|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Wszystkiego Naj dla półroczniaczków naszych kochanych
![]() chwalę się zdjęciami Lenki w czapeczkach naszej zdolnej drcron w rzeczywistości kolory są ładniejsze ![]() 1.talent po tatusiu 2 i 3.czapka drcron(kwiatek nie jest czerwony tylko bordowy) 4.w czapie od babci(mina niewesoła bo to już kolejna czapa przymierzana i się wkurzała)
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-10-06 o 23:32 |
|
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
czy wasze dzieciaczki też mają takie żółte noski od marchewkowych zupek?????
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- lecę spać bo jutro z rana odprawa z kierownikiem regionalnym ![]() dobranoc
|
#2613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę musiała oczyścić podłogę z wszelakich rzeczy które będą mogły na niego spaść.Cytat:
Moze to dzieki naszyjnikowi albo to tylko przypadek Ja mam pewną teorię - siła sugestii Bardzo chcialaś uwierzyć w to że bursztyny spowodują, że mała będzie spała, uspokoiłaś się, mała to wyczuła i podłapała i jest spokojna - co powoduje że słodko sobie śpi ![]() Aniu i reszta dziewczyn tutaj na wizażu nie trzeba głosować, bo żadnego konkursu tutaj na wizażu nie ma Ja tutaj tak tylko wrzuciłam, jak zawsze na MM Konkurs jest na tej stronie gdzie wampirzycy look dawałam Ale tam nie musicie głosować, bo teoretycznie jury wybiera pracę ![]() Ale dziękuję za mobilizację Cytat:
no nie dziwię się jej, ja też bym się wkurzyła, jakby matka ciągle jakieś czapki dawała na głowę i zdjęcia pstrykala ![]() Cytat:
Bo oczywiście Kuba je całą buzią, nosem też A później nie daje się tego umyć, a nie chcę go szorować po buzi, bo zaraz kwęka i stęka że mu źle i niedobrze ![]() Drcron - cudne czapeczki
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast raczej nie jest to "sila sugestii". Przede wszystkim wcale taka pewna dzialania bursztynkow na zeby nie bylam, podchodzilam do tego z doza nieufnosci, chcialam po prostu wyprobowac, a poza tym podobaly mi sie, lubie bursztyny, Poza tym dzialanie bursztynow, to nie zadne tam hokus pokus, bo jest to zywica i dzialanie ma realne. Tak jak wiele naturalnych substancji, poczynajac od ziol, roslin itp. No a poza tym ja jakos nerwowo jej nie usypialam, nie sadze zebym jej moje zdenerwowanie przekazywala. Kiedy ja karmie na dobranoc jestem mega wyluzowana, przysypiam z nia; Wczesniej sie bawimy, kapanie jest przyjemnoscia. Natomiast w dzien roznie bywa i musze sie przyznac, ze dzisiejszy dzien, ranek byl dla mnie dosc nerwowy. Troche sie wkurzalam na corcie, i zdarzylo mi sie nawet na nia pokrzyczec (Boze, pozniej sobie nie moge darowac). Wiec wg tej teorii to raczej dzis powinna plakac. ![]() Ale jak mowie, zeby stwierdzic czy to dziala potrzeba troszke wiecej czasu Jak bede pewna na 100 procent, to Was na pewno poiformuje, abyscie ruszaly po bursztynki; PS; na tym jesiennym looku tez, przynajmniej na razie jestes najlepsza . Juz nie o sam makijaz chodzi, ale o cale jego przedstawienie. Powinnas wygrac.
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
no jednak nie zostało tego torta, z tz zjedliśmy żeby się nie marnowało
![]() dzisiaj dieta ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Dziekujemy Mi wczoraj mały może nie spadł z łóżka, bo go samego nigdy na łóżku nie zostawiam, ale ja w kuchni, co chwila zerkam na niego, w pokoju na kocu sie bawił, no i tu znowu sprawdzająco wykukuję, a go nie ma, to ja sie dokladniej przyglądam, a tu jego chude nóżki z pod biurka wystają Dzisiaj jak będzie spał to przejdę na czworaka i pochowam co może być dla niego niebezpieczne ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() a na tym ostatnim zdjeciu jej oczy mówią"więcej chamstwa nie zniesę"
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry-ja tradycyjnie siedze z mala sama...no comments
szybka prosba-wklejcie dziewczyny linka do aukcji drcron na allegro, bom nie zapisala sobie i teraz zazdrAszczam czapeczek i tez chcemy aaaa-DRCRON, widzialas moje pytanie o rekawiczki czy sie ukrywasz?
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem czy adres wejdzie, ale próbuję
![]() http://allegro.onet.pl/czapeczki-szy...249066843.html
|
|
#2618 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia od początku jak zasypia to ma takie "eja, eja,eja" a Tż zawsze dodaje "Polonia będzie mistrzem hokeja" . Tatuś też tak robił ![]() A teraz od jakiegoś czasu wydaje różne " grrr.. brrrr, mamamama, bzz i inne" Milczy jak śpi ![]() Cytat:
.Pozbądź się kompleksów jak najszybciej bo jesteś super babka Dziękujemy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Proponuję najpierw użyć dekoloryzatora (Loreal jest świetny). Jest łatwiej dojść do blondu. Przy ciemnych włosach mogą mieć kolor świeżej marchewki albo pomarańczy Koszmarny wypadek Cytat:
Dziękujemy Cytat:
Ślicznie wygląda wkurzona Cytat:
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Coś w tej diecie mało jedzenia
![]() Na 10 mam rechabilitację(około 30 min) i z małym idę do lekarza. Lepiej niech go obejrzy, ten katar nam żyć nie daje. Dziewczyny co kupiły katarka nie przez all, to gdzie, w aptece? Z all jak zamówię to mu zdąży katar przejsć, bo przez wekend to może poniedziałek czy wtorek będzie u mnie. Muszę gdzieś na miejscu kupić, ale nie mam pomysłu gdzie. 5 min od domu mam hurtownie ze sprzętem medyczny,może tam sprawdzę ![]() Idę się położyć na pół godzinki, żeby trochę jednak czas do drugiego śniadania przeczekać
|
|
#2620 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
libra, pl_madzia, no brawo, brawo dla chlopakow, za przemieszczanie sie; U nas trzeba bedzie szybko niemal jakis remont zrobic, albo szybko zmienic mieszkanie. Podloga zimna, kable wszedzie, kosz na smieci na zewnatrz i inne szpargaly. A raczkowanie tuz tuz; Moja ostatnio pozostawiona na macie zaraz znalazla sie na krzesle i wspinala sie, zeby zasiasc do komputera ![]() Ferrou jeszcze chcialam dodac do wczorajszego, ze moja sila sugestii to sobie moze byc, a jak dziecko dziasla bola, to bola i bedzie sie budzic, czy ja spokojna bede czy nie ![]() No to tyle na poczatek. Moze pojde na spacer w ten mrozny poranek. pl_madzia, spij dziewczyno, nie ma to jak sen na glod |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
aniap.... no ciekawa jestem cos ty tam pozamiawia i jak sie sprawdzi
![]() a propo zabkow ..... nam sie 2 jedynki na dole przebily....!!! ![]() ![]() wczoraj wylookalam...stukaja o lyzeczke...ale wystaja tak minimalnie![]() aneczka ...my tez jeszcze nie chrzcilismy malego.....chrzcimy dopiero 14 listopada...ale w gorach musze wziac z bielawy zaswiadczenie ze ksiadz sie zgadza ehh...i tam nie wiem w co malego wizac...chyba bialy kombinezon do kosciola musimy kupic bo tam na bank snieg juz bedzie.... gratuluje wszystkim polroczku ![]() ferrou tamten makijaz to jakas porazka kurcze jakbym wiedziala ze cos takiego moze wygrac to sama bym cos wrzucila....jaja sobie z ludzi robia....ehh....trzymam kciuki zeby teraz sie udalo
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak oba razem ?
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie
![]() Cytat:
![]() )popytaj w aptece albo w tej hurtowni ja z alegro tydzień czekałam Cytat:
![]() U mnie tez podłogo zimne wszędzie płytki albo panele pod spodem beton i steropian najgorzej z tymi kablami co za durna moda była żeby robić kontakty przy ziemi Jeśli chodzi o wypadnięcie z łóżeczka to ja tez się tego obawiałam i obydwa są obnizone i teraz jak mały śpi w łóżeczkach to mam doświadczenie i mogę powiedzieć że nie kupiłabym drewnianego ze szczebelkami A to turystyczne co mam jest dla mnie idealne , jest duzo większe i nawet jak się przekręci w poprzek to nie przywali główką nigdzie bo miękko , ni wypadnie na bank i moskitiera pasuje jak ulał żadna mucha ani komar nie m wstepu a po nocy nie raz wstaje z bąblami chociaz robię polowanie wieczorem ale i tak coś się gdzieś ukryje. Miko jakoś spokojniej śpi teraz (tfu tfu) i w dzień jest bardzo grzeczny , nowa umiejętnośc go pochłania bez reszty , wczoraj już się ładował na półkę pod ławą chyba zacznę meble wynosić ![]() Najwyższy czas się rozejrzeć za bramkami Do diety juz się chyba przyzwyczaiłam tym bardziej że chudnę regularnie co dzień to mniej , może nie tak szybko jak Darusia ale cóz wiek juz nie ten kiedyś też mi szybciej szło ale 2 kg w tydzień to i tak nie źle ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Młoda dla Dawidka
|
||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj... naj... dla Oli
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa Lenka jak modelka pozowała , no może trochę się wkurzyła pod koniec ,patrzy w obiektyw jak w obrazek ja to swojego pół godz wołam żeby uchwycić spojrzenie
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwina- Michasia wygląda prześlicznie. I bardzo zadowolona z imprezy.
Izazula- Zosia to ma takie łobuzersie spojrznie. Po mamusi pewnie ![]() Aixa - Lenka na tym ostatnim zjęciu to mówi: "Matka jeszcze jedna czapka a normalnie przywalę" Cudne to zdjęcie ![]() Drcron - jeszcze raz: Śliczne te czapki robisz. ![]() ![]() Kurcze miałam jakieś takie ciężkie ostatnie dwa dni. Same spotkania, zebrania, nasiadówy. Mój prezes powiedział że może poszłabym jeszcze na jakieś macierzyńskie bo tak spokojnie było jak mnie nie było ![]() . A chodziło o to że poprosiłam o dodatkowe 2 miliony PLN na wydatki w przyszłym roku. Ale jutro już piątek i w domu będę o 19-tej
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dwóch Olek (Catro i Ani)
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
catro dołączam się
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Uczy się W końcu całe dnie spędzamy razem.Bezpiecznego i szybkiego powrotu do Oliwki
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy no wlasnie 2 jedynki ida i czuc obie pod palcem
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za linka
polecam siatki w oknach-to byla jedna z pierwszych rzeczy jaka zrobilismy po przeprowadzce bo nie wyobrazam sobie ich nie miec, pomijajac bezpieczenstwo kotow i juz niedlugo wspiajacej sie wszedzie Gabryski, to dzieki nim nie wiem co to mucha/komar/cma czy inny gad w mieszkaniu
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- A ja jeszcze znalazłam na zimowe bo sama myślę nad zamówieniem http://allegro.pl/czapeczki-szydelko...4.html#gallery
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
oszaleje z tym moim dzieckiem. robi mega cyrk godzinny zeby zasnac
wrzeszczy, ze glodna, a nie zje, soku sie napila i po godzinie kwekania i wycia poszla nareszcie spac. noce sa koszmarne, bo sie budzi przed 4ta i przez 1,5godziny piszczy i gada a od czasu do czasu placze zeby jej dac smoka. glodna sie robi dopiero po tym czasie, wtedy zjada i biore ja do naszego lozka, bo juz oboje mamy dosyc i trzeba jej trzymac rece, zeby sobie smoka nie wyjmowala i dopiero wtedy zasypia WTF pytam? gdzie moje grzeczne, przesypiajace noce i nieplaczace dziecko???? kto ja pdmienil?? jak ja mam pisac magisterke w takich warunkach? nawet prania nie chce mi sie robic, a co dopiero myslec. kregoslup mnie boli od noszenia tego klocka. wysiadam dzisiaj
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
yoonka - idź do pracy to zobaczysz jak zatęsknisz za tymi chwilami
Ja tęsknię bardzo Moja Oliwka też się popsuła i TZ chodzi do pracy niewyspany <dobrze mu tak>. Budzi się 2-3 razy w nosy i ten musi ją nosić na rękach. ![]() A w weekend jak jest mamusia to śpi ładnie całe noce. Moja kochana córeczka.
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to było za czasów jak moja mama mała była... nie będę opowiadać więce bo nie o to chodzi, żeby się straszyć na wzajem moja też póki co porusza się tylko to tyłu, ale laptop i telefon potrafią ją zmotywować ![]() ja dziś sama gotują Amelce obiadek, zobaczymy czy będzie chciała jeść
|
|
#2635 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jakiego ja mam pieściocha-mówię Wam
on uwielbia się wtulac przytulac,całowac,jak go zacznę cmokac to mi głowę trzyma żebym nie zabierała,a jak trzymam go na rączkach i całuje to mnie smyra po kitce.No i wszędzie ma łaskotki więc się chichra jak mu prykam w brzuszek,udko,dupkę cokolwiek ![]() a już najbardziej uwielbiam jak się obudzi z dziennej drzemki biorę go na ręce a on się tak wtuli i dochodzi do siebie-wymiękam!!! czy macie wiedze na temat:po jakim czasie od zaprzestania karmienia powinna się pojawic @ ????jak u Was było???? i apropo sinlac-no bo to ogólnie jest taka kaszka dla dzieci z alergią-jak wy dodajecie to aby zagęścic mleczko lub jakiś posiłek?kupiłam i tam jest napisane tylko żeby robic tak jak kaszkę,np 150ml wody i 9 łyżek sinlac przecudna Madziwnia mało czasu miałaś ale i tak bosko wyglądałyście ![]() i trzymam kciuki za studia przydałoby się żeby doba miała 40h to wtedy też bym chętnie poszła ![]() Aixa jaaaaka Lenka piękna ![]() gratki dla dzieciątek za dzielne znoszeni zębolków ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() no właśnie czemu dzieci tak lgną do tego przecież nikt ich tego nie uczy-telefon,pilot-laptop,może dlatego,że zakazane ![]() ja też dzisiaj zamierzam ugotowac tylko muszę isc po piersiątka i warzywka zrobię więcej i zamrożę ciekawe jakie będzie po odmrożeniu bo chcę zblenderowac i dopiero,i chciałam jeszcze zrobic tą jarzynową z kluseczkami ale nie wiem czy taki normalny makaron moze jesc zaraz poszukam w necie już wiem o co chodzi z tym makaronem z mąką durum-jest zdrowszy to tak jak chleb pszenny i razowy-"Jest to specyficzna forma pszenicy, wyselekcjonowana spośród innych pszenic, wyrabia się z niej makaron" Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-07 o 12:08 |
|||
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że Zosia od początku nie przesypia nocy i nie muszę się zastanawiać kto mi dziecko podmienił . Nie wyobrażam sobie po takich nocach pracować tak jak pracowałam przed ciążą
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Serce rośnie, jak Was czytam - MOJE DZIECKO TEŻ SIĘ POPSUŁO!
Jak zasypia płacze, w nocy budzi się i płacze. A niedawno tak nie było! Budził się, ale dał znać, że nie śpi i trza coś z tym fantem zrobić, ale nie uruchamiał przy tym syreny na cały regulator. No i zębów brak, a ten mi gorączkuje. Już nie wiem - może do lekarza z nim pójdę. gorączka jest wieczorem i w nocy, innych objawów brak, no i zębów też. A wy co z tymi dietami? Ja dla odmiany tyje. Bosz... czemu ja tak lubię jeść?! ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#2639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klask i: I oczywiście modelka przepięknaCytat:
Cytat:
A że mi się podobała to wziełam Cytat:
Zrobie jak bedzie chwila spokoju w domu czyt. mąż pójdzie do roboty ![]() Troszkę chyba już wiem o co chodzi mojemu dziecku . Obadki musż być z bobovity , hipp jest ble nie wiem jak z gerberem mojego też zjeść nie chciała . dobrze że chociaz ten z bobovity wciągneła bo wpuchanie w nią warzyw to jakaś makabra . Szymek jadł wszystko a ta mała hrabina eehhh
|
|
#2640 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja wpadam na chwilkę, bo dziś teściowa przyjeżdża z Wilna
Madziwnia, PRZEŚLICZNIE wyglądałyście!!!Ty nie musisz się bardziej starać o wygląd, bo wyglądasz apetycznie, promiennie i super!!! Drcron czapeczki przepiękne! Masz talent i super, że tak rozkręcasz interes Na wiosnę coś zamówię, bo na teraz mam trochę tych czapek.. ![]() WSZYSTKIM DZIECIACZKOM GRATULUJĘ ZĄBKÓW!!!! ![]() Srki, że nie wymieniam z imion, ale już muszę gnać, bo sprzątanie mnie goni Ja kupiłam w aptece, ale obdzwoniłam trochę wcześniej I pani w aptece mi go skądś sprowadzała ( w ten sam dzień). Na stronie Katarka, jest spis aptek i sklepów w całej Polsce, gdzie możesz go kupić ![]() http://www.katarek.pl/index.php?src=partnerzy Cytat:
Cytat:
I nic się nie zanosi na nią.I oby tak dalej. Może wieczorem zajrzę, a na razie lecę, za godzinę Hania ujrzy swoją Babcię ! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

Ty nas nie strasz kobieto może uderzyła się w skroń?
Będę musiała oczyścić podłogę z wszelakich rzeczy które będą mogły na niego spaść.
Bardzo chcialaś uwierzyć w to że bursztyny spowodują, że mała będzie spała, uspokoiłaś się, mała to wyczuła i podłapała i jest spokojna - co powoduje że słodko sobie śpi
no nie dziwię się jej, ja też bym się wkurzyła, jakby matka ciągle jakieś czapki dawała na głowę i zdjęcia pstrykala 

klask i: I oczywiście modelka przepiękna