![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Konkubina
![]() ![]() Dziewczyny, w niedziele 10.10.2010 - ciekawe ile zareczonych przybedzie ![]()
#4112 |
Zakorzenienie
|
W Was nadzieja, bo ja na bank nie zmienię stanu cywilnego i pochodnych, pf
![]() Chociaż fakt, widzę się ze swoim z niedzielę. miała być sobota, ale wypadły urodziny dziecka, które chce poprowadzić. Zawsze to prawie stówa do przodu ![]() I wiecie co? Dobija mnie coraz mocnej to sranie w banię o braku kasy na pierścionek. Widziałam ładne za 100zł. To 40 zł więcej niż koszulka z BooŁosiem. Tyle, co wydał na prezent urodzinowy. Nie, coraz mniej do mnie ta argumentacja trafia. Coraz bardziej - "nie jestem jeszcze gotowy", chociaż nie mówi tego wprost. Setki razy tłumaczyłam, że nie pierścionek się liczy, a deklaracja. Jak ja nienawidzę być od kogoś zależna! Też tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
Konkubina to tak w ramach żartu rzecz jasna
![]() ![]() Alunia-mówię Ci będziesz drugim astradamusem-mówię Ci to ![]() ![]()
#4114 |
Zakorzenienie
|
Acha. W "Fakcie" najwięcej.
"57letnia Halina W. zabiła swojego konkubenta, Leona Z. (59 l.) tasakiem do ryb. Powodem ataku była zbyt słona zupa". ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2010-10-07 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Haha dobre
![]() Moj nie mowi, ze nie ma kasy - wrecz przeciwnie, co ja mowie, zeby tam w pracy ladnie sie sprawowal i na pierscionek zarabial to slysze: "nie musze, kase mam" ![]() A my sie widzimy i w sobote i niedziele, ale u mnie bedzie cisza na bank ![]() ![]()
#4116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja na 10.10.2010 się nie napalam...Szybciej na jakimś wyjeżdzie,a to już niedługo nastąpi ![]()
65-64-63-62-61-60-59-58 ![]() Edytowane przez studi Czas edycji: 2010-10-07 o 20:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my ślub nie wcześniej niż 2014, 2015, a że nie mam ciśnienia na wielkie wesele i super ślub to przygotowania max rok wcześniej zaczniemy ![]() ma któraś z was może internet mobilny? jak tak to w jakiej sieci i jak się sprawuje?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o ta date to tez ciekawa jestem chociaz sadze ze faceci nie zwracaja uwagi na date ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A musze sie wam czyms pochwalic. wczoraj nazwalam mojego TŻta mężusiem i sie skrzywil ale dzisiaj przyznal ze to mu sie bardzo podobalo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio przycisnęłam mojego chłopaka i zapytałam się go, co z tymi zaręczynami. Po pół roku wspominania o nich, przestało mnie to bawić. Powiedział, że ma już prawie wszystko załatwione, bo się "dowiedział" jaki stop będzie dla mnie dobry i nieuczulający. Zawrotne tempo działania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Ambicja. brrr. Nigdy nie sądziłam, że może mieć wydźwięk negatywny
![]() Ja mam, blueconnecta, 4GB. Jest ... humorzasty. Raz ciągnie lepiej, raz gorzej, czasem z d*** traci zasięg - tak bez powodu i filmów się na nim nie poogląda, ale mi wystarcza, chociaż co przy nim nawyklinam, to moje ![]() Czekam, zazdroszczę podejścia ![]() No, dinozaurowe urodziny prawie dopięte na ostatni guzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Rozeznanie
|
Nic mi nie przyjdzie z tego, że będę czekać, spodziewać się, a w rezultacie frustrować i smucić. Szkoda na to związku, bo tylko na nim może się to negatywnie odbić. Lepiej wykorzystać dobrze te dni razem, które los nam przynosi. A zaręczyny (jeśli się odbędą) lepsze będą z zaskoczenia. Skoro coś planuje, to niech planuje. Ale rozmowa o tym nie ma już sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Rozeznanie
|
"Na wątrobie"...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tż pracuje ma stała prace ja pracowalam gdzies do lutego oprocz tego studiuje zaocznie i teraz od stycznia pojde do pracy no więc to tak wszystko wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
No to ładnie Wam życie napisało scenariusz
![]() ![]()
#4127 |
Zakorzenienie
|
no zdrowie najważniejsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Od rodziców, nie od rodziców - co za różnica. Mając 20parę lat będziesz miała to wszystko, o czym marzę, farciaro
![]() Ciesz się, bo nie wszyscy rodzice sobie mogą na to pozwolić. Mi mama zapowiedziała, że pomoże przy weselu, ale zakup mieszkania będzie zapewne w 100% na naszej głowie. Z resztą zanim dojdzie to takich ekstremalnych sytuacji, to będę już stara, brzydka i bezpłodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
wiem wiem wszyscy mi to mowią że mam szczęscie w ogole kiedys sobie nie zdawałam sprawy jakie ważne jest to co zrobili tylko pozniej jak wkraczalam w dorosłość szukałam pracy i widziałam jakie są realia na to żeby miec własne mieszkanie to jest kredyt na cale życie i ciągly strach my wezmiemy kredyt napewno ale na umeblowanie a porównujac to z cenami mieszkan to sa grosze...
i fakt rodzice mysleli o mnie i o siostrze i to jak jeszcze można powiedzieć dzieckiem bylam i mogli sobie pozwolic na budowanie bez kredytu bo sie nikomu wtedy nie spieszylo ![]() ![]() Gaja daie sobie rade ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
A widzisz. Doceniłaś
![]() Nie sądzę, żeby to była kwota kilkunastu tysięcy. Prędzej kilku, co przy zakupie mieszkania niewiele daje. Zresztą do czasu ślubu zapewne nie będzie nas stać na kredyt, bo ja na razie pracuję bez umowy, a TŻ będzie miał pracę niespecjalnie dobrze płatną. Cała nadzieja w jego rozgarnięciu i ogarnięciu po tym roku, po magisterce, bo ja to się pobujam tak jeszcze ze dwa lata, do końca licencjatu na pedagogu - mimo studiów dziennych, godziny zajęć bywają dość...eee...nienormowane ![]() Reasumując: pierwsze lata pożycia prawie małżeńskiego spędzimy w wynajmowanym. Będziemy psioczyć na los i czynsz, ale nie ma innej opcji. Wesela to my nie chcemy dużego. Ja jestem za jakimś miłym obiadem dla najbliższych. Obrączki widziałam na allegro za 500 zł, sukienki ładne za 800 zł, więc to w zasadzie by nie był problem ![]() Podstawą jest decyzja o ślubie, skończenie studiów i znalezienie dobrej, stałej pracy. Jak to zrobimy, może pojawią się perspektywy na własne mieszkanie (chyba, że do tego czasu konkubent matki TŻ wykituje na zawał albo inne przyjemności. Wtedy możemy się wprowadzić do teściowej, którą specyfikuję ![]() ![]() Rety, od wczoraj znowu mam faze na jasny brąz na lbie. trzymajcie mnie, bo zaraz wyciągnę oszczędności wyprowadzkowe i polecę do fryzjera ![]() Żeby te dziecięce urodziny były częstsze to świat byłby piękniejszy, a tak... zarobię tylko na 1/3 fryzjera, aaaaaa! ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2010-10-08 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
No cóż ja pracuję właściwie od ponad roku, jakoś odrazu udało mi się złapać robotę, ale zarabiam trochę ponad najniższą krajową, niby nie powinnam psioczyć, ale umowa na czas określony, zarobki takie sobie, więc o kredycie nie ma mowy-chyba,że w Providencie
![]() Mama zapowiedziała się,że pomoze z weselem jak by co, coś tam od siebie rzuci, mam nadzieję, że rodzice TŻ tez coś chlapną i jakoś te parę gorszy się uciuła...Z mieszkaniem nie ma problemu, na początek będziemy mieszkać u mojej mamy, poźnieś coś może się pchnie(szwagier jest deweloperem-buduje mieszkania-to może jakiś upuścić na własne m3 da ![]() ![]() ![]()
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pracę jeszcze znajdziemy lepszą.Rozkręcę własny nianiowy biznes, muahahaha! Mykam na zajęcia. miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
moj tż s wtyczniu powiedział że zaręczyny będą w tym roku myslam że będą w rocznice (czerwiec) lecz nie stalo się to i delikatnie go zapytałam kiedy i że myslałam że będą własnie w rocznice to odpowiedzial że przecież powiedział że będą w tym roku a nie powiedzial kiedy i mam już nic o tym nie gadać tak więc od czerwca słowem nie wspomniałam i czekam... tylko kurde boje sie że to i tak się nie stanie i nie doczekam się jednak bo przecież to już pazdziernik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a jakie macie plany na Sylwestra-wyjeźdzacie czy może jakas impreza z przyjaciółmi?ja narazie mam w planach niezastąpiony telewizor, mam nadzieję,że TŻ się wysili i coś zaproponuje ![]()
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
my szczerze mówiąc sylwestra zawsze w domu spędzamy
![]() studi napisalaś o tym a ja pomyslam o zaręczynach o północy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a w ostatniego sylwestra jak mnie mój TŻ zrobił. ![]() A on mi daje jakąś beznadziejną płytę, która była jako gratis do jakiegoś płynu do mycia naczyń ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sylwestra? Miał być domek w Zakopanem razem z jego rodzicami, ciociami, rodzeństwem, kuzynostwem, ale znowu po pół roku dowiedziałam się, że jednak chyba nie, bo za bardzo się ociągali i ktoś już załatwił sobie wcześniej. Nie wierzę w zaręczyny w Sylwestra, bo na pewno nie będziemy sami. Pewnie będzie chciał pojechać do swoich rodziców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mutny ale Ci TŻ numer wykecił, za takie coś chyba bym udusiła ![]()
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Taa, kawalarz z niego, nie ma co
![]() ja to się nawet nie łudzę, że to się stanie w tym roku ![]() ![]() kurcze, naprawdę te Tżty to tak nas ograniczają ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.