|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
mam pytanko
jedna z was robila kiedys lasagne i mam pytanko czy ten makaron do lasagne to trzeba najpierw troche ugotowac?
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Hej
![]() Moja królewna padła bylismy jeszcze na chwile na dworku i budzilismy ja bo przysypiala, pozniej polezala sobie na golaska...Tatus ja wykapal, na karmilam ja zjadla 150ml i zasnela po odlozeniu do lozeczka ciekawe jak minie noc...jutro pobudka o 6.30 szykowanie i na szczepienie![]() kinia - ja lekko podgotowuje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
siala wysłałam link do profilu Twoich zwierzaków mojej cioci.Ona zajmuje się znajdowaniem domów zwierzakom,a jest ze Śląska,więc może pomoże
|
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
witam, i o zdrowie pytam
![]() dzisiaj na tvp2 było o wypadaniu wlosów po ciąży i mówili o tym, że to normalne, hormony, dziecko zabiera witaminki itd i że będą one wypadać przez okres 3-6 miesięcy a mówili jeszcze że nie da się tego uniknąć chociaż są wyjątki a sposoby na poprawę fryzury jest kilka dobra dieta, witaminki, odżywki i ścięcie wlosów nie musi być drastyczne ale ścięcie ich powoduje że włosy nie są tak obciążone coś w rodzaju lekkiej fryzurki czy coś takiego ![]() WIĘC IDĘ DO FRYZJERA MOŻE COŚ URATUJE ![]() wrzycam kilka zdjęć: jak tatuś z córką śpią- do dziś nie wiem kto kogo usypiał ![]() Milka na swojej macie i moje zakupy na ebay-u (czuję już święta)
|
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały zasnął po kąpieli o 20 ale smok mu wypadł i teraz nie śpi ale leży grzecznie w łóżeczku i odpoczywa, więc niedługo zaśnie... Muszę poprosić o trzymanie kciuków Jutro idziemy podpisać umowę przedwstępną na zakup jednej części bliźniaka 131m2 pow. użyt. Deweloper daje nam 4 msc z możliwościa przedłużenia o 2 msc na sfinalizowanie umowy, bo my połowę kasy będziemy mięli ze sprzedaży mieszkania (i właśnie szukamy kupca) a na drugą połowę weźmiemy kredyt. No i teraz chodzi o to żebyście trzymały kciuki za to aby się szybko kupiec znalazł
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na chwile wpadlam sie pochwalic ze dzisiaj Oscar konczy 4 miesiace! szok! ale ten czas leci. maz zrobil porownanie z kazdego miesiaca, zobaczcie same. az mi sie przypomnialo jak wklejalysmy zdjecia brzuszkow tydzien po tygodniu
![]() a teraz biore sie za nadrabianie
|
|
|
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tatusiem boskie, fajnie wygladaja![]() Cytat:
![]() Basia - super porownanie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-06 o 21:10 |
||
|
|
|
#1898 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekujemy rowniez dziekujemy Cytat:
Cytat:
![]() ![]() karolcia brawa dla Nastki za przewracanie sie! |
|||
|
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
agravka jak uważasz z chustą, ja polecam choć jak pisałam teraz lubię ją na dwór
ola_k11 no niezły metraż, trzymam kciuki |
|
|
|
#1900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sliczna jest no i zakupki ho ho hoCytat:
mam nadzieje ze szybko sie uda Cytat:
![]() a za 4 miesiace juz zdrowko wypilam
|
||||
|
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
basiu śliczne zdjęcia moja kończy 12.10 cztery miesiące i też nie wiem kiedy to zleciało moja tez była taką chudzinką aż sie łezka w oczku kręci
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
kciuki sa!!!
super zestawienie!iOoscarek jak urosl |
|
|
|
#1903 |
|
Rozeznanie
|
uff dopiero teraz was doczytalam i widze ze juz wypilyscie za zdrowko mojego synka
myslalam ze nie bedziecie pamietac a tu taka niespodzianka!
|
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
basiu a to Milena wymazana marchewką
tak samo śmiesznie wygląda
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
![]() Basia- ja juz pije 2 kolejke
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
karolcia tylko sie nie opij
gloria hehe no rzeczywiscie chetnie je sloiczki?
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Po pierwszym porodzie sie nabawilam. Ale dziwne bo teraz rodzilam przeciez przez cc ale jest mega gorzej.. I wlasnie dopiero po tym porodzie leci mi krew.. A do ubikacji... hoho az strach sie bac.. a wlasnie mi sie chce |
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz coś więcej powiedzieć o cioci i jej pracy?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
wow! ale szprycha z ciebie!
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- U mnie maly juz 3 tydzien ma katar, gdzies od tygodnia gesty, czasem ropny. Juz 5 razy bylam u lekarza, wlasciwie u roznych trzech (w tym dzisiaj) i tylko odciagac i tyle. dzis jeszcze dodali mucofluid zeby 2 x psikac i dluzej zsotawic by katar rozpuscil.. Ale juz go stosowalam pare dni, bo inny lekarz napisal, tyle ze nie dostawialam tylko od razu odciagalam. No ale kucze jutro znow do lekarza, innego, ordynatora oddzialu dzieciecego w szpitalu gdzie rodzilam. Bo kurcze wyraznie slychac (choc ma czyste oskrzela i pluca) ze jak wplacze to w gardle mu bardzo charczy- widac splywa mu ten katar pozadnie. No i czasem biedak probuje odkaszlec,ale takie malenstwo przeciez nie umie... Biedak meczy sie.. Nie wiem moze daja mu cos w koncu konkretnego, przeciez nie moze to tak dlugo trwac.. mimo ze dopiero pare dni jest to dla niego az tak bardzo meczace.\ No a marimer i odciaganie prawie co chwile.. ehhh ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- i kolejna laska! ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- czy tu sa same modelki czy jak? szczęsciary! |
|
|
|
#1910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie!
Jakoś nie mogę się zabrać za pisanie. Mały był dzis strasznie marudny a mi nerwy puszczają. Jakaś przemęczona jestem. Może to jesienna depresja. Chociaż pogoda przepiękna! Byłam wczoraj u fryzjera podciąć włosy, bo tez mi wypadają. Mam nadzieje, że to coś pomoże. U mnie robia się straszne kołtuny, bo mam kręcone włosy i czesze je tylko w czasie mycia. Cytat:
Cytat:
Kurcze w tym tygodniu w ogóle nie ćwiczyłam |
||
|
|
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Milenki i Oscarka!
Siala, mam nadzieje, ze uda Ci sie znalezc nowy domek dla zwierzaczkow. Widze,z e kotka tez jednak oddajesz. Sliczne sa, a to zdjecie, jak sobie razem leza jest cudowne. Pokazalam mojemu tz-towi i sie zakochal w kocie, no ale my w UK, to za daleko. Ja sie wczoraj wyszalalam na go-kartach, dzieki dziewczyny, za zyczenia milej zabawy, oj bylo super, ale dzisiaj mnie miesnie bola. No ale najwazniejsze, ze tz sobie dal rade z dziecmi. |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
"W brzuchu ciężarnej kobiety były bliźniaki. Pierwszy zapytał się drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie? - Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to co będzie potem. - Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać? - No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść buzią.... - No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina. - No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę a ona się będzie o nas troszczyć. - Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest? - No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było. - Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem czyli jej nie ma... - No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja wierzę w życie po porodzie." .... Scoobs - tam ich nie dotransportuję.. moja GPska mnie zawsze wywozi do Karkowa... gdziekolwiek bym jechała ![]() Stworzyłam im profil na NK, założyłam wątek na wizażu i na Dogomanii.. Pan z urzędu miasta też czegoś nam szuka.. mój ojciec rozpytuje i kilku naszych znajomych.. Szajajaba dała info na swoim blogu, w planie mam zrobić jeszcze ulotki i gdzieś porozklejać.. w pobliżu domów jednorodzinnych, nie wiem co mogę jeszcze
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1913 |
|
Rozeznanie
|
idealnecialo chyba zartujesz! jeszcze 4kg mam do zrzucenia ale zero motywacji do cwiczen
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa Hubcio uroczy a na fotce wyszedl jak 2-latek taki powazny
i Ty tez dobrze wygladasz ![]() Milenki sliczne Alguien, Glooria Oscarek urosl niezle a taka chudzinka byla Ola kciuki trzymam za szybka sprzedaz, mam nadzieje, ze zaliczka duza nie jest w razie czego jakby sprzedaz nie odbyla sie plynnie. W Lwo kupujecie segment? |
|
|
|
#1915 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja po tej ciazy mialam tylko 3 msc spokoju.Wydaje mi sie to spowodowane tym ze na weekend sciagam mleko a w nocy maky ma dosc dlugie przerwy Cytat:
Cytat:
Cytat:
polecam herbatke fito mix IV z herbapolu i picie czegokolwiek cieplego w duzych ilosciach.ozesz sobie tez ściagac po 10,20 ml przy karmieniu zeby sie wiecej naprodukowalo i nie doprowadzac do duzych przerw miedzy karmieniami Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nic sie nie dziwie ze nikogo nie a o tej porze ale moje dziecie wczoraj caly dzien gorączkowalo,spal caly dzien a po panadolu ładnie mu przeszlo czego efektem jest terazniejsza bezsennosc. Balam sie ze meza obudzi i przyszlam z nim do salonu,on sklada puzzle wiec miałam czas na zaleglosci A juz sie cieszylam ze pospie bo Łukaszek dzis ma dlugie przerwy. Wiecie co szczesliwa jestem z nimi, w koncu mam przy obojgu wiecej zajec bo Łukaszek juz tyle nie sypia i mamy wesolo z Szymkiem jak sobie we trojke gadamy. Spacerki juz opanowane do perfekcji bo mi pomaga i przynosi rzeczy,czasem wklada malemu smoczek.Ciezko mi jak meza nie a po 1-12 godzin ale dzieki bąblom jakos dzien zleci Jak widze ich oboje to wiem ze bardzo dobrze zrobilismy ze jest miedzy nimi tak mala roznica
Edytowane przez muminek88 Czas edycji: 2010-10-07 o 04:10 |
|||||||||
|
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
śliczne zdjęcia i zakupy też udane
![]() ola ![]() ![]() basiu- Sliczne zdjeci i to porównanie ale on juz duzy przystojniaczek jak zwykle niepamietam co komu odpisac bo musze sie przyznac ze nieumie wielocytowac niewiem jak to sie robi ![]() u nas nocka nawet ok ztym ze juz o 5 rano pobudka niewiem dlaczego dzis tak szybko zawsze spałysmy do 7 -8 teraz już śpi a ja kożystam i piję porannąkawke dziś pierwsze szczepienie ale dopiero o 15 więc jeszcze troche czasu dziewczyny czy macie jakis sposób jak oduczyc dziecko noszenia na rękach bo ona ciągle chce na rece babcia nauczyła przychodziła codziennie i nosiła a teraz babcia zachorowała więc ktoś musi nosić a ja niemam juz siły chyba jestem z astara i brakuje mi cierpliwości mam ochote czasmi zostawic ją i wyjśc wyrodna matka zemnie no to sie wygadałam
|
|
|
|
#1917 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() nocka u mnie standard- wstawalam piec tysiecy razy...ja juz sie przyzwyczajam, szkoda mi tylko Adaśka, bo to ewidentnie brzucholek.....nic czekam na magiczny 3 miesiac..jakos po drodze zaliczajac pediatre co by mi rozwiała watpliwosci.... Cytat:
a wogole je tak łapczywie że tylko słysze jak mu w brzuchu bulgocze ...wiec wiadomo czemu te kolki mamy...bo z jedzeniem nie zauwazylam specjalnie zwiazku, mimo to nadal uwazam na to co jem....misiulka dentystka jakas niewydarzona jeszcze cie straszy moj tez sie prosto trzyma u mnie na rekach, rzadko kiedy sie przytula, odwraca glowe na wszystkie strony..bo jest ciekawy świata...nie wydaje mi sie by mial WNM ale moze powinnam sie zastanowic nie, nie bede sobie nic wkrecac ...wystarcza mi te jego jelitka i kupki ![]() o doczytalam wypowiedz ani ![]() agamarcio ja bym brala jedno i drugie ale jak masz obawy to wstrzymaj sie z "tymi" sprawami...dziwne że nie zalecił ci żelaza ....może ze wzgl. na dzidzie co by zatardzenia nie miała ![]() ja przy takiej hgb miałam tardyferon... albo jak lizanie cukierka przez papierek ...mnie pasowaly tabsy ale troche obawiam sie powrotu do nich bo mialam po tym rozregulowane cykle(w sumie 8 lat bralam )....ale mimo wszystko raczej do nich wroce..... anoxa ślicznie ![]() alguien no pięknie ![]() Cytat:
pewnie bezcenna co ![]() ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ---------- glooria, basia śliczne duże dzieciaczki ![]() anoxa możesz polecić to nosidełko, naprawde jest takie fajne ? bo ja podobnie jak siala do chusty raczej nie bede miala cierpliwosci.....a moj dzikusek w wozku nie polezy i specery to tylko na śpiocha ![]() na all widze kilka ciekawych ale nie wiem ktore bedzie ok .... entertete i to jest dobra mysl z tym dworem...kupie mojemu nosidelko bo jak pisalam wyzej do chusty chyba nie mialabym cierpliwosci a w wozku jak nie spi to nie polezy ola ![]() idealne a bylas juz u gina ???!!! moj ma katar juz 7 tyg...choc ostatnio to tylko po nocy....czasem moze to byc alergia marta ![]() siala fajne z tymi blizniakami i za domek dla zwierzatek....najlepiej jakby ktos ich razem zaadoptowal
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-07 o 08:19 |
||
|
|
|
#1918 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muminek ja tez chce zeby jak najdluzej byl malutki ale z drugiej strony nie moge sie doczekac az go takiego umazanego w marchewce zobacze ![]() Cytat:
wogole chyba wam sie nie chwalilam (tfu tfu zeby nie zapeszac) moje dziecko je wieczorem o 21 i budzi sie dopiero 7.00-7.30 na kolejne karmienie wiec przesypiamy cala noc i zeby bylo msiesznie po calej nocy ma suchutka pieluszke
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
A to moja niunia
Edytowane przez alisa32 Czas edycji: 2010-10-07 o 09:33 |
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge obejrzec bo nie mam ciebie w znajomych ale juz wyslalam zaproszenie
![]() mój mały się budzi.... anoxa dzięki i super nocke miałas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

jedna z was robila kiedys lasagne i mam pytanko czy ten makaron do lasagne to trzeba najpierw troche ugotowac?

klask i:

moj tez sie prosto trzyma u mnie na rekach, rzadko kiedy sie przytula, odwraca glowe na wszystkie strony..bo jest ciekawy świata...nie wydaje mi sie by mial WNM ale moze powinnam sie zastanowic