|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Akwizytorzy i handlowcy
Dzis idac do fryzjera,napotkalam mlodego przystojnego i milego czlowieka "wciskajacego"perfumy .Byl na tyle mily ze kupilam, wydalam ostatnia kase a do tego to 4 perfum
Kiedy ja je zuzyje?Napiszcie czy takze ulegacie uprzejmym panom czy tylko ja jestem taka sierotka ![]() Nie jest najgorzej,pocieszam sie sama. wydalam tylko 10 zl,faktycznie pachnie dlugo jak wmawial pan( jakiez on mial ladne oczy ) pachne juz 5 godzina i to tak solidnie wiec oK a np perfumy Adidasa wietrzeja na mnie po godzinie
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2006-07-05 o 14:18 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akwizytorzy i handlowcy
Trzeba sie postawić
Ja zawsze zamykam im drzwi przed nosem albo mówie, że już kupiłam i jestem niezadowolona o inaczej to sie przyczepią, trzeba im nawet nie dać dojść do głosu Swoja droga troche bawi mnie to zacięcie z jakim prezentują unikalną kolekcję noży kuchennych
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mnie czasem zaczepiają tacy na ulicy, ale najczęściej rzucam szybkie "dziękuję", albo odchodzę bez słowa
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akwizytora nigdy nie ulegam zwłascza na ulicy raz tylko kiedys kupiłam jakos szczotke do masazu od akwizytora co przyszedł do domu to niedosc ze ostatnie pieniadze na nia wydałam to jeszcze kiepska byla
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
aha, a takim co chcą mi coś zaoferować i dokonać prezentacji w domu, to od razu dziękuję, nie muszą nawet nic mówić
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze wyciągam rękę, bo przywyczajona jestem do bezmyslnego brania ulotek, mięcia ich i wyrzucania do kosza - i zawsze nieskrępowanie jak coś jeszcze mają mi przy tym Wręczacze
do powiedzenia - mówię: nie, nie kupię.
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja mówię : nie,dziękuję ,traci pan czas niepotrzebnie ,nawet za darmo tego nie chcę itp....
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ulotki biore ale takich perfum nigdy nie kupiłam.
Zaczepiała mnie kilka razy dziewczyna w centrum, że to nowość i niedługo będzie w sephorze za 200 a ona mi tutaj za 50 zł sprzeda-taki bazarowy badziew.Za darmo bym ich nie chciała. A jak są już bardzo nachalni to bez słowa odchodze.Wiem, że taka ich praca ale mi też się czasem spieszzy |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
ja nie ulegam raczej,mówie nie chce i juz
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem twarda
ostatnio koleś wciskał mi i TŻ jakies perfumy (koh-samui czy jakos tak), oczywiscie zaczął od tego ze ja dostane gratis jesli TŻ kupi sobie ten smierdzący badziew za jakies 60zł. potem zjechał do 30zł (niech straci ale bedzie tak dobry bo koncz prace juz) i że to wogóle wielka promocja dla wybrańców, bo za pare tygodni wchodzi do perfumerii za ponad 200zł od butelki. I nie zrobiłam interesu życia
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robie identycznie, czasem też robię tzw. "groźną minę" ![]() A kiedy np. przychodzą do domu, mowie, że NIE i koniec, zamykam drzwi i po bólu. Jeszcze nigdy żaden akwizytor niczego mi nie sprzedal. Gorzej z moim ojcem - jego jest baaaardzo latwo pzrekabacić i namówić np. na paste do zębow po 20 zł, ktora w sklepie kosztuje 5 zł Dlatego zawsze ja albo mama otwieramy drzwi (chyba,że ojciec jest sam w domku, to na pewno jakiś nowy gadżecik kupi ) . On jest taki dobry , ma takie dobre serduszko, że jest łatwym kąskiem dla akwizytora .
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja nie lubię domokrążców. Grrrr
.Nie ulegam nigdy. Nie ważne czy to na ulicy czy w domu. Jak taki/taka puka do moich drzwi to zawsze z groźną miną pytam jak tu wszedł i dodaję, że nikt z mieszkańców nie życzy sobie takich "odwiedzin". Poganiam tak wszystkich, akwizytorów, osoby śmiecące na klatkach ulotkami itd.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Był już o tym duży wątek.
Nigdy nie kupuje takich rzeczy, bo dla mnie to w większości kicz i mało wytrzymałe rzeczy. Na szczęscie do domu nie przychodzą.
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam jak przychodzą do domu. Zawsze z nimi dyskutuję i rozważam za i przeciw. Kiedyś wywaliłam do faceta, który chciał mi wcisnąć jakiegoś smrodliwego perfuma, że jestem silnie uczulona na zapachy i ogólnie wymiotuje, puchne, mdleje, byłam ciekawa co on zrobi, ale zobaczyłąm tylko wielkie oczy, bo wylazł mój chłop i mnie zgarnął do domu zamykając tamtemu drzwi przed nosem.
A na ulicy mnie niezaczepiają A szkoda
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nic nie biorę, bo sama byłam w tej branży, tzn. nie perfumowej, ale byłam akwizytorem (całe szczęście ze po 2 tyg. udało mi się uciec, pranie mózgu ludziom robią) więc przeważnie ściemy idą
kiedyś na deptaku w lublinie zaczepił mnie chłopak z perfumami, ale chciał za nie 30 zł i za bardzo mi się nie podobały, ot takie sobie, i wmawiał mi że długo będą pachniały, poryskał mi ręce i było ok. 2 h zapachu, a miał być długotrwały... dobrze że się nie skusiłam na nie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nidgy nie ulegam, zawsze powtarzam takim osobom"
"Gdybym poddawała się namowie każdego pana / pani, jak pan / pani, zostawiłabym u was całe stypendium / wypłate" Bez słowa odchodzą, ewent mówią "dziekuję"
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
No, ja je kupiłam. Z kumpelą.
Oczywiście w Rossmanie ich nie było, a oni zaczepiają ludzi od dwóch miesięcy już, i ostatnio też nas zaczepili, i powiedziałyśmy, że jakoś ich w Rossmanie nie widać, a miały być, facet powiedział tylko "AHA, MIŁEGO DNIA"
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
A dziś też akwizytorów widziałam jak szłam z siostrą deptakiem. Zresztą oni tam chyba często koczują, bo ilekroć tam jestem to ich widzę.
![]() Sprzedawali perfumy, mnie i siostry nie zaczepili akurat, nie wiem czemu, (nie to że chciałabym być zaczepiona) Kiedyś wcześniej nas zaczepiali i popryskali mnie tak tandetnym 'perfumem' że potem było mi wstyd. ![]() Zastanawia mnie też co za ludzie godzą się na taką pracę, dla mnie byłaby to chyba najgorsza porażka wykonywać taki zawód. ![]() Mimo to zawsze staram się być miła, tzn dać miłą odmowną odpowiedź. Za to zaczepiła mnie młoda dziewczyna, czy nie dam jej 20 gr. Wyglądała tak jakoś biednie, aż zrobiło mi się jej żal i w sumie żałuję, że jej tych 20 gr nie dałam, ale trochę głupio mi było.
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorzej jak przeglądam ogloszenia o pracy w gazetach... tego jest 70% wszystkich ofert
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj drzwi nikomu nie otwieram ,chyba ze wiem ze to listonosz
jesli goscie musza wczesneij zadzownic ![]() na ulicy olewam wszytskich lub po tym jak pani sie naprodukuje i wypowie cala litanie ja mowie :nie" i odchodze wredna jestem za bardzo szanuje swoje zdrowie i pieniadze zeby kupowac cos z ulicy.ulotki biore i wyrzucam. |
|
|
|
|
#22 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Cytat:
|
||
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co lepiej jakby mieli kraść? |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Pani zaczepiła mnie w Gdańsku przed Madisonem i chciała mi sprzedać za 25 zł(za kilka tygodni miało być w rossmanie za 200, a pudełko takie bylejakie bo do rossmana będą ładniejsze ) popsikała mnie tym śmierdzidłem, a potem powiedziała ze skoro byłam "tak miła" i się przy niej zatrzymałam, to jak kupię ten to ona da mi za darmo jeszcze inny zapach. Ale podziękowałam, w ogóle się nie znam na robieniu dobrych interesów
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to porażka, w sensie, że ja bym się kompletnie do czegoś takiego nie nadała i gdybym miała pracować jako akwizytor uważałabym to za swoją porażkę. Poza tym każdą pracę szanuję, akwizycję tak samo, dlatego też napsałam, że jestem dla akwizytorów miła, bo wiem, że nikt nie robi tego dla zabawy przecież.
|
|
|
#26 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Rozumiem ich też dlatego, że pracując przy ankietach telefonicznych, spotykałam się już ileś razy z osobami, które nie rozumiały że to badanie, ale były pewne że chce im coś wcisnąć. Dlatego były naprawdę bardzo nieprzyjemne :/ Akwizytorzy spotykają się z czymś takim na każdym kroku.
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robilam jednak podobne rzeczy i takie stanie na ulicy to nic przyjemnego.Ale jak potem było przyjemnie jak się coś zarobiło ![]() A wracając do tego produktu-wiele z was moze tych perfum nie kupi ale jednak ktoś na pewno.Widziałam ten "cud" koh-samui np u siostry mojego tżta
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
mnie działa to na nerwy i omijam takich panów szerokim łukiem, chocby nie wiem jak przystojni byli:P. Najbardziej nie cierpie jak ktos mi mówi; proszę bardzo to dla pani- i wciska mi do rakn jakiś dajmy na to balsam, a po chwili dodają, ale musi pani do tego kupić ten oto kremik.... wrr, normalnie porażka, ttymbardziej że czesto na ulicach sprzedają jakis kicz.
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytajcie ten artykuł z lipcowych Charakterów
Bardzo ciekawy. http://kiosk.onet.pl/charaktery/1345...3,artykul.html |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy niczego nie kupiłam od akwizytora ani nie wysłuchałam peanów na cześć ich wspaniałych produktów. Nie biorę ulotek i nie oglądam reklam w tv. Dziwaczka ze mnie
, wolę poczytać wasze recenzje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Kiedy ja je zuzyje?
) pachne juz 5 godzina i to tak solidnie wiec oK

**
ale bedzie tak dobry bo koncz prace juz) i że to wogóle wielka promocja dla wybrańców, bo za pare tygodni wchodzi do perfumerii za ponad 200zł od butelki. 

i za bardzo mi się nie podobały, ot takie sobie, i wmawiał mi że długo będą pachniały, poryskał mi ręce
Oczywiście w Rossmanie ich nie było, a oni zaczepiają ludzi od dwóch miesięcy już, i ostatnio też nas zaczepili, i powiedziałyśmy, że jakoś ich w Rossmanie nie widać, a miały być, facet powiedział tylko "AHA, MIŁEGO DNIA"