Akwizytorzy i handlowcy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-05, 11:48   #1
ilo16na
Zakorzenienie

Akwizytorzy i handlowcy

Dzis idac do fryzjera,napotkalam mlodego przystojnego i milego czlowieka "wciskajacego"perfumy .Byl na tyle mily ze kupilam, wydalam ostatnia kase a do tego to 4 perfum Kiedy ja je zuzyje?

Napiszcie czy takze ulegacie uprzejmym panom czy tylko ja jestem taka sierotka

Nie jest najgorzej,pocieszam sie sama. wydalam tylko 10 zl,faktycznie pachnie dlugo jak wmawial pan( jakiez on mial ladne oczy ) pachne juz 5 godzina i to tak solidnie wiec oK a np perfumy Adidasa wietrzeja na mnie po godzinie

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

Edytowane przez ilo16na
Czas edycji: 2006-07-05 o 14:18
ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 11:49   #2
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4
Dot.: Akwizytorzy i handlowcy

Trzeba sie postawić Ja zawsze zamykam im drzwi przed nosem albo mówie, że już kupiłam i jestem niezadowolona o inaczej to sie przyczepią, trzeba im nawet nie dać dojść do głosu Swoja droga troche bawi mnie to zacięcie z jakim prezentują unikalną kolekcję noży kuchennych
Stary 2006-07-05, 11:53   #3
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

Też mnie czasem zaczepiają tacy na ulicy, ale najczęściej rzucam szybkie "dziękuję", albo odchodzę bez słowa

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 11:54   #4
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

Ja akwizytora nigdy nie ulegam zwłascza na ulicy raz tylko kiedys kupiłam jakos szczotke do masazu od akwizytora co przyszedł do domu to niedosc ze ostatnie pieniadze na nia wydałam to jeszcze kiepska byla
Stary 2006-07-05, 11:57   #5
ciekawa_świata
Wtajemniczenie

aha, a takim co chcą mi coś zaoferować i dokonać prezentacji w domu, to od razu dziękuję, nie muszą nawet nic mówić

ciekawa_świata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 12:01   #6
Aeterna
Zakorzenienie

Zawsze wyciągam rękę, bo przywyczajona jestem do bezmyslnego brania ulotek, mięcia ich i wyrzucania do kosza - i zawsze nieskrępowanie jak coś jeszcze mają mi przy tym Wręczacze do powiedzenia -
mówię: nie, nie kupię.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 12:08   #7
ellaella
Raczkowanie

Ja mówię : nie,dziękuję ,traci pan czas niepotrzebnie ,nawet za darmo tego nie chcę itp....
ellaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 12:34   #8
kuki9
Zakorzenienie

Ulotki biore ale takich perfum nigdy nie kupiłam.
Zaczepiała mnie kilka razy dziewczyna w centrum, że to nowość i niedługo będzie w sephorze za 200 a ona mi tutaj za 50 zł sprzeda-taki bazarowy badziew.Za darmo bym ich nie chciała.
A jak są już bardzo nachalni to bez słowa odchodze.Wiem, że taka ich praca ale mi też się czasem spieszzy
kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 12:44   #9
kasiunia`18
Zadomowienie

GG do kasiunia`18

ja nie ulegam raczej,mówie nie chce i juz

Majusia 19.01.2012r **
kasiunia`18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 12:52   #10
bemolka
Zakorzenienie

ja jestem twarda

ostatnio koleś wciskał mi i TŻ jakies perfumy (koh-samui czy jakos tak), oczywiscie zaczął od tego ze ja dostane gratis jesli TŻ kupi sobie ten smierdzący badziew za jakies 60zł. potem zjechał do 30zł (niech straci ale bedzie tak dobry bo koncz prace juz) i że to wogóle wielka promocja dla wybrańców, bo za pare tygodni wchodzi do perfumerii za ponad 200zł od butelki.
I nie zrobiłam interesu życia
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 16:42   #11
czekoladka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciekawa_świata
Też mnie czasem zaczepiają tacy na ulicy, ale najczęściej rzucam szybkie "dziękuję", albo odchodzę bez słowa

Ja robie identycznie, czasem też robię tzw. "groźną minę" , kiedy zauważę,że patrzy na mnie akwizytor i wtedy on nawet się nie odzywa No, chyba,że nie zauwaze, że się patrzy w moją stronę, to mowie "dziękuję" i nie daję sobie "zajść" drogi - bo z tego, co zaobserwowalam, oni mają taki chwyt, że jakoś tak "zachodzą" czlowiekowi drogę i nie pozwalają przejść obok

A kiedy np. przychodzą do domu, mowie, że NIE i koniec, zamykam drzwi i po bólu. Jeszcze nigdy żaden akwizytor niczego mi nie sprzedal. Gorzej z moim ojcem - jego jest baaaardzo latwo pzrekabacić i namówić np. na paste do zębow po 20 zł, ktora w sklepie kosztuje 5 zł Dlatego zawsze ja albo mama otwieramy drzwi (chyba,że ojciec jest sam w domku, to na pewno jakiś nowy gadżecik kupi ) . On jest taki dobry , ma takie dobre serduszko, że jest łatwym kąskiem dla akwizytora .
Te duże i te małe. Obronne i bezbronne.
Rasowe i kundelki.
Dla nas ważne są psie drzwiczki,
psie smutki i psie marzenia.
czekoladka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 16:52   #12
amika79
Wtajemniczenie

Jak ja nie lubię domokrążców. Grrrr .

Nie ulegam nigdy. Nie ważne czy to na ulicy czy w domu. Jak taki/taka puka do moich drzwi to zawsze z groźną miną pytam jak tu wszedł i dodaję, że nikt z mieszkańców nie życzy sobie takich "odwiedzin". Poganiam tak wszystkich, akwizytorów, osoby śmiecące na klatkach ulotkami itd.
Stary 2006-07-05, 17:13   #13
Estella
Zakorzenienie

Był już o tym duży wątek.
Nigdy nie kupuje takich rzeczy, bo dla mnie to w większości kicz i mało wytrzymałe rzeczy. Na szczęscie do domu nie przychodzą.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 18:36   #14
_Ya
Zadomowienie

Ja uwielbiam jak przychodzą do domu. Zawsze z nimi dyskutuję i rozważam za i przeciw. Kiedyś wywaliłam do faceta, który chciał mi wcisnąć jakiegoś smrodliwego perfuma, że jestem silnie uczulona na zapachy i ogólnie wymiotuje, puchne, mdleje, byłam ciekawa co on zrobi, ale zobaczyłąm tylko wielkie oczy, bo wylazł mój chłop i mnie zgarnął do domu zamykając tamtemu drzwi przed nosem.
A na ulicy mnie niezaczepiają A szkoda
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 19:24   #15
wskazówka
Zakorzenienie

nigdy nic nie biorę, bo sama byłam w tej branży, tzn. nie perfumowej, ale byłam akwizytorem (całe szczęście ze po 2 tyg. udało mi się uciec, pranie mózgu ludziom robią) więc przeważnie ściemy idą kiedyś na deptaku w lublinie zaczepił mnie chłopak z perfumami, ale chciał za nie 30 zł i za bardzo mi się nie podobały, ot takie sobie, i wmawiał mi że długo będą pachniały, poryskał mi ręce i było ok. 2 h zapachu, a miał być długotrwały... dobrze że się nie skusiłam na nie
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 21:21   #16
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Ja nidgy nie ulegam, zawsze powtarzam takim osobom"

"Gdybym poddawała się namowie każdego pana / pani, jak pan / pani, zostawiłabym u was całe stypendium / wypłate"

Bez słowa odchodzą, ewent mówią "dziekuję"
Stary 2006-07-08, 14:05   #17
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bemolka
ja jestem twarda

ostatnio koleś wciskał mi i TŻ jakies perfumy (koh-samui czy jakos tak), oczywiscie zaczął od tego ze ja dostane gratis jesli TŻ kupi sobie ten smierdzący badziew za jakies 60zł. potem zjechał do 30zł (niech straci ale bedzie tak dobry bo koncz prace juz) i że to wogóle wielka promocja dla wybrańców, bo za pare tygodni wchodzi do perfumerii za ponad 200zł od butelki.
I nie zrobiłam interesu życia
miałam ostatnio ten sam przypadek. perfumy zaczęłam mi "wciskać" pewna dziewczyna, niby że za 2 tyg. mają być w rossmanie za 60zł. a ona mi sprzeda za 30zł., gdy powiedziałam że dziękuję to dodała, że zostałam wyróżniana, że z nią wogóle pogadałam itp. i może mi sprzedać 2 za 30zł. odmówiłam. Dodam, że były to jakieś perfumy Koh Samui
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 14:11   #18
Caramella
Wtajemniczenie

No, ja je kupiłam. Z kumpelą. Oczywiście w Rossmanie ich nie było, a oni zaczepiają ludzi od dwóch miesięcy już, i ostatnio też nas zaczepili, i powiedziałyśmy, że jakoś ich w Rossmanie nie widać, a miały być, facet powiedział tylko "AHA, MIŁEGO DNIA"
who we wish we could be
who we want to be with

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
Caramella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 20:51   #19
Daenerys
Wtajemniczenie

A dziś też akwizytorów widziałam jak szłam z siostrą deptakiem. Zresztą oni tam chyba często koczują, bo ilekroć tam jestem to ich widzę.

Sprzedawali perfumy, mnie i siostry nie zaczepili akurat, nie wiem czemu, (nie to że chciałabym być zaczepiona) Kiedyś wcześniej nas zaczepiali i popryskali mnie tak tandetnym 'perfumem' że potem było mi wstyd.

Zastanawia mnie też co za ludzie godzą się na taką pracę, dla mnie byłaby to chyba najgorsza porażka wykonywać taki zawód.
Mimo to zawsze staram się być miła, tzn dać miłą odmowną odpowiedź.

Za to zaczepiła mnie młoda dziewczyna, czy nie dam jej 20 gr. Wyglądała tak jakoś biednie, aż zrobiło mi się jej żal i w sumie żałuję, że jej tych 20 gr nie dałam, ale trochę głupio mi było.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 21:44   #20
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez Daenerys
A
Zastanawia mnie też co za ludzie godzą się na taką pracę, dla mnie byłaby to chyba najgorsza porażka wykonywać taki zawód.

.
Dla mnie to tez bylaby porazka tymbardziej ze w wiekszosci takich firm dostaje sie wynagrodzenie prowizyjne czyli nic nie sprzedasz nic nie zarobisz.
Gorzej jak przeglądam ogloszenia o pracy w gazetach... tego jest 70% wszystkich ofert
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 21:48   #21
paula78
Zakorzenienie

Zazwyczaj drzwi nikomu nie otwieram ,chyba ze wiem ze to listonoszjesli goscie musza wczesneij zadzownic

na ulicy olewam wszytskich lub po tym jak pani sie naprodukuje i wypowie cala litanie ja mowie :nie" i odchodze wredna jestem za bardzo szanuje swoje zdrowie i pieniadze zeby kupowac cos z ulicy.

ulotki biore i wyrzucam.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 21:56   #22
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula78
na ulicy olewam wszytskich lub po tym jak pani sie naprodukuje i wypowie cala litanie ja mowie :nie" i odchodze wredna jestem za bardzo szanuje swoje zdrowie i pieniadze zeby kupowac cos z ulicy.
Robię tak samo, tylko w momencie kiedy się produkuje, ja obserwuję jakie metody wpływu stosuje (trochę się tym tematem interesuję ).
Cytat:
Napisane przez paula78
ulotki biore i wyrzucam
Ja również, wiem, że ci ludzie dostają za to marny grosz, więc co mi szkodzi wziąć od nich ten kawałek papieru i później go wyrzucić? Spacer deptakiem kończę z garścią ulotek w ręku
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 22:21   #23
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daenerys
Myśle, że ta robota może nie jest taka znowu piękna i rozwojowa ale no cóż nie każdy może mieć super prace a przecież rachunki opłacic trzeba, jeśc trzeba...
A co lepiej jakby mieli kraść?
Stary 2006-07-08, 22:31   #24
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kuki9
Ulotki biore ale takich perfum nigdy nie kupiłam.
Zaczepiała mnie kilka razy dziewczyna w centrum, że to nowość i niedługo będzie w sephorze za 200 a ona mi tutaj za 50 zł sprzeda-taki bazarowy badziew.Za darmo bym ich nie chciała.
A jak są już bardzo nachalni to bez słowa odchodze.Wiem, że taka ich praca ale mi też się czasem spieszzy
Ja miałam taką sytuację jakiś rok temu . Pani zaczepiła mnie w Gdańsku przed Madisonem i chciała mi sprzedać za 25 zł(za kilka tygodni miało być w rossmanie za 200, a pudełko takie bylejakie bo do rossmana będą ładniejsze) popsikała mnie tym śmierdzidłem, a potem powiedziała ze skoro byłam "tak miła" i się przy niej zatrzymałam, to jak kupię ten to ona da mi za darmo jeszcze inny zapach. Ale podziękowałam, w ogóle się nie znam na robieniu dobrych interesów
aisne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 22:49   #25
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kuki9
Myśle, że ta robota może nie jest taka znowu piękna i rozwojowa ale no cóż nie każdy może mieć super prace a przecież rachunki opłacic trzeba, jeśc trzeba...
A co lepiej jakby mieli kraść?
Widocznie wyraziłam się niejasno.
Dla mnie to porażka, w sensie, że ja bym się kompletnie do czegoś takiego nie nadała i gdybym miała pracować jako akwizytor uważałabym to za swoją porażkę.
Poza tym każdą pracę szanuję, akwizycję tak samo, dlatego też napsałam, że jestem dla akwizytorów miła, bo wiem, że nikt nie robi tego dla zabawy przecież.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 22:59   #26
aisne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daenerys
Poza tym każdą pracę szanuję, akwizycję tak samo, dlatego też napsałam, że jestem dla akwizytorów miła, bo wiem, że nikt nie robi tego dla zabawy przecież.
A tak swoją drogą, to rozmawiałam z gościem, który był kiedyś przez 2 tygodnie akwizytorem - dłużej nie wytrzymał psychicznie. Co ciekawe, starsznie męczyło go to, że wciska ludziom takie kity. Dlatego akwizytorów trzeba szanować . Rozumiem ich też dlatego, że pracując przy ankietach telefonicznych, spotykałam się już ileś razy z osobami, które nie rozumiały że to badanie, ale były pewne że chce im coś wcisnąć. Dlatego były naprawdę bardzo nieprzyjemne :/ Akwizytorzy spotykają się z czymś takim na każdym kroku.
aisne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-08, 23:12   #27
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daenerys
Widocznie wyraziłam się niejasno.
Dla mnie to porażka, w sensie, że ja bym się kompletnie do czegoś takiego nie nadała i gdybym miała pracować jako akwizytor uważałabym to za swoją porażkę.
Tez bym sie do tego nie nadawala.Ale jednak szanuje to co robią bo na pewno nikt nie robi tego dla przyjemnosci.
Robilam jednak podobne rzeczy i takie stanie na ulicy to nic przyjemnego.Ale jak potem było przyjemnie jak się coś zarobiło
A wracając do tego produktu-wiele z was moze tych perfum nie kupi ale jednak ktoś na pewno.Widziałam ten "cud" koh-samui np u siostry mojego tżta
Stary 2006-07-08, 23:20   #28
viconiaa
Raczkowanie

mnie działa to na nerwy i omijam takich panów szerokim łukiem, chocby nie wiem jak przystojni byli:P. Najbardziej nie cierpie jak ktos mi mówi; proszę bardzo to dla pani- i wciska mi do rakn jakiś dajmy na to balsam, a po chwili dodają, ale musi pani do tego kupić ten oto kremik.... wrr, normalnie porażka, ttymbardziej że czesto na ulicach sprzedają jakis kicz.

viconiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-12, 10:34   #29
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Przeczytajcie ten artykuł z lipcowych Charakterów Bardzo ciekawy.
http://kiosk.onet.pl/charaktery/1345...3,artykul.html
Stary 2006-07-12, 11:04   #30
gosik79
Zakorzenienie

Nigdy niczego nie kupiłam od akwizytora ani nie wysłuchałam peanów na cześć ich wspaniałych produktów. Nie biorę ulotek i nie oglądam reklam w tv. Dziwaczka ze mnie, wolę poczytać wasze recenzje.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości