|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() A ja lubię 2%, ale nie mam ![]() A jak robi żyrafka? ![]() No i co tam się zdarzyło w łóżeczku?
|
|
|
#542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
ale jakoś mi się zmechaciły ale kupię te co teraz będą bo mi się podobają i jak będą grube jak tamte to super.Cytat:
![]() bidulek
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie byłam zadowolona z tych rajstop
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiesz? No co Ty?
żyrafka się śmieje, jak jej się nóżkę naciska Kiedyś kręciła też głową, ale Maciek ją naprawił Nie wiem Miał tylko książeczkę, smoka i jasia przytulasia. A widzisz jakie mam zdolne dziecko ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Ja już mam sprawdzoną firmę rajstopek i skarpetek i te tylko kupuję Zapomniałam napisać, że Maciek zaczął sobie radzić z koopką i zaczęłam wycofywać Laktulozę. Teraz podaję już tylko 1,5ml.
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauczy się ale parę razy pokazałam i radzi sobie świetnie![]() oooo nasze rajstopki były mocno eksploatowane więc też się zmechaciły...ale za tą cenę to ja byłam zadowolona i na pewno znowu kupię Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie się nie podobała jeszcze wciągana gumka w pasie, ja wolę gumki płaskie stanowiące część rajstop. Skarpety Tuptusie, mnóstwo wzorów, ściągacz nie uciska nóżki i są trwałe. Rajstopy też z tej firmy i z drugiej (zapomniałam nazwy , jak sobie przyponę, to napiszę
|
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I szczebelki ![]() Super ![]() A jakiej firmy? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Kasiulka
|
|
|
#549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() teraz zaczyna kotka ![]() a i dzis dwa razy wysikała do nocniczka babci, co skomentowała "siii" ![]() Cytat:
a mi sie dzisiaj wóz popsuł alarm mi sie właczył i cos sie poblokowało i nie chce sie naprawic, jak nie dadza rady teraz z tym pilotem to pewnie serwis nas czeka a to kolejny niemały wypadek ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- no i nie naprawił
|
|
#550 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czułaś się po niej lepiej? czy synuś w ogóle nie będzie mógł się tak forsować? Cytat:
może ich zapytaj jak chcą to objejśc bo córka ani 2óch nie maCytat:
uczycie się w zabawie odgłosów? Cytat:
Na noc też jej wkładam.Przecież to 5sekund roboty wsadzić 3szczebelki tak właśnie dumałam jak robi żyrafa ha ha ha Cytat:
Minusem otwartego łóżka jest to że dość często muszę zmieniać jej prześcieradło.Ostatnio jadłyśmy sobie pupernikiel z masełkiem i jak miała pełną buzię to psiknęła tak, że kremowe prześcieradło zrobiło się w większości czarno brązowe Chyba po pluszaka akurat szła do wyrka.Rajstopy i body, jaaaa ale extra.Również byłam z nich baaardzo zadowolona. Cytat:
Początki wychodzenia też były głową w dół a teraz sobie wybrała najwygodniejszy sposób i nie zalicza upadków a jak robi krokodyl? powaga, że nie wiem Oglądam animal planet etc. ale kojarzy mi się tylko że szczęką kłapią. Idę do łóżeczka. Mała padła w locie po basenie. do jutra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie wiem
|
|
|
#552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dzielna Zuzia![]() Ja też przykro mi...znowu wydatek![]() Cytat:
najgorsze że to w ostatni weekend paź, który teoretycznie jest długi bo w pon 1 listopada no i w piątek trzeba rano być, więc na pewno wyjazd w czwartek (drugi koniec polskiNawet nie 5sek Zu kiedyś przez przypadek wyciągnęła...zdziwiła się na maksa...i niestety zapamiętała...na szczęście w nocy jak się budzi to o tym nawet nie pomyśli...dopiero by było jakbym rano znalazła ją śpiącą w kuchni pod stołem ......................... ... Dziewczyny smarowałam Zu zęby i wyczułam dolną prawą czwórkę...przebiła się ![]() :mdlej e: albo mam jakieś zwidy nie chciała za bardzo dać sobie posmarować ale jutro dokładnie sprawdzę w jakiej jest fazie...biedne to moje dziecko...tyle zębów na raz i jak się okazuje po każdej stronie lewa górna dwójka, lewa dolna dwójka, prawa górna czwórka, prawa dolna czwórka
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-07 o 21:01 |
|||
|
|
|
#553 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to tak jak ja ostatnio pisalam, ze Marciemu idzie kilka naraz - piatki i trojki
![]() i dalej sie meczymy piatki gorne juz sa przebila sie jedna gorna trojka a reszta juz prawie, prawie.....i dalej walczy kombinezon na Marciego jest idealny ![]() nie zrobilam fotki bo akurat aparatu nie mialam ![]() ale napewno beda fotki jak juz bedzie ganial w nim po dworzu
|
|
#554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bingo Zuza własnie szczeka kłapie i jakis tam niezidentyfikowany dzwiek wydaje przy tym ![]() Cytat:
![]() to weekend z głowy, może jednak nie pojedziesz, pogadaj z kims szczerze i powiedz ze jezeli nie musisz to wolałabys nie jechac szalejecie z tymi zabkami a ja szukam kombinezonu dla Zuzanki ale sie zdecydowac nie moge
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam Was na raty ale nie miałam kiedy napisać ![]() Zuzka czuje się znacznie lepiej Do południa nie było mnie w domu. Zu została z babcią. Później położyłam się razem z Nią bo jestem mega niewyspana. Obudził nas dźwięk domofonu, nawet nie wiem kto bo nie podniosłam słuchawki. Mała z płaczem się obudziła bo pewnie chciała podrzemać jeszcze i marudziła mi. Nawet nie miałam jak obiadu Jej odgrzać bo nogawki się trzymała. Je zdecydowanie mniej ale to normalne. Wodę ładnie piję więc nie martwię się. Nie chce za bardzo kawałków to dostaje chwilowo bardziej rozdrobnione albo papki. I to by było na tyle u nas ![]() Zdolne te nasze dzieciaczki ![]() Zuzka umie naśladować kurkę, krówkę, pieska, kotka i kaczkę, czasem też sowę ![]() U nas tez idzie kilka zębów na raz i Zuzka strasznie się męczy Na szczęście wszystkie 4 wybiły się, zostały nam jeszcze trójki. I pewnie jak się przebiją to dadzą o sobie znać 5 (czytałam, że ok 2 roku wychodzą).---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Karolka ja bym nie pojechała |
|
|
|
#556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ekstra ze zakup udany Cytat:
ale to podobno wymysł szczebla wyżej![]() gdyby chociaż łagodniej wychodziły plus jest taki że raz a dobrze...to tak jak ja...chyba z 15 już licytowałam ale jakoś bez przekonania a później na mailu miałam info że już po ![]() Cytat:
To ładny wynik zębowy macie No właśnie nawet nie chce Rodziców obciążać (pomijając fakt że noce to bym )
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-07 o 22:11 |
|||
|
|
|
#557 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() pisalam na watku nawet p4w pytalam czy moze tak byc
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym, żeby wszystkie wyszły i dały już Jej spokój ![]() I dlatego odmów Idę spać. Ledwo na oczy patrzę ![]() Pa
|
|
|
|
|
#560 |
|
Ola-Unhola
|
Dobranoc
![]() Przyszły mi botki, zdjęcie poniżej. Olu, jeszcze nie kupiłam żadnego podkładu... ![]() Lecę na resztkach ![]() ps. przegapiłas moje pytanie, albo ja Twoją odpowiedź ![]() Do juterka
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Przerwa w pracy, wiec nadrobilam nieco. Karola, co za zebowe szalenstwo! Gratuluje! Maggi gratuluje zaliczenia testow p4w,Gorgulku, ciesze sie, ze Wasze Pociechy miewaja sie lepiej. Svi, wspolczuje sytuacji . Kotek boski Jeszcze 4 i pol godziny i mam wolne do 20 pazdziernika ![]() Antonio mowi mama, tata, mum, daddy (njak np myjemy wlosy, zabiore mu jakis niedozwolony dla niego gadzet ), Beauty (butii), Polly (poli)(to nasze koty), potrafi powtorzyc roze slowa, ale tylko raz , typu: jogurcik(jogucik), blyszczy itp. Przynosi mi moje kapcie i zaklada na nogi lub spinke do wlosow i probuje mi ja zapiac. Potrafi powiedziec jak robi kot, pies, krowa
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-10-08 o 04:59 |
|
|
|
#562 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
No tak
![]() Cytat:
zdolniacha.Nie dobrze Cytat:
![]() Długo się uczyła? Cytat:
Cytat:
Bardzo dużo słów już mówi ![]() Karola widzę, że u Zu zmasowany atak zębowy ![]() --- Ja już wczoraj nie zajrzałam, bo Wodzu mnie wykończył i padłam. I co z tego jak kolejna noc do
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ale z Antonio zdolniacha...naprawdę dużo umie ![]() Cytat:
szaleństwo jest![]() ................ Dzień dobry
|
|
#564 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() Antosiek mów Bartek ![]() Brzmi to tak: Batet. Zaczął wczoraj w samochodzie, jak wracałam z Mamą. Jednek nie byłam pewna czy to nie jednorazowe przypadkiem. Ostatnio się rozgadał, ale zupełnie po swojemu. Ble bu, bla, bolo, babat, bte....itd wszystko jakoś na B ![]() No i dzisiaj od rana jak powiedziałam, ze Bartuś w szkole to pokazał na drzwi i powiedział Batet ![]() ![]() ![]() I teraz juz tylko Batet i słodki uśmiech mariolu, Twój Tosiek (Dziadkowie tez na mojego tak wołają ) dużo juz mówi ![]() magi, kolejna noc do kitu Dziękuję Zakup allegro 90 zł z przesyłką ![]() Piję bawarkę z miodem. Nie mam cukru (dalej... ) i kawa chyba z miodem nie za bardzo, ale kurde muszę się obudzić ![]() Miłego
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha słodko to musi brzmieć![]() to najważniejsze ......................... .......... W niedzielę są urodziny Cinema City...wszystkie bilety za 10 zł, na 3 D - 15 zł...tak dla chętnych
|
|
#566 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
nie wyspalam sie ![]() no i brakuje mi seksu ![]() Cytat:
![]() ![]() ale te Wasze dzieciaczki duzo mowia i w ogole takie madres moj to do tylu z mowieniem i odglosami potrafi nasladowac tylko psa i kota na pa to robi tak siesznie bo robi taki dziubek i takim niskim glosnym glosem robi hu hu hu ale ja tez sie czyms pochwale Marci nauczyl sie grac na flecie dmucha z calej sily i flet wydaje dzwiek a maly taaaaaki dumny, ze koniec
|
|
|
#567 | ||
|
Zakorzenienie
|
może z 2 popołudnia,przy czym dałam jej poznać skutki schodzenia głową w dół.
Potem schodziła po czworakach jak pies, a teraz ładnie przodem.Siada i spuszcza nóżki i wstaje. Cytat:
![]() mąż do 19pracuje, i ktoś do L by się przydał jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
L na roczek dostała taki dzięcięcy flet z ustnikiem a na końcu taki wyciągany kijek na kulce-jak się dmucha i go wyciąga i wkłada to wydaję różne gwizdy.Aktualnie flecik schowany bo próbowała pobić nim wszystkich dookoła.Ale nim inaczej chciała go wykorzystać to ładnie jej szło od samego początku dmuchanie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#568 |
|
BAN stały
|
hej witam sie z kawka
u nas nocka ok, choc same dzis bylysmy. maz pojechal wczoraj i wraca w sobote rano. pozegnalam go odpowiednio i jak wroci to jak go dorwe...mam taka ochote ze szok - juz wczoraj rozmawialismy przez telefon to slychac bylo ze i on nie moze sie doczekac ![]() no wiec dzis sprzatam,, pomysle nad obiadkiem na jutro i caly dzien spedzimy razem. Amelka sporo mówi - głownie tak jak Laurka Kasi wiekszosc tak samo, nasladuje psa,kota, pojazdy jezdzace, pralke. przynosi pieluszke jek jej powiem i inne rzeczy ktore dobrze zna. wynosi samam pieluszke do kosza.jak chce pic to mowi "mi", jak chce banana to mowi "ba". kumate sa nasze maluszki ja wczoraj jej butki kupilam na zime w ccc (r.23 bo teraz nosi 22 i ok i stwierdzialm ze 23 na cala zime jeszcze + skarpetka bedzie ok) fioletowe z rozowymi wstawkami. poza tym w pepco ladny polarek, 2 bluzeczki i 2 pary spodni takich lekko ocieplanych no i rekawiczki takie miekkie. takze zakupy udane a i jeszcze super kurtke na teraz w ciucholandzie za 15 zeta Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-10-08 o 09:04 |
|
|
|
#569 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Wiemy, wiemy , tzn ja wiem ![]() Cytat:
Kiedyś pieknie mówił jak robi kotek, teraz już nie. Czasami jak ma ochotę zrobi hehe - tak wg niego robi piesek ![]() No brawo ![]() Na żadnym instrumencie chyba jeszcze żaden Maluszek nie potrafi ![]() Z Tż-tem, dalej kiepsko?
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mariolko, dziewczyny na paznokciowym polecały jeszcze bazę China Glaze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Jeszcze umie żyrafkę 
, ale się spłakał.

Miał tylko książeczkę, smoka i jasia przytulasia.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
NIE LUBIĘ TROLLI
, jak sobie przyponę, to napiszę 

bo córka ani 2óch nie ma
nie wiem jak temu zaradzić
Chyba po pluszaka akurat szła do wyrka.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

lewa górna dwójka, lewa dolna dwójka, prawa górna czwórka, prawa dolna czwórka
)

. Kotek boski