|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupę czasu się już znamy, ciągle siebie dość nie mamy- PM 2008 :)
Sofka trzymam :kciuki bardzo mocno w takim razie! Napisz potem co i jak.
Kasico ja używam i baaaaardzo sobie chwalę
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Sofelini- czymam kciuki
Aguniu- no właśnie powaznie zastanawiam się nad kompletowaniem tych naczyń... Moja bratowa jest konsultantką i ma prawie wszystko z tego. Mnóstwo jest tam świetnych rzeczy
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że są drogie, ale akurat w ich przypadku warte są tej ceny
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze prezent który jest dawany konsultantce ![]() Opłaca się więc Na razie planuję zrobić pokaz u mnie w chałupce. Zakochałam się w komplecie nozy, których nie ma nawet w katalogu!! Ma mi się dowiedzieć czy moge je dostać i za ile ale pewnie będa kosztowały z 500 zł :[
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
No drogie mają te rzeczy niestety, ale akurat w przypadku produktów tupperware to jest jeden wydatek na dłuuugie lata. I jakość jest naprawdę świetna. Ja jestem zakochana między innymi w pojemniku na ser, w którym ser dojrzewa i naczyniu do wyrabiania ciasta, w którym ciasto drożdżowe pięknie rośnie. Mnie czasami powala, jak proste są ich rozwiązania a jak bardzo funkcjonalne. Ciężko znaleźć w sklepach produkty o podobnej jakości. Mam kilka plastikowych zwykłych pojemników, i między nimi a pojemnikami tupperware jest przepaść. A szkoda, bo jakby mieli większą konkurencję, to może chociaż trochę ceny by spadły
![]() Szczęście mieliśmy, że teściowa też była konsultantką i tego sporo nazbierała
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
hehehhe
ja uwielbiam łyżeczkę silikonową tą wąziutką, wyciskacz do czosnku, obieraczkę i do krojenia cebuli ten taki cudak co się ciągnie za linkę ![]() musze to nabyć jak najszybciej!! dużo jest fajnych rzeczy do robienia w mikrofali i piekarniku a j anie mam ani tego ani tego na razie
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
haha, akurat obieraczka to jest JEDYNA rzecz jaka mi w ogóle do gustu nie przypadła i używam innej
Tego cudaka do krojenia cebuli nie widziałam, muszę poszperać jak to wygląda ![]() Zarąbiste mają formy do pieczenia silikonowe, ale ich się jeszcze nie dorobiliśmy
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tupperware i powiem ci Kasiu jedno-zanim zamówisz u konsultantki sprawdź ceny na allegro- czasem się można miło rozczarować
![]() Uwielbiam tupper- szczególnie miskę do ciaste drożdzowego, maselniczkę i harmoniusze
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Izka kiedy się pytam??
![]() Mnie to mówisz żeby sprawdzać?? Mnie?? Chuckowi Norrisowi który zna Allegro na pamięć? no prosz Cię ![]() Biegiem na klub! I pomagać!!!
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Sofka trzymam kciuki
Kasiu dlatego ja ostatnio przerzucilam sie na zbozowke bo tez pilam za duzo kawy. A co do tupper... to osobiscie niec od nich nie mam ale mam znajomych co sobie chwala. Moi rodzice maja multum garow Zeptera wydali kupe kasy na nie ale ja nie wyobrazam sobie w niczym innym gotowac dlatego w prezencie tez dostalismy maly kompecik. A co do nozy, to powiem jedno dobre noze to podstawa, wiec sie nie dziwie ze wpadly Ci w oko . My mamy garlacha i to byl najlepszy zakup jaki zrobilismy. U tesciow zeby znalezc krojacy i ostry noz to katorga. Czeko fajne zakupki, a kociatka sa najlepsze. Super ze humor Ci sie poprawil Dzasti jak tam sie czujesz Kochana? Katey super ze juz na wykonczeniu jestescie. Kurcze byl kiedys link do tej waszej chalupki ale mi wsiakl, a bym poogladala jak wyglada teraz |
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia odpada wizyta w tym tygodniu po Monia przyjedzie dziś i...mam ją farbować
Oj odważną mam koleżankę ![]() A co do pokazu-super sprawa-moja teściowa dzięki pokazom dostała kupę fajnych rzeczy ![]() Ja tam uważam że warto inwestować w tupperware-wiele rzeczy w kuchni ułatwiają ![]() http://www.portal-kredytowy.pl/article-129-2.html
Edytowane przez izazusia Czas edycji: 2010-10-06 o 12:37 |
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Obwieszczam wszem i wobec, że promotor podpisał mi pracę Normalnie skacze, padam i sikam ze szczęścia na zmianę :ave: Pal licho, że mam jeszcze jeden egz. Ale to najgorsze zrobione tra la la Dzięki za kciuki, przydały się - wszyscy moi bliscy byli niemalże zmuszeni do ich trzymania W końcu wrócę do normalnego życia Kasiu ![]() Nie mineło, czały czas kicham i podsmarkuje bleeee ![]() No miałaś brać łancuchową... Nad czym się zastanawiasz? Nad kolorem? Tupperware - mam obierak do warzyw Taki o: http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/931.html Jest ok. Ale jeśli wszystko tak jak mysle jest z tego plastikowego tworzywa to mi juz to nei pasuje - zastawa jak dla mnie to tylko szklo a garnki stal. Agunia ![]() Daget ![]() Czeko kocice przeeeboskie, ale znam to z autopsji... Mała wczoraj czekajac az skoncze pisac, spała na sofie wkomponowana miedzy ksiazki ktore na niej lezały Matko skoro tak chwaliscie tego tupka to trzeba będzie poszperać Zobacze, jeszcze mnie przekonajcie ze ciasto lepiej rosnie w misce tupkowej a w normalnej gorzej ![]() Pedze do klubu |
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam żoneczki
Tydzień już po wakacjach... weny nie mam i energii też nie ![]() No ale wkońcu postanowiłam zawitać na nasze wizażowe łono ![]() Tęsknił kto z mną?? Potem poczytam co tu się wyrabiało podczas mojej nieobecności Było fajnie - nie rewelacyjnie a właśnie fajnie! Doszliśmy do wniosku, że kolejne wakacje już tak nie zachwycają - wszystko podobne itp. Co nie zmiania faktu, że wypoczęliśmy i akumulatorki naładowaliśmy ![]() Portugalia dość urocza - piękne plaże, urokliwe miasteczka, smaczne rybki ![]() Hotel mieliśmy w miejscowości Quarteira - trochę za spokojnie tam dla młodych, dlatego wiecznie gdzieś wybywaliśmy. 3 dni leżeliśmy na plaży, 2 razy byliśmy w Albufeirze ( taka jakby stolica regionu) - super miasteczko, raz w Faro - nie polecam no i raz na całodniowej wycieczce w Lizbonie. Stolica super - choć, żeby zwiedzić trzeba by kilka dni poświęcić. My mieliśmy przewodnika, to zawieźli nas w kilka najważniejszych miejsc a później mieliśmy 3 godziny wolnego czasu. Przejechaliśmy się starym tramwajem, połaziliśmy małymi uroczymi uliczkami, wypiliśmy kawusię w knajpce na wzgórzu z widokiem na miasto. To był super dzień A codziennie wieczorami spacerkiem od nas szliśmy do Vilamoury - taka dość luksusowa miejscowość. Tam jedliśmy kolacyjki, piliśmy drineczki i spacerowaliśmy po porcie ( podobno największym w Europie) ach jakie tam jachty i katamarany były Pogodę mieliśmy super - tylko raz do południa pokropiło. Tak nam minął urlopik. Na nk wrzuciłam foteczki ![]() A teraz nic mi się nie chce... nie mogę się przestawić a mój mąż to wogóle jakby z miesiąc ten urlop trwał - mota się i nie może wejść w normalny tryb. Do tego od paru dni mi choruje biedaczek na gardło na szczęście już mu przechodzi.Ogólnie jakaś deprecha mała mnie łapie - nie mam humoru i nie wiem dlaczego ![]() Ale są też pozytywy - zapisaliśmy się na prawko No i napisałam do gina wczoraj odnośnie tych moich badań co robiłam przed wyjazdem i wyniki są bardzo dobre ![]() Dobra laseczki lecę teraz poczytać co u Was i wrócę jak się uporam z tą masą postów
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Sofka no to gratki
Hehe, to Twoja psica grzecznie czeka, mój jak stwierdza że powinnam już odejść od laptopa to kładzie się obok mnie i najpierw kładzie mi głowę na ręce tak, żebym nie mogła nic pisać, a jak to nie poskutkuje to łapą uderza, czasem sobie w twarz niechcący trafi i wtedy natychmiast zlatuje z kanapy Co do naczyń tupperware - to to nie jest ani zastawa ani garnki do gotowania Fajne mają patenty pojemników do przechowywania żywności - harmonijkowe pokrywki dzięki którym sporo powietrza można wyssać z pojemnika dzięki czemu jedzonko można dłużej przechowywać, pojemniki do przechowywania warzyw ze specjalnymi wywietrznikami, które można odetkać albo zatkać (do tego jest rozpiska które warzywa potrzebują wentylacji a które nie).
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Sofferko jak się ciesze ze i Ty jesteś "zatwierdzona" Ci promotorzy potrafią spędzić sen z powiek. A mój w dodatku czepia się na obronie swojego dyplomanta co uświadomili mi przed dziekanatem gdy podglądneli jakiego mam opiekuna pracy. Od jednej dziewoji usłyszałam, że jestem szalona. Już mi się nie chcialo gadac w jaki sposób uzyskałam tego promotora
Mam porównanie z tym na chemii- tez profesor ale taki przyjazny ze hej. Ten w sumie jako promo mocno sie mnie nie czepiał ale jego kultura pozostawiała wiele do zyczenia. Np rozmawiajac ze mna palił papierosa i dmuchał mi dymem w gębę. Dopiero na przedostatnim spotkaniu, gdy juz stwierdził ze mam jakies pojęcie o tym co piszę, zapytał czy może zapalić w moim towarzystwie... Kochana moja powiedz mi jeszcze jedno- jaki miałaś temat pracy? Sofko kochana nie wiem czy cię przekonam ale ja nie wyrabiam ciasta drożdżowego -wrzucam skłądniki do miski, bełtam, zamykam odpowietrzam, wrzucam do zlewu pełnego ciepłej wody...czekam az trzy razy pyknie i już ![]() Moja ciocia, robiąca najlepszą drozdzowke na swiecie otrzymała ode mnie to zjawisko i po latach robienia ciasta stwierdziła że to właśnie jest to czego jej było potrzeba - co więcej miałam zbiorowe zamówienie od jej koleżanek. Sałatki zamykane w tej misce są dłużej świeże-nie podchodzą tak wodą, mięso jak tam marynuje nie szarzeje. Teściowa ma wiele ich rzeczy, ja też od czasu do czasu przeglądam co tam mają. Ja też byłam sceptycznie nastawiona ale jak mam wybrać w czym przechowywać wędlinę... W maselniczce masło nie jełczeje-nawet trzymane poza lodówką nadal jest bardziej białe aniżeli żółte Więcej rzeczy nie pamiętam
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Malutka wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzinek Dzastuś robiłam te muffiny : http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=3045 pyyyyyycha ! albo z tego przepisu: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=10881&st=0 te są o tyle fajne, że można zrobić z tym co akurat mamy w domu ![]() ale jestem pewna, że Sofferka ma w swoich zasobach jeszcze pyszniejsze przepisy Gosia zazdroszczę wyjazdu, może nie Egiptu, ale samego wyjazdu do ciepełka. Trzymam kciuki, żeby się udało Asiuk fajnie, że zajrzałaś do nas Czyli kolejna dziewczynka będzie, hehe Dawidek będzie miał w czym przebierać, same panienki na wątku ![]() Anuś czyli stało się, zapisałaś się na prawko ehhh kopnij mnie mocno, może się w końcu zbiorę, bo już sama zła jestem na siebie ![]() Soffi gratuluję zatwierdzenia pracy Paulinko no w końcu jesteś co do tupperów mojej mamy koleżanka kiedyś tym handlowała i pokazy robiła u nas w domku, mamci się zawsze coś dostało ekstra i mamy parę pojemniczków i coś tam jeszcze. Ale nie wiem czy sama bym kupiła obieraczkę mam za 5zł ze sklepu i wcale nie narzekam, czosnku nie wyciskam tylko siekam, pojemników mam już pełno, nie mam gdzie tego trzymać, noże super mamy od męża z firmy, hehe nie potrzebne mi dodatkowe graty w kuchni
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula super ze fajnie było- może nie rewelacyjnie ale to pewnie dlatego, że masz chandre- jak sie skonczy zmienisz zdanko. No i najwazniejsze ze wyniki superowe ![]() Moonik- wiadomo, ze tupki nie sa 8 cudem swiata, ze nie wszystkie produkty są rewelacyjne ale ja je lubię i wg mnie ich jakość jest wyższa niż zwykłych pojemników. Najlepsze jest to, że każda z nas może dokonywac wyboru Hehe a jak masz pojemnikow pełno i za duzo miejsca zajmuja to informuję ze tupek miał kiedyś harmoniusze-pojemniki które składały sie tak ze były cienkie jak pół omletu I żeby nie było- nie estem spokrewniona z zadnym konsultantem, nie znam zadnego konsultanta osobiście a zakupy tupka robie zwykle przez allegro. Heh i w sumie nie mam jakis strasznych ilosci -jakies 6 sztuk
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś no jasne, że tak. Nie twierdzę, że są złe. Po prostu dla mnie były by zbędnym zakupem i wydatkiem. Naprawdę mam tyle pierd. ołek różnego rodzaju mniejszych i większych, że nie potrzebuje nowych
I zgadzam się z tym co napisałaś, każda może dokonywać wyboru, chce to kupuje, nie chce to nie i już ![]() ale takie składane to by mi bardzo ułatwiły przechowywanie ich, nie powiem
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
No dziewczyny przebrnęłam przez te 5 stron
nie rozpisałyście się zabardzo. Malutka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Dla żonek rocznicowych spóźnione ale szczere życzonka, dużo, dużo miłości, czułości i zrozumienia Kotku przykro, mi, że masz szpiega ale w naszym tajnym klubiku nikt niepożądany się nie zjawi ![]() Anusia Gratki stałej umowy ![]() Czeko21 fryz super - bardzo Ci w nim do twarzy, a Weronisia słodka jak zawsze Dzasta śliczny ten Twój brzunio Molala twój brzusio też uroczy ![]() Ava u Ciebie jak zwykle dużo się dzieje... życzę szybkiego powrotu do zdrowia i powodzenia we wszystkim co robisz Czekotubeczko Gratki utraconych kg zakupki super a kociaki przesłodkie... Kasia super mieszkoanko urządziłaś Gosia za Egipt Asiuk kciuki za szybki koniec remontu Sofciu Gratuluję zatwierdzonej pracy!!! Katey kciuki za prawko i przeprowadzkę ![]() Moonik fajne foteczki z podziemia - na pewno warto tam zawitać Dageciku mam nadzieję, że wkońcu znajdziecie dealny samochód ![]() Dobra to teraz spadam zobaczym co tam w Klubie Szalonych Żonek ![]() Miluś dzięki za zaproszenie |
|
|
|
#4460 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie Anusia ale też mogę kopnąć zapisuj się na prawko, ale to już ja bez tego dokumenty nie wyobrażam sobie życia... dzięki moim rodzicom, którzy posłali mnie na prawko już w wieku 17 lat, mam ten problem z głowy Cytat:
jakoś dziwnie z tym prawkiem u Was proszę bardzo ![]() Cytat:
gratulacje a dziękuję - jak na słonice to w miarę dobrze ![]() nie spodziewałam się, że ciąża, aż tak obciąża ![]() Cytat:
Cytat:
nie lubuje się z niebieskim ![]() STO LAT, STO LAT NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM!!!!
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
CZEŚĆ ŻUCZKI !
Brakuje coś weny do pisania... ![]() Odebrałam wczoraj wreszcie dyplom.. MALUTKA jeszcze raz samych najlepszosci... ![]() ![]() wesołosci i radości z dnia codziennego, no i pociechy z chłopaków Twych.Sofferko gratuluję ![]() Paulinko fajnie, ze pogoda udana i pełni energii...ale zaraz jak to nic się nie chce? Lecę obejrzć fotki. A i te wyniki...same dobre wiadomosci. Kasienko mieszkanie wygląda bardzo fajnie. Ojj mamy guściki podobne... Z NY ta kremowa z guziczkami.... też mam! Fajne zakupki...a te buty olaboga...cudo!Moooni kopniaka chcesz żebyś prawko szybko zrobiła? Ależ proszę bardzo.. ![]() Asiuk pomyziaj brzusia od ciotki. czeko Twoje koty sa cudne. Anusiu doczytałam, że prawko w toku, jak idzie, popchwal się? Gosiu ale masz fajnie z tym Egiptem... ![]() Izuś teściowa ma też ta misę do ciasta i też śmiga ekspresowo ciacho, także godne polecenia. dzastus ja miałam podobnie, tylko, ze w moim przypadku, to ja bardzo chciałam miec już prawko, dlatego zaczęłam chodzić już przed 18, zeby skończyć latka i sruuu egzamin. Edytowane przez izka19855 Czas edycji: 2010-10-06 o 18:34 |
|
|
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Izulek własnie o tobie myslałam, bo jadłam marchewkę z jabłkiem
hmm... kurczę... a ja zapomniałam o odebraniu dyplomu i jeszcze go nie mam
|
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wyobraź sobie, ze ja też konsumowałam, ale niestety tylko jabłuszko... Wszamałam też pół czekolady i paluszki..a teraz ledwie siedzę...powód ---> @![]() Ja chciałam odebrać jak najszybciej i nie chcę mieć nic wspólnego z tą uczelnią, a raczej z "przecudnie wkur....rzającą pomocą promotora"
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Ałaaaaaaaa
aleście mnie pokopały no! jak będę siedzieć Dzasta niezłe skojarzenia z Izulkiem uwaga ogłaszam wszem o wobec- mam tasiemca właśnie otworzyłam czekoladę gorzką, chipsy, orzeszki i przegryzam wszystko serkiem waniliowym no dobra, @ przyszła i stąd te smaki
|
#4465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no inaczej niz w Polsce ale łatwiej zdać i przede wszystkim dużo taniej jaka słonica?? ja żadnej nie widziałam u nas na wątku nie czujesz, że rymujesz ![]() Cytat:
ehh jakaś deprecha mnie łapie chyba ![]() Mooniś niezły miksik haha a i ode mnie mały kopniaczek też :p zapisuj się będzie nam raźniej Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2010-10-06 o 19:13 |
||
|
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z kolei przed @ mam takie smaki, no i w trakcie też. paulinko najważniejsze, że wyniki dobre, a leki to sie wybierze, tak zeby było dobrze... |
|
|
|
|
#4467 |
|
BAN stały
|
hejka
![]() u mnie leci..powoli ![]() mamy juz lozeczko i komode ![]() |
|
|
|
#4468 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja to wiem jak takie zakupy cieszą
![]() ciekawe kiedy mój Sz. znajdzie czas, żeby jechać ze mną do sklepu przecież sama nie będe pakować łóżeczka do samochodu ![]() Cytat:
![]() no dobra, jak nie słonica to hipcio - taki mały ![]() aaa... nawet nie zauważyłam, że zrymowałam coś Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak będę w mieście to muszę zajść na uczelnie i dopytać o ten dyplom
|
|
|
#4469 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski. Właśnie proboje sie uczyć do egzaminu, który mam mieć, taki dodatkowy z kursu na który uczęszczałam. Mam nadzieję, że będzie można "korzystać z pomocy"
, bo ciężko idzie ta nauka.Dzięki, że trzymacie kciuki za wyjazd Co to za dziwaczne naczynia o których gadacie??? Pierwsze słyszę. Chociaż biorąc pod uwagę moj "pociąg" do kuchni to może i nie jest to dziwne ![]() Paulinko widziałam Twoje zdjęcia na NK i...aż się zamyśliłam. Uwielbiam takie wakacyjne klimaty i po części uważam, że masz rację. Człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego i rzeczywiście każde kolejne wakacje przestają być "zarąbiste", zostają fajne. Anusia fajnie, że będziesz prawko robić. Dziś nie wyobrażam sobie życia bez prowadzenia samochodu. Cytat:
Jak się w ogóle czujesz? Jak zniosłaś wakacje? Nie miałaś problemów w samolocie i na miejscu?Cytat:
a jak Cię znam to jestem pewna, że fajnie to wszystko poskładasz i celująca praca z tego wyjdzie![]() Dzięks - powiem siostrze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
malutka wszystkiego najlepszego Rybeczko
Ja właśnie siedzę i uczę się w hindii jak się mówi siostro***ca i matko***ca ..... powszechne przekleństwa w Indiach to tak z pamiętnika przgotowań do wyjazdu ![]() kasica w klubie Ci skrobnęłam co nieco nt Banku Donosicela ![]() mój tasiemiec umarł ..... 3 tydzień dieta kopenhaska na tapecie nawet dzisiaj nie za bardzo miałam siłę na siłowinę iść. paulinaizabela suuuper wspomnienia i współczuję aklimatyzacji ..... niebawem ja będę gnać w sanadałach po śniegu na lotnisko ![]() soffi gratuluję podpisanej pracy Tupperami uraczyła mnie moja teściówka - mam jedną michę i trzy małe miseczki do lodówki - rozmyślam jeszcze nad stolnicą i tą michą do drożdżaka bo mi izazuśka chcicy narobiła No i prawdopodobnie mamy już wybrany nocleg na Andamanach ..... bez luksusów hotelowych .... będzie chata na plaży Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2010-10-06 o 21:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

W końcu wrócę do normalnego życia 
na szczęście już mu przechodzi.
ehhh kopnij mnie mocno, może się w końcu zbiorę, bo już sama zła jestem na siebie
za Egipt 

ogłaszam wszem o wobec- mam tasiemca