Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 20:51   #1891
kinia656
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

mam pytanko jedna z was robila kiedys lasagne i mam pytanko czy ten makaron do lasagne to trzeba najpierw troche ugotowac?
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:52   #1892
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Cześć
Hej

Moja królewna padła bylismy jeszcze na chwile na dworku i budzilismy ja bo przysypiala, pozniej polezala sobie na golaska...Tatus ja wykapal, na karmilam ja zjadla 150ml i zasnela po odlozeniu do lozeczka ciekawe jak minie noc...jutro pobudka o 6.30 szykowanie i na szczepienie

kinia
- ja lekko podgotowuje
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:55   #1893
farminka
Wtajemniczenie

siala wysłałam link do profilu Twoich zwierzaków mojej cioci.Ona zajmuje się znajdowaniem domów zwierzakom,a jest ze Śląska,więc może pomoże
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:00   #1894
glooria
Raczkowanie

witam, i o zdrowie pytam
dzisiaj na tvp2 było o wypadaniu wlosów po ciąży i mówili o tym, że to normalne, hormony, dziecko zabiera witaminki itd
i że będą one wypadać przez okres 3-6 miesięcy no to będę łysa
a mówili jeszcze że nie da się tego uniknąć chociaż są wyjątki a sposoby na poprawę fryzury jest kilka dobra dieta, witaminki, odżywki i ścięcie wlosów nie musi być drastyczne ale ścięcie ich powoduje że włosy nie są tak obciążone coś w rodzaju lekkiej fryzurki czy coś takiego
WIĘC IDĘ DO FRYZJERA MOŻE COŚ URATUJE
wrzycam kilka zdjęć:
jak tatuś z córką śpią- do dziś nie wiem kto kogo usypiał
Milka na swojej macie
i moje zakupy na ebay-u (czuję już święta)
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:01   #1895
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
mam pytanko jedna z was robila kiedys lasagne i mam pytanko czy ten makaron do lasagne to trzeba najpierw troche ugotowac?
ja podgotowuję, bo inaczej są twarde...

Mały zasnął po kąpieli o 20 ale smok mu wypadł i teraz nie śpi ale leży grzecznie w łóżeczku i odpoczywa, więc niedługo zaśnie...

Muszę poprosić o trzymanie kciuków Jutro idziemy podpisać umowę przedwstępną na zakup jednej części bliźniaka 131m2 pow. użyt.
Deweloper daje nam 4 msc z możliwościa przedłużenia o 2 msc na sfinalizowanie umowy, bo my połowę kasy będziemy mięli ze sprzedaży mieszkania (i właśnie szukamy kupca) a na drugą połowę weźmiemy kredyt.
No i teraz chodzi o to żebyście trzymały kciuki za to aby się szybko kupiec znalazł
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:04   #1896
Basia84
Rozeznanie

ja tylko na chwile wpadlam sie pochwalic ze dzisiaj Oscar konczy 4 miesiace! szok! ale ten czas leci. maz zrobil porownanie z kazdego miesiaca, zobaczcie same. az mi sie przypomnialo jak wklejalysmy zdjecia brzuszkow tydzien po tygodniu
a teraz biore sie za nadrabianie
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:09   #1897
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
witam, i o zdrowie pytam
dzisiaj na tvp2 było o wypadaniu wlosów po ciąży i mówili o tym, że to normalne, hormony, dziecko zabiera witaminki itd
a mówili jeszcze że nie da się tego uniknąć chociaż są wyjątki a sposoby na poprawę fryzury jest kilka dobra dieta, witaminki, odżywki i ścięcie wlosów nie musi być drastyczne ale ścięcie ich powoduje że włosy nie są tak obciążone coś w rodzaju lekkiej fryzurki czy coś takiego
wrzycam kilka zdjęć:
Milka na swojej macie
Super zdjecia z tatusiem boskie, fajnie wygladaja

Cytat:
ja podgotowuję, bo inaczej są twarde...

Mały zasnął po kąpieli o 20 ale smok mu wypadł i teraz nie śpi ale leży grzecznie w łóżeczku i odpoczywa, więc niedługo zaśnie...

Muszę poprosić o trzymanie kciuków Jutro idziemy podpisać umowę przedwstępną na zakup jednej części bliźniaka 131m2 pow. użyt.
Deweloper daje nam 4 msc z możliwościa przedłużenia o 2 msc na sfinalizowanie umowy, bo my połowę kasy będziemy mięli ze sprzedaży mieszkania (i właśnie szukamy kupca) a na drugą połowę weźmiemy kredyt.
No i teraz chodzi o to żebyście trzymały kciuki za to aby się szybko kupiec znalazł
Mam nadzieje ze wam sie wszystko ulozy po waszej mysli

Basia - super porownanie

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-06 o 21:10

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 21:10   #1898
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a tutaj wam wklejam hubcia zdjecia do dowodu i zdjecia w nosidelku i ja i on jestesmy zadowoleni i jedno dodatkowe
slodki ten Twoj synus

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
piękne ujęcie klask i:kla ski:
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
zgadza się! Milenka to śliczna dziewczynka!
rowniez dziekujemy

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Milenka i Oscar sa najstarsi na watku wiec zapada w pamiec

sliczne to zdjecie
kolejnej cioci wizazowej dziekujemy

Cytat:
kciuki sa

karolcia
brawa dla Nastki za przewracanie sie!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:20   #1899
entertete
Rozeznanie

agravka jak uważasz z chustą, ja polecam choć jak pisałam teraz lubię ją na dwór a w domu nie używam.

ola_k11 no niezły metraż, trzymam kciuki
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:20   #1900
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ja podgotowuje bo inaczej zawsze byl twardy

Cytat:
witam, i o zdrowie pytam
wrzycam kilka zdjęć:
Milka na swojej macie
jak sobie slodko spia sliczna jest no i zakupki ho ho ho

Cytat:
mam nadzieje ze szybko sie uda

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwile wpadlam sie pochwalic ze dzisiaj Oscar konczy 4 miesiace! szok! ale ten czas leci. maz zrobil porownanie z kazdego miesiaca, zobaczcie same. az mi sie przypomnialo jak wklejalysmy zdjecia brzuszkow tydzien po tygodniu
ale sie zmienil. super takie poroenanie. pewnie podkradne pomysl
a za 4 miesiace juz zdrowko wypilam
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:35   #1901
glooria
Raczkowanie

basiu śliczne zdjęcia moja kończy 12.10 cztery miesiące i też nie wiem kiedy to zleciało moja tez była taką chudzinką aż sie łezka w oczku kręci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 21:45   #1902
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę poprosić o trzymanie kciuków
kciuki sa!!!
Cytat:
super zestawienie!iOoscarek jak urosl
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:49   #1903
Basia84
Rozeznanie

uff dopiero teraz was doczytalam i widze ze juz wypilyscie za zdrowko mojego synka myslalam ze nie bedziecie pamietac a tu taka niespodzianka!
Stary 2010-10-06, 21:49   #1904
glooria
Raczkowanie

basiu a to Milena wymazana marchewką
tak samo śmiesznie wygląda
Stary 2010-10-06, 21:52   #1905
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
basiu a to Milena wymazana marchewką
tak samo śmiesznie wygląda
Śliczna

Basia- ja juz pije 2 kolejke

Stary 2010-10-06, 21:57   #1906
Basia84
Rozeznanie

karolcia tylko sie nie opij

gloria hehe no rzeczywiscie chetnie je sloiczki?
Stary 2010-10-06, 22:06   #1907
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja mam chyba hemoroida. I to takiego z prawdziwego zdarzenia. Nie jest wprawdzie na wierzchu, ale podczas załatwiania się leci mi krew
Ja tez mam . Po pierwszym porodzie sie nabawilam. Ale dziwne bo teraz rodzilam przeciez przez cc ale jest mega gorzej.. I wlasnie dopiero po tym porodzie leci mi krew.. A do ubikacji... hoho az strach sie bac.. a wlasnie mi sie chce ratunku!!!!!! biore czopki i smaruje, ale ledwo sie zagoi to juz na nowo sie rozwala przy kolejnym zalatwianiu.. W dodatku kupki to za miekkie nie sa u mnie:/
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:07   #1908
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
siala wysłałam link do profilu Twoich zwierzaków mojej cioci.Ona zajmuje się znajdowaniem domów zwierzakom,a jest ze Śląska,więc może pomoże
Super, dziękuję Ci bardzo
Możesz coś więcej powiedzieć o cioci i jej pracy?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:18   #1909
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ahah oto mój pociązowy brzuuch...waze 56 kg przed ciązą 45....
wow! ale szprycha z ciebie!

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

U mnie maly juz 3 tydzien ma katar, gdzies od tygodnia gesty, czasem ropny. Juz 5 razy bylam u lekarza, wlasciwie u roznych trzech (w tym dzisiaj) i tylko odciagac i tyle. dzis jeszcze dodali mucofluid zeby 2 x psikac i dluzej zsotawic by katar rozpuscil.. Ale juz go stosowalam pare dni, bo inny lekarz napisal, tyle ze nie dostawialam tylko od razu odciagalam.
No ale kucze jutro znow do lekarza, innego, ordynatora oddzialu dzieciecego w szpitalu gdzie rodzilam. Bo kurcze wyraznie slychac (choc ma czyste oskrzela i pluca) ze jak wplacze to w gardle mu bardzo charczy- widac splywa mu ten katar pozadnie. No i czasem biedak probuje odkaszlec,ale takie malenstwo przeciez nie umie... Biedak meczy sie.. Nie wiem moze daja mu cos w koncu konkretnego, przeciez nie moze to tak dlugo trwac.. mimo ze dopiero pare dni jest to dla niego az tak bardzo meczace.\

No a marimer i odciaganie prawie co chwile.. ehhh

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
i ja wam pokaze najnowsze zdjecie i przymiarke kurtki na pozna jesien
i kolejna laska!

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A to my wczoraj
czy tu sa same modelki czy jak?
szczęsciary!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 22:32   #1910
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cześć mamusie!
Jakoś nie mogę się zabrać za pisanie. Mały był dzis strasznie marudny a mi nerwy puszczają. Jakaś przemęczona jestem. Może to jesienna depresja. Chociaż pogoda przepiękna!
Byłam wczoraj u fryzjera podciąć włosy, bo tez mi wypadają. Mam nadzieje, że to coś pomoże. U mnie robia się straszne kołtuny, bo mam kręcone włosy i czesze je tylko w czasie mycia.

Cytat:
Ja nie gotuje i wychodzi zawsze miękka.
Cytat:
ja tylko na chwile wpadlam sie pochwalic ze dzisiaj Oscar konczy 4 miesiace! szok!
No śliczny! Boże jak ten czas szybko leci, Franek będzie miał za tydzień 3 miesiące.

Kurcze w tym tygodniu w ogóle nie ćwiczyłamnie mam siły i ochoty.W ogóle źle sie czuje w moim ciele, tak grubo i nie atrakcyjnie.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:51   #1911
scoobs
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego dla Milenki i Oscarka!

Siala, mam nadzieje, ze uda Ci sie znalezc nowy domek dla zwierzaczkow. Widze,z e kotka tez jednak oddajesz. Sliczne sa, a to zdjecie, jak sobie razem leza jest cudowne. Pokazalam mojemu tz-towi i sie zakochal w kocie, no ale my w UK, to za daleko.

Ja sie wczoraj wyszalalam na go-kartach, dzieki dziewczyny, za zyczenia milej zabawy, oj bylo super, ale dzisiaj mnie miesnie bola. No ale najwazniejsze, ze tz sobie dal rade z dziecmi.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 01:10   #1912
Siala_Bala
Zakorzenienie

"W brzuchu ciężarnej kobiety były bliźniaki. Pierwszy zapytał się drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie?
- Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to co będzie potem.
- Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać?
- No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść buzią....
- No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina.
- No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę a ona się będzie o nas troszczyć.
- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest?
- No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było.
- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem czyli jej nie ma...
- No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja wierzę w życie po porodzie." ....

Scoobs - tam ich nie dotransportuję.. moja GPska mnie zawsze wywozi do Karkowa... gdziekolwiek bym jechała a UK nie na moje nogi
Stworzyłam im profil na NK, założyłam wątek na wizażu i na Dogomanii.. Pan z urzędu miasta też czegoś nam szuka.. mój ojciec rozpytuje i kilku naszych znajomych.. Szajajaba dała info na swoim blogu, w planie mam zrobić jeszcze ulotki i gdzieś porozklejać.. w pobliżu domów jednorodzinnych, nie wiem co mogę jeszcze

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 01:25   #1913
Basia84
Rozeznanie

idealnecialo chyba zartujesz! jeszcze 4kg mam do zrzucenia ale zero motywacji do cwiczen
Stary 2010-10-07, 02:11   #1914
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa Hubcio uroczy a na fotce wyszedl jak 2-latek taki powazny i Ty tez dobrze wygladasz

Milenki sliczne Alguien, Glooria

Oscarek urosl niezle a taka chudzinka byla

Ola kciuki trzymam za szybka sprzedaz, mam nadzieje, ze zaliczka duza nie jest w razie czego jakby sprzedaz nie odbyla sie plynnie. W Lwo kupujecie segment?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 04:09   #1915
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A czemu nie bierzesz ją do odbicia jak śpi
Mój zasypiał już przy jedzonku ale hop na ramię i klepanko, bekał aż miło ale spał dalej.
moj ani na "trzeźwo"ani w śnie nie odbija jak sie go nosi a jak go odkladam to po jakims czasie strasznie mu sie uleje i czkawka gotowa....

Cytat:
Dziewczyny a jeszcze jedno... Jak wasze maluszki, karmione typowo piersią, dają znać, że już są najedzone? Bo Jagódka cały czas "szuka" piersi, wysuwa języczek, nawet jak ją położę w łóżeczku czy na łóżku. A podczas jedzenia potrafi kilka razy odczepić się od piersi albo zasnąć a jak ją podnoszę do odbicia to się budzi i znów szuka.

Mój Natanek wyciąga "cyca" a jak przystawiam znowu to robi dziubek i nie otwiera już buźki i wtedy daję mu spokój :P

agamarcio ja karmię piersią 2 miesiące i tydzień i nie mam jeszcze okresu ale tak piszecie że po tabletkach anty pojawia się okres że aż się boję bo ja lubię tampony, a jak ja ich będę używać jak mnie boli w środku, kochać się nie mogę więc i tamponów nie włożę ;/
moj pije az zasnie albo widze ze sie bawi sutkiem to mu zabieram

a ja po tej ciazy mialam tylko 3 msc spokoju.Wydaje mi sie to spowodowane tym ze na weekend sciagam mleko a w nocy maky ma dosc dlugie przerwy
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno... Pewnie już o tym pisałyście... Czy Wasze Maluszki mają czkawkę? A jeśli tak to jak często?
Jagoda potrafi mieć kilka razy dziennie i strasznie ją to męczy.
moj ma prawie po kazdym karmieniu wiec daje mu traubencukier lub glukoze na smoczku i mija
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci też mają ciągle łapy w buzi??? ja nie wiem czy tak ma być czy co? zje, pobawi się troszkę a potem lapy do gęby, najchętniej by ich nie wyjmował, nawet potrafi se smoczek wyjąć, żeby łapy wsadzić albo to i to chce. Coś z tym robić czy to etap rowoju????
:
ja mojemu zabieram piąstke bo lekarka mi mowila ze on moze sobie cos pouszkadzac w rączce jaktak mocno sie wciaz przysysa
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
l
farminka ale super!!!!!!!!!!!!!!!! jej jak juz slicznie siedzi rewelacja ja sie nie moge doczekac az Hubcio bedzie juz jadl jakies deserki i zupki
a ja bym chciala zeby moi tak szybko nie rosneli :P

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak pobudzic laktacje? Bo mi cos mleko zanika
polecam herbatke fito mix IV z herbapolu i picie czegokolwiek cieplego w duzych ilosciach.ozesz sobie tez ściagac po 10,20 ml przy karmieniu zeby sie wiecej naprodukowalo i nie doprowadzac do duzych przerw miedzy karmieniami

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość

moja mała zjada 50 70 a czasami 120 ale to bardzo żadko jak myslicie czy to niezamało bo coś mnie to niepokoi a le to jak przeszłysmy na ten nutramigen to tak mało zaczeła jesc
ostatnio jak bylam w pracy to zostawilam tz 110 ml i myslslam ze na raz mu starczy a na nastepne karmienie podkocze a Łukaszek pil to az wrocilam czyli jak o 11 dostal cyca to czekal na mnie do 20

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja anty nie bralam nigdy i nie chce brac...a guma tez odpada...zawsze uwazalismy przez 4 lata to i teraz tez uwazamy czasem guma...ale z drugiej strony kiedy ja sie przytulalam oj....dawno wiec ,...
tez gumek nie tolerujemy a tabletek nie chce wiec teraz to mam traume ze zajde i wcale mi sie nie chce kochac...moze sterylizacja??sami nie wiemy wiec dajemy sobie jeszcze czas bo to za wczesnie po jedym dziecku by podjac taka decyzje

Cytat:
ja lasagne robie z nal;esnikow zamiast makaronu

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Ja tez mam . Po pierwszym porodzie sie nabawilam. Ale dziwne bo teraz rodzilam przeciez przez cc ale jest mega gorzej.. I wlasnie dopiero po tym porodzie leci mi krew.. A do ubikacji... hoho az strach sie bac.. a wlasnie mi sie chce ratunku!!!!!! biore czopki i smaruje, ale ledwo sie zagoi to juz na nowo sie rozwala przy kolejnym zalatwianiu.. W dodatku kupki to za miekkie nie sa u mnie:/
tez czasem mi sie robi ale taki malutki i za bardzo nie boli.Polecam avenox

nic sie nie dziwie ze nikogo nie a o tej porze ale moje dziecie wczoraj caly dzien gorączkowalo,spal caly dzien a po panadolu ładnie mu przeszlo czego efektem jest terazniejsza bezsennosc. Balam sie ze meza obudzi i przyszlam z nim do salonu,on sklada puzzle wiec miałam czas na zaleglosci A juz sie cieszylam ze pospie bo Łukaszek dzis ma dlugie przerwy.

Wiecie co szczesliwa jestem z nimi, w koncu mam przy obojgu wiecej zajec bo Łukaszek juz tyle nie sypia i mamy wesolo z Szymkiem jak sobie we trojke gadamy. Spacerki juz opanowane do perfekcji bo mi pomaga i przynosi rzeczy,czasem wklada malemu smoczek.Ciezko mi jak meza nie a po 1-12 godzin ale dzieki bąblom jakos dzien zleci Jak widze ich oboje to wiem ze bardzo dobrze zrobilismy ze jest miedzy nimi tak mala roznica

Edytowane przez muminek88
Czas edycji: 2010-10-07 o 04:10
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 07:55   #1916
alisa32
Raczkowanie

Cytat:
Milka na swojej macie
śliczne zdjęcia i zakupy też udane

ola

basiu- Sliczne zdjeci i to porównanie ale on juz duzy przystojniaczek

jak zwykle niepamietam co komu odpisac bo musze sie przyznac ze nieumie wielocytowac niewiem jak to sie robi

u nas nocka nawet ok ztym ze juz o 5 rano pobudka niewiem dlaczego dzis tak szybko zawsze spałysmy do 7 -8 teraz już śpi a ja kożystam i piję porannąkawke dziś pierwsze szczepienie ale dopiero o 15 więc jeszcze troche czasu dziewczyny czy macie jakis sposób jak oduczyc dziecko noszenia na rękach bo ona ciągle chce na rece babcia nauczyła przychodziła codziennie i nosiła a teraz babcia zachorowała więc ktoś musi nosić a ja niemam juz siły chyba jestem z astara i brakuje mi cierpliwości mam ochote czasmi zostawic ją i wyjśc wyrodna matka zemnie no to sie wygadałam
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 08:17   #1917
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
nocka u mnie standard- wstawalam piec tysiecy razy...ja juz sie przyzwyczajam, szkoda mi tylko Adaśka, bo to ewidentnie brzucholek.....nic czekam na magiczny 3 miesiac..jakos po drodze zaliczajac pediatre co by mi rozwiała watpliwosci....
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
No widzisz wazne ze zrobil...bedzie dobrze...a odbija mu sie po jedzeniu?? Bo mojej zawsze jak starej, bo czasem jak mi chuchnie to az zabija...jak by browara wypila...pewnie dlatego nie mamy problemow z kolkami itd. A kupka juz lepsza, moze jakies przejscie ma, a jak ma skkok to wlasnie niespokojny moze byc, problemy ze snem i kupka...
z tym odbijaniem to roznie.....czasem jest mega bek a czasem nic...juz czesciej mu sie ulewa lub wymiotuje a wogole je tak łapczywie że tylko słysze jak mu w brzuchu bulgocze ...wiec wiadomo czemu te kolki mamy...bo z jedzeniem nie zauwazylam specjalnie zwiazku, mimo to nadal uwazam na to co jem....
misiulka dentystka jakas niewydarzona jeszcze cie straszy moj tez sie prosto trzyma u mnie na rekach, rzadko kiedy sie przytula, odwraca glowe na wszystkie strony..bo jest ciekawy świata...nie wydaje mi sie by mial WNM ale moze powinnam sie zastanowic nie, nie bede sobie nic wkrecac ...wystarcza mi te jego jelitka i kupki
o doczytalam wypowiedz ani
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A ty nie masz dzieci?

Aaaa tutaj masz drinka, proszę bardzzo
padłam ...wypas drink

agamarcio ja bym brala jedno i drugie ale jak masz obawy to wstrzymaj sie z "tymi" sprawami...dziwne że nie zalecił ci żelaza ....może ze wzgl. na dzidzie co by zatardzenia nie miała
ja przy takiej hgb miałam tardyferon...
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
dokladnie to tak jak calowanie sie przez szybe
albo jak lizanie cukierka przez papierek
...mnie pasowaly tabsy ale troche obawiam sie powrotu do nich bo mialam po tym rozregulowane cykle(w sumie 8 lat bralam )....ale mimo wszystko raczej do nich wroce.....
anoxa ślicznie
alguien no pięknie
Cytat:
papeteria moj sie urodzil z waga 2,740 ;p ale na szczepienu nawet pediatra sie zdziwila jak go badala przed szczepieniem ze tyle wazy ;p pytala czy karmie piersia i co ile godz.. i jeszcze popatrzyla na moje kosci i chyba byla troszke zdziwiona no coz.. ja zacznie raczkowac to "wybiega" te swoje kilogramy (oby)
no to łaaaaaadnie przybrał...a mina lekarki przy twojej chudości pewnie bezcenna co

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

glooria, basia śliczne duże dzieciaczki
anoxa możesz polecić to nosidełko, naprawde jest takie fajne ? bo ja podobnie jak siala do chusty raczej nie bede miala cierpliwosci.....a moj dzikusek w wozku nie polezy i specery to tylko na śpiocha
na all widze kilka ciekawych ale nie wiem ktore bedzie ok ....
entertete i to jest dobra mysl z tym dworem...kupie mojemu nosidelko bo jak pisalam wyzej do chusty chyba nie mialabym cierpliwosci a w wozku jak nie spi to nie polezy
ola
idealne a bylas juz u gina ???!!!
moj ma katar juz 7 tyg...choc ostatnio to tylko po nocy....czasem moze to byc alergia
marta
siala fajne z tymi blizniakami i za domek dla zwierzatek....najlepiej jakby ktos ich razem zaadoptowal

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-07 o 08:19
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 09:19   #1918
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
jej ale super ale ten czaseci pamietam jak dopiero co wszystkie przezywalysmy twoj porod

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Anoxa Hubcio uroczy a na fotce wyszedl jak 2-latek taki powazny i Ty tez dobrze wygladasz
powiem ci ze sie nauczyl i jak sie smieje szybko biore aparat i chce mu zdjecie zrobic to on powaznieje i sie wpatruje w aparat to samo bylo u fotografa

muminek
ja tez chce zeby jak najdluzej byl malutki ale z drugiej strony nie moge sie doczekac az go takiego umazanego w marchewce zobacze

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
anoxa możesz polecić to nosidełko, naprawde jest takie fajne ? bo ja podobnie jak siala do chusty raczej nie bede miala cierpliwosci.....a moj dzikusek w wozku nie polezy i specery to tylko na śpiocha
na all widze kilka ciekawych ale nie wiem ktore bedzie ok ....
http://allegro.pl/nosidelko-sportowe...260816876.html ja mam takie czarne naprawde fajnie wszystko regulowane i wydaje mi sie ze tanio a co do chusty to tez jestem za nerwowa chyba zeby sie z nia bawic poza tym nosidelko wizualnie mi sie bardziej podoba

wogole chyba wam sie nie chwalilam (tfu tfu zeby nie zapeszac) moje dziecko je wieczorem o 21 i budzi sie dopiero 7.00-7.30 na kolejne karmienie wiec przesypiamy cala noc i zeby bylo msiesznie po calej nocy ma suchutka pieluszke
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 09:19   #1919
alisa32
Raczkowanie

A to moja niunia miała wtedy trzy dni teraz skonczyla miesiac ale nie umie wsrawic aktualnej fotki chyba ze jeszcze spróbuje

Edytowane przez alisa32
Czas edycji: 2010-10-07 o 09:33
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 09:21   #1920
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
A to moja niunia
nie moge obejrzec bo nie mam ciebie w znajomych ale juz wyslalam zaproszenie

mój mały się budzi....
anoxa dzięki i super nocke miałas

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości