|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Mamuśki wpadłam tutaj pogratulować Wam i życzyć spokojnych dziewięciu miesięcy
Sama jestem mamą czerwcową 2010.Ależ ten czas szybko zleciał...Cieszcie się swoim stanem i wysypiajcie |
|
|
|
#1952 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja bym pobiegła na betkę na twoim miejscu, od razu będziesz wiedziała co i jak Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki już po pracy
Siedze i zajadam czekolade ta truskawkową ![]() :brzyda l: Pyszna! A potem znowu bede co chwila wychodzic do łazienki na ....... bączka Momentami zwalam na kota który śpi z nami bo TŻ juz tego nie ogarnia Znowu nie jem niewiadomo czego ale wzdęcia mam straszne ![]() Gdzie moja Darusia?? Wpadnij na czekolade
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 33l ale to pierwsza ciaza. Tzn mam nadzieje ze dostane Jutro idę na pierwsza wizyte do pana prod, to powinnam cos wiedziec wiecej. Bedzie to 4tc i 5dz - (licze od dnia @ chyba tak to sie liczy :P ) Myslicie ze można już cos zobaczyc??? W ubiegły piatek byłam u lekarza bo martwiło mnie dlaczego nie ma @ to nic nie widział (3tc) Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A w ogóle nie jest to dziwne... ???? nic mnie nie boli poza piersiami, nie mam zachcianek, nie mam mdłosci - wszystko normalnie. Nie odczuwam zmeczenia... Jedyne co, to często jestem głodna jak na mnie. Czuje sie tak samo jak 1,5msc temu gdy nie byłam w ciazy . Ma tak ktoś, ze nic nie czuje
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2010-10-06 o 19:27 |
||
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
Też się martwiłam brakiem objawów - do wczoraj (6 tydz.) - mdłości od 11.00 do 13.00. Ciesz się normalnością mamcia póki możesz.
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy nic sie nie martw, moze w ogole nie bedziesz miala zadnych objawow, tak jak ja, a moze to za wczesnie, mnie dzisiaj bola jajniki nie wiem czy to normalne
|
#1957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakos dziwne to dla mnie bo po prostu czasem az zapominam ze jestem w ciazy Współczuje tych mdłosci. Jestes wtedy w pracy czy domku? Nie wyobrazam sobie, ze moge np rozmawiac z klientem w pracy i nagle chce mi sie wymiotowac ! Przeciez nad tym sie nie hamuje.. co wtedy Boje sie ich ![]() Cytat:
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co mi padło chyba na sklerozę, bo przeczytałam dwie strony i juz zapomniałam co której miałam napisać, więc napiszę ogólnikowo: co do szefowej i jej "wielkiej radości" olałabym ją siekiem prostym, gwarantoany czas pracy to 8 godzin, pomachałabym kodeksem pracy, albo poszła na zwolnienie. Dzisiaj po pracy szorowałąm do sklepu po moje ulubione na śledzie, zamiast rolmopsów kupiłam dwa słoiki w zalewie octowej i jeden juz się skończył, haha do tego małż zrobił, spaghetti i jestem pełna jak beczułka. dzisiaj w pracy jak stawałam od biurka i gdzieś się przechadzałam to trzymałam ręce w kieszeniach, bo miałam rażenie, że każdy obserwuje mój coraz większy brzuszek, a przez dżinsy zrobił się jeszcze większy acha, dzwoniłam w dwa miejsca o betę i w jednym cena: 17 zł w drugim: 70 więc wiadomo że zrobię gdzie taniej, za miejsce i nazwę się płaci więcej, co jest ityrujące. |
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina a u Ciebie ktory to miesiac, u mnie 9ty tydzien i normalnie mieszcze sie w swoje spodnie, brzusio jest tylko leciutko spuchniety, gdzies tam wyczytalam ze jak szybko "wywala" brzuch to bedzie dziewuszka
ddaaisyyy wiem, ze pobolewaja jajniki, no ale dzis to mnie okrutnie bola, zauwazylam ze po zastrzykach bola mnie bardziej
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
trwa 7 tydzień, problem w tym, że mam taką budowę, dość wąską miednicę i kilka kilo do przodu bo lubię sobie to i tamto podjeść. rano mam w miarę płaski brzuszek ale jednak z wypukłością w okolicy pempka, a teraz się to robi coraz większe, chociażby dlatego że dużo piję wody i herbat, no i jako że zima idzie, to ja zawsze i tak przybierałam na wadze, nie uprawiam teraz letnich sportów więc suma sumarum to się wszystko skumulowało
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
a to takie uwypuklenie pod pepkiem tez mi sie zrobilo, bo brzuszek to mialam az wklesly, a z ta waske miednica myslisz ze dasz rade urodzic naturalnie? mi na pierwszej wizycie gin nakazal sie nie obzerac juz od pierwszych miesiecy, bo jestem mega chuda w biodrach i dziudzius musi byc malusi zebym dala rade
no ale z tego co sie orientuje to ta miednica nie jest regula, czasem b.szczuple kobitki rodza bez problemow
|
#1962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w I ciąży też miałam takie upławy.Bez zmiany kilku wkładek w ciągu dnia ani rusz. Teraz też mam tak samo. A predyspozycji nie mam i nigdy nie miałam do grzybicy. Cytat:
To na prawdę trwa... U mnie deko extremalnie aż 27h ![]() Na izbie przyjęć możesz 3x dłużej (niż 35min)czekać na swoją kolej...Przykra rzeczywistość służby zdrowia. Cytat:
Echo serca mój gin wykonywał na każdej wizycie od momentu jak pierwszy raz je usłyszał. Cytat:
Natomiast mam mega blokadę jeśli chodzi o piersi A potem znowu bede co chwila wychodzic do łazienki na ....... bączka Momentami zwalam na kota który śpi z nami bo TŻ juz tego nie ogarnia Znowu nie jem niewiadomo czego ale wzdęcia mam straszne ![]() [/QUOTE]ja też
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mówił mi to każdy gin u którego byłam, ale też nie kazali się tym martwić. moja mama miała tak samo i poradziła sobie bez problemów. |
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() druga córka trzymam cie za słowo ![]() Cytat:
a nie był to czasem żart? nawet nie chce mi się wywnętrzać bo to poniżej wszelkiego poziomu.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
katarzynka00 wczoraj znajoma kolezanka pielegniarka mi opowiedziala, ze w zeszlym tygodniu jedna dziewczyna z naszego miasteczka urodzila na izbie przyjec tutaj bo wlasnie do szpitala nie zdazyla, a ja jej mowie ze takie szybkie porody jeszcze u pierworodek to zadko sie zdarzaja
no ale tak mysle jesli w domu mi odejda wody to co laduje sie do auta i jade i te wody tak dalej sobie odplywaja w samochodzie az dzidzius nie bedzie mial w czym sobie plywac czy jak to sie odbywa? wiem wiem zaraz mnie tu zganicie, ale porod to dla mnie czysta abstrakcja
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1967 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ale ja dzis zmęczona, wzdęcia znowu mnie mordują wieczorne :/ |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No po tym jak ja udałam się do szpitala i trzy dni tak sobie leżałam to wieczorem się zaczęło. Jakoś skurcze miałam w ciągu dnia ale nie myślałam,że to już to, koło 23 były w miarę regularne. Ale nie bolały bardzo, raczej tak lajtowo No i koło 2.30 Czaro był już z nami. Pamiętam, że najgorsze były trzy ostatnie. A i epizod straszny miałam podczas tych ostatnich partych, złapał mnie skurcz w łydce. A wszyscy zamiast porodem zajęli się łydką Także nie zawsze trwa to aż tak długo. katarzynka00 bardzo się męczyłaś? aż 27 h?
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-10-06 o 20:58 |
|
|
|
|
#1969 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki, genetyczne trzeba zrobic koniecznie w 12tyg ciazy? ja dzwonilam do przychodni to najblizsze terminy sa na polowe listopada, wiec bylam dzisiaj sie spytac czy mnie przyjmie ( w piatek mam 12tyg) niestety nie chcial
do tego powiedzial ze tu nie maja takiego sprzetu i moja gin mi zle wypisala skierowanie chodzenie na nfz!!! ile kosztuje prywatnie to usg? moria44 moze ty wiesz? jestes z Łodzi jak ja. Jak sie czujecie? ja kiepsko, strasznie mnie mdli wieczorem i nie wiem dlaczego, do tego gardlo mnie pobolewa. najlepsze jest to ze gdy jade do tesciow lub babci i tam spie jest mi dobrze a w domu zdycham cale wieczory...nawet mnie mdli od samego patrzenia na monitor rzadko tu zagladam nie mam cos sily, cala chodze slaba. nachodza mnie mysli czy nie zmienic lekarza prowadzacego...a moze taka moja natura?---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka ja tez mam takie wzdecia cokolwiek bym nie jadla, masakra po prostu
![]() katarzynkaoo to mnie troche uspokoilas z tymi uplawami, z tymze u mnie takie uplawy to zazwyczaj byl poczatek grzybicy albo jakas bakteria francowata, lekarz mi mowi ze mam bardzo zachwiana flore bakteryjna i za czesto sie myje chyba Ale jak tu sie nie myc nooo A co do dowcipnego USG to ja tez nie mam nic przeciwko, juz sie przyzwyczailam totalnie, ae chcialabym w poniedzialek wziac mojego TZta i nie chce zeby go wstrzasnal widok lekarza wkladajacego wielka palke wiadomo gdzie jeszcze sie biedak zalamie, zreszta chyba moze to byc niekomfortowe dla niego, dlatego wolalabym tym razem przez brzuszek![]() ja uciekam spac dziewczynki, bo jutro do pracy a w nocy nie spalam za specjalnie. pozdrawiam i zycze milej nocki
|
|
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka przyszła na swiat na schodach. Zaczelo sie, wujek zadzwonił na pogotowie, ciotka chciała juz na dworze czekac i z pierwszego pietra nie zdazyla zejsc...to ci błyskawiczna akcja Mówia ze jak wody nie sa zielone to don't panic.Nie trzeba sie zrywac na biegu do szpitala. Wód rzekomo jest ok 1,5l U mnie tyle mogło być-pęcherz miałam przebijany i chciałam zobaczyć na podsuwaczu ile wyleciało i jak to wygląda na przyszłość.Ale koleżankom leciało i leciało i końca nie było widać. Mi np na dużo przed się sączyły, ale mają zdolność do regeneracji. Mi przebili pęcherz ok 20 a dopiero o 7rano urodziłam. troszkę...Wtedy, tam to straciłam poczucie czasu że z poniedziałku zrobił się wtorek mimo to chcę jeszcze raz przeżyć poród ![]() Może byłoby inaczej gdyby poród nie byłby wywoływany.Może... Może i dobrze że było jak było. Cytat:
![]() dobranoc
||
|
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
listopadowa - termin poprawiony. Zdjęcie cudne, super że wszystko ok!!
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie Was znalazłam hi hi
Termin na 4maja 2011r ;-) wiek 26lat Więc proszę o wpisanie na listę ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-06 o 23:25 |
|
|
|
#1974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki! Ha, już czwartek
jeszcze tylko piątek i weeeekend Cytat:
A gardło mnie też co rusz pobolewa. Wczoraj wypiłam trochę zimnej coli i zanim wróciłam z kina do domu ledwo przełykałam ślinę. Ale dziś jest już lepiej po wczorajszej kuracji.Tak, genetyczne najlepiej zrobić między 11 a 13 tyg. lepiej zrobić wcześniej niż później więc koniecznie szukaj lekarza. Dzwoń po wszystkich przychodniach i powiedz jaką masz sytuacją. Może akurat ktoś zrezygnuje z wizyty. Ja gdy chodziłam na NFZ parę lat temu to było tak w mojej poradni, że na zwykłą wizytę czekało się 2-3 miesiące więc jeśli ktoś miał jakąś pilną sprawę, to można było przyjść pod koniec dyżuru lekarza i zapytać czy Ciebie przyjmie na koniec, jako ostatnią pacjentkę. Dzwoń i pytaj. Ew. prywatnie ale nie jest to tanie badanie, ja chyba coś około 200-250zł zapłacę. Ja idę do Dr Dudarewicza ale na październik z tego co wiem nie ma do niego już wolnych terminów, trzeba się 2 tyg. przed planowaną wizytą umawiać. Podaję Ci kontakt, jeśli niczego nie znajdziesz to próbuj: http://www.usg-3d.pl/cennik.html Jest jeszcze b. dobry dr Kaczmarek. Cytat:
Napisz coś więcej o sobie, masz już jakieś zdjęcia z usg?
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-10-07 o 07:26 |
||
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
zasiadłam z kubeczkiem herbaty a tu nie ma za wiele lektury to idę do łóżka,poturlam się z córką, albo córkami ![]() dziś popołudniu jedziemy na basen.W końcu nic nam nie stoi na przeszkodzie.
|
|
|
#1976 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobietki
Cytat:
To za tydz. może już będziesz widzieć płeć, super. A co chciałabyś usłyszeć od lekarza?? Chłopiec czy dziewczynka??Ja chcę córkę, a mój mąż synka
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Krucza u mnie było tak samo.
Doszło do tego , że po wizycie określającej płeć(byłam sama) nie umiałam powiedzieć mu przez tel że będzie córka. Z jednej strony cieszyłam się że jest po mojemu, z drugiej było mi jakoś dziwnie przykro-głupie uczucie. Teraz pójdzie ze mną to sam się dowie. Chyba ze 3x był ze mną na wizycie.Ja wizyty miałam co 2-3tygodnie.
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie ciężaróweczki porankowo!
listopadowa, pięknego dzidziulka masz "na stanie" ![]() Jak się dziś mamy czują? Ja mam dziś pierwszą wizyte Dziś nie czuję się najlepiej. Jakoś mnie tak lekko mdli, brzuchal pobolewa.. |
|
|
|
#1979 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
Tak mam zdjęcia ale mało co na nich można rozróżnić W poniedziałek idę na wizytę i strzele mu trochę fotek ;-) Będzie już prawie 12tydz więc ładnie będzie już wszystko widać ;-) A co o mnie? Jestem nauczycielką, obecnie na zwolnieniu -duże nadciśnienie ;-/ W 1 ciąży też tak miałam i skończyło się gestozą mam nadzieję że tym razem będzie ok bo już jedno cięcie pionowe mam i teraz wolę poziome ;-) Nie wyobrażam sobie, zeby rodzić normalnie i dlatego też cesarka one more time ;-)
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-07 o 08:56 |
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
AlicjaH witamy!
DariaKom - ja tez dziś mam wizytę na 18, a Ty na którą idziesz? Trochę się denerwuję, już bym chciała być po i wiedzieć że nadal wszystko ok..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

Ale ja bym pobiegła na betkę na twoim miejscu, od razu będziesz wiedziała co i jak
.
Momentami zwalam na kota który śpi z nami bo TŻ juz tego nie ogarnia
Znowu nie jem niewiadomo czego ale wzdęcia mam straszne 

).
, ale lekarz mówił że jest ok).

wiecie co mi padło chyba na sklerozę, bo przeczytałam dwie strony i juz zapomniałam co której miałam napisać, więc napiszę ogólnikowo: co do szefowej i jej "wielkiej radości" olałabym ją siekiem prostym, gwarantoany czas pracy to 8 godzin, pomachałabym kodeksem pracy, albo poszła na zwolnienie. Dzisiaj po pracy szorowałąm do sklepu po moje ulubione na śledzie, zamiast rolmopsów kupiłam dwa słoiki w zalewie octowej i jeden juz się skończył, haha do tego małż zrobił, spaghetti i jestem pełna jak beczułka. dzisiaj w pracy jak stawałam od biurka i gdzieś się przechadzałam to trzymałam ręce w kieszeniach, bo miałam rażenie, że każdy obserwuje mój coraz większy brzuszek, a przez dżinsy zrobił się jeszcze większy
no ale z tego co sie orientuje to ta miednica nie jest regula, czasem b.szczuple kobitki rodza bez problemow

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

do tego powiedzial ze tu nie maja takiego sprzetu i moja gin mi zle wypisala skierowanie