|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Klarissa kochana jak mi cię szkoda.. rozumiem cię doskonale, miałam to samo... tyle że ja byłam zła na męża że do sklepu chodzi do pracy.. taka byłam zazdrosna... naprawdę twoje zdrowie psychiczne uratuje tylko wyjście z domu... ubierz się ciepło żeby ci mleczarenek nie przewiało i idź z tymi śmieciami
jak tż wróci z pracy to nakarm małą i wyjdź choć na 15 min. nic się mu niestanie jak zostanie sam z małą... naprawdę to będzie balsam dla twojej psychiki.. a potem będzie już łatwiej...i naprawdę szczera rozmowa z mamą pomoże, i z tż też powiedz mu jak się czujesz... myślę że zrozumie... każda z nas się na początku czuje jak więzień.. naprawdę.. ale kochana zobacz za wami już tydzień, jeszcze trochę.. dasz rade... bardzo mocno cie przytulam... a córcię masz cudowną, szkoda jej wystawiać na allegro pamiętaj jesteś cudowną mamą Zuziczka dziękuję w imieniu syna a jeśli to ciemieniucha to ja wiem tylko że trzeba mocno naoliwić i "zagrzać" jakimś okładem, owinięciem, a potem wyczesywać.. no a może to łupież? ania13.03, zmienione witajcie z nami śliczna dziewczynka ![]() malwina1204 dziękuje ![]() Szczęśliwa cieszę się że położną masz fajną moja byłą straszzzzzzna a dobra położna to podstawa więc pytaj pytaj i jeszcze raz pytaj gratuluje pierwszego spacerku i dziękuję za komplement ![]() bordowa dla mnie 1 komplet lepszy ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- ninaad Ola jest cudna!
|
|
#1052 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
A ja znowu się do Was wpraszam, ale u nas tak cichutko, spokojniutko...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z Twojej teściowej też niezły gagatek Klarissa Dziewczyny powiedziały już chyba wszystko odnośnie Twojej mamy, Tż-ta, gości i całym Twoim kryzysie, który Cię niestety dopadł. Trzymam mocno za wyjście ze śmieciami! Masz prześliczną królewnę Cytat:
A Patryk jaki już wielki! Razem buszowałyśmy na poczekalni, a mój jeszcze w brzuchu siedzi ![]() Cytat:
Któraś pytała o Czarnalezabeth, więc informacja z wczorajszego południa od IlonaN2: Napisała mi Czarnalezabeth Jeszce nie urodziła mimo że groził jej przedwczesny poród Ogólnie wszytko jest ok Siedzi u mamy i nie bardzo ma dostęp do internetu. Kazała Was wszystkie pozdrowić.
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
ycnan... tesciowa=wrog policzny number ONE
ja tez nie lubie karmic przy obcych... tzn innych obcych niz moj maz :P no ale ostatnio nie mialam wyboru, bo przyszla do nas nasza wspolne kolezanka i glupio mi bylo wychodzic tym bardziej ze moje dziecko nie najada sie za njednym razem tylko jak juz pisalam je ratami...tifio... czekamy na Ciebie tutaj. Mam nadzieje, ze nie przezyjesz takiego szoku jak np ja no i oczyiwscie zycze Ci lepszego porodu niz moj... przede wszytskim zeby nie musieli go wywolywac... ródź szybko i lekko ![]() Skoro mamy tu dzien pokazywania dzieciarni, to i ja pokazuję swoja ![]() "Dzien dobry wizazowe ciocie, niedługo skoncze 3 tygodnie"
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-07 o 20:41 |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka dopiero teraz doczytałam o serduszku, mam nadzieje że będzie lepiej i obędzie się bez zabiegu
Klarissa u mnie z przebieraniem jest to samo ale teraz juz rzadziej, tylko moja jeszcze czekala az ja kremem wysmaruje Dzieki dziewczyny za opinie o leżaczku i koniku |
|
|
|
#1055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tifio, Ale cudne wasze maluszki!!!!!!
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1057 |
|
BAN stały
|
Lenuś trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze
![]() mszu Mała jest rozbrajająca i ogromnie do Ciebie podobna, szok że aż tak bardzo w tym "wieku" ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- ninaad dopiero teraz Was zauważyłam ![]() Śliczna Pannica, a jaka dorodna
|
|
|
|
#1058 |
|
BAN stały
|
A skoro dziś dzieciaty dzień na forum, to ja też wklejam foty naszego Dyrygenta
co wiecznie rączkami pracuje z buziakami dla cioć
|
|
|
|
#1059 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że to rozsądny układ, może też tak spróbujcie?Cytat:
Ja nie mam, ale zastanawiam się nad kupnem. Cytat:
![]() Ja miałam to "szczęście", że w drugim tygodniu życia Asi musiałam jeździć codziennie do położnej, co dawało 30 min dojazdu + 30 min w szpitalu + czekanie na autobus + 30 min powrotu, więc nie czułam się uwięziona. Niby to tylko wyjście do szpitala, ale dawało dużo. Mogłam pooddychać świeżym powietrzem i choć na chwilę nie myśleć o Asi. A bardzo się bałam tego "uwięzienia" ... Zamroziłam dziś pierwszą porcję mleka - 240ml I będę mrozić dalej, bo w listopadzie koncert Dżemu i chcę mamie sprzedać Asię na całą noc ![]() Jutro wizyta u mojej cudownej lekarki ... Zobaczymy, co powie No i czy pozwoli na przytulanki ![]() Widzę, że opinie co do bielizny podzielone Ale chyba zdecyduję się na drugi komplet.
|
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#1061 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i nawet mam zalecenie sobie coś kupić ładnego. A tż zostaje z maluszką w domku.A córeczki wiadomo - nie oddałabym nikomu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1062 |
|
BAN stały
|
Ciociu mszu dziękujemy
![]() Jak ostatnio Go przystawiałam namiętnie, to ma teraz całe plecki obsypane i rączki echh wszystko ma plusy i minusy.Mnie tylko słabią teksty na każdym kroku: i nie karmisz piersią? ojjj szkoda, to takie ważne...wymiękam. bordowa ja dziś Pablowi 3 pampka przymierzyłam i one są takie śmieszne, activ- takie już większe- do 9kg. Mam wrażenie, że lepiej Mu w nim niż w 2, takie opięte 2 ma. |
|
|
|
#1063 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorkiem a raczej juz noca
Moja niunia jest przekochana, spi ladnie, czuwa pieknie, no a czasem ma takie momenty ze sama nie wie co chce Moja jak idzie spac po kapieli tak kolo 21 tak spimy do 9 10 oczywiscie z przerwami na jedzonko i zmiane pampka jak jest niespodzianka no i zazwyczaj kolo 6 nad ranem na 2 godz przerwy bo nie wie co chce. Oczywiscie zdarzaja sie noce ze potrafi pol nocy nie spac, ale wole na razie nie narzekac w ciagu dnia ma 2 3 dluzsze przerwy i obczaja teren ![]() Od wczoraj chodzimy na spacerki, u mnie ladna pogoda w koncu bo ostatnio ciagle padalo jak to typowa angielska pogoda. TZ dzis wraca z pracy bo jutro mamy umowiona wizyte na zapis malej i dostaniemy akt urodzenia. za 2 tygodnie jadymy do konsulatu zalatwiac paszport dla Ingusi i wracamy juz na stale do Pol a mezulek jeszcze troche zostanie bo chcemu jakas dzialeczke kupic badz jakies fajne mieszkanko bo z mamusia dlugo nie mam zamiaru mieszkac a co dopiero jak juz mezulek dojedzie to juz calkiem bedzie problem z mieszkaniem u mamy I dodam jeszcze ze macie wszystkie cudne te dzieciaczki czasem sobie tak mysle ze szkoda ze one tak szybko rosna ale z drugiej strony lepiej jak sa wieksze bo chociaz pogadac mozna ![]() chociaz z tym gadaniem to czasem wolalabym by nic nie mowily ( mowie teraz o swoim 7 latku) bo w piety czasem pojdzie tak ze normalnie obrocic tylko sie mozna ( moj to taki teraz niedobry i pyskaty sie zrobil i ma na wszystko odpowiedz ) (mimo ze calymi dniami potrafi dopiec i normalnie mam go dosc to i tak kocham tego mojego diabla )Ide przysznic sobie wziac i do wyrka bo juz pora snu a wiec dobranoc wszystkim
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() trzymajcie kciuki, idę dziś na zajęcia i Filip zostaje z Mamą. Wczoraj udało mi się ściągnąć 110 ml mleka to na jedno karmienie będzie, może jeszcze teraz mi się uda coś ściągnąć zobaczymy, no a resztę najwyżej dostanie mm.Klarissa - wiem co czujesz, ja też tak miałam z tym siedzeniem w domu i jeszcze my mamy zakaz na gości póki mały ma katar, więc praktycznie siedzimy sami.....a mąż w pracy do 18, później jakieś zakupy i wracał do domu padnięty, ale i tak pomaga nam ile może, kochany Lenka - trzymam kciuki żeby jednak z serduszkiem się poprawiło My byliśmy wczoraj na Hipotecznej, lekarz do d..., wizyta na szybko i taki w ogóle dziwny, ale zrobił usg, zbadał i powiedział że jest oki, ale żeby małego pieluszkować podwójnie i do kontroli za dwa miesiące. Ale nie wiem czy do niego wrócimy, dziwny gość.... ![]() Kasieńka - mój Filip też tak od 3-4 ma już inny sen, taki płytki i budzi się częściej, chyba tak już te nasze dzieciaki mają i już . Nika - nie przejmuj się tymi głupimi tekstami ludzi, my (jak już wcześniej pisałam) dokarmiamy, bo nie mam tyle pokarmu żeby Filip się najadł i żeby jeszcze ściągnąć na każde karmienie jak mnie nie będzie( żeby mama go nakarmiła jak będę na uczelni) i też się spotkałam z głupimi tekstami, ale dostaję też dużo wsparcia od męża, mamy i koleżanek, które przez podobne problemy przeszły i to wsparcie daje mi siłę dzięki której ciut mniej czuję si,e wyrodną matką....DAMY RADĘ NIKA - buziole dzieciaczki wasze cudne a to Filip z buziakami dla cioć wizażowych i ich maluszków zapomniałam się pochwalić że Filip waży już 3910g
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-10-08 o 09:18 |
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mi lepiej - wczoraj tż postanowił, że mała emigruje do swojego łóżeczka. Najpierw myślałam, że to głupi pomysł bo będę musiała w nocy łazić do niej, ale dziewczyny to było genialne! Matko jak ja się wyspałam! Wreszcie się mogłam wyciągnąć w łóżku i kręcić na wszystkie strony. I przytulać do tż-ta ![]() ![]() A teraz siedzę z farbką na włosach, jak się ufarbuję to nakarmię malucha i zbieram się na miasto ![]() Cytat:
Najbardziej w takich maluszkach urzekają mnie te ich wielgachne oczka
|
|
#1066 |
|
Zadomowienie
|
mszu, śliczna ta Twoja córcia
![]() NIKaP-n, faktycznie chyba dyrygent wyrośnie Wam z Pawełka Cudny ![]() A tekstami o karmieniu staraj się nie przejmować. Nie karmisz piersią i koniec. Nic nikomu do tego. Szkoda, czy nie szkoda, to Twoja prywatna sprawa. martynka81, oj, stęsknisz się za maleństwem na tych zajęciach A z Filipa Wam niezły przystojniak wyrośnie A ja wczoraj pochwaliłam Boryska, że tak ładnie śpi, a wieczorem pokazał, że wcale nie Mąż spał może ze 3h i jedzie dziś w pracy na duuużych ilościach kawy. Ja dosypiam między karmieniami, bo teraz, a jakże, Borysek słodko śpi
|
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
mszu fajna kobitka z twojej Nadii.Widzę,ze ma takie same zmarszczki na czole jak moja...
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan to pewnie jednorazowe akcje mam nadzieje
czy wasze dzieci wyjadaja z piersi wszystko? bo moja nie..to znaczy rzadko ale ladnie pzybiera wiec nie wiem ![]() ale wszystkie dzieciaczki sliczne ![]() Lenka ja wiem dlaczego Martynaka tak szybko wstaje moja zasypia tak na noc koło 22-23 i rano budzi się koło 9 Klarissa udanego wyjścia |
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Nie wiem czy i jak często będę się udzielać, ale wpadłam się chociaż przywitać. Krzysiu po "tankowaniu" zasnął, mam nadzieję, że chociaż z 2 godz pośpi. Słodziutki jest jak tak grzecznie śpi w łóżeczku a już w ogóle rozczula jak robi minkę pod tytułem: uśmiech, wszyscy wymiękają ![]() Po moich małych problemach z piersią wraca mi powoli radość, bo znowu karmię 2 piersiami, jedną z kapturkiem, drugą normalnie. Oby już nic się więcej do mnie nie przyplątało. Bo Mały kończy dziś 2 tygodnie (już!!!) a mi cały czas schodzi z zatok jakiś katar a przecież z tą infekcją wychodziłam już ze szpitala... PS. oczywiście nie skończę pisać, bo sie obudził
|
#1070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis w nocy nie spalam, ale nie przez malucha tylko przez moje piersi. Strasznie stwardnialy, musialam w nocy odciagac, jeszcze nigdy takiego uczucia nie mialam. Nie wiem czy to pokarm sie pojawia czy co...
wczoraj na wieczor po karmieniu odciagnelam 30 ml czyli bardzo duzo jak na mnie bo wczesniej bylo po 10 ml.Piore ciuszki maluszka. Wy jak pierzecie to prasujecie dalej ubranka? ja przyznam ze ostatnio czasu nie mialam i tego nie robilam, ale malemu nic nie jest, wiec sie zastanaiwam czy sens jest prasowac. Na kolki oraz wzdecia polecam SAB SIMPLEX kupilam w aptece internetowej i sa super. Na ulotce pisze aby dawac 15 kropli, ja daje 3-4 i jest efekt ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
martynka81, mszu- wasze bobaski tez mega slodkie !!! Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-08 o 11:40 |
|
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
tifio
nie jem bo na sr mówili że tylko drób, no to jadłam tylko drób, a teraz wprowadziłam wieprzowina i jest ok, za jakiś tydzień wołowinę no patrz już twój buszujący w brzuchu będzie buszował tu ![]() mszu z tego właśnie powodu karmię przy innych - mój syn jadł standardowo godzine, a bywało i dłużej, nie wyobrazałam sobie siedzieć przez ten czas w innym pokoju gdy "goście" i mój mąż się świetnie bawią.. wystarczyło mi już uwiązanie do syna i siedzenie w domu a teraz jak je 10 minut to z przyzwyczajenia zostaje , córcie wogóle to masz kropka w kropke podobną do ciebie CUDNA ![]() NIKaP-n rewelacja, jest śliczny, ejjj nasz Patroll identycznie bawi się rączkami przeważnie jak się nudzi albo je całkowicie rozumiem twoje zażenowanie, ja karmie cycem ale ciągłe pytania o to mnie dobijają - karm karm karm karm jak najdłużej - mój tż zaczął już nawet odpowiadać za mnie - A TY KARMIŁAŚ? i jest głupia cisza bo pytają albo panie w wieku naszych mamy gdzie karmienie było wtedy cudem do dawali butle, albo panie nie mające dzieci hahaha a jak mówią że karmiły to tż mówi i co wkur***iająca robota no nie już jej mówię żeby dała sobie spokój - i ucięta głupia rozmowa muszę się nauczyć tej asertywności i tak samo pytać ironicznie jak go nie ma ![]() Klarissa udanego wyjścia ale Ci zazdroszczę tylko dobrze okryj cycole bo wieje a jak cie przewieje to zapalenie gotowe ![]() i ciesze się że odłożyliście małą do łóżeczka superrrmartynka81 cudowny maluch! waniliaania2009 piorę i prasuję ale tylko od zewnątrz nie środku - bo prasuje żeby pogniecione nie były bo z bakteiami i zarazkami ciągly jest kontakt więć nie popadam w paranoje jak bym go ciągle chroniła to potem pewnie by chorował od samego popatrzenia na kurz czy coś innego
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytania
![]() 1.Czy pierze się ochraniacze na szczebelki bo jest dośc grube i mam obawy ze sie po niszczy?? 2.Ile przed porodem rozłożyłyście łóżeczko? 3.Czy łóżeczko dzidziusia jest koło grzejnika?? Proszę o odpowiedzi |
|
|
|
#1073 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
Moja córcia od wczoraj bardzo grzeczna, śpi i je lub grzecznie leży. Od kiedy karmię samą piersią minęły bóle brzuszka, bączki idą sprawnie i kupka coraz częściej W nocy mała śpi po 4-5 godzin i po karmieniu szybko usypia. Dopiero nad ranem 5-6 po karmieniu ma dłuży czas aktywności ok.2 h. Teraz czekam aż wstanie, karmienie i ruszamy na spacerek. Wszystkie Wasze dzieciaczki są super- i jakie one już duże, te pultyniaste nóżki Cytat:
Cytat:
Cytat:
2, samo łóżeczko wietrzyło się z lakieru 1,5 miesiąca. A pościel ubrał mąż po urodzeniu małej, jak byłyśmy w szpitalu. 3, My mamy z dala od grzejnika.
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
waniliaania2009 Ja nie prasuje
Wyprasowalam tylko przed porodem. Pozniej juz nie bylo czasu...
|
#1075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie dzieciaczki oczywiście piękne, słodkie, śliczności Ja tu dzis tylko na chwilę, bo Ola nie daje mi coś ostatnio odpocząć przed kompem
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2010-10-08 o 13:48 |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
a mój synek zamienił sobie dzień z nocą a ja padam w dzień ładnie przesypia i nie chce nawet oka mu się otworzyć no czasem otworzy na jakieś 10min i śpi,a za to noc żywy jak nie wiem i do tego krzyk niesamowity dziś nocka nie przespana od 2 do 7 nie mogłam go uspokoić już prawie zasypiał i krzyk smoczek be wszytsko be i chciał cyca cycać cały czas ale na to nie pójdę i krzyk ale jakoś o 7 zasnal i spaliśmy do 12 zjadł pocycał 10min i śpi dalej teraz odsypia a ja już czuję,że kolejna noc będzie ciężka a co do pampków ja używam w nocy i spacerki i powiem tak na poczatku pampersy i byłam z nich zadowolona teraz zakupiłam te z biedronki dada i koszmarne,alebo ja cos zle robie,albo nie wiem,bo w nocy syncia przebieram co karmienie,bo cały bok mokry jakby przesiakały,ale jak od boku w góre ,zachwalacie te z rossmana to musze kiedys sie wybrac i zakupić,szkoda,ze nie mam tu blisko tego sklepu tylko musze dojechac ale no coz najpierw te nieszczesne dady zuzyjemymartucha Patryk jak super się usmiecha ![]() klarissa wiem jak to jes siedziec w domu na głowe idzie dostac,ale jak bedziesz z malutka wychodzic na spacery zobaczysz od razu będzie lepiej i jak gdzieś sama wyskoczysz tez -tż boi sie zostac,bo nie wie czy sobie poradzi,ale babci jest to znów jak łatwiłam o becikowe został z babcią w sumie tż by mógł to pozałatwiać,ale ja mam pretekst do wyjścia ![]() ale spróbuj wyskoczyc gdzies to zobaczysz od razu lepiej sie poczujesz mój tż na poczatku tez byl caly czas,a teraz wraca wieczorami jednak jak sie pracuje jest jakas odskocznia aaa i masz piękna córcie ![]() ania1303 sliczna córcia ![]() ninaad śliczna ![]() mszu jaka ślicznotka ![]() nika śliczny martynka Filip śliczny ycnan widze,że miałysmy podobnie
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ninaad jak cię nie ciągnie to może poczekaj albo najlepiej zrobisz jak do niej zadzwonisz i zapytasz![]() dra współczuje zamiany dnia z nocą... nam dady też niepodeszły i teraz "bujamy" się z 3/4 opakowania... nie wiem co z nimi zrobimy.. próbowaliśmy już pampków, dady haggisów i rossmanowskich i moje dzieci jest wybredne i tylko w pampkach jest mu ok, inne albo przesikuje albo się dziwnie wierci i wszystko jest do d.. musimy jeszcze happy spróbować...
|
|
|
#1078 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez malwina1204 Mam pytania 1.Czy pierze się ochraniacze na szczebelki bo jest dośc grube i mam obawy ze sie po niszczy?? 2.Ile przed porodem rozłożyłyście łóżeczko? 3.Czy łóżeczko dzidziusia jest koło grzejnika?? Proszę o odpowiedzi 1. Ochraniacz na łóżeczko prałam razem, z pościelą. 2. Chyba na około 2 miesiące przed porodem. 3. Łóżeczko nie stoi przy kaloryferze, dziecku mogło by być za ciepło. Niestety przez bolesne wzdęcia małej nie mam czasu na nadrabianie postów, czy któraś z Was jest na diecie bez mlecznej??????? Pediatra zalecił mi taką dietę i nie powiem ale brzuszek małej pracuje lepiej, wzdęcia są mniejsze, krostki powoli znikają, tylko ja mam problem bo nie bardzo mam pomysły na przygotowanie posiłków, a na wizytę u dietetyka muszę czekać |
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uczulenia ani czegos podobnego nie dostal wiec jest ok ![]() Co do odleglosci od grzejnika to chyba raczej nie za bardzo. Ja mam na drugiej scianie aby mu nie bylo za cieplo. |
|
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
gabisun, mi się wydaje, że Borysek opróżnia całą pierś, ale jak naciskam, to dalje mleko leci, więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi - nie
![]() A skoro Kinga waży coraz więcej, to nie masz się co martwić. Prawda, że przy dzieciaczkach strasznie szybko ten czas leci? ![]() waniliaania2009, skoro piersi stwardniały, to na pewno pojawia się pokarm Ja zazwyczaj po wypraniu tez prasuje ubranka, ale czasem zakładam Boryskowi też nie wyprasowane. Z tym, że tylko te na wierzch. Bodziaki tylko wyprasowane, bo mają bezpośredni kontakt ze skórą maluszka. A bez prasowania niektóre są mało miękkie. malwina1204, ochraniacza jeszcze nie kupiliśmy , i nie wiem czy bym prała. Chyba nie. Łóżeczko złożyliśmy jakieś 1,5-2 msc przed porodem, bo je było bardzo drewnem. Nie powinno się spać bezpośrednio przy grzejniku. Ale gdzieś w pobliżu już może być. ninaad, ja bym poszła wczesniej, bo do listopada to Ci się te szwy na pewno wrosną dra, oby dziś w nocy było lepiej Co do przesikiwania pieluszek z boku, to u chłopców siusiaki się mogą "podwijać" do góry i wszystko leci po ciałku w górę (w rzeczywistości poziomo ). A jak pieluszka jest za luźno zapięta to już na 100% sobie pocieknie po ciałku justysia8522, niestety, nie pomogę, bo nie mam na ten temat pojęcia. Oho, wołanie o cyca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

jak tż wróci z pracy to nakarm małą i wyjdź choć na 15 min. nic się mu niestanie jak zostanie sam z małą... naprawdę to będzie balsam dla twojej psychiki.. a potem będzie już łatwiej...
pamiętaj jesteś cudowną mamą
a jeśli to ciemieniucha to ja wiem tylko że trzeba mocno naoliwić i "zagrzać" jakimś okładem, owinięciem, a potem wyczesywać.. no a może to łupież? 

i sobie wreszcie pogadamy o kupkach
Zasnął dopiero po jeszcze następnym karmieniu, po kąpaniu... 
Miała echo i nie jest dobrze, nic się nie poprawia z tym serduszkiem
za wyjście ze śmieciami! 
ródź szybko i lekko
że aż tak bardzo w tym "wieku" 

No i czy pozwoli na przytulanki 

Mąż spał może ze 3h i jedzie dziś w pracy na duuużych ilościach kawy. Ja dosypiam między karmieniami, bo teraz, a jakże, Borysek słodko śpi
ale ladnie pzybiera wiec nie wiem