Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 18:15   #361
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

ishka ty dalej z ta infekcja chodzisz? a badali ci crp???

weronisia
dokładnie wiem przez co teraz przechodzisz, bardzo mi przykro ze cie tez to spotkało, sama miałam doła i ryczałam za kazdym razem jak widziałam małego plus oglolnie caly czas płakałam biedactwo, widok sondy badz jakiegos wenflonu n takiej kruszynce to straszny szok dla matki, wiem co czujesz ale widzisz po miom przykładzie ze jednak bedzie dobze tylko to trzeba czasu

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

irsin oni go juz od urodzenia w szpitalu kladi na brzuszku, lepiej im sie odbija i z tymi kuokami ma mu ulzyc a ogolnie to on woli na brzuszku, ae na noc pomimo monitorra oddechu to bym go tak nie polozyla, on juz chwile glowe trzyma sam i sie obraxa wiec strach

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 18:34   #362
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
...
A od wczoraj piję liście malin- nawet fajne w smaku, ja minimalnie maliny czuję nawet Tyle że jakoś mało mam wiary w ich cudowną moc Któraś z Was też pije ?
Sylwia ja szukam ale wszędzie tylko owocowe. Gdzie kupiłaś ?

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
Hellooo

tydzień leżałam w szpitalu (miałam 2 ataki kamicy żółciowej, bardzo nieciekawa sprawa..) a tu tyle zmian
...
Mimiskierka dbaj o siebie i odzywaj się
Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja dziś od paru godzin ciesze się wózeczkiem dla małej niedawno kurier przywiózł tak więc pochwalę się, a takze wstępnie i na surowo kącikiem małej
śliczny kącik i bardzo funkcjonalnie urządzony
Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Nie miałam ochoty wchodzić dziś na forum, ale teraz stwierdziłam, że muszę czymś zająć głowę bo inaczej zwariuję.

Mnie dzis dopadl baby blues i rycze od rana i nie umiem przestac. Jestem bardzo zmeczona, brzuch mnie boli, maly nie robi postepow. Nic nie idzie tak jak bym sobie marzyła. Tak się bałam cesarki, albo że nie będę mogła karmić. Tylko na tych dwóch rzeczach mi na prawdę bardzo zależało i żadna z tych rzeczy mi się nie udała.

Dzis lekarz podjal decyzje, ze nie moge karmic piersia, bo to jest za duzy wysilek dla malego, i przez to sie nie najada, bo zasypia w trakcie ze zmeczenia. Nie chce tez pic z butelki, a na dzis ma zadanie, zeby wypic na kazde karmienie 40 ml mojego mleczka. Nie udalo sie, wiec wlozyli mu sonde przez nos do zoladka i dostaje teraz moje mleczko bezposrednio przez rurke. Jednak bardzo sie martwie, bo on spore ilosci dzis ulewa, na dodatek prezy sie i robi strzeliste kupeczki. A więc nie wierzę, że taie karmienie coś zmieni. Bo co z tego, że wleją mu to na siłę, skoro i tak nie utrzyma tego w żoładku?
Waga nadal stoi jak zaczarowana: 2300g już trzeci dzień.

Przed chwila tez trafil pod lampe i sie opala, bo ma silna zoltaczke. Tak jak byl najspokojniejszym dzieckiem na oddziale, tak dzis po raz pierwszy zaczal plakac.
Ma zasloniete oczy i bardzo sie denerwuje, a ja nawet nie moge go uspokoic. Przez to denerwowaie się, bardzo wierzga rączkami i nóżkami, boję się, że się okręci w te wszystkie kable. Co chwilę włacza się jakis alarm i stawia mnie na równe nogi, jego z resztą tez, bo to tak głośno wyje, żeby pielęgniarka uslyszała.

Mam juz dosyc. Wiem, ze ludzie maja gorsze problemy, a i dzieci bywaja na prawde bardzo chore, a moj praktycznie jest zdrowy. Ale to i tak mi wystarcza, zeby sobie nie radzic z emocjami.
Tym bardziej, że sama nie najlepiej się czuję i cały czas walczę z bólem.

Dzis była u mnie miła pani ginekolog i mnie obejrzała. Pocieszyła mnie, że z moja raną nic złego się nie dzieje. A skoro jest taka rozpalona, to musze robic po prostu zimne okłady. No i mam na prawdę dużo leżeć. Powiedziała, że skoro mnie boli, to nie mam wstawać, a małym mają się zająć pielęgniarki, bo od tego tu są.
Pozwoliła mi brać przeciwbólowo ibuprofen na zmianę z paracetamolem. Ale to nie wiele pomaga. Więc staram się po prostu leżeć i jak najmniej ruszać.

Najgorsze jest to, że tak bardzo chce mi się płakać a cały czas się powstrzymuje, bo nie che żeby mnie taką tu oglądali. Więc jak tylko sie rozpłaczę, to od razu opłukuje twarz zimną wodą i tłumię to w sobie.

Zaraz przyjedzie mój mąż z córką. Dzieci tu nie mogą wchodzic, więc pójdę do cafeterii, żeby troche z nia pobyć. Tak mi źle, że dzieci są same w domu. Ale im to chyba az tak nie przeszkadza. Chodzą do szkoły, robią lekcje, potem grają na kompie, albo Playstacji itp i jakos im dzień mija. To tylko ja o nich myslę, że mi ich brak itp...
Synek nawet dzis nie chce tu przyjechac, bo nie ma tu co robic, poza siedzeniem na korytarzu.

Ehhhh... smęcę dzis okropnie. Wybaczcie mi... może jutro będę mniej marudzic... Może nawet nie powinnam tu tego pisać....
Weronisia pisz ile tylko masz ochotę masz prawo źle się czuć fizycznie i psychicznie więc nie ukrywaj tego przed rodziną, niech Cię wspierają. Baby blues niedługo minie
Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Wpadłam sie przywitać i powiedzieć że u nas po staremu...

[...]
A ja też mam doła co chwile płacze bo juz poprostu dla mnie i mojego organizmu to za duży wysiłek...nie dość że bóle...infekcja...cisnien ie...opuchnięcia ktore nie znikaja nawet na sekunde i sie utrzymują cały dzień to jeszcze jakieś chorubsko mnie bierze no i rycze bo nie wytrzymuje psychicznie tego juz...
Ishka, jeszcze parę dni i Junior Ci wszystko wynagrodzi
Kootekk ale Michaś rośnie, no no
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 18:38   #363
_paulinka2
Wtajemniczenie

dziewczynki czy wasze dzieci się też tak śmiesznie układają w brzusiu ? moja to czasem tak się układa że nie widzę pępka w ogóle, albo ostatnio miałam taką oponkę i tak w ciągu dnia mój brzuch przybiera takie dziwne pozy że szok ^^

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-10-06 o 18:43
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 18:38   #364
kotek81
Zakorzenienie

Weronisia -

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja nie wiem od kiedy dzieci mozna klasc na brzuszku?
od pierwszych dni można układać maluszka na brzuszku - moja uwielbiała leżenie na brzuszku i dzięki temu ani razu kolki nie miała

A ja tak teraz z innej beczki - słyszałyście kiedyś o czymś takim ????
http://kubeczek-menstruacyjny.ladycu...aspx?tabid=233
czego to ludzie nie wymyślą

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-10-06 o 18:41
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 18:41   #365
mallinka
Zadomowienie

De była u mnie teraz koleżanka i zjadła 2 talerze zupy TŻ też zjadł-to chyba coś nie tak z moim smakiem... i myslę też że wina dyni-to taka wiejska, z ogrodu od mojej siostry teściowej już zostało tylko 1,5porcji na jutro

Irsin to czekamy na zdjęcia wózka i Twojego sławnego wielkiego brzuszka

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 18:45   #366
kretencja
Zakorzenienie

Paulinka, mój się czasem strasznie wypina z jednej strony pępka, zwykle z prawej. Wtedy mam w tym miejscu takie wielkie twarde wybrzuszenie, a z drugiej strony jest znacznie bardzie płasko

Kotek, ja o tym słyszałam. Być może ma to swoje zalety, ale ja chyba bym się nie odważyła tego używać, nie lubię mieć czegoś w środku, nawet tamponów nie używam zwykle, tylko podpaski

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 18:48   #367
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
a ja nie bardzo rozumiem jak to działa i wydaje mi się niehigieniczne-jak będąc w toalecie mam to umyć pod kranem i znowu iść i sobie wsadzić?! jakieś to dla mnie niepojęte...:coje st:

Stary 2010-10-06, 18:54   #368
kotek81
Zakorzenienie

też nie bardzo kumam - ale widocznie nie musze rozumieć wszystkiego
Stary 2010-10-06, 19:05   #369
NUCHISIA
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki!

Rzadko piszę z Wami, ostatnio w ogóle, ale sumiennie czytam i jestem na bieżąco

Michałek śliczniutki , Pascalek też sama słodycz , chłopaki na pewno szybko przybiorą na wadze więc się dziewczyny nie martwcie.

Ja zaczynam 35 tc, wczoraj byłam na wizycie, i kamień spadł mi z serca, bo z Kacperkiem wszystko dobrze, waży 2585g, lekarka powiedziała żeby mógł jeszcze do porodu góra z kilogram przybrać bo takie 3500 dziecko się najlepiej rodzi. Termin porodu wyszedł zgodnie z OM czyli na 16.listopad,
Mallinko jeżeli to nie problem to proszę o poprawienie na pierwszej stronie
Mały leży już główką w dół a i szyjka zamknięta z czego się cieszę, bo miałam te problemy z twardniejącym brzuszkiem.
Tak więc teraz to już na spokojnie czekam do listopada
Oczywiście dokuczają mi te same ciążowe dolegliwości co Wam, ale tak szczerze powiedziawszy to wolę trzeci trymestr od pierwszego, przynajmniej mogę sobie pojeść bo dopiero teraz to ja apetytu dostaję
Z wyprawki muszę zamówić jeszcze łóżeczko
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:06   #370
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
kotek81 zauważyłam, że zapytałaś o mojego pieska, ale jakoś mi umknęło, żeby ucałować

anecka - możesz mieć rację z tymi robakami, bo sunia była odrobaczana niecałe 2 tyg temu, a cykl życia robaka własnie jakoś tak trwa i sunia ma mieć następną dawkę leku na odrobaczanie właśnie za 2 dni, więc może to te larwy się chciały wydostać- tak sobie tłumaczę, może bez sensu, ale grunt, że dziś od 5 rano nie zrobiła nic- jak się znów coś zacznie, to popędzę do weta, bo nie chcę się denerwować.
Rozbawiłaś mnie tą MNS- ja czasami w wakacje, gdy jestem na Mazurach u mamy to oglądam ten niesamowity serial- wyłącznie dla zgrywu, bo takich dialogów i konfiguracji łóżkowo - romansowych nie można chyba na trzeźwo wymyśleć- scenarzyści coś biorą , a w szkole swoim dzieciom powtarzam , że mi wystarczy raz na miesiąc włączyć 1 odcinek, żeby dowiedzieć się z kim aktualnie jest Brooke- dzieciaki oglądają namiętnie wszystkie seriale ( ja nawet tytułów poza Klanem i MNS nie umiem wymienić) i mnie zawsze pytają, czy jestem na bieżaco, wiec tak im tłumaczę, że niestety "wczoraj nie oglądałam"

79Marta- a jak Ci smakują te maliny? Może chociaż trochę trzeba zacząć wierzyć w ich moc, to zadziała jak placebo

zrobilam blok- ale mleko mialam granulowane i chyba nie bedzie taki dobry, jak w przepisie , ale i tak zjem
Heheh ja tez kiedys tak mowilam ze obejrze jeden odcinek na 100 i wiem o co chodzi

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Potrzebuje sasiadow na farmeramie.Kto chetny?
JAAAAAAAAAAAA

PaulaPK

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej

my dzisiaj pierwszy krotki spacerek zaliczylismy michałek był zadowolony i ja tez, jutro znowu do lekarza a w piatek do katowic do kliniki z małym, jak o tym pomysle to juz mi go szkoda...
Sapcerek byl. no no

ale przystojniak

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Wpadłam sie przywitać i powiedzieć że u nas po staremu...

Kootek Michałek po prostu do schupania takie ciasteczko dziś słoneczko świeciło to fajnie na spacerku pewnie było co Ja pewnie jak urodze to juz bedzie mokro i ponuro beee

Weronisia Jesteś bardzo silną babką ale i takie mają prawo do baby bluesa. Oby jak najszybciej minęło i już proszę nie płakusiać bo i Pascalek to wyczuwa i rana bedzie sie dłużej goić. Przesyłam gorąco buziaki dla Was!!

A ja też mam doła co chwile płacze bo juz poprostu dla mnie i mojego organizmu to za duży wysiłek...nie dość że bóle...infekcja...cisnien ie...opuchnięcia ktore nie znikaja nawet na sekunde i sie utrzymują cały dzień to jeszcze jakieś chorubsko mnie bierze no i rycze bo nie wytrzymuje psychicznie tego juz...
Ishka, , Jeszcze troszke musisz wytrzymac! Syn Ci wsystko wynagrodzi

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
na pewno było dobre-wylizałam puszkę
Po mleku kokosowym?
Kiedys kupilam mleko kokosowe w M&S i myslalam ze polece to bylo okrpne taki chemczny posmak, takie geste bleeeeeeeeeeee a robilam kurczaka po hawajsku.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

OMG

Masakra.. ludziom sie nudzi w tych Instytutach

Weronisia, smutno mi, ze przezywasz taki stres w sumie, wiem ze latwo pisac ze bedzie lepiej ale trzeba sobie tak mowic, z reszta mnie jest ciezko cos napisac sensownego, bo ja to jeszcze pstro w głowie mam Ale moze jak bedziesz lezec i postarasz sie! nie smucic, to ten mały czlowieczek wyczuje Twoj spokoj i bedzie lepiej.. Chcialabym zeby bylo ok!

M25, co to jest to 3 czy 4 zdjecie Babyono? a sweterek.. moze babcia hurtem by tak zechciała wykonac drobne sweterki?

Objadlam sie wlasnie pistacjami, kanapkami z serem i szynka i wypilam inke z wielka iloscisa smietanki hehe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:07   #371
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
a ja nie bardzo rozumiem jak to działa i wydaje mi się niehigieniczne-jak będąc w toalecie mam to umyć pod kranem i znowu iść i sobie wsadzić?! jakieś to dla mnie niepojęte...:coje st:
hehe a mnie zaciekawilo,slyszalam kiedys o czyms takimdo takiego kubeczka to tak na moj chlopski rozum przydalby sie spray dezynfekcyjny,taki szpitalny..hmmmm wylewanie krwi i skrzepow z takiego kubeczka to normalnie fuj

bez kitu dzis spakuje torbe do szpitala i sporzadze liste czego mi brakuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 19:12   #372
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Sylwia ja szukam ale wszędzie tylko owocowe. Gdzie kupiłaś ?

ja chodze do dantexmedu na Nowolipie 25 i tam w tym samym budynku jest sklep ze zdrowa zywnoscia i maja ekologiczne ziola- jedno opakowanie 2,90zl. Zaparzam sobie caly dzbanek na caly dzien i popijam zamiast herbaty czy wody.
Jesli Ci nie po drodze tam, to popytaj w sklepach ekologicznych w okolicy. Wiem, ze jest taki na Gorczewskiej chyba przy Ciolka, ale nie wiem, czy tam jest herbatka
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:18   #373
kliwia
Zakorzenienie

Weronisia glowa do gory. Lepiej dla Twoich emocji bylo jakbys mogla sobie poplakac i nie chowac emocji. Jak bedziesz wytrwała i nie dasz sie tej bezsilności to i Pascal odbierze twoje pozytywne wibracje. Najwaznijesze ze sie przytulacie. Dziwne ze z butelki przestał ciagnac I tez nie kumam po co tyle na sile mu pchaja. Niech zmniejsza do 30 by nie ulewal tyle i nie prezyl brzusia. Yhm... Bedzie dobrze, wydobrzeje. Magiczna waga ruszy do gory i wszytsko sie ulozy. A Ty poki co odpoczywaj jak najdluzej, by rana szybko sie zagoila. Nie mozesz sie o nic obwiniac. odpoczywac i przytulac swojego malucha na lezaco

kootek Twoje dziecie to taka kruszyneczka, a taki silny jednoczesnie. Szczesciara Trzymajcie sie cieplo.

Ja sobie wlosy szamponem koloryzujacym pomalowalam. Kurde koło kasztana to ten kolor nie lezał. mam nadzieje ze sie spierze troche za kilka myc
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:42   #374
mallinka
Zadomowienie

ależ mnie kręgosłup boli, chyba robię się za ciężka-czas skończyć z szarlotką
lecę pod prysznic

Stary 2010-10-06, 19:45   #375
kotek81
Zakorzenienie

Ja też już spadam - najpierw obejrzeć MjM, potem szybka kąpiel i spać - dobranoc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 19:47   #376
Anecka
Zakorzenienie

Ja spadam z lapkowego neta, poloze sie obejrze Borata i moze mala sie tak nie bedzie rozpychac czuje ja prawie w zebrach

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-06, 19:52   #377
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Czy ja przestane w koncu tyc?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:04   #378
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
tak, za ok 3tygodnie i 2 dni wtedy będziesz tylko chudła
a gdzie fotki wózka?

Stary 2010-10-06, 20:05   #379
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
tak, za ok 3tygodnie i 2 dni wtedy będziesz tylko chudła
a gdzie fotki wózka?
jutro wstawie , niemoge kabla znalezc

jestem slonica
Stary 2010-10-06, 20:07   #380
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
ojj.. Przestaniesz jak urodzisz

dbam o włosy

Stary 2010-10-06, 20:07   #381
mallinka
Zadomowienie

a ja Ciebie gonię a to dopiero 7 miesiąc u mnie a już jestem olbrzymem

Stary 2010-10-06, 20:25   #382
sanderinka
Zakorzenienie

ile można tak mniej wiecej no spy wziasc ?? dziś juz 3 raz boli mnie brzuch jak na @

mała sie wpycha wszedzie juz najgorzej jak tak w biodro próbuje wejsc to aż ja podskakuje

a wogole chce mi sie plakać ...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:27   #383
_paulinka2
Wtajemniczenie

o w cinema city wszystkie seanse w tą niedziele po 10 zł a 3d po 15 zł ^^ dawno nie byłam w kinie

dbam o włosy

Stary 2010-10-06, 20:31   #384
Anecka
Zakorzenienie

Sanderitka. Czemu chce CI sie plakac? Nie smuc sie.

A mnie pare razy zaklulo na samym dole po lewej stronie.. Teraz troszkę kluje ale prawie nie czuje. Mala wchodzi mi prawie w pluca hehehe masakra

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-06, 20:36   #385
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

A mnie pare razy zaklulo na samym dole po lewej stronie.. Teraz troszkę kluje ale prawie nie czuje. Mala wchodzi mi prawie w pluca hehehe masakra
mnie czesto kluje

jestem taka wielka
Stary 2010-10-06, 20:38   #386
De28
Wtajemniczenie

Myslalam, ze wiem co to zgaga. Do dzisiaj...pali mnie niesamowicie. Do tego bol pod lewa piersia,mam zbadac sobie watrobe. Bole rwy kulszowej i problemy z oddychaniem.No dzis mam pelen pakiet

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:44   #387
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

nie wiem ogolnie mi ciezko ja nie wiem co to bedzie w 8-9 m-cu ciezko juz mi oddychac czasem, mala wlazi w dziwne miejsca, spac nie moge i latam ciagle do lazienki

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Myslalam, ze wiem co to zgaga. Do dzisiaj...pali mnie niesamowicie. Do tego bol pod lewa piersia,mam zbadac sobie watrobe. Bole rwy kulszowej i problemy z oddychaniem.No dzis mam pelen pakiet
polecam rennie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:50   #388
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
aha, i nic sie nie płaci za prowadzenie tych kont, przelewy i kartę do bankomatu-też zrezygnowałam z mbanku
Ale MBank ma też to wszystko za darmo
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:56   #389
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno było dobre-wylizałam puszkę

Uwielbiam mleczko wyjadac Ale musi byc takie naturalne i slodkie.
To albo z twoim smakiem cos nie tak, albo dynia nie taka, albo soku za duzo? Ja te zupe uwielbiam, ale musi byc duzo pasty czerwonej

Bylismy znow w szkole rodzenia.Beda nam robic akupunkture, ktora ma niby zapewnic lzejszy porod Zajecia tak fajne i smieszne, ze zamiast do 20 30 polozna prowadzila do 21 15

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:00   #390
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Nie miałam ochoty wchodzić dziś na forum, ale teraz stwierdziłam, że muszę czymś zająć głowę bo inaczej zwariuję.

Mnie dzis dopadl baby blues i rycze od rana i nie umiem przestac. Jestem bardzo zmeczona, brzuch mnie boli, maly nie robi postepow. Nic nie idzie tak jak bym sobie marzyła. Tak się bałam cesarki, albo że nie będę mogła karmić. Tylko na tych dwóch rzeczach mi na prawdę bardzo zależało i żadna z tych rzeczy mi się nie udała.

Dzis lekarz podjal decyzje, ze nie moge karmic piersia, bo to jest za duzy wysilek dla malego, i przez to sie nie najada, bo zasypia w trakcie ze zmeczenia. Nie chce tez pic z butelki, a na dzis ma zadanie, zeby wypic na kazde karmienie 40 ml mojego mleczka. Nie udalo sie, wiec wlozyli mu sonde przez nos do zoladka i dostaje teraz moje mleczko bezposrednio przez rurke. Jednak bardzo sie martwie, bo on spore ilosci dzis ulewa, na dodatek prezy sie i robi strzeliste kupeczki. A więc nie wierzę, że taie karmienie coś zmieni. Bo co z tego, że wleją mu to na siłę, skoro i tak nie utrzyma tego w żoładku?
Waga nadal stoi jak zaczarowana: 2300g już trzeci dzień.

Przed chwila tez trafil pod lampe i sie opala, bo ma silna zoltaczke. Tak jak byl najspokojniejszym dzieckiem na oddziale, tak dzis po raz pierwszy zaczal plakac.
Ma zasloniete oczy i bardzo sie denerwuje, a ja nawet nie moge go uspokoic. Przez to denerwowaie się, bardzo wierzga rączkami i nóżkami, boję się, że się okręci w te wszystkie kable. Co chwilę włacza się jakis alarm i stawia mnie na równe nogi, jego z resztą tez, bo to tak głośno wyje, żeby pielęgniarka uslyszała.

Mam juz dosyc. Wiem, ze ludzie maja gorsze problemy, a i dzieci bywaja na prawde bardzo chore, a moj praktycznie jest zdrowy. Ale to i tak mi wystarcza, zeby sobie nie radzic z emocjami.
Tym bardziej, że sama nie najlepiej się czuję i cały czas walczę z bólem.

Dzis była u mnie miła pani ginekolog i mnie obejrzała. Pocieszyła mnie, że z moja raną nic złego się nie dzieje. A skoro jest taka rozpalona, to musze robic po prostu zimne okłady. No i mam na prawdę dużo leżeć. Powiedziała, że skoro mnie boli, to nie mam wstawać, a małym mają się zająć pielęgniarki, bo od tego tu są.
Pozwoliła mi brać przeciwbólowo ibuprofen na zmianę z paracetamolem. Ale to nie wiele pomaga. Więc staram się po prostu leżeć i jak najmniej ruszać.

Najgorsze jest to, że tak bardzo chce mi się płakać a cały czas się powstrzymuje, bo nie che żeby mnie taką tu oglądali. Więc jak tylko sie rozpłaczę, to od razu opłukuje twarz zimną wodą i tłumię to w sobie.

Zaraz przyjedzie mój mąż z córką. Dzieci tu nie mogą wchodzic, więc pójdę do cafeterii, żeby troche z nia pobyć. Tak mi źle, że dzieci są same w domu. Ale im to chyba az tak nie przeszkadza. Chodzą do szkoły, robią lekcje, potem grają na kompie, albo Playstacji itp i jakos im dzień mija. To tylko ja o nich myslę, że mi ich brak itp...
Synek nawet dzis nie chce tu przyjechac, bo nie ma tu co robic, poza siedzeniem na korytarzu.

Ehhhh... smęcę dzis okropnie. Wybaczcie mi... może jutro będę mniej marudzic... Może nawet nie powinnam tu tego pisać....

Weronisia ja uważam ze emocji nie wolno tłumić i jeśli tylko masz taka potrzebe to pisz tu = to nie jest smęcenie -- każda z nas moze sie znalesc w podobnej sytuacji.
Pascalek jest zdrowy to najwazniejsze - jest tak malenki ze napewno nie pochlonie tyle pokarmu co by chciala pielegniarka wiec dokładnie tak jak piszesz nawet jak mu wleja na sile do i tak czesc mu sie uleje. Nie martw sie powolutku zacznie nabierac wagi.
Sciskam mocno

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości