|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Cytat:
cigi, czadowy ludek, co? Nie mam pojęcia skąd on się wziął z ym pomysłem, ale niezły jest-to prawda
|
|
#2672 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
pl_madzia foteczki fajne, chlopaki fajne, posmakowal Erwiemu stoliczek
Moja probowala ostatnio lozeczko ( a niech wcina, na zdrowie, nie na darmo farba nietoksyczna )Acha, ja tu pisalam gdzies, ze Basia sie znalazla na krzesle, jak zobaczylam w cytacie ktorejs z Was (madzia?); Mialam na mysli oczywiscie "przy" krzesle; takie male sprostowanko; o, to stad: Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- mrowak, no niejeden by chcial przybierac tak swobodnie rozne akcenty, a ten kurka tyyyyle; dobra, spadam spac ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- tymbardziej, ze skonczyly mi sie slodycze... (to spadam spac...) |
|
|
|
|
#2673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej grupie wagowej, to on powinien jeszcze jeździć jednak tylem do kierunku jazdy. Ale jest tak ciasno otulony pasami, i tymi wkladkami, że problemu nie ma, moim zdaniem jest tak samo bezpieczny. ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- koglus ja małego pół dnia trzymam na podłodze, na dywanie. Kilka razy się uderzył głową na początku(ale nie przesadnie mocno) to teraz jak się kula nawet na samych panetach, to główke podkurcza, i tak delikatnie układa. Wiecznie włazi pod tapczan, bo uwielbia w jego spód rączkami uderzać Pozwól dziecku na odrobinę samodzielności, tak się dzie uczą. Raz lekko się uderzy i też będzie uważała. Może to okropnie brzmi, bo jeszcze nie jesteśmy na etapie wypychania dzieci z gniazda, ale takie są początki ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
ma wtedy taki szczęśliwy wyraz twarzy, i nawet nie wiedziałam wcześniej że może tak szeroko buzię otwierać![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Ja od 3 dni wybieram się na badania wstępne do pracy ![]() Tak sobie myślałam że pójdę z Erwinem w nosidełku to mi chociaż EKG odpuszczą ![]() W chuście się go tak wygodnie nosiło, teraz przeszliśmy na nosidło, bo ma cieplej w plecki, ale mi plecy wysiadają.
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry pięknym Paniom
![]() Ale dzisiaj jest cudowny dzień - Igutek zasnął wczoraj około 20stej, w nocy obudził się na karmienie tylko i żeby się upewnić, że jestem z 3 razy łącznie. Jestem wyspana!!!!! Nawet wiem, co się dzieje dzisiaj w pracy ![]() A wieczorem przyjeżdża do mnie przyjaciółka z Konina i będziemy drinkować - tzn. ona, a ja będę psychicznie wspierać. No może lampkę wina wypiję. I w ogóle... weekend
|
#2675 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spróbowałabym z tymi opaskami - teraz zima idzie, dacie mniejszą temperaturę u małej, żeby się za bardzo nie pociła i te dwa miesiące miną raz dwa ![]() Cytat:
Zrobiłyście Drcron świetną reklamę - ja też coś zamówię w weekend (dziewczyna sobie wypocznie )Dziękujemy Jak zmalujesz coś jeszcze, to pokaż nam Cytat:
![]() Ty swoją też kiedyś będziesz musiała spuścić na podłogę - nie stresuj się, że sobie coś zrobi - myślę, że szybko załapie, że lepiej jak nie będzie kopała w podłogę ![]() My jutro jedziemy kupic dywan ![]() A kaszki dajesz jej zwykłe czy smakowe? Moja je Sinlac i mała go bardzo lubi (pediatra twierdzi, że jest on dość słodki i dlatego dzieci go chętnie jedzą), może pokombinuj z innymi smakami? Cytat:
Dziewuszki pracujące - to już niedługo Megi będzie uprawiała bierne picie, ja będę polowała na dywan - czyste szaleństwo
|
||||
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o "zepsutych" dzieciach... moja niestety też się zepsula
Zawsze zasypiała o 19.30 i budziła sie na karmienie ok 6 a teraz zasypia normalnie ale już od ok 23 zaczyna wariować i budzi się za takim krotkim płaczem (jakby przez sen) i czeka aż jej podam smoka. Zasypia dalej i tak w kólko... Dziś wstawałam chyba z 6 razy (nie panuję nad iloscia bo prawie śpię), a wczoraj chyba 3 razy. Przez to sie nie wysypyam bo jak wstanę i ona potem sie wierci jak uśnie to ja już czekam kiedy znow się obudzi i teraz ledwo patrzę na oczy dlatego tylko na chwilkę wpadlam. Mała zasnęł wiec i jak ide sie zdrzemnąć...
|
#2677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też nie mrożę bo mi się wydaje że nie dobre sama nie lubie mrozonego bigosu czy gołąbków wszystko do słoików robię to i małemu też tak robię dziwne ze na plecach każą kłaśc ![]() no faktycznie przeciez jest allegro jaki człowiek czasami ograniczony ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Dziewczyny nasze dzieci teraz się tak budza w nocy bo idą im zęby to nie jest tak że dziąsłą napuchninęte i zaraz jest ząb to może trwać kilka tygodni a nawet miesięcy u mojego górne jedynki są prawie na wierzchu podkreślam prawie już ponad miesiąc i co i nic dalej nie wylazły czasem śpi spokojniej tak jak dziesiaj a czasem się nawet co godzinę budzi, jeść mu już nie daję w nocy tylko smoka i zasypia ewentualnie smaruję dentinoxem |
||
|
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten przepiękny PIĄTKOWY
UWielbiam piątki. Zawsze lubiłam ale teraz to uwielbiam Po drugiej wsiadam w pociąg i jadę do małej TZ dzwonił z samego rana i też już nie może się doczekać mojego powrotu. I nie to żeby tak za mną tęsknił ale powiedział: "Nareszcie sie wyśpię" . Mała dzisiaj parę razy go obudziła. Mówię wam: UWIELBIAM to dziecko![]() ![]() . Biedak chodzi niewyspany a w pracy też musi być na chodzie. :brzydal :Ale oczywiście nie chce abym zabierała małej do Wawy . To się spytałam go czy chce następne a ten że oczywiście.Maja też tak strasznie wali tymi nogami. w łóżeczku to wali tak o szczebelki z całej siły i dwa razy już rozwaliła łóżeczko i spadła. Teraz za radą AniP związaliśmy tymi opaskami do kabelkó i już go nie rozkłada. Ale nogami nadal wali. Nie wiem jak jej to nie boli. A na podłodze to mamy te puzle piankowe które amortyzują to walenie i ona tam sobie pełza. Bo z łóżka to jak pamiętacie mi już 2 razy spadła. No i raz upadłyśmy razen na schodach i ona wypadła mi z rąk. Więc moja mała juz sporo upadków zaliczyła. A staramy się ją pilnować.
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Pop nie zawsze da się dziecko upilnować niestety pewnie przed każdą z nas jeszcze nie jeden upadek dzieci
Mój to wali nogami o podłogę jak lezy na brzuchu po panelach albo płytkach nie wiem czy go to nie boli juz nie wspomnę że rękoma trzaska też z całej siły |
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i zabieram się za nadrabianie,bo jestem strasznie do tyłu.
Wczoraj wróciłam do domu,a tam szok!mam pod stolikiem i fotelami(miałam)dywan i co?cały(za przeproszeniem)zasrany przez kota;/śmierdziało tak,że nie wiedziałam co się stało.Od razu wymyłam wszystko co się dało,dywan już leży na śmietniku(i tak mam zamiar kupic nowy)a kotka cała radosna jak nas zobaczyła... Dziecko moje dzisiaj przespało aż 12 godzin bez przerwy,ale to pewnie dlatego,że wczoraj w dzień spała tylko 2 godziny.Wstała o 7.30 i było pięknie-marzenie,żeby tak było codziennie. Wiecie co?wracałam z pracy we wtorek i patrzę nekrolog wisi,a tam imię i nazwisko mojej przyjaciółki z przedszkola-byłyśmy nierozłączne,potem nasze drogi się rozeszły-szkoły na innych krańcach miastach i w sumie byłyśmy tylko na "cześc". Szok jeden wielki przeżyłam i nic mną tak od dawno nie wstrząsnęło jak jej śmierc,jej jakieś dwa tygodnie temu mijałyśmy się na ulicy,dziewczyna 23 lata... Taka piękną,pełna życią.Do tej pory nie wierzę. Wracała z uczelni i wpadła pod lawete...zginęła na miejscu.Moja fryzjerka kiedy mnie farbowała to w międzyczasie pojechała uczesac jej mame na pogrzeb,bo fryzjerka też szła,bo to rodzina zmarłej i opowiadała mi co się tam w domu działo...matka z rozpaczy nieprzytomna,kursuje między szpitalem a domem. Ja nie mogę się pozbierac,ciężko mi strasznie,wczoraj był pogrzeb,a moja mama mieszka koło cmentarza i jak mnie rodzice do domu odwozili to akurat trwał pogrzeb-cała moja szkoła,znajomi...mnóstwo osób. Ja nie poszłam.nie mam siły na zmierzenie się z taką tragedią.Ja w ogólę nie chodzę na pogrzeby,nie lubię i idę kiedy muszę,kiedy to jest ktoś bliski,a ostatni taki pogrzeb miałam 10 lat temu-na szczęście. Nie wiem wiecie?to życie jest nic nie warte,ja wychodzę z domu i mogę już nie wrócic.Nie wiem czy mój mąż wróci,siostra czy ktokolwiek mi bliski.Ta świadomośc jest straszna,że zawsze coś się może każdemu z nas przydarzyc. Przepraszam za te smuty,ale oj nic mną tak dawno nie wstrząsnęło.Bo tak sobie ciągle myśle,że to przecież mogłam byc ja... ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Czytam o tych niby odstających uszach od spania i podziele się tym co ja wiem:pytałam dwóch pediatrów o to i każdy z nich powiedział,że to bzdura totalna,zabobon i spanie dzieci z przygniecionym uchem nie ma wpływu na ich kształt,że to sprawa genetyczna tak samo jak kształt np.nosa i dla mnie jest to logiczne. Ja miałam odstające uszy,ot taka moja uroda,ale jak mi mama założyła kolczyki w wieku 6 lat to uszy zrobiły się normalne i tak to ponoc jest-na odstające uszy działa przebicie uszu i założenie kolczyków-nie wiem jak i dlaczego-kosmetyczki tak radzą i jedna z moich sióstr ma odstające uszy,biedna ma straszne kompleksy przez nie(10 lat ma)i mama przebiła jej uszy,ale kurcze nie może nosic,bo trzeba na wuefie ściagac,a ona boi się,że zgubi i zrezygnowała całkiem z noszenia.
|
#2682 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A że to może się przydarzyć każdemu to prawda, ale nie ma co o tym myśleć. Niestety nie wszystko da się przewidzieć (jak to mówią: jakby człowiek wiedział, że się przewróci, to by wcześniej usiadł). Ale wiem, że o takich rzeczach zaczyna się myśleć, jak w otoczeniu się zdarzą, więc takim myślom u Ciebie się nie dziwię. Trzymaj się No ale kształt nosa to co innego, to kwestia genetyki (zresztą kształt uszu tak samo) No i skoro spanie dziecka ciągle na jednej stronie może spowodować, że główka może być bardziej płaska, to dlaczego ciągłe odchylanie ucha nie może wpłynąć na jego większe odstawanie? Ja nie sądzę, że to na pewno spowoduje odstające uszy, ale może np zwiększyć kąt odchylenia ![]() A może przebicie uszu powoduje spuszczenie nadmiaru powietrza z uszu i one "miękną"?
|
||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
anakazar
|
|
#2684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem,ja tylko napisałam to co słyszałam od lekarzy. Swoją drogą to ciekawe jak to NAPRAWDĘ jest z tymi uszami. Szkoda mi mojej Olci z tymi jej uszkami,na szczęście ma grube,gęste włosy to zasłania,ale kitka czy włosy upięte nie wchodzą w grę Robię gulasz i tak strzeliłam garem,że pokrywka huknęła mi na podłogę i dziecko obudziłam
|
|
#2685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Cytat:
. Będziemy kiedyś jeszcze próbowały .Jeśli chodzi o uszy to chyba nic nie pomoże. Jak ktoś ma odpowiednią budowę chrząstki kostnej to nic jej nie pomoże. Mój siostzeniec miał zakładaną opaskę - nic nie pomogła a nosił ją naprawdę długo. Koleżanka swojemu synkowi przyklejała - nic nie pomogło, chłopak ma uszy dokładnie takie same jak ojciec. Zosia jak się urodziła to miała takie ładniutkie uszka jak przylepione do główki. Z czasem widziałam jak się odklejają mimo że się nie zawijały. Efekt - są odstające jak u mamusi. Też zawijają się na poduszce. Niczym nie będę kleiła Cytat:
|
|
#2686 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wylałam cały kubek kawy
Anakazar to straszne też mnie czasami takie refleksje nachodzą ![]() zaczełam pisac i mi sie mój maluszek obudził.... Cytat:
Cytat:
![]() zdjęcia boskie,mama może byc dumna z Synków,pozostaje tylko nadzieja,że trafią na dobre kobietki. Catro 5 ząbek??jak szybko! 100 lat dla Oleńki!!i bezbolesnego przebijania ząbków ![]() Cytat:
ja wczoraj pierwszy raz zamroziłam jedzonko zobaczę jak się odmrozi,a słoiczki jakoś boję się,że mi to skiśnie,zawsze coś mi nie wyjdzie i mam podejrzenia czy oby napewno się jeszcze nadaje Cytat:
![]() Cytat:
Libra z tą główką to mi tez się wydaje,że już terazmają twardsze czaszki i już nie tak łatwo o zniekształcenie jak na początku,więc jak lubi spac na boczku to niech sobie lula |
|||||
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
tylkooliwka fajnie masz,że Danielek taki przytulasek-zazdroszczę.Ja teraz widziałam,że Ninka tak słodko się tuli,ale do mojej mamy,normalnie przyspawana do niej,głowka wtulona,a do mnie się tak nie chcę tulic;(
catro gratki dla Oluni za ząbki.Masz fajnie tyle zęboli za wami już ![]() baobabek tyle dobrego,że dzieciaczki się cieszyły z jedzenia. izazula piękna ta czapusia z uszkami,to z h&m prawda?bo ja mam tą bluze z uszkami i taką czapę też bym chciała dla Niny.
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadmiar powietrza ? A mi się wydaje że to bardziej wrażenie optyczne
|
|
#2689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale owoce Bobovity w słoiczkach już te owocki mają na pierwszym miejscu tylkooliwka - no już 5 ząbek - Ola pędzi jak szalona: najpierw były 2 miesiące przerwy, a teraz wychodzą co tydzień ![]() I dziękujemy za życzenia ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Oj taki żarcik był to |
|
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() Co do słoiczków to tak dogłąbnie nie sprawdzałam ale kiedyś mówili ogólnie o żywności i etykietach. Faktycznie na pierwszym miejscu jest zawsze nawiększa ilość produktu a później coraz mniej. Z ciekawości zaraz sama sprawdzę. Zosia już testy przeprowadziła
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam Ninie te dresy -3 w różnych kolorach i rozmiarach. http://allegro.pl/h-m-hello-kitty-dr...264039314.html http://allegro.pl/h-m-fioletowy-dres...260161137.html
|
|
#2692 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Koglus - nie będzie dziecie chorować SZymek był cały czas na modyfikowany a pierwszy raz zachorował jak miał koło roku jak ktoś chorowity to i dziecie takie bedzie Moim zdaniem 70% to genetyka a reszta to co robimy : spacery nie przegrzewanie , odpiwiednie jedzenie itp . To tylko moja teoria ale ja nie choruje i moje dzieci też nie a mam kolezanke co ma dziecie już prawie rok na cycu a mała ciągle chora a nie ma kontaktu z dziećmie itp . A ta kolezanka sa,a ciagle przeziębiona itp
Cytat:
Cytat:
pewnie już się z tą głową nic nie stanie bo dzieciaki już nie tylko lezą to raczej w tych pierwszych miesiacach jak dzieciaki tylko lezą i nic innego nie robią . a teraz to już się to wszystko koryguje . Ola chyba ma taką lekko płaską z tyłu tak mi się wydaje Cytat:
spytam jeszcze jednego doktorka do którego ide niedługo . No dzis sukces obiadowy mała zjadła szybko słoiczek jestem dobrej myśli ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Szczytem są czapki z nowej kolekcji z tym kotem w złotej koronie myślałam że padne Mam zreszta nadzieje że moje dziecko nie bedzie tylko i wyłacznie gustowało w majtkowym różu bo jest milion innych fajnych kolorków - nawet czarny bardzo lubie u dzieci czarne dodatki . JUż mam dla małej piękną czape czarną szydełkową z koralikami . To oczywiście moje dziwne przemyślenia ![]()
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak tu dziecka do metki nie przyzwyczajać skoro mają takie cudeńka
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest mój najgorszy scenariusz,który mam nadzieję nigdy się nie spełni.Ja nie mam nic przeciwko typowo różowym małym dziewczynkom,bo kiedy jak nie teraz?niech noszą te koty,królewny i inne "słodkości"to taki "symbol" dzieciństwa. Zresztą wiadomo to my matki teraz i trochę pózniej jeszcze też wybieramy ubrania naszych dzieci. Aaa i nie uważam za przesadę jak dziecko jest ubrane od stóp do głowy ubrane w HK czy coś innego,mi się to podoba.Są to tak piękne rzeczy,że dzieciak w to ubrany wygląda świetnie.To w końcu jest dla nich.To jest ten wiek kiedy sobie można pozwolic na te wszystkie aż mdlące słodkości.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-10-08 o 13:05 |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania ma rację - spacery i nie przegrzewać. Pediatra mi mówi zawsze o temp. do spania max 20 st. i o częstym wietrzeniu. Nam nie trzeba przypominać bo sami byśmy się podusili bez świeżego powietrza w domu. U nas zabawa jest wyłącznie na podłodze. Nasze łóżko służy nam, łóżeczko małej wyłącznie do spania. Na resztę dnia podłoga Co do HK też nie bardzo mi się podoba jak dziecko jest wstrojone od stóp do głów w jedno. Z czasem Zosię będę odzwyczajała od różu. Nie chcę Barbie. Tak jak mówisz jest dużo innych fajnych kolorów. Czarny też ma swój urok jak jest właściwie dobrany
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiscie jak bedzie miała ochote ubrać się w kota czy inne coś broniła nie będę . Wkońcu to dziecka ubranie a nie moje , ale mam nadzieję że bedzie umiała " bawić się ubraniem " tego ją może mama nauczy przy wizytach na lumpkach he he . Ola ma mało z HK - bo narazie to mama dyktuje warunki ![]() ![]() A co do kolorów to ja uwielbiam Ole w czerwonym i fiolecie. Glany kiedyś miałam szybko mi przeszło , ponieważ były nowki sztuki praktycznie i martensa więc taki but co z mody nie wychodzi . Teraz TZta chrzesnica ma takiego bakcyla ( ale nie ma kolczyka i irokeza ) i oddalam jej te buty . Ma 13 lat i starsznie się cieszyła bo nie dość że glany to jeszcze takiej firmy a wg niej wszyscy w szkole to tylko mają jakies podróby he he . Rodzice jej nie bronią - czekaja aż samo przejdzie .. ja najbardziej się boje tego okresu " chce być dorosła " na zasadzie wytapetowane 13 latki malowanie włosów czy inne tego typu . To chyba gorsze niz te fanaberie młodszego wieku i nawet ten irokez czy glany. wole dziecko w glanach niż w mini i z makijazem ala stara malutka ( zreszta wiesz o co mi kaman )
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj... naj... dla Julki
Dzisiaj rano byłam się podpisać w UP. Kolejka chyba ze 20 osób. Niektórzy patrzyli na mnie jakby chcieli powiedzieć " zaś jakaś p... z wózkiem przylazła i pewnie myśli że ją pusicimy. Takiego w... ". Stałam sobie grzecznie i czekałam i jedna z pań gdzieś z połowy kolejki powiedziała żebym weszła przed nią. Mam nie stać z dzieckiem w takich warunkach. Nie wszyscy byli zadowoleni . Podziękowałam uprzejmie pani i byłam w domu przynajmniej godzinę wcześniej.Znalazłam kurs finansowany przez UE. Dotyczy pisania projektów pozyskiwania funduszy z Unii przez różne firmy i instytucje i też na prowadzenie własnej działalności. Program wygląda ciekawie. Może w Waszych miastach też są takie organizowane.
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula - w wawie jest mnogo kursów i większość za darmo tylko musze poczekać aż mi SZymek wybedzie do przedszkola i pewnie na coś się wybiore moja ciocia uczy się symfoni ( ten kadrowo płacowy ) w gdańsku kurs trwa 3 miechy jest za darmo , do tego dostaja tam szamanko dwa razy i jak ktoś ma dalej to wrwacają za dojazdy .
Do tego osób na raz jest 8 w małej salce ( kazdy ma swojego kompa ) znalazła to z UP . Mój mąż prowadził takie kursy u siebie w pracy bo załatwili dotacje z PARP i on był wykładowcą potrzebny był inzynier lub profesor . Spełnił wymogi i szkolił . dobrze unia za to buli podreperowalismy bydrzecik .. ale mimo było i się skończyło
|
#2699 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi się baaardzo podobają te kompleciki i dlatego chciałabym miec dziewuszkę żebym mogła ją tak ubierac słodziutko
![]() co do słoiczków właśnie gerbera np po 7 m-cu są nadal na gładką masę robione a bobovity to już prawie jak zwykła zupka te rosołki z kaszami,mój ogólnie też woli gerbera ale kupuję różne. Anakazar no i jak te włosy wyszły?bo nie czytałam-pisałaś coś? Aniap napewno coś jej podpasi i będzie ładnie jadła,Daniel był wszystkożarty a teraz zaczyna wybrzydzac,ostatnio nie chciał zjesc więc po kilku łyżeczkach odpuściłam i poszliśmy się bawic za pół godzinki zjadł wszystko.Zauważyłam,że jak mu dam wcześniej coś z owoców-słodki smak to puźniej gorzej mu wchodzi obiadek. A co można dac jeszcze na deser z rana np o 7 mleko i dopiero o 11 w między czasie coś na mluśką przekąskę? czytałam teraz nowa gazetkę i tam piszą że jednak gluten po 10 m-cu
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
anakazar; czemu nie piszesz, jak po fryzjerze?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

nikt nie mógł w to uwierzyć. Regionalna ją zobaczyła i dziewczynę zwolniła dyscyplinarnie. Prosiliśmy ją, żeby wzięła urlop i nie pokazywała się nikomu i szła do domu a ona się uparła, że wcale nie jest pijana
. No i takie klocki
w sumie żal mi jej ale jest dorosła i powinna ponieść odpowiedzialność za swoje czyny.

szkoda bo sie bardziej najadala, a tak to musze ja teraz karmic po kapieli i przed polnoca i w nocy raz i ogolnie je czesto a malo , max 140ml szok
Zawsze zasypiała o 19.30 i budziła sie na karmienie ok 6 a teraz zasypia normalnie ale już od ok 23 zaczyna wariować i budzi się za takim krotkim płaczem (jakby przez sen) i czeka aż jej podam smoka. Zasypia dalej i tak w kólko... Dziś wstawałam chyba z 6 razy (nie panuję nad iloscia bo prawie śpię), a wczoraj chyba 3 razy. Przez to sie nie wysypyam bo jak wstanę i ona potem sie wierci jak uśnie to ja już czekam kiedy znow się obudzi
; A jak dziecku sie odbija, to mozna jakas plaska twarda podusie; Ale ja wole klasc moja na brzuszku; Jakby jej bylo zle, to by sie przekrecila, przeciez potrafi