|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Piers do przodu
|
Dot.: Czarna Zuzia wymiata, część kolejna, jesienna
Tymcia Ty ledwo żyjesz??
![]() ![]() Załącznik 3458824
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2223 |
Zakorzenienie
|
Piękny widok Kasio
![]() Sluchajcie, naprulam sie wczoraj ostro, nie zdarza mi sie to w srodku tygodnia. Nie zdazylam nawet porozlewac tych nalewek do konca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Piers do przodu
|
Mnie też, Tymcia, nie przejmaj się
![]() ![]() ![]()
#2225 | |||
czyli Endżi
|
Dziękuję Katty
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak, kocurek stracił wzrok na skutek jakiegoś wyjątkowo agresywnego kociego kataru ![]() ![]() ![]() Ma baaardzo wyczulony zmysł węchu ![]() ![]() Na czynny opór samorządowców natrafiłam już rok temu. Wtedy na praktykach studenckich w lokalnej gazecie razem z koleżanką napisałysmy artykuł o sytuacji dzikich kotów w mieście. Odwaliłysmy kawał solidnej roboty - razem z wywiadami z mieszkańcami, samorządowcami, właścicielami schronisk, powoływaniem sie na odpowiednie ustawy itd itd. Artykuł puszczono nie tylko w naszym powiecie, ale i w paru okolicznych. No i oczywiście - jak nietrudno sie domyślić - nic to nie zmieniło ![]() ![]() Ludzie naprawdę bywają niesamowici. Olewa się też kwestię, że dochodziło tam też do kaleczenia zwierzaków, wystawiania trutek i palenia ich żywcem. Czy to przez dorosłych, czy to przez bachory. Takie okrucieństwo jest nie tylko niemoralne, ale i po prostu karalne. Myślę, że wcześniej niewielu mieszkańców miast wiedziało, że dzikie koty stanowią "element infrastruktury miejskiej" i że na każde działanie doprowadzające do utrudniania ich funkcjonowania przewidziany jest paragraf. Nawet za takie coś, jak umyślne zamykanie okienek piwnicznych na zimę (!). Ale co z tego skoro władze oczywiście olewają jakiekolwiek działania w tym kierunku. Cytat:
![]() My też mamy nadzieję, że będzie troszkę lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I nie zamartwiaj się, bo dostaniesz po dupie ![]() Jasne, możesz oczywiście zaszyć się w kącie i zapłakać na śmierć, tylko pytanie czy jest to tak naprawdę potrzebne i sensowne ![]() Dostałam na urodziny książeczkę "Dlaczego mężczyźni poslubiają zołzy?", jestem w połowie i mogę Ci ją serdecznie polecić ![]() Zpbaczysz, że życie stanie się prostsze i przyjemniejsze.
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
![]() u mnie wczoraj cały dzień nie było światła ![]() ![]() aniołku, prawdziwy anioł z ciebie ![]() a już jutro jadę do krakowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
![]()
#2228 |
Piers do przodu
|
#2229 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Udanego pobytu ![]() Aaaaa!!! Właśnie przekroczyłam magiczną granicę trzycyfrowej kwoty wynagrodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I teraz te słodkie dylematy na co sobie odłożyć... ![]() Tatuaż, Kraków, Warszawa, Flowerbomb, ciuszek z Asosa - ŚWIAT NALEZY DO MNIE ![]() ![]() ![]() taaak, wiem że mi odbiło ![]()
![]() |
#2230 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję Endzi
![]() A gdzie zrobisz kolejna dziare? nie chodzi mi o o salon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Aniołku ![]() Katty piękne nalewki. Pewnie też równie dobre. Mnie się marzy własnoręczna nalewka z bzu z cytryną. Przywiozłam taką z jednego macedońskiego monastyru. Niestety tylko małą flaszeczkę, bo nie wiedziałam, że robi niebo w gębie. Na początku pali w gardło, a potem zostawia taki świetny kwiatowy posmak w ustach. Pycha! Wyciągnęłam na perfumach krakowski wątek spotkaniowy. Bo spotykamy się Krakowianki, Maju i Tygrysie, prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Czekam na Ragnarok
|
Angel - gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Aniołku, gratuluję Ci nowego kociaka i trzymam za niego kciuki ![]() I troszeczkę Ci zazdroszczę, bo mój mąż nie zgadza się na przygarnięcie jego pracowej Buby ![]() Co do sterylki - kiedy Buba przybłąkała się do nich przed zimą, chcieli ją zawieźć do Ciapkowa w Gdyni. Tam powiedzieli, że ją wysterylizują, zaszczepią i będą mieli pod opieką weterynaryjną (i na razie to działa ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Katty, nalewków jak mrówków ![]() Małż wczoraj zakończył filtrowanie nalewki truskawkowo-rumowej i nakazał spożywać, bo się w szafce flaszeczki nie mieszczą ![]() Ale słabizna jakaś wyszła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
![]() Endzi gratuluje.
#2235 |
Zakorzenienie
|
a ja bede zaczyniac pigwoweczke, bo juz kartonik od Justysia przyszedlbyl i czeka
a kazden owocek zapakowala ta Dziewczyna, niczym porcelanke, w ochronny papierek i teraz czekam na Tymke i bede jej noca ciemna przekazywac tajemne owocki, hihie ![]() a teraz to mnie mysl naszla o Nasturcji Nasturcjo, Nasturcjo! to ja - Dorotka, pomachaj Ty mnie zras jeden, ooo taaak ... machlas? to dobrze ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Aniol, niech sie dobrze chowa kociasty ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam ingrediencje chlebowe. Będę piekła
![]() Mam tylko mały problem. Nie mam miksera... Może blenderem na rączce też się da taki chleb wymieszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze miałam odpowiedzieć Rawicie, że mój zakwas (bo nie wiem, jak inne) to właściwie gęste ciasto chlebowe. Najpierw musi odstać 2 doby w temp. pokojowej i wtedy trochę rośnie, potem opada i jest lekko zesztywniały i trza go schować do lodówy.
Więc temperatury na podróż są teraz wyśmienite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
dorotto, macham tobie
![]() wiecie co, długie spanie to nie za dobre jest, wysypałam się wczoraj za wszystkie czasy, bez ten prąd, a niewyspana jestem jak niewiemco ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Wtajemniczenie
|
Rawito, ręcyma wymieszaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
Siemanko
![]() Zona się likwiduje. Może ktoś z Was skusi się jeszcze na coś? ![]() Mnie dzisiaj nic nie jest w stanie skusiś - muli mnie w żołądku.. Znowu jakiś wirus abo insze dziadostwo ![]() Ale Wy miejcie się dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Czekam na Ragnarok
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Piers do przodu
|
Oj Wróbliku
![]() ![]() Jowito - mieszaj ręcznie ![]() Magdo - a trzymałaś się moich proporcji?? ![]() Doroto - o to właśnie chodzi, żeby owoce się nie obiły w czasie transportu bo wtedy jest źle (ale dlaczego nie wiem, może gorzknieją ![]()
#2243 |
Rozeznanie
|
![]() czas karmienia przycupnę sobie cichcem w kątku z bułą i pasztetem z mysich psiu.tek własnego niestety, nienajlepszego wyrobu tam Tygrys nasz jedyny świętował po chłopsku i wstyd rozlał się czerwienią po licu bom mu nie życzyła to choć teraz pożyczę jak najwięcej powodów do szerokiego uśmiechu ![]() dałabym Ci jeszcze pyska, ale się wstydzę wstydliwa jestem jak cholera ![]() a Kaśka tak po oczach kole całą baterią alchemiczną Ty się Kasio strzeż, zaraz się zlecą wyczekując ugoszczenia i wychłepczą wszystko nic nie zostawią wiesz, tak strasznie daleko to do Cię nie mam ![]() macham machającej Syrence nadmorskiej ![]() ![]() i Fenrisie ![]() i Aniołkowi o cudownym sercu ![]() i Kwiatkowi Nasturcjowemu co to zapadła w milczący niebyt ![]() i Magduleńce zbyt dawno niebytej ![]() i Wszystkim bez wyjątku ![]() czemu te kwiatki tak nierówno się mchają? każde w swoją stronę nie podoba mi się to edytowano a nie, jednak się mchają po mojemu ![]() Wróbelko, może seta z pieprzem rozgoni kiszkowe zarazy? nie choruj ![]()
* Edytowane przez 26lipca Czas edycji: 2010-10-08 o 14:20 Powód: schizy |
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Piers do przodu
|
Anio Lipcowa - to tylko przedsmak mojej piwniczki (zbieram okazy coroczne od 2000 roku) a Ty nie strasz tylko jedź - obie się znalewkujemy
![]() ![]()
#2245 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
A, gościów dzisio miec będę i tak jakos latam jak z pieprzem, bo wiadomix, ja po polsku, czem chata bogata a nie przy paluszkach i piwie
![]() No, nalewki tyż sie znajdą ![]() A jeszcze moja córka psiapsiuły swoej sprosiła, bo ma odnowiony pokój. Wstępnie miała byc tylko wymiana tapet ale ostatecznie wymieniliśmy wszystko, nawet kosz na śmieci zakupiła nowy ![]() No i dzisiaj, za pare chwilek, nastapi odbiór nowego pokoju i chwalenie się przed psiapsiułkami co tez ja mam nowego i jak sie to otwiera, jak sobie poukładałam płytki i ksiażki i te sprawy... ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-10-08 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Rozeznanie
|
ale! to rzeczywiście trzeba wyrobów zbiorowych nieco posmakować
pozwolisz, że Wróbelcię zabiorę ze sobą ze zbliżającą się tą, no, zynterią ![]() Jola, pakuj się! Kasia stawia ![]()
![]() |
#2248 |
Piers do przodu
|
Ototototo! mam krupnik własnoręcznie zrobiony (znaczy spirytus rozwodniony miodem z goździkami, gałką muszkatołową i skórką z cytryny) to pieprzu dorzucę specjalnie dla chorującej
![]()
#2249 |
Zakorzenienie
|
Krupnik
![]() ![]() Bo tak w ogóle, to spędzam ten piątek tylko sama ze sobą. Jeżdżę na szmacie, wyrobiłam chleb (ale nie podoba mi się, nie wiem, czy to o taką konsystencję chodziło) i zamierzam się relaksować przy kryminale Świetlickiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
to tak
skonczylam czytac Dziennik Tom 1 S. Mrozka bardzo mi sie ten Dziennik podobal chociaz podoba, to nie jest dobre slowo ... i jeszcze, moglabym tak spiewac i miec taka pupe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.