|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() Ja tam żadnych rozstępów nie widzę
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz smaruję się oliwką i mam nadzieję, że nie pojawi się ich więcej
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Cenowo są przystępne,nie da się ukryć. Ja naprawdę odwiedziłam wiele sklepów i mnóstwo wymacałam,hehe
Jumper jest stabilny,nie sztywny, a gondola jest głęboka (niektóre wózki wyglądają,jakby dziecko miało zaraz z niego wypaść!) Osobiście to mój numer 1,nie chcę już chodzić i zaprzątać sobie głowy innymi
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Stysia -piękny brzuch i naprawdę mało przytyłaś gratulację
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia 87czarna - zazdroszczę kopniaczków ja już nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy dzidziusia a dziś zaczął mi się 13 tc więc jeszcze poczekam . a co do wymiotów -też jestem w grupie szczęściar które nie wymiotowały tylko 1 raz wiec jest ok ![]() a teraz siedzę w domku i się nudzę naprawdę już nie mam co robić .... już ponad miesiąc na l4 i na przemian net telewizja książki ... |
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Można dostać do glowy,co?
Ja umieram z nudów,dlatego tak się cieszę,że wracam już w sobotę do Polski!
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() A ja od jakiegoś tygodnia czuję ruchy mojego maleństwa. Wczoraj tak mnie mocno kopnęło, że aż zabolało Dziś umówiłam się na II usg genetyczne. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie jak po maśle ![]() Tak piszecie o tyciu w ciąży. Ja przytyłam 1 kg, a obecnie jestem w 18 tyg. Mam nadzieje, że dalej pójdzie tak gładko
|
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna tu też się będziesz nudzić w Polsce nie ma co robić
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
ego_ego,nie kracz! :P <nono>
Tutaj nie mam nawet z kim się spotkać,a w Polsce,w domu jednak zostawiłam swoich znajomych Mam nadzieję,że będzie się coś działo i nim się obejrzę będzie marzec
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!!!
Stysia, gratulacje!!! Blackrose, mnie tez tak w nocy raz zlapalo a raz w sklepie myslalam ze zemdleje. Tak z boku, z tylu, jakby nerka. Nie wiem co to. Postanowilam rozpoczac kompletowanie wyprawki Czytam was czesto ale nie zawsze mam czas odpisac. Czarna, fajnie ze juz wracasz do domu, do rodziny, zawsze tak jakos fajniej, a nawe jesli nuda to swojska Czekam na mustele, mama mi przysle bo w Anglii nie ma a ja sie uparlam ze mustele wlasnie chce. 18 tydzien 2 kilo na plusie, nie wiem ile z tego ciazowy brzuszek a w jakim stopniu sie otluscilam, ale przynajmniej dzidziolkowi cieplo. Dzis mam wizyte u poloznej, ciekawa jestem jak bedzie. Nastepne usg w 21 tygodniu, mam nadzieje ze to nie za pozno. Trzymajcie sie dziewczyny ![]() ps. Gossik, w ktorym ty tyg. ciazy jestes, bo mnie moj endo powiedzial ze tak do 18 to tsh moze niskie byc jeszcze. ale my pewnie mamy inne problemy tarczycowe. Trzymam kciuki zeby tylko ci sie wszystko wyrownalo. |
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę trzymać kciuki |
|
|
|
|
#3281 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze na dodatek od paru dni tak mi się odbija że aż mi głupio nie mogę się powstrzymać Cytat:
tylko mdłości straaaszne ja też jestem bardziej zmęczona teraz w II trymestrze właściwie już niż w I śpię do południa i właśnie codziennie mnie głowa boli a apap mi nigdy nie pomagał a to jedyne chyba co można brać Cytat:
już normalnie czekam z utęsknieniem na to narazie skończyłam 14 tydzień we wtorek i coraz bliżej czekam z niecierpliwością. strasznie fajne uczucie musi być ![]() Cytat:
śliczny jest naprawdę zgrabny i taki okrąglutki ![]() Cytat:
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Czarna uwazaj na siebie jak zamierzasz zime w polsce spedzic zapowiadaja sroga w tym roku...a ciekawe jaka tu bedzie.....hmhmhmh??????? ?
|
|
|
|
#3283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety w pracy ...czasami zazdroszcze wam tego ze mozecie sie ponudzic w domu. Ja pracuje od 9 do 17. w domu jestem przed 18-sta, nim zrobie cos do jedzenia a potem ogarne chaos w domu jest juz osma malo mam czasu na cokolwiek tak w ciagu tygodnia.
|
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eirene1987, zobaczysz,jaka będziesz dumna ![]() ![]() ![]() Już niedługo,dni szybko uciekają![]() trzyrazyi,jakoś muszę :P Nie będę się zapuszczać w teren,więc pewnie większośc czasu spędzę rodzinnie w domu Może aż taka sroga nie będzie i uda mi się gdziekolwiek wyjść
|
|
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
a czy czujecie juz ruchy Waszych maleństw??ja rozpoczęłam 18 tydzień i nic.....nie wiem czy już powinnam coś czuć, czy jeszcze za wcześnie....
|
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Castia, i dobrze, powinnaś być zadowolona z Guzika Jak się czujesz, lepiej? Monika267, ja mam ft4 w ng/dL i wynosiło ostatnio 0,68 (norma od 0,58 do 1,64). Czyli niziutko...i do górnej granicy daleko. Choć miesiąc wcześniej było 1,08 czyli nieco lepiej. A TSH 0,29 (norma od 0,34 do 5,60) ale moja endo dla odmiany twierdzi że w ciąży w ogóle się go nie sprawdza. Mam nadzieję ze samopoczucie mi się poprawi, jak na razie jest bez zmian ale to raptem kilka dni. A Ty spore dawki bierzesz Aja, super że maluszek tak pięknie rośnie Marsylia, a gdzie można znaleźć normy ft4 dla ciężarnych? Nie wiedziałam że są różne w kolejnych trymestrach. Ty masz ładne wyniki To był ból...chodziłam sina i spuchnięta przez dwa dni ![]() 87czarna, gratuluję kopniaczków ![]() Stysia, śliczny duży brzucholek Iweczka, ja robiłam PAPP-Ę bo miałam za darmo ale gdyby nie to nie chciałabym Iwa00, też śliczny brzusio Agattek, |
|
|
|
#3288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyprawka z M jak Mama: Dla Ciebie:
|
||
|
|
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewuszki
wlasnie wrocilam z synkiem ze szkoly i po drodze wjechalismy do Mc Donalda tak mi sie jakos zebralo na hamburgera ;D.....jezeli chodzi o ft4 w ciazy to ono jest najwazniejsze Tsh skacze i nie ma sie co przejmowac a badania powinna zrobic kazada kobieta ktora chce dziecko lub jest w ciazy bo nie raz tarczyca nie daje zadnych objawow ......dziewczynk i ja niby przytylam 2kg prawie 14tydz a wygladam jakbym z 5 przybrala ......masakra
|
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, dzis wielki dzień- usg
pamiętacie jak wam pisałam, że mi sie kilka razy synek śnił ![]() ale teraz w ostatnim tygodniu mi sie dwa razy sniła dziewczynka i w dodatku znalałam w domu kilka odłozonych ciuszków- całkiem nowych- rózowych a do tego w ostatnim tygodniu zaczęły mi sie bardzo podobac wózki x-landera w kolorze fuksji no i... dzis miałam usg- dziewczynka Ponoc ma usta jak Angelina Jolie i lekarz od razu wiedział, ze będzie girl, a potem ukazały sie te dolne usteczka, które dostrzegł najpierw mój małż, potem lekarz, a ja jakos nie mogłam zobaczyć ![]() Dzidzia jest zdrowa, była grzeczniutka w czasie badania, więc spokojnie wszystko pomierzył... dzis usg 18 TC i 2 dni, wielkośc dzidzi jest nieco większa tak na 18 TC i 6 dni, czyli cały czas duza mi rośnie ![]() ale mam tez małe zmartwionko- łozysko jest na razie przodujące i jesli się to nie zmieni to jest wskazaniem do CC To się nazywa ironia losu, są laski co marzą o cesarce i lekarze im nie daja skierowania, a ja marzę o drugim wspaniałym porodzie w domku, a tu nie wiadomo, czy sie uda. Tzn. lekarz powiedział, ze jest duża szansa, że łozysko przestanie przodować, bo niby tak sie dzieje w wiekszości przypadków, więc będę sie starała myslec pozytywnie ![]() W 25 TC musze zrobic kolejne usg i wtedy będzie juz wiadomo, czy łozysko nadal przoduje, czy sie podniesie. na szczęscie mam je na tylnej ścianie, nie na przedniej, więc jest duża szansa. A wiecie, ze kiedys miałam taka głupia mysl, ze pierwsze dziecko sn w szpitalu, drugie sn w domku, to jeszcze tylko cc brakuje mi do doświadczenia, no i nie wiem, czy nie wykrakałam Tak więc laski, co chciałyście miec Cc możecie teraz miec satysfakcję ( nie, no sorki, tak sie troche wyzłosliwiam, bo mnie to zmartwiło, musze odreagowac ) no ale najwazniejsze, że zdrowa dziewczynka ![]() No dobra zdradze Wam imię, będzie nazywała sie Franciszka
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-06 o 16:14 |
|
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
Chcialam Wam pokazac moje brzusio ale mam problem z zaladowaniem pliku(zdjecia )i watpie zeby mi sie to udalo ;(
---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Niutka1 gratuluje dziewczynki ....Boze jak ja bym chciala dziewuszke pomarzyc dobra rzecz bo jakos wszyscy mi mowia ze chlopca bede miec choc ja mam przeczucie ze dziewczynke-chociaz w I c tez tak mialam a chlopak sie urodzil hehe wiec z moimi przeczuciami to i teraz tak bedzie.
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję dziewczynki zazdroszczę tez chce usłyszeć na 2 usg ze córeczka ![]() |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
niutka gratuluję dziewczynki
![]() A ja dzisiaj właśnie dostałam od okulistki wskazanie do cc. Ale zaskoczona nie jestem. |
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
niutka! to super
gratulacje! ![]() Frania mała prześliczne imię, bardzo mi się podoba ![]() to możesz kupować różowe he he same dziewczynki tutaj normalnie prawie, jeny kiedy mój maluszek się objawi w końcu! już się nie mogę doczekać ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Tity a jaką masz wadę wzroku? |
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
blackrose4u gratulacje pierwszych kopnięć
super ta wyprawka do szpitala już sobie druknęłam ![]() Niutka1 gratulacje dziewczynki a nie wiem na pewno pisałaś ale nie pamiętam - masz parkę chyba już tak? czy to będzie trzecia dziewczynka? a co do cesarki no życzę ci aby jednak to łożysko wróciło na miejsce ale jeśli nie no to trudno - mus to mus![]() a co do snów to mi się dziś śniło że urodziłam chłopczyka i zasnęłam zaraz po porodzie na tydzień... po tygodniu jak się obudziłam to moje dziecko już mówiło, było takie jak powiedzmy roczne wyglądem i mówi do mnie "o mamusia, czekaj muszę kupę zrobić żebyś musiała posprzątać po mnie" a ja miałam taki żal do losu że przespałam ten tydzień kiedy moje dziecko rosło
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka1 gratuluję
kolejna dziewczynka na wątku Kiedy ja się doczekam usg i informacji o płci ![]() Do mojego gin idę za tydzień, ale wątpię, żeby płeć powiedział, to będzie 17tc ![]() Dzisiaj umówiłam się na usg 4D, ale dopiero na 2 listopada był wolny termin, który mi odpowiadał potem się okazało, że i tak robią od 20tc, a ja akurat będę w 20tc, i chyba dopiero wtedy poznam płeć ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- I muszę się wam pożalić, zaczęło się śmiesznie, rano leżąc w łóżku w półśnie usłyszałam jak mój kto dobija się do domu, i wystratowałam z łózka żeby mu drzwi otworzyć, tylko, że noga mi strasznie zdrętwiała, i kiedy na nią stąpnęłam wylądowałam na podłodze, co śmiesznie wyglądało, ja wyskakująca z łózka i lądują na podłodze choć mój tż się bardzo wystraszył, bo myślał, że zemdlałam czy coś ![]() I w połowie dnia zaczęłam mnie boleć noga w kostce, teraz bardzo mnie boli, troszkę spuchła, i nie mogę na nią stąpać
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiesz co? wyślij szybko TŻ po Altacet ale w żelu i rób okłady, opuchlizna zejdzie i pomoże, byle szybko wiesz? |
|
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
niutka gratulacje dziewczynki
nie pamiętam czy już masz wpisaną dziewczynke na pierwszej stronie ale jak coś to wpisać?iizabelaa leż i tak jak pisze deneb wyślij męża po altacet |
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak to będzie jutro ![]() Czy wy macie problem z drętwieniem kończyn?
|
|
#3300 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chłopiec jest środkowy. Dziewczyny, nadzieja we mnie wstapiła, doczytałam na opisie, ze moje łozysko jest przodujące brzeżnie, czyli nie całkowicie przoduje, tylko kawałeczek i naprawdę jest duża szansa, że sie przesunie i podobno nawet jeszcze w 32 TC może sie przesunąc, tak że poród SN będzie mozliwy, więc trzymajcie za mnie kciuki ![]() gratuluje kochane pierwszych ruchów dzidziusia ale dzisiaj dobry dzien dla mnie, zaczynam się naprawdę bardzo cieszyc, że dziewczynka ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
iizabelaa - ojej, koniecznie altacet i obserwować, najwyżej na pogotowie podjedż, moze trzeba prześwietlic, czy nic sie nie stało ![]() jesli chodzi o drętwienie kończyn, lub np mrowienie itd... to niedobory magnezu i potasu, w 2 trymestrze często wystepuja, mozna brac aspargin lub jakis dobry preparat magnez+wit B6
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Jumper jest stabilny,nie sztywny, a gondola jest głęboka (niektóre wózki wyglądają,jakby dziecko miało zaraz z niego wypaść!) Osobiście to mój numer 1,nie chcę już chodzić i zaprzątać sobie głowy innymi
kiedy poczuje pierwsze ruchy dzidziusia a dziś zaczął mi się 13 tc więc jeszcze poczekam . a co do wymiotów -też jestem w grupie szczęściar które nie wymiotowały
Ja umieram z nudów,dlatego tak się cieszę,że wracam już w sobotę do Polski!
i jeszcze na dodatek od paru dni tak mi się odbija że aż mi głupio nie mogę się powstrzymać
....a z wami jak jest ????Na dodatek taka zmeczona jestem ze szok i obudzilam sie ze strasznym bolem glowy.....a jak wasze samopoczucie ....pozdrawiam

To był ból...chodziłam sina i spuchnięta przez dwa dni