniej dzis tak mnie plecy na dole bola ze masakra.. spac juz nie wiem jak

Ciekawe czy dam rade cos ugotowac Jakas zwykla zupe zrobie choc chyba warzyw nie mam, ale kasy tez nie i masz babo placek wyplata w piatek, eh..

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Tak w ogole to tez bym chciala wiedziec ile moja wazy ale wizyte mam 26 pazdziernika dopiero a on i tak mi usg nie zrobi wiec dupa zbita

Nie no musze isc na jedna wizyte prywatnie, tylko zonkiem bedzie jak pojde a tam usg nie bedzie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:45   #163
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, ja tam nie wiem Wygrzebałam go kiedyś w jakiejś książce z przepisami z czekolady i rozpuszcza się czekoladę deserową z masłem na początek. Może i nie ortodoksyjny blok to jest, ale jest BOSKI Juz mi znowu ślina cieknie

Co do wagi, to mój mały był ważony na połówkowym, w ukończonym 23tc i od tamtej pory nie miałam usg, więc nie mam pojęcia zielonego ile waży. Przynajmniej się nie zamartwiam tym

A nad ranem jednak mnie złapał skurcz, tym razem w lewej łydce, ale lżejszy niż wczoraj i krócej trwał. postawiłam nogi na ziemi, jak któraś z Was (Niebieskaa?) radziła i faktycznie szybko przeszło. Ale masakra to jest, prawa łydka jeszcze ma mega-zakwas po wczorajszym skurczu, teraz lewa mnie pobolewa. Chodzę jak połamana

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-06 o 08:48
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:54   #164
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jutro ojciec ponoc wyjezdza nad morze do baby jakiejs to porazka, nie ma kasy trzeba robic pokoj.. a on jedzie do kogos na 2 dni. SUPER! no ale kolejne 3 dni z banki bede miec.. heh
A może mu się tam spodoba i już u niej zostanie
Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Dzis dowiedzialam sie ze moja corcia wazy 1626g i ze jestem w ciazy o tydzien dluzej czyli 30 tc.Termin porodu przesunol sie na 10 grudnia, najlepsze jest to ze dopiero jak zmienilam lekarke to sie wydalo bo wczesniejsza badala mnie tak : Waga cisnienie i pytania czy jest ok i to wszystko i raz mialam usg wymuszone...na nfz oczywiscie i raz badanie moczu i krwi. Martwi mnie jedna rzecz moja corcia ma glowke wieksza na 33 tc a reszta na 30 tc.Lezy glowka w dol ma sliczne usta i jest duza.
Poinformowano mnie iz moge miec cc poniewaz dziecko jest juz duze a ja moge sobie nie poradzic Ale nie martwie sie wazne ze jest zdrowa.
Ja waze 62.5 przytylam 9.5 kg ale czuje ze brzus mi teraz zaczyna rosnac i sie napina...
U mnie też jest spora różnica między główką a resztą ciała - 2 tygodnie różnicy - no ale skoro gin twierdzi, że jest ok to pozostaje mieć nadzieję, że wie co mówi
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
a po jakim czasie można przejść na zwykły proszek tylko sensitive z dzieciowym praniem?
Ja przy córce po ok 3 miesiącach wrzuciłam kilka ciuszków do naszego prania i patrzyłam czy nie ma jakiejś wysypki albo coś - zrobiłam tak kilka razy i nic jej nie było więc prałam już wszystko w naszym proszku
Cytat:
Nie no musze isc na jedna wizyte prywatnie, tylko zonkiem bedzie jak pojde a tam usg nie bedzie
Prywatnie to chyba u każdego jest usg

Ja byłam dziś na badaniach i normalnie w szoku byłam - zawsze poczekalnia pełna ludzi i trzeba było odstać godzinę lub nawet dwie a dzisiaj były tylko 4 osoby więc udało mi się to szybciutko załatwić
Tak w ogóle to to już była raczej moja ostatnia morfo i wreszcie przestaną mnie kłuć pewnie jeszcze z 1 raz z moczem mi każe iść.

Ja się dziś nawet w miarę wyspałam - na siku wstałam tylko raz, ale budziłam się chyba z 10 razy bo non-stop było mi niewygodnie - na szczęście szybko później zasypiałam.

Trzeba by pomyśleć o jakimś śniadanku

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

A jeszcze się pochwalę - wygrałam wczoraj wieczorem aukcję - kupiłam malutkiej dresik welurowy za 5 zł
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:14   #165
79 Marta
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki, ale naprodukowałyście. Podczytałam ciut wieczorem, ale głowa mi pękała- gość na wykladzie przebił licznik- zajęcia miały byc do 18 ,a skończył o 19-tej!. Głupio mi było wyjść, bo z nim ciut dyskutowałam, więc nie wypadało.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

U mnie też jest spora różnica między główką a resztą ciała - 2 tygodnie różnicy - no ale skoro gin twierdzi, że jest ok to pozostaje mieć nadzieję, że wie co mówi

u mnie też główka większa, zaczynałam panikowac, czytac na necie, ale lekarz twoerdzi, ze jest wszystko w porządku, że mała będzie duża ( w sumie oboje jesteśmy wysocy, więc to było do przewidzenia)

melabn

Kotek Michałek cudny

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-10-06 o 09:15
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:20   #166
Anecka
Zakorzenienie

kotek81, ojciec tam nie zostanie, za daleko od domu, wiec naprawde nie wiem po h... on tam jedzie.. ale poki co sukces taki ze rano nie wszedl nam tak o do pokoju,ale za to jaki syf w kuchni zrobilk i lazience W kuchni jakzwykle szklanki po kawie zostawione obok czajnika, porozlewane i cukier rozsypany.. oczywiscie ja mam to posprztac i pewnie to zrobie skoro on juz chhyba pojechal no i musze byc sluzącą! a w lazience ciuchy brudne rzucil pod pralke zamiast do i z tekstem zebym posegregowala, wiec powiedzialam niech erzuci wszystko bo ***ie mnie segregowanie i schylac sie nie bede tymbardziej ze tak plecy mnie bola!

no a co do usg to nie wszedzie maja niestety,kolezanka byla u jednej babeczki prywatnie to ona usg nie miala musze sie dowiedziec ile wizyta kosztuje z usg..

Kuzwa jesc mi sie chce a nie chce mi sie isc do kuchni Juz mnie nerwica bierze.

o kote81k pokaz dresik

btw: czy wy tez macie takie wiatry, ze az mury mozna burzyc? bo u mniew nocy to masakra jakas..TZ mowi ze serenady nocne ma

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-06 o 09:23
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:28   #167
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
no a co do usg to nie wszedzie maja niestety,kolezanka byla u jednej babeczki prywatnie to ona usg nie miala musze sie dowiedziec ile wizyta kosztuje z usg..

Kuzwa jesc mi sie chce a nie chce mi sie isc do kuchni Juz mnie nerwica bierze.

o kote81k pokaz dresik

btw: czy wy tez macie takie wiatry, ze az mury mozna burzyc? bo u mniew nocy to masakra jakas..TZ mowi ze serenady nocne ma
A no to przedzwoń najpierw i się zapytaj

Co do wiatrów to coraz częściej się niestety zdarzają takie silne, że aż huczy za oknem...

O taki:
http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1252334905

Mam chyba ze trzy takie schowane po Kindze (ale większe rozmiary) i wiem, ze materiał jest fajny (niektóry welur jest koszmarny po prostu) i jest starannie uszyty
Stary 2010-10-06, 09:30   #168
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dzien dobry

Ja już po filiżance Inki i po kawałku serniczka więc śniadanie chyba pozniej zjem bo nawet głodna nie jestem.

Padłam wczoraj po tych zakupach od razu. A i tak tż mnie poganiał w sklepie z ciuchami bo pewnie bym nic nie wybrała. Ale sweterek i tuniczke udało mi sie znaleść nawet fajne. Legginsy też znalazłam Nie są ciążowe a leżą idealnie

No a poza tym to juz sie wkurzam bo znowu zaczyna mnie swędzieć...
Człowiek czysty a jakies dziadostwo sie przyczepia cały czas no juz nie mam siły do tego... Mam globulki co mi lekarz w PL przepisał i po nich wszystko ustapiło ale nie wiem czy moge je użyc też teraz??????

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-06 o 09:55
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:33   #169
lisek15
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim

Nic mi się dzisiaj nie chce. Chyba przeleżę cały dzień.

U mnie też "wieje",że lepiej pościelą nie ruszać. A to pewnie przez kapustę Tak sobie tłumaczę Ale tż przyzwyczajony do smrodków, więc nie narzeka

A jak chodzi o chrapanie to też nie przeszkadza tż Jakis dziwny, wyrozumiały jest

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:42   #170
kotek81
Zakorzenienie

Anecka nie załapałam o co chodzi z tymi wiatrami
Mnie chodziło o wiatry za oknem
Odpukać innych wiatrów nie doświadczam

Ale jestem zakręcona ostatnio
Stary 2010-10-06, 09:43   #171
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

De - mój Mlody ma ostatnio jazdy na mocne pocieranie od środka, wypycha nogi czy co tam i tak trzyma a ja piszcze, bo tak mi skórę naciąga, że czuję, jakby miała mi zaraz pęknąć, aż kłuje uchhh
Ale te twoje duszności, to kurde niefajne, ja raz miałam, to się męczyłam, dopóki się Młody nie przemieścił i wygodniej nie ulokował, ale co się nazipiałam to jak astmatyk
oj ja mam tak samo z wyciąganiem nóżek przez małą... dzisiaj mnie tak skopała że mnie skóra bolała

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kliwia, ale ty sapiesz bo sluzowke masz za sucha? Mi poprostu brakuje powietrza.Mialam tak kilka tygodni temu, a teraz powtorka. Przez to budze sie kompletnie nie wyspana. Nie moge wziac glebszego oddechu i strasznie mnie to denerwuje.

ja też mam problem z oddychaniem, ale nie aż tak bardzo. Jak ziewam to mam wrażenie że mi brzuch pęknie a leżenie na plecach... mogę zapomnieć ;/ w ogóle oddechu nie mogę złapać. nic tylko czekać aż to przejdzie

Cytat:
OMG Choc w sumie ja tez bym wstala wczesniej gdyby tylko slonko swiecilo, bo tak to wole w wyrku polezec

Nie mniej dzis tak mnie plecy na dole bola ze masakra.. spac juz nie wiem jak

Ciekawe czy dam rade cos ugotowac Jakas zwykla zupe zrobie choc chyba warzyw nie mam, ale kasy tez nie i masz babo placek wyplata w piatek, eh..

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Tak w ogole to tez bym chciala wiedziec ile moja wazy ale wizyte mam 26 pazdziernika dopiero a on i tak mi usg nie zrobi wiec dupa zbita

zadzwoń do danego lekarza i zapytaj się przy umawianiu czy wykonuję on USG. nie umawiaj się na ślepo. Bo np mój (a chodzę prywanie) robi tylko 3 usg w całej ciąży jak się nic nie dzieje...

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:45   #172
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Anecka nie załapałam o co chodzi z tymi wiatrami
Mnie chodziło o wiatry za oknem
Odpukać innych wiatrów nie doświadczam

Ale jestem zakręcona ostatnio
A ja myślałam o pierdach
Jak to człowiek mysli o swoim

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:46   #173
Artystka23
Dragonfly

dobre z tymi wiatrami ja nie mam,ale jak zaczna sie zaparcia przez tabletki z zelazem to pewnie sytuacja sie zmieni
Stary 2010-10-06, 09:46   #174
andziat
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
już nowa część tytuł boski

ja byłam wczoraj u lekarza, skończony 33 tydzień, córcia w 2 tygodnie przybrała 0,5 kg (ja przytyłam 1 kg) lekarka mówiła, że widocznie miała gorszy moment, bo teraz jest wszystko ok, wazy 2 kg wszystkie wymiary wskazują na 33 tydzień, szyjka jest długa, wszystko w porządku, te kłucia, które miałam sa normalne więc nie ma się czym martwić Jeśli chodzi o ustalenie terminu cc to powiedziała, że chciałaby żebym na pewno do 38 tc donosiła a najlepiej do momentu kiedy zacznie się poród, ale powiedziała "kto by tam o 12 w nocy rodził ", może uda się donosić do 39, powiedziała, że zobaczymy na następnej wizycie za 3 tygodnie - będzie skończony 36 tc.

Priety nam na sr mówili, że naturalny poród to taki wysiłek dla organizmu jak kilkugodzinna wspinaczka górska

kootek cudny synek
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:56   #175
kotek81
Zakorzenienie

andziat - super, ze malutka ładnie przybrała na wadze
Stary 2010-10-06, 09:59   #176
_paulinka2
Wtajemniczenie

andziat to bardzo dobre wiadomości

dbam o włosy

Stary 2010-10-06, 10:00   #177
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Apoolonia jak to widać? ja taką babę to bym tłukła i patrzyła czy równo puchnie

Wiesz nie powiem na 100% że to wina tego picia ale napewno nie było bez wpływu
dziecko ma już prawie półtora roku fizycznie jest bardzo rozwinięty jak miał 9 miesięcy już chodził
ale psychicznie..... szkoda mówić jest gdzieś na poziomie 8-9 miesięcznego dziecka
nie zawsze reaguje na imię, nie potrafi podać zabawki
trudno złapać z nim kontakt itp.
ze względu na mój zawód widziałam to wszystko już wcześniej ale nic nie mówiłam bo co by to dało
teraz się okazało że lekarz wysłał go psychologa więc też już coś zauważył
żal mi naprawdę tego bobasa bo to bardzo sympatyczne dziecko
ale ją to bym normalnie

trudno mi pisać takie rzeczy bo moją mała też może to spotkać
ale nie wybaczyła bym sobie gdybym wiedziała że ot z mojej głupoty

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
normalnie bez wyobraźni ta siostra tż no, ale ja też znam taką jedną co dawała sobie w palnik w ciąży i niestety ale urodziła chore dziecko.... :/
co do tego brzusia, to też się ostatnio śmiałam do tż żeby może wziął brzusio na troche a ja sobie pochodzę bez
co do karuzali ... zapytajmy kotka !
kotekk jak się u Michałka sprawdza karuzela rainforest ? zainteresowany jest nią czy jeszcze nie bardzo nie bardzo ?

no ale są tacy co nie przepuszczają bo NIE :/ beznadzieja... eh. ja to się boję tego roku na studiach .... boję się że sobie nie poradze

co do libido to tak samo jak Anecka

Paulinka nie martw się przelecisz przez ten rok nawet nie zauważysz

to czekamy na opinie Kootka za miesiąc nam powie
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:06   #178
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
andziat - super, ze malutka ładnie przybrała na wadze
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
andziat to bardzo dobre wiadomości
dzięki dziewczyny jestem szczęśliwa, że wszystko jest ok
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:07   #179
_paulinka2
Wtajemniczenie

apolonia mam nadzieję że ja jeszcze za miesiąc będę w dwupaku

dbam o włosy

Stary 2010-10-06, 10:09   #180
rptrbj1978
Rozeznanie

mnie tak dusi, ze nie moge oddychac....
szok

wypiłam inke z czekolada pycha...

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości