|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Masakra takie gatki......bllleee
![]() A ten aspirator Frida podobno bardzo dobry jest i też go już zakupiłam. Właśnie z polecenia kilku koleżanek OYE chcesz wysterylizować swojego męża??? A czemu Ty np. nie poddasz się zabiegowi podwiązania jajowodów?? Wybacz ale aż mnie zatkało....jak można o czymś takim w ogóle pomyśleć....?? ![]() Prasowałam właśnie ciuszki dla mojej królewny i powiem Wam, że się strasznie zmęczyłam Ręka mnie boli okropnie ![]() Chyba na dniach zacznę pakować torby w razie czego....Nie zostało mi już wiele czasu....A szyjka skrócona :/ więc mogę trafić wcześniej do szpitala, oby nie ale wolę na zimne dmuchać.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-10-06 o 13:54 |
|
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
Odbiegając od tematu, przytoczę Wam dwa kawały, śmiałam się z nich przez cały dzień.
![]() Siedzi psychiatra na dyżurze - nudno, cicho, wariaci śpią chyba. Nagle otwierają się cicho drzwi i wpełza na kolanach człowiek omotany w coś - w zębach, na rękach, nogach i jeszcze parę metrów tego za sobą ciągnie... Doktor zagaduje: - O... żmijka mała do nas przyszła... Co żmijko, jak ci pomóc? Czlowieczek bulgocze coś i kiwa przecząco głową. - To może żółwik jesteś? Co? Jesteś małym żółwikiem? Człowieczek znów kręci głową... - To może mały robaczek, co się właśnie wykluwa z kokonu? W końcu człowiek wypluwa to co ma w zębach: - Panie, co Pan do ch**a z tym robaczkiem! Jestem wasz admin sieciowy, kable rozciągam...! --------------------- Idą sobie dróżką trzej przyjaciele: miś, łoś i ryś. Ten pierwszy oznajmia: - W****ia mnie to "ś" na końcu. Takie "ś" jest pedalskie, ciotowate i w ogóle. Od dzisiaj koniec z misiem. Jestem Niedźwiedź. Bo powiadam wam: kto ma "ś" na końcu, ten fujara i gej. Łoś zorientowawszy się w beznadziei sytuacji, bo wszak łoś to łoś i nie poradzisz, w panice szarpie za ramię trzeciego. - Ej, ku*wa, powiedz coś. Przecież my nie pedały, prawda?! No powiedz coś! Ryś! - Ryszard.
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
no ja uważam że 2,5 za majtki to na prawdę nie dużo a takie siateczkowe to utrzymają a jednocześnie tak jakby ich nie było. Bawełniane to jednak ten dostęp powietrza blokują, a ja lepiej będę sie czuła nawet leżąc że ten podkład się nie przesunie i że mogę wybrać dowolną pozycję leżenia.
Odnośnie fridy, ostatnio byłam u koleżanki i ona polecała aspirator który podłącza się do odkurzacza, nie wiem z jakiej ona ma firmy ale na necie znalazłam coś takiego http://allegro.pl/katarek-odciagacz-...222736104.html i chyba właśnie o tym mówiła. |
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a siostra czasem wpada do mnie na obiadek, zeby odstresować się od schabowych![]() muszę jednak przyznać, że babcina kuchnia jest przepyszna, a teraz jeszcze bardziej zdrowsza niż dotychczas Co gotujecie dzisiaj na obiadek?? Ja będę miała zupkę z kapusty włoskiej
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
vilya do odkurzacza? Oj tego to bym chyba nie zrobiła... A o fridzie słyszałam same pozytywy Zdaje się że nawet na wizażu jest o niej parę wątków.MARIKA nie strasz bo za parę tygodni też zacznę się pakować TŻ już mi zapowiedział że do końca października mam być spakowana i już pyat co musi mi kupić, zeby potem popłochu nie było jakby coś wyszło za wcześnie Tym bardziej po tym jak ostatnio się wystraszył, że rodzę...---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- wczoraj dzwoniłam do poleconej mi położnej i umówiłam się z nią na spotkanie na koniec listopada - aż się boję ale wydawała się być sympatyczna. To wszystko się robi zbyt prawdziwe Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-06 o 14:04 |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewuszki!
Mika_am - Świetnie, że jednak okazało się wszystko okej!! Pewnie ulgę czujesz na serduchu, co?? Make_up_istka - Mój chyba należy do ludzi, którzy idą na żywioł...liczę, że w sr powiedzą nam dokładnie, jak zachowywać się podczas porodu, jakie pozycje można przyjmować etc. - wtedy mężulek się nauczy .Fajnie, że dowiedziałam się od Was, że nie muszę brać tych majtek jednorazowych - sto razy wolę bawełniane i do tego podpaski. W nas w szpitalu podkłady dają, ale wolę na wszelki wypadek kupić jakieś dłuuugie na noc podpachy i mieć w torbie ze sobą... Co do antykoncepcji "po" - my bite 8 lat stosowaliśmy tylko gumki, ale nie wiem, czy do nich wrócimy...może zdecyduję się na jakieś tabsy, nie znam się na tych sprawach, podpytam ginki mojej. Co do pakowania torby - ja chyba pod koniec listopada wstępnie ją zacznę pakować...chyba wystarczy? Kurczę byłam dziś na obronach reszty ludzi z mojego roku...aż się wzruszyłam...jak te 5 lat szybko minęło...a jeszcze pamiętam, jak na pierwszym roku się wszyscy poznawaliśmy, ech! Teraz prawie wszyscy wyjeżdżają z Torunia, buu...szkoda wielka, nie myślałam, że tak to przeżyję. Dziś wieczorkiem mamy ostanie spotkanie roku, nie mogę w to uwierzyć! Niby nasz rok nie był jakoś super zaprzyjaźniony, ale 5 lat to jednak szmat czasu...wszyscy podziwiali mój brzucholek, bardzo miło mi było .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-06 o 14:09 |
|
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a zupkę jakąś zrobię jutro, a dzisiaj tylko bulion ugotuję ![]() a jak robisz tą zupkę? ja ostatnio robiłam, ale z kapusty białej.
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak na marginesie pomyslec mozna tak samo jak o innej antykoncepcij bo to bardzo prosty zabieg i wiele ludzi sie na to decyduje jak juz wie ze nie chc miec wiecej dzieci. Wiem ze to w PL jeszcze nowosc ale w innych krajach to normalny zabieg. |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3010 |
|
BAN stały
|
Cytrynka, ja mam termin jakieś półtora tyg przed tobą i też zamierzam na koniec listopada się zacząć pakować
myślę że wystarczy. Chyba że po drodze coś się wydarzy.Dziewczyny robicie mi smaka na kapustę! Ja chcę kapuuuuuuuśniak...! Albo łazanki |
|
|
|
#3011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli rodzisz na Kamieńskiego, to tam chyba dają listę położnych i można sobie wybrać?? a czy można wypożyczyć sobie położną, która pracuje na Kamieńskiego do innego szpitala???
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-06 o 14:23 |
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łazanki . Ja dziś nie mam obiadu, muszę jechać do miasta, więc pewnie wszamam z mężem jakąś zapiekankę i tyle. A co do terminu, to chciałabym, żeby mi się przesunął na styczeń...ale to chyba wątpliwe, bo mój mały jest tydzień młodszy, niż om. Przynajmniej według usg mojej lekarki...bo jak robiłam usg prywatnie, to wiek dziecka pokrywał się z om . Sądzę, że to się później wszystko okaże.A naleśników nie umiem smażyć...mąż zawsze wieczorem to robi - jest mistrzem i przewraca je pod sufitem, hehe. A ja na drugi dzień robię farsz i podsmażam. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-06 o 14:22 |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() został mi wywar z gotowania mięska na farsz do pierogów, więc postanowiłam to wykorzystać, a wczoraj z pozostałego farszu zrobiłam pyszne spaghetti z mięskiem i sosem pomidorowym![]() nie mam pomysłu na jutrzejszy obiadek też myślałam o naleśnikach i może jutro zaserwuję
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
robisz ta zupkę dodajesz jeszcze inne warzywka?
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-06 o 14:23 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze nie mowic o jedzeniu! Dosc ze nie spie od 4 to dopiero za godzine resteuracje otwieraja a jestem strasznie glodna
Juz nawet patrzylam czy w mini barku w pokoju cos ciekawego jest ale tam sam alkohol, chipsy i czekoladki
|
|
|
|
#3016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wywar mięsny (mi został po mięsie do pierogów), przyprawy wg uznania, 2 marchewki, pietruszka korzeń i nać, kawałek selera, wszystko trzesz na tarce, kapustę siekasz i gotujesz w osobnym garnku aż zmięknie, następnie wszystko łączysz i posypujesz natką pietruszki inni dodają zasmażkę, jeszcze inni zabielają śmietaną, można dodać ziemniaki moja zupa wyszła tak gęsta, że pominęłam ziemniaki
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Dziekuje! San Francisco California, takze czekam
![]()
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o problem chłopa przy porodzie, to nie jestem entuzjastką. Na pewno nie namaiwanie i zmuszanie, bo może mieć odwrotny skutek.
|
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
kolega właśnie leci do Berkley, to po drodze, także czekaj cierpliwie
![]() jak nie będzie w ciągu 3 godzin, to znaczy, że go na lotnisku zatrzymali ![]() zupa i naleśniory będą zimne![]() mój mąż tam często jeździ na uniwerek a ja bym chciała kiedyś też pojechać, zobaczyć tą ulicę Lombard no i most
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-06 o 14:39 |
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spadną;-)
|
|
|
#3025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym sie twoj M zajmuje? |
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- naprawdę lepsze bawełnioki, ta siatka na pewno na dupsku się odgniata;-)
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3028 |
|
BAN stały
|
hawea tak rodzę na Kamieńskiego i położna jest z Kamieńskiego. Poleciła mi ją położna prowadząca SR
Nie wiem czy w szpitalu dają taką listę, przecież opłacenie sobie położnej chyba nie może być aż tak oficjalne - ani się z nią nie podpisuje umowy ani nic, tylko tak naprawdę ustalenia ustne Nie wiem czy można ją "wypożyczyć" do innego szpitala. Nie w każdym można w ogóle mieć swoją opłaconą, z tego co wiem to też niechętnie patrzą na takie położne spoza szpitala (podobno na klinikach można "przemycić" swoją), bo prawda jest taka, że to te pracujące w danym szpitalu są za nas odpowiedzialne a nie ktoś dla nich obcy.Muron, nieprawda że zabieg jest nieodwracalny - w 70% przypadków da się powrócić do stanu pierwotnego Niemniej jednak nie przekonuje mnie to zupełnie. A nóż zachcę mieć jeszcze dzieci a mój TŻ będzie należeć do tych nieszczęśliwych 30% Ha, zdaje sie że z miesiaczkami masz takie same wspomnienia jak ja - okropny ból, przy którym działał jedynie Ketonal Forte, omdlenia, wymioty i dzień lub dwa wycięte z życiorysu - nic nie działało... Jak zaczynał mnie boleć brzuch to zwalniałam się i brałam szybko taksówkę i wracałam do domu, bo wiedziałam że sama już nie dam rady ani dojść pieszo ani dojechać tramwajem. Płakałam już na samą myśl o bólu, kiedy miałam dostać okresu, a byłam daleko poza domem i nie miałam tabletek... A nie powiem żebym była niewytrzymała na ból! Jak bardzo cierpiałam, to nie pozwalałam nikomu na przytulenie czy na cokolwiek i odpychałam od siebie ludzi, więc już ostrzegam TŻ że może się zdarzyć że będzie musiał po prostu być i wspierać mnie duchowo przy porodzie, bo nie wiem czy dam się dotknąć
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-06 o 15:02 |
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
chyba mi się rozrząd przestawił, prawdopodobnie był żle zamontowany (dodam to 2 tys. zł) i czeka mnie synchronizacja, mycie silnika i usunięcie wycieków z 700 zł: łóżeczko, materac, przewijak, komoda i torebka dla mnie-)
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam obawy bo to w koncu zabieg ale sadze ze o wiele bardziej bezpieczny niz faszerwoanie sie tabletkami cale zycie Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-10-06 o 15:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

Ręka mnie boli okropnie 

.

Haters Gonna Hate 
robicie mi smaka na kapustę! Ja chcę kapuuuuuuuśniak...! Albo łazanki 

Juz nawet patrzylam czy w mini barku w pokoju cos ciekawego jest ale tam sam alkohol, chipsy i czekoladki