![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV
Cytat:
![]() Co do spotkania to wroicimy do tematu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
bianka - fajne to
![]() (szkoda tylko, że ode mnie to już przeprawa przez Wrocek-czego nie lubię ![]() A mnie tak boli, że spać nie mogę,buuu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
mam te rajstopy z lidla fajne, wyglądają na cieplutkie, babcia kupiła Gosi cały zestaw z sarenką: piżamka, komplet bielizny i rajtki, wszystko rozmiar 98-104 ale rajtki chybą będą za małe
![]() jakby co to mogę odstąpić dziś idziemy z Gosiakiem na wesele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Ja bylam dzis w lidlu. Zaopatrzylam sie w 4 pary cieplych rajtuzek dla Adaska, skarpety silikonowe kilka par dla Adaska i Zuzki, spiworek do spania (pewnie poczeka na Zuzke), biustronosz do karmienia...
Fajne zakupy i wszystko duzo tansze niz normalnie. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- No i zapomnialam Wam napisac, ze mamy juz opiekunke. Zdecydowalismy sie na "pania sepleniaca" ![]() ![]() Tazke raczej dziewczyna pewna. Mila, raczej sie dogadac z nia da. Troche sie czulo dystans miedzy nia a Zuzka, ale mysle, ze to z czasem minie. W nastepnym tygodniu przyjdzie do Zuzki na kilka godzin to bede wiedziala cos wiecej. Na razie warunki dogadane, obowiazki chyba tez. W piatek przyszla jak bylismy w domku cala rodzinka. Zagadywala tez Adaska (widac bylo, ze pewnie wolalaby sie nim zajmowac niz taka mala Zuzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
celka - będzie dobrze
![]() Ja myśle ze dystans wynika też z waszej obecności - tzn może was się trochę krępuje... Zostaw ją z Zuzią i idź na zakupy czy po Adasia do p-la, albo wyślij je razem na spacer - dziewczynie będzie łatwiej (bo Zuzka płakać moze - i ma prawo). A jak mała na nią reaguje? ja wczorajszy dzień przetrwałam na ketonalach, dziś już o wiele lepiej - ale żółądek mi się na takie dawki leków buntuje (bo ja poza folikiem to ogólnie bez-lekowa jestem - a tu nagle tyle tabletek przeciwbólowych) i jestem normalnie po tych lekach na haju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś masakra. Mati wrócił do żłobka po prawie dwutygodniowej przerwie, wiec spodziewałam się, że lekko nie będzie, ale dzis był chyba najgorszy dzień z tych wszystkich co już szedł. Płakał odkąd go tylko obudziałam, płakał non stop, aż miał kaszel od tego. Dodatkowo uciekał mi by się tylko nie ubrać. Płakał również w drodze do żłobka, tam w szatni troszkę sie uspokoił, ale potem jak wsedł na salę znów zaczał płakać. Wyglądał jak mały króliczek, blady z czerwonymi oczkami i zapuchniętym noskiem.
Celko fajnie, że jednak sie zdecydowałaś i macie już problem z głowy i odpadają dalsze poszukiwania. Mam nadzieję, że będziecie zadowoleni. A Adaś na zdjęciu z Zuzią wydaje sie taki dorosły, super starszy brat, a Zuzia śiczna panienka. Sławko Jagódka słodziutka, już zapomniałam jak małe potrafią być dzieci ![]()
![]() |
#397 | ||||
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
![]() mam nadzieję, że się fajnie bawiliście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a folik to w wiadomym celu czy tak na wszelki wypadek ![]() --------------------------- Kasia w przedszkolu, Wojtuś śpi - chwila relaksu dla mamy ![]() Lecę na Allegro kupić firankę do sypialni ![]() Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() U Kasi dzisiaj też troje dzieci płakało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
witam!
misia-my po przerwie od przedszkola tez mielismy takie zachowania..emilja tez nie chciala sie ubrac..musialam niestety ja zbajerowac,ze nie idziemy do przedszkola, tylko przejechac sie autem..jak juz sie dala ubrac to odkrecalam male kłamstewko i znowu plakala cala droge.. ale w czwartek byl najlepszy dzien (w piatek nie moglismy isc do przedsz. bo z Klaludia do rehab) nic nie plakała, ani w drodze, ani jak przyszliśmy..było super!! mam nadzieje,że Uszek szybko odnajdzie radosc z przedszkola.. ![]() u nas dzis znowu przerwa, bo wczoraj u E. gorączka..mega katar..kaszel troszke.. dzis bede ja obserwowac jeszcze a jutro najwyzej do lakarki.. Celko--dzieciaczki śliczne!! fajnie,ze masz opiekunke wybraną..oby sie sprawdziła!! sławko--mała Jagódka również mały słodziak!~!! grzeczna jest? ![]() primavera--jak zapach czekoladowy? i czyzby znowu wizyta u dentysty cie czakałą? Hubert juz zdrowy? bo niedawno chorował.. yoolia--jak wy i Gosiak po weselu? czy to jej pierwsza taka impreza? afiliks-rozumiem,ze Kasia zupełnie zaklimatyzowała sie w przedszkolu..? moze i te płaczące dzieci pociesza, co? do płączącej Emilki kilka dziewczynek czasem podchodziło.. ann--to Tosia ma takie długie włoski,ze jej obcinałas? ![]() mi sie przypomnialo,ze mojej kolezanki córeczce to rosły takie dłuższe 2 kosmyki..z przodu i z tyłu..śmiesznie to wyglądało..ale nie chcala scinac..dopiero po roczku..i robila jej kiteczke..ale do czasu, gdy gumke do włosów zobaczyła w jej buzi..wtedy je ścieła.. ja w koncu zaczynam Emilce zapuszczac.. ewcia--czy Piotrus juz zdrowy? czy wasze dzieci bedą mialy pasowanie na przedszkolaka? mi sie wydaje,ze u nas mialo byc jakos w pazdzierniku..ale ostatnio nic nie mówila przedszkolanka.. mam nadzieje, choroby nie przeszkodzą i Emilka bedzie mogla uczestniczyc ![]() i pytanko o inhalacje..ile razy inhalujecie dzieci? i jak długo? czy nioemowlakom rozcienczacie sól fizj?
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię.. Zanim się urodziłaś - Kochałam Cię... Zanim minęła jedna godzina Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bingo30 Czas edycji: 2010-10-04 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
bingo - jak Adasiek choruje to go inhaluje jakies 4 razy w ciagu dnia, czasem tez jak juz spi zapuszczam inhalator. A czasowo? Ile wytrzyma na bajkach. Z jakies 20-30minut. Ale on juz jest zaprawiony w tej kwestii.
Zuzke to inhaluje z 3 razy po 10 minut - dluzej nie wytrzyma. A soli fizj. sie nie rozciencza. Nie mozna do inhalatora wlewac wody. Zreszta nie ma takiej potrzeby. Tego dziecko nie przedawkuje. ![]() A co Klaudie tez cos bierze? Zdrowka dla Emilki ![]() Pamietaj, zeby po inhalacji oklepac plecki (od dolu do gory, reka w lodeczke, glowa dziecka jak najnizej) i wysmarkac nosek koniecznie. A z pasowaniem na przedszkolaka to mi nic nie wiadomo. Zreszta ja w tym przedszkolu nie bywam. Zawozi szwagier, maz odbiera ![]() ![]() misia - Mati przywyknie. Musi sie przestawic. Przypomni sobie i bedzie ok Teraz najwazniejsze, zeby go jakies swinstwa znowu nie zlapaly. Trzymam przede wszystkim za to kciuki. Moj Adasiek tez dzis poszedl po tygodniowej przerwie. Ale on chodzi z kuzynka i ani razu sie nie martwilam, ze bedzie mu smutno. Ciekawe jak bedzie reagowal jak bedzie musial sam zostac ![]() prim - i jak Twoj zab? Przestalo bolec? Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-10-04 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za dobre słowa
![]() ![]() Celko mam prośbę napisz jeszcze raz jak mozesz czym inhalujesz i w jakich proporcjach. Muszę sobie koniecznie to spisać, co by potem wiedzieć. Ja mam taki masakryczny katar jakis zatokowy, że głowe a właściwie czoło chce mi rozsadzić i też bym się chętnie poinhalowała jak już bym miała sprzęt. Fajnie, że Adaś z tą kuzynką chodzi, zawsze to jakaś "bratnia dusza" i nie czuje się tam mimo, ze wśród dzieci samotny. Bingo zdrówka dla Emilki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#401 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaj sie. Cytat:
U Piotrusia nie będzie żadnego pasowania. Inhalowalam Piterka tak ze 3 x dziennie. Jak mu najgorsze przeszło to teraz 1x. Pediatra nic nie mowila o rozcieńczaniu soli dla niemowlaków, tylko po prostu krócej inhalować. Ale wypowiedzią tej kobity ja sie wogóle nie sugerowałam bo to debilka jest a nie lekarz. Wkurzona jestem na tą pediatre stąd mocne słowa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
profilaktycznie
![]() Cytat:
![]() Zapach ok = ale chyba jeszcze mi za ciepło na niego - tzn poczeka na mroźną zimę - i wtedy będzie ok, bo teraz to jeszcze za mocny (aczkolwiek faworytem na zimowe wieczory zostaje wciaż Angel) Hubert zdrowy - tzn kaszle cały czas, ale byłam u kontroi - i osłuchowo ok jest. To alergiczny kaszel ![]() Ząb wczoraj odpuścił ![]() Dobrze przewidział dentysta, że 2 dni poboli - ale co to były za 2 dni ![]() ewcia - długo Piotrka trzyma Ja mam rozpiskę na inhalowanie 4x dziennie 8 , 16 - Mucosolvan 12,20 - Pulmicort + Berpodual (no ale jak jesteśmy w przedszkolu to nie mam jak tych godzin trzymać - ale to była rozpiska jak Hubert miał mocny kaszel i był w domu). Odnośnie przedszkola - to moje dziecko też wyje - jak mnie widzi. Wyje i drze się wtedy strasznie ![]() Mykam prasować liscie, bo mi padł syn ![]() Edytowane przez primavera Czas edycji: 2010-10-04 o 13:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
misia - ja robie inhalacje z soli fizjologicznej. W przypadku duzego kaszlu (na zlecenie lekarza) - rano z mukosolwanu (pomieszanego z sola fizjologiczna) i 3 x dziennie z berodualu (z sola fizj.). Ale generalnie robie z soli fizjologicznej i ostatnio tez ze srebra koloidalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
dziewczyny..dzieki za info w spr.wie inhalacji..ptytam o to zozcienczanie,bo jakis czas temu lekarka napisała dla Emilki inhalacje roztw. 0,9% a Klaudii0,45%.. takze wiecie..
a ostatnio dala w połaczeniu z lekiem pulmicort...100% odpłatnosci za niego 88zł..my zapłaciliścy gdzies ponad 3zł ![]() ewcia--to czas zmienic lekarza,jesli az tak cie wkurzyla..a o co poszło? ![]() misia--ja tez staram sie nie oszukiwac..ale tu nie widzilam innego wyjscia..nawet mąż mówił.."bo stracisz autorytet.." ![]() u nas tez niby maja byc togi ![]()
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
bingo - ja raz tak przepłaciłam, jak miałam pierwszy raz zapisany - wkur!@#$%^&* się na maxa wtedy na naszą pediatrę, bo przecież prowadzi Huberta i wie, że jest alergikiem, ze podejrzenie astmy, że testy - i nie napisała że przewlekła choroba - teraz już tego pilnuję.
Czy wasze dzieci były już w kinie na pełnometrażowej bajce? Hubert jeśli już, to na tych dziecięcych porankach - a i to daaawno temu. Zastanawiam się nad wzięciem go do kina, bo starsze dzieciaki miały już 2 wycieczki - i maluchom szykuje się kino niedługo, ale w sumie nie wiem nawet, czy Hubert wysiedzi? Pomyślałam, zeby go samej zabrać żeby sobie przypomniał- teraz jakaś bajka o żółwiku leci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
prim - ja bylam z Adaskiem 2 razy. Raz na disco robaczkach (czy jakos tak) - to juz kilka miesiecy temu. I ostatnio na Biala i Strzala podbijaja kosmos. Wytrzymal. Choc zawsze sie na koniec pyta kiedy idziemy do domu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | ||||||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() muszę to sobie gdzieś zapisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------------- Noc masakra ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam wczoraj z Małym na szczepieniu i mam lekkiego stresa bo w ciągu 6 tygodni przybrał tylko 800g ![]() ![]() ![]() Czy wasze maluchy też znoszą wierszyki / piosenki z przedszkola? Kasi się w domu buzia nie zamyka ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Mati już w żłobku, w domu jakos go zagadywałam a to dziadek szedł z psem, a to bajka, jakoś nawet nie marudził strasznie. Ale już całą drogę płakał, dodatkowo miałczał, że go ręce bolą, bo mu zimno i ma wiatr już nie wiać
![]() Afilks Mati wierszyków jeszcze nie zna, za to piesenki zna 3 a z każdej dosłownie tylko ułamek ![]() ![]() Prima Uszek jeszcze na normalnej bajce nie był, choć bardzo chciałby iść na żłowika sammy, ja myślę jednak że w połowie filmu (o ile do połowy by choćby wytrwał) uciekalibyśmy do domu bo już by mu się nudziło. Zesztą w domu też ma prolem wysiedzieć na jakiejś dłuższej bajce. Ann gdzie znikłaś, jak Twoje dziewczyny? Celko dzięki za info co do inhalacji, a mam jeszcze jedno moze głupie pytanie czy tą sól fizjologiczną to używacie tą normalną w małych takich "ampułkach" ?
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() ![]() Slaweczko, Jagodka cudna ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze dzis jeszcze nadrobie watek, zwlaszcza, ze zero energii we mnie i za duzo dzis nie zdzialam ![]() ![]() Ale narazie zmykam, do pozniej ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2010-10-05 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
|
Afiliks-Tośkaa też na tym drugim szczepieniu niby tylko niecałe 600g przybrała
![]() Ja olałam i się nie nakręcam narazie ![]() Cytat:
takie pajęczaki miała i jej ścinam,bo mi się to nie podoba,choć u Zu jakoś mi długo nie przeszkadzały ![]() moze jakieś foty w końću Wam wyślę to zobaczycie np.na tych chrzcinowych widać będzie a podcinam od 2tygodnia jej życia ![]() ![]() Cytat:
wydawało mi się,że pani mówiła o początku paźdz.ale teraz na razie cisza [/quote] i pytanko o inhalacje..ile razy inhalujecie dzieci? i jak długo? czy nioemowlakom rozcienczacie sól fizj?[/QUOTE] ja inhaluję 2-3dziennie po 10-15min słyszałam,że częsciej i dłuzej nie powinno się ![]() niczego bardziej Tośce nie rozcieńczam a wczoraj mi usnęła podczas inhalacji ![]() Misia- ![]() ![]() ![]() ![]() Zu poza tym,że nie śpi(ale pewnie kwestia kilku dni i znowu będzie) to cieszy się,że chodzi i bez problemów zostaje. Zu raczej śpiewa niż recytuje,ale jak w słowotok czasem wpadnie to sama do siebie mówi na końcu: Zuzia jest gaduła ![]() ale lubię jej słuchać ![]() Tośka też już by mogła taka być ![]() choć kontakt z nią coraz większy i fajniejszy ![]() niestety ostatnio budzi się co 3h w nocy,więc chodzę jak zombie z pozytywów to dojechała w końcu nasza pralka i poczułam odrobinę luksusu ![]() ![]() coś jeszcze miałąm,ale mi nie zaznaczyło to za chiny sobie nie przypomnę masakra padam na ryjek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry, my dziś zaspaliśmy
![]() ![]() Generalnie po za poniedziałkiem, Mati co rano trochę marudzi, ale bez płaczu, łez itp. Trochę pomarudzi, ale na szczęście ubiera się normalnie, wychodzi normalnie, idzie tez w miarę normalnie (tzn przeszkadza mu wiatr ![]()
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
ann - pobudka w nocy co 3 godziny to wcale nie jest tak zle
![]() I w ogole Adasiek zaczal miec regularnie jakies koszmary wieczorami. Spi i po jakis 2 godzinach zaczyna ryczec... Wczoraj siedzial przerazony na lozku, tak strasznie lkal, przychodze, przytylilam, pytam co sie dzieje. To mi mowi: ja chce isc... Pytam gdzie??(pomyslalam, ze pewnie do tatusia do pokoju). A on: do domu!!! Powiedzialam, ze jest w domu i zasnal w ciagu pol minuty. I tak juz czwarta noc. Tyle, ze czasem ciezko go uspokoic. Pewnie jakos odreagowuje przedszkole. Tyle, ze swiadomie to z przedszkola nie chce isc, bo wczoraj mnie nawet opieprzyl, ze za szybko przyszlam ![]() I tak z innych wiesci: moja Zuzka zaczela raczkowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy co będzie teraz, bo wczoraj poszedł już do przedszkola. Moja Mała też coraz bardziej kontaktowa.... ale żeby tak chociaż z rok miała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Misiu, my sie ciagle spozniamy
![]() Dobrze, ze gorsze chorobska Was ominely ( ![]() ![]() ![]() Ann, kawa sie ratujesz, czy uwazasz na kofeine? Fajna taka mala gadula w domu ![]() ![]() Bingo, zdrowka ![]() ![]() Prim, jak zab?? ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- heh, Ann tez podobnie pisala ![]() Serio dziewczyny tak sie Wam spieszy do duzych dziaciakow? ja nie wiem kiedy to minelo.. z mojego slodkiego maluszka taka zadziorna "nastolatka" wyrosla ![]()
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
witam!!
brawka dla raczkującej Zuzki!! a Moja Klaudia juz siedzi ![]() Bidulka cały czas w czasie gorączki płakała..jak lek zadziałał to radosna..uśmiechnieta..do czasu, gdy znowu zaczynało ją brać.. te 3 dni miałam masakryczne..nocki zresztą tez.. EMilka na antybiotyku..siedzimy zatem w domu..ciekawe jaki po przerwie bedzie powrót do przedszkola. E. tez potrafi budzic sie w nocy z krzykiem, ale u niej zauwazyłam,że tak reaguje na parcie na pęcherz..jak zaczyna płakać biore ją na kibelek..zrobi siusiu..zaniosę do łóżka i juz jest spokój szperr-kolejne fajne zdjęcie Hani w avatarku ![]() ann--chętnie zobacze fotki Tosi..widziałam tylko te po narodzinach..
![]() |
#418 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
bingo - a to moze trzydniowka u Klaudi?? Nie ma wysypki? Bo 3 dni goraczki bez innych objawow to by sie zgadzalo. Gorne zabki jej pierwsze rosna? wow
![]() Zdrowka dla Emilki... A co ja dopadlo? Bidulka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 | ||||||||||||
Rozeznanie
|
Bryyyy
![]() U was też tak zimno? Normalnie dzisiaj rano było -3 stopnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to wy już po chrzcinach? My narazie mamy problem kogo poprosić, żeby był chrzesnym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję ![]() u nas ostatnia noc trochę lepsza - wstawałam cztery razy - dwa razy do Kasi i dwa razy do Wojtusia ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wogóle to miałam napisać, że chyba Emilka bardziej podobna jest do tatusia, a Pitu do ciebie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bo Wojtuś narazie potrafi robić kółka leżąc na pleckach ![]() --------------- Przyszedł inhalator, ale jeszcze go nie wypróbowałam ![]() A wogóle to w Lidlu są dla dzieci np. 3 bluzeczki za 25 zł, albo komplet - czapka, szalik, rękawiczki za 16... I tyle bo mi się Wojtuś obudził Miłego dnia ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.