I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:) - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 20:35   #1681
Claris
Zakorzenienie

Dot.: I zawsze jest Happy End! - Zazdrośnice odsłona XXIV:)

hej, nie mam czasu nadrobić, nie mam czasu odpisać i tak pewnie już zostanie dzisiaj jak odpisywałam, to mi wszystko skasowało i już nie miałam czasu znowu pisać od nowa...

skimosiu niestety kupon nie okazał się szczęśliwy
Co do pierwszego tańca to nie mam pojęcia jak wyszedł, bo ze stresu nic nie pamiętam, ale mam nadzieję, że w porządku
Wczoraj była noc poślubna i nie wiem o czym jeszcze miałam odpowiedzieć...

dzisiaj zaniosłam do pracy całemu zespołowi tort z wesela, składali mi zyczenia i fajnie, a kierowniczka potem dała mi czekoladki lindt
A Marcin zarezerwował nam pokój na weekend poślubny w Szklarskiej Porębie i w końcu zobaczę śnieżne kotły. fajnie
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:37   #1682
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
hej, nie mam czasu nadrobić, nie mam czasu odpisać i tak pewnie już zostanie dzisiaj jak odpisywałam, to mi wszystko skasowało i już nie miałam czasu znowu pisać od nowa...

Co do pierwszego tańca to nie mam pojęcia jak wyszedł, bo ze stresu nic nie pamiętam, ale mam nadzieję, że w porządku

dzisiaj zaniosłam do pracy całemu zespołowi tort z wesela, składali mi zyczenia i fajnie, a kierowniczka potem dała mi czekoladki lindt
A Marcin zarezerwował nam pokój na weekend poślubny w Szklarskiej Porębie i w końcu zobaczę śnieżne kotły. fajnie
Ale masz cudownego męża. Kurcze pewno mega szczęśliwa jesteś.
Stary 2010-10-06, 20:38   #1683
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Aniołku nie myślałaś o ciemnym blondzie/jasnym brązie na głowie?
Ja mam naturalny ciemny blond , a brązu się boję
boję się zafarbować na ciemniejszy kolor, dobrze się czuje w blondzie , nawet bym chciała uzyskać jaśniejszy kolor , ale bez rozjaśniacza mi się nie uda , a nie chcę ich rozjaśniać
Stary 2010-10-06, 20:38   #1684
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
mówił za pierwszym razem że myślał o wyspach Kanaryjskich bo tam wysłał swoich rodziców nasz pseudo kuzyn. Ale jego rodzice to inny typ no !
I nie mam do was żalu o to że piszecie że wina jest po mojej stronie bo nie znacie sytuacji i to wygląda na to że on jest taki wspaniały i szlachetny bo im chce dać wycieczkę a ja jestem zazdrosna
Ilsa, ja pierdzielę, nie rozumiesz jednej rzeczy - nawet jeśli on nie jest szlachetny, nawet jeśli chciał wycieczkę dla siebie, nawet jeśli Twoi rodzice by mu odmówili albo pojechaliby niechętnie, to nie miałaś prawa czegoś takiego robić, rozumiesz? To świadczyłoby o nim, że jest jakiś wredny, samolubny i knuje. A teraz wystawiłaś sobie świadectwo. Babki, która zamiast powiedzieć bratu: "Rób co chcesz, ale wygląda to tak i tak, a rodzice odbiorą to tak i tak", robi świństwo.
I tyle.
To nie ma nic wspólnego z ich chęcią/niechęcią wyjazdu, z tym czy ich stać czy nie stać ani z tym czy brat to samolub. To, co zrobiłaś, było po prostu prostackie.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:38   #1685
Claris
Zakorzenienie

aaa jeszcze Bisia chyba pytała, czy płakaliśmy. Ja tylko mialam łzy w oczach jak już był koniec poprawin, orkiestra nam i gościom dziękowała, a goście nie chcieli pójść tylko chcieli zostać tak im się podobało
W ogóle poprawiny to fajna rzecz, dopiero na nich byłam wyluzowana i bez stresu się bawiłam nie mysląc kiedy w koncu koniec i sciagne tę kieckę z siebie jak na weselu. No i były zarąbiste zabawy. Nasz zespół
Stary 2010-10-06, 20:39   #1686
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Deszczówka mega uroku dodała Ci ta grzyweczka świetnie teraz wyglądasz
Stary 2010-10-06, 20:40   #1687
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

Ale faaajniiiieee
i do Szklarskiej Cię zabiera, tam, gdzie Ci się oświadczył, super
a jak suknia się sprawdziła?
Stary 2010-10-06, 20:40   #1688
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
mówił za pierwszym razem że myślał o wyspach Kanaryjskich bo tam wysłał swoich rodziców nasz pseudo kuzyn. Ale jego rodzice to inny typ no !
I nie mam do was żalu o to że piszecie że wina jest po mojej stronie bo nie znacie sytuacji i to wygląda na to że on jest taki wspaniały i szlachetny bo im chce dać wycieczkę a ja jestem zazdrosna
wiec trzeby mu bylo odradzic wyspy a poradzic gdzies gdzie sa gory i nie ma upalow a nie mowic, ze glupi prezent, albo podpytac rodzicow co by chcieli zwiedzic a nie tak decydowac za nich jakbys byla alfa i omega i wiedziala co inni chca czy mysla
Stary 2010-10-06, 20:46   #1689
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Ojejciu, dziękuję
5 zł

Cytat:
no w końcu skonsumowałaś swego Meża

ale Wam zazdroszcze tego wyjazdu przyda Wam sie po tych wszystkich stresach no i wspomnienia...

Cytat:
aaa jeszcze Bisia chyba pytała, czy płakaliśmy. Ja tylko mialam łzy w oczach jak już był koniec poprawin, orkiestra nam i gościom dziękowała, a goście nie chcieli pójść tylko chcieli zostać tak im się podobało
W ogóle poprawiny to fajna rzecz, dopiero na nich byłam wyluzowana i bez stresu się bawiłam nie mysląc kiedy w koncu koniec i sciagne tę kieckę z siebie jak na weselu. No i były zarąbiste zabawy. Nasz zespół
ciesze sie,że wszystkim podobało sie na weselu spełniło sie Twoje marzenie -jesteś Żoną
Stary 2010-10-06, 20:47   #1690
justyna_dt
Zakorzenienie

Antii, kuszę, kuszę z kolorami super trafiłam tzn. na tyle, na ile to możliwe idealnie się zlewają z kolorem cery, ale skórę na szyi mam innego koloru i i tak będę musiała to wyrównywać. Niemniej jednak nie mam maski na twarzy i w ogóle dają bardzo naturalny efekt
Claris no właśnie, jak się suknia spisała?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:49   #1691
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
5 zł
Buraka dostaniesz a nie 5 zł
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:50   #1692
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Buraka dostaniesz a nie 5 zł
jeśli chcesz go dać a nie nim rzucić to dobra- biore ale gdy masz zamiar mnie nim rzucić , pamietaj,że pomidory czekają w pogotowiu
Stary 2010-10-06, 20:51   #1693
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ale faaajniiiieee
i do Szklarskiej Cię zabiera, tam, gdzie Ci się oświadczył, super
a jak suknia się sprawdziła?
No bo z Karkonoszy nie byliśmy tylko na śnieżnych kotłach
Z sukni odpadło jeszcze jak byłam w domu sporo tych perełek. Skóra mnie pod nią swędziała, gorset się lekko zniekształcił jak siedziałam, no i kilkanaście razy zostałam ponadeptywana, ale takto ok, jestem z niej zadowolona Nie mowię już o plenerze, gdzie już całkiem się zmasakrowała, a buty do wyrzucenia żalowałam, że nie wzięłam sobie jakichkolwiek innych do tego biegania...
Stary 2010-10-06, 20:52   #1694
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli chcesz go dać a nie nim rzucić to dobra- biore ale gdy masz zamiar mnie nim rzucić , pamietaj,że pomidory czekają w pogotowiu
A Ty pamiętaj, że ja mam w domu Berettę - na kulki bo na kulki, ale wygląda groźnie
Stary 2010-10-06, 20:53   #1695
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, ja pierdzielę, nie rozumiesz jednej rzeczy - nawet jeśli on nie jest szlachetny, nawet jeśli chciał wycieczkę dla siebie, nawet jeśli Twoi rodzice by mu odmówili albo pojechaliby niechętnie, to nie miałaś prawa czegoś takiego robić, rozumiesz? To świadczyłoby o nim, że jest jakiś wredny, samolubny i knuje. A teraz wystawiłaś sobie świadectwo. Babki, która zamiast powiedzieć bratu: "Rób co chcesz, ale wygląda to tak i tak, a rodzice odbiorą to tak i tak", robi świństwo.
I tyle.
To nie ma nic wspólnego z ich chęcią/niechęcią wyjazdu, z tym czy ich stać czy nie stać ani z tym czy brat to samolub. To, co zrobiłaś, było po prostu prostackie.
skoro rodzice podziękowali mi że mogli w porę mu powiedzieć że nie życzą sobie takich ''niespodzianek'' to zachowanie moje nie było prostackie. Po prostu dbam o uczucia innych ludzi a nie tylko o to żeby móc się czuć dobrze sama ze sobą że wywaliłam 7 tysięcy złotych na rodziców. Moi rodzice nie oczekują drogich wycieczek tylko dojrzałości, odpowiedzialności, myślenia o drugim człowieku. To co on zrobił było chamskie i samolubne. Nie wiem jak można tak nie znać swoich rodziców że chciałoby się ich wcisnąć na wyspy. Właśnie dzwoniła mama, jeszcze raz mi dziękowała i chciała porozmawiać o tym z tatą, który się wzdrygnął na to, że miałby jechać w ciepłe kraje. No sorry, oni mają kasę ale po prostu nie gustują w takich rzeczach. To tak jakby zakonnicy dać na prezent pejcz i być z siebie dumnym a wrzeszczeć na innych że są chamscy że to zdradzili. Trzeba zapobiegać złym rzeczom.

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:54   #1696
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Antii, kuszę, kuszę z kolorami super trafiłam tzn. na tyle, na ile to możliwe idealnie się zlewają z kolorem cery, ale skórę na szyi mam innego koloru i i tak będę musiała to wyrównywać. Niemniej jednak nie mam maski na twarzy i w ogóle dają bardzo naturalny efekt
Claris no właśnie, jak się suknia spisała?
A jak z świeceniem się buzi? (o ile mas ztaki problem), bo mi w EDMkach bardzo szybko świeci się nosek.
Stary 2010-10-06, 20:55   #1697
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
wiec trzeby mu bylo odradzic wyspy a poradzic gdzies gdzie sa gory i nie ma upalow a nie mowic, ze glupi prezent, albo podpytac rodzicow co by chcieli zwiedzic a nie tak decydowac za nich jakbys byla alfa i omega i wiedziala co inni chca czy mysla
oni mają jedno ulubione miejsce i jedną ulubioną gospodynię i potrafią sobie sami zorganizować taką wycieczkę. W tym wypadku wiem lepiej bo przebywam z rodzicami i z nimi rozmawiam a nie przyjeżdżam raz na kwartał i tylko ciągnę kasę i mieszkanie ://// brzydzę się po prostu tym, w jakim tonie do mnie pisał mój brat. Jakby internet dawał mu anonimowość czy co zachował się jak szczeniak

Stary 2010-10-06, 20:58   #1698
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
A jak z świeceniem się buzi? (o ile mas ztaki problem), bo mi w EDMkach bardzo szybko świeci się nosek.
Oj mam taki problem i to duży ale zdecydowanie mniej się świeci buzia niż po EDMkach, chociaż w tym momencie ciężko mi stwierdzić, na ile udało się Lucy poradzić z tym mankamentem. Chyba dobrze, porównując do buzi bez malowania (wymaźgałam dzisiaj 2 policzki, a czoło zostawiłam ), ale konkretnie będę w stanie stwierdzić dopiero jutro wieczorem

Claris, noo, to ważne, że byłaś z niej zadowolona a to, co poodpadało, to było na kleju czy przyszywane?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:01   #1699
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
No bo z Karkonoszy nie byliśmy tylko na śnieżnych kotłach
Z sukni odpadło jeszcze jak byłam w domu sporo tych perełek. Skóra mnie pod nią swędziała, gorset się lekko zniekształcił jak siedziałam, no i kilkanaście razy zostałam ponadeptywana, ale takto ok, jestem z niej zadowolona Nie mowię już o plenerze, gdzie już całkiem się zmasakrowała, a buty do wyrzucenia żalowałam, że nie wzięłam sobie jakichkolwiek innych do tego biegania...
ale za to jakie bedą zdjecia a wiesz mniej wiecej kiedy bedą?

Cytat:
A Ty pamiętaj, że ja mam w domu Berettę - na kulki bo na kulki, ale wygląda groźnie
phii aleeeee sie boje < trzese portkami> wezme grabki i wydłubie Ci te piekne oczka i co boisz sie??:hahaha :

Cytat:
skoro rodzice podziękowali mi że mogli w porę mu powiedzieć że nie życzą sobie takich ''niespodzianek'' to zachowanie moje nie było prostackie. Po prostu dbam o uczucia innych ludzi a nie tylko o to żeby móc się czuć dobrze sama ze sobą że wywaliłam 7 tysięcy złotych na rodziców. Moi rodzice nie oczekują drogich wycieczek tylko dojrzałości, odpowiedzialności, myślenia o drugim człowieku. To co on zrobił było chamskie i samolubne. Nie wiem jak można tak nie znać swoich rodziców że chciałoby się ich wcisnąć na wyspy. Właśnie dzwoniła mama, jeszcze raz mi dziękowała i chciała porozmawiać o tym z tatą, który się wzdrygnął na to, że miałby jechać w ciepłe kraje. No sorry, oni mają kasę ale po prostu nie gustują w takich rzeczach. To tak jakby zakonnicy dać na prezent pejcz i być z siebie dumnym a wrzeszczeć na innych że są chamscy że to zdradzili. Trzeba zapobiegać złym rzeczom.
ale nawet gdyby Twoj brat nie trafił z prezentem to nie powinnaś mówić tego rodzicom. Jemu mogło sie zrobić przykro,że zepsułaś niespodzianke którą on zaplanował,nawet jeśli ten pomysł wyszedłby na zły i Twoi rodzice by nie pojechali. Liczą sie checi.
Stary 2010-10-06, 21:03   #1700
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
phii aleeeee sie boje < trzese portkami> wezme grabki i wydłubie Ci te piekne oczka i co boisz sie??:hahaha :
Nie podniesiesz ręki na okularnika
Stary 2010-10-06, 21:05   #1701
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, zapobiegać złym rzeczom należy, jasne, ale jakiś poziom też trzeba trzymać. Co innego, jakby miał pomysł ich rozstrzelać, a co innego dać prezent. Może i by im się nie spodobał, i tyle.
A rodzice Cię mogą nawet po stopach całować, że im powiedziałaś, a nie zmienia to faktu, że zachowałaś się bez klasy. A dlaczego? Nie tylko dlatego, że im bezpośrednio powiedziałaś - także dlatego, że to Twojego brata decyzja i jego sprawa na co wyda 7 tys. zł.
A że na co dzień bierze od nich kasę, to mógł tym bardziej chcieć się odwdzięczyć.

Poza tym to Ty po nim jeździłaś w tej rozmowie, ja to tak odbierałam. On miał zrozumiały żal, że im powiedziałaś, a Ty co? "jesteś samolubny, sam chciałeś jechać". albo: "mama się ucieszyła, jak jej powiedziałam, co ja jej dam". Wiesz, dla mnie to po prostu dziecinada. Ja to odbieram tak, że robisz z siebie bohaterkę jakbyś ich przed zsyłką na Sybir uchroniła. Dostaliby prezent, powiedzieliby "nie", brat by sprzedał wycieczkę i dał coś innego albo wymieniłby na fiordy właśnie czy inne góry.

Claris, uuu, to nieźle Cię musiała wydrapać ta kiecka... Ale ważne, że ją wykorzystałaś na maksa
Stary 2010-10-06, 21:06   #1702
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
oni mają jedno ulubione miejsce i jedną ulubioną gospodynię i potrafią sobie sami zorganizować taką wycieczkę. W tym wypadku wiem lepiej bo przebywam z rodzicami i z nimi rozmawiam a nie przyjeżdżam raz na kwartał i tylko ciągnę kasę i mieszkanie ://// brzydzę się po prostu tym, w jakim tonie do mnie pisał mój brat. Jakby internet dawał mu anonimowość czy co zachował się jak szczeniak
bardziej ty sie zachowalas jak szczeniak zdradzajac jego pomysl niz on opieprzajac cie za to....

A troche taktu by sie tobie przydalo i moglas podpytac delikatnie ich jakby sie zapatrywali na wspolny wyjazd gdzies i zasugerowac ewentualnie bratu zmiane mowiac ze podpytalas i nie chca wyjezdzac. A nie mowic im co on wymyslil i jeszcze sie szczycic jak to sie ucieszyli z twojego prezentu i jaka to ty jestes wspaniala a on jaki beznadziejny i samolubny. Wymagasz od niego myslenia o innych a sama nie dbasz o uczucia innych - w tym momencie nie patrzylas na to czy urazisz uczucia brata czy nie...
Stary 2010-10-06, 21:06   #1703
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
ale nawet gdyby Twoj brat nie trafił z prezentem to nie powinnaś mówić tego rodzicom. Jemu mogło sie zrobić przykro,że zepsułaś niespodzianke którą on zaplanował,nawet jeśli ten pomysł wyszedłby na zły i Twoi rodzice by nie pojechali. Liczą sie checi.
a Ty byś była zadowolona gdyby Twoje dziecko zmarnowało kasę za 1/3 wesela na coś, czego nigdy nie chciałaś ? Rodzice zawsze próbowali nam wpoić czego oczekują i że nie są to wycieczki tym bardziej że oni źle się czują w podróży. Normalnie jak Justyna rzygają dalej niż widzą a mama dodatkowo boi się tubylców i w ogóle. To nie jest tylko nietrafienie z prezentem tylko popisanie się że ich w ogóle nie zna, że myśli tylko o sobie a nie pomyślał ani chwili czy im by to pasowało

Stary 2010-10-06, 21:11   #1704
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty byś była zadowolona gdyby Twoje dziecko zmarnowało kasę za 1/3 wesela na coś, czego nigdy nie chciałaś ? Rodzice zawsze próbowali nam wpoić czego oczekują i że nie są to wycieczki tym bardziej że oni źle się czują w podróży. Normalnie jak Justyna rzygają dalej niż widzą a mama dodatkowo boi się tubylców i w ogóle. To nie jest tylko nietrafienie z prezentem tylko popisanie się że ich w ogóle nie zna, że myśli tylko o sobie a nie pomyślał ani chwili czy im by to pasowało
a Ty nie rozumiesz, że mogłaś to załatwić inaczej?
Powinnaś mu powiedzieć to wszystko o rzyganiu, tubylcach, barierze językowej, a jeśli on by się upierał, to mieć głęboko w poważaniu, że Twój brat da im wycieczkę, której nie chcą. Rodzice by go zjechali a on po fakcie przyznałby Ci rację. To duży chlopak jest, może sam decydować na co wydać swoje pieniądze.
Stary 2010-10-06, 21:11   #1705
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, zapobiegać złym rzeczom należy, jasne, ale jakiś poziom też trzeba trzymać. Co innego, jakby miał pomysł ich rozstrzelać, a co innego dać prezent. Może i by im się nie spodobał, i tyle.
A rodzice Cię mogą nawet po stopach całować, że im powiedziałaś, a nie zmienia to faktu, że zachowałaś się bez klasy. A dlaczego? Nie tylko dlatego, że im bezpośrednio powiedziałaś - także dlatego, że to Twojego brata decyzja i jego sprawa na co wyda 7 tys. zł.
A że na co dzień bierze od nich kasę, to mógł tym bardziej chcieć się odwdzięczyć.

Poza tym to Ty po nim jeździłaś w tej rozmowie, ja to tak odbierałam. On miał zrozumiały żal, że im powiedziałaś, a Ty co? "jesteś samolubny, sam chciałeś jechać". albo: "mama się ucieszyła, jak jej powiedziałam, co ja jej dam". Wiesz, dla mnie to po prostu dziecinada. Ja to odbieram tak, że robisz z siebie bohaterkę jakbyś ich przed zsyłką na Sybir uchroniła. Dostaliby prezent, powiedzieliby "nie", brat by sprzedał wycieczkę i dał coś innego albo wymieniłby na fiordy właśnie czy inne góry.

Claris, uuu, to nieźle Cię musiała wydrapać ta kiecka... Ale ważne, że ją wykorzystałaś na maksa
no sorry ale to nie ja napisałam że on jest głupią pałą itd. więc nie ja zachowałam się tu szczeniacko. Dziwi mnie że masz niby większe doświadczenie życiowe a nie widzisz kiedy ktoś na Ciebie pluje a kiedy pada deszcz. Jego żal nie jest zrozumiały, dlatego że postąpił samolubnie, chcąc by rodzice odrzucili jego propozycję i oddali jemu wycieczkę. Wyraził się co do tego dosyć jasno na początku. Naprawdę oczekiwałam że wykażecie się trochę lepszym rozumieniem ludzi.
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
bardziej ty sie zachowalas jak szczeniak zdradzajac jego pomysl niz on opieprzajac cie za to....

A troche taktu by sie tobie przydalo i moglas podpytac delikatnie ich jakby sie zapatrywali na wspolny wyjazd gdzies i zasugerowac ewentualnie bratu zmiane mowiac ze podpytalas i nie chca wyjezdzac. A nie mowic im co on wymyslil i jeszcze sie szczycic jak to sie ucieszyli z twojego prezentu i jaka to ty jestes wspaniala a on jaki beznadziejny i samolubny. Wymagasz od niego myslenia o innych a sama nie dbasz o uczucia innych - w tym momencie nie patrzylas na to czy urazisz uczucia brata czy nie...
boże, raz powiedziałam że mama się ucieszyła bo podałam przykład co powinien zrobić to nie ja histeryzowałam jak mrówka z okresem i nie groziłam co 5 minut że nie mogę z nim rozmawiać bo nie wyrobię. Jest niedojrzały i panują nad nim emocje

Stary 2010-10-06, 21:12   #1706
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Claris, noo, to ważne, że byłaś z niej zadowolona a to, co poodpadało, to było na kleju czy przyszywane?
te kryształki były przyszyte żyłką tak, że jak w jednym miejscu pękła, to inne też odpadały goście je znajdywali i mi przynosili

Cytat:
ale za to jakie bedą zdjecia a wiesz mniej wiecej kiedy bedą?
Zdjęcia za ok. 2 tyg., film ok. miesiąc.
Stary 2010-10-06, 21:12   #1707
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podniesiesz ręki na okularnika
masz racje, najpierw Ci je zdejme

Cytat:
ja bym doceniła jego checi i ucieszyłabym sie. Nawet gdyby prezent był nietrafiony.

Co z tego,że Twój brat wydał te pieniądze na tą wycieczke, widocznie tak chciał i nie znaczy to,że nie zna Twoich rodziców. Może wiedział,że nie lubią jeździć ale mial nadzieje,że sie skuszą? Że zmienią zdanie? To,że Twój prezent sie spodobał i trafiłaś w gust nie znaczy ,że intencje Twojego brata były złe bo Twoi rodzice nie chcą jeździć na takie wycieczki. Zrobił sie problem praktycznie z niczego.

Claris no to troche poczekamy ale napewno warto

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-10-06 o 21:14
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:13   #1708
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
a Ty nie rozumiesz, że mogłaś to załatwić inaczej?
Powinnaś mu powiedzieć to wszystko o rzyganiu, tubylcach, barierze językowej, a jeśli on by się upierał, to mieć głęboko w poważaniu, że Twój brat da im wycieczkę, której nie chcą. Rodzice by go zjechali a on po fakcie przyznałby Ci rację. To duży chlopak jest, może sam decydować na co wydać swoje pieniądze.
POWIEDZIAŁAM mu to, on mnie wtedy skrzyczał :/ więc chciałam żeby mama zareagowała i powiedziała mu to samo bo wiedziałam że uważa tak samo. Skoro mnie nie słucha kiedy mu mówię że rodzice nie chcą to przynajmniej mamy posłuchał. A nie jest wskazane żeby wydawał taką kasę kiedy ma na głowie wesele i kupno domu...............i niepracującego pasożyta

Stary 2010-10-06, 21:16   #1709
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

boże, raz powiedziałam że mama się ucieszyła bo podałam przykład co powinien zrobić to nie ja histeryzowałam jak mrówka z okresem i nie groziłam co 5 minut że nie mogę z nim rozmawiać bo nie wyrobię. Jest niedojrzały i panują nad nim emocje
w tej rozmowie jak dla mnie to ty przede wszystkim sie wykazalas niedojrzaloscia. Tak jak mowie ja i naj - wszystko mozna bylo zalatwic inaczej, bardziej taktownie a nie isc do rodzicow od razu. A jak nie daloby sie go przekonac to miec to gdzies. Nie zbawisz calego swiata - im szybciej to zrozumiesz tym lepiej... I nie mowimy, ze ty zle chcialas - bo intencje mialas dobre - tylko wykonanie bylo niewlasciwe.
Stary 2010-10-06, 21:18   #1710
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ilsa po prostu brak mi słów, dziewczyny mają rację w każdym zdaniu.
A co mama miała Ci powiedzieć ? że co fajnie by jechać ? Nie . A w sercu bardzo by się na pewno cieszyła, że dostała taki prezent.
Poza tym teraz wszystko co mówisz po tej rozmowie się nie zgadza z tym co Ty piszesz nam tu.
Braty ciągnie od nich kasę ciągle, ale prezent chce im dać drobi ( może po prostu chce im wynagrodzić te lata wszystkie)
Nie masz kasy rodzice nic Ci nie kupują , narzekasz na nich , a kasę mają .
Jaki to Twój brat jest okropny , samolubny itp. A swoim czynem co pokazałaś ?
Zabrałaś rodzicom prawdopodobnie najwspanialszy prezent jaki by dostali w życiu i nie mów, że ich znasz najlepiej i wiesz co dla nich najlepsze , ponieważ rodzic w życiu Ci się nie przyzna, że to byłby świetny prezent ponieważ wie , że jego dziecko się wydało , a tak jakby dostali to na pewno by skakali z radości.
Po prostu brak mi słów nie dziwię się Twojemu bratu , ze tak się wkurzył.

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości