|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Pokażę Wam jedno ze zdjęć z wczorajszego badania
Buźka Małego, ssie kciuk
|
|
#2972 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
napiszę zbiorczo ![]() PORÓD: jak pisałam, mój chce być przy mnie w trakcie ale nie chce być już że tak powiem w kluczowym momencie bo jak twierdzi nie będzie mógł patrzeć że mi się krzywda dzieje ![]() KOPNIAKI: mój czuje kopniaki jak przyłoży głowę do brzucha to mały go kopie po uszach zresztą on mi powiedział że co prawda nie poczuje ruchów ale za to ja nie usłyszę ruchów ![]() co do gaci poporodowych to ciężko mi się wypowiadać. Coś tam trzeba podkładać i pewno czy to podpaski czy te podkłady poprodowe to jest uzależnione od obfitości i tempa w jakim oczyszcza się macica. Kwestia samych majtek jest chyba wtórna wietrzenie oczywiście jest ważne jak pisała MARIKA ale przecież jakieś gacie do chodzenia trzeba założyć jak chcesz się ruszyć z łóżka a jak bez majtek i leżysz w łóżku to też trzeba coś podłożyć??? musze o tym poczytać po mądrych książkach
|
|
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam marnego internistę, któremu trzeba powiedzieć co ma przepisać i zawsze słyszę od niego pytanie: czy potrzebne jest l4, a ja zawsze odpowiadam, że nie, bo po co na przeziębienie natomiast ginekolog zaproponował mi raz cytuję "chciałbym abyś odpoczęła i postaraliście się wtedy o dzidziusia", ale ja odpowiedziałam, że nie bo człowiek jest za "głupi" czasami i za porządny, żeby to wykorzystywać. Ja nie robię tak jak inni. Jak jeszcze byłam w przedszkolu to wolałam się dogadać z dziewczynami i pozamieniać (szefowa zawsze twierdziła, że jak się dogadamy to możemy się zamieniać, tylko trzeba jej powiedzieć) niż specjalnie brać l4, tym bardziej, że nas było mało i nie miał kto za ciebie przyjść. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
, no tak my nie usłyszym, nad tym mają przewagęco do majtek to czytałam wyżalenia jednej pani, która mówiła, że jak urodziła, to jak inne dziewczyny po szpitalu i sali chodziła jak chinka, bo zabroniono im zakładać majtek, a podkłady jakoś musiały nosić z własnych doświadczeń kwietniowych jeden dzień w szpitalu po zabiegu leżałam z podkładem, tyle dobrze, że nie mogłam się ruszyć z łóżka i nie powiem, żeby było to przyjemne, a jak już mogłam następnego dnia założyć majtki i własną podpaskę (po zabiegu miałam oczyszczała mi się macica jak w normalnym okresie średnio obfitym) to byłam w siódmym niebie ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
Ja na te poporodowe gacie nie mogę patrzeć
A podkłady różnią się wielkością i grubością od podpasek. Są po prostu wielkieeee ![]() I uwierzcie mi, że idzie z nimi chodzić między nogami bez używania majtek Zresztą ja to jestem bardzo anty nastawiona na wszelką komercję a takie gacie jednorazowe po to zostały wymyślone żeby kupować. Bo jak ciężarna znajdzie listę potrzebnych rzeczy a tam znajdują się np. w wyprawce dla dziecka - osłony do kontaktów......Matko na co w pierwszych 6 miesiącach osłony do kontaktów! Zbyteczny wydatek jak dla mnie
|
#2975 | |
|
Rozeznanie
|
a właśnie zapomniałam napisać o L4 - ja pracuję i pracować zamierzam ile się da ale ze względu na to że na L4 dostanę to co mam na umowie a na umowie mam 3 razy mniej niż zarabiam faktycznie... no comments idzie się na rękę pracodawcy zapominając o sobie ciekawe jak mnie potraktują jak będę na macierzyńskim choć i tak mam zapowiedziane że 5 m-cy to oni czekać nie będą więc albo wracam po ok. 2 m-cach do pracy albo wio...
ale dośc o tym ![]() moja ginka za każdym razem pyta czy pracuję i jak się czuję i czy nie potrzebuję odpocząć ale generalnie to kobiecie w ciąży nawet na przysłowiowy katar, lekarz w zasadzie nie ma prawa odmówić zwolnienia - nie zaszkodzi spytać i powiedzieć szczerze OCB ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
bueheuheuehu co do gaci poprodowych to fakt są wstrętne ja nie będę latać z podkładem bez majtek bo miałam w grudniu zabieg po poronieniu i jakoś nie dało się z tym chodzić wygodnie, zresztą przecie z przodu i z tyłu to to streczy jak nie ma majtek bleeee więc pewno założę normalne majtki do chodzenia a kiedy się da będę wietrzyć a może obejdzie się bez nacięcia jak u żony kolegi z pracy??
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faktycznie, przesadzają ![]() no to chyba założę sobie po prostu zwykłe majtki, nie będę kupować tych gatek, przekonałyście mnie, bo już niektóre z Was to przerabiały.
|
|
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny już do Was wracam! miałam Was najpierw nadrobić w czytaniu dopiero odpisać, ale jak trafiłam na posta Mariki stwierdziłam, że dłużej nie będę milczała!Dziękuje za troske byłam wczoraj w Łodzi na usg- mój mały nie ma przepukliny przeponowej, pani doktor wykluczyła na 100%! jedynie co to poszerzoną pętle jelitową, najprawdopodobniej od mojego przeziębienia, może się poddać reemisji, także mój lekarz prowadzący musi to monitorować! jestem taka szczęśliwa, że nie macie pojęcia! wczoraj wszyscy odetchneli z ulgą taki stres przez kilka dni, że szok. teraz częściej będę się udzielała, bo jestem na zwolnieniu! miałam iść za jakiś miesiąc dwa, ale to, że trafiłąm do szpitala i to podejrzenie lekarzy dało mi do myślenia, czas odpocząć, pomyśleć o sobie o dziecku, niech ono się odstresuje, bo niestety moja praca to ciągły stres, więc i to mogło wpłynąć na moje maleństwo! Synek waży 631g. przez dwa tygodnie przybyło go 156g! Z @ wychodził termin na 30.01, teraz z usg 24.01- mam nadzieje, że jednak w styczniu! |
|
|
|
|
#2978 |
|
Zadomowienie
|
gabishing Z nacięciem czy bez i tak będziesz krwawić
Ja tam biorę zwykłe bawełniane majtki ![]() Czytałam sobie przed chwilą różne listy rzeczy, które np. trzeba wziąć do szpitala i jestem przerażona! Kto wypisuje takie farmazony? Po jakiego grzyba brać do szpitala TERMOMETR? Ja wiem, że służba zdrowia cienko przędzie ale bez przesady Dziwię się potem skąd się biorą te wszystkie przewrażliwione paniusie, które co pół godziny mierzą sobie temperaturę i lecą po antybiotyk do dyżurki jak mają 37 stopni ![]() Nie długo dojdzie do tego, że będziemy z własnym łóżkiem do porodu jechały. Matko jedyna.... ![]() mika_am nawet nie wiesz jak się cieszę!!! Trzymałam kciuki
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-06 o 12:15 |
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje! teraz jedynie co mogę powiedzieć, to to, że miałam nauczke za czytanie internetu!siostra mnie przestrzegała, ale nie posłuchałam, bo nie mogłam wytrzymać!także dziewczyny nie doszukujcie się interpretacji wyników, czasem można nadinterpretować i przez to narazić siebie i dziecko na ogromny stres!
|
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
ah i dodaję obiecane zdjecie z suknią ślubną!
zdążyłam też przeczytać, że [B]wera[B] pytała o zespół lub dj-a! to faktycznie indywidualna sprawa, poczytaj na forum z Twoich okolic jakie dziewczyny mają na ten temat opinie, ja właśnie przez wizaż znalazłam dla nas zespół i byłam zadowolona bardzo, u nas na weselu dominowali ludzie starsi, więc zespół grał pod nich ale nie tylko!co do dja ja słyszałam różne opinie, moja ciocia była na weselu gdzie był super dj, ja znowu na takich, który zepsół całą impreze!ale to też kwestia dobrania właściwej osoby! |
|
|
|
#2981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mika_am, cudowna wiadomość cieszę się, że z maleństwem jest wszystko OKJa też uważam, że nie ma co panikować, zawsze trzeba zasięgnąć opinii kilku lekarzy, bo lekarze tez się mylą i jeżeli nie postawią 100 procentowej diagnozy, to jest zawsze nadzieja! nawet nie wiesz, jak się cieszę ![]() a suknię miałaś piękną!
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-06 o 12:36 |
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do prorodu to moj TZ był przy pierwszym i ja napewno ani on nie załujemy.. ja chyba bez jego pomocy bym nie urodziła, dla mnie było bardzo wazne ze był, ze gadał do mnie, trzymał za reke itp, ale pepowiny juz nie odciął bo mało nie padł.. ale jakos nie ubolewał nad tym, tym razem jezeli bede mogla rodzic normalnie to napewno tez bedzie.. ![]() co do majtek poporodowych to ja nic takiego nie kupuje, to nie dosc ze jest ochydne to jeszcze nie przewiewne itp wiec tak jak Marika biore majty bawełniane.. u nas nie trzeba byc bez majtek na wizycie przynajmniej wczesniej tak nie bylo i nie sadze zeby sie cos zmieniło... ja sie zawsze właśnie najbardziej obawiam tego krwawienia po porodzie, bo jest to okropne.. rozne mialam sensacje przy tym po pierwszym porodzie.. nawet bolu sie tak nie boje jak własnie tego krwawienia.. ![]() ja na L4 jestem i bede juz do konca.. moj ginekolog kazał mi isc jak tylko wyszło ze mam małopłytkowość ale ja nie chciałam i w rezultacie siedze od ok miesiąca, ale do pracy juz nie wróce bo nie bede ryzykowac.. jade chyba dzis z moim tz do innego wiekszego miasta wózki oglądac bo tu u nas nic nie ma.. bo ta moja kolezanka chyba juz nie sprzedaje wozka, nie wiem po co wogółe sie deklarowała teraz stwierdziła ze za 4 lata w ciąże bedzie chciała zajsc wiec jej sie wózek przyda nie wiem ja po Amelce wózek sprzedałam i nawet nie brałam pod uwage tego ze za 5 lat mi sie dziecko urodzi to bede trzymac dla niego.. ale kazdy tam ma swoje zdanie..moje "duze" dziecko pojechało pociągiem z moja mama na wycieczke i ma frajde na calego.. ona mimo ze dziewczynka to uwielbia pociągi i po znaczkach rozpoznaje marki aut ![]() miłego dnia dziewczynki
|
|
#2984 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chodziło mi bardziej o wietrzenie krocza po nacięciu ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wam wkleję, co potrzebne jest u mnie w szpitalu, gdzie chciałabym rodzić.
Panie przychodzące do porodu powinny przynieść:
|
|
|
|
#2986 |
|
Zadomowienie
|
Witam w 1 dniu 21 tygodnia ciąży
![]() Posprzatałam juz sobie mieszkanko, w sumie zostawilam jeszcze mycie podłóg, bo się zmeczyłam i wyczułam , że razem z maluszkiem potrzebujemy odpoczynku. Z tego co zdarzyłam nadrobic. Pisałyście o porodzie. Hmmm ja już zaczynam o Nim powoli myśleć...wiem jedno mąż będzie przy mnie iii bardzo mnie to cieszy...przy Nim czuje się tak bezpiecznie, wiem , że bedzie dobrze jak on będzie przy Nas.Poza tym to cudowny moment, bardzo wzruszający i podejrzewam, że to bedzie najważniejsze wydarzenie w naszym życiu. Chcę by w tym uczestniczył w miare możliwości jak najbardziej;-)..w sumie mółby za mnie urodzić a ja bym popatrzyła Co do zakupów..pozaznaczałm sobie na mojej liście o juz mam i niewiele tego, same pierdółki...ale z reszta zakupów postanowiliśmy się wstrzymać dopóki poznamy płeć.Na razie rozglądamy się za butelkami..tymi co polecacie Tommee Tippee, ale interesują nas te antykolkowe.Tylko, że one specjalnie mi sie nie podobaja..fakt maja ciekawy kształt ale zero koloru zero uroku...ale moze włąsnie spełaniają wazne funkcje.Wczoraj byłam w lumpku..kupiłam kilka świtnych spodenek..ogrodniczki i 3 pary jeansów i super bluze..tylko...wszytsko takie typowo dla małęgo mężczyzny..nie wiem dla czego nie kupuje rzeczy dla dziewczynki, nie kupiłam nic rózówego...a strasznie ciagna mnie rzeczy dla chłopca...ja mam przeczucie , że będzie synek..ale..moge się zdziwić.. ![]() Ruchy maleństwa nadal bardzo delikatne i rzadkie aczkolwiek juz zauważyłam pewne pory kiedy się pojawiają...ok 12 w południe...ok 18..i tak 22-23...jak chodze wogole ich nie czuje, ktoras z was pisała ze wtedy dziecko jest kołysane i śpi...mało ostatnio odpoczywam...chyba za mało za duże tempo sobie narzuciłam.W sumie teraz że tak powiem prowadze 2 domy bo u siebie i u babci z chora noga...jeszcze siostra pod opieka ,lekcje, zakupy...mąż w dwoch pracach od rana do wieczora ...Wczoraj dostałam ochrzan od męza..bo źwigałam dośc spore zakupy..powiedział, że mam sie oszczedzac z z zakupami czekac na niego.I do babci tez mam tak czesto nie jeździć...ona świetni sobie radzi juz normalnie chodzi tylko naduzywa mojej dobroci.i wymysla bym jej gotowała to spaghetti, to gołabki...to kotleciki, codziennie cos innego a jak na zakupoy mnie gania... po 3 razy bo caly czaso czyms zapomina...lubie pomagac ale to przegiecie mogłaby sie liczyc ze jestem wciazy i nbie wymyslac..brac pod uwage tylko najpotrzebniejsze rzeczy...a nie jej dźwigam, jabłuszka bo ma ochote, arbuza, pistacje...same rarytaski..bo rzeczy pierwszego rzedu jak chlebb i mleko worze jej jak tam jade...ale nie...jeszcze 2 kursy do sklepu musza byc..nie dam sie..troche wyluzuje i pojade pod koniec tygodnia..mam tezw domu obowiazki i musze dbac o moje malenstwo..ale sie rozpisałam...tu z wami to jedyna chwila wytchnienia w ciagu dnia...Miłego dnia dziewuszki...
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do nauczki o czytaniu wieści z internetu to zgadzam się nie zapomnę do końca życia, jak kretyński lekarz ginekolog (do którego kiedyś chodziłam, młoda i głupia) stwierdził, że to ciąża pozamaciczna na podstawie zwykłego badania , które bolało nieziemsko i tak mnie ponaciskał, że wszystko mnie bolało. Ja nie miałam żadnych objawów ciąży ektopowej. Uciekłam wtedy spod szpitala, bo dostałam skierowanie i cieszę się bardzo bo teraz jestem w 21 tc i jest mi z tym bardzo dobrze, a lekarza mam kochanego, bo oczywiście zmieniłam
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-06 o 12:54 |
|
|
|
|
#2988 |
|
BAN stały
|
mika_am bardzo się cieszę, że jednak jest w porządku
![]() Też uważam że lepiej pogadać z lekarzem niż czytać internet. Niestety czytając różne fora itp. dotyczące jakichś komplikacji w ciąży, praktycznie zawsze wyjdzie na to że u nas to też może być coś baaaardzo poważnego i stres już nas łapie. MARIKA zgadzam się w sprawie zabierania ze sobą zbędnych rzeczy do szpitala. Położna na SR opowiadała, że zdarzały się im rodzące które przychodziły w gigantycznymi walizkami na kółkach, a że same cierpiały przez skurcze to nie były w stanie jej ciągnąć, więc położne wlokły się do sali z tymi tobołkami ledwo je za sobą ciągnąc Jeszcze większy był problem później, gdy po porodzie okazywało się że na sali koło łóżka nie ma już miejsca na takie giganty.W ogóle polecała brać dwie torby. Jedna tylko na poród, właściwie tylko z naszymi rzeczami, a drugą zostawić w domu i TŻ potem dowiezie lub zostawić w bagażniku w samochodzie z rzeczami na później, typu: nasze pozostałe koszule, podkłady, ewentualne pieluchy dla malucha, czy swój rożek i rzeczy na wyjście ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- kaskup tak źle jest z tym krwawieniem?? Ja też się boję bardziej tego co będzie PO porodzie.Ja może dla świętego spokoju kupię te jedne majtki z siateczki (żebym nie żałowała, a to przecież nie majątek) a resztę bawełnianych. Nie wyobrażam sobie chodzić po oddziale bez majtek! Ja miałam okres i musiałam mieć podpaski (bo np. zabrakło mi tamponów, bez których nie wyobrażam sobie życia), to zawsze sprawdzałam czy na pewno na spodniach nie odznacza się nic A tu miałby być wielki sterczący podkład? O nieeee...
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mądrze powiedziane, najlepiej mieć dwie torby z niezbędnymi rzeczami
jak szłam w kwietniu do szpitala, to zabrałam ze sobą tylko jedną torbę z piżamą, kilka podpasek, przybory toaletowe, ręcznik, bieliznę, książkę w torebce miałam, kapcie (takie tez pod prysznic) i dokumenty i nic więcej!, panie aż się dziwiły, że tak mało, resztę dowiózł mi mąż i wyszła tylko jedna większa reklamówka, po co tyle tego zabierać Justine1988 oszczędzaj się słonko. Mojemu mężowi to teściowa kładzie do głowy, że nie wolno mi nosić itd. Więc jak zarządzę zakupy to ja idę z chrupkami w siateczce, lub czymś lekkim jak piórko, a resztę niesie mój mąż. Też mam babcię chorą (czeka na endoprotezę, wygrała walkę z rakiem piersi, która została koniec końcem amputowana, ale najważniejsze, że żyje), na szczęście mam siostrę, która studiuje i mieszka z dziadkami, a i sam dziadek jest żywotny no i jakoś wspólnie się wspierają, a ja jak tylko mogę to ją odwiedzam. Wiecie co najadłam się dzisiaj strachu przez męża! Ma nocki. Więc czekam, aż wróci. Godzina 10 a jego nie ma, komórka rozładowana (jak zwykle). Przyszedł o 11 i trochę mu się oberwało. Był u lekarza bo od kilku dni chodzi z bólem kręgosłupa, a lekarz kazał mu leżeć przez 3 dni i nie brać nic przeciwbólowego (jakiś kretyn! Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-06 o 13:11 |
|
|
|
#2990 | |
|
BAN stały
|
A co do L4, jak wylądowałam na ip ostatnio i lekarz się pytał czy pracuję czy się uczę, powiedziałam że jedno i drugie (zapomniałam dodać że na razie jestem na zwolnieniu) to był w szoku i powiedział że tak nie można, że muszę z czymś przystopować. Uspokoiło go moje L4
które zresztą będę mieć już do końca z powodu moich ciągłych problemów.---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
aha i żeby od razu mieć koszulę do przebrania się po porodzie
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
Witam
strasznie ciężko Was nadrobić![]() mnie rozłożyło choróbsko stosuje wszystkie naturalne metody nawet okłady z kapusty na bolące gardłlo robiłam (już nie boli ) a na kaszel pije oliwe z oliwek z cytryną (obrzydlistwo )co do antykoncepcji my przez 6 lat stosowaliśmy tylko tabletki i pewno po też do nich wróce strasznie się bałąm że będę miała problemy i rzeczywiście staraliśmy się 3 miesiące ale to dlatego że cykle mi się całkowicie rozregulowały i trudno było trafić ![]() jeżeli chodzi o TŻ przy porodzie to jeszcze nie wiem jak to będzie... początkowo absolutnie nie chciał a ja powiedziałam że zmuszać go nie będę bo miliony kobiet przede mną rodziły same i dały radę więc i ja dam ale jak tylko jego kumple dowiedzieli się że czekamy na dzidziusia to zachwalali poród rodzinny pod niebiosa i TŻ zaczął się wahać od połowy listopada zaczynamy SR (darmową ) i potem z nim porozmawiam co on o tym myśli
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnej niedzieli zaczęłam znowu plamić i mieć dziwny ból brzucha, zadzwoniłam do lekarza, kazał jechać do szpitala, tak postąpiłam, tam musiałam czekać na lekarza godzinę bo akurat było cc (teściową i męża wysłałam na zieloną trawkę, o znając moją teściową, to by tyle nie wysiedziała) i po badaniu pani doktor pyta się czy mam l4 czy jak, odpowiadam, że pracuję tu i tu, więc poinformowała mnie, że już nie wrócę do pracy, i mam się zgłosić do przychodni po l4 do lekarza |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Wazektomi, niby to niewielki zabieg i bardzi skuteczny no ale ja nie jestem przekonana.
Jesli chodzi o prace to ja dlaej pracuje i mam zamiar do konca. Moj ginek to sie nic nie odzywa, zreszta w US na zwolnienie kobiety ida jak juz naprawde musze. Lekarz sie mnie tylko pyta jak dlugo mam jeszcze zamiar latac samolotem. Poinformowalam go ze do grudnia, ale skoro wszsytko dobrze, nie widze powodu by rezygnowac. Z szpitalam mam spokoj bo ja pojde z torebka Z lekarzem bede rodzic swoim takze mnie zna, karta ciazy nie potrzebna. Badnia wszystkie robie w szpitalu w ktorym bede rodzic takze je maja. A reszta jest jak hotel wszystko maja. Z posilkami to dostajes menu i wybierasz sobie co chcesz i dzwonisz i zamawiasz. Tylko jak jestes po cc to oni wiedza i jak chcesz co zamowic co ci nie wolno to cie o tym informuja.A ja dzis nie spie od 4 jestem na wyjezdzie z pracy, i niby mam tylko diwe godziny roznicy w czasie a i tak wstaje jak w domu.
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-10-06 o 13:24 |
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Mika am jak dobrze,że masz dla nas takie pozytywne wiesci..bardzo się ciesze..ale sie nastresowałaś.Najwążniejs ze, że z maleństwem wszystko w porzadku.
A jak ja bym chciała wiedziec ile waży mój maluszek i ile juz mierzy ale niestety trzeba czekac... A co do babci..u niej nie jest tak jak u twpojej babci lilijka 3 ona miała tylko zabieg na wycieie ..tego zgrubienia na palcu u nogi..haluksa czy jakos tak nie wiem jak to sie pisze...i chodzila o kulach teraz to juz gania jak szalona...stwierdzilam ze jak daje rade by nasmazyc sobie popcornu, zrobic budyn, sałatke jarzynowa jak ma ochote to i obiady spokojnie moze gotowac jedyne co to jej jeszcze zakupy robie...a dziadek chyba wiedzieła co się świeci i uciekł do swojej rodziny do Torunia.. Znalażłam fajny zestawik butelek antykolkowych tki jak chciałam co myślicie/??i cena przystępna http://allegro.pl/tommee-tippee-bute...248001514.html
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście o majtkach to patrzcie na te... w sumie przewiewne
http://allegro.pl/hartmann-majtki-si...250789349.html A taki aspirator polecam zamiast gruszki do noska, moja koleżanka miała i bardzo sobie chwali. http://allegro.pl/nosefrida-aspirato...259363268.html
Nasze marzenie się spełniło ![]() 24.02.2011 r. dzień narodzin naszej córeczki Nadia: http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png Edytowane przez Justine1988 Czas edycji: 2010-10-06 o 13:38 |
|
|
|
#2997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
myśląłam o kilku parach tych własnie majtek upiorne sa prawda?? heheheh
|
|
|
|
|
#2998 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

Buźka Małego, ssie kciuk

, no tak my nie usłyszym, nad tym mają przewagę

Ja też się boję bardziej tego co będzie PO porodzie.
)
Haters Gonna Hate