|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochanie może to ciąża biochemiczna ja tak miałam na początku tego roku test wyszedł pozytywny, beta trochę powiększona, endometrium powiększone a parę dni po tym jak się spóźniała @ to w końcu przyszła i było niestety po wszystkim
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
najgorsze jest to , ze ja juz sama nie wiem czy bylam w ciazy czy nie i lekarz chyba tez mi juz tego nie powie ... no nic zrobie bete i zobacze co wyjdzie i tak pozniej pojde do lekarza , bo chyba trzeba bedzie sprawdzic czy nic nie zostalo we mnie ![]() ehhh najgorsza jest na niewiadoma jeszcze raz dzieki za cieple slowa |
|
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
Aniołek, jak bedziesz sprawdzała Betę to zrób badanie na wysokość progesteronu. U mnie jeszcze przed terminem @ zaczęły się różowe plamienia. Jak zrobiłam test i był pozytywny szybko dostałam od ginki luteinę bo w innym przypadku skończyłoby się krwawieniem - wiedziałam wcześniej, że mam niski progesteron.
Może jak dostaniesz tabsy z progesteornem wszystko się unormuje,. Czy miałaś plamienia przed @ i krótką fazę lutealną (od owulacji do @ powinno minąć co najmniej 12 dni)? |
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
czesc ciezaroweczki
ale wam pieknie brzucholki rosną siasiek i eweska, super ![]() ja dzisiaj rano doznalam szoku bo sie wybaluszyl i ledwo sie zapielam w dzinsy jutro ide do gina wiec mam nadzieje, ze wszystko jest okej
|
|
|
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
asionek, zrób tak, jak dziewczyny piszą.
Nie trać jednak nadziei, na to zawsze jest czas. Umówiłam się na badania prenatalne na 05.11. |
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem w 11 tygodniu i jeszcze o tym nie mysle a idziesz na kase czy placisz ?
|
|
|
|
|
#2020 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz za to wymiotuje,słodycze mnie nie interesują ,a mięcho mogłabym na okrągło ,no i chyba sie sprawdzi,bo czuje,ze bedzie synuś ![]() Cytat:
![]() Poduszka w ciąży jest niezastąpiona,szczególnie jak juz brzusio sie pojawi,jak ją włożymy między kolana leżąc na boku,to automatycznie odciążamy kręgosłup i nie ciągnie nas na brzuszek,wyobrazcie sobie,ze ja po I ciąży nie umie spac bez podusi,tyle tylko,ze pod piersia,jakos tak mi zostało hihi ![]() Cytat:
a ja staram sie nie szalec,bo w I ciązy wlasnie najwiecej w pierwszych 4 mies przytyłam,dziwne nie? Cytat:
normalnie szok!!! [QUOTE=anula_81;22515552] Bo ja mam na razie wydety taki i twardy ale generalnie raczej nic nie widac, a u was juz sie pokazuje? ja ogolnie raczej chuda jestem i slyszalam ze u chudych dziewczyn szybciej wyskakuje a ja raczej niz nie widze. QUOTE] no u mnie też jeszcze nie tak bardzo widac,a juz 11tc leci,rano to wcale,czesem wieczorkiem tak mnie troche wypcha,moze sadełka mi tylko troszke przybyło hihi. ![]() Cytat:
trzymam kciuki i daj szybko znac! ale naskrobałyscie,że ledwo doczytałam, u mnie jako tako,cięzko dalej,bo w nowym miejscu,z teściową pod jednym dachem( naszczęście dzisiaj juz przenosimy sie do siebie)mój Tż w pon wyjezdza na miesiąc i dopiero sie zacznie, a do tego Jula znowu chora,lezy w łóżku i nie wiem czy nie zabrac jej z przedszkola,bo przedszkolanki mi nie pasują,a do tego jak ma byc co chwilke chora to ja dziękuje. kurcze myslałam,ze jakoś cieplej nas w tym przedszkolu potraktuja,a tu czuje sie jak zło konieczne i jeszcze jak Jula wogóle śmie płakac,we wtorek Pani na mnie nakrzyczała,że weszłam do sali po Julę i sie tak wkurzylam,ze całą droge wyłam,pewnie hormony tez maja tu sporo do czynienia,chyba troche za duzo zmian jak na mój stan i moje nerwy,uff sorki za off topic,ale musiałam sie wygadac. juz mi lepiej. buziam Was cieplutko |
|||||
|
|
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam małe problemy techniczne z ubraniami/najbardziej z biustem bo normalnie cycolina ze mnie a teraz to już 114w biuście mam ;-/-ale tż mówi że mu sie podoba Słuchaj myślałaś już o kupnie ubranek ciążowych?? Bo ja się zamierzam na jeansy i płaszcz ciążowy I pytanie ogólnie do kobitek Pijecie kawe?? Bo mi tak brakuje i z reką na sercu taka delikatną raz dziennie/ew raz na 2dni sobie walne ale nie wiem bo zdania są podzielone I jeszcze jedno pytanko Wam też się chce tak mocno coli?? Boże ja to ostatnio mało puszkę nie całowałam ;-) W 1 ciąży miałam tak samo
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Mazianka współczuję przejść z tym przedszkolem...
Julka chodzi 1 rok tak? bo wiesz to jednak zazwyczaj tak jest, że przez 1 rok dzieciaki zazwyczaj dużo chorują ![]() a hormony to mi też chyba dają do wiwatu bo do Hani dzisiaj kompletnie nie miałam cierpliwości (ona dzisiaj to przechodziła samą siebie) ale ma dziewczę szczęście, że zasnęła. ja też bym się chętnie położyła, ale skoro ona śpi to ten czas muszę jakoś spożytkować konkretnie bo popołudniu znowu będzie szał na placu zabaw ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
ja Pepsi w 1 ciąży to piłabym hektolitrami teraz nawet mnie nie ciągnie a właśnie idę sobie kawę zrobić bo mi się chce jak nie wiem tylko taką z łyżeczki i pół na pół z mlekiem chociaż najchętniej wypiłabym mocną parzeniuchę.
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Weźcie nie straszcie, ja piję jedną kawę z mlekiem dziennie jak zwykle przed ciążą... czytałam w necie, że można nawet 2-3 ale nie więcej. No teraz to mnie trochę Alicja zaniepokoiłaś.
|
|
|
|
#2024 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
W spodniach ciążowych to już smigam ![]() Kawy nie piję, jak tylko domyśliłam się, że jestem w ciąży, piłam dwie dziennie parzone. Jeszcze jak był tż w domku i pił rano kawkę to zawsze się łyczka napiłam, a jak wyjechał to juz nie piję kawy o dziwo jakoś mnie do niej nie ciągnie. Pepsi, coli nie piję, wogóle gazowanego nie pijam i nie pijałam, czasami się zdażało, ale sporadycznie. |
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzinsy dzisiaj ledwo dopielam, ale ogolnie sa luznawe w pasie i takie miekkie wiec moze jeszcze na 2 tyg stykna pozniej zamierzam kupic dzinsy z pasem, takie te ciazowe, kupilam juz 2 tuniki do kolan no i jeszcze chce ze 2 kupic na zime cieplusie i legginsy tez zakupilm kilka par a na zime chce kurtke taka luzniejsza, cos znajde mam nadzieje ja pije jedną kawe dziennie a tak to CARO bezkofeiny albo nie pije w ogole :P staram sie nie pic za to owoce bym jadla, do slodkiego zaczelo mnie ciagnac moge miec na obiad leniwe codzien a jak mam mieso na obiad to ziemniaki z sosem i surowka i koniec nie mam ochoty na mieso no a mirindeee litrami bym pila wiec staram sie tez nie :P ogolnie mam takie zachciewajki, ze szok ostatnio sdosatalam slinotoku na lasy cebulowe jak widzialam chlopca, ktory szamal, ze sama sobie kupilam taka malutka paczuszke i sama zjadlam ![]()
|
|
|
|
|
#2026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Idę na kasę. Będę miała skierowanie od gina. Kawę piję. Mniej niż przed ciążą ( wtedy piłam 1-2 dziennie ), taką bardzo mleczną co 2-3 dzień. Teraz właśnie delektuję się cappuccino
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Iwa_iw;22536906]Mazianka współczuję przejść z tym przedszkolem...
Julka chodzi 1 rok tak? bo wiesz to jednak zazwyczaj tak jest, że przez 1 rok dzieciaki zazwyczaj dużo chorują ![]() QUOTE] Tak,1 rok,a raczej 1sze 3dni,i ona zaczęła od 1go pazdziernika,wiec jest Paniom nie na rękę,ze płacze,bo większośc dzieci juz sie jakos tam zaklimatyzowała,więc teraz mają "nowy problem " i jak wchodzę z małą do szatni to sie na mnie patrzą jak na intruza. zresztą od początku nawet 5 minut nie porozmawiały ze mna, nie spytaly o małą,nic a nic,a my sie tu tydzień temu przenieslismy z innego woj i z miasta( a to jest taka większa wioska),więc dla Julki dodatkowy stres,nowe mieszkanie,pokój i jeszcze przedszkole, nie wiem narazie jest chora to siedzi w domciu,a w weekend sie zastanowie,czy ja w pon zaprowadzic,czy to dla niej i dla mnie nie za duzo nerwów na raz,moze na przyszły rok,juz bedziemy bardziej przyzwyczajone do nowego miejsca i bedziemy sie bardziej czuc " w domu" no i moze mi sie hormony unormują
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Mazianka to przemyślicie sprawę, ale rzeczywiście dużo zmian jak na raz dla dorosłego a co dopiero dla dziecka.
a i mam jeszcze pytanie do podwójnych mam czy to prawda, że w 2 ciąży szybciej pokazuje się brzuszek? kurcze ja to się staram bardzo nie napalać bo ciąża jeszcze nie potwierdzona, ale jak już jestem to na razie jestem
|
|
|
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
To ja też idę kawę zrobić
Mam koleżankę również ciężarówkę ;-) i jest położną. Zapytałam się jej ost co do kawy powiedziała, ze można, ale mój tż mi zabronił ;-/ Ok idę kroić mojego wielkoluda ;-)))) Zrobiłam Wam zdjęcie ;-))) Dawno takiego okazu nie znalazłam hi hi
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na 15.30 na pierwsza wizyte
w sumie na drugą ale tydzien temu pan dr nic nei widział, dzis mam badania krwi
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
ja w I ciąży na tym etapie nosiłam juz ciązówki, i wyglądalam jak w 5 mies hihi, teraz raczej jeszcze nic nie widac,zobaczymy kiedy brzuszek wyskoczy,ale ja przed I ciazą byłam sporo "większa",a po Julce duzo zrzuciłam i tak juz zostalo,więc narazie nie jest zle.
|
|
|
|
#2032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa czyli nie ma reguły ja w 1 ciąży długo mieściłam się w swoje normalne spodnie hmm za to ruchy odczuwałam już w 16 tc a pamiętam to doskolane bo byliśmy wtedy na wczasach w Turcji i widać było jak w jednym miejscu na brzuchu skóra podskakiwała ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
powodzenia! |
||
|
|
|
#2033 |
|
Rozeznanie
|
Ja teraz z perspektywy 2 ciązy powiem ci że bardziej mnie wysadziło za 1 razem ;-) może dlatego, że byłam bardzo szczupła i brzuch wystawał jak bębenek ;-) choć ciążowe juz za 1.5tyg trzeba, w legginsach chodze teraz o spodniach normalnych moge pomarzyć
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba jutro zaserwuję sobie na obiad. Oczywiście obgotowany i usmażony .W piątek mamy targ, to sobie rano kupię. |
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
No kalafior
za mną też chodził I tak jakoś wyszło, że dzisiaj na obiad ugotowałam kalafiorową Zaraz będę wcinać
|
#2036 |
|
Wtajemniczenie
|
Asionku kochany calym sercem jestem z Toba!!! I mocno wierze, ze wszystko bedzie dobrze!!! Glowka do gory Kohana i trzymam kciuki zeby to krwawienie to tylko jakis dziwny objaw byl!!!
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
już się znalazłam na liście hi hi
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-07 o 16:49 |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ale poszalalyscie noooo...jak ja mam was teraz nadrobic co?
Ja dzisiaj pierwszy dzien po zwolnieniu bylam w pracy, po prawie standardowo nieprzespanej nocy, bylam po prostu nieprzytomna totalnie! ledwie wysiedzialam, mamy niestety duuuzo pracy, szef kombinuje dobrze ze jestem teraz w ciazy w takiej sytuacji, naprawde ![]() zaraz was doczytam, ale najpierw musze sie zdrzemnac ![]() Caluje was mocno, jedyne co doczytalam to o asionku. Kochana trzymaj sie cieplutko, jestesmy z Toba ![]() a i gdzies mi mignal kalafior,tez mam ochote nooo..... |
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze ,a ja siedzę i szukam jakichś opinii o świebodzińskich lekarzach,bo przeciez musze sie na jakiegoś zdecydować,a właśnie w Świebodzinie bede rodzić.niestety nie wiem ,kazdy ma różne opinie,jest jeden co to niby ma najlepsze,ale on nie pracuje w tutejszym szpitalu chyba,tylko prywatnie ( a wolałabym takiego co prywatnie i w szpitalu) i ciekawe też czy mi zwolnienie wypisze,hmm.
![]() a moze któraś z Was dziewuszki jest ze Świebodzina??pomocy!!!:mu r: |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

.
mam w przyszłą środę wizytę u gina i USG i może jestem świnia, ale chciałabym dostać zwolnienie, żeby nie przychodzić do pracy