Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 10:55   #361
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cześć Mariolka Jak Antonio radzi sobie z chodzeniem?

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Miramej Zosia śpi i zachowuje sie podobnie jak Twój Kubuś, z tym, że śpi w dzień tak 1,5-2 h z reguły. Ale co z tego, jeżeli często jak wstaje widać, że jest niewyspana, płaczliwa, trze oczy, ale nie zaśnie już choćby nie wiem co.
W ogóle odnosze wrażenie, że ma bardzo silną osobowośc (jakkolwiek to nie brzmi w odniesieniu do rocznego dziecka), trudno cokolwiek w niej wyregulować, drzemki są w miarę regularne (około 13), ale już pory posiłków to wolna amerykanka Wstaje tez różnie, raz o 6, raz o 7.00, raz o 7.30, chociaż chodzi spać o stałej godzinie. Reasumując-łatwo nie jest

Krostki na plecach są... dziwne. Takie nieregularne, jedne większe, inne mniejsze, bardziej czerwone, mniej czerowne Będę smarować i obserwować, chociaż znając siebie prędzej wybiorę się to dermatologa niż za trzy tygodnie I co gorsza chyba zaczęło ja to swędzieć.

Odbyłam wczoraj szczera rozmowę z małżem w związku z moim małym kryzysem, pomogło
A Zosia ma tak od zawsze? Czuję się pocieszona, trochę Kuba wstaje teraz regularnie między 6.30 a 7.

Ciekawe, co to? A czym smarujesz?

Czyli już lepszy nastrój masz?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:04   #362
angy
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Dzwonil do mnie lekarz z przychodni. Powiedzial ze Lena wciaz ma podwyzszony poziom tego jakiegos tam enzymu, ale po konsultacji z innym lekarzem (z tej kliniki do ktorej wrazie czego maja Lene wyslac) doszli do wniosku ze byc moze jest podwyzszony przez infekcje jaka przechodzila. Mamy powtorzyc badania za 2 tygodnie Juz mi sie chce plakac bo nie moge patrzec jak moja corcia cierpi Ona jeszcze wczoraj pokazywala mi raczke w miejscu pobierania krwi i mowila "nie nie"
Porąbance, mogli dojsc do takiego wniosku ostatnim razem i nie pobierwc krwi drugi raz tylko odczekac te dwa tygodnie i dopiero pobrac a nie beda sobie z mojej corci robic poduszke do wbijania igiel

Ide kawe robic.

Beznadziejne jest takie czekanie, człowiek sie denerwuje choćby nie wiem jak bardzo się starał o tym nie myślec Pozostaje trzymać kciuki, żeby to jednak było po infekcji

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A Zosia ma tak od zawsze? Czuję się pocieszona, trochę Kuba wstaje teraz regularnie między 6.30 a 7.

Ciekawe, co to? A czym smarujesz?

Czyli już lepszy nastrój masz?
Jak była malutka miała drzemki 30-minutowe, więc juz wogóle była masakra. Potem były dwie dłuższe (czasem nawet 2x2 h), a teraz przestawiła się juz na jedną. I to niezależnie o której wstanie, bo był taki moment, że jak wstała np. o 6 to były jeszcze dwie, teraz już nie
Ja pomału godze się z tym, że mam niesforne dziecko, które nie da się łatwo "uczesać", taka jej uroda
Jak byliśmy ostatnio u tych znajomych to byłam w szoku-ta ich Dominika (6 miesięcy) to istny anioł-śpi mało, ale tylko lezy i obserwuje, wydaje z siebie mało dźwięków, czasem tylko tak kontrolnie zapłacze. Wczoraj mój małż stwierdził, że 100 razy woli naszą Zośkę niż Dominikę, którą trzeba uszczypać, żeby w ogóle ruszyła głową i dała znak, że żyje

No właśnie nie wiemy co to, pediatra wczoraj tez nie wiedziała, przepisała Beneocin i jeszcze jakąś maść, która wykupię dzisiaj i mamy smarowac tymi obiema dwa razy dziennie. Jak nie przejdzie po 3 tyg. to dermatolog. Tylko mi to trochę pachnie eksperymentem, a przez te 3 tygodnie można by już coś innego zastosować ewentualnie, bo zakładam, że jednak dermatolog będzie miał większe pojęcie na ten temat. Poza tym przez trzy tygodnie może się znacznie pogorszyć
Ja osobiście podejrzewam jakąś alergię, ale nie wiem na co i boję się, że to będzie jak szukanie w stogu siana. Proszku/płynu nie zmieniałam, je ciągle to samo...

Tak

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-10-06 o 11:12
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:09   #363
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Nie dziwie się, że Tomek się denerwuje Drapie się czy nie?
nie drapie się

Cytat:

A Tomek tego nie ściera, czy to zasycha? Biedni jesteście

Alpinista
to taki puder w płynie i dość szybko zasycha
ale na tułowiu i szyjce się wyciera od ubrań i tarcia

Cytat:

Dzwonil do mnie lekarz z przychodni. Powiedzial ze Lena wciaz ma podwyzszony poziom tego jakiegos tam enzymu, ale po konsultacji z innym lekarzem (z tej kliniki do ktorej wrazie czego maja Lene wyslac) doszli do wniosku ze byc moze jest podwyzszony przez infekcje jaka przechodzila. Mamy powtorzyc badania za 2 tygodnie Juz mi sie chce plakac bo nie moge patrzec jak moja corcia cierpi Ona jeszcze wczoraj pokazywala mi raczke w miejscu pobierania krwi i mowila "nie nie"
Porąbance, mogli dojsc do takiego wniosku ostatnim razem i nie pobierwc krwi drugi raz tylko odczekac te dwa tygodnie i dopiero pobrac a nie beda sobie z mojej corci robic poduszke do wbijania igiel

Ide kawe robic.
ojej, mam nadzieję, że szybko się wyjaśni i będzie dobrze

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:09   #364
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jak była malutka miała drzemki 30-minutowe, więc juz wogóle była masakra. Potem były dwie dłuższe (czasem nawet 2x2 h), a teraz przestawiła się juz na jedną. I to niezależnie o której wstanie, bo był taki moment, że jak wstała np. o 6 to były jeszcze dwie, teraz już nie

No właśnie nie wiemy co to, pediatra wczoraj tez nie wiedziała, przepisała Beneocin i jeszcze jakąś maść, która wykupię dzisiaj i mamy smarowac tymi obiema dwa razy dziennie. Jak nie przejdzie po 3 tyg. to dermatolog. Tylko mi to trochę pachnie eksperymentem, a przez te 3 tygodnie można by już coś innego zastosować ewentualnie, bo zakładam, że jednak dermatolog będzie miał jednak większe pojęcie na ten temat. Poza tym przez trzy tygodnie może się znacznie pogorszyć
Ja osobiście podejrzewam jakąś alergię, ale nie wiem na co i boję się, że to będzie jak szukanie w stogu siana. Proszku/płynu nie zmieniałam, je ciągle to samo...

Tak
No to Zosi się poprawiło w stosunku do "malutkich" czasów, a Kubie pogorszyło

A czy któryś dzieciaczek ma jeszcze 2 drzemki?

Baneocin miałam, jak Kubie zrobił się ropień na paluszku i szybko pomógł.
Ja też bym poszła szybciej do dermatologa

No i dobrze

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-06, 11:11   #365
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Karola, Magi, wspolczuje fatalnych nocek.

Karola, ja rowniez tylko przegladnelam pobieznie watek. Wybacz. Jeszczenie doszlam do siebie po pracowitym weekendzie, a wczorajsze szkolenie mnie dobilo.
Kurtka taka sobie.

Chyba trafiłam na gorszy dzień z obwieszczaniem nowości no co Ty

Kurtki nie biorę, licytuję, licytuję a końca nie widać...jakby okazyjnie poszła to bym wzięła, ale już wchodzi w normalne ceny więc odpuściłam

Cytat:
Magi, Karola współczuje nocek
Karo fajna ta kurtka co wklejałaś

Odbyłam wczoraj szczera rozmowę z małżem w związku z moim małym kryzysem, pomogło

Kurtka właśnie poszła...za 65 + przesyłka...

Oby już tak zostało

Cytat:
No właśnie nie wiemy co to, pediatra wczoraj tez nie wiedziała, przepisała Beneocin i jeszcze jakąś maść, która wykupię dzisiaj i mamy smarowac tymi obiema dwa razy dziennie. Jak nie przejdzie po 3 tyg. to dermatolog. Tylko mi to trochę pachnie eksperymentem, a przez te 3 tygodnie można by już coś innego zastosować ewentualnie, bo zakładam, że jednak dermatolog będzie miał jednak większe pojęcie na ten temat. Poza tym przez trzy tygodnie może się znacznie pogorszyć

Tak
Poszłabym od razu do dermatologa...też mi pachnie eksperymentem

Super

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-10-06 o 11:13
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:15   #366
skierka1981
BAN stały

Miramejku, Amelka ma jeszcze 2 drzemki. zdarzy sie ze jedna ale to jak pozniej wstanie - ok 9 to spi po poludniu i potem juz na noc 20-21. a normalnie to wstaje ok 8, pierwsza drzemka 11-12 ok godziny i po poludniu miedzy 15-17 tez z godzinke i potem na noc juz 20-22 max juz spi
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:15   #367
syla39
Wtajemniczenie

Dziekuje za slowa pociechy

Cytat:

No właśnie nie wiemy co to, pediatra wczoraj tez nie wiedziała, przepisała Beneocin i jeszcze jakąś maść, która wykupię dzisiaj i mamy smarowac tymi obiema dwa razy dziennie. Jak nie przejdzie po 3 tyg. to dermatolog. Tylko mi to trochę pachnie eksperymentem, a przez te 3 tygodnie można by już coś innego zastosować ewentualnie, bo zakładam, że jednak dermatolog będzie miał większe pojęcie na ten temat. Poza tym przez trzy tygodnie może się znacznie pogorszyć

Tak
Hmm, jesli pediatra nie wiem co jej jest poszlabym chyba od razu do dermatologa Po co smarowac ja czyms co wcale moze nie pomoc I jeszcze czekac 3 tyg Oszalala chyba

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:19   #368
angy
Zakorzenienie

Cytat:
No to Zosi się poprawiło w stosunku do "malutkich" czasów, a Kubie pogorszyło

A czy któryś dzieciaczek ma jeszcze 2 drzemki?

Baneocin miałam, jak Kubie zrobił się ropień na paluszku i szybko pomógł.
Ja też bym poszła szybciej do dermatologa

No i dobrze
No czasem tak jest niestety, ale z tego co słyszałam to dzieciom bardzo często się zmienia na różnych etapach rozwoju, raz jest lepiej raz gorzej, taka sinusoida. Więc Ci co maja teraz lepiej od nas tez nie mogą być do końca spokojni To nas pocieszyłam

Baneocin nam bardzo szybko pomógł na trądzik niemowlęcy, ale czy na to...?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Chyba trafiłam na gorszy dzień z obwieszczaniem nowości no co Ty

Oby już tak zostało

Poszłabym od razu do dermatologa...też mi pachnie eksperymentem

Super

Karo ja tez wczoraj nie doczytałam o co chodzi

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-06, 11:20   #369
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramejku, Amelka ma jeszcze 2 drzemki. zdarzy sie ze jedna ale to jak pozniej wstanie - ok 9 to spi po poludniu i potem juz na noc 20-21. a normalnie to wstaje ok 8, pierwsza drzemka 11-12 ok godziny i po poludniu miedzy 15-17 tez z godzinke i potem na noc juz 20-22 max juz spi
, mnie nie grozi to, że Kuba wstanie o 9., ba nawet nie grozi mi Jego wstanie o 8.

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-06, 11:23   #370
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Nieźle, Zosia ma 6-7 godzinne przewry między spaniem

Cytat:

Hmm, jesli pediatra nie wiem co jej jest poszlabym chyba od razu do dermatologa Po co smarowac ja czyms co wcale moze nie pomoc I jeszcze czekac 3 tyg Oszalala chyba
No właśnie
Stwierdziła tylko enigmatycznie, że to "zmiany skórne". Ekstra. Tyle to ja wiedziałam bez wizyty u lekarza

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-06, 11:24   #371
UnholyOne
Ola-Unhola

angy, wydaje mi się, ze butki bardziej chłopięce, ale kto co lubi.
One są grafitowo/oliwkowe, ale (no tak) przede wszystkim na rzepach maja napis "action boy" , to chyba je dyskwalifikuje

Ja bym poszła do dermatologa, jeżeli sporo jest tych krostek
Stary 2010-10-06, 11:29   #372
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No czasem tak jest niestety, ale z tego co słyszałam to dzieciom bardzo często się zmienia na różnych etapach rozwoju, raz jest lepiej raz gorzej, taka sinusoida. Więc Ci co maja teraz lepiej od nas tez nie mogą być do końca spokojni To nas pocieszyłam

Cytat:
Nieźle, Zosia ma 6-7 godzinne przewry między spaniem
A o której Zosia idzie spać?

Położyłam Kubę o 10. na drzemkę, bo marudził, że żyć nie dawał. Zasnął po 20 minutach, tak więc śpi już 7 minut ponad godzinę , może On potrzebuje jeszcze 2 drzemek, tylko o innych porach niż miał wcześniej? Robię rozeznanie

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-06, 11:32   #373
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
angy, wydaje mi się, ze butki bardziej chłopięce, ale kto co lubi.
One są grafitowo/oliwkowe, ale (no tak) przede wszystkim na rzepach maja napis "action boy" , to chyba je dyskwalifikuje

Ja bym poszła do dermatologa, jeżeli sporo jest tych krostek
No to raczej odpada

Uruchomiłam maszynę pt: "zapisujemy sie na wizytę"

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez miramej Pokaż wiadomość

A o której zosia idzie spać?

położyłam kubę o 10. Na drzemkę, bo marudził, że żyć nie dawał. Zasnął po 20 minutach, tak więc śpi już 7 minut ponad godzinę :d , może on potrzebuje jeszcze 2 drzemek, tylko o innych porach niż miał wcześniej? Robię rozeznanie
o 19.30.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-06, 11:43   #374
mariolasl
Zakorzenienie

Antonio ucina sobie drzemke, ja chyba tez sie za chwile poloze.

P4w
, trzymam kciuki, aby Tomek szybko wyzdrowial
Szukalam u nas tej bazy i nie znalazlam, wiec bede poszukiwac czegos innego.

Miramej, Antonio sam jeszcze nie chodzi. Potrafi chodzic za jedna reke, sam stac, robi sam kilka kroczkow (najdalej na szerokosc pokoju), jak go poprosze, aby przyszedl do mamy, to idzie. Generalnie jednak sie nie rwie i widze, ze sie jeszcze boi.

Antonio budzie o 6-6.30, wypija mleko i zazwyczaj jeszcze pospi godzinke. Potem ma drzemke o 10-10.30. Do niedawna byly to 2-3 godziny, a teraz zazwyczaj 1-1.5. Czasami ma teraz jeszcze druga popoludniu, ale rzadko, wytrzymuje te 6-7 godzin do 19.19.15 kiedy to chodzi spac.
U niani malo spi, zazwyczaj po 30 minut, nie chce tez tam jesc, a w domu je ladnie co 3 godziny i wszystko.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Angy, trzymam kciuki, aby wyjasnilo sie cos z tymi krostkami.

Od piatku mam tydzien urlopu, wiec sprobuje wprowadzic troche zmian w rytmie dnia i zobacze, czy tak odpowiada Toskowi.
Stary 2010-10-06, 12:02   #375
p4w
Zakorzenienie

dzięki mariolko

ja zamierzam kupić w necie, bo w sklepie pewnie trudno byłoby mi znaleźć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-06, 12:11   #376
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Angy, trzymam kciuki, aby wyjasnilo sie cos z tymi krostkami.

Od piatku mam tydzien urlopu, wiec sprobuje wprowadzic troche zmian w rytmie dnia i zobacze, czy tak odpowiada Toskowi.

Fajnie-Tosiek

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-06, 12:13   #377
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Hej

Syla
dzięki że pytasz Już lepiej dziś były dwie kupy dopiero takie bardziej zwarte i apetyt wraca, także już się nie martwie. 3mamy kciuki za zdrówko Lenki

Svinecko
ile osób brakowało do zamowienia na te wojskowe butki ?Może bym przygarnęła 3 pary i ewentualnie jakoś je spieniężę, bo tak mi się podobają że szok
Stary 2010-10-06, 12:14   #378
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karo ja tez wczoraj nie doczytałam o co chodzi
i Ty chcesz

Cytat:
, mnie nie grozi to, że Kuba wstanie o 9., ba nawet nie grozi mi Jego wstanie o 8.
Macie więcej czasu dla siebie

Cytat:
Położyłam Kubę o 10. na drzemkę, bo marudził, że żyć nie dawał. Zasnął po 20 minutach, tak więc śpi już 7 minut ponad godzinę , może On potrzebuje jeszcze 2 drzemek, tylko o innych porach niż miał wcześniej? Robię rozeznanie
popróbuj, może mu trzeba dwóch jeszcze...a nóż się uda a jak nie to czekać
Stary 2010-10-06, 12:51   #379
mariolasl
Zakorzenienie

p4w, u mnie nie dostane niczego z Peggy Sage, bralam pod uwage tylko zakupy w sieci. Nic to, znajde cos innego.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Wredna Afrodyto, ciesze sie, ze jest lepiej.

A gdzie jest Marica? Ciagle remontuje?
Stary 2010-10-06, 12:58   #380
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
ja znow przelotem

Unholy mnie sie podoba ta pomaranczowa kurtka
sama ja sobie zapisalam w ulubionych

co do butkow....no takie srednie w sumie - a po ile byly?
no i jaka dl wkladki jest?

Wredna ale ja juz je anulowalam wiec za pozno
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:03   #381
megi b
Wtajemniczenie

idę czytać

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:09   #382
gorgulek
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie kciuki

Jestem. Zjadłam niedawno śniadanie. Od rana poza domem. Byliśmy u lekarza. Infekcja gardła i antybiotyk. Temp utrzymuje się - ok 12 miała 39.1 więc znów czopek. Widać, że jest osłabiona i meczy się. Najchętniej by się przytulała tylko.
W poczekalni na rękach już mi zasypiała bo czekaliśmy ponad godz. Nasza doktorka na urlopie.

Oby było tylko lepiej już.
Ciekawe skąd to? Pewnie małż przyniósł ze szkoły
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:11   #383
agga19851985
Wtajemniczenie

Cześć my już w domku Dosłownie przed chwilą weszliśmy.
Alan tylko zobaczył swoje łóżeczko to od razu zażądał żeby go tam włożyć i chyba zasnął bo cisza nastała. Wymęczył się biedulka mój w tym szpitalu.
Przypięty do monitora kablami na 1m więc tylko wstawać mógł, a żebym mogła wziąć go na ręce to maksymalnie musiałam przytulić się do jego łóżka.

Wszystko mu się rozregulowało, jedzenie, spanie
Cały czas się złościł i próbował odpinać od siebie kabelki, a wenflon wyrwał sobie 2 razy, nie dopilnowałam go

Nikomu nie życzę tego co przeszliśmy, a przez te 4 sekundy gdy po podaniu leku stanęło mu serduszko to myślałam że umrę. Dosłownie jak na filmach świat mi zwolnił. Mąż momentalnie zrobił się blady jak ściana.

Ale już jest wszystko ok i mam nadzieję że to już nigdy się nie powtórzy. Na szczeście wszystkie badania wyszły ok, ekg, eeg(w poszukiwaniu różnych rzeczy w mózgu)super, echo serca trszkę nie bardzo ale już o tym wcześniej wiedzieliśmy bo miał to badanie. Tylko myślałam że może się poprawiło, ale niestety jest tak jak było. Na szczęście te amiany co ca w serduszku nie przeszkadzają mu w życiu i nie mają wpływu na napady.

Mam straszny syf w domu, jak to po tygodniu nieobecności

Będę do was wpadała co jakiś czas, ale na bieząco to racze napewno nie będę. Doskokiem wpadnę i powiem co ciekawego, bo tak co dzień to nuuuudy u nas

Idę na herbatkę, wkońcu swoją , domową pyszną

hmmmmm karta wypisowa ze szpitala liczy 6 stron!!!! Łącznie ze szczegółowym opisem zatrzymania akcji serca, ale tylko na to zerknęłam bo nie mogę tego czytać.

ach Boziu jak ja głupia jestem, OCZYWIŚCIE BARDZO WAM DZIEKUJĘZA CIEPŁE SŁOWA, OTUCHĘ I KCIUKI, KOCHANE.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-10-06 o 13:15
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:16   #384
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Alan tylko zobaczył swoje łóżeczko to od razu zażądał żeby go tam włożyć i chyba zasnął bo cisza nastała. Wymęczył się biedulka mój w tym szpitalu.
Przypięty do monitora kablami na 1m więc tylko wstawać mógł, a żebym mogła wziąć go na ręce to maksymalnie musiałam przytulić się do jego łóżka.

Cały czas się złościł i próbował odpinać od siebie kabelki, a wenflon wyrwał sobie 2 razy, nie dopilnowałam go

Nikomu nie życzę tego co przeszliśmy, a przez te 4 sekundy gdy po podaniu leku stanęło mu serduszko to myślałam że umrę. Dosłownie jak na filmach świat mi zwolnił. Mąż momentalnie zrobił się blady jak ściana.

Ale już jest wszystko ok i mam nadzieję że to już nigdy się nie powtórzy. Na szczeście wszystkie badania wyszły ok, ekg, eeg(w poszukiwaniu różnych rzeczy w mózgu)super, echo serca trszkę nie bardzo ale już o tym wcześniej wiedzieliśmy bo miał to badanie. Tylko myślałam że może się poprawiło, ale niestety jest tak jak było. Na szczęście te amiany co ca w serduszku nie przeszkadzają mu w życiu i nie mają wpływu na napady.

Będę do was wpadała co jakiś czas, ale na bieząco to racze napewno nie będę. Doskokiem wpadnę i powiem co ciekawego, bo tak co dzień to nuuuudy u nas

hmmmmm karta wypisowa ze szpitala liczy 6 stron!!!! Łącznie ze szczegółowym opisem zatrzymania akcji serca, ale tylko na to zerknęłam bo nie mogę tego czytać.

ach Boziu jak ja głupia jestem, OCZYWIŚCIE BARDZO WAM DZIEKUJĘZA CIEPŁE SŁOWA, OTUCHĘ I KCIUKI, KOCHANE.
dobrze, ze już jesteście w domu
a co spowodowało ten cały incydent?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-06, 13:18   #385
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nie martw się - nikt nie zastąpi dziecku mamy - ja też miałam dziwne uczucie jak Tomek tulił się do Pań w przedszkolu

dziś ma jeszcze więcej krostek - właściwie jedną przy drugiej - już się zmęczyłam smarując go, a jeszcze 8 nie ma
Wiem wiem, ale muszę się dopiero do tego przyzwyczaić
O kurczę to teraz jeszcze bardziej go będziesz męczyć tą maścią

Cytat:
No to teraz męża do roboty musisz zaciągnąc
Ja już więcej nie zasypuję, nie będę zaśmiecać wątku...poza tym chyba już nikt nie czyta moich postów bo najważniejszą wiadomość tylko Miramejek() i Megi()zauważyły...wiece j nie zaśmiecam
Z tym będzie gorzej, wspominał coś o Bożym Narodzeniu jak pytałam kiedy skończy
co Ty tam znów wymyślasz

Cytat:
Zdjęcia

Zaraz nadrobię wieczór na wątku. Nie mam dzisiaj mocy, noc była masakryczna, więcej uspokajałam Maciulka niż spałam
No co Ty szkoda wyciągać aparat na takich modeli

Cytat:
U Nas noc podobna a teraz już w robocie...dwa red bulle wypiłam, zobaczymy ile mnie potrzymają

Cytat:
Maciulkowi przebił się 14. Najgorsze były trójki, nawet czwórki nie dały się tak w kość. Niestety teraz kolej na dolne trójki
pokaźna ilość, szkoda tylko że Maciulek tyle się namęczył.

Cytat:
Przeca nie zaśmiecasz Mnie też nie wszyscy zauważają
Przeca małż mój tak nieraz gada jak chce mnie wkurzyć i jeszcze jajeśnica

Na raty piszę.
Rozłożyła mnie choroba
Amelia dzisiaj tak płakała jak fridą ciągnęłam, że aż zwymiotowała

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:21   #386
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Jestem. Zjadłam niedawno śniadanie. Od rana poza domem. Byliśmy u lekarza. Infekcja gardła i antybiotyk. Temp utrzymuje się - ok 12 miała 39.1 więc znów czopek. Widać, że jest osłabiona i meczy się. Najchętniej by się przytulała tylko.
W poczekalni na rękach już mi zasypiała bo czekaliśmy ponad godz. Nasza doktorka na urlopie.

Dobrze że już wiecie o co chodzi...i że to "tylko" infekcja gardła Teraz tylko zdrowiejcie

Cytat:
Cześć my już w domku

Współczuję, nawet nie potrafię sobie wyobrazić co czułaś...mam nadzieję że teraz już będzie tylko lepiej a ta sytuacja się nie powtórzy

Cytat:
A gdzie jest Marica? Ciagle remontuje?
Na gg jest codziennie tylko do Nas nie zagląda...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Z tym będzie gorzej, wspominał coś o Bożym Narodzeniu jak pytałam kiedy skończy
co Ty tam znów wymyślasz

Na raty piszę.
Rozłożyła mnie choroba

ja?

jajeśnica dobre

Mnie też...od niedzieli gorączka, katar, kaszel ehhhhh jadę na red bullach i gripeksach...co za połączenie
to zdrówka dla Nas
i dla Amelki
Stary 2010-10-06, 13:28   #387
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dzięki za wszystkie kciuki

Oby było tylko lepiej już.
Ciekawe skąd to? Pewnie małż przyniósł ze szkoły
za szybką poprawę

Cytat:

Nawet nie umiem sobie wyobrazić, co przeszliście
Dobrze, że już w domku jesteście

Cytat:

Na raty piszę.
Rozłożyła mnie choroba

Boziu kiedy te choróbska się skończą

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2010-10-06, 13:32   #388
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem, ale muszę się dopiero do tego przyzwyczaić
O kurczę to teraz jeszcze bardziej go będziesz męczyć tą maścią

Na raty piszę.
Rozłożyła mnie choroba
przyzwyczaisz się
biedulka
mój to się tak wyrywa, ze sama nie daje rady mu nic z noska odciągnąć

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-10-06, 13:50   #389
marysia_258
Zadomowienie

Dawno mnie u Was nie było.... Patrzę a tu kolejna część wątku
Staram się was czytać codziennie, ale jakoś tak weny na pisanie brak. Zresztą ciężko się tak wbić jak długo się nie pisze.
Ja jak zwykle na nic nie mam czasu jeszcze teraz jak się zaczęła budowa to w ogóle. Wieczorami nie wiem jak się nazywam.
U nas leci, mała rośnie jak na drożdzach coraz więcej kuma dużo gada. Ostatnio troszkę chorowała najpierw grypa żołądkowa, bardzo delikatna, później katar na szczęście bardzo szybko wszystko jej przeszło.
Ostatnio intensywnie myślałam o drugim dzidziusiu (wszystkie koleżanki w pobliżu spodziewają się maleństw) Jednak jak pomyślałam co się teraz z nami dzieje to bardzo szyko mi przeszło.
Pozdrawiam Was
W załączeniu moja Prażynka

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:53   #390
UnholyOne
Ola-Unhola

syla, dzięki za odpowiedź w sprawie kurtek.

Współczuję Ci tego czkania. Mam jednak nadzieję, ze za te 2 tyg będzie juz dobrze...

agga
, straszne to co piszesz, przytulam Was

megi, zdrówka

NO kurde ile tych chorowitków się porobiło...

Svi, no wiesz jak mogłaś taka mi przykrośc sprawić...
Butki kosztowały 49, a dł wkładki ok 14/14,5

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości