|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() Jak ja się cieszę,że szkołę mam jak na rzie za sobę Została mi jedynie(albo aż ) obrona.Ale to dopiero po porodzie.
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Dzien dobry
![]() A ja jestem za Toba ![]() EdziaO witaj w klubie z ta zgaga tez mam czasami ochote zwymiotowac i przyznam ze z dwa razy tak zrobiłam i mialam ulge na dwa tyg. Co do pampersów to ja kupiłam Huggisy i Pampersy new born ![]() Teraz jeszcze szukam laktatora ma któras zakupiony katator z Tommee ten reczny ???? Bo jest w miare tani ale nie wiem czy kurcze jest dobry. Czytałam opinie i w sumie kazdy laktator ma złe i dobre opinie ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Lisek a co sie dzieje ze w 36 tyg ????
#663 |
Zakorzenienie
|
A mam pytanie.
Czy kupowałyście elektryczne nianie?? Jak tak to jakiej firmy?? Ja nie chciałam,ale jak leżeliśmy wczoraj z tż w łóżku powiedział,żebym zamówiła bo mamy spory dom i nie będę brała synka wszędzie z sobą. Choć myslałam,żeby nie kupować. Ale jak przespałam tą myśl to chyba tż ma rację. ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Sysunia mam dwunaczyniową pępowine i w dodatku cukrzycę ciążową. Lek boi się zbyt szybkiego starzenia się łożyska, ewentualnego odklejenia i przedwczesnego porodu. Także mamy za zadnie dobrnąć do 36 tc a później poród. Termin mamy na 04.12 ale powiedział,że poczatkiem listopada będzie koniec. Dziecko już otrzymało sterydy na płuca,więc spokojnie możemy rodzić. Oczywiście musi jeszcze mieć min.2 kg.
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Ja nie kupowałam niani ale jakbym miała duży dom to pewnie bym się nad tym zastanowiła
![]() Co do porodu - to ja bym się niby chciała rozpakować ciut wcześniej ale skoro mam takiego chudzielca to niech sobie lepiej siedzi w brzuchu do terminu lub nawet ciut więcej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Edzia, u nas do sypialni już żadna komódka nie wejdzie
![]() ![]() Lisek, oczywiście powiem lekarzowi na najbliższej wizycie, ale to dopiero za ponad tydzień. Nie będę przecież specjalnie do niego dzwonić dlatego, że mi się raz czy dwa razy na dobę skurcze łydek zdarzają ![]() Co do pieluch to ja kupiłam do szpitala Pampersy New Baby, też patrzyłam na wagę (2-5kg), nie wiem, czym one się różnią od New Born. Na pewno się nadadzą ![]()
#666 |
Rozeznanie
|
Czuję się fatalnie
brzuch boli jak na okres do tego kość łonowa tak mnie boli że pomaga tylko chód kaczki ![]() no i oczywiście stały punkt programu jest mi niedobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zakorzenienie
|
Kotek znając przekorę dzieciaków to jak będziemy chciały, by wyszły wcześniej to wyjdą po czasie i na odwrót
![]() Kretencja New Born jest napisane zaraz nad wagą dziecka (2-5 kg). Tab to znalazłam pamersy new baby ![]() ![]() Zmykam powoli szykować sie do fryzjera ![]()
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Apoolonia, bidulko
![]() ![]() Widzę, że większość z nas coraz gorzej znosi stan "błogosławiony" ![]() U mnie z brzuchem OK, nawet ostatnio mi nie twardnieje, za to te skurcze nóg mnie wykańczają ![]() Lisek, ale Ci dobrze, też bym do fryzjera poszła przed porodem jeszcze. Ale "moja" fryzjerka urzęduje w Sieradzu i nie wiem, czy jeszcze zdołam się wybrać...
#669 | ||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Vikicullen - ja też wybrałabym ten ostatni wózek... Ja to mam szybki czas odp. na wasze posty ![]() Weronisia - potrafie sobie tylko wobrazić, co czujesz... zyczę ci, żeby szybko nadszedł dzień, kiedy bedziesz mogła powiedzieć, że wszystko idzie tak, jak sobie wymarzyłaś. A ja dzisiaj na zastepstwie w pracy, to sobie moge spokojnie siedziec i was podczytywać. A na wieczór chyba kino ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
A ja próbuję ułożyc sobie plan zajęć-jutro zaczynają się wykłady, a w ogóle mi to nie wychodzi
![]() Apolonia współczuję dolegliwości i to na dodatek tyle na raz ![]() ![]() ![]() nad nianią też się zastanawiam-chociaż my mamy ok 80m-jedno piętro, ale ja chciałabym jak najszybciej maluszka do jego pokoju kłaść na noc, a boję się że nie usłyszę płaczu w nocy... liczę na to że na allegro dostanę ją gratis od któregoś sprzedawcy, np. przy kupnie wózka lub pościeli... a jak nie to poproszę kogoś w prezencie ![]() ![]() a laktator chciałabym elektryczny, gdyz będę odciągać na weekendy-kiedy będę na uczelni, a wiem że te ręczne to nie taka prosta sprawa. I najbardziej chciałabym medela ale on jest drogi ![]() ![]() pampersy kupiłam nr 1 za 39,90zł i teraz nigdzie nie mogę znaleźć w tej cenie i wciąż czekam na taką promocję ![]()
#671 |
Zakorzenienie
|
wy ciągle znajdujecie promocje na pampersy - najtańsze chyba któraś z was za 37zł kupiła - u mnie to jakby się wściekli - we wszystkich sklepach jest jednakowa cena 54zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
Wpadłam Was nadrobić i sie przywitać
![]() Dziś nas czeka wizyta w szpitalu u lekarza po południu...wątpie bardzo ze sie czegoś dowiemy konkretnego i napewno jak nic konkretnego lekarz mi nie powie i ze mna nie ustali to nie dam sie zamknąć w szpitalu bo tez jest niestety taka możliwość...ale wylądowanie po raz 4 w szpitalu w tak krótkim czasie nie uśmiecha mi sie bo i tak nie robią tam nic konkretnego tylko czekają a czekać to ja se moge w domku ![]() Na suwaczku u mnie zostało bodajże 17 dni do terminu według OM a według USG to sie dziś napewno bliżej dowiem ![]() Kootek no ja napewno bym tego lekarza nie posłuchała bo bym sie bała że mi sie dziecko w nocy udusi a ja bym nie zauwazyła nawet...inna sprawa jak sobie dzidzia leży w dzień na brzusiu i sie go dogląda wtedy mysle że jest ok ![]() A mamusią to Ty jesteś bardzo dobrą!! Co to za zgred z tego lekarza był... Eh ja mykam posprawdzać czy mam wszystko w torbie...bo niestety w razie w musze ja do auta zabrać ;/ Przeziębienie daje mi coraz bardziej w kość ;/ No nic trzymcie sie babeczki ciepło i korzystajcie ze słońca bo od nastepnęgo tygodnia ma być juz ostro-listopadowo...deszcze ze śniegiem masakra jakaś...
#673 | |||
Rozeznanie
|
W końcu zamówiłam skórę
![]() ciekawe czy będzie to wysyłał tyle ile wystawiał aukcję ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny ![]() ja nianię będę musiała kupić jak przeniesiemy się do nowego domu tam bedzie piętro i niania konieczna Cytat:
ja kupiłam za 37 100 pampersów plus chusteczki (pampersa) i teraz pluje sobie w brodę że nie wzięłam drugiego opakowania koleżanka właśnie urodziła za 2-3 tygodnie idę do niej miała bym praktyczny prezent ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ty Co masz na myśli ![]() ![]() Jesli chodzi o elektryczny to kurcze wiem ze one sa najlepsze ale ta cena jest kosmiczna ![]() A ja generalnie mysle ze ten laktator bedzie mi potrzebny tylko z pare razy jak trzeba bedzie sciagnac nawal pokarmu aby uchronic sie przed zapaleniem piersi albo zeby rozchulac laktacje choc wiem ze najlepszy sposob na laktacje do wypicie pol szkl piwa przynajmniej takie zalecenia mialy osoby ktore ja znam ![]() Cytat:
Lisku kurcze to faktycznie wyglada to powaznie - Tak sie zastanawiam skad sie biora te wszystkie problemy ciazowe. To jakas genetyka ? Jak czytam ile z was ma jakis problem jedne musza lezec, inne maja problemy cos ala ty to az jestem w szoku ze moja ciaza tak ładnie przechodzi bez wiekszych problemów. Trzymam kciuki zeby dzidzia przybrala jak najwiecej na wadze do tego listopada .A bedziesz rodzic normalnie czy cc ??
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Musze tylko poprawic ze nie jest to piwo o zawartosci 4% ale znalazłam artykuł o jakie to piwo chodzi. karmelowe Ciemne piwo karmelowe o śladowej zawartości alkoholu (0,5 proc.) wiele kobiet traktuje jako środek na wzmocnienie laktacji. Zwykle dowiadują się o tym sposobie od położnych, w szkole rodzenia lub lekarzy pediatrów, więc nie ma powodu, byśmy to przemilczali. Zwłaszcza, że jest to często sposób skuteczny. Jeśli chcesz go wypróbować wypijaj jedno małe piwo (0,33 l) wieczorem, tuż po ostatnim karmieniu, aby do następnego karmienia zostały 3-4 godziny. Zmniejszysz ryzyko wystąpienia kolki u dziecka, jeśli otworzysz butelkę 20-30 minut przed jej opróżnieniem, aby z zdążył ulotnić się gaz. I jeszcze cos takiego Alkohol w dużych ilościach zaburza proces laktacji, jednak wypicie jednego kieliszka wina raz na jakiś czas zaleca nawet Komitet Upowszechniania Karmienia Piersią mała ilość alkoholu działa bowiem na organizm odprężająco, poprawia nastrój karmiącej i łagodzi stres, co może być bardzo pomocne podczas kryzysu laktacyjnego. ![]()
#677 |
Rozeznanie
|
a widziałyscie cos takiegO????http://allegro.pl/kawka-bocianek-na-...6.html#gallery
#678 |
Zakorzenienie
|
Sysunia taka prawda,że dawniej też tak było , było tyle wad tylko nie było takiej techniki, która by pokazała że jest cos nie tak. I rodziły się dzieci zdrowe.
A jak będe rodziła to jeszcze nie wiem bo jak mi lek powiedział,że na poczatku listopada kończymy ciążę(czyli miesiąc wcześniej) to byłam w takim szoku,że zapomniałam z tego wszystkiego zapytać. W środę m,am wizytę więc nie zapomnę zapytać. ![]() Uciekam do fryzjera ![]()
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
O tej kawie też nie słyszałam
![]() No nic - mam nadzieję, ze nie będę miała żadnych problemów z karmieniem i nie będę się musiała zastanawiać nad pobudzaniem laktacji ![]() Pierwszą córkę karmiłam rok czasu i teraz tez mi się tak marzy - a co z tego wyjdzie to zobaczymy już niebawem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj na obiadek robie krokiety z pieczarkami
![]() Jeszcze tylko podsmaże i gotowe ![]() Ale w trakcie robienia dostałam takiego nagłego ataku duszności ze musiałam sie położyć... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
Patrycja, organizm jest już zmęczony po prostu.
Ja nie powinnam się chyba wypowiadać, bo choruję na zespół lęku napadowego, czyli miewam napady paniki. I one tak mniej-więcej wyglądają. Ale zapewne u Ciebie przyczyna jest po prostu to, że ciało już trochę nie daje rady - więcej krwi, większe obciążenie, trudności z głębokim oddychaniem przez uciśniętą przeponę... Nie martw się, to na pewno nic takiego ![]()
#683 |
Zadomowienie
|
Patrycja ja tak miałam-najlepiej w takiej sytuacji zmierzyć sobie cisnienie-pewnie miałaś jakiś skok-ja np. miałam wtedy 160/90, a jak się będzie powtarzać to koniecznie powiedz o tym ginowi. Tyle wiem
![]() ![]()
#684 |
Wtajemniczenie
|
hej,
Weronisia, Kootek śliczne Wasze dzieciaczki ![]() Ja wczoraj byłam u gina i wyszłam przerażona, moja szyjka jest już bardzo miękka i wszystko może zacząć się w każdej chwili. Mam bardzo uważać na siebie - najlepiej jakbym wytrwała jeszcze 4 tygodnie - tylko jak to zrobić ![]() Pozdrowienia dla wszystkich Mamuś i ich dzieciaczków ( zarówno tych w brzuszkach jak i poza nimi ) ![]()
#685 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek,wpadłam się pochwalić,że dziś zaczynamy 34 tydzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
helloo wstaje nowy dzień
![]() patrycja tak już chyba będzie z tymi dolegliwościami do końca, a tu skurcz łydki, tam twardnienie brzucha, to zgaga, to kręgosłup, to krocze, tu gorąco tam zimno, w boku strzyka, spać coraz gorzej, ehh kłucie i ciągniecie, a jak nie urok to sraczka ![]() mi się tez tak zdarzyło, ale byłam wtedy akurat w szpitalu i prawdopodobnie miało to związek ze spadkiem cisnienia u mnie i niskim poziomem cukru. Organizm na tym etapie jest coraz bardziej obciążony. e dobre ! piwo na laktacje ![]() ![]() chciałam kupic biustonosz(e) do karmienia, ale piersi moga jeszcze urosnąc no nie, to sie chyba wstrzymam, macie ten zakup już za sobą?
Edytowane przez mimiskierka Czas edycji: 2010-10-08 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zadomowienie
|
Mi się to zdarzyło pierwszy raz od początku ciąży... Wystraszyłam sie bardzo bo nie wiedziałam co sie ze mna dzieje... Ale jak jest w mieszkaniu chłodno to jest ok, tyle że ja stałam przy rozgrzanej kuchence robiąc krokiety i w miedzy czasie chodziłam do łazienki wloski prostować i chyba od tego gorąca tak mi sie zrobiło bo czułam jak brakuje mi świeżego powietrza...
Ale najważniejsze ze przeszło... Tylko martwie sie co bedzie dalej ze mną jak jeszcze troszke czasu do grudnia jest... Oby sie nic takiego nie powtórzyło... Poza tym ciężko mi jest z dnia na dzien coraz bardziej... A czy też macie takie strzykanie i kłucie tam na dole?? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-08 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Dziś zaliczyłam kolejną koszmarną noc ![]() ![]() ![]() ![]() Ja już mam wszystko gotowe, brakuje mi tylko biustonosza do karmienia - nie lada kłopot jak się ma tak duży biust ![]() Dziewczyny ja do szpitala na podmywanie sie biore szare mydło i rivanol w butelce, a do mycia się bierzecie jakiś konkretny żel pod prysznic?? lece was nadrabiac ![]()
#689 |
Zakorzenienie
|
Ja do szpitala chyba wezmę Białego Jelenia w kostce (muszę kupić mydelniczkę), bo przecież po cesarce będę - a on najlepiej na rany robi
![]() A do podmywania nie wiem jeszcze. Może ten Pliva Fem, bo jest w niedużej buteleczce z dozownikiem.
#690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() _________________________ ___ Ja jakoś nie mam weny do pisania. Ale czytam regularnie. Wczoraj zabrałam się za wypakowywanie naszych rzeczy do szafek i prawie cały dzień zajęło mi porządkowanie papierów TŻ ![]() ![]() Dziś muszę ogarnąć mieszkanie, bo jutro teściowie przyjeżdżają. Niestety w niedzielę nie pójdziemy do kina. Bo musimy jechać na zakupy do Ikei i Carrefoura i nie damy rady jeszcze lecieć do kina. Ale za to dziś robimy sobie seans w domu ![]() Co do pierścionków, to ja nie noszę od upałów sierpniowych. Miałam problemy ze zdjęciem i się przestraszyłam. Od kilku dni okropnie spuchły mi nogi i dłonie ![]() Dziś wg OM zaczynam 39tc. I chciałabym już pojechać na porodówkę. Z dnia na dzień czuję się gorzej - jak hipopotam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.