|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Dzień Dobry dziewczynki!
Ja miałam pół nocy sensacje żołądkowe. Nie wiedziałam czy mogę jakieś leki wziać. Miałam tylko smecte i laremid. na obydwu ulotkach jest napisane, żeby skontaktować się z lekarzem...Na szczęście obeszło się bez =leków. Starałam się tylko dużo pic. A co w takiej sytuacji można w ciąży zrobić? |
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Podrzucę i jak coś do zrobienia na słodko bez piekarnika za to z lodówką
![]() 4 batony Mars 150 g masła płatki kukurydziane Batony rozpuścić z masłem w rondelku, wymieszać z płatkami. Gdy nieco ostygną przełożyć do papierowych foremek. Wstawić na godzinę do lodówki i zajadać ze smakiem
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że co!!!!!!!!!! HAWEA!!!! ja chcę tego croissant'a!!!!!!! czemu w Polsce nie ma takich pyszności nawet zwykle croissanty nie są tu za dobre a o jakiś takich to można tylko pomarzyć teraz za mną będzie chodziła myśl o pysznych croissant'ach |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
a to jestem już oświecona
![]() dzięki wielkie ale narobiłyście mi smaka na słodkie
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-07 o 15:48 |
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
ja kupuje w lidlu crossainty.Prosto z pieca. Są cudowne.
|
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
ale super przepisy podałyście... i jakie proste nawet dla mnie ..szczególnie podoba mi się ten mariki.. bo nie ma więcej niz 3 składników i jest prościutki ...mniaaaaaaaaam
ja tez kiedyś z nich skorzystam, dzięki ![]() ale wy musicie smakowicie gotować...aż wam zazdroszczę.. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- hmmm ja nie widzialam takich pyszności w moim lidlu |
|
|
|
#3157 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
gdzie mam podstawić awionetkę![]() a tak serio, będę za tym tęsknić, za croissantami, czekoladą i piwem( którego już nie piję 5 miesięcy )... eh, szkoda...
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za przepisy.. super..
ja sobie przypomniałam o kupkach z płatkami i zrobiłam wiec zaraz wkleje przepis..
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wróciłam z zakupów spożywczych i...nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 2 pary skarpetek(pierwszy mój zakup dla malucha)
Jakie one są śliczne i malutkie normalnie oszalałam i już chciałabym mu je założyć )jeszcze całe zakupy przede mną
|
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
wiec ja robiłam na oko..
"KUPKI" 2 łyżki masła 4 łyżki miodu pół szklanki mleka 4 lyżki kakao 2 łyżki cukru pudru to wszystko rozpuścić w garnku, jak juz sie rozpuści i zacznie kipiec dodać płaki owsiane, kukurydzine, musli i można dodać posiekane drobno orzechy, dziś wsypałam z Amelką skatlesów czy jak im tam wymieszac.. wszystko musi sie ladnie zlepic wic jak bedzie za zadkie dosypac płatków, można też dodac mleka w proszku wszystko dobrze wymieszane układac w nieduże "kupki" na talerzyku i do lodówki, jak zastygnął zajadac..
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
boże że też ja się cieszę z taki pierdół:P:P ale fajnie pocieszyć się z kimś bo mój TŻ to sie palcem w głowe stuka:P:P
|
|
|
|
#3163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() edytuje, bo chciałam podać ten sam przepis haha ale dawno tego nie robiłam![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-07 o 16:49 |
||
|
|
|
#3164 | |
|
Rozeznanie
|
uhuhuhu ale tu kulinarnie dziś fiu fiu
a u mnie dziś zwykła pomidorówka z makaronem Cytat:
Mniamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiii, wczoraj byłam i u nas też postawili niedawno w lidlu tego piecyka z crossaintami, mniamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ii
|
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za życzenia! Vilya za tort
, ale zrobiłam sobie torcik z galaretką, więc nie jestem pokrzywdzona Ale jakie tu dzisiaj pyszności na forum! Marika- dodałam sobie ręczniki papierowe i papier - nigdy nie wiadomo, zwiększyłam liczbę pieluszek tetrowych ( w moim szpitalu trzeba mieć ok. 7-10), i dopisałam jeszcze kilka rzeczy dla mnie i małego na wyjście (ale to pewnie już mąż mi dowiezie). |
|
|
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
MARIKA - mój TZ będzie w poniedziałek w Poznaniu w Szpitalu Wojewódzkim na kontroli u nefrologa to wpadnie na kotleta
![]() DIZI - 100 lat ja piję meliską za ciebie ![]() JE SUIS - współczuje Ci ale masz super że prababci doczekałaś moja zmarła jak miałam 5 lat piszecie o wsparciu w zakupach od rodzinki - ja tez jestem jedynaczką i moja mama nie kupiła NIC i do niczego się nie dołożyła to samo rodzina TŻ wszyscy uważają ze to za wcześnie więc my wszystko kupujemy sami, niby moja mama i jej siostra zapowiedziały jakąś "ściepę" na wózek ale to pewnie po porodzie więc narazie się nie oglądam na nikogo i nikogo o nic nie proszę, mój kuzyn i jego partnerka dali nam 3 torby ubranek po swojej córci i odkupiliśmy od nich wózek będziemy też mieli po niej fotelik samochodowy, krzesełko do karmienia i spacerówkę ale to musi powyrastać z tego reszta rodziny jakoś tak chyba czeka aż młody się wykluje nie ma to jak zabobon
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmm...normalnie ślinotoku przez Was dostałam!
A ja dziś w domu jak na złość nic słodkiego nie mam (oprócz kilku cukierasów, które pewnie zaraz wciągnę ). Może chociaż gofry upichcę... :mnia m:
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-10-07 o 17:19 |
|
|
|
#3168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście na wyjście to swoje rzeczy należy mieć ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
ja to się śmieję, że prędzej śmierci się doczekam niż ich się przekona, że nie można czekać w nieskończoność grrrrrrrrrrr od 12 do 15 budziłam męża, zjadł, pośmiał się ze mnie i co............poszedł dalej spać,. jestem zła (pewnie hormony), ale z drugiej strony nie siedzi i nie dokucza mi........taaaaak apetycznie jest dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Ale się uśmiałam, weszłam sobie na kalkulatory, w którym tygodniu jestem i w jednym wyszło, że w 22, a w drugim, że jestem w 21 tygodniu
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-07 o 17:49 |
|||
|
|
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
No to jak już o słodkościach mowa;D ja ostatnio pożyczyłam książkę o czekoladzie. A dokładnie przepisy z czekoladą. Większość jest naprawdę wspaniałych! i prostych. A wielkimplusem tej książki jest, to że większość składników mam w szafie/lodówce. Jak tylko leń mi przejdzie, pewnie w weekend to upichcę coś i wstawie przepis.
a teraz takie głupie pytanie.. czy któraś umie zrobić kurczaka z chrupiącą skórką? albo coś? ja nigdy w zyciu nie piekłam kurczaka, a chciałabym dla męża coś takiego upichcić. Jakies udka .. a wiadomo. W necie milion przepisów. Wolałabym coś sprawdzonego
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy przyda się ten przepis.............. ale sprawdzony i ulubiony przez mojego męża
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fakt nasączonego torta bym wtrząchnęła ![]() Byliśmy w tej szkole rodzenia i babeczka nas zachęciła byśmy jednak się pojawili w listopadzie na początku, w sumie sama stwierdziłam (mimo że będę mieć w tym czasie zqaliczenia) że chyba tak będzie lepiej bo obco się czułam między wielkimi brzuchami ... ja z takim malutkim ![]() Mama jednak została (bo moja babcia ją opierdzieliła że to inni powinni zająć się przygotowaniami a nie ona) i pojechałyśmy obejrzeć wózki. Spodobał nam się jasnozielony (bo tamten bordowy okazał się malinowym..takim dziewczęcym) no i ten jasnozielony ma śpiworki do wszystkich części wózka ... i skórzaną rączkę - powiedziała że niby 1900kosztuje ale 1800można opchnąć .W czwartek przyszły mamy jeszcze wpaść bo będą dostawy wózków - bo potem na zimę to sprzedawczyni mówiła że nie jeżdżą tak po wózki i na pewno nie będzie wyboru dużego, no i nie poleca "na szybko" kupować bo potem może nie być tego co się chce. Ja to wiem...mama to wie - a mój TŻ co na to? ![]() ![]() że on wózek ma zamiar w styczniu kupić, a jak tu nie będzie to znajdziemy gdzie indziej (ciekawe gdzie...bo ja nie mam zamiaru do Poznania czy Wrocławia jeździć po wózek bo u nas w Sz-nie to mało kto w sumie sprzedaje te mutsy). No i powiedziałam że moi rodzice się dołożą a on powiedział że nie... że on nie chce i wózek kupi wtedy kiedy on uzna to za stosowne - czyli grudzień lub styczeń. Zarypiaście! gorzej jak się okaże że ja nie będę mogła wtedy jechac wybrać albo nie będzie takiego jaki chcę... i zostanę BEZ! jaki on jest trudny we wszystkim.
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda ze teraz od miesa mnie odrzuca bo czasem lubiłam wlasnie pochrupac skorke kurczaka.. a tak wogle to wiem ze kiedyś mój mężuś przynosił przepisy np na kurczaka ze znanego fast food'u itp.. jak znajdę i ktoś będzie chciał to wkleję..
|
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
ale naklikałyście..........ja k dobrze, że pojechałam jeszcze do innego mechanika, tamta diagnoza mi nie pasowała, jako tako rozpoznaję co jak buczy, no i bardzo dobrze! Tamci kompletnie źle zdiagnozowali! 200 zeta w kieszeni, bez zbędnego mycia silnika!
Teraz się chwalę: sweterek Next z lumpka skarpetki od babci H&M i butki z lumpka a takie jerseyowe prześcieradła za 19 zł w Carrefourze, bardzo fajne jakościowo, dużo kolorów nowy polarek, świetna jakość Carter's za 10 zeta z lumpka wózek, do tego spacerówka i fotelik spodenki sztruksowe w pudroworóżowe kropeczki z kokardkami na kostkach H&M tylko 29 zł, sa tez chłopczykowe sztruksy i dżinsy za 29 zł w różnych kolorach ![]() dxziś sikałam co 20 min, siedziała sobie na pęcherzu, krzyż mi nawalał, mojej mamie też, a babci stawy w kolanach. Chodziłyśmy jak te 3 ostatnie, połamane sieroty
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak wy opowiadacie o swoich TŻ to ja się zastanawiam, ze chyba swojego męża to powinnam na rękach nosić - tylko troszkę by mi ciężko było 100 kg żywej wagi unieść
. Mój mąż jak mówię, że musimy coś tam kupić to on na to to kup kochanie. Wszędzie na zakupy ze mną jeździ, nie marudzi, nosi wszystkie pakunki, mnie w ogóle nie pozwala dźwigać. A teraz to nie pozwala mi nawet sprzątać, tylko wszystko robi sam a ja mam odpoczywać. Sam nieraz mi coś kupi tak od siebie, jakiś kwiatek, książkę. Wszystkim bym Wam życzyła takiego TŻ.
|
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
na wizażu nie ma możliwości wklejania grafiki żadnego rodzaju (chyba że emoty dostępne) w podpisie
![]() Vilya ojoj... smutno tak bez dziadków, ja sobie nie wyobrażam tego, mam nadzieję że u mnie będą długo żyć zarówno dziadkowie jak i rodzice - bo nie wiem co bym zrobiła bez nich ![]() U mamy wyszło że wszystko w porządku, nie ma żadnych guzów ani nic...ale mnie to dalej martwi trochę - bo skoro to nie wykazało nic to nie wiem już co jej może dolegać ech! wysyłam ją do kardiologa ale ona idzie się spytać najpierw do neurologa i potem niech on ją pokieruje - tak twierdzi. Zobaczymy, wkurzyłam się że wróciła już do pracy bo mogłaby odpocząć jeszcze. Mnie rozpychają ... żebym zbierała chyba masę na zimę, mama mi dała czekoladę, TŻ zabrał do KFC ... ja sama sobie jeszcze kupiłam pianko-galaretki .... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa! pomocy, niedługo to nie będę musiała kupować mniejszych jeansów tylko XXXXXXXXXXXL W ogóle okazuje się że sylwestra robimy u nas w domu bo TŻ nie chce mnie targać z wielkim brzuchem nigdzie (chociaż jak widzę że on prawie wcale nie rośnie to niewiem czy będzie taki wielki ) . I dzisiaj poinformował kilku znajomych że ich zaprasza a oni zdziwieni że już tak szybko się organizujemy.Nie wiem jak to będzie...w tamtym roku zrobiłam 2 sałatki, kurczaka na ciepło i tortille...no i były jakieś chrupki i takie tam, potem jak nam się zwaliło z 15-18 osób to też każdy a to koreczki a to sałatki przyniósł... i po sylwestrze zostały nam 4 nietknięte sałatki - RANY! to była katorga bo szkoda było wywalić bo pyszne...ale jedliśmy na śniadanie i kolację sałatki
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wózka też się boję, że tak będzie i u mnie vilya pozazdroszczę męża JeSuis sylwestra to pewnie spędzę jak w zeszłym roku, w domu, w łóżku...........czyli na "białym balu" ![]() ![]() ![]() muron ciuszki są śliczne, a ja tak natchnięta spacerkiem też wstąpiłam do lupeksa i kupiłam dwa bodziaki i coś w rodzaju sweterko-kaftanika, wydałam aż 7 zł
Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-07 o 18:37 |
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
złoty chłopak mój kupuje mi kwiatki ale twierdzi że ja nie doceniam ich więc za czesto ich nie kupuje (bo postawię w kuchni na stole żeby ładnie wyglądał...a powinnam przy łóżku za to właśnie jak mówię o wózku czy czymś to oczywiście... kontra bo on ma takie twierdzenia jak jego rodzice bo oni twierdzą że coś nie jest potrzebne to i on ma takie zdanie a nie inne... z resztą tak to jest - jak przez lata ktoś z kimś jest to i ma takie poglądy podobne...i nie uda się tego mi za szybko wywalić z jego głowy.Co nie zmienia faktu że mnie wkurza z tym bo ja nie chcę na ostatnią chwilę nic kupować, wolę coś mieć przed...być ubezpieczoną na zaś.
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście już miałam wizję siebie takiej...szczerze mówiąc jak się wkurzę to sobie sama ten wózek kupię - bo mam odłożoną sumę na aparat na zęby najwyżej zęby poczekają... ![]() ![]() Lilijko to zapraszam do siebie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

u mnie na obiad dziś rybka, frytki i suróweczka
teraz za mną będzie chodziła myśl o pysznych croissant'ach 
gdzie mam podstawić awionetkę

:mnia m:
od 12 do 15 budziłam męża, zjadł, pośmiał się ze mnie i co............poszedł dalej spać,. jestem zła (pewnie hormony), ale z drugiej strony nie siedzi i nie dokucza mi........
W mojej rodzinie można by mnożyć przykłady wojny o kasę.